Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Να πάτε να γ...θείτε μπουρδέλα!

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=7360350

Διάβασα το post του συμπανιώνιου blogger Ίωνα, και έχω εκνευριστεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει...
Αυτοί οι περαστικοί από τον Πανιώνιο κακομαθημένοι πιτσιρικάδες, θα τρώγανε πολλές ντομάτες από τα χέρια μου, εάν τους έβλεπα μπροστά μου, έτσι όπως με έχουν εκνευρίσει με την συνέντευξη τους.

Εάν περνούσε από το χέρι μου, θα τους απαγόρευα να ξανακάνουν δηλώσεις, και θα τους έστελνα από κεί πούρθαν.

ΥΓ. Βγήκανε τα αλητάκια να παραπονεθούν πως τους πιέσαμε για υψηλούς στόχους, πως τους πείραξαν οι πολλές αλλαγές προπονητών, κλπ. Τι λέτε ρε κακομαθημένοι?
Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε, να σας χειροκροτάμε που έχετε καταντήσει τον Πανιώνιο κατώτερο της Καβάλας και του Ατρόμητου, και ισάξιους του Λεβαδειακού και του ΠΑΣ?
Ποιός προπονητής άλλαξε φέτος, όταν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αρχίσατε τις δηλώσεις και χάνατε το ένα παιχνίδι πίσω από το άλλο?

Βαρέθηκα να ακούω όλους αυτούς τους περαστικούς, να μιλάνε... Σκάστε επιτέλους!

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πανιώνιος της Ευρώπης

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι αντι-Ολυμπιακός, αντι-Παναθηναϊκός, κλπ. Όμως, ειδικά όταν παίζει ο Ολυμπιακός σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι παθαίνω, τον συμπαθώ πολύ. Κοιτάξτε τι έγινε εχθές με την Μπορντώ. Όχι ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε καμιά τρομερή μπάλα, αλλά και τις ευκαιρίες του είχε, λίγο πιο εκεί να πήγαινε η μια κεφαλιά, λίγο πιο εδώ να πήγαινε το άλλο σουτ, όλο και κάποιο γκολ θα μπορούσε να έχει βάλει… Σε χρόνο μηδέν, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τρώει στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση της Μπορντώ ένα γκολ, το οποίο είναι επιθετικό φάουλ, αφού ο αμυντικός της Γαλλικής ομάδας έχει στηριχτεί πάνω στην πλάτη ενός αμυντικού του Ολυμπιακού, και χάρη στην ενέργεια αυτή φτάνει στην μπάλα και βάζει το γκολ.


Εν συνεχεία, στο δεύτερο ημίχρονο, με ψυχολογία στο μηδέν, ο Ολυμπιακός καταφέρνει και κάνει κάποιες ευκαιρίες, 2 εξ αυτών αποκρούστηκαν στην γραμμή, και στο τέλος έβαλε και ένα γκολ, που ακυρώθηκε, ύστερα από εφεύρεση του διαιτητή σαν επιθετικό φάουλ.

Κάπως σαν τις ευκαιρίες που χάσαμε εμείς, όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό, μας ακυρώθηκε και γκολ μετά από εφεύρεση ενός ανύπαρκτου οφσάιντ, μας πνίξανε και το πέναλτι…

Ο Ολυμπιακός, μπορεί στην χώρα μας να θεωρείται μεγάλη ομάδα, αλλά στην Ευρώπη, είναι ένας Πανιώνιος, και σαν τέτοιος αντιμετωπίζεται από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο. Πώς να μην τον συμπαθώ, όταν παίζει στην Ευρώπη? Ο Ολυμπιακός είναι το Ευρωπαϊκό άλτερ έγκο μας…

ΥΓ.  (25/2 ώρα 22:33) Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, απέδειξε για ακόμα μια φορά, πόσο μεγάλη ομάδα είναι στην Ευρώπη, όχι μόνο γιατί ανέτρεψε το 1-2 στο γήπεδο του και το μετέτρεψε σε 3-2, αλλά και για το πέναλτυ που του καταλογίστηκε σήμερα, καθώς και για το τελικό 2-3 που πέτυχε μέσα στην Ρώμη, με μια καθόλου τυχαία ομάδα.

Αυτόν τον Παναθηναϊκό, με ψυχολογία στο ζενίθ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Κυριακή το απόγευμα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι, παρόλη την προφανή κούραση του Παναθηναϊκού...

Δεν φοβάμαι μην χάσουμε, φοβάμαι μην απογοητευτούμε άδικα. Εκεί που θα κριθούμε, είναι με την Ξάνθη και την ΑΕΛ εντός, με τον Άρη, και με τον Πάνθρακα και την Καβάλα εκτός. Πρέπει να πάρουμε 15 βαθμούς στα παιχνίδια αυτά, και ότι μπορέσουμε με ΠΑΟ και ΑΕΚ.

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Φερερισμός

Ρε μπας και για όλα τα κακά της ομάδας, δεν έφταιγε τελικά μόνο ο Ρεκόμπας, αλλά και ο Εστογιάνωφ?

Όσο ο Ρεκόμπα και Εστογιάνωφ ήταν εκτός, τα πήγαμε περίφημα... Η επιστροφή του Φαμπιαν, μας επανέφερε σε εποχές Ρεκόμπα. Ήττες και αγχωτικές ισοπαλίες.

Τώρα που χάσαμε ξανά τον Φαμπιάν, η ομάδα ανέβηκε... Λέτε?

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Πάει κι αυτός!

Ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος του Σταδίου των Ιωαννίνων κόστισε ακριβά στον Σουλειμάν Όμο. Ο βραχύσωμος αμυντικός των κυανερύθρων, που εχθές αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 81ο λεπτό του αγώνα λόγω τραυματισμού, εξετάσθηκε σήμερα από τον Γιώργο Κατσιφάρακη.


Διαγνώσθηκε Θλάση Α’ βαθμού με αιμάτωμα, η οποία προκλήθηκε από τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Ο τραυματισμός αυτός θα κρατήσει τον Όμο περίπου 2 εβδομάδες μακριά από την αγωνιστική δράση, με επανεκτίμηση της κατάστασης του κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του.


http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17748&catid=5

 

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Επιτέλους, χαμογελάσαμε κι εμείς λιγάκι!!!

ΠΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-3

Μετά από μια ηρωϊκή λασπομαχία, σε έναν απολύτως απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο, ο Πανιώνιος στάθηκε τελικά όρθιος, με νίκησε μετά από 9 αγωνιστικές.
Καιρός ήταν!

Και με δεδομένη την γκέλα της Λάρισας, που έχασε εντός έδρας από τον Πάνθρακα, το 1-1 του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό, και την ήττα της Ξάνθης στην Καβάλα, μάλλον την σκαπουλάραμε και φέτος, αρκεί να είμαστε σοβαροί από εδώ και μπρος.

Με δεδομένο ότι είμαστε 7 βαθμούς πάνω από Λεβαδειακό και Γιάννενα, τα μαύρα σύνεφα απομακρύνονται από την Νέα Σμύρνη.

Με καλύτερη ψυχολογία, και με λιγότερο άγχος, ας παλέψουμε όλα τα παιχνίδια από εδώ και μπρος, να τελειώσει αυτή η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, και να την ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε...

Την άλλη Κυριακή, έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό, και ένα καλό αποτέλεσμα θα αποδείξει πως η κακή παρένθεση έκλεισε οριστικά.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

παραδοχή αποτυχίας

Με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Κρήτη, που αναμένεται να το παρακολουθήσουν 2500 οπαδοί του Ολυμπιακού, αναρωτιέμαι (για πολλοστή φορά) πόσο γελοία χώρα είμαστε!!!


Μετά τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού στην Καβάλα, αποφασίστηκε η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών. Μεμονωμένα, μπορούμε να πάμε φυσικά όπου θέλουμε, αλλά… για να πάμε για παράδειγμα στα Γιάννενα, θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, δεν ξέρουμε εάν θα βρούμε εισιτήριο, δεν θα πρέπει να έχουμε διακριτικά κασκόλ, σημαίες κλπ που να αποκαλύπτουν ότι είμαστε Πανιώνιοι, και εάν (λέμε τώρα…) βάλει κάνα γκολ ο Όμο, θα πρέπει να κάτσουμε στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα στις θέσεις μας, για να μην φάμε ξύλο από τους ντόπιους.

Όταν είσαι Ολυμπιακός, τότε κατεβάζεις 2500 χιλιάδες «ντόπιους» οπαδούς στο γήπεδο, πάω στοίχημα ότι έχω και δεν έχω πως θα είναι όλοι ντυμένοι με Ολυμπιακά ρούχα, στολές και φόρμες, με σημαίες, λάβαρα κλπ, και θα είναι περισσότεροι από τους οπαδούς του γηπεδούχου Εργοτέλη, κι αν βάλει κάνα γκολ ο Εργοτέλης, ο Θεός και η ψυχή τους τι θα γίνει, και ποια θα είναι η οργίλη αντίδραση των 2500 «ντόπιων» Ολυμπιακών!

Ποιος ξέρει ποια απαγόρευση θα επακολουθήσει ένα τέτοιο γεγονός, η οποία απαγόρευση θα εφαρμοστεί σε εμάς φυσικά!!!

Αναρωτιέμαι, στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό, πόσες χιλιάδες ντόπιοι Παναθηναϊκοί μπορούν άραγε να γεμίσουν την Νέα Σμύρνη, και να μετατρέψουν τον ναό μας, σε ΟΑΚΑ?

Ποιος τιμωρήθηκε τελικά από τα επεισόδια στην Καβάλα? Ο Ολυμπιακός πάντως όχι, αφού έχει οπαδούς σε όλη την Ελλάδα. Οι μόνοι που τιμωρήθηκαν λοιπόν είμαστε εμείς, και οι ομάδες σαν την δικιά μας.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιείται ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δεν θα μπω στον κόπο να ασχοληθώ με το ότι 1500 οπαδοί (από 750 έκαστος εκ των μονομάχων) θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι σε ένα γήπεδο που χωράει 5500 φιλάθλους, που οι 4000 άδειες θέσεις θα δηλώνουν την αδυναμία να επιβληθεί η τάξη. Αυτό που μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως η κλήρωση των διαιτητών θα γίνει 1 ώρα πριν το παιχνίδι!!! Αυτό κι αν είναι παραδοχή αποτυχίας. Εάν ήταν γνωστοί οι διαιτητές μέρες πριν, τι θα άλλαζε? Τι εξασφαλίζει η κλήρωση (και όχι ορισμός) 1 ώρα πριν τον αγώνα, και γιατί στους άλλους αγώνες (πχ της σωτηρίας μας) δεν υπάρχουν ανάλογες εξασφαλίσεις?

Ας παραδεχτούμε την αποτυχία μας (σαν χώρα), να τελειώνουμε...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

την δεκαετία του 90

που η ποδοσφαιρική ομάδα είχε τα χάλια της, το μπάσκετ με τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, με τις επιτυχίες και το καλό παιχνίδι τους, κράτησαν ψηλά το όνομα του Πανιωνίου.
Πιο παλιά, ο στίβος του Πανιωνίου ήταν ο φόβος και ο τρόμος. Στο ποδόσφαιρο ο Πανιώνιος δεν υπήρξε ποτέ ξανά τόσο μικρός, που πήγαν οι μέρες που όλοι παραδεχόντουσαν πως μόνο εμείς βγάζαμε τα μεγάλα ταλέντα του Ελληνικού ποδοσφαίρου?

Τώρα το μπάσκετ είναι υπό διάλυση, στο ποδόσφαιρο η παραμονή στην κατηγορία έγινε αυτοσκοπός και ακόμα κι αν την σώσουμε φέτος, του χρόνου θα παλεύουμε για τα ίδια, το μόνο που μας έμεινε για να μας κάνει περήφανους, είναι το πόλο.

Διαλύστε το κι αυτό. Κάνει παραφωνία!

επίλογος

Η Καβάλα είναι μια μέτρια ομάδα, που παίζει όλη πίσω, και περιμένει την μια και μοναδική ευκαιρία για να πετύχει γκολ. Η Εθνική Ελλάδος, με την ίδια τακτική, κέρδισε ολόκληρο Γιούρο, αλλά... το παιχνίδι της Καβάλας δεν βλέπεται. Ο Πανιώνιος επί Λίνεν με τον Φερνάντεζ και τον Τζιμπούρ, έπαιζε μπάλα. Χαιρόσουνα να τον βλέπεις. Και τότε είχαμε κάποια παλτά, αλλά η ομάδα προσέφερε θέαμα, και κατάφερε 2 φορές να τερματίσει στην 5η θέση.

Ο χθεσινός Πανιώνιος, είχε πάθος και τίποτα άλλο, αλλά μετά από μια μακροχρόνια περίοδο δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας και αδιαφορίας, το πάθος αυτό δίνει ελπίδες για το μέλλον. Η ομάδα έχει σοβαρότατο πρόβλημα ρόστερ. Ο βασικός κορμός της ομάδας έχει κάποιους αξιόλογους παίκτες, αλλά σαν σύνολο είναι μέτριο, και από τον πάγκο δεν υπάρχουν λύσεις. Με τον τραυματισμό 2-3 παικτών και το (φυσιολογικό) ντεφορμάρισμα κάποιων άλλων, είναι φυσικό να καταλήξουμε στην σημερινή κατάσταση.
Εάν με τον Παράσχο και με το πάθος καταφέρουμε να την σώσουμε την χρονιά και παραμείνουμε στην κατηγορία, το καλοκαίρι πρέπει να γίνει ένας σοβαρός σχεδιασμός, σοβαρή ενίσχυση της ομάδας, πράγμα που σημαίνει ορθολογική μεν, αλλά και γενναία δαπάνη ενός σοβαρού κεφαλαίου.

