Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Ο ακέφαλος Πανιώνιος, είναι ο εύκολος στόχος.

το είπανε στην Νόβα: Ο Πανιώνιος έχει ευνοηθεί πολλές φορές φέτος (με Ηρακλή!!!, με Άρη!!!, κλπ) και έχει αδικηθεί κιόλας, έτσι γενικά.
Ισοσκελισμένα πράγματα.

Εδώ βγάλανε τον Σκούφαλη δολοφόνο, κι αντί να ασχοληθούν με το ακυρωθέν γκολ και το πέναλτι με τον γαύρο, αναλύανε πόσο εγκληματίας είναι ο Σκούφαλης...

Μην τσιμπάτε. Το πρόβλημα είναι στην ανύπαρκτη διοίκηση, δεν είναι ούτε στους παίκτες, ούτε στους δημοσιογράφους, ούτε καν στους διαιτητές.

Κοιτάξτε τι έγινε με την Ελλάδα. Δεν έχουμε κυβέρνηση, και ενώ υποτίθεται ότι χρεοκοπούμε, μας πούλησαν φρεγάτες και άλλα οπλικά συστήματα, αφού πρώτα κόψανε τον δανεισμό.
Οι κερδοσκόποι Μέρκελ και Σαρκοζί, μας εκμεταλλεύτηκαν καλά καλά, και το παίζουν και σωτήρες μας. Οι σωτήρες πάντα βγάζουν κέρδος από αυτόν που χρειάζεται σωτηρία.

Να σωθούμε από τι ρε παιδιά? Έχουμε δικό μας νόμισμα, για να κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε?

Το μόνο που μας ανήκει είναι η εθνική μας κυριαρχία, ενός ευλογημένου τόπου, με φυσικές ομορφιές που όσο κι αν τον κανιβαλίσαμε δεν μπορούμε να τον χαλάσουμε, με ήπιο κλίμα, και με γη που μπορεί να παράγει όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Από το κινδυνεύουμε στον Πανιώνιο? Έχουμε δικό μας γηπεδάκι, έχουμε φιλάθλους σε κάθε γωνιά της χώρας, και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, δεν μας σκότωσε ολόκληρος ξεριζωμός από τις χαμένες πατρίδες μας, θα μας σκοτώσει ποιός?
Μην πέσουμε στην β εθνική? Ε και? Θα πάψουμε να είμαστε Πανιώνιοι, επειδή θα είμαστε στην β εθνική? Θα φύγουν οι παίκτες? Ποιοί παίκτες θα φύγουν? Αυτοί που έτσι κι αλλιώς σκέφτονται μονάχα την μεταγραφή? Ο Σίμωσης, ο Κούρτνι, ο Λουκίνας, ο Αναστασόπουλος, ο Ανδριόλας, ο Κοντοχρήστος, που θα πάνε? Ο Φαμπιάν θέλει να φύγει, είναι ηλίου φαεινότερο, ο Ριέρα είναι ο μόνος φιλότιμος αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κι αυτός θα ήθελε να μείνει, λέτε να θέλει να φύγει ο Όμο, ο Κουμουρτζί, και ο Μπάλαμπαν? Δεν πα να φύγουν? Θα μας απαλλάξουν από τον κόπο να τους διώξουμε!

Πάντα όταν δεν υπάρχει διοίκηση, είσαι ο εύκολος στόχος. Ο Τσακίρης δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο ηγέτης του Πανιωνίου, εμείς τον ονειρευτήκαμε σαν τέτοιον. Ο Τσακίρης είδε μια μικρή ομάδα με δικό της γήπεδο, και επένδυσε χρήματα για να κονομήσει.

Ένα πλουσιόπαιδο είναι, έδεσε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που διέθεσε με το προπονητικό κέντρο, και θα είχε βγάλει τρελό κέρδος από τον Πανιώνιο, εάν κατάφερνε να φτιάξει το νέο γήπεδο και τα μαγαζιά, και να τα εκμεταλλευτεί ο ίδιος. Ατύχησε όμως σε αυτό, και ξενέρωσε…

Για να δικαιολογηθεί για το ξενέρωμα του, έθεσε σαν στόχο το περασμένο καλοκαίρι τα 3 χιλιάδες διαρκείας, το θεωρούσε ανέφικτο, αλλά σχεδόν το καταφέραμε, μακάρι να είχαμε πετύχει 4 και 5 χιλιάδες διαρκείας.

