Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εχθές αναπολούσα με θλίψη...

...την περσινή εμφάνιση του Φαμπιάν Εστογιάνοφ κατά του Παναθηναϊκού. Ο καλός Φαμπιάν Εστογιάνοφ θα μείνει για πολύ καιρό στην μνήμη μας.

Σήμερα, είδα αποσπασματικά στιγμιότυπα του αγώνα της Ξάνθης κατά του ΠΑΟΚ, πρώτη του Παράσχου, και εξακολουθώ να αναρωτιέμαι, γιατί δεν μας έκανε εμάς αυτός ο προπονητής που αφού μας έσωσε, μας έπεσε λίγος... Δεν έχω πρόβλημα με τον Στόρε, απλώς δεν θυμάμαι τι λειψό είχε ο Παράσχος.

Τέλος, παρακολούθησα αποσπασματικά και το παιχνίδι του Ολυμπιακού του Μπέου, κατά της ΑΕΚ, και παρατηρούσα τις κινήσεις που έκανε ο Μπρέσκα. Όσο τον χάζευα, τόσο έβλεπα τι δεν έχει ο Πανιώνιος, μετά την φυγή των Χούτου και Τζιμπούρ. Έναν πραγματικό επιθετικό παίκτη.
Την γκολάρα που έβαλε ο Μπρέσκα, εμείς δεν έχουμε παίκτη να μπορεί να την βάλει. 

Στα φιλικά που είδαμε λίγο από Οκπάκο και από Σκούρτη, δεν μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα, αλλά αν μη τι άλλο ιδίως ο Σκούρτης, έδειξε πως ξέρει να κινηθεί σαν σέντερ φορ. Και ο Σαλαλί είναι υποσχόμενος. 

Το θέμα είναι πως πρέπει να πάψουν ορισμένοι παίκτες να έχουν θέση βασικού, βρέξει χιονίσει. Είναι δύσκολο να κάτσει στον πάγκο ο Ριέρα? Ο Μπάλαμπαν? Ο Κούμο? Πότε θα πάρει ξανά ευκαιρίες ο Κούκετς? Η ταλεντάρα ο Κολοβός, θα πατήσει άραγε ποτέ το χορτάρι?

Άντε και μαζέψαμε όλα τα ταλέντα όλου του τρίτου κόσμου, εάν δεν παίζουν, ποια υπεραξία ποιας μεταπώλησης περιμένουν οι ιθύνοντες?

Με την Καβάλα, ας ελπίσουμε πως θα δούμε νέα πρόσωπα, τόλμη, και πάθος για το αποτέλεσμα.
Προς το παρόν, η βαθμολογική θέση δεν μας αδικεί, αλλά πρέπει να μας προβληματίσει. H Καβάλα είναι σκληρό καρύδι, νίκησε σήμερα τον Ηρακλή εκτός έδρας και έχει ανάγκη τους βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Εργοτέλης, που ζόρισε σήμερα τον Άρη στην Θεσ/νίκη, και έχασε με ένα γκολ στο 90΄. Γενικά δεν υπάρχουν εύκολοι βαθμοί και εύκολοι αντίπαλοι, εάν δεν παίξουμε καλή μπάλα, δεν έχουμε ελπίδες.


ΥΓ. Τελικά, ο Κιντής τόπε και τόκανε, και μάλιστα σε χρόνο ντε τε!
Η Λιόν πάει από ήττα σε ήττα, και είναι σε δεινή βαθμολογική θέση, εάν τελείωνε τώρα το Γαλλικό πρωτάθλημα, θα έπεφτε στην βήτα κατηγορία. Βίοι παράλληλοι, και χωρίς να χάσουμε καιρό. Την ίδια πορεία κάνουμε κι εμείς, ανάλογη συγκομιδή βαθμών. 


Της Λιόν της πήρε τόσο καιρό, να φτάσει εκεί που εσύ οδήγησες τον Πανιώνιο σε λίγους μήνες. Κιντή, είσαι πολλά χρόνια μπροστά, αλλά εμείς που να σε καταλάβουμε...

15 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Δυστυχώς, τέτοια γκολ με μας δεν έβαζε ο Μπρέσκα...Υπάρχει μια κατάρα τα τελευταία χρόνια σε μας. Το ίδιο συνέβη και με Μπάρκογλου. Μέχρι και ο Καπετάνιος στο Βόλο φαίνεται αλλιώτικος παίκτης.