Τείνω να πιστέψω πως ο Φερέρα, είχε κάποια δίκια. Όταν δήλωνε πως δεν έχει παίκτες, και με τους υπάρχοντες δεν μπορεί να κάνει πιο σπουδαία πράγματα. Αναγκάστηκε σε κωλοτούμπες, και προσωρινά ήρθαν κάποια αποτελέσματα.
Όταν είδε πως ο άρρωστος δεν είχε ελπίδα, όταν είδε πως δεν επρόκειτο να ενισχυθεί στην μεταγραφική περίοδο, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Έκλεισε το στόμα του, και πήδηξε από το καράβι ο πόντικας, για να μην πνιγεί ο ίδιος. Τα ποντίκια πάντα φεύγουν πρώτα.

Κάπου διάβασα για κάποια χρήματα που ξοδεύτηκαν πρόσφατα από τον Τσακίρη, δεν γνωρίζω, αλλά δεν αμφισβητώ το ότι Τσακίρης έχει ξοδέψει μπόλικα χρήματα, για το χόμπι του να είναι ιδιοκτήτης του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος μου θυμίζει ένα σκάφος, έτοιμο να βουλιάξει. Ο ιδιοκτήτης του, ξοδεύει χρήματα για την επίλυση τρεχόντων προβλημάτων, αλλά το σκάφος παραμένει σαπάκι. Ένα φτιάχνεις, άλλα 10 χαλάνε. Βάζει μαστόρους να φτιάξουν το ντεκ, αλλά καταρέει η μηχανή. Βάζεις μηχανικούς, μπάζει νερά από τα ύφαλα. Είναι ένας κουμπαράς, χωρίς πάτο. Ακόμα και τα χάτς μπάζουν νερά.
Εάν δεν βγει έξω το σκάφος, στο καρνάγιο, και εάν δεν γίνει γενική ανακατασκευή από σοβαρό και οργανωμένο τημ επισκευαστών, εάν δεν γίνει μια σοβαρή δαπάνη αλλά και σωστή δουλειά, το σκάφος θα στοιχίζει, αλλά ούτε έσοδα δεν πρόκειται να φέρει, και όσα λεφτά ρίχνεις απλώς θα χάνονται.
Ο Παράσχος μου θυμίζει παραδοσιακό καραβομαραγκό, δεν έχει στυλ, αλλά έχει εμπειρία στο να βουλώνει τρύπες και μπορεί να μας σώσει.

Με ενέσεις και με πρόχειρες λύσεις όμως, δεν πάμε πουθενά. Αυτήν την στιγμή προέχει να μην βουλιάξουμε, και να φτάσουμε στο λιμάνι σώοι. Μετά είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Θα στείλουμε το σκάφος έτσι, ξανά έξω στο πέλαγος? Θα κάνουμε πρόχειρες επισκευές, ή θα κάνουμε πραγματική ανακατασκευή. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί τώρα, γιατί το καλοκαίρι θα έρθει, και θα περάσει γρήγορα. Κι αν δεν έχουν παρθεί από τώρα οι αποφάσεις, για να σηκώσουμε τα μανίκια και στρωθούμε στην δουλειά όταν θα πρέπει, δεν θα μένει χρόνος για αποφάσεις και για να επιτευχθούν οι λύσεις άμεσα.

Κάποτε είχα γνωρίσει τον κυρ Αντώνη από την Ικαρία, που αγόρασε ένα παλιό σκαρί, σε εξαιρετικά καλή τιμή. Το σκάφος ήταν αξιόπλοο. Ο κυρ Αντώνης το έβγαλε στις σχάρες, και το έκανε φύλο και φτερό. Έστειλε τα πάντα για επισκευή, πολλά εξ αυτών επιστρέψανε ίδια, διότι δεν χρειάζονταν κάποια επισκευή. Ξόδεψε 3 φορές παραπάνω από όσο του στοίχισε το σκάφος, για να ελεγχθεί και να αλλάξει κάθε παλιά βίδα, όλα τα ηλεκτρικά, όλα τα υδραυλικά, κλπ. Στο τέλος, είχα θεωρήσει πως ο άνθρωπος αυτός είχε κάνει μια μεγάλη τρέλα, να ξοδέψει τόσα χρήματα σε περιττές επισκευές.

Κάποια στιγμή, έριξε το σκαρί πίσω στην θάλασσα, και έκτοτε έχουν περάσει χρόνια. Πέραν την φυσιολογικής συντήρησης, δεν έχει ξοδέψει άλλα χρήματα, ξέρει το σκάφος του μέχρι και την τελευταία βιδα, ξέρει και εμπιστεύεται τα υλικά που ο ίδιος επέλεξε και επίβλεψε στην τοποθέτηση τους. Χρόνια τώρα οργώνει το Αιγαίο, με μπουνάτσες και μποφώρια, και δεν ανησυχεί για τίποτα.

Αυτό χρειάζεται και ο Πανιώνιος, αλλιώς θα πελαγοδρομεί, τυχαία θα βρίσκει την ρότα του, και κάθε τρεις και λίγο, κάποια παλιά βιδα, κάποιος παλιός σωλήνας, κάποιο παλιό καλώδιο θα τα παίζει, και θα φλερτάρουμε με το ναυάγιο, άσε που μέχρι να δούμε τι φταίει, θα έχουμε χάσει τον δρόμο μας, και τα άλλα σκάφη, κατώτερης δυναμικής και αξίας, θα μας περνάνε στον αγώνα...

Ας ξεχάσει τα ψυχολογικά του ο καπετάν Τσακίρης, δεν είναι ώρα για τέτοια, γιατί θα πνιγούμε. Εμείς θα στενοχωρηθούμε, και αυτός θα χάσει τα λεφτά του. Τώρα είναι η ώρα να γίνει ο ηγέτης του Πανιωνίου, να οδηγήσει το σκάφος στο λιμάνι όπως-όπως, και μετά να σηκώσει τα μανίκια και να στρωθεί στην δουλειά, για να μην ξαναβρεθούμε σε τέτοια χάλια.

Θα δεχτώ επίσης πως... δεν θα γίνουμε ποτέ Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Αλλά η φετινή ΑΕΚ των χιλιάδω προβλημάτων και των απλήρωτων παικτών, ο ΠΑΟΚ με τα σοβαρά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, και ο Άρης που δεν μπορεί να οργανώσει την Λεγεώνα των ξένων του, δεν είναι φόβητρα. Φέτος, ένας σοβαρός Πανιώνιος σαν αυτόν την εποχής του Λίνεν, θα είχε στόχο την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, και θα την κατακτούσε χαλαρά.

Αλλά με τα φετινά μας χάλια, το επόμενο παιχνίδι με τα Γιάνενα της β εθνικής, μοιάζει (και είναι) ντέρμπυ. Ο Πανθρακικός των 9 βαθμών μοιάζει δύσκολος στόχος, και κάτι Ξάνθες και Λάρισες θα μας βγάλουν την ψυχή. Την Καβάλα που μας νίκησε ήδη 2 φορές στην έδρα μας, την βλέπουμε σαν Μπαρτσελόνα.

Εγώ ένα έχω να πω: Ότι έγινε, έγινε. Ποτέ ξανά τέτοια χάλια. Ποτέ ξανά!!!

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η τύχη, μας γύρισε την πλάτη σήμερα…

Χάσαμε 1-2 από την Καβάλα στο κύπελλο, στην παράταση, αφού ένα αχρείαστο φάουλ του Λάτκα, του στοίχισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα-κόκκινη, που υπέδειξε ο χασάπης Παμπορίδης, και εν συνεχεία ένα λάθος, μας στοίχισε το 1-2.

Στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, η Καβάλα μας ισοφάρισε με το μοναδικό σουτ σε όλο το παιχνίδι, του Ντομπρασίνοβιτς, αφού χτύπησε πρώτα κάθετο στο δοκάρι. Ήταν η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία της Καβάλας.

Στο προηγούμενο λεπτό, ο Μπάλαμπαν έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού ο Φανούρης με υποδειγματικό τρόπο, τον βρήκε μόνο του μπροστά στο τέρμα, κι ο Μπαλαμπαν έχασε το άχαστο.

Νωρίτερα, είχαμε προηγηθεί με 1-0 μετά από πολύ καλή ενέργεια του Κούκετς, και ωραίο τελείωμα του Ριέρα.

Παρά το 1-1, ο Πανιώνιος άξιζε την νίκη, αφού έχασε ευκαιρίες να κάνει το 2-1, με πιο μεγάλη υπέροχο σουτ του Μανιάτη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, ο Φανούρης έκανε μια επέλαση από δεξιά, αλλά το ωραίο σουτ του, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην παράταση, με 10 παίκτες, στον νυν υπέρ πάντων αγώνα, ο Κουμουρτζί έκανε μια καταπληκτική ενέργεια, έφυγε μόνος του προς το τέρμα, και με εξουδετερωμένη την άμυνα της Καβάλας, έδωσε την μπάλα στον ξεμαρκάριστο Μπάλαμπαν, που έκανε ένα χλιαρό σουτ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο απόκρουσε εύκολα ο Ιτάνζ. Λίγο πριν την λήξη των 120 λεπτών, ο Κουμουρτζί έκανε ένα πολύ καλό σουτ, μέσα από την περιοχή, και εκσφενδονίστηκε ο Ιτάνζ στην γωνία, και έσωσε την ομάδα του. Η μπάλα δεν ήθελε να μπει, και ο Ιτάνζ δεν της επέτρεψε να αλλάξει γνώμη.

Σήμερα η ομάδα ξεκίνησε ανορθόδοξα, με τον Μανιάτη στην επίθεση, τον Σκούφαλη από δεξιά να ταλαιπωρεί τον εαυτό του και την μπάλα, τον Ριέρα αριστερά. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε 1-2 ευκαιρίες, αλλά γενικά δεν είδαμε μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αποχώρησε ο Σκούφαλης, και πήρε την αριστερή πτέρυγα ο Κούκετς, ο Ριέρα δεξιά, και ο Πανιώνιος μεταμορφώθηκε. Παίξαμε επιτέλους μπάλα. Ο Ριέρα όσο έπαιξε ήταν πολύ καλός, ο ηγέτης του Πανιωνίου, δυστυχώς τραυματίστηκε, και ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, γιατί μετά τον Καστελιόνε, τον Εστογιάνωφ, και τον Νικολάου, εάν χάσουμε και τον Ριέρα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Και ο Τζαβέλας τραυματίστηκε, αλλά το τελείωσε το παιχνίδι, και ας ελπίσουμε ότι ούτε αυτός έχει κάτι σοβαρό. Την θέση του Ριέρα πήρε ο Φανούρης, που ήταν καλός σήμερα.

Ο Πανιώνιος του δευτέρου ημιχρόνου, παρά τις ελλείψεις του, και παρά το προφανές πρόβλημα με το ρόστερ, καθώς και ο Πανιώνιος της παράτασης, παρά το εις βάρος του σκορ, και παρά το ότι έπαιζε με 10 παίκτες, ήταν ψυχωμένος, ήταν μαχητικός, πάλεψε για το καλύτερο, και λίγο η ατυχία, λίγο ο Ιτάνζ, μας στέρησαν την πρόκριση που δικαιούμασταν.

Ο Παμπορίδης για πολλές μπουνιές, δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά ήταν προκλητικός, άφησε ατιμώρητα κάποια φάουλ και κάποια χέρια των παικτών της Καβάλας, μας έφαγε ένα κόρνερ, κάποιο πλάγιο, γενικά εκνεύρισε την εξέδρα, έδειξε κίτρινες κάρτες στον Πανιώνιο με ευκολία, αν και η δεύτερη κίτρινη στον Λάτκα ήταν δίκαιη.

Όποιος είδε το παιχνίδι, κατάλαβε πόσο σημαντικός είναι ένας τερματοφύλακας να εμπνέει εμπιστοσύνη στην άμυνα του, και να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους. Δεν μπορώ να χρεώσω κάποια ευθύνη στον Ανδριόλα, αλλά δεν έχουμε δει μια μεγάλη απόκρουση από αυτό το παιδί, στο τέλος μας έσωσε βέβαια από το 1-3, σε μια αντεπίθεση, αλλά… όταν το πρώτο σουτ που πάει μέσα, το τρως, δεν είναι κάτι που σου επιτρέπει να μην θεωρείσαι μέτριος.

Ο Μανιάτης σήμερα ήταν αρκετά καλός, αν και δεν έπαιζε στην φυσική του θέση, αλλά η εικόνα να πέφτει κάτω από την απογοήτευση του, μετά το σουτ στο δοκάρι, ήταν η εικόνα του Πανιωνίου σήμερα, η τύχη δεν μας έκανε το χατίρι, το αντίθετο μάλιστα.