Το γεγονός ότι εχθές στο γήπεδο, υπήρχαν 2-2,5 χιλιάδες φίλαθλοι, δεν φταίει κανένας άλλος, παρά η ίδια η διοίκηση. Δεν είναι δυνατόν να παίξουμε συνέχεια στις δυόμιση το μεσημέρι, Κυριακάτικα, στο μέσον τριημέρου Καθαράς Δευτέρας. Το πόσο μικρό έχετε καταντήσει τον Πανιώνιο κύριε Τσακίρη, φαίνεται από το γεγονός ότι είμαστε οι πρωταθλητές της μεσημεριανής ζώνης, και ο προημιτελικός κυπέλλου στον οποίον συμμετείχαμε, δεν καλύφτηκε τηλεοπτικά, ούτε καν για το διάστημα που δεν συνέπεφτε με τον Άρη... Κρίμα που δεν είχε παίξει η Καβάλα νωρίτερα με τον Παναθηναϊκό, να του ρίξει 2 γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ, να προγραμματίσει αλλιώς ο Άλφα το τι θα δείξει, για χάρη της Καβάλας.

Ακόμα κι εγώ που πήγα εχθές με τον Ηρακλή, έτυχε να μην έχω κανονίσει κάποια εκδρομή, και γι αυτό βρέθηκα στο γήπεδο. Αυτό δα έλειπε να απολογηθώ, γιατί δεν πήγα να δω το παιχνίδι εάν δεν πήγαινα... Αυτοί που θα έπρεπε να απολογούνται, είναι αυτοί που έδιωξαν τον κόσμο από το γήπεδο.
Ο Παράσχος δήλωσε εχθές, πως ο κόσμος αγχώνει τους παίκτες, και ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα στα εκτός έδρας. Εάν σας ενοχλούμε κύριε Παράσχο, να μας το πείτε, να μην ερχόμαστε. Άλλωστε οι περισσότεροι, ότι ήταν να πληρώσουμε, το έχουμε ήδη κάνει.
Νόμιζα πως η παρουσία μας, ενισχύει την ομάδα, ότι είμαστε και καλά ο 12ος παίκτης. Θα πρότεινα του χρόνου, να μην υπάρχουν διαρκείας, για να μην εκδίδετε εισητήρια όταν σας ενοχλούμε, και να παίζετε με την ησυχία σας, όταν το προτιμάτε.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Τσακίρης, με την απουσία του, αυτό ίσως προσπαθεί να μας υποδείξει. Να μην ξαναπατήσουμε στο γήπεδο ούτε εμείς, και στο τέλος να βρει άλλοθι από εμάς, για τα δικά του λάθη.

Δυστυχώς, ο Τσακίρης έχει αποδειχτεί πολύ λίγος για τον Πανιώνιο. Πουλήστε κύριε Τσακίρη, όσο προλαβαίνετε, γιατί το μαγαζάκι σας απαξιώνεται μέρα με την ημέρα. Αναρωτιέμαι: Όταν λέτε ότι θέλετε να πουλήσετε τον Πανιώνιο, εννοείτε πως θέλετε να κρατήσετε για λογαριασμό σας τις εταιρείες για το νέο γήπεδο όποτε κι αν γίνει, για την εκμετάλλευση του εμπορικού σήματος του Πανιωνίου και της μπουτικ, κλπ? Υποθέτω πως το προπονητικό, ούτε να το συζητάμε! Ο επόμενος "ιδιοκτήτης" του Πανιωνίου, για πόσα χρόνια θα σας πληρώνει για το προπονητικό κέντρο, και με πόσο φέσι θα ξεκινάει η χρονιά?

