Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η τύχη, μας γύρισε την πλάτη σήμερα…

Χάσαμε 1-2 από την Καβάλα στο κύπελλο, στην παράταση, αφού ένα αχρείαστο φάουλ του Λάτκα, του στοίχισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα-κόκκινη, που υπέδειξε ο χασάπης Παμπορίδης, και εν συνεχεία ένα λάθος, μας στοίχισε το 1-2.

Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, η Καβάλα μας ισοφάρισε με το μοναδικό σουτ σε όλο το παιχνίδι, του Ντομπρασίνοβιτς, αφού χτύπησε πρώτα κάθετο στο δοκάρι. Ήταν η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία της Καβάλας.

Στο προηγούμενο λεπτό, ο Μπάλαμπαν έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού ο Φανούρης με υποδειγματικό τρόπο, τον βρήκε μόνο του μπροστά στο τέρμα, κι ο Μπαλαμπαν έχασε το άχαστο.

Νωρίτερα, είχαμε προηγηθεί με 1-0 μετά από πολύ καλή ενέργεια του Κούκετς, και ωραίο τελείωμα του Ριέρα.

Παρά το 1-1, ο Πανιώνιος άξιζε την νίκη, αφού έχασε ευκαιρίες να κάνει το 2-1, με πιο μεγάλη υπέροχο σουτ του Μανιάτη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Φανούρης έκανε μια επέλαση από δεξιά, αλλά το ωραίο σουτ του, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην παράταση, με 10 παίκτες, στον νυν υπέρ πάντων αγώνα, ο Κουμουρτζί έκανε μια καταπληκτική ενέργεια, έφυγε μόνος του προς το τέρμα, και με εξουδετερωμένη την άμυνα της Καβάλας, έδωσε την μπάλα στον ξεμαρκάριστο Μπάλαμπαν, που έκανε ένα χλιαρό σουτ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο απόκρουσε εύκολα ο Ιτάνζ. Λίγο πριν την λήξη των 120 λεπτών, ο Κουμουρτζί έκανε ένα πολύ καλό σουτ, μέσα από την περιοχή, και εκσφενδονίστηκε ο Ιτάνζ στην γωνία, και έσωσε την ομάδα του. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει, και ο Ιτάνζ δεν της επέτρεψε να αλλάξει γνώμη.

Σήμερα η ομάδα ξεκίνησε ανορθόδοξα, με τον Μανιάτη στην επίθεση, τον Σκούφαλη από δεξιά να ταλαιπωρεί τον εαυτό του και την μπάλα, τον Ριέρα αριστερά. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε 1-2 ευκαιρίες, αλλά γενικά δεν είδαμε μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αποχώρησε ο Σκούφαλης, και πήρε την αριστερή πτέρυγα ο Κούκετς, ο Ριέρα δεξιά, και ο Πανιώνιος μεταμορφώθηκε. Παίξαμε επιτέλους μπάλα. Ο Ριέρα όσο έπαιξε ήταν πολύ καλός, ο ηγέτης του Πανιωνίου, δυστυχώς τραυματίστηκε, και ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, γιατί μετά τον Καστελιόνε, τον Εστογιάνωφ, και τον Νικολάου, εάν χάσουμε και τον Ριέρα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Και ο Τζαβέλας τραυματίστηκε, αλλά το τελείωσε το παιχνίδι, και ας ελπίσουμε ότι ούτε αυτός έχει κάτι σοβαρό. Την θέση του Ριέρα πήρε ο Φανούρης, που ήταν καλός σήμερα.

Ο Πανιώνιος του δευτέρου ημιχρόνου, παρά τις ελλείψεις του, και παρά το προφανές πρόβλημα με το ρόστερ, καθώς και ο Πανιώνιος της παράτασης, παρά το εις βάρος του σκορ, και παρά το ότι έπαιζε με 10 παίκτες, ήταν ψυχωμένος, ήταν μαχητικός, πάλεψε για το καλύτερο, και λίγο η ατυχία, λίγο ο Ιτάνζ, μας στέρησαν την πρόκριση που δικαιούμασταν.

Ο Παμπορίδης για πολλές μπουνιές, δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά ήταν προκλητικός, άφησε ατιμώρητα κάποια φάουλ και κάποια χέρια των παικτών της Καβάλας, μας έφαγε ένα κόρνερ, κάποιο πλάγιο, γενικά εκνεύρισε την εξέδρα, έδειξε κίτρινες κάρτες στον Πανιώνιο με ευκολία, αν και η δεύτερη κίτρινη στον Λάτκα ήταν δίκαιη.

Όποιος είδε το παιχνίδι, κατάλαβε πόσο σημαντικός είναι ένας τερματοφύλακας να εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα του, και να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους. Δεν μπορώ να χρεώσω κάποια ευθύνη στον Ανδριόλα, αλλά δεν έχουμε δει μια μεγάλη απόκρουση από αυτό το παιδί, στο τέλος μας έσωσε βέβαια από το 1-3, σε μια αντεπίθεση, αλλά… όταν το πρώτο σουτ που πάει μέσα, το τρως, δεν είναι κάτι που σου επιτρέπει να μην θεωρείσαι μέτριος.

Ο Μανιάτης σήμερα ήταν αρκετά καλός, αν και δεν έπαιζε στην φυσική του θέση, αλλά η εικόνα να πέφτει κάτω από την απογοήτευση του, μετά το σουτ στο δοκάρι, ήταν η εικόνα του Πανιωνίου σήμερα, η τύχη δεν μας έκανε το χατίρι, το αντίθετο μάλιστα.

Η προσπάθεια ήταν τέτοια, που παρόλο τον αποκλεισμό, όλο το γήπεδο σήμερα χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθεια τους, και φώναξε συνθήματα υπέρ της ομάδας, σαν ευχαριστώ, ας ελπίσουμε πως αυτό θα το εκτιμήσουν οι παίκτες και θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά, στα επόμενα παιχνίδια, για να δώσουν ακόμα πιο πολλά και να μην μπούμε σε περιπέτειες.

Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα, αλλά ο σημερινός Πανιώνιος άφησε υποσχέσεις.

ΥΓ.
Ιδίως αφού μείναμε με 10 παίκτες, όλη η ομάδα έπαιξε ηρωικά. Ο Κοντοές έπαιζε σαν αφιονισμένος, σαν δεξί εξτρέμ, ο Όμο δέσποζε στην άμυνα, στο κέντρο, και προσπαθούσε να βιηθήσει και στην επίθεση, ο Κουμουρτζί θύμιζε τις παλιές καλές ημέρες του, με εξαίρεση την καντεμιά που ήταν η συνήθης, ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλός.

2 σχόλια:

br fun_atic είπε...

το θέμα είναι, με όλα αυτά τα προβλήματα και τους τραυματισμούς θα πάρουμε τουλάχιστον Χ από τον ΠΑΣ ή θα πάμε για πιο κάτω;

vyruss είπε...

Αυτά περί ρόστερ και επιπέδου και κλάσεως ομάδων τελικά βλέπετε ότι είναι μπούρδες. Αν εξαιρέσουμε το τελικό σκορ, ο Πανιώνιος την πάτησε κάτω σήμερα την Καβαλάρα -που ξαφνικά όλοι την αγαπάνε-.

Είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Οι ίδιοι μέτριοι παίχτες μας σε άλλα ματς τα δίνουν όλα και σε άλλα σφύριζαν αδιάφορα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.