Η προσπάθεια ήταν τέτοια, που παρόλο τον αποκλεισμό, όλο το γήπεδο σήμερα χειροκρότησε τους παίκτες για την προσπάθεια τους, και φώναξε συνθήματα υπέρ της ομάδας, σαν ευχαριστώ, ας ελπίσουμε πως αυτό θα το εκτιμήσουν οι παίκτες και θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά, στα επόμενα παιχνίδια, για να δώσουν ακόμα πιο πολλά και να μην μπούμε σε περιπέτειες.

Τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα, αλλά ο σημερινός Πανιώνιος άφησε υποσχέσεις.

ΥΓ.
Ιδίως αφού μείναμε με 10 παίκτες, όλη η ομάδα έπαιξε ηρωικά. Ο Κοντοές έπαιζε σαν αφιονισμένος, σαν δεξί εξτρέμ, ο Όμο δέσποζε στην άμυνα, στο κέντρο, και προσπαθούσε να βιηθήσει και στην επίθεση, ο Κουμουρτζί θύμιζε τις παλιές καλές ημέρες του, με εξαίρεση την καντεμιά που ήταν η συνήθης, ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλός.

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Μήπως να αλλάζαμε ύμνο? Για γούρι και για συμμόρφωση!

Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα,
όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.
Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος
σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.

Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.

Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος,
σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.
Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο
ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.

Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε
Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε,
μα απ' τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν' αρρωστήσω
και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.


Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος
κι απ' το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!






Γ. Σουρής

Ο ακέφαλος Πανιώνιος, είναι ο εύκολος στόχος.

το είπανε στην Νόβα: Ο Πανιώνιος έχει ευνοηθεί πολλές φορές φέτος (με Ηρακλή!!!, με Άρη!!!, κλπ) και έχει αδικηθεί κιόλας, έτσι γενικά.
Ισοσκελισμένα πράγματα.

Εδώ βγάλανε τον Σκούφαλη δολοφόνο, κι αντί να ασχοληθούν με το ακυρωθέν γκολ και το πέναλτι με τον γαύρο, αναλύανε πόσο εγκληματίας είναι ο Σκούφαλης...

Μην τσιμπάτε. Το πρόβλημα είναι στην ανύπαρκτη διοίκηση, δεν είναι ούτε στους παίκτες, ούτε στους δημοσιογράφους, ούτε καν στους διαιτητές.

Κοιτάξτε τι έγινε με την Ελλάδα. Δεν έχουμε κυβέρνηση, και ενώ υποτίθεται ότι χρεοκοπούμε, μας πούλησαν φρεγάτες και άλλα οπλικά συστήματα, αφού πρώτα κόψανε τον δανεισμό.
Οι κερδοσκόποι Μέρκελ και Σαρκοζί, μας εκμεταλλεύτηκαν καλά καλά, και το παίζουν και σωτήρες μας. Οι σωτήρες πάντα βγάζουν κέρδος από αυτόν που χρειάζεται σωτηρία.

Να σωθούμε από τι ρε παιδιά? Έχουμε δικό μας νόμισμα, για να κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε?

Το μόνο που μας ανήκει είναι η εθνική μας κυριαρχία, ενός ευλογημένου τόπου, με φυσικές ομορφιές που όσο κι αν τον κανιβαλίσαμε δεν μπορούμε να τον χαλάσουμε, με ήπιο κλίμα, και με γη που μπορεί να παράγει όσα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε.

Από το κινδυνεύουμε στον Πανιώνιο? Έχουμε δικό μας γηπεδάκι, έχουμε φιλάθλους σε κάθε γωνιά της χώρας, και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, δεν μας σκότωσε ολόκληρος ξεριζωμός από τις χαμένες πατρίδες μας, θα μας σκοτώσει ποιός?
Μην πέσουμε στην β εθνική? Ε και? Θα πάψουμε να είμαστε Πανιώνιοι, επειδή θα είμαστε στην β εθνική? Θα φύγουν οι παίκτες? Ποιοί παίκτες θα φύγουν? Αυτοί που έτσι κι αλλιώς σκέφτονται μονάχα την μεταγραφή? Ο Σίμωσης, ο Κούρτνι, ο Λουκίνας, ο Αναστασόπουλος, ο Ανδριόλας, ο Κοντοχρήστος, που θα πάνε? Ο Φαμπιάν θέλει να φύγει, είναι ηλίου φαεινότερο, ο Ριέρα είναι ο μόνος φιλότιμος αλλά δεν ξέρω κατά πόσο κι αυτός θα ήθελε να μείνει, λέτε να θέλει να φύγει ο Όμο, ο Κουμουρτζί, και ο Μπάλαμπαν? Δεν πα να φύγουν? Θα μας απαλλάξουν από τον κόπο να τους διώξουμε!

Πάντα όταν δεν υπάρχει διοίκηση, είσαι ο εύκολος στόχος. Ο Τσακίρης δεν ήθελε ποτέ να γίνει ο ηγέτης του Πανιωνίου, εμείς τον ονειρευτήκαμε σαν τέτοιον. Ο Τσακίρης είδε μια μικρή ομάδα με δικό της γήπεδο, και επένδυσε χρήματα για να κονομήσει.

Ένα πλουσιόπαιδο είναι, έδεσε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που διέθεσε με το προπονητικό κέντρο, και θα είχε βγάλει τρελό κέρδος από τον Πανιώνιο, εάν κατάφερνε να φτιάξει το νέο γήπεδο και τα μαγαζιά, και να τα εκμεταλλευτεί ο ίδιος. Ατύχησε όμως σε αυτό, και ξενέρωσε…

Για να δικαιολογηθεί για το ξενέρωμα του, έθεσε σαν στόχο το περασμένο καλοκαίρι τα 3 χιλιάδες διαρκείας, το θεωρούσε ανέφικτο, αλλά σχεδόν το καταφέραμε, μακάρι να είχαμε πετύχει 4 και 5 χιλιάδες διαρκείας.

Το γεγονός ότι εχθές στο γήπεδο, υπήρχαν 2-2,5 χιλιάδες φίλαθλοι, δεν φταίει κανένας άλλος, παρά η ίδια η διοίκηση. Δεν είναι δυνατόν να παίξουμε συνέχεια στις δυόμιση το μεσημέρι, Κυριακάτικα, στο μέσον τριημέρου Καθαράς Δευτέρας. Το πόσο μικρό έχετε καταντήσει τον Πανιώνιο κύριε Τσακίρη, φαίνεται από το γεγονός ότι είμαστε οι πρωταθλητές της μεσημεριανής ζώνης, και ο προημιτελικός κυπέλλου στον οποίον συμμετείχαμε, δεν καλύφτηκε τηλεοπτικά, ούτε καν για το διάστημα που δεν συνέπεφτε με τον Άρη... Κρίμα που δεν είχε παίξει η Καβάλα νωρίτερα με τον Παναθηναϊκό, να του ρίξει 2 γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ, να προγραμματίσει αλλιώς ο Άλφα το τι θα δείξει, για χάρη της Καβάλας.

Ακόμα κι εγώ που πήγα εχθές με τον Ηρακλή, έτυχε να μην έχω κανονίσει κάποια εκδρομή, και γι αυτό βρέθηκα στο γήπεδο. Αυτό δα έλειπε να απολογηθώ, γιατί δεν πήγα να δω το παιχνίδι εάν δεν πήγαινα... Αυτοί που θα έπρεπε να απολογούνται, είναι αυτοί που έδιωξαν τον κόσμο από το γήπεδο.
Ο Παράσχος δήλωσε εχθές, πως ο κόσμος αγχώνει τους παίκτες, και ελπίζει σε καλύτερα αποτελέσματα στα εκτός έδρας. Εάν σας ενοχλούμε κύριε Παράσχο, να μας το πείτε, να μην ερχόμαστε. Άλλωστε οι περισσότεροι, ότι ήταν να πληρώσουμε, το έχουμε ήδη κάνει.
Νόμιζα πως η παρουσία μας, ενισχύει την ομάδα, ότι είμαστε και καλά ο 12ος παίκτης. Θα πρότεινα του χρόνου, να μην υπάρχουν διαρκείας, για να μην εκδίδετε εισητήρια όταν σας ενοχλούμε, και να παίζετε με την ησυχία σας, όταν το προτιμάτε.

Άλλωστε και ο ίδιος ο Τσακίρης, με την απουσία του, αυτό ίσως προσπαθεί να μας υποδείξει. Να μην ξαναπατήσουμε στο γήπεδο ούτε εμείς, και στο τέλος να βρει άλλοθι από εμάς, για τα δικά του λάθη.

Δυστυχώς, ο Τσακίρης έχει αποδειχτεί πολύ λίγος για τον Πανιώνιο. Πουλήστε κύριε Τσακίρη, όσο προλαβαίνετε, γιατί το μαγαζάκι σας απαξιώνεται μέρα με την ημέρα. Αναρωτιέμαι: Όταν λέτε ότι θέλετε να πουλήσετε τον Πανιώνιο, εννοείτε πως θέλετε να κρατήσετε για λογαριασμό σας τις εταιρείες για το νέο γήπεδο όποτε κι αν γίνει, για την εκμετάλλευση του εμπορικού σήματος του Πανιωνίου και της μπουτικ, κλπ? Υποθέτω πως το προπονητικό, ούτε να το συζητάμε! Ο επόμενος "ιδιοκτήτης" του Πανιωνίου, για πόσα χρόνια θα σας πληρώνει για το προπονητικό κέντρο, και με πόσο φέσι θα ξεκινάει η χρονιά?

Θεωρώ πως είναι λάθος να ψάχνουμε για ενόχους στο περιβάλλον του προέδρου, στους αόρατους εχθρούς, στον εκάστοτε προπονητή, και πολύ περισσότερο στους παίκτες. Στα δικά μου μάτια, ο μόνος φταίχτης για το κατάντημα της ομάδας, είναι αυτός που παίρνει αποφάσεις, ο ίδιος ο πρόεδρος.

Αυτός επέλεξε να αφήσει την τύχη της ομάδας στα χέρια του Φερέρα του "σωτήρα" του Πανθρακικού, αυτός επέλεξε τις μεταγραφές, αυτός επιλέγει πως θα ξοδέψει τα λεφτά του, ποιούς θα ακούσει, αυτός επέλεξε την απουσία του, την απαξίωση της ομάδας λέγοντας πως θέλει να φύγει αλλά δεν μπορεί.

Για σκεφτείτε τι θα γινόταν, εάν θέλατε να πουλήσετε ένα οικόπεδο, ένα σπιτάκι, ή μια επιχείρηση, και μόνοι σας λέγατε δημόσια πως... θέλετε να πουλήσετε αλλά δεν βρίσκετε κανέναν αρκετά μ@λάκ@ για να αγοράσει!!! Συνήθως, καίγεσαι να πουλήσεις και το παίζεις ψύχραιμος για να μην το καταλάβει ο αγοραστής, στήνεις πιθανόν και κάποιον άλλον να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται, για να ψηθεί ο αγοραστής πως θα χάσει ευκαιρία εάν δεν το κάνει...  Προσπαθείς να αναδείξεις τα καλά της επιχείρησης, όχι να την απαξιώνεις μοναχός σου.

Η λύση του προβλήματος είναι μια: Είτε να φύγει ο Τσακίρης εδώ και τώρα, είτε να έρθει ο Τσακίρης εδώ και τώρα! Το να απουσιάζει, να απέχει, να αδιαφορεί, να απαξιώνει μόνος του το μαγαζάκι του, να το αφήνει ακέφαλο, να λάμπει δια της απουσίας του, όχι μόνο μας κάνει εύκολο στόχο στους πάντες, αλλά μας κάνει να κατρακυλάμε ακόμα πιο χαμηλά.

Εγώ δεν είμαι υπερ ή κατά του Τσακίρη, και του κάθε Τσακίρη. Εγώ είμαι ένας απλός φίλαθλος-οπαδός του Πανιωνίου, και αφού βλέπω ότι το μέλλον είναι ζοφερό, οφείλω να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Εγώ δεν ξέρω τι θα έκανα στην θέση του Τσακίρη, αυτό που ξέρω όμως είναι πως όσο δεν κάνει αυτός κάτι, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Το καλοκαίρι, θα είναι πολύ αργά για κριτική. Το καλοκαίρι θα πρέπει να δουλέψει η ομάδα για να αντιμετωπίσει την νέα χρονιά, είτε στην άλφα, είτε στην βήτα εθνική, θα πρέπει να έχει ηρεμία, διοίκηση, προπονητή, και παίκτες που θα πονάνε την ομάδα και την βαριά φανέλα τους.

Εάν αρχίσουμε το καλοκαίρι κριτική κατόπιν εορτής, όχι μόνο δεν θα σώσουμε κάτι, εάν σώζεται, αλλά δεν θα αφήσουμε την ομάδα να προχωρήσει για την επόμενη χρονιά. Εδώ και τώρα λοιπόν, να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να λύσουμε τα προβλήματα.
Να τα εντοπίσουμε κατ αρχάς. Να τα αντιμεταθέτουμε στο μέλλον, δεν βοηθάει.

Εάν ο Κουμουρτζής είναι άξιος μόνο για να πουλάει cidi στην Ομόνοια, τότε να βρούμε ποιός φταίει που παίζει ο παίκτης αυτός στην ομάδα μας. Το να κάνουμε επίθεση σε αυτόν, τότε χάνουμε τον πραγματικό φταίχτη. Εάν ο Φερέρα διέλυσε την ομάδα, εάν όλοι οι παίκτες απόκτησαν δημοσιουπαλληλική νοοτροπία, κάποιοςφταίει γι αυτά. Να τον εντοπίσουμε.

