Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστό το κολυμβητήριο του Καλαμακίου από 15/12/2010

Την στιγμή που τα Κολυμβητήρια στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και άλλες πόλεις βάζουν λουκέτο, η πολιτεία ανακοινώνει "πρόγραμμα άθλησης για όλους" δηλώνοντας ευθαρσώς πως θα αξιοποιηθούν όλοι οι χώροι, ακόμη και …μη χρηστικοί δρόμοι!!!


«Θέλω να κολυμπάω κι αύριο...» έγραφε το πανό που σήκωσαν γονείς, αθλητές και προπονητές χθες και το Σάββατο στο «Ποσειδώνιο» κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθησαν τα «Αλεξάνδρεια».
Το «Ποσειδώνιο» από σήμερα θα είναι κλειστό, ενώ δεν λειτουργεί και το Εθνικό κολυμβητήριο της πόλης, καθώς δεν κατέστη δυνατό να αποπληρωθεί η πρώτη δόση του χρέους προς τη ΔΕΠΑ και ως εκ τούτου οι δύο πισίνες δεν θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο προκειμένου να έχουν ζεστό νερό.
Όμως, δεν είναι μόνο τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν λειτουργικό πρόβλημα. Γι’ αυτό το πανό ετοιμάζεται να κάνει πορεία... «Τόσο αυτό που έγραφε ''Θέλω να κολυμπάω κι αύριο'' όσο και αυτό που έλεγε ''Κολύμβηση, κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια'' θα ταξιδέψουν έως την Αλεξανδρούπολη.  http://www.ethnos.gr/ 
-----------------
Χθες (8/12/2010)έκλεισε το δημοτικό κολυμβητήριο στα Χανιά, λόγω έλλειψης… πετρελαίου. Σήμερα, οι χρήστες, αλλά και οι ομάδες υδατοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Χαϊδαρίου, ενημερώθηκαν σήμερα ότι το κολυμβητήριο κλείνει λόγω έλλειψης… πετρελαίου.

Οι Δημοτικές Αρχές δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για πετρέλαιο και έτσι «αναγκάζονται» να κλείνουν μέχρι νεοτέρας τους αθλητικούς αυτούς χώρους. Διευκρινίσεις πάντως δεν έχουν δοθεί για το πού χάθηκαν ή πού ξοδεύτηκαν τα κονδύλια θέρμανσης. http://www.yougles.com/
---------------------
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δαπανήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρήματα. Από το να διαθέσει κονδύλια που προορίζονται για ήσσονος σημασίας λειτουργίες, σε σκοπούς απείρως σπουδαιότερους, μέχρι να προκρίνει έργα… καλά και συμφέροντα για τους αιρετούς μας άρχοντες, έστω και αν υπάρχουν άλλα, πολύ σπουδαιότερα να γίνουν.
Φαίνεται πως στα μέρη μας συμβαίνει το δεύτερο. Οι λαοφιλείς τοπικοί μας άρχοντες, αντί να διαθέσουν το κονδύλιο των 14.000 ευρώ για να πληρωθεί το φυσικό αέριο στο Κολυμβητήριο Βόλου, προτίμησαν να κλείσει η πισίνα και να το διαθέσουν για να πάνε εκδρομή στη Βαρκελώνη, αφήνοντας όλη την κοινωνία εμβρόντητη.
Αν κάποιοι εκ των υψηλόβαθμων αιρετών μας στη Μαγνησία επιθυμούσαν μια διαφορετική ιεράρχηση, θα μπορούσαν, αντί τα λεφτά να γίνουν… τσάρκα στη Βαρκελώνη, να τα διαθέσουν για να πληρωθεί μέρος του δώρου των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου -για παράδειγμα- οι οποίοι περιμένουν το θαύμα, ελπίζοντας ότι θα κάνουν κι αυτοί Χριστούγεννα. Ή θα μπορούσαν να τα δώσουν για να πληρωθεί ο λογαριασμός φυσικού αερίου του 4ου Γυμνασίου και του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (εδώ φοιτούν 45 παιδιά με κινητικά προβλήματα). «Εάν δεν πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί σας, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διακοπή παροχής φυσικού αερίου» διαμήνυσε η Εταιρία Αερίου. Και τα παιδιά, που μελάνιασαν από το κρύο τον περασμένο Οκτώβριο για τον ίδιο λόγο, προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν μαζικά το διδακτήριο. Για τους αιρετούς μας όμως πέρα βρέχει. Η εκδρομή τους ιεραρχείται ψηλότερα από ένα κλειστό σχολείο!
Ας μην επικαλεστούν οι εκλεγμένοι μας το νόμιμο, γιατί θα επικαλεστούμε το ηθικό. Ούτε γελοίες υπεκφυγές ότι δεν υπήρχε τρόπος να διατεθούν αλλιώς τα λεφτά. Έχουν όμως και μια… δικαιολογία: Επειδή μια εκδρομή στη Βαρκελώνη διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της γνήσιας προσκόμισης εμπειριών εκ μέρους των τοπικών μας αρχόντων, και η επιτυχία του έργου τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συσσώρευση και αξιοποίηση τέτοιων εμπειριών, αναμφίβολα η εκδρομή τους στη Βαρκελώνη θα προσφέρει στο μέλλον πολλά περισσότερα στους πολίτες, έστω και αν το τίμημα είναι ένα εκτός λειτουργίας Κολυμβητήριο, μερικά κλειστά σχολεία κ.τ.λ. Ψιλοπράγματα δηλαδή.
http://www.taxydromos.gr
-----------------
Στις 23 Δεκεμβρίου κλείνει οριστικά το Κολυμβητήριο της Ξάνθης. Ακολουθώντας τη μοίρα των περισσοτέρων κολυμβητηρίων της χώρας, το παλαιότερο της Θράκης κλείνει λίγο πριν τις γιορτές.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Παπαδόπουλος στο XanthiPress.gr «Οικονομικοί, τεχνικοί και διαδικαστικοί λόγοι επιβάλλουν τη διακοπή της λειτουργίας της πισίνας στην Ξάνθη. Όταν υπάρξει εξέλιξη ο Δήμος θα το ανακοινώσει, μέχρι τότε όμως δυστυχώς το Κολυμβητήριο θα είναι κλειστό»

