Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πανιώνιος-Δυναμό Τιράννων 3-1

Δεν ξέρω τι περιμένανε οι αρμόδιοι της ΠΑΕ, αλλά... το να διασκορπιστούν 300-350 φίλαθλοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ήταν επιεικώς γελοίο. Ακόμα πιο γελοία, η παρουσία τόσης αστυνομικής δύναμης. Οι μπάτσοι και οι σεκιουριτάδες ήταν περισσότεροι από τους οπαδούς.

Στην είσοδο της 2, ένας σεκιουριτάς τσακώθηκε με έναν φίλαθλο, γιατί είχε μαζί του νερό, και έλεγε πως απαγορεύεται να φέρνουμε νερό στο γήπεδο, πρέπει να το αγοράζουμε από το κυλικείο του γηπέδου. Ο φίλαθλος φυσικά αρνήθηκε να αφήσει το νερό του, και ο σεκιουριτάς φώναζε πως εκτελεί εντολές της ΠΑΕ. Άραγε έδωσε τέτοιες εντολές η ΠΑΕ? Έχει την παραμικρή εξουσία ο κάθε σεκιουριτάς να "απαγορεύει" να κουβαλάμε μαζί μας αυτό το επικίνδυνο υλικό, το νεράκι μας? Έχουμε υποχρέωση να αγοράζουμε από το κυλικείο νερό, και όχι να το φέρνουμε μαζί μας, από το σπίτι μας?

Με ποιό δικαίωμα ο κάθε σεκιουριτάς συμπεριφέρεται σαν μικρός δικτάτορας απέναντι στους ελάχιστους ανθρώπους που παραμένουν πελάτες αυτής της ΠΑΕ, και πληρώνουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν το θέαμα που πουλάει η ΠΑΕ?
Τι είμαστε? Ζώα? Πολίτες βήτα κατηγορίας? Πάτε καλά εσείς στην ΠΑΕ που επιτρέπετε τέτοιες συμπεριφορές κατά των πελατών σας?

Η κερκίδα στην θύρα 2 θύμιζε χωματερή. Σκουπίδια παντού, προφανώς κανένας δεν έκανε τον κόπο να καθαρίσει το γήπεδο μετά τον αγώνα με τον Βόλο. Και ζώα να περιμένανε, πιο πολύ σεβασμό θα έδειχναν οι της ΠΑΕ. Ντροπή σας, θέλατε και 10 ευρώ για να κάτσουμε στον σκουπιδότοπο σας. Λίγος σεβασμός στους ελάχιστους εναπομείναντες πελάτες σας, δεν βλάπτει. Πέρυσι, στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν υπήρχε νερό στο κυλικείο, και φέτος... μας "απαγορεύουν" να το φέρνουμε μαζί μας. Από την επόμενη φορά, θα έρχομαι και με μπεταντίν, θα πάθουμε χολέρα στο βρωμογήπεδο σας, κύριοι της ΠΑΕ.

Η πρωταθλήτρια Αλβανίας, δεν έδειξε και σπουδαία πράγματα. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως ο σημερινός Πανιώνιος, έπαιξε σχεδόν επί 90 λεπτά πρέσινγκ από ψηλά, είχε καλή κυκλοφορία με την μπάλα κάτω, κίνηση, καλή οργάνωση στο γήπεδο, και γενικά έδειξε πως έχει πολλές δυνατότητες όταν καταφέρει να γίνει ομάδα. Όμως και η Ντιναμό έδειξε πως δεν είχε έτσι κι αλλιώς τα φόντα για περισσότερα...