Εάν οι μεταγραφές ήταν για τα μπάζα, εάν το μισό ρόστερ της ομάδας δεν κάνει για να παίζει στην άλφα εθνική, κάποιος φταίει. Εάν βασιστήκαμε σε 5-6 παίκτες, και όπως είναι φυσικό με τόσους παίκτες δεν μπορείς να ανήκεις στην πρώτη εθνική, πάλι κάποιος φταίει.

Εγώ δεν βλέπω άλλον, πέραν από τον Τσακίρη. Εσείς?

Αυτός που φταίει κατά την γνώμη μου, είναι ο ίδιος που πρέπει να βρει και την λύση. Εάν το καταλάβει, τότε μπορεί και να ξεκολήσουμε από το τέλμα που βρισκόμαστε. Όσο θα θεωρεί πως φταίει ο Χατζηπετρής, τότε φως δεν θα φανεί στην άκρη του τούνελ.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Αυτόν τον Πανιώνιο ονειρεύομαι...

Ας βγεί 5ος, ας βγει 8ος, ας βγει 10ος, αλλά να κοιτάζει στα μάτια Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, κλπ. Με την μόνη διαφορά, που εμείς έχουμε καταντήσει μια Καβάλα, και η Καβάλα κάνει αυτό που ονειρεύομαι για τον Πανιώνιο!

2-2 στο γήπεδο της με τον ΠΑΟ που την ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, και 0-2 σήμερα στο ΟΑΚΑ.
0-0 με τον Ολυμπιακό μέσα-έξω. Κάτι Ηρακλήδες, κάτι Ατρόμητους, κάτι Γιάνινα τους έχει στο γήπεδο της, είναι μέσα στο παιχνίδι του κυπέλλου, και θεωρητικά χτυπάει ακόμα και 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Κάτσε εσύ ο Πανιώνιος, να παλέψεις για την σωτηρία με τον Ηρακλή να παίζει για ενάμιση ημίχρονο με 10 παίκτες, και εσύ να έχεις 2-3 ευκαιρίες όλες κι όλες, και να λες πάλι καλά που στην γκέλα του Σιόβα, ο Ηρακλής δεν σου έκανε το 0-1 να σε τελειώσει...

Άλλες 2 ώρες να παίζαμε σήμερα, γκολ από τον Πανιώνιο δεν θα βλέπαμε, αφού... η γιόμα, της γιόμας, την γιόμα ω! γιόμα, δεν έφερνε αποτέλεσμα.

Είμαι πολύ απογοητευμένος. Θεωρώ ότι η ψυχολογία της ομάδας είναι τόσο χάλια, που δεν μπορούν... Ψυχραιμία μηδέν, αυτοπεποίθηση μηδέν, οι παίκτες θυμίζουν έφηβο που πάει πρώτη φορά σε μπουρδέλο και τρέμει σαν το ψάρι, τι να λέμε τώρα, ούτε με γερανό δεν θα του σηκώνεται...

Είμαι βέβαιος, πως εάν βάλεις τους παίκτες του Πανιωνίου σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα βγάζουν μάτια. Αλλά αυτήν την στιγμή, χρειαζόμαστε ψυχολόγο, μάγο, και εξορκιστή, αλλιώς δεν την σώνουμε. Αφού δεν μπορέσαμε να νικήσουμε αυτόν τον Ηρακλή, μια ομάδα που δεν αξίζει να είναι στην πρώτη εθνική, τότε σε τι να ελπίζουμε?

Θα ήθελα να δω τον Κούκετς να ξεκινάει στο παιχνίδι, να μην δω τον Φανούρη σαν εξτρέμ, ο Σιόβας παρά την τραγική γκέλα του, ήταν επιτέλους σε μια θέση που του ταίριαζε, θεωρώ πως από το κέντρο έλειπε ο Αναστασόπουλος, θα ήθελα τον Μπουβάλ ή τον Σίμωση ή τον οποιονδήποτε επιθετικό πολύ νωρίτερα στην επίθεση, να μην ξαναδώ τον Κουμουρτζί για πολύ καιρό γιατί έχει αρχίσει να με εκνευρίζει κι εμένα (σε καμμία περίπτωση δεν φταίει ο ίδιος, αλλά αυτοί που δεν τον προστατεύουν ενώ είναι ντεφορμέ), και δεν νομίζω πως για το σημερινό μας χάλι φταίει ατομικά κάποιος παίκτης ή ο Παράσχος, και είναι άδικο να ακούνε αποδοκιμασίες σε προσωπικό επίπεδο...

Ο Παράσχος είναι αυτός που πρέπει να τους ηρεμήσει, να τους εμψυχώσει, να τους προπονήσει επιτέλους (γιατί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σε ταξίδι...), πρέπει να καταφέρει να τους οδηγήσει σε επιτυχίες. Είμαι αισιόδοξος στο ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος να σωθούμε, αλλά... λυπάμαι που βλέπω πόσο μικροί έχουμε καταντήσει, και πόσο έχει μεγαλώσει η Καβάλα. Λυπάμαι που βλέπω πόσο ανάγκη έχουμε έναν Παράσχο.

Ο Μπάλαμπαν στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ήταν φιλότιμος, ο Ριέρα υπερέβαλε για άλλη μια φορά στι τρίπλες και στην καθυστέρηση να κάνει μια πάσα, αλλά έτρεξε περισσότερο απόλους, γενικά η ομάδα έτρεξε και προσπάθησε, θεωρώ λάθος που βγήκε ο Όμο, αλλά η γύμνια στο κέντρο ήταν τόσο εμφανής, που αποδεικνύεται περίτρανα πόσο χρειαζόμασταν έναν Ρεκόμπα αυτήν την στιγμή, ακόμα και μισό, ακόμα και με ένα πόδι! Δυστυχώς η ομάδα δεν έχει ηγέτη.
ΥΓ.
Για να δούμε τι έχει παρακάτω, το βέβαιο είναι πως δεν θα βαρεθούμε.



Ποιοί αγώνες μας μένουνε:
Ο Πανθρακικός εκτός έδρας, που τελευταία έχει ζορίσει τους πάντες, ο ΠΑΣ εκτός που περιμένει πως και τι τους 3 βαθμούς με εμάς, η Λάρισα και η Σκόντα εντός, που επίσης παλεύουν για την σωτηρία τους, η Καβάλα εκτός, ο Άρης εντός, η ΑΕΚ εκτός, και ο Παναθηναϊκός εντός.

Σήμερα, ούτε ο διαιτητής μας φταίει, ούτε κάποια παγκόσμια συνομωσία, φταίμε μονάχα εμείς.

Εάν είμασταν ικανοί σήμερα να πάρουμε το τρίποντο, και εάν πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να πάρουμε το τρίποντο με Ξάνθη και Λάρισα, θα είχαμε σχεδόν σωθεί. Αλλά ούτε το τρίποντο με Ξάνθη και Λάρισα έχουμε τόσο εύκολο, ούτε στα εκτός έδρας τα πράγματα θα είναι εύκολα. Αυτοκτονήσαμε με την Καβάλα εντός, με τον Λεβαδειακό εντός, με τον Ηρακλή σήμερα, και αντί να κοιτάμε ψηλά, βλέπουμε το φάντασμα του υποβιβασμού να μας στοιχειώνει.

Ζόρικα τα πράγματα. Πολύ ζόρικα.

καζάν ντιμπι

Σήμερα, η νίκη με τον Ηρακλή είναι μονόδρομος, γιατί αλλιώς, θα μείνουμε κολημένοι στον πάτο της βαθμολογίας. Ο πάτος της βαθμολογίας είναι ότι χειρότερο, αλλά ο πάτος γενικότερα, μερικές φορές έχει όλη την γλύκα!
Βρε που πήγε το μυαλό σας?
Εγώ εννοούσα το καζάν ντιμπι, τον πάτο του καζανιού!!!

Έψαξα στο ίντερνετ, και βρήκα δεκάδες συνταγές για καζάντιμπι, αλλά... εγώ αυτό που ξέρω από την οικογενειακή μου παράδοση, είναι πως το καζάντιμπι, είναι ο πάτος του καζανιού στο οποίο καζάνι έφτιαχναν ταούγκιογκσου. Ο πάτος άρπαζε, αλλά παράμενε νόστιμο. Έτσι, η κρέμα κατέληγε σαν ταούγκιογκσου, ο δε αρπαγμένος πάτος του καζανιού, κατέληξε να είναι το γνωστό μας καζάντιμπι.


ΥΓ. Επειδή το καζάντιμπι έγινε θέμα σε προγενέστερο παγκόσμιο συμπόσιο του ανεξάρτητου Πανιώνιου ίντερνετ, έστω και καθυστερημένα, θεώρησα απαραίτητο να δώσω την αυθεντική συνταγή του υπέροχου αυτού γλυκού. Σήμερα, μετά την νίκη με τον Ηρακλή, θα πάω μια βολτίτσα μέχρι το Π. Φάληρο να φάω λίγο καζάντιμπι, κι ας χαλάσω την δίαιτα...

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

πάει το κύπελλο, χάθηκε!!!

Χάθηκε κάθε ελπίδα για το κύπελλο. Την ερχόμενη Τετάρτη, ορίστηκε διαιτητής στο παιχνίδι με την Καβάλα, ο γνωστός εγκληματίας Παμπορίδης. Είμαστε ήδη αποκλεισμένοι.

Άντε, πάμε για άλλα. Δεν έχουμε ελπίδα.
Και μάλιστα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, που θα σφυρίζει ότι θέλει, εδώ δεν κωλώνει να μας πηδάει με τις κάμερες live, θα κωλώσει τώρα?

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Αν είναι δυνατόν...

να παίχτηκε ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες!!!

Καβάλα - Πανιώνιος: ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ


Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό συνεχή βροχόπτωση και δυνατό αέρα. Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να προηγηθούν με κυριότερες τα 2 δοκάρια, ένα για την κάθε μία. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος και είχε την πρωτοβουλία στο Β' μέρος μέχρι το σημείο που διακόπηκε ο αγώνας.

Στο 43' πλασέ του Μεντί μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ανδριόλα.

Στο 50' ο Σκούφαλης έπιασε αριστερό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.



Στο 69’ ο διαιτητής κ. Ντάκος διέκοψε τον αγώνα λόγω κακών καιρικών συνθηκών και ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου. Τα υπόλοιπα 21 λεπτά θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη 11/2/2010, με την ίδια ώρα έναρξης (17:00).




ΚΑΒΑΛΑ (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Σιόντης (52’ Παβίσεβιτς), Ντουγκλάο, Μουρ, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Μεντί, Ορούμα (46' Σόσιν), Σουλτανίδης (25' Ρινκόν).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης (63' Νικολάου), Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Σκούφαλης (46’ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Κοντοές.


http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17733&catid=5

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Πανιωνίου κ. Παράσχος τόνισε:


«Κατά τη γνώμη μου κακώς ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι εχθές. Δε νομίζω ότι έπρεπε να γίνει. Αφού ξεκίνησε, αν έπρεπε να διακοπεί τότε ο διαιτητής κανονικά έπρεπε να το διακόψει στο 45’ και να μην ταλαιπωρηθούμε και οι 2 ομάδες.

Το μόνο θετικό από τον αγώνα είναι ότι θα παίξουμε τη ρεβάνς στη Ν. Σμύρνη όπου πλέον έχουμε περισσότερες πιθανότητες να προκριθούμε».

Σε ερώτηση για το διαφορετικό πρόσωπο που έδειξε ο Πανιώνιος και το πάθος με το οποίο έπαιξε η ομάδα, ο κ. Παράσχος απάντησε: «Ο κάθε προπονητής από τη στιγμή που έχει να αγωνισθεί σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Επέλεξα παιδιά που θα είχαν δύναμη και θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος μας ήταν το μηδέν στην άμυνα και αν μπορέσουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ».

ο βασιλιάς είναι γυμνός

Επειδή ακούω πως κάποιοι πιστεύουν πως… βαλλόμεθα από τρίτους, που θέλουν να μας ρίξουν στην δεύτερη κατηγορία, και να υφαρπάξουν τους παίκτες μας, θέλω να πω την γνώμη μου:


Δεν νομίζω ρε παιδιά... Πες πως πέφτουμε στην βήτα εθνική, ε και? Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο των παικτών πως θα παίζουν μόνο στην άλφα εθνική? Υπάρχει όρος ότι εάν ο Πανιώνιος πέσει, είναι υποχρεωμένος ο Τσακίρης να τους πουλήσει, και μάλιστα μπιρ παρά?

Είναι παραμύθια της Χαλιμάς ότι βαλλόμεθα, για να μας πάρουν τους παίκτες.

Κάποιοι έχουν ευθύνες, τι κάποιοι δηλαδή, ένας συγκεκριμένος. Επέλεξε λάθος συνεργάτες, ανεπρόκοπο προπονητή, κακόμαθε κάποιους παίκτες και δυναμίτισε μόνος του το κλίμα στα αποδυτήρια ( αντί να επιβραβεύσει με καλύτερο συμβόλαιο λόγω προσφοράς τον Φερνάντεζ, τον έδιωξε, τι να τον κάνει τον Ντάριο, είχε φίλο τον Χούτο εκείνη την εποχή, και στο καπάκι ξιπάστηκε με τον Ρεκόμπα και τον Εστοφιάνωφ, και όλα όσα ακολούθησαν, μέχρι που μας βαρέθηκε...) και εξέθρεψε ή ανέχτηκε μια αυλή από κόλακες και λαμόγια, που μας έχουν φέρει στην σημερινή κατάσταση.

