Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ο βασιλιάς είναι γυμνός

Επειδή ακούω πως κάποιοι πιστεύουν πως… βαλλόμεθα από τρίτους, που θέλουν να μας ρίξουν στην δεύτερη κατηγορία, και να υφαρπάξουν τους παίκτες μας, θέλω να πω την γνώμη μου:


Δεν νομίζω ρε παιδιά... Πες πως πέφτουμε στην βήτα εθνική, ε και? Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο των παικτών πως θα παίζουν μόνο στην άλφα εθνική? Υπάρχει όρος ότι εάν ο Πανιώνιος πέσει, είναι υποχρεωμένος ο Τσακίρης να τους πουλήσει, και μάλιστα μπιρ παρά?

Είναι παραμύθια της Χαλιμάς ότι βαλλόμεθα, για να μας πάρουν τους παίκτες.

Κάποιοι έχουν ευθύνες, τι κάποιοι δηλαδή, ένας συγκεκριμένος. Επέλεξε λάθος συνεργάτες, ανεπρόκοπο προπονητή, κακόμαθε κάποιους παίκτες και δυναμίτισε μόνος του το κλίμα στα αποδυτήρια ( αντί να επιβραβεύσει με καλύτερο συμβόλαιο λόγω προσφοράς τον Φερνάντεζ, τον έδιωξε, τι να τον κάνει τον Ντάριο, είχε φίλο τον Χούτο εκείνη την εποχή, και στο καπάκι ξιπάστηκε με τον Ρεκόμπα και τον Εστοφιάνωφ, και όλα όσα ακολούθησαν, μέχρι που μας βαρέθηκε...) και εξέθρεψε ή ανέχτηκε μια αυλή από κόλακες και λαμόγια, που μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση.

Το να ψάχνουμε έξωθεν εχθρούς και συνομωσίες, είναι στάχτη στα μάτια, για να μην δούμε τα χάλια μας, και να χάνουμε το δάσος.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ας το παραδεχτούμε όλοι, να τελειώνουμε.

Ας ντυθεί, κι ας στρωθούμε έστω και τώρα στην δουλειά, χωρίς βρισιές, χωρίς λαϊκά δικαστήρια, χωρίς ενέργειες που θα κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός, αλλά δεν παύει να είναι ένας έντιμος βασιλιάς, που έχει ξεγυμνωθεί από τους αυλοκόλακες και τα λαμόγια. Το να το κρύβουμε, το να μην το λέμε, σε τι τον βοηθάμε να μην κυκλοφορεί γυμνός?

Τώρα είναι που μας χρειάζεται δίπλα του, όσο ποτέ.

Κάθε χρόνο ξεκινάμε το πρωτάθλημα με ένα χάντικαπ. Το ξέρουμε. Ξέρουμε προκαταβολικά πως θα μας καταλογίσουν κάποια μαϊμουδένια πέναλτι εις βάρος μας, θα μας στερήσουν κάποια που δικαιούμαστε, θα σφυρίζουν τα φάουλ εις βάρος μας με ευκολία, θα μας σταματάνε με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ θα επιτρέπουν σε αντιπάλους μας να συνεχίζουν την προσπάθεια τους, ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ. Πάντα ξεκινάμε με κάποιους βαθμούς μείον. Φέτος άραγε μας έχουν αδικήσει περισσότερο από ότι πέρσι ή πρόπερσι? Αμφιβάλλω. Τα ίδια σκατά συμβαίνουν. Ίσα ίσα, φέτος τσιμπήσαμε και κάποιους βαθμούς από φαλτσοσφυρίγματα. Πόσες φορές στο παρελθόν ισοφαρίσαμε στο 93 μέσα στο Χαριλάου? Πότε άλλοτε ακύρωσαν γκολ του ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη? Δεν θυμάμαι.

Δυστυχώς οι επόπτες και οι διαιτητές είναι τόσο άχρηστοι, που φάσεις σαν αυτή του Κούκετς με τον Γαύρο ή του Φαμπιάν με τον Ατρόμητο, κωλώνουν να τις αφήσουν. Δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς αυτό. Όσο μικρότερος θα γίνεται ο Πανιώνιος, τόσο πιο δύσκολα θα αφήνουν φάσεις που οι άχρηστοι αμφιβάλλουν...

