Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πάτησε τον Άρη σαν σκουλίκι

Σήμερα ο κόσμος του Πανιωνίου γιορτάζει μια σπουδαία εμφάνιση της ομάδας και μια 100% δίκαιη νίκη.
Ο σημερινός Πανιώνιος είχε ρυθμό, σωστή ανάπτυξη, σωστή κυκλοφορία, πάθος, δημιούργησε ευκαιρίες και δεν κινδύνεψε ούτε μια στιγμή από τον Ευρωπαίο Άρη, που φάνηκε πολύ λίγος, 3 ημέρες μετά την σπουδαία μπάλα που έπαιξε κατά της Αθλέτικο. 
Σε καμία φάση δεν απείλησε ο Άρης, μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Πανιώνιος. Η κούραση των Αρειανών ήταν εμφανής από ένα σημείο και μετά, αλλά και πριν από αυτό η απόδοση του ήταν μέτρια.

Εάν παράμενε το 0-0 θα ήταν άδικο, αφού χάθηκαν τα άχαστα. Η αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων, σήμερα δεν μας στοίχισε, ούτε μας στοίχισε που ο καραγκιόζης ο διαιτητής αρνήθηκε να σφυρίξει 2 καταφανέστατα πέναλτι, ένα στο πρώτο ημίχρονο σε καθαρή ανατροπή από πίσω του Σαλαλί, την ώρα που θα σούταρε από πλεονεκτική θέση, και στο δεύτερο ημίχρονο, σε μπλονζόν αμυντικού του Άρη και απόκρουση με το χέρι.

Μπορεί ο Κουμορτζί να μην είναι σέντερ φορ, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με τις χαμένες ευκαιρίες. Κάτι πρέπει να γίνει επίσης ώστε να μην κουράζει την μπάλα πριν την δώσει, και αυτός, και ο Βαζ Τε, και ο Μπάλαμπαν. Σήμερα έλειπε ο τέταρτος που κουράζει την μπάλα, και την θέλει μόνο δικιά του, ο Ριέρα, και για να είμαι ειλικρινής σήμερα δεν μου έλειψε καθόλου.

Ο Κούκετς (που μπήκε αλλαγή) δεν έχει την περσινή απόδοση, βέβαια φέτος παίζει από δεξιά. 
Εγγύηση κάτω από τα δοκάρια ο Μάχο, μια φορά χρειάστηκε, και δήλωσε παρών. 
Κορυφαίος  κατά την γνώμη μου ο Λάτκα και στα αμυντικά καθήκοντα και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, εξαιρετικός ο Κοντοές, ο Σιόβας σήμερα ήταν καλός, όποτε χρειάστηκε επενέβη σωστά και βοήθησε κι αυτός στην ανάπτυξη, ο Βαρό δεν μου άρεσε, έκανε λάθη, δεν προωθήθηκε σε περιπτώσεις που θα έπρεπε κατά την γνώμη μου, ενώ όταν το έκανε, είχε αργές επιστροφές.
Ο Χίκα, θυμίζει στην εμφάνιση τον Κουτσιανικούλη, ήταν πολύ καλός όσο έπαιξε, έκανε καλές προσπάθειες και είχε ένα εξαιρετικό σουτ, ο Κούρντι εξαιρετικός, πρέπει να παίζει βασικός και να πάρει πολλές ευκαιρίες, θα γράψει ιστορία το παιδί αυτό, ο Μανιάτης καλός, δεν κατάλαβα γιατί τον είχε τόση ώρα ο διαιτητής να περιμένει πριν του επιτρέψει να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του, ούτε την κάρτα που έφαγε την κατάλαβα... Ο Βαζ Τε είναι πολύ καλός παίκτης, υστερεί σε φυσική κατάσταση, ο Μπάλαμπαν όσες φορές δεν κούρασε την μπάλα ήταν καλός, και χάρη στην επιμονή του έβαλε ένα υπερπολύτιμο γκολ, ο δε Σαλαλί καλός, αλλά πρέπει να κάνει πιο γρήγορα το σουτ, πολύ το καθυστερεί και δίνει χρόνο στους αμυντικούς. 

Στο τέλος πήραμε αυτό που δικαιούμασταν, και επιτέλους μετά από καιρό, το γήπεδο είχε αρκετό κόσμο που έφυγε χαρούμενος και όχι με σκυμμένο το κεφάλι. Οι νέοι παίκτες και ο προπονητής πήραν μια γεύση από τον κόσμο που αγαπάει την ομάδα, και την στηρίζει, όση πίκρα κι αν έχει από την διοίκηση και τους πειραματισμούς. Αυτή ήταν η απάντηση του κόσμου, σε όσους μας βλέπουν σαν γκρινιάρηδες ή σαν κάφρους. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό όλοι φωνάζαμε συνθήματα, χειροκροτούσαμε, εμψυχώναμε τους παίκτες... 
Ήταν μια υπέροχη ατμόσφαιρα, και η βραδιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, με γκολ στο 87, που εκτόξευσε την κερκίδα σε πελάγη ευτυχίας.