Το να ψάχνουμε έξωθεν εχθρούς και συνομωσίες, είναι στάχτη στα μάτια, για να μην δούμε τα χάλια μας, και να χάνουμε το δάσος.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ας το παραδεχτούμε όλοι, να τελειώνουμε.

Ας ντυθεί, κι ας στρωθούμε έστω και τώρα στην δουλειά, χωρίς βρισιές, χωρίς λαϊκά δικαστήρια, χωρίς ενέργειες που θα κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Ο Βασιλιάς είναι γυμνός, αλλά δεν παύει να είναι ένας έντιμος βασιλιάς, που έχει ξεγυμνωθεί από τους αυλοκόλακες και τα λαμόγια. Το να το κρύβουμε, το να μην το λέμε, σε τι τον βοηθάμε να μην κυκλοφορεί γυμνός?

Τώρα είναι που μας χρειάζεται δίπλα του, όσο ποτέ.

Κάθε χρόνο ξεκινάμε το πρωτάθλημα με ένα χάντικαπ. Το ξέρουμε. Ξέρουμε προκαταβολικά πως θα μας καταλογίσουν κάποια μαϊμουδένια πέναλτι εις βάρος μας, θα μας στερήσουν κάποια που δικαιούμαστε, θα σφυρίζουν τα φάουλ εις βάρος μας με ευκολία, θα μας σταματάνε με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ θα επιτρέπουν σε αντιπάλους μας να συνεχίζουν την προσπάθεια τους, ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ. Πάντα ξεκινάμε με κάποιους βαθμούς μείον. Φέτος άραγε μας έχουν αδικήσει περισσότερο από ότι πέρσι ή πρόπερσι? Αμφιβάλλω. Τα ίδια σκατά συμβαίνουν. Ίσα ίσα, φέτος τσιμπήσαμε και κάποιους βαθμούς από φαλτσοσφυρίγματα. Πόσες φορές στο παρελθόν ισοφαρίσαμε στο 93 μέσα στο Χαριλάου? Πότε άλλοτε ακύρωσαν γκολ του ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη? Δεν θυμάμαι.

Δυστυχώς οι επόπτες και οι διαιτητές είναι τόσο άχρηστοι, που φάσεις σαν αυτή του Κούκετς με τον Γαύρο ή του Φαμπιάν με τον Ατρόμητο, κωλώνουν να τις αφήσουν. Δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς αυτό. Όσο μικρότερος θα γίνεται ο Πανιώνιος, τόσο πιο δύσκολα θα αφήνουν φάσεις που οι άχρηστοι αμφιβάλλουν...

Κατά τα άλλα, όταν δημιουργούμε μόνο μια ευκαιρία για να ισοφαρίσουμε με τον Ατρόμητο, και την χάνει ο Κουμου που δεν είναι κλασσικός σέντερ φορ, ποιος φταίει? Οι συνωμότες, ή αυτοί που ανέχτηκαν έναν προπονητή που κατάντησε την ομάδα μας μπουρδέλο?

Ναι η ομάδα χρειάζεται την υπομονή μας, την αγάπη μας, την υποστήριξη μας, και όχι βρισιές, φασαρίες και λαϊκά δικαστήρια, γιατί κάτι τέτοιο θα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα, και οι φταίχτες θα κατηγορήσουν όσους φώναζαν, και φόρτωσαν με επιπλέον βάρος στα πόδια των παικτών, κι έτσι θα κρυφτούν οι πραγματικές ευθύνες για το φετινό κατάντημα. Τους βολεύει τώρα η όποια φασαρία.

Φίλες και φίλοι συμπανιώνιοι, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει φασαρίες. Ήρθε η ώρα να δείξουμε πως δεν είμαστε Γαυροβάζελοι, ότι έχουμε κάποια διαφορετικότητα. Αλλιώς, όποτα θα ξανακούσω για διαφορετικότητα, θα αρχίζω τις καρπαζιές.

Ο Τσακίρης αποδεδειγμένα αγαπάει τον Πανιώνιο, τον στηρίζει οικονομικά, τον κρατάει νοικοκυρεμένο, και από την άλλη έχει παρασυρθεί σε λάθη, που δεν έχουν γίνει από πρόθεση να βλάψει την ομάδα. Ο Τσακίρης χρειάζεται την στήριξη μας, και την αξίζει. Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί ο ρόλος των κολάκων και των λαμόγιων. Μην τους δώσουμε άλλοθι. Μην κάνουμε ενέργειες που θα αποπροσανατολίσουν τους πάντες από τα πραγματικά προβλήματα, και τελικά φορτωθούμε εμείς οι φίλαθλοι-οπαδοί πως σταθήκαμε τροχοπέδη στην ύστατη προσπάθεια να σωθεί η παρτίδα.

Ναι, ο Πανιώνιος ενοχλεί που είναι οικονομικά ανεξάρτητος, που πουλάει ακριβά, που δεν ανήκει σε παρατάξεις κλπ. Αλλά ποιούς ενοχλεί? Τους μεσσάζοντες και τα λαμόγια. Διότι η κούραση του Τσακίρη, η πικρία του, η αποχή του από όσα συμβαίνουν, τους μόνους που θα ωφελήσει είναι αυτούς.

ΥΓ. Είναι απαράδεκτο που δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά ο ημιτελικός του κυπέλλου Ελλάδος, με την Καβάλα. Απορώ πως επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο, και γιατί δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια εναντίον του σταθμού που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η Καβάλα και ο Πανιώνιος είναι τα αποπαίδια του θεσμού? Ιδίως σε μια εποχή που οι φιλοξενούμενοι δεν παίρνουν ούτε εισητήρια...

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να πετύχουμε...

θα μου επιτρέψει (ελπίζω) ο φίλος των ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΩΝ ΝΕΩΝ, να αναδημοσιεύσω όσα γράφει, γιατί θέλω να συνυπογράψω από κάτω...

http://bluerednews.blogspot.com/2010/02/blog-post_08.html

Γύρω πέφτουν πιστολιές και εμείς τσακωνόμαστε για το ποιος έχει δίκιο...

Είναι (δυστυχώς...) χαρακτηριστικό των Πανιώνιων η διχόνοια, η ατελείωτη αναζήτηση ευθυνών και "εξιλαστήριων θυμάτων". Λες και απαγορεύεται σ' αυτή την ομάδα να γίνουν λάθη. Λες και αυτοί που σήμερα παριστάνουν τους τιμητές είναι αλάθητοι και κάνουν μόνο σωστές επιλογές στη προσωπική τους ζωή.
Η αλήθεια είναι ότι η (και...) φετινή χρονιά άρχισε με πολλά όνειρα για διάκριση. Είναι βλέπεις και τα 120 χρόνια του συλλόγου. Ηταν και η περσινή τραγική χρονιά. Το καλοκαίρι όλα έμοιαζαν σχεδόν τέλεια. Ενας νέος, φιλόδοξος προπονητής ανέλαβε την ομάδα, έμειναν οι Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Μανιάτης, ήρθαν παίκτες αξίας όπως οι Μπάλαμπαν, Ριέρα. Να μην ξαναγράφω τα ίδια και τα ίδια. Η χρονιά άρχισε "άσχημα", στη συνέχεια η ομάδα "έστρωσε" και εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Η νίκη επί της μισοπεθαμένης Αεκ γέμισε με (κοπανιστό...) αέρα τα μυαλά παικτών, παραγόντων και οπαδών. Η ισοπαλία στο Αλκαζάρ θεωρήθηκε σχεδόν ήττα και η ήττα στη Τούμπα σχεδόν καταστροφή. Ομως δεν ήταν έτσι. Η κατρακύλα άρχισε από το ματς με τον Εργοτέλη. Σε ένα από τα πιο φιλικά γήπεδα η ομάδα έδειξε τα πρώτα σημάδια αδιαφορίας. Εκεί δεν παρενέβη κανείς και τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα. Ο Φερέρα την έκανε κανονικά, εκθέτωντας όλους όσοι τον είχαμε στηρίξη από την πρώτη μέρα με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον Κων. Τσακίρη. Ολα αυτά είναι παρελθόν. ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!

Η πραγματικότητα είναι ότι η ομάδα είναι "κολλημένη" στους 24 πόντους και το "τοπίο" στη Σούπερ Λιγκ μόνο ιδανικό δεν είναι για μας. Γύρω μας πέφτουν "πιστολιές", έχουν βγει παγανιά οι "ειδικοί χειρουργοί" και εμείς βριζόμαστε μεταξύ μας, θέλουμε "αίμα" και τοίχο για να "εκτελέσουμε" τα "εξιλαστήρια θύματα" που δεν έκανα σωστές επιλογές παικτών & προπονητών. Και λοιπόν; Πείτε ότι θα βρεθούν αυτοί που ευθύνονται. Τι θα γίνει; Περνάει από το μυαλό σας ότι διχασμένοι είμαστε πολύ πιο εύκολη λεία για τους "ειδικούς"; Εχει καμία σημασία να "δικαιωθούν" ορισμένοι αν η ομάδα υποβιβαστεί; Εχει σκεφτεί κανένας ότι ο Πανιώνιος έχει μπει στο μάτι γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ;

Ναι έπρεπε να πάρουμε μεγάλο σέντερ μπακ! Ναι έπρεπε να πάρουμε μεγάλο προπονητή. Ναι ο Τσακίρης έπρεπε να είναι πιο "σκληρός". Ναι οι παίκτες δεν καταλαβαίνουν το "βάρος" της "κυανέρυθρης" φανέλας. Ναι ορισμένοι είναι "καβαλημένοι" και άλλοι βολεμένοι "δημόσιοι υπάλληλοι". Ολη η κριτική που γίνεται είναι ΣΩΣΤΗ! Και λοιπόν; Οποιος δεν καταλαβαίνει ότι για "ορισμένους" ο Πανιώνιος είναι ο "αδύναμος κρίκος" εθελοτυφλεί και προσπαθεί απλά να δικαιώσει προσωπικές εμπάθειες (& αντιπάθειες... ) σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την ομάδα και την ιστορία της.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι ο Πανιώνιος ενοχλεί. Ενοχλεί γιατί "πουλάει" τους παίκτες όσο γουστάρει και όπου γουστάρει. Ενοχλεί γιατί πλέον δεν μπορούν να του ¨κλέψουν" τους παίκτες, πληρώνοντας ψίχουλα. Ενοχλεί γιατί ψήφισε λευκό και στην εκλογή Γκαγκάτση και στην εκλογή Πατέρα. Ενοχλεί γιατί δεν είναι ούτε με το "κόκκινο", ούτε με το "πράσινο" στρατόπεδο. Ενοχλεί γιατί είναι αυτόφωτος οικονομικά. Ενοχλεί. Ενοχλεί και αυτό το πληρώνει.

Η ομάδα δεν είναι καλή εδώ και οκτώ αγωνιστικές. Ναι αλλά δεν είναι και για υποβιβασμό. Μην τρελλαθούμε. Κάποιοι (γνωστοί...) μας σπρώχνουν σε περιπέτειες, γιατί να τους βοηθήσουμε; Επαναλαμβάνω διχασμένοι είμαστε εύκολη λεία. Την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη για την πορεία της ομάδας την έχει αυτός που κάνει τις επιλογές, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και από αυτόν θα ζητηθεί απολογισμός στο τέλος της χρονιάς και στα θετικά και στα αρνητικά. Μήπως είναι καλύτερα να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον καλύτερο, δυνατό, τρόπο και στη συνέχεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα;

Απομένουν εννέα ματς στα οποία η ομάδα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 12 βαθμούς. Για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας και κυρίως να μην εξαρτιόμαστε από κανέναν κερατά. Οσο πιο γρήγορα τους συγκεντρώσουμε τόσο καλύτερα για όλους. Ομως ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να το πετύχουμε. Το έχουμε ξανακάνει. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες, οπαδοί ενωμένοι. Με πάθος, αλλά και ψυχραιμία. Και στα δύσκολα και στα εύκολα. Ο καθένας από τη πλευρά του να δώσει ότι καλύτερο μπορεί και βέβαια πάνω και πρώτα απ' όλα οι παίκτες και ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει χώρος για λιγόψυχους. Δεν υπάρχει χρόνος για... υψηλή κριτική και απόδωσε ευθυνών.
Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΩΝ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ "ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥ" ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ... ΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ!

Υ.Γ. 1: Οσο πιο γρήγορα ορισμένοι ποδοσφαιριστές καταλάβουν ότι πρέπει να νικάνε ΚΑΙ τους διαιτητές ΚΑΙ τα βρεγμένα γήπεδα ΚΑΙ τους ανεγκέφαλους κάφρους, τόσο πιο γρήγορα η ομάδα θα επιστρέψει στις νίκες. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Υ.Γ. 2: Φυσικά και θέλουμε πρόκριση επί της Καβάλας. Ας γίνει απ' το κύπελλο η αρχή...

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Άλλη μια σφαγή του Πανιωνίου!

