Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Άλλη μια σφαγή του Πανιωνίου!

Δεν είδα το πρώτο ημίχρονο, αλλά... βρήκα Νόβα και είδα το δεύτερο. Έβαλε μια γκολάρα ο Εστογιάνωφ, κι αντί για 0-1, εφηύρε ανύπαρκτο οφσάιντ το κοράκι, και στην επόμενη φάση, καθαρό επιθετικό φάουλ στον Ανδριόλα, κατέληξε να εξελιχτεί σε γκολ, το οποίο έκρινε το παιχνίδι.

Από όσο είδα, παίξαμε εμφανώς καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια, οι παίκτες είχαν καλύτερεςτοποθετήσεις στον χώρο, καλύτερη κυκλοφορία, πιέσανε για την ισοφάριση, χάσανε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς το σκορ δεν άλλαξε, και άλλη μια σφαγή ολοκληρώθηκε.

Δεν βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό το πράγμα με την ακύρωση κανονικών γκολ της ομάδας μας, με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως συγκριτικά με τον Ατρόμητο, ο διαιτητής μας αντιμετώπισε σαν μικρή ομάδα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Μας έχουν στο μάτι.

Όσο είδα, πρώτη φορά φέτος μου άρεσε ο Εστογιάνωφ. Ήταν εξαιρετικός. Και ο Όμο μου άρεσε, που έπαιζε πιο μπροστά.



ΥΓ1. Μου δημιουργεί κατάπληξη, πως γίνεται η ομάδα μας, από τον αγώνα με την Καβάλα (μην πω κι από την Λάρισα) να παραπατάει από κακή φυσική κατάσταση και από προφανή λάθη του ανεκδιήγητου ισπανοβέλγου υπνοβάτη, και κάποιοι δεν έβλεπαν τίποτα, τίποτα δεν ανησυχούσε την ηρεμία τους,  και τώρα, μετά από ένα παιχνίδι στον βούρκο του Περιστερίου, ενώ μας ακύρωσαν κανονικότατο γκολ και δεχτήκαμε γκολ που είναι επιθετικό φάουλ, ξαφνικά τους έπιασε ο φόβος για το που πάμε... Πάμε εκεί ακριβώς που μας οδήγησε ο Φερέρα, και για να είμαι ειλικρινής, ελπίζω κι εύχομαι να διακόψει αυτήν την πορεία ο Παράσχος. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες, χρειάζονται την στήριξη μας, για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, και να πετύχουν τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Το δικό μου Πανιώνιο ήθος, αυτό επιβάλλει, και όχι να στοχοποιώ παίκτες, που αν μη τι άλλο, προσπαθήσανε όσο μπορούσανε. Σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο που παρακολούθησα, είδα πάθος, είδα ότι ιδρώσανε την φανέλα τους, κάνανε ότι μπορούσανε. Οι ίδιοι παίκτες σε προηγούμενα παιχνίδια πετυχαίνανε τα γκολ, με ανύπαρκτο προπονητή στον πάγκο... Τώρα, θεωρώ βέβαιο πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Την καλύτερη ευκαιρία μας για να ισοφαρήσουμε, την έχασε ο Κουμουρτζί, ήταν μια εξαιρετική κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ. Δυστυχώς, εκτός του ότι πρέπει να σε αφήσει ο διαιτητής, πρέπει να σε θέλει και η τύχη λιγάκι. Κάτι φάουλ σε καλά σημεία, τα εκτέλεσαν στον γάμο του καραγκιόζη ο Φαμπιάν και ο Μπάλαμπαν. Μήπως να δουλέψουνε λίγο αυτές τις εκτελέσεις φάουλ, φέτος τα στέλνουμε 80% πάνω στο τείχος, και 20% στα ουράνια.

Μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ, δεν είναι που έκανε εκείνες τις δηλώσεις ο Τσακίρης περί Πανιώνιας κατάρας? Από τότε δεν είναι που δεν ξαναχαμογελάσαμε? Ρε μπας και η Κωνσταντινουπολίτικη κατάρα είναι πιο ισχυρή? Κι εγώ εκνευρίστηκα με το πανώ της ΑΕΚ, στο μπάσκετ, αλλά... καλύτερα ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα μας, παρά με τα προσφυγόμετρα. Έστω ότι είμαστε πιο πρόσφυγες από αυτούς, ε και? Ναι, είμαστε πιο ιστορικό σωματείο από αυτούς, ε και?

