Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

παραδοχή αποτυχίας

Με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κρήτη, που αναμένεται να το παρακολουθήσουν 2500 οπαδοί του Ολυμπιακού, αναρωτιέμαι (για πολλοστή φορά) πόσο γελοία χώρα είμαστε!!!


Μετά τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού στην Καβάλα, αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Μεμονωμένα, μπορούμε να πάμε φυσικά όπου θέλουμε, αλλά… για να πάμε για παράδειγμα στα Γιάννενα, θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, δεν ξέρουμε εάν θα βρούμε εισιτήριο, δεν θα πρέπει να έχουμε διακριτικά κασκόλ, σημαίες κλπ που να αποκαλύπτουν ότι είμαστε Πανιώνιοι, και εάν (λέμε τώρα…) βάλει κάνα γκολ ο Όμο, θα πρέπει να κάτσουμε στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα στις θέσεις μας, για να μην φάμε ξύλο από τους ντόπιους.

Όταν είσαι Ολυμπιακός, τότε κατεβάζεις 2500 χιλιάδες «ντόπιους» οπαδούς στο γήπεδο, πάω στοίχημα ότι έχω και δεν έχω πως θα είναι όλοι ντυμένοι με Ολυμπιακά ρούχα, στολές και φόρμες, με σημαίες, λάβαρα κλπ, και θα είναι περισσότεροι από τους οπαδούς του γηπεδούχου Εργοτέλη, κι αν βάλει κάνα γκολ ο Εργοτέλης, ο Θεός και η ψυχή τους τι θα γίνει, και ποια θα είναι η οργίλη αντίδραση των 2500 «ντόπιων» Ολυμπιακών!

Ποιος ξέρει ποια απαγόρευση θα επακολουθήσει ένα τέτοιο γεγονός, η οποία απαγόρευση θα εφαρμοστεί σε εμάς φυσικά!!!

Αναρωτιέμαι, στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό, πόσες χιλιάδες ντόπιοι Παναθηναϊκοί μπορούν άραγε να γεμίσουν την Νέα Σμύρνη, και να μετατρέψουν τον ναό μας, σε ΟΑΚΑ?

Ποιος τιμωρήθηκε τελικά από τα επεισόδια στην Καβάλα? Ο Ολυμπιακός πάντως όχι, αφού έχει οπαδούς σε όλη την Ελλάδα. Οι μόνοι που τιμωρήθηκαν λοιπόν είμαστε εμείς, και οι ομάδες σαν την δικιά μας.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιείται ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δεν θα μπω στον κόπο να ασχοληθώ με το ότι 1500 οπαδοί (από 750 έκαστος εκ των μονομάχων) θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι σε ένα γήπεδο που χωράει 5500 φιλάθλους, που οι 4000 άδειες θέσεις θα δηλώνουν την αδυναμία να επιβληθεί η τάξη. Αυτό που μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως η κλήρωση των διαιτητών θα γίνει 1 ώρα πριν το παιχνίδι!!! Αυτό κι αν είναι παραδοχή αποτυχίας. Εάν ήταν γνωστοί οι διαιτητές μέρες πριν, τι θα άλλαζε? Τι εξασφαλίζει η κλήρωση (και όχι ορισμός) 1 ώρα πριν τον αγώνα, και γιατί στους άλλους αγώνες (πχ της σωτηρίας μας) δεν υπάρχουν ανάλογες εξασφαλίσεις?

Ας παραδεχτούμε την αποτυχία μας (σαν χώρα), να τελειώνουμε...

4 σχόλια:

cdu είπε...

Ήθελα να' ξερα τι ακριβώς σε παραξένεψε; Η αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει την βία ή η προχειρότητα και ανακολουθία των μέτρων;
Ρε τι UFO είναι (είμαστε) αυτοί (εμείς) οι Πανιώνιοι!!!!

vyruss είπε...

Άσχετο, αλλά...

ΑΑΑΑΧ!!! Πολύ γούσταρα που παρά το χασάπη Σπάθα ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει Χ από το γαύρο.

amanAM είπε...

από το 60 και μετά, ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως και σε εμάς, όλοι πίσω και διώχνουμε μέχρι να τελειώσει το ματς.

Ο Σπάθας εκνευριστικός, προκλητικός, έπρεπε να αποβάλει τον Μέλπμπεργκ που έκανε την μούρη του παίκτη του Εργοτέλη κρέας.

Οι τηλεφκάφροι, έλεγαν και ξανάλεγαν για τον Σκούφαλη επειδή βρήκαν το πάθος υπερβάλλον, στην φάση με τον Ντάρμπυράϊρ... Για τον δολοφόνο Μέλμπεργκ, θα πούνε έστω τα ανάλογα?

Αντιθέτως με εμάς, το γκολ του Εργοτέλη δεν βρήκε τρόπο ο αλήτης ο Σπάθας να το ακυρώσει, ενώ μετά το 1-1, δεν βρήκε πάτημα να σπρώξει κι άλλο τον γαύρο.

Η μετριότατη Καβάλα, νίκησε τελικά την Ξάνθη, δε Ηρακλής ήρθε 1-1 με τον Λεβαδειακό. Καλά αποτελέσματα και τα 2, για εμάς.

Αντε να δούμε εμείς τι θα κάνουμε...

amanAM είπε...

έκανα μια γύρα στα διάφορα αθλητικά sites, και δεν υπάρχει ούτε απλή αναφορά στο δολοφονικό χτύπημα του Μέλμπεργκ.

Πριν 2 εβδομάδες, είχανε λυσσάξει τα παλιόσκυλα για την φάση με τον Σκούφαλη, που στο φινάλι πήδηξε προς την μπάλα, και έτυχε να τραυματιστεί ο Νταρμυσάιρ.

Ο Μέλμπεργκ έριξε σχαριά στην μούρη του παίκτη του Εργοτέλη, η μούρη του γέμισε τρύπες, αλλά... σιωπή ιχθύος!

Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιοκάφροι!

ΥΓ. Μάκη, μην το πάρεις κι αυτό προσωπικά, δεν φωτογραφίζω εσένα!!!