Δεν είδα το πρώτο ημίχρονο, αλλά... βρήκα Νόβα και είδα το δεύτερο. Έβαλε μια γκολάρα ο Εστογιάνωφ, κι αντί για 0-1, εφηύρε ανύπαρκτο οφσάιντ το κοράκι, και στην επόμενη φάση, καθαρό επιθετικό φάουλ στον Ανδριόλα, κατέληξε να εξελιχτεί σε γκολ, το οποίο έκρινε το παιχνίδι.

Από όσο είδα, παίξαμε εμφανώς καλύτερα από τα προηγούμενα παιχνίδια, οι παίκτες είχαν καλύτερεςτοποθετήσεις στον χώρο, καλύτερη κυκλοφορία, πιέσανε για την ισοφάριση, χάσανε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς το σκορ δεν άλλαξε, και άλλη μια σφαγή ολοκληρώθηκε.

Δεν βλέπω τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά αυτό το πράγμα με την ακύρωση κανονικών γκολ της ομάδας μας, με έχει εκνευρίσει πάρα πολύ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως συγκριτικά με τον Ατρόμητο, ο διαιτητής μας αντιμετώπισε σαν μικρή ομάδα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Μας έχουν στο μάτι.

Όσο είδα, πρώτη φορά φέτος μου άρεσε ο Εστογιάνωφ. Ήταν εξαιρετικός. Και ο Όμο μου άρεσε, που έπαιζε πιο μπροστά.



ΥΓ1. Μου δημιουργεί κατάπληξη, πως γίνεται η ομάδα μας, από τον αγώνα με την Καβάλα (μην πω κι από την Λάρισα) να παραπατάει από κακή φυσική κατάσταση και από προφανή λάθη του ανεκδιήγητου ισπανοβέλγου υπνοβάτη, και κάποιοι δεν έβλεπαν τίποτα, τίποτα δεν ανησυχούσε την ηρεμία τους,  και τώρα, μετά από ένα παιχνίδι στον βούρκο του Περιστερίου, ενώ μας ακύρωσαν κανονικότατο γκολ και δεχτήκαμε γκολ που είναι επιθετικό φάουλ, ξαφνικά τους έπιασε ο φόβος για το που πάμε... Πάμε εκεί ακριβώς που μας οδήγησε ο Φερέρα, και για να είμαι ειλικρινής, ελπίζω κι εύχομαι να διακόψει αυτήν την πορεία ο Παράσχος. Διοίκηση, προπονητής και παίκτες, χρειάζονται την στήριξη μας, για να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, και να πετύχουν τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε. Το δικό μου Πανιώνιο ήθος, αυτό επιβάλλει, και όχι να στοχοποιώ παίκτες, που αν μη τι άλλο, προσπαθήσανε όσο μπορούσανε. Σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο που παρακολούθησα, είδα πάθος, είδα ότι ιδρώσανε την φανέλα τους, κάνανε ότι μπορούσανε. Οι ίδιοι παίκτες σε προηγούμενα παιχνίδια πετυχαίνανε τα γκολ, με ανύπαρκτο προπονητή στον πάγκο... Τώρα, θεωρώ βέβαιο πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Την καλύτερη ευκαιρία μας για να ισοφαρήσουμε, την έχασε ο Κουμουρτζί, ήταν μια εξαιρετική κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ. Δυστυχώς, εκτός του ότι πρέπει να σε αφήσει ο διαιτητής, πρέπει να σε θέλει και η τύχη λιγάκι. Κάτι φάουλ σε καλά σημεία, τα εκτέλεσαν στον γάμο του καραγκιόζη ο Φαμπιάν και ο Μπάλαμπαν. Μήπως να δουλέψουνε λίγο αυτές τις εκτελέσεις φάουλ, φέτος τα στέλνουμε 80% πάνω στο τείχος, και 20% στα ουράνια.

Μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ, δεν είναι που έκανε εκείνες τις δηλώσεις ο Τσακίρης περί Πανιώνιας κατάρας? Από τότε δεν είναι που δεν ξαναχαμογελάσαμε? Ρε μπας και η Κωνσταντινουπολίτικη κατάρα είναι πιο ισχυρή? Κι εγώ εκνευρίστηκα με το πανώ της ΑΕΚ, στο μπάσκετ, αλλά... καλύτερα ας ασχοληθούμε με τα προβλήματα μας, παρά με τα προσφυγόμετρα. Έστω ότι είμαστε πιο πρόσφυγες από αυτούς, ε και? Ναι, είμαστε πιο ιστορικό σωματείο από αυτούς, ε και?

ΥΓ2. Ο Κουμουρτζί δεν κάνει για δεύτερος σέντερ φορ, ούτε για δημιουργικός μέσος. Όσο έπαιζε ανασταλτικά, ήταν καλός, και όταν είχαμε παίκτες να περάσουν μπαλιές, τέτοιους σαν αυτούς που δεν χρειαζόμασταν, τότε ο Κουμουρτζί σε κάποιες φάσεις έβγαινε σαν κρυφός και μεγαλουργούσε. Σαν φανερός, δεν κάνει το παιδί. Έχουμε παικτάκι που μπορεί να κάνει ωραίες μπαλιές, τον Αναστασόπουλο. Ας του δοθούν ευκαιρίες.

Για το γκολ του Εστογιάνωφ, δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία, ούτε από τους τηλεσχολιαστές..., μας πήδηξε ο διαιτητής κανονικότατα... Εγώ, δεν έχω αμφιβολία ούτε για το επιθετικό φάουλ στον Ανδριόλα, πριν το γκολ που δεχτήκαμε. Ο Ανδριόλας μέσα στην σύγχιση, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά ενώ προσπαθεί να κινηθεί προς την μπάλα, κάνει βαρελάκια προς την αντίθετη κατεύθυνση, επειδή κάποιος αντίπαλος έπεσε πάνω του με φόρα, κι αφού υπάρχει μέσα στην περιοχή η παραμικρή επαφή με τον τερματοφύλακα, είναι επιθετικό φάουλ. Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία.

Άσε που η μπάλα πήγαινε για άουτ, και ο Λάτκα στην προσπάθεια του να την διώξει, της αλλάζει την κατεύθυνση και μπαίνει γκολ. Εκτός όλων των άλλων, ήταν απίστευτη ατυχία.

Είναι οι ποδοσφαιριστές μεγάλα "παιδιά"?

Όπως το κρασί που χρειάζεται συγκεκριμένες συνθήκες για να ωριμάσει, έτσι και οι άνθρωποι ωριμάζουμε αντιμετωπίζοντας την ζωή και τα προβλήματα της, βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις. Δεν ωριμάζει το ίδιο ένας που εργάζεται από τα 20 του χρόνια, και ζει μόνος του, και το ίδιο ένας που ζει με την μάνα του μέχρι τα 40 του, και ζει από τα ενοίκια ή άλλα εισοδήματα που του εξασφάλισε η μαμά.


Δεν είναι τυχαίο, πως ανήλικοι που καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την ζωή, μπορούν και αποκτούν χειραφέτηση (με δικαστική απόφαση), παρόλο που δεν έχουν φτάσει στην ελάχιστη ηλικία που ορίζει ο νόμος.

Ο νόμος δεν μπορεί να ερευνήσει την πνευματική και την ψυχική ωρίμανση των πολιτών, εκτός κι αν υπάρχουν λόγοι (υγείας) που δικαιολογούν μειωμένο καταλογισμό. Ψυχικές νόσοι ή πνευματικές αναπηρίες, είναι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις που δικαιολογούν πως ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε ηλικία δικαιοπραξίας, δεν είσαι ικανός για κάτι τέτοιο, προσωρινά ή μόνιμα...

Υπό αυτό το πρίσμα, οι ενήλικοι ποδοσφαιριστές είναι ίσοι και όμοιοι με όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Όμως, κατά την γνώμη μου, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι ώριμοι ενήλικοι, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Ελέγχονται από τον εργοδότη τους, για το πόσο έφαγαν, τι έφαγαν, τι ώρα κοιμήθηκαν, πως και πότε διασκεδάζουν, πότε θα πηδήξουν, μετακινούνται στον χώρο εργασίας τους με πούλμαν σαν σχολική εκδρομή, τους κλείνουν σε ξενοδοχεία, ο προπονητής τους λειτουργεί σαν μάνα τους και πατέρας τους, ή έστω σαν λοχίας τους, ενίοτε τιμωρούνται σαν σχολιαρόπαιδα που έκαναν αταξία, παρόλο που είναι μαντράχαλοι μέχρι και 35 χρονών, σπανίως ακόμα πιο πολύ. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ξεκινήσει από την παιδική τους ηλικία αυτήν την δραστηριότητα, και συνεχίζοντας το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, ουσιαστικά παραμένουν μεγάλα παιδιά. Έχουν αξία σαν εμπόρευμα της εταιρίας τους, δανείζονται, πουλιούνται, ανταλλάσσονται, τους επιβάλλονται πρόστιμα, κλπ.

Πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να ωριμάσει σαν άντρας και σαν εργαζόμενος πολίτης, όταν τυγχάνει αυτής της αντιμετώπισης?

Πρόσφατα, έγινε αυτό το επεισόδιο μεταξύ Ντιόγκο και Παπαδόπουλου, στα αποδυτήρια της ομάδας, μετά την προπόνηση. Ο Κόκκαλης, τους έβαλε τιμωρία!!! Λες και τσακώθηκε ο 8χρονος γιός μου, με τον δεκάχρονο. Για φανταστείτε να πλακωνόντουσαν στο ξύλο 2 υπάλληλοι σας, στην επιχείρηση σας… Τι θα κάνατε σαν εργοδότης? Θα τους βάζατε κάποια τιμωρία? Αυτό θα το έκανε ο μπαμπάς τους, ή ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, όχι ένας εργοδότης!

Ένα άλλο που μου προκαλεί εντύπωση είναι το γιατί οι τραυματισμοί των ποδοσφαιριστών δεν αποτελούν εργατικά ατυχήματα. Άλλο εντυπωσιακό, είναι πως ο ένας εργαζόμενος της μιας εταιρείας, τραυματίζει κατά την διάρκεια της εργασίας του, τον εργαζόμενο μιας άλλης εταιρείας, και δεν υποβάλλονται μηνύσεις, αγωγές, κλπ. Εάν ένας εργαζόμενος μου πάθαινε οποιαδήποτε βλάβη από έναν άλλον ανταγωνιστή, άλλης εταιρείας, φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή.

Οι ποδοσφαιριστές, είναι μεν εργαζόμενοι, αλλά ούτε χειραφετημένοι είναι παρόλη την ηλικία τους, ούτε μοιάζουν με κανέναν άλλον (πλην τους συναδέλφους τους στο μπάσκετ, και στα άλλα αθλήματα τέλος πάντων)… Είναι φυσικό να κρατάνε μια παιδικότητα, μια ανωριμότητα, βρίσκονται στον κόσμο τους, σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας…

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

pregame Ατρόμητος-Πανιώνιος

Η σημερινή προπόνηση του Πανιωνίου πραγματοποιήθηκε στο «Απήλιον» στις 11 το πρωί. Αμέσως μετά ο κ. Παράσχος ανακοίνωσε την αποστολή τη ομάδας για τον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο η οποία είναι η εξής: Ανδριόλας, Μπέλιτς, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Τσοτσαλίτς, Γουέλινγκτον, Όμο, Σιόβας, Αναστασόπουλος, Κουμορτζί, Νικολάου, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Σκούφαλης, Μπουβάλ, Εστογιανόφ, Ριέρα, Μπάλαμπαν.

Σχόλιο: Είναι βέβαιο πως αύριο θα πρέπει να αμυνθούμε, και να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις. Είναι επίσης δεδομένο το ρόστερ, όσο έχουμε δει τουλάχιστον εμείς από τις εξέδρες.

Δυστυχώς λείπουν Μανιάτης, Τζαβέλας, Καστελιόνε.

Τέρμα ο Ανδριόλας.
Θεωρώ πως πρέπει να μπουν οι 2 νέοι παίκτες, Τσότσαλιτς και Γιόνσον, με την ελπίδα να αξίζουν και να δικαιώσουν τους λόγους που τους αποκτήσαμε, μαζί με τους Λάτκα και Κούκετς στην άμυνα. Όχι τον Μπαρόνι, όχι ότι με έχει πείσει ο Κούκετς μπορεί να παίξει στην θέση του Τζαβέλα, αλλά είναι αριστεροπόδαρος, και ο Μπαρόνι είναι α-πα-ρά-δεκ-τος! Ούτε ο Κοντοές με έχει πείσει, λυπάμαι.

Σαν ανασταλτικοί μέσοι, να μπουν Όμο (που μπορεί να βγάλει και κάποια Ρεκόμπια μπαλιά για αντεπίθεση), και ο Νικολάου (που συνήθως είναι πολύ καλύτερος στα εκτός έδρας παιχνίδια, παρά στα εντός), και στα άκρα του κέντρου ο Ριέρα και ο Εστογιανώφ.

Εγώ θα έβαζα στο κέντρο και τον Γουνδουλάκη, που θα βγαίνει σαν κρυφός επιθετικός, και αναγκαστικά τον Μπάλαμπαν, ελπίζοντας πως θα παίξει καλά.

Σε ετοιμότητα για αλλαγές, θα είχα τον Μπουβάλ, εάν χρειαστεί ενίσχυση η επίθεση,  θα μπορούσε να προωθείται και ο Κούκετς καλύπτοντας την άμυνα ο Όμο, και ανάλογα την ροή του παιχνιδιού ίσως και τον Κουμουρτζί.