Κατά τα άλλα, όταν δημιουργούμε μόνο μια ευκαιρία για να ισοφαρίσουμε με τον Ατρόμητο, και την χάνει ο Κουμου που δεν είναι κλασσικός σέντερ φορ, ποιος φταίει? Οι συνωμότες, ή αυτοί που ανέχτηκαν έναν προπονητή που κατάντησε την ομάδα μας μπουρδέλο?

Ναι η ομάδα χρειάζεται την υπομονή μας, την αγάπη μας, την υποστήριξη μας, και όχι βρισιές, φασαρίες και λαϊκά δικαστήρια, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα, και οι φταίχτες θα κατηγορήσουν όσους φώναζαν, και φόρτωσαν με επιπλέον βάρος στα πόδια των παικτών, κι έτσι θα κρυφτούν οι πραγματικές ευθύνες για το φετινό κατάντημα. Τους βολεύει τώρα η όποια φασαρία.

Φίλες και φίλοι συμπανιώνιοι, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει φασαρίες. Ήρθε η ώρα να δείξουμε πως δεν είμαστε Γαυροβάζελοι, ότι έχουμε κάποια διαφορετικότητα. Αλλιώς, όποτα θα ξανακούσω για διαφορετικότητα, θα αρχίζω τις καρπαζιές.

Ο Τσακίρης αποδεδειγμένα αγαπάει τον Πανιώνιο, τον στηρίζει οικονομικά, τον κρατάει νοικοκυρεμένο, και από την άλλη έχει παρασυρθεί σε λάθη, που δεν έχουν γίνει από πρόθεση να βλάψει την ομάδα. Ο Τσακίρης χρειάζεται την στήριξη μας, και την αξίζει. Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί ο ρόλος των κολάκων και των λαμόγιων. Μην τους δώσουμε άλλοθι. Μην κάνουμε ενέργειες που θα αποπροσανατολίσουν τους πάντες από τα πραγματικά προβλήματα, και τελικά φορτωθούμε εμείς οι φίλαθλοι-οπαδοί πως σταθήκαμε τροχοπέδη στην ύστατη προσπάθεια να σωθεί η παρτίδα.

Ναι, ο Πανιώνιος ενοχλεί που είναι οικονομικά ανεξάρτητος, που πουλάει ακριβά, που δεν ανήκει σε παρατάξεις κλπ. Αλλά ποιούς ενοχλεί? Τους μεσσάζοντες και τα λαμόγια. Διότι η κούραση του Τσακίρη, η πικρία του, η αποχή του από όσα συμβαίνουν, τους μόνους που θα ωφελήσει είναι αυτούς.

ΥΓ. Είναι απαράδεκτο που δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά ο ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδος, με την Καβάλα. Απορώ πως επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, και γιατί δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια εναντίον του σταθμού που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η Καβάλα και ο Πανιώνιος είναι τα αποπαίδια του θεσμού? Ιδίως σε μια εποχή που οι φιλοξενούμενοι δεν παίρνουν ούτε εισητήρια...

7 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Μπορεί να μην βάλλεται ο Πανιώνιος απλά για να του πάρουν παίκτες, οπώς δεν κτυπήθηκε για τέτοιο λόγο το 91. Υπάρχουν και άλλα θέματα πολιτικής υφής, που μπορεί να παίζουν ρόλο, όπως και θέματα σχέσεων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ με το λόμπι που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο.
Άσχετα με το σωστό της άποψης ότι εμείς έχουμε τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη σημερινή μας κατάσταση, μήπως παράλληλα έχουμε επιτρέψει και στο να στοχοποιηθούμε από ποικίλα συμφέροντα, με τρόπο ώστε η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει να γίνεται ακόμα δυσκολότερη;

br fun_atic είπε...

Ο Βασιλιάς χρειάζεται 1-2 παγκόσμια για να στανιάρει :)

amanAM είπε...