Μοναδική παραφωνία, μετά την λήξη του αγώνα, ένας καραφλός σεκιουριτάς, που προκάλεσε και επιτέθηκε σε οπαδούς που έτρεξαν να πάρουν την φανέλα που τους πέταξε Βαζ Τε, και έγινε ένας μικροτσαμπουκάς. Αυτός ο γελοίος, δεν πρέπει να ξαναπατήσει το πόδι του σε γήπεδο.

6 σχόλια:

vyruss είπε...

Δεν είδα τι έκανε ο σεκιουριτάς πάντως είδα λουλούδια της κερκίδας να ξεκολλάνε καθίσματα και να τον βαράνε στο κεφάλι με αυτά.

Η αλητεία είναι αλητεία και το σωστό πρέπει να λέγεται.

amanAM είπε...

Η αλητεία από την μια πλευρά είναι δεδομένη. Δυστυχώς.

Όταν ο σεκιουριτάς είναι της ίδιας συνομοταξίας, τότε... χύνει λάδι στην φωτιά, και τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα. Άνευ λόγου και αιτίας.

amanAM είπε...

Στις "κομμένες" ερωτήσεις προς τον Κιντή, ανήκε μια σχετική με τους σεκιουριτάδες:

Επικαλούνται εντολές της ΠΑΕ για να αυθαιρετούν, τσαμπουκαλεύονται με τον κόσμο για τον καφέ και το νερό που φέρνει απέξω, είναι αγενέστατοι και προκλητικοί.

Δεν το βρίσκω τυχαίο, που ένας εξ αυτών υπερέβη τα όρια.

------------

Εχθές, το γήπεδο είχε καθαριστεί, προφανώς κριθήκαμε σαν ζώα μόνο όσοι πληρώσαμε εισιτήριο για να δούμε το φιλικό με την Δυναμό, και υπήρχε ένα μίνι προγραμματάκι, πολύ συμπαθητικό.

Είναι πολύ χρήσιμο, αφού αναγκάστηκα αρκετές φορές να το συμβουλευτώ, κάποια στιγμή επιβεβαίωσα ποιός ήταν το 27 και ποιός το 28 της ομάδας μας, καθώς και κάποιους παίκτες του Άρη που δεν γνώριζα και με τα νούμερα βοηθήθηκα να τους εντοπίσω.

Στον επί πληρωμή αγώνα με την Δυναμό, αυτή η "πολυτέλεια" κρίθηκε μη αναγκαία, παρά το εισιτήριο.

Εγώ δεν διαφώνησα να βάζουν εισιτήριο στα φιλικά, άλλωστε έχω διαρκείας για να μπορώ να παρακολουθώ όλους τους αγώνες που μπορώ, αλλά σε έναν αγώνα (έστω φιλικό) με εισιτήριο, απαιτώ τον στοιχειώδη σεβασμό.

lefterix είπε...

Ρε γαμώτο, τελικά ή στραβός είναι ο γυαλός, η στραβά αρμενίζουμε...
Ακούστε λοιπόν το χτεσυνό αποκορύφωμα της (λίαν επιεικώς) ασυνενοησίας...
Στο ημίχρονο κατεβαίνω από τη 2 και χαλαρός χαλαρός γιατί μου τελείωσαν τα τσιγάρα και ήθελα να πάω στο περίπτερο να αγοράσω...
Ω! Του θαύματος...
Οι πόρτες κλειδωμένες και ένας κεφτές με πόδια που κάνει τον σεκιουριτα δεν αφήνει κανέναν να βγεί έξω...
Με τον καλύτερο τρόπο, του ζητάω να με αφήσει να περάσω (μέχρι την ταυτότητά μου του έδινα..)και αυτός αμετανόητος έλεγε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!
Τον ρωτώ ποιός είναι αυτός που έδωσε αυτή την εντολή;
Η ΠΑΕ απαντάει, αλλά αν θες ρώτησε τον επικεφαλής της αστυνομίας...
Τον βρήκα, και του έκανα τις ίδιες ερωτήσεις και μου έδωσε τις ίδιες απαντήσεις...
Τον ρωτώ, καλά στη φυλακή μας έχετε βάλει;
Μπορείτε να φύγετε κύριε, αλλά δεν θα μπορέσετε να ξαναμπήτε...
Συμπτωματικά, έρχεται ο Πάνος ο Τσελέντης, και τον ρώτησα να μου πεί τι γίνεται, και μου απάντησε ότι είναι διαταγή της αστυνομίας...
Από τον Άννα στον Καϊάφα δηλαδή...
Οι σεκιουριτάδες το παίζανε εξουσία (μη χέσω μέσα, ούτε γιά χαστούκια δεν ήτανε...) η αστυνόμία λέει ότι εκτελεί εντολές της ΠΑΕ, και η ΠΑΕ λέει είναι διαταγή της αστυνομίας...
ΡΕΕΕΕΕΕ!!!! Μας δουλεύετε ψιλό γαζί; Κάνας σοβαρός άνθρωπος θα μας ενημερώσει τελικά τι γίνεται;