Θεωρώ πως είναι λάθος να ψάχνουμε για ενόχους στο περιβάλλον του προέδρου, στους αόρατους εχθρούς, στον εκάστοτε προπονητή, και πολύ περισσότερο στους παίκτες. Στα δικά μου μάτια, ο μόνος φταίχτης για το κατάντημα της ομάδας, είναι αυτός που παίρνει αποφάσεις, ο ίδιος ο πρόεδρος.

Αυτός επέλεξε να αφήσει την τύχη της ομάδας στα χέρια του Φερέρα του "σωτήρα" του Πανθρακικού, αυτός επέλεξε τις μεταγραφές, αυτός επιλέγει πως θα ξοδέψει τα λεφτά του, ποιούς θα ακούσει, αυτός επέλεξε την απουσία του, την απαξίωση της ομάδας λέγοντας πως θέλει να φύγει αλλά δεν μπορεί.

Για σκεφτείτε τι θα γινόταν, εάν θέλατε να πουλήσετε ένα οικόπεδο, ένα σπιτάκι, ή μια επιχείρηση, και μόνοι σας λέγατε δημόσια πως... θέλετε να πουλήσετε αλλά δεν βρίσκετε κανέναν αρκετά μ@λάκ@ για να αγοράσει!!! Συνήθως, καίγεσαι να πουλήσεις και το παίζεις ψύχραιμος για να μην το καταλάβει ο αγοραστής, στήνεις πιθανόν και κάποιον άλλον να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται, για να ψηθεί ο αγοραστής πως θα χάσει ευκαιρία εάν δεν το κάνει...  Προσπαθείς να αναδείξεις τα καλά της επιχείρησης, όχι να την απαξιώνεις μοναχός σου.

Η λύση του προβλήματος είναι μια: Είτε να φύγει ο Τσακίρης εδώ και τώρα, είτε να έρθει ο Τσακίρης εδώ και τώρα! Το να απουσιάζει, να απέχει, να αδιαφορεί, να απαξιώνει μόνος του το μαγαζάκι του, να το αφήνει ακέφαλο, να λάμπει δια της απουσίας του, όχι μόνο μας κάνει εύκολο στόχο στους πάντες, αλλά μας κάνει να κατρακυλάμε ακόμα πιο χαμηλά.

Εγώ δεν είμαι υπερ ή κατά του Τσακίρη, και του κάθε Τσακίρη. Εγώ είμαι ένας απλός φίλαθλος-οπαδός του Πανιωνίου, και αφού βλέπω ότι το μέλλον είναι ζοφερό, οφείλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση του Τσακίρη, αυτό που ξέρω όμως είναι πως όσο δεν κάνει αυτός κάτι, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Το καλοκαίρι, θα είναι πολύ αργά για κριτική. Το καλοκαίρι θα πρέπει να δουλέψει η ομάδα για να αντιμετωπίσει την νέα χρονιά, είτε στην άλφα, είτε στην βήτα εθνική, θα πρέπει να έχει ηρεμία, διοίκηση, προπονητή, και παίκτες που θα πονάνε την ομάδα και την βαριά φανέλα τους.

Εάν αρχίσουμε το καλοκαίρι κριτική κατόπιν εορτής, όχι μόνο δεν θα σώσουμε κάτι, εάν σώζεται, αλλά δεν θα αφήσουμε την ομάδα να προχωρήσει για την επόμενη χρονιά. Εδώ και τώρα λοιπόν, να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να λύσουμε τα προβλήματα.
Να τα εντοπίσουμε κατ αρχάς. Να τα αντιμεταθέτουμε στο μέλλον, δεν βοηθάει.

Εάν ο Κουμουρτζής είναι άξιος μόνο για να πουλάει cidi στην Ομόνοια, τότε να βρούμε ποιός φταίει που παίζει ο παίκτης αυτός στην ομάδα μας. Το να κάνουμε επίθεση σε αυτόν, τότε χάνουμε τον πραγματικό φταίχτη. Εάν ο Φερέρα διέλυσε την ομάδα, εάν όλοι οι παίκτες απόκτησαν δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, κάποιοςφταίει γι αυτά. Να τον εντοπίσουμε.