Νομίζω ότι ο Στάρε πρέπει να εμπιστευτεί σαν σέντερ φορ τους μικρούς, Σκούρτη και Σαλαλί και το Μπάλαμπαν από πίσω στη θέση που τον βάζει. Ο Ριέρα αν μπορεί για την πραγματική του θέση σαν περιφερειακός επιθετικός ή χαφ.

Μην πολυγράφεις για Λόλο γιατί έτσι έγραφε και ο κύριος Λάζαρος στον Πανιώνιο Κόσμο και του την πέσανε. Μπορεί να έχουν δίκιο βέβαια και ν' ανήκουμε όλοι εμείς στους αιθεροβάμονες...

amanAM είπε...

Να μου την πέσουνε? Δεν νομίζω.

Δεν παρακολουθώ τον Π.Κ. και δεν ξέρω τι έγινε.
Ο Φαμπιάν που βαριόταν ή που κορόιδευε, δεν μου λείπει καθόλου.

Ο Φαμπιάν που έτρεχε, που μοίραζε σακούλες για τον εμετό, και τους έκανε να βλέπουν εφιάλτες, ναι, μου λείπει.

vyruss είπε...

Τα εγκλήματα του Δαλούκα κατά του Πανιωνίου ήταν ανθρώπινα λάθη. Μόλις έκανε ανθρώπινο λάθος που εξόργισε το Μαρινάκι όμως, ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

Το κακό είναι ότι θα πάρει τη θέση του γαυροϋπάλληλος, οπότε ούτε εμείς ούτε το ποδόσφαιρο κερδίζει κάτι από τη διαγραφή του.

br fun_atic είπε...

Γιατί δεν μας έκανε ο παράσχος;δεν θα μάθουμε ποτέ.

amanAM είπε...

O Καρντόσο εχθές ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του, και έδωσε την ασίστ για το γκολ...

Ο Τσέζαρεκ έβαλε το γκολ στις καθυστερήσεις, και λύτρωσε την ομάδα του...

Ο Επστάιν έχει βάλει κάμποσα γκολ, και η ομάδα του εχθές πήρε άλλον εναν βαθμό εκτός έδρας...

Εμείς πήραμε ταλεντάρες, κάποτε θα δείξουν και οι δικοί μας την αξία τους, προφανώς αφού τους πουλήσουμε για κάποιο κέρδος.

Μέχρι τότε, υπομονή. Ακολουθούμε πορεία Λιόν.

zamis είπε...

Τι εννοειτε οτι δεν καταλαβαινετε γιατι δεν μας εκανε ο Παρασχος?
Φατσα ηταν αυτη?Ντυσιμο?Ακσαν?
Σας παρακαλω πολυ,ας ειχε φροντισει να εχει τουλαχιστον φιλη την Αφροδιτη Αλ Σαλεχ μπας και ξεστραβωνοταν και μαθαινε τιποτα για πολυπολιτισμικοτητα.

br fun_atic είπε...

Έχεις δίκιο. Μας έκανε Λυών σε χρόνο ρεκόρ. Άραγε, σε πόσα παιχνίδια έχει τη συγκεκριμένη συγκομιδή βαθμών η Λυών; Αν έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια, τότε μπορεί και να γίναμε καλύτεροι.

@zamis
http://afroditealsalech.blogspot.com/

Το ντύσιμο πάντως το είχε βελτιώσει. Τις είχε κόψει τις φόρμες που του τόνιζαν τη μπάκα και φορούσε κουστούμια.Ασούμε!!!

zamis είπε...

@brf
Ασε που δεν εχει και facebook ο μπαρμπας.Που πας ωρε?

IWN1998 είπε...

Ας έπαιρνε τις ταλεντάρες του ο Κιντής. Δεν πείραζε. Όλο το καλοκαίρι φωνάζαμε για κανονικό σέντερ φορ και κανονικό αριστερό μπακ. Αυτή τη στιγμή θα είχε άλλη δυναμική η ομάδα. Και δεν μιλάμε για απαιτήσεις για σούπερ ονόματα. Και το Σαϊτιώτη να είχες στην κορυφή, κάποια γκολ που τώρα χάνονται θα στα έβαζε και θα σου έδινε και το βαθμολογικό περιθώριο να δοκιμάζεις και τους νέους.
Εν παση περιπτώσει, όπως είναι η ομάδα, οι μόνοι κανονικοί σέντερ φορ είναι οι μικροί. Δεν καταλαβαίνω γιατί με το ζόρι πρέπει να παίζουν παίκτες στη μη φυσική τους θέση και εφόσον δεν μας δίνουν κανένα πλεονέκτημα κατ' επανάληψη με τη χρησιμοποίηση τους εκεί.
Και αριστερά κάτι πρέπει να γίνει για να καλύπτεται το αριστερό μπακ. Βαζ Τε και Ριέρα δεν δίνουν βοήθειες. Κάτι πρέπει να σκαρφιστεί εκεί ο προπονητής γιατί θα εξελιχθεί η αριστερή πτέρυγα σε κερκόπορτα, όποιος και αν παίζει μπακ αριστερά.

amanAM είπε...