By the way, Βγήκα τσαμπουκά και τους είπα θα ξαναμπώ, έστω και αν είναι να πηδήξω από τα κάγκελλα...
Μου άνοιξαν και μπήκα χωρίς άχνα τρομάρα τους...
Πρέπει δηλάδή να πλακωνώμαστε στα μπινελίκια γιά να γίνουν τα αυτονόητα;

amanAM είπε...

Γι αυτό επιμένω σε ορισμένες ερωτήσεις Λευτέρη, αλλά όσο τις κάνουμε ιντερνετικά, απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε.

Εάν όμως αρχίσουμε να υποβάλλουμε μηνύσεις και ζητάμε αποζημιώσεις, θα καταλάβουν όλοι, πως δεν μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει.

Φυσικά και παίζουν την κολοκυθιά. Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη: Στο Καραϊσκάκη, κανένας μπάτσος και κανένας σεκιουριτάς δεν σε ακουμπάει, δεν σου ζητάει να αφαιρέσεις τα ψιλά σου (το εθνικό νόμισμα είναι "παράνομο" να το κουβαλάς στο γήπεδο) ενώ ψωνίζοντας από το κυλικείο του γηπέδου σου δίνουν ρέστα σε ψιλά (!!!), το νερό απαγορεύεται σαν επικίνδυνη ουσία, ενώ καθόμαστε κάτω από τον ήλιο, και τώρα... απαγορεύεται η έξοδος κι αν βγείς, απαγορεύεται η επανείσοδος σε κάτι που πλήρωσες εισιτήριο να δεις!!!

Είναι ντροπή και αίσχος τους.

Οι σεκιουριτάδες λένε πως εκτελούν εντολές της ΠΑΕ, η αστυνομία το ίδιο, και η ΠΑΕ τα φορτώνει στην αστυνομία. Το Καραϊσκάκη είναι σε άλλη χώρα με άλλους νόμους?

Πιστεύω πως είτε η αστυνομία λέει την αλήθεια, είτε δεν τολμάει να εφαρμόσει την ίδια τακτική στο Καραϊσκάκη, και φταίμε εμείς που τους ανεχόμαστε.

Εμείς φέραμε 6 μπουκάλια νερό, και δεν μας είπαν τίποτα, και από πίσω μου σταμάτησαν έναν άλλον, που είχε το μπουκαλάκι του ο άνθρωπος, και τον ανάγκασαν να το πιεί, ή να το αφήσει στην είσοδο!!!

Δεν ανακατεύτηκα, γιατί θα ορμούσα να τους πλακώσω όλους μαζί, μπάτσους και σεκιουριτάδες. Αλλά βάρδα να τολμήσουν να κάνουν τσαμπουκά σε εμένα. Από την άλλη, εάν δεν αντισταθούμε μαζικά στις αυθαιρεσίες τους, θα αποθρασύνονται όλο και πιο πολύ.

Μας καταγράφουν (με την ανοχή μας) με κάμερες, έχουν όλα τα προσωπικά μας στοιχεία, μας έχουν φακελώσει κανονικά, και δεν μιλάμε, αλλά... αυτό το χάλι με τους και καλά ελέγχους στην είσοδο και στις προσβολές, δεν πάει άλλο.

Ακούει κανένας από την ΠΑΕ?

Μόνο όταν έγραφα στο μπλογκ ότι ήταν ξεφτίλα η εμφάνιση μας στο κύπελλο, πέρυσι, τότε μόνο είχαν αυτιά και ενοχλήθηκαν που έγραφα κατά του Πανιωνίου?

Θα το ψάξω με δικηγόρο, και θα επανέλθω. Την επόμενη Κυριακή, με έχουν καλέσει στο Καραϊσκάκη, και θα βγάλω βίντεο όλη την προσέγγιση στο γήπεδο. Θα γράψω και τα δικά μας χάλια, την επόμενη φορά.

amanAM είπε...

Έστειλα μήνυμα στον κύριο Παπαδάκο, και υποσχέθηκε να το προωθήσει στην ΠΑΕ. Θα δούμε...