Εάν οι μεταγραφές ήταν για τα μπάζα, εάν το μισό ρόστερ της ομάδας δεν κάνει για να παίζει στην άλφα εθνική, κάποιος φταίει. Εάν βασιστήκαμε σε 5-6 παίκτες, και όπως είναι φυσικό με τόσους παίκτες δεν μπορείς να ανήκεις στην πρώτη εθνική, πάλι κάποιος φταίει.

Εγώ δεν βλέπω άλλον, πέραν από τον Τσακίρη. Εσείς?

Αυτός που φταίει κατά την γνώμη μου, είναι ο ίδιος που πρέπει να βρει και την λύση. Εάν το καταλάβει, τότε μπορεί και να ξεκολήσουμε από το τέλμα που βρισκόμαστε. Όσο θα θεωρεί πως φταίει ο Χατζηπετρής, τότε φως δεν θα φανεί στην άκρη του τούνελ.

4 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ο Πανιώνιος στενάζει κάτω από τη δικτατορία του Νίκου του τυροπιτά. Μην ψάχνεις σώνει και καλά περίεργα σενάρια και συνωμοσίες. Απλά να έχεις στο μυαλό σου την επόμενη φορά που θα τρως εκεί την τυροπιτά σου, ότι μπορεί και να μετέχεις στα διοικητικά του Πανιωνίου.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι ο τσακ έχει ξενερώσει που δεν του βγήκε το γήπεδο και δεν ασχολείται πια.
Το άσχημο είναι ότι δίπλα του έχει άσχετους και επικίνδυνους.
Τι να πω μακάρι να πάρουμε γρήγορα μπρος.Όσο για κούμο επειδή στην τέσσερα είμουν έχει ο καιρός γυρίσματα.

amanAM είπε...

Άμεση δημοκρατία δηλαδή, ή έστω δικτατορία του προλεταριάτου.

Τον τυροπιτά δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω ποτέ προσωπικά, εγώ στα νιάτα μου προτιμούσα το ρυζόγαλο του Εβγατζή απέναντι από τα επίσημα.

Στον τυροπιτά παίρνω καφέ καμιά φορά, χρόνια τώρα βλέπω μαζεμένο κόσμο που συζητάει απέξω. Ένας εξ αυτών, ο φίλτατος Λευτέρης, παλιός γνωστός από τα νιάτα μου, που ξαναβρεθήκαμε στα παγκόσμια.

Υποθέτω πως όταν λες πως ο τυροπιτάς καθορίζει τις αποφάσεις, εννοείς πως η διαβούλευση που γίνεται στα πηγαδάκια του τυροπιτάδικου, επηρεάζουν τα διοικητικά.

Αυτό μέχρι ένα σημείο, είναι καλό, είναι καλό να ακούει η διοίκηση τον κόσμο, δεν είμαστε μονάχα εμείς Πανιώνιοι, Πανιώνιοι είναι και οι θαμώνες του τυροπιτάδικου.

Κακό είναι να ακούει μόνο αυτούς.

Καλό είναι να ακούσει και τον όχλο που φωνάζει, αλλά να δείξουν υπομονή, γιατί ο όχλος δεν έχει την ψυχραιμία, ούτε τεκμηριώνει απαραίτητα την επιχειρηματολογία του, παρασύρεται από το θυμικό του.

Έξω από το τυροπιτάδικο, όπως περίμενα για τον καφέ μου, με πλησίασε ένας τύπος και ζητούσε ψιλά για να συμπληρώσει το ποσό του εισιτηρίου του. Παρόμοιος τύπος, ήταν και στο γήπεδο του Θρασύβουλου, και ζητούσε ψιλά για βενζίνη, για να γυρίσει στην Νέα Σμύρνη. Εγώ και εσύ, πληρώσαμε εισιτήριο για να δούμε την φόλα με τον Θρασύβουλο, αλλά όπως διαπιστώσαμε και οι δυο, οι περισσότεροι μπήκαν με προσκλήσεις...

Να σε προσκαλέσω να έρθεις από την 2 μια φορά, να κάτσουμε κοντά στην τρία, να δεις πως κάθε τρεις και λίγο, θα σου έρχεται η μυρωδιά από κάποιο τσιγαριλίκι...