Βέβαια δεν είμαι, ούτε θα μπορούσα να είμαι προπονητής.

Ξέρεις τι δεν μου αρέσει? Ότι είμαστε κι εμείς λεγεώνα των ξένων. Τα "ταλαντούχα" Ελληνόπουλα είναι εκτός αποστολής, εντός αποστολής Έλληνες είναι οι 7 από τους 19, ο Κοντοές είναι μέτριος (δυστυχώς), ο Σιόβας ήταν αργός και αδιάφορος όσες φορές τον είδα να παίζει, ο Αναστασόπουλος μου αρέσει αλλά είναι λίγο αδύνατος για το δυναμικό παιχνίδι που πιστεύω ότι θα χρειαστεί στο Περιστέρι, ο Σκούφαλης είναι εντελώς ντεφορμέ, ο Γουνδουλάκης είναι ο γνωστός Φανούρης, ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Ο Νικολάου μπορεί να είναι Κύπριος αλλά τον θεωρώ Έλληνα, και τελευταίος Ελληνας της αποστολής είναι ο Ανδριόλας.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, από τους ξένους περιμένουμε να παίξουν, και να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Με εξαίρεση όμως τον Ντάριο Φερνάντεζ (στο πρόσφατο παρελθόν), δεν έχω δει άλλον ξένο με Πανιώνια ψυχή.

Επ ευκαιρίας, θέλω να αναρωτηθώ και γι αυτόν τον Κολοβό που πήραμε, την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Είναι 27 χρονών, προέρχεται από πολύ μικρή κατηγορία, άρα... κάποιος πρέπει να έκρινε πως αυτό το παιδί έχει παρόν, δεν μπορεί να τον πήραμε για το μέλλον του, όντας ήδη 27 ετών. Εάν έχει λοιπόν παρόν, υποθέτω πως θα τον δούμε σύντομα να παίζει. Εκτός κι αν τραυματιστεί σε κάποια προπόνηση ή υποτροπιάσει κάποιο παλιό του τραύμα, και περιμένουμε για κάποια χρόνια να αποθεραπευτεί κι αυτός, και μόλις συνέλθει, να τον αφήσουμε ελεύθερο. Λέτε να το γουρσουζέψω και να γίνει όπως λέω?

ΥΓ. Μεγάλη ξεφτίλα στο μπάσκετ. Δεν το παρακολουθώ το άθλημα, αλλά... ξεφτυλιστήκαμε διπλά, σε άδειες εξέδρες, μπροστά σε ένα υβριστικό πανώ (απότι κατάλαβα...), χάσαμε από αυτήν την ΑΕΚ, με  89-56 !!! Δυστυχώς και στο μπάσκετ, έχουμε καταντήσει πολύ μικροί. Η ομάδα μας του μπάσκετ, έχει γράψει ιστορία στα γήπεδα, με κορυφαίους παίκτες, με φοβερές εμφανίσεις στο παρελθόν, με αξιοπρεπή πορεία όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη, φέτος έχει καταντήσει καρπαζο-εισπράκτορας πεθαμένων. Μεγάλη ξεφτίλα. Ξεφτίλα και για την ΑΕΚ η φετινή της ομάδα καθώς και η συμπεριφορά της, και αυτή είναι ιστορική ομάδα, δυστυχώς έχουμε επιδοθεί σε διαγωνισμό ποιός είναι πιο ξεφτίλας από τον άλλον. Ντροπή και στους δυο.

Γκολ Μαλακίας



Πρόεδρε, σε παρακαλώ, φέρε αυτόν τον παίκτη στην ομάδα μας!!!
Δεν θα μας μείνει άντερο...

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παράσχο θα αφήσω μουστάκι

Στην Νέα Σμύρνη φέρε αυτό το κυπελλάκι!!!




Εγώ, πιστεύω πως ο Παράσχος ίσως είναι αυτός που χρειαζόμασταν. Κάτι θα ξέρει ο πρόεδρος.
Εύχομαι και ελπίζω να δικαιωθεί γι αυτήν την επιλογή του.

Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει. Έχουμε 2 εκτός έδρας παιχνίδια, και σε 10 ημέρες στην Νέα Σμύρνη, θα τον υποδεχτούμε σαν ήρωα (εάν φέρει την πρόκριση από την Καβάλα και κάτι θετικό από το Περιστέρι)... Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι, εάν τα πράγματα στραβώσουν, γιατί δεν θα φταίει αυτός ίσως, αλλά αυτός είναι που θα εισπράξει την δυσαρέσκεια. Πιστεύω πως ξέρει πως έκατσε σε ηλεκτρική καρέκλα, μαγκιά του που το τόλμησε, ας ελπίσουμε να τα καταφέρει και να δικαιωθεί και αυτός, και ο Πρόεδρος.

Την πεποίθηση πως ο Πανιώνιος διαθέτει τις αγωνιστικές και μη προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσει πολύ καλύτερη πορεία στο υπόλοιπο της περιόδου εξέφρασε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος, μιλώντας στη «SportDay».

«Ο Πανιώνιος είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σωματείο. Λίγες ομάδες έχουν την οργάνωση του συλλόγου αυτού. Από τα καλύτερα στη Σούπερ Λίγκα. Όλα είναι άψογα και ειδικά το προπονητικό κέντρο είναι εντυπωσιακό. Έχει ό,τι χρειάζεται ένας προπονητής για να δουλέψει», τόνισε ο 58χρονος προπονητής και συμπλήρωσε: «Το υλικό της ομάδας είναι ποιοτικό κι έχει πολλές δυνατότητες. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία. Όταν χάνουμε την μπάλα θα πρέπει να μη δημιουργούνται τόσα προβλήματα για την εστία μας. Επίσης θα πρέπει να έχουμε αγωνιστική πειθαρχία και να φαίνεται αυτό μέσα στο παιχνίδι μας».

Όσο για τους στόχους των «κυανέρυθρων», είπε: «Σίγουρα το Κύπελλο είναι μέσα στους στόχους. Η Καβάλα είναι ομάδα στα μέτρα μας, αλλά θα δούμε αυτό το ματς όταν έρθει η ώρα. Τώρα προέχει το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και εμείς χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα και βαθμούς».

Μπράβο κύριε Παράσχο, σε επίπεδο δηλώσεων, εμένα με κάλυψες πλήρως!

Να τι θα πει προπονητής με @ρχίδι@...

και όχι @ρχίδι-προπονητής!!! Φίλε "Κοκκινοπιπεριά" διάβασε να μαθαίνεις πως μιλάνε οι πραγματικοί προπονητές, σε αντίθεση με τα @ρχίδι@ που κατηγορούν τους παίκτες τους, τον αέρα, την βροχή, τον διαιτητή, τα ζώδια, την έλλειψη χώρων πράσινου, και δεν καταλαβαίνουν πως είναι αυτοί που έχουν ακέραιη την ευθύνη...

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις δηλώσεις του αμέσως μετά το παιχνίδι με το Μαρούσι ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και τόνισε πως πιστεύει στην ικανότητα των παικτών του και με αυτούς θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά ώστε ο Παναθηναϊκός να πετύχει τους στόχους του. Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως εξαρχής πίστευε πως η ομάδα του μπορούσε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος λειτουργούσε υπό πίεση μετά την ήττα από την Παρτιζάν.


Στο αρχικό του σχόλιο για το παιχνίδι ο τυπικά φιλοξενούμενος Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: "Πρώτα απ` όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Επαιξε εξαιρετικά και άξιζε τη νίκη. Ηταν πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το Μαρούσι είχε ξεκάθαρες ιδέες κι έξυπνες επιθέσεις. Αν δείτε τα στατιστικά θα δει κανείς ότι το Μαρούσι είχε 23 λάθη. Αυτό δείχνει πως παίξαμε επιθετικά κι αυτό με ευχαριστεί. Από την άλλη, όμως, δεχθήκαμε κι εύκολους πόντους. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και, λόγω βιασύνης, υποπέσαμε σε πολλά λάθη", τόνισε ο Ζοτς και εντόπισε το σημείο... κλειδί του αγώνα:


"Το κρίσιμο σημείο ήταν όταν φτάσαμε στο +10, υπήρξε σουτ εκτός ισορροπίας, ο Κις ευστόχησε, κάναμε λάθος και η διαφορά έπεσε στους 5 πόντους".


Ο Ομπράντοβιτς, πάντως, ανέλαβε την ευθύνη της ήττας και στήριξε τους παίκτες του: "Το πρώτο πράγμα που είπα στα αποδυτήρια ήταν για τον Ντρου Νίκολας, να μην ασχοληθεί με την τελευταία φάση. Θα πρέπει να ηρεμήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που παίζει 40 λεπτά. Είναι προφανές ότι δεν παίξαμε καλά. Όταν τα πράγματα είναι έτσι, την ευθύνη φέρει ο προπονητής. Ετσι κι εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να βρω τη λύση. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας, ξέρουν πόσο σημαντική είναι η βοήθειά τους σε δύσκολους καιρούς. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας βοηθούν".


Οσο για το ποια μπορεί να είναι η λύση στον προβληματικό Παναθηναϊκό... "Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα όσα χρόνια είμαι εδώ. Οι παίκτες είναι οι ίδιοι μ' αυτούς που πέρυσι κατέκτησαν τρεις τίτλους και δεν ξέρω πόσους άλλους έχει ο καθένας. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύω σ' αυτούς", κατέληξε ο Ζοτς.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=58025

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...

Όσο ζούμε, ελπίζουμε, ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε πως η επιλογή του Παράσχου στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, θα αποδειχτεί σοφή.
Αναρωτιέμαι πως το πήραν στα Γιάννινα, που ο άρτι απολυθείς προπονητής τους, κατέληξε σε εμάς. Άραγε να μετάνοιωσαν που τον έδιωξαν και πήραν τον Αναστό? Τι άραγε πήγε στραβά στην Ήπειρο, αλλά σε εμάς θα λειτουργήσει υπερ μας? 

Η ανακοίνωση του επίσημου site έχει ως εξής:

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα επήλθε κατ’ αρχάς συμφωνία με τον κ. Γιώργο Παράσχο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου για 1,5 χρόνο.
Ο κ. Παράσχος θα αναχωρήσει σήμερα για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αύριο θα επιστρέψει στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας. Ο κ. Παράσχος θα βρεθεί αύριο Πέμπτη στις 5 μ.μ. στο"Απήλιον" για μία πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου.

από το contra.gr αντιγράφω:

Η προπονητική καριέρα του Γιώργου Παράσχου είναι ιδιαίτερα πλούσια καθώς ο Μακεδόνας τεχνικός μετράει 445 επίσημα παιχνίδια στους πάγκους. Αρχισε τη σταδιοδρομία του από την Αναγέννηση Καρδίτσας το 1994 ενώ το πέρασμά του από την Καβάλα τη διετία 1995-97 προκάλεσε αίσθηση.

Στην συνέχεια εργάστηκε στον Ηρακλή, τον Αρη, ξανά στην Καβάλα, στον Πανηλειακό, τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ακράτητο.

Το 2002 συμφωνεί με τον Γιώργο Σπανό και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Χαλκηδόνας στη Β’ Εθνική. Αυτή η σχέση είχε ιδιαίτερη επιτυχία και κράτησε μέχρι τα μέσα της σεζόν 2006-07 όταν πια η Χαλκηδόνα είχε συγχωνευτεί με τον Ατρόμητο.

Από εκεί και πέρα ο Παράσχος δούλεψε στον ΠΑΟΚ, τον ΟΦΗ, την Ξάνθη ενώ φέτος άρχισε τη σεζόν στον ΠΑΣ Γιάννενα έχοντας απολογισμό 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες. Συνολικά στην καριέρα του μετράει 184 νίκες, 98 ισοπαλίες και 163 ήττες.

Ως παίκτης, οΓιώργος Παράσχος συνέδεσε το όνομά του με την Καστοριά με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1980. Εχει επίσης 4 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

κλήσεις σε απολογία

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 04/02/2010 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 20η Αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Ηρακλής : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής – ΠΑΕ
ΝΕΑ Καβάλα.

Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός – ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.


Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Ατρόμητος.

Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

------------------
Σχόλιο: Μια χαρά!!!
Απ ότι βλέπω, εμείς έχουμε παραβιάσει ακριβώς τα ίδια άρθρα του νόμου, με τον ΠΑΟΚ, και με τον Ηρακλή, ένα περισσότερο από τον Λεβαδειακό, ο δε ΠΑΟ έχει παραβιάσει κι ένα άρθρο παραπάνω!!!

Την επόμενη φορά, ποιός θα σταματήσει τους ανεγκέφαλους? Γιατί μας βάλανε να βγάλουμε κάρτες φιλάθλων, μας φωτογράφησαν, μας φακέλωσαν, μας ψαχουλεύουν όταν μπαινοβγαίνουμε στο γήπεδο κλπ?

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

5 ΑΕΚ 30
6 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 29
7 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 26
8 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 25
9 ΞΑΝΘΗ 25
10 ΚΑΒΑΛΑ 24
11 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  24
12 ΗΡΑΚΛΗΣ 22
13 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 21
14 ΛΑΡΙΣΑ 21
15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19
16 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 6

4-0 έριξε ο Παγουράς στο Μπουρδέλο τον ΠΑΟΚ

Ο Νίκος Αναστόπουλος στον πάγκο του ΠΑΣ, αφού νίκησε προχθές 2-0 την Λάρισα, έριξε τεσσάρα στον Μπάοκ του Σάντος για το κύπελλο, και του έκανε τον κώλο φοντανιέρα!!!