Όπως είναι λογικό η είδηση της αναστολής για το Κολυμβητήριο προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις στους γονείς των εκατοντάδων παιδιών αλλά και στους ενήλικες που αθλούνται στην πισίνα της Ξάνθης, έχουν δημιουργήσει σχετικό blog και γκρουπ στο Facebook για να αποτρέψουν το κλείσιμο.

«Επιδημία» σε όλη τη χώρα

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το φαινόμενο αφορά περισσότερες από τις μισές πισίνες ολυμπιακών προδιαγραφών της χώρας και επισημαίνει ως παραδείγμα την Κομοτηνή, την Καβάλα, τα δύο Κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Βόλο κλπ που διακόπτουν τη λειτουργία τους. Όπως είναι προφανές οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρούν τα κολυμβητήρια αναφέρει και εκτιμά ότι περισσότερα από τα μισά κολυμβητήρια Δήμων σε λίγες μέρες θα είναι κλειστά.

Το μεγαλύτερο βάρος είναι το θέμα του πετρελαίου για τη θέρμανση και είναι χαρακτηριστικό ότι στον τελευταίο διαγωνισμό δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος προμηθευτής να υποβάλλει προσφορά εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στις πληρωμές.

Η υπόθεση σίγουρα θα έχει συνέχεια και πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται για εκβιασμό πολλών Δημάρχων απέναντι στην Κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν πόροι για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που περιήλθαν σταδιακά στους Δήμους, δεν συνοδεύτηκαν με αντίστοιχους πόρους. Οι γονείς, τέλος, από την πλευρά τους αναφέρουν ότι εξαπατήθηκαν καθώς το κολυμβητήριο δούλεψε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και λίγο μετά κλείνει οριστικά. http://www.newsbeast.gr/

1 σχόλιο:

Miltos@Chios είπε...

Ναι,Αντωνη ειναι αληθεια αυτα που γραφεις.Και τα διαπιστωσα ιδιοις ομασι οταν ειχαμε παει στο MontBrilliant για το παιχνιδι με την Soshau.Ειναι αυτο ακριβως που εχω ξαναγραψει οτι εμαθε τον Πανιωνιο απο λαθος ανθρωπους.Ανθρωπους που εχουν προφανως αλλον Πανιωνιο απο τον δικο μας...