Η αρχική σύνθεση ήταν: Μπέλιτς, Φουγκουάγιο, Λάτκα, Ομο, Βαρό, Κούρντι, Γουνδουλάκης, Οκπάκο, Ριέρα, Βαζ Τε, Μπάλαμπαν

Ο Μπέλιτς δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα, ένα πέναλτι είχε να αντιμετωπίσει, ένα πέναλτι λίγο τραβηγμένο, αλλά ο Δαλούκας είναι γνωστός για τα αντι-Πανιώνια σφυρίγματα του, γενικά η διαιτησία του ήταν για τα μπάζα. Βέβαια, αυτό θα αντιμετωπίσουμε όλη την χρονιά, αφού εμείς δεν έχουμε καμία πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε κάποια διαιτησία 50-50, 70-30 θα σφυρίζουν τα κοράκια, αυτό είναι ξεκάθαρο και από τα φιλικά.

Ο Φουγκουάγιο πολύ καλός, πάνω κάτω στην αριστερή πτέρυγα, έκανε καλές σέντρες, γενικά μπορεί να βοηθήσει πολύ, παρά το μικρό του ύψος. Ο Βαρό από δεξιά, επίσης πολύ καλός. Πρώτη συμμετοχή του, κρίνεται θετική. Ο Λάτκα καλός, ο Όμο ίδια γεύση: Έκανε 2-3 γκέλες, και υπέπεσε στο αχρείαστο πέναλτι, θα έλεγα πως ευθύνεται περισσότερο που επέτρεψε στον Δαλούκα να σφυρίξει άλλο ένα πέναλτι εις βάρος μας.

Ο Γουνδουλάκης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, πιστεύω πως ήταν από τους πλέον διακριθέντες. Δεν ήταν απλώς καλός, έμοιαζε να έχει πάρει τον Πανιώνιο στην πλάτη του και να ηγείται της ομάδας. Ο Κούρντι ήταν αξιόλογος με πολλά περιθώρια βελτίωσης, ο Οκπάκο όμως (με το 17) δεν μου άρεσε. Το πάλεψε, έτρεξε, προσπάθησε, αλλά έκανε πολλά λάθη, και μερικά εντελώς αβίαστα.

Ο Ριέρα φλύαρος, ατομιστής και χασογκόλης, ο Βαζ Τε καλός, βλέπει γήπεδο, έχει εξαιρετική μπαλιά, ξέρει μπάλα ο άνθρωπος, αλλά για 50-60 λεπτά το πολύ. Στο τέλος σερνότανε... Εάν δεν τραυματίσει τα (γυάλινα κατά τα λεγόμενα) πόδια του, θα μας χαρίσει μαγικές ενέργειες.

Τέλος, ο Μπάλαμπαν, πολύ πιο κινητικός από συνήθως, τον ανέβασε ψυχολογικά ότι πέτυχε γκολ, και στο τέλος, εκτέλεσε επιτέλους και ένα φάουλ που όχι μόνο δεν σταμάτησε στο τείχος, μπήκε και γκολ. Χατ τρυκ έστω και σε φιλικό, είναι σίγουρα μια τονωτική ένεση στην ψυχολογία του. Ο Μπάλαμπαν έπαιξε πιο πολύ σαν οργανωτής στην επίθεση, παρά σαν σέντερ φορ, κι έτσι έδειξε καλά στοιχεία και ήταν αποτελεσματικός.

Από τις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σαλαλί δεν έδειξε και τίποτα σπουδαίο, αν και δείχνει ότι ξέρει να κινηθεί και πιθανόν να είναι αξιόλογος παίκτης. Ο Κούκετς σε πολύ ρηχά νερά, έχανε εύκολα την μπάλα. Ο Κολοβός με ωραία κίνηση, συγκλίνει από τα άκρα και αναστατώνει την αντίπαλη άμυνα.

Δεν μου έλειψε καθόλου ο Κουμορτζί, είχε άξιο αντικαταστάτη τον Οκπάκο, θα προτιμούσα να μην τον ξαναδώ σύντομα, μέχρι να ξαναβρεί την φόρμα του. Ο Μανιάτης καλύτερα να έπαιζε, και να καθόταν στον πάγκο ο Όμο. Ο Τσότσαλιτς έλειπε, θα ήταν καλύτερος στην θέση του Οκπάκο. Για τους Χίκα και Σκούρτη που έλειπαν, δεν μπορώ να πω, αφού ακόμα δεν έχω άποψη γι αυτούς. Ο Σιόβας επίσης δεν μου έλειψε.