Αυτά είναι τα γούστα, μια σφαλιάρα σε αυτήν την βρωμο-ομάδα που σπρωχτή με κάθε τρόπο, με άθλιο ποδόσφαιρο έχει καθίσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον θρήνο του Πειραιά... Μπράβο στα Γιάννινα, πρέπει να είναι πολύ περήφανοι για την ομάδα τους, ξεμπρόστισε τους αληταράδες, και απέδειξε γιατί ακόμα και ο μικρός έχει κάθε λόγο να τα παίξει όλα για όλα, στον θεσμό του κυπέλλου.

Να δούμε πότε θα νοιώσουμε κι εμείς κάποια παρόμοια χαρά, είναι άραγε τυχαίο πως στον πάγκο της ομάδας έχει κάτσει Έλληνας προπονητήςμε ψυχή, με πάθος, κλπ.

Πάντα τέτοια. Ένα μεγάλο μπράβο από τα βάθη της ψυχής μου, τέτοια παιχνίδια με κάνουν να συνεχίσω να αγαπάω το ποδόσφαιρο.

Επ ευκαιρία, μην ξαναπληρώσει κανένας διόδια.
Τον τρόπο και τον λόγο, στο πιο κάτω βίντεο:

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Τους περιμένει φίδι Κολοβό από δώ και πέρα...

«Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας μέχρι τις 31/12/2012. Ο Δημήτρης Κολοβός, που είναι γεννηθείς το 1993 και αγωνίζεται ως επιθετικός, αποκτήθηκε με μεταγραφή από την ομάδα του ΠΑΣ Ωρωπού».


Δηλώσεις έκανε και ο Κολοβός, υποστηρίζοντας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Πανιώνιο. Είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ευχαριστώ τους κυρίους Τσακίρη και Παυλόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα. Ευχαριστώ επίσης τον ΠΑΣ Ωρωπού, στον οποίο έκανε τα πρώτα μου βήματα και τους ανθρώπους της ομάδας που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Από μεριάς μου υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο, για τον Πανιώνιο και τον κόσμο του».

----------------
 
Που να επρόκειτο να κάνουμε και μεταγραφές, τι θα γινότανε!!!
Πλάκα έχει τελικά ο Τσακίρης, μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί. Μπουβάλ και Κολοβός στην επίθεση, Τσότσαλιτς, Γιόχανσον στην άμυνα, και Σάμαρης κάπου στην μέση.
 
Ευχαριστούμε πρόεδρε. Πήγε κι ο Φερέρα από κει πούρθε, όλα πάνε κατ ευχήν. Θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Για τον προπονητή, εάν γίνεται, ας αποφύγουμε τον Γάλλο. Δεν τους μπορώ τους Γάλλους, ils sont unsuportables, είναι ανυπόφοροι... Είναι υπερόπτες, νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, είναι εγωιστές, είναι ρατσιστές, αισθάνονται ανώτεροι, και το χειρότερο απόλα, είναι πως τους έχουν καβαλήσει οι γυναίκες τους, και τους τραβάνε από τα ρχίδι@!!!

Αντιθέτως οι Σουηδοί, κατ αρχάς είναι αυτοί που δημιουργούν τις Σουηδέζες, είναι εργατικοί, έντιμοι, φιλότιμοι, οργανωτικοί, ευγενικοί, συνεργάσιμοι, και λογικοί. Ακόμα και οι Ελληνίδες από την Σουηδία, είναι μεγάλα ούι, βλέπε Παπαρίζου...

Σουηδό πρόεδρε, όχι Γάλλο, s'il vous plait!!!

Για να μην υπάρχει καμμία αμφιβολία

και για να μην μας λέει ο κάθε βλάκας ότι του κατέβει, ας είναι καλά το διαφορετικό χρώμα του γκαζόν, είναι πολύ απλό να δούμε κατά πόσο ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ το γκολ του Κούκετς.

Το στοπ καρέ είναι αφού έφυγε η υπέροχη μπαλιά από τα πόδια του Όμο, ποιός Ρεκόμπα, εμείς έχουμε Όμο άμα λάχει... Ο άθλιος επόπτης είναι τουλάχιστον 1 μέτρο πιο μπροστά από την ευθεία, και "χάνει" όλως τυχαίως την φάση.

Δείτε κι αυτό: http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17719
Βέβαια, τι νόημα έχει να το συζητάμε? Για πολλοστή φορά μας εκτέλεσαν, και μιλάνε κι από πάνω, λίγο πολύ μας ευνόησε η διαιτησία, γιατί στο πρώτο ημίχρονο, πάνω σε μια διεκδίκηση, συγκρούστηκε άτσαλα ο Σκούφαλης με τον Νταρμπισάιρ, δεν υπάρχει αγκωνιά, δεν υπάρχει κάταγμα του παίκτη του Ολυμπιακού, αλλά το επικαλέστηκαν για να μιλάνε όλη την ώρα για απ ευθείας κόκκινη που και καλά έπρεπε να αντικρίσει ο Σκούφαλης. Υπάρχει επίσης και μια υπόδειξη για οφάιντ στον Ζαϊρί, το σημαιάκι υψώθηκε αφού χάθηκε η μπάλα και κατάληξε οφσάιντ, και συμψηφίζουν αυτές τις 2 φάσεις, με 1 γκολ και 2 πέναλτι, εκτός κι αν το πέναλτι που μας ανάγκασε να παίξουμε με 10 παίκτες και να έρθουμε 2-2 τελικά στην Λάρισα δεν ήταν ούτε αυτό πέναλτι, οπότε μιλάμε στην χειρότερη για 1 καθαρό γκολ, και 1 πέναλτι έστω...

 

Το οφσάιντ (που ποτέ δεν υποδείχτηκε) που προηγήθηκε του περίφημου κόρνερ, και κατέληξε να είναι η αφορμή ώστε οι ανεγκέφαλοι να πετάξουν νερά, μπαλάκια τένις και κροτίδες προς τον επόπτη, αυτό ουδέποτε μας το έδειξαν σε ένα ρηπλέι...

Το χειρότερα απόλα, είναι που τραυματίστηκε ο πιο σοβαρός παίκτης που έχουμε στο κέντρο. Αυτό βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά, για το πως και το γιατί.

Άσχημα τα νέα για τον Κάρλος Καστελιόνε, ο οποίος κατά τη διάρκεια του αγώνα Πανιώνιος – Ολυμπιακός αισθάνθηκε πόνους και αντικαταστάθηκε.


Σήμερα ο αθλητής υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις (μαγνητική, υπερηχογράφημα) από το ιατρικό τημ του Πανιωνίου. Διαπιστώθηκε Μερική Ρήξη Αχιλλείου.

Θα ακολουθηθεί συντηρητική θεραπεία διάρκειας 4-5 εβδομάδων. Εάν μετά από αυτό το διάστημα δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε κρίνεται ότι ο Καστελιόνε θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17720&catid=5

Αμυντική λειτουργία της ομάδας, και όχι μόνο.

Εγώ το μόνο που θα ήθελα να δω επιτέλους, είναι μια στοιχειωδώς σωστή οργάνωση της λειτουργίας της ομάδας.

Επειδή συνήθως κάθομαι στην ευθεία του (ανύπαρκτου) οφσάιντ του Κούκετς, στο ένα ημίχρονο έχω πολύ καλή αντίληψη της αμυντικής λειτουργίας, στο δεύτερο της επιθετικής. Εχθές, είχα την τύχη να γίνει το περισσότερο παιχνίδι μπροστά μου, αφού στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον Ολυμπιακό να επιτίθεται, και στο δεύτερο τον Πανιώνιο να επιτίθεται.

Στο πρώτο ημίχρονο, είχα μπροστά μου τον Μπαρόνι, που ήταν προκλητικά ανεπαρκής, άφηνε συνέχεια τον παίκτη του (συνήθως τον Ζαϊρί) αμαρκάριστο, και όταν τον κάλυπτε τελικά, τον μαρκάριζε με τα μάτια και μόνο. Ήταν εκνευριστικός.

Το άλλο που με εκνευρίζει σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, και έγινε και εχθές φυσικά, είναι πως όταν κάποιος αντίπαλος έχει την μπάλα στο κέντρο, ενώ είναι φως φανάρι που ετοιμάζεται να κάνει γιόμα, κι ενώ 1-2 παίκτες του αντιπάλου που προφανώς θα είναι οι παραλήπτες της γιόμας είναι ήδη σε θέση οφσάιντ και συνεχίζουν να προωθούνται, ο Λάτκα και ο Όμο (και όχι μόνο) τους κυνηγούσαν και τους κάλυπταν, με αποτέλεσμα η γιόμα να τους βρίσκει σε θέση καλυπτόμενη!!! Είναι παράλογο να είναι μαρκαρισμένος ο παίκτης στο κέντρο που ετοιμάζεται να κάνει γιόμα, και εσύ να κυνηγάς κάποιους που ήδη είναι σε θέση οφσάιντ, και να τους καλύπτεις. Γιατί το κάνουν αυτό? Είναι μεγάλη βλακεία.

Σε κάποιο σημείο στο δεύτερο ημίχρονο, η μπάλα παιζότανε στην περιοχή μας, και στο κέντρο του γηπέδου ήταν 2-3 ολυμπιακοί, και μόνος του ο Μπάλαμπαν, περιμένοντας ίσως κάποια απόκρουση που θα την εκμεταλλευτεί σαν αντεπίθεση.
Ενώ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού στεκόντουσαν σε ευθεία πάνω στην γραμμή της σέντρας, ο Μπάλαμπαν στεκόταν 1-2 μέτρα πιο πίσω, σε θέση οφσάιντ. Δεν τα κατάφερε κάποιος να διώξει, και μάλιστα προς τον Μπάλαμπαν, αλλά εάν συνέβαινε, θα ήταν οφσάιντ άνευ λόγου και αιτίας. Σε αντίστοιχη περίπτωση, οι δικοί μας αμυντικοί θα τον κάλυπταν!

Συγνώμη που θα το πω έτσι, αλλά θεωρώ βλακώδη τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Μόνοι μας κάνουμε μάγκες τους άλλους.

----------------------

Σήμερα έχουν βαλθεί οι πάντες στα ραδιόφωνα, να μας τρελλάνουν. Έχω ακούσει 20 φορές διάφορους Καρπετόπουλους να ζητάνε την τιμωρία του Πανιωνίου, ενώ... δεν θυμάμαι τέτοιο μένος μετά από τα πρόσφατα επεισόδια του Ολυμπιακού ή άλλων ομάδων.
Το άλλο που με έχει κάνει έξαλλο, είναι πόση ώρα συζητάνε για την φάση του Σκούφαλη και του τραυματισμού του Νταρμπυσάιρ, ενώ ξεπετάνε το οφσάιντ του Κούκετς με συνοπτικές διαδικασίες, και ούτε κουβέντα για τα 2 πέναλτυ!!! Είναι απίστευτοι!!!

Πόσο μ@λ@κες είστε κύριοι?

Σε καμμία περίπτωση δεν υποστηρίζω την ρίξη κροτίδων και άλλων αντικειμένων, αλλά όχι να προσπαθούν να μας πείσουν πως ο επόπτης εχθές υποστήριζε τον Πανιώνιο, γιατί φοβότανε από τις κροτίδες και από τον κόσμο? Που να μην φοβότανε, πόσο θα μας έσφαζε!!!

-------------------

Πριν μπω στο γήπεδο, ακριβώς έξω από τις θυρες 2 και 3, ήταν καμμιά 15αριά μυστικοί αστυνομικοί, με τέτοιο ντύσιμο και στυλ, που πιο πολύ έμοιαζαν με χουλιγκάνους, παρά με μπάτσους.

Υποθέτω ότι οι τύποι αυτοί μπήκαν κάποια στιγμή μέσα στο γήπεδο. Ποιά είναι η δουλειά τους, πιάσανε κάποιον από αυτούς που πετάξανε κροτίδες για παράδειγμα? Μάλιστα, κατά την διάρκεια της 10λεπτης διακοπής, οι τουαλέτες στην 2 είχαν μετατραπεί σε κρατητήρια από τους μπάτσους. Έγιναν συλλήψεις? Εάν όχι, τότε ποιόν κρατούσαν στην τουαλέτα, και γιατί τον άφησαν τελικά?

Πως ξέρουμε ότι ο διπλανός μας δεν είναι προβοκάτορας? Εγώ είδα 2-3 στην 2, που ψάχνανε να βρούνε την θέση που έγραφε στο εισητήριο. Είναι φανερό ότι πρώτη φορά ερχόντουσαν στο γήπεδο, και δεν ήξεραν ότι στην 2 δεν υπάρχουν θέσεις, τα εισητήρια αναγράφουν μια θέση στην τύχη.

Δεν λέω πως αυτοί έφεραν τις κροτίδες, λέω όμως πως δεν ξέρουμε σε τι αποσκοπεί ο όποιος διπλανός μας. Δεν είναι παράξενο, να γίνει τόση φασαρία σε μια φάση που ήταν υπερ μας?