ΥΓ2. Ο Κουμουρτζί δεν κάνει για δεύτερος σέντερ φορ, ούτε για δημιουργικός μέσος. Όσο έπαιζε ανασταλτικά, ήταν καλός, και όταν είχαμε παίκτες να περάσουν μπαλιές, τέτοιους σαν αυτούς που δεν χρειαζόμασταν, τότε ο Κουμουρτζί σε κάποιες φάσεις έβγαινε σαν κρυφός και μεγαλουργούσε. Σαν φανερός, δεν κάνει το παιδί. Έχουμε παικτάκι που μπορεί να κάνει ωραίες μπαλιές, τον Αναστασόπουλο. Ας του δοθούν ευκαιρίες.

Για το γκολ του Εστογιάνωφ, δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία, ούτε από τους τηλεσχολιαστές..., μας πήδηξε ο διαιτητής κανονικότατα... Εγώ, δεν έχω αμφιβολία ούτε για το επιθετικό φάουλ στον Ανδριόλα, πριν το γκολ που δεχτήκαμε. Ο Ανδριόλας μέσα στην σύγχιση, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ενώ προσπαθεί να κινηθεί προς την μπάλα, κάνει βαρελάκια προς την αντίθετη κατεύθυνση, επειδή κάποιος αντίπαλος έπεσε πάνω του με φόρα, κι αφού υπάρχει μέσα στην περιοχή η παραμικρή επαφή με τον τερματοφύλακα, είναι επιθετικό φάουλ. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.

Άσε που η μπάλα πήγαινε για άουτ, και ο Λάτκα στην προσπάθεια του να την διώξει, της αλλάζει την κατεύθυνση και μπαίνει γκολ. Εκτός όλων των άλλων, ήταν απίστευτη ατυχία.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Επειδή είδα από κοντά τον αγώνα έχω να πω ότι διέκρινα περισσότερη διάθεση στους παίκτες, παρόλο που το γήπεδο δε βοήθησε για ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ο Λόλο είναι το πρώτο παιχνίδι φέτος που ξεχώρισε για την ποιότητα του. Σίτο και Μπόσκο ήταν καλά μποκαρισμένοι και δεν διακρίθηκαν ιδιαίτερα. Ο Κούμο έχει διαζύγιο με τα δίχτυα. Ο Νικολάου ως πάντα προσπαθησε αρκετά. Ο Όμο στα Χαφ ήταν καλύτερος, αν και στο β΄ημίχρονο γύρισε στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιόβας δεν μπορεί, ενώ Ο Λάτκα καθάρισε κάποιες μπάλες. Από αριστερα φάνηκε η απουσία του Τζαβέλα. Ο Ατρόμητος έβγαλε πολλές φάσεις από αυτή την πτέρυγα όπου και προήλθε και το γκολ.Γενικά η άμυνα έδειξε τις γνωστές αδυναμίες. Πάντως η ομάδα παρόλο το δύσκολο γήπεδο μετά το γκολ προσπάθησε να ισοφαρίσει και κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα. Ο Παράσχος ρίσκαρε και αυτό μου άρεσε, δίότι έβγαζε αμυντικούς και έβαζε επιθετικούς. όμως σε τέτοιο γήπεδο δεν ήλθε το γκολ. Εύχομαι η ομάδα να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ. Δεν είδα καμία επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία. Δεν θα αλλάξει τίποτα, αλλά τουλάχιστον η Διοίκηση οφείλει να αντιδράσει.

amanAM είπε...

Πράγματι, αν μη τι άλλο, ο Παράσχος ρίσκαρε, κινήθηκε, και προσπάθησε από τον πάγκο. Είναι πολύ θετικό αυτό, άσχετα ότι δεν έφερε αποτέλεσμα, και κινδυνέψαμε να φάμε 2ο γκολ.
Καλύτερα 2-0 παρά να μην προσπαθήσουμε.

Ο Σιόβας, δεν μου άρεσε ούτε σήμερα, αλλά για να είμαι ειλικρινής, εγώ θα τον έστελνα στις εξέδρες, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όχι για τα προσόντα του, αλλά ήταν προκλητικά αδιάφορος!!! Δεν μπορώ να το χωνέψω, να είσαι πιτσιρικάς, να σου δίνεται η ευκαιρία, και να περιφέρεσαι στο γήπεδο λες και βαριέσαι.

Εάν τον έβλεπα να προσπαθεί, ακόμα κι αν έκανε λάθη, θα τον δικαιολογούσα, είναι νέος και είναι λογικό να κάνει λάθη, να είναι νευρικός, να μην έχει αυτοπεποίθηση. Αλλά το να είναι αδιάφορος, δεν θα το ανεχόμουνα με τίποτα.

Ελπίζω να τον αδικώ, και να με διαψεύσει. Θα δούμε.