Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πανιώνιος της Ευρώπης

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι αντι-Ολυμπιακός, αντι-Παναθηναϊκός, κλπ. Όμως, ειδικά όταν παίζει ο Ολυμπιακός σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι παθαίνω, τον συμπαθώ πολύ. Κοιτάξτε τι έγινε εχθές με την Μπορντώ. Όχι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καμιά τρομερή μπάλα, αλλά και τις ευκαιρίες του είχε, λίγο πιο εκεί να πήγαινε η μια κεφαλιά, λίγο πιο εδώ να πήγαινε το άλλο σουτ, όλο και κάποιο γκολ θα μπορούσε να έχει βάλει… Σε χρόνο μηδέν, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τρώει στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση της Μπορντώ ένα γκολ, το οποίο είναι επιθετικό φάουλ, αφού ο αμυντικός της Γαλλικής ομάδας έχει στηριχτεί πάνω στην πλάτη ενός αμυντικού του Ολυμπιακού, και χάρη στην ενέργεια αυτή φτάνει στην μπάλα και βάζει το γκολ.


Εν συνεχεία, στο δεύτερο ημίχρονο, με ψυχολογία στο μηδέν, ο Ολυμπιακός καταφέρνει και κάνει κάποιες ευκαιρίες, 2 εξ αυτών αποκρούστηκαν στην γραμμή, και στο τέλος έβαλε και ένα γκολ, που ακυρώθηκε, ύστερα από εφεύρεση του διαιτητή σαν επιθετικό φάουλ.

Κάπως σαν τις ευκαιρίες που χάσαμε εμείς, όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό, μας ακυρώθηκε και γκολ μετά από εφεύρεση ενός ανύπαρκτου οφσάιντ, μας πνίξανε και το πέναλτι…

Ο Ολυμπιακός, μπορεί στην χώρα μας να θεωρείται μεγάλη ομάδα, αλλά στην Ευρώπη, είναι ένας Πανιώνιος, και σαν τέτοιος αντιμετωπίζεται από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Πώς να μην τον συμπαθώ, όταν παίζει στην Ευρώπη? Ο Ολυμπιακός είναι το Ευρωπαϊκό άλτερ έγκο μας…

ΥΓ.  (25/2 ώρα 22:33) Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, απέδειξε για ακόμα μια φορά, πόσο μεγάλη ομάδα είναι στην Ευρώπη, όχι μόνο γιατί ανέτρεψε το 1-2 στο γήπεδο του και το μετέτρεψε σε 3-2, αλλά και για το πέναλτυ που του καταλογίστηκε σήμερα, καθώς και για το τελικό 2-3 που πέτυχε μέσα στην Ρώμη, με μια καθόλου τυχαία ομάδα.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό, με ψυχολογία στο ζενίθ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή το απόγευμα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι, παρόλη την προφανή κούραση του Παναθηναϊκού...

Δεν φοβάμαι μην χάσουμε, φοβάμαι μην απογοητευτούμε άδικα. Εκεί που θα κριθούμε, είναι με την Ξάνθη και την ΑΕΛ εντός, με τον Άρη, και με τον Πάνθρακα και την Καβάλα εκτός. Πρέπει να πάρουμε 15 βαθμούς στα παιχνίδια αυτά, και ότι μπορέσουμε με ΠΑΟ και ΑΕΚ.

4 σχόλια:

zamis είπε...

Για να ειμαι ειλικρινης κι εγω,το καταχαρηκα.
Ακριβως για τον αντιθετο λογο που λες στην τελευταια σου παραγραφο.
Δεν εχω τον παραμικρο λογο να συμπαθω αυτους που μας εχουν πνιξει και μας πνιγουν κατ'εξακολουθηση.
Και οταν τυχει να τους σφαξει και κανα κορακι,το χαιρομαι διπλα.
Οπως χαιρομαι και που στην Ευρωπη φανερωνεται η αγωνιστικη τους μετριοτητα διοτι αυτοι εχουν ξεφτιλισει το πρωταθλημα και τοχουν κανει το λιγοτερο ανταγωνιστικο της Ευρωπης.
Να πα να λοιπον.

amanAM είπε...

Κι εγώ χαίρομαι όταν τους σφάζουν τα κοράκια, για να βλέπουν την γλύκα...

Εχθές για παράδειγμα, βρέθηκα με κάμποσους Ολυμπιακούς, που... με ρωτούσαν εάν θα νικήσουμε τον Βάζελο, και τους είπα πως μπορώ να τους εγγυηθώ πως εμείς οι οπαδοί, θα βρίζουμε τον Βάζελο επί 90 λεπτά, όπως βρίζαμε και αυτούς!

Τους εξέφρασα την συμπάθεια μου στο πρόβλημα τους με τον διαιτητή του παιχνιδιού τους με την Μπορντώ, και τους είπα πως δυστυχώς η διαιτησία, πάντα σπρώχνει αυτούς που θεωρεί μεγάλες ομάδες. Για παράδειγμα, κάποιοι Ολυμπιακοί δεν είδαν πέναλτι στην φάση του Μπουβάλ, ούτε θεώρησαν σημαντική αδικία το οφσάιντ του Κούκετς, άσε που μερικοί δεν το είδαν καθόλου...

Ενώ ήταν κάμποσοι Ολυμπιακοί, το βούλωσαν και δεν είπαν κουβέντα!

Τους διαβεβαίωσα πως οι παίκτες μας θα κάνουν ότι μπορούν, αλλά... εάν η διαιτησία μας αντιμετωπίσει όπως συνήθως μας αντιμετωπίει όταν παίζουμε με αυτούς, τότε είναι βέβαιο πως δύσκολα δεν θα χάσουμε.

Τους τάχωσα και για τον Μέμπλεργκ, δεν είδα σύσωμες τις εκπομπές και τους δημοσιοκάφρους να αναφέρονται στον Μέλμπεργκ, με ανάλογο τρόπο με αυτόν που αναφέρθηκαν στον Σκούφαλη.

Όταν δε στο τέλος, τους είπα πως τους θεωρώ Πανιώνιους της Ευρώπης, τους πόνεσε πολύ, και δεν είπαν κουβέντα!!!

Πολύ το χάρηκα. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο, που όσο πιο κρύο τρώγεται, τόσο πιο νόστιμο γίνεται!

amanAM είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/71491-δεν-αξίζατε-την-ήττα

Άκου βράζει ο Τοροσίδης...
Ρε γελοίε Τοροσίδη, όταν πνίγατε το πέναλτι στον Πανιώνιο, όταν ακυρώνατε κανονικό γκολ του Κούκετς, όταν σας δίνανε κόρνερ και φάουλ που ανακάλυψε ο επόπτης και ο διαιτητής, τότε γιατί δεν έβραζες για τα καλά?

Βράσε τώρα στο ζουμί σου, Πανιώνιε της Ευρώπης!

amanAM είπε...

Να διευκρινίσω πως θεωρώ γελοίους, όσους γελοιοποιούνται με τις δηλώσεις τους.