Mε δεδομενη την ελλιπή ενημέρωση που έχουμε, είναι φυσικό να κάνουμε σενάρια και υποθέσεις.

Εγώ αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα, είναι πως είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε περισσότερο, και να πετύχουμε κατ αρχάς την απεμπλοκή μας από περιπέτειες τύπου υποβιβασμού.

Εμείς, οι απλοί φίλαθλοι, πρέπει να είμαστε στο πλευρό της ομάδας, του προπονητή και της διοίκησης, και όχι να τους φορτώσουμε με περισσότερα προβλήματα από πλευράς μας, με κακές συμπεριφορές.

Τα λάθη, ας γίνουν μάθημα για να μην επαναληφθούν. Όχι ξανά Φερέρες στον Πανιώνιο.

amanAM είπε...

Να το κάνω πιο σαφές:
Είμαι υπερ της κριτικής, είμαι υπερ της συζήτησης και της διαφάνειας, είμαι κατά των λαϊκών δικαστηρίων, και των επιθέσεων (λεκτικών και μη) σε παίκτες, προπονητή και διοίκηση.

Δεν πιστεύω ότι οι μπλόγκερς όλοι, είμαστε υπερ της βίαιης διαμαρτυρίας, αλλά κάμποσοι ανεγκέφαλοι είναι!!!

Unknown είπε...

Λοιπόν φίλε Συνπανιώνιε, το κείμενό σου είναι εξαιρετικό. Όμως από τα γραφόμενά σου γίνεται σαφές αυτό που φωνάζουμε εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι που θέλουμε να λεγόμαστε ήπιων τόνων Πανιώνιοι. Ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 3,5 χρόνια στο Πανιώνιο ο Τσακίρης, να μη μπορεί να βρει δυο ανθρώπους της προκοπής να περπατήσουν την ομάδα. Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι ότι ο Τσακίρης περιστοιχίζεται από αυλοκόλακες. Δυστυχώς δεν είναι ικανός να καταλάβει, ότι άλλο είναι να διοικείς μια ναυτιλιακή επιχείρηση και άλλο μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στον Πανιώνιο από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του περιστοιχιζόταν από λαμόγια που τον παραμύθιαζαν και του τρώγανε χρήματα. Βάλτε κάτω πόσοι τραυματίες αλλά και άχρηστοι παίχτες που δεν έπαιξαν ποτέ ή σχεδόν ποτέ, ήλθαν στην ομάδα με παχυλά συμβόλαια. Ντελούρα, Ντακόλ, Σμόγε, Ντρεσκ, Λάγκαμπ, Ζέζελι, Μέιλι, Κόντε, Καρνέϊρο και τόσοι άλλοι που δεν θυμάμαι. Τότε αν θυμάσαι για τα λαμόγια (τους κολλητούς του), του τάπε ο Λεμονής και την άλλη μέρα τον έδιωξε μαζί με τον Γαλή. Φέτος έχει άλλη ... παρέα και με το ... μπουμπούκι το Φερέρα κατάντησαν την ομάδα όπως είναι τώρα. Γιατί για σκέψου οι τωρινοί συνεργάτες του, το καλοκαίρι πήγαν και κάθισαν 20 μέρες στη Λατινική Αμερική και από όσους παίχτες είδαν και μελέτησαν, φέρανε τον Καστελιόνε. Χωρίς να απλουστεύω τα πράγματα, είμαι βέβαιος πως έναν από τους προπονητές του ερασιτέχνη να έστελνε, ένα καλύτερο παίχτη θα έβρισκε να φέρει. Επίσης δεν σου κάνει εντύπωση ο Ιτάνζ (τερματοφύλακας που πήρε η Καβάλα δανεικό για ένα χρόνο με 90.000 ευρώ), από το Πανιώνιο ζήταγαν 800.000 ευρώ; Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ. Αν ο Τσακίρης είχε δίπλα του κατάλληλους συνεργάτες, ούτε χρήματα θα πέταγε για ανύπαρκτους παίχτες, ούτε θα έφτανε η ομάδα στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται και οικονομικά δεν θα ήταν ελλειμματικός κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ, που βγαίνει δεξιά και αριστερά στα ραδιόφωνα και μιξοκλαίει μιζέρικα.

