Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήσεις Ζερβακάκου και Καμπανόπουλου

Με επιστολή του, η οποία αναρτήθηκε στο επίσημο site του Πανιωνίου ο κ. Γιώργος Ζερβακάκος υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του από την ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ζερβακάκου:
"Αναλαμβάνω πλήρως της ευθύνη για τη συνεργασία με τον αθλητίατρο κ. Δάρα. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με γνώμονα το οικονομικό συμφέρον της ΠΑΕ Πανιώνιος και μόνο. Άλλωστε το συμφέρον του Πανιωνίου ήταν ο μοναδικός μου στόχος όταν ανέλαβα συγκεκριμένο έργο πριν από ενάμιση περίπου μήνα και όταν οι Πανιώνιος αγωνιστικά και διοικητικά ήταν σε δύσκολη κατάσταση.
Τότε χτυπήσαμε πόρτες πολλών επώνυμων και ανώνυμων Πανιωνίων, οι οποίοι είτε μας την έκλεισαν κατάμουτρα γιατί είχαν άλλη «φιλοσοφία», είτε μας ζήτησαν τους θησαυρούς της Αγγλίας για να «βοηθήσουν».
Όλα τα στοιχεία για το τι έχει γίνει αυτό τον ενάμιση μηνά είναι στη διάθεση όλων αυτών που με ευκολία ισχυρίζονται ότι με τις επιλογές μας θέλουμε να διευκολύνουμε τη έλευση του ενός η του άλλου.
Είμαι 3 γενιές Πανιώνιος και πραγματικά υπερήφανος που υπηρέτησα την κυανέρυθρη ιδέα διπλά στον αείμνηστο Μιχάλη Σταματελάτο και σαν αντιπρόεδρος, ή μέλος του Δ.Σ. τελευταία, διπλά στον Κων/νο Τσακίρη.
Επειδή όμως δεν βάζω τίποτα πάνω από την αξιοπρέπεια μου, παραιτούμαι στενοχωρημένος και απογοητευμένος, όχι μόνο γιατί θεωρώ ότι αδικούμαι με όσα λέγονται, αλλά και για να διαμαρτυρηθώ με αγανάκτηση έναντι όλων εκείνων που βλέπουν συνεχώς φαντάσματα.
Θα πρέπει να ξέρουν όμως, ότι η γκρίνια δεν βοηθά αλλά υποσκάπτει. Είναι η στιγμή που όλοι, ο καθένας ξεχωριστά, θα πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και τι κάνουν πραγματικά για το σύλλογο.
Όταν με το καλό ο Πανιώνιος θα έχει σωθεί αγωνιστικά, θα έχουμε την πολυτέλεια να μιλήσουμε για πρόσωπα και καταστάσεις. Μέχρι τότε προέχει η ηρεμία της ομάδας.

Με τιμή
Γιώργος Ζερβακάκος"

Μετά την παραίτηση Ζερβακάκου, ο κ. Καμπανόπουλος με επιστολή του η οποία αναρτήθηκε στο επίσημο site του Πανιωνίου, κοινοποίησε την παραίτηση του:

"Τους τελευταίους 2 μήνες περίπου,  με τον κ. Ζερβακάκο ήμασταν μία γροθιά σε όλες τις αποφάσεις που κληθήκαμε να πάρουμε με γνώμονα πάντα το καλό του Πανιωνίου.
Από τη στιγμή που πληροφορήθηκα την ανακοίνωση που εξέδωσε περί της παραίτησης του, δεν μπορώ και εγώ να συνεχίσω να συνεισφέρω στην ομάδα. Συνεπώς παραιτούμαι από τα καθήκοντα που είχα αναλάβει τι τελευταίο διάστημα.
Από σήμερα θα ξαναείμαι πιστός οπαδός του Πανιωνίου και θα λειτουργώ, όπως σε όλη μου τη ζωή, για το συμφέρον και το καλό της ομάδας που αγαπώ.
Λάζαρος Καμπανόπουλος"

Σχόλιο: Υποθέτω ότι ανήκω κι εγώ σε όσους γκρινιάζουν και σε όσους βλέπουν φαντάσματα. Κάνω υπομονή πάρα πολύ καιρό, και η υπομονή ποτέ δεν οδήγησε σε κάποια διάψευση στην πράξη, όσων φοβόμουνα και έβλεπα εκ των προτέρων σαν τελικό αποτέλεσμα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γράφω στο προσωπικό μου μπλογκ όσα σκέφτομαι. Ναι η γκρίνια δημιουργεί κακιά ατμόσφαιρα. Αλλά και όταν δεν γκρινιάζαμε, δεν είδα τα πράγματα να δουλεύουν καλά επειδή και καλά υπήρχε καλύτερη ατμόσφαιρα. Είχαμε επιλογές ανεκδιήγητων προπονητών, Κιντήδων, άχρηστων παικτών, κλπ. Όταν ο μεγαλομέτοχος μιλούσε για μαύρες τρύπες, δεν άκουγα εκείνη την εποχή ιδιαίτερες γκρίνιες. Τι χάλαγε την σούπα τότε (δεδομένης της καλής ατμόσφαιρας)?

Καλές οι προθέσεις, αλλά το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Δεν μπορώ να γνωρίζω (ή να αμφισβητήσω) τις προθέσεις του καθενός, πόσο μάλλον όταν δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Το αποτέλεσμα είναι πως σαν ομάδα βρισκόμαστε με το ένα πόδι στον τάφο, και... κάποιοι ενοχλούνται που γκρινιάζουμε γι αυτό. Τι θα έπρεπε να κάνουμε? Να χαιρόμαστε με αυτά τα χάλια, αγωνιστικά και μη?

Είναι λυπηρό, άνθρωποι χρήσιμοι που πρόσφεραν όσα μπορούσαν, να απογοητεύονται και να φεύγουν. Ιδίως σε μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος, που δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών.Σωστοί και έντιμοι άνθρωποι πρέπει να μένουν, και να μην παρασύρονται σε αποφάσεις (ή παραιτήσεις) υπό το βάρος φημών.

Όταν θα σωθεί η ομάδα αγωνιστικά, κανένας (από όσους γνωρίζουν) δεν θα μιλήσει, όπως δεν μίλησε κανένας από αυτούς σε προγενέστερα προβλήματα. Πως να μην κυνηγάμε φαντάσματα, όταν όσα μαθαίνουμε είναι μισά (και ούτε), και ποτέ δεν λάμπει η αλήθεια στο όνομα της ηρεμίας της ομάδας?


2 σχόλια:

Georgios είπε...

ΡΕ ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΦΙΚΙΩΡΗ ΝΑ ΦΥΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΗΡΕΜΙΑ.......

Θεμιστοκλής είπε...

Όλοι στέκονται κάτω από τη ρήση του Δάλλα, ότι ο Πανιώνιος είναι ιδέα. Τώρα από πότε γίνεται παραδεκτό ότι οι ιδέες προάγονται από στρατούς χειροκροτητών κι όχι από ανθρώπους που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις, ψάχνουν για το καλύτερο διαφωνώντας -αναπόφευκτα- κάποιες φορές μεταξύ τους και ασκώντας -καλόπιστη- κριτική, δε μπορώ να το γνωρίζω.
Είναι καιρός που παρατηρώ αυτή την υπερευαισθησία και τη μηδενική ανοχή κάποιων στην εκφορά απόψεων και την κριτική και μου κάνει εντύπωση. Και τη σχολιάζω, γιατί δε μου φαίνεται καθόλου καλό σημάδι...