Εάν θυμάμαι καλά, το Γαλλικό πρωτάθλημα ήδη έχει συμπληρώσει 7 αγωνιστικές.

Πράγματι, έχουμε περιθώρια να ξεπεράσουμε τους βαθμούς της Λιόν μετά από 3 αγώνες, αλλά δεν είναι και τόσο βέβαιο...

amanAM είπε...

Εχθές για παράδειγμα, η Λιον είχε 3 δοκάρια, πριν φάει το γκολ.

br fun_atic είπε...

Αν θυμάμαι καλά ο Τζαβέλλας έδωσε πέρσι 18 ασίστ. Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο στατιστικό στοιχείο. Γιατί 18 ασίστ σημαίνουν 18 γκολ. Πολύ μεγάλη ιστορία. Βάλε επιπλέον ότι είχαμε και παίκτη να εκτελεί αξιοπρεπώς τα στημένα.
Το πρόβλημα φέτος είναι ότι δεν έχουμε ούτε τον παίκτη που θα βγάλει την ασιστ, ούτε τον παίκτη που θα βάλει το εύκολο γκολ. Από εκεί και πέρα, το πράγμα χαλάει ακόμη περισσότερο, επειδή, όπως λέει και ο Ίωνας, ελάχιστοι παίζουν στις φυσικές τους θέσεις.
Προφανώς λοιπόν, μιλάμε για μια χροιά που περιμένουμε βαθμούς από την προσωπικότητα κάποιων παικτών και από την κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της κατάστασης από τον προπονητή. Ίσως και με το ξεπέταγμα κάποιου ταλαντούχου.

Είναι αυτό όμως επαγγελματικό πλάνο; Εδώ ο Μπέος έφτιαξε μια από τις χαρακτηριστικές του ομάδες, που αν και μέτρια φέρνει αποτελέσματα. Κι όλα αυτά χωρίς μάνατζερ και Δανούς Γκουρού.

amanAM είπε...

Η δε Σεντ Ετιεν, δεν είχε ούτε 1 σουτ προς το τέρμα, και κέρδισε ένα φάουλ εκτός περιοχής στο τέλος, κι έβαλε απ ευθείας γκολ, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της.

Αντικειμενικά, ήταν άτυχη η Λιόν.

amanAM είπε...

Στο φιλικό με την Δυναμό, ξέρεις το γκολάρα έβαλε ο Μπάλαμπαν με απ ευθείας εκτέλεση φάουλ?

Όχι και δεν έχουμε εκτελεστή στημένων... Εκεί που δεν χρειάζεται, έχουμε!

Ο Τζαβέλας με τις τόσες ασίστ, έβαλε κανένα απ ευθείας, έστω και σε φιλικό?

IWN1998 είπε...

Το μεγάλο θέμα με το Τζαβέλα είναι ότι υπήρχε ανάπτυξη από αριστερά με καλές μπαλιές που τώρα λείπει. Η ανάπτυξη μάλιστα δεν γινόταν εις βάρος της άμυνας ως επί το πλείστον.
Το πρόβλημα με το Μπάλαμπαν είναι ότι ενώ είναι καλός στα στημένα και το δείχνει και η προϊστορία του σε άλλες ομάδες, σε μας δεν το βγάζει...
Τι στο καλό, έρχεται ο Ρεκόμπα και δεν μπορεί να βγάλει στημένα, o Μπόσκο το ίδιο, έρχονται σεντερ φορ και εκμηδενίζονται και όταν φύγουν βγάζουν γκολ και διακρίνονται;
Να δείτε αν φύγει ο Ριέρα, εκεί που θα πάει, θ' αρχίσει να σκοράρει...Κάτι τους χαλάει σε μας. Μήπως τους παρααγχώνουμε...Τουλάχιστον έβγαλε γκολ ο Κούμο και έσπασε το ρόδι!