Unknown είπε...

Λοιπόν φίλε Συνπανιώνιε, το κείμενό σου είναι εξαιρετικό. Όμως από τα γραφόμενά σου γίνεται σαφές αυτό που φωνάζουμε εδώ και αρκετό καιρό κάποιοι που θέλουμε να λεγόμαστε ήπιων τόνων Πανιώνιοι. Ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 3,5 χρόνια στο Πανιώνιο ο Τσακίρης, να μη μπορεί να βρει δυο ανθρώπους της προκοπής να περπατήσουν την ομάδα. Στο μόνο που δεν συμφωνώ είναι ότι ο Τσακίρης περιστοιχίζεται από αυλοκόλακες. Δυστυχώς δεν είναι ικανός να καταλάβει, ότι άλλο είναι να διοικείς μια ναυτιλιακή επιχείρηση και άλλο μια ποδοσφαιρική ομάδα. Στον Πανιώνιο από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του περιστοιχιζόταν από λαμόγια που τον παραμύθιαζαν και του τρώγανε χρήματα. Βάλτε κάτω πόσοι τραυματίες αλλά και άχρηστοι παίχτες που δεν έπαιξαν ποτέ ή σχεδόν ποτέ, ήλθαν στην ομάδα με παχυλά συμβόλαια. Ντελούρα, Ντακόλ, Σμόγε, Ντρεσκ, Λάγκαμπ, Ζέζελι, Μέιλι, Κόντε, Καρνέϊρο και τόσοι άλλοι που δεν θυμάμαι. Τότε αν θυμάσαι για τα λαμόγια (τους κολλητούς του), του τάπε ο Λεμονής και την άλλη μέρα τον έδιωξε μαζί με τον Γαλή. Φέτος έχει άλλη ... παρέα και με το ... μπουμπούκι το Φερέρα κατάντησαν την ομάδα όπως είναι τώρα. Γιατί για σκέψου οι τωρινοί συνεργάτες του, το καλοκαίρι πήγαν και κάθισαν 20 μέρες στη Λατινική Αμερική και από όσους παίχτες είδαν και μελέτησαν, φέρανε τον Καστελιόνε. Χωρίς να απλουστεύω τα πράγματα, είμαι βέβαιος πως έναν από τους προπονητές του ερασιτέχνη να έστελνε, ένα καλύτερο παίχτη θα έβρισκε να φέρει. Επίσης δεν σου κάνει εντύπωση ο Ιτάνζ (τερματοφύλακας που πήρε η Καβάλα δανεικό για ένα χρόνο με 90.000 ευρώ), από το Πανιώνιο ζήταγαν 800.000 ευρώ; Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ. Αν ο Τσακίρης είχε δίπλα του κατάλληλους συνεργάτες, ούτε χρήματα θα πέταγε για ανύπαρκτους παίχτες, ούτε θα έφτανε η ομάδα στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται και οικονομικά δεν θα ήταν ελλειμματικός κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ, που βγαίνει δεξιά και αριστερά στα ραδιόφωνα και μιξοκλαίει μιζέρικα.

amanAM είπε...

Όσα γράφω, δεν είναι απαραίτητα πρωτογενείς δικές μου σκέψεις, αλλά είναι οι σκέψεις μου και οι απόψεις μου, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά από την ενημέρωση, τις συζητήσεις με φίλους, όσα ακούω στο γήπεδο, από όσα διαβάζω στο ίντερνετ, στα μπλογκς, κλπ.

Εγώ δεν τους γνωρίζω τους "ανθρώπους του προέδρου", θα ήταν άδικο να τους χαρακτηρίζω, αλλά εκ του αποτελέσματος αλλά και από τις δηλώσεις του ιδιου του προέδρου, είναι βέβαιο πως υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ένας βάζει λεφτά, ενώ οι άλλοι παίρνουν μισθό για να ασχοληθούνε με τα θέματα, τότε είναι βέβαιο πως ακόμα και εάν είναι έντιμοι, θα είναι yesmen.