Και αυτοί Πανιώνιοι είναι... Και έχουν και άποψη, και πιθανόν να είναι πολύ περισσότεροι από εμάς, αγαπητέ br fun. Σκέφτομαι μερικές φορές πως προς το παρόν, είμαι μαζί με τα παιδιά μου, αλλά δεν θα ήθελα ποτέ να τα δω να είναι πρόβατα σε έναν όχλο, ακόμα κι αν είναι Πανιώνιοι.
Ένας φίλος, πήρε τον γιό του από τον Πανιώνιο, και τον έγραψε στον Εθνικό Πειραιώς. Αντί να κάνουν προπόνηση σε ένα 5Χ5, με 20λεπτά ημίχρονα, έχουν γήπεδο κανονικό για τα παιδάκια, και τους κάνουν κανονική προπόνηση, με κανονικό προπονητή, σε κανονικούς χρόνους… Που θα μάθει μπάλα ο πιτσιρικάς του? Στον Πανιώνιο ή στον Εθνικό?
100 φορές να αρχίσουμε να πηγαίνουμε στο Ελληνικό, να βλέπουμε την Εθνικάρα, να συνηθίσουμε σιγά σιγά και το που θα παίζουμε από του χρόνου, παρά να αγχώνουμε τους παίκτες του Παράσχου. Εκεί γνωρίζονται με τα ονόματα τους, δεν νομίζω να πηγαίνουν στο γήπεδο για να καπνίσουν το τσιγαριλίκι τους.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Συνπανιώνιε για άλλη μια φορά εξαιρετικό κείμενο που με καλύπτει σχεδόν πλήρως.
Είμαι από αυτούς που τον τελευταίο 1,5 χρόνο του Μπέου δεν πάτησε το πόδι του στο γήπεδο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το τρόπο που διοικούσε. Θα πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι αυτός είχε τα @@ να είναι πάντα μέσα στο γήπεδο είτε τον χειροκροτούσαν, είτε τον έβριζαν. Κάποιος άλλος που απ' ότι λένε οι ... κολλητοί του κάνει τις καλύτερες αγοραπωλησίες της Super League, δεν έχει φιλότιμο, καρδιά και ψυχή να έρθει στο γήπεδο και να μάχεται στην εξέδρα μαζί με όλους μας. Άφησε την ομάδα γυμνή, κρύβεται στο παλάτι του, έφερε το Παράσχο ο οποίος, - αν παρ' ελπίδα πέσουμε - θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα χωρίς ουσιαστικά να φταίει, αλλά στη πραγματικότητα την έχει διαλύσει ο ... Κωτσόβολος. Αλλά ο κύριος αυτός δεν παραδειγματίζεται από τις παρέες που κάνει (Μητροπουλέους). Δε βλέπει ότι το ΑΙΓΑΛΕΩ το έχουν κάνει Αιγαλεάκι και που το έχουν στείλει (δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι). Καλό θα είναι ο ... Κωτσόβολος, όσο είναι καιρός να έλθει στο γήπεδο να δώσει κι αυτός τη μάχη του μαζί μας, γιατί στη Β' Εθνική δε θα μπορεί να πουλά ακριβά.
Τέλος για όσους έβρισαν τον Κουμορτζί δε συμφωνώ όσο κι αν τον τελευταίο καιρό δεν παίζει μπάλα. Από την άλλη, μήπως στη πραγματικότητα δε φταίει ο Κούμο και φταίει κάποιος άλλος; Ας θυμηθούμε ότι πριν λίγο καιρό, όλοι μιλάγανε για το καλύτερο χαφ του Α' γύρου. Μήπως - λέω μήπως - κάποιος που ξέρει και ... πουλάει ακριβά του έταξε μεταγραφή τώρα το Γενάρη για να μειώσει τη ... χασούρα του (2,5 εκατ. ευρώ είναι μέσα), αλλά δεν βρήκε κορόιδα για να τον μοσχοπουλήσει και τώρα ο Κούμο έχει ξενερώσει;