Ο σημερινός Πανιώνιος έδειξε πως έχει καλή φυσική κατάσταση, έχει γίνει πολύ δουλειά στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία της μπάλας, έχουν αρχίσει να αναπτύσονται οι παίκτες με τριγωνάκια, κινήσεις με και χωρίς μπάλα, για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως στις προπονήσεις πρέπει να γίνεται πολύ καλή δουλειά.

Μια εβδομάδα πριν, η εικόνα της ομάδας ήταν εντελώς διαφορετική. Σήμερα εξέλειπε το άγχος, και έλειπαν κάποιοι αρνητικοί παίκτες όπως ο Σιόβας και ο Κουμορτζί. Διότι και ο Οκπάκο που δεν μου άρεσε, παράλα αυτά έτρεξε σαν το σκυλί, ενώ ο Όμο παρά τις γκέλες του, έκανε και καλές ενέργειες, μοίρασε παιχνίδι, γενικά ήταν καλός στο δημιουργικό παιχνίδι.

Πιστεύω πως ο Στόρε βλέπει τι γίνεται στο γήπεδο, και όταν δέσει η ομάδα και στηθεί ο βασικός κορμός της, θα δούμε καλή μπαλίτσα. Έχω εμπιστοσύνη στον Στόρε.

Η ομάδα, είναι φυσικό να μην είναι έτοιμη, αφού όλο το καλοκαίρι αντί να στήνεται η ομάδα, άλλοι παίκτες δεν έκαναν προετοιμασία, άλλοι ήταν προς πώληση, και άλλοι δοκιμάστηκαν αλλά δεν αποκτήθηκαν τελικά, οπότε χάθηκε πολύς χρόνος... Η ομάδα θα δείξει σε 1 μήνα πιστεύω. Κι αν τότε καταφέρουμε όντως να έχουμε σταθερά καλή απόδοση και πολύ καλή φυσική κατάσταση, στο τέλος θα χαμογελάμε με ευχαρίστηση.

Γενικά είμαι αισιόδοξος. Ίσως να έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο, αλλά με υπομονή και επιμονή, το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω να μας αποζημιώσει. Παρόλο που ο τρόπος που επικοινωνήθηκε όλη η μετραγραφική περίοδος (και η περίοδος προετοιμασίας) δεν ήταν ότι το καλύτερο, η ομάδα δείχνει να έχει αξιόλογο ρόστερ και αξιόλογο προπονητή. Ταλέντο υπάρχει. Αρκεί να γίνουμε και ομάδα.

Οι 300-350 θεατές χειροκρότησαν τις προσπάθειες των παικτών. Μερικές ενέργειες ήταν πολύ εντυπωσιακές. Η απουσία του κόσμου πολύ άσχημη, αλλά όποιος δεν θέλει να έρχεται στο γήπεδο, καλύτερα να μένει στο σπίτι του, παρά να έρχεται για να βρίσει, να χλευάσει ή να επιδοθεί σε χουλιγκανισμούς. Καλύτερα 300 που να χειροκροτάνε, παρά 1500 που να βρίζουν.

ΥΓ1. Βλέποντας από την Νόβα σε μαγνητοσκόπηση το παιχνίδι (μόλις τελείωσε το πρώτο ημίχρονο (5:15), πρέπει να παραδεχτώ ότι το πέναλτι που καταλόγισε ο Δαλούκας, ήταν σωστό.
ΥΓ2. Ο Ριέρα, λίγο πριν βάλει το δεύτερο γκολ ο Μπόσκο, είναι απαράδεκτος για την ευκαιρία που έχασε...

2 σχόλια:

Griniaris είπε...

Το ασχημο με αυτη την ομαδα ειναι οντως οτι δεν υπαρχει παικτης που να φαινεται η ελλειψη του.Ισως λιγο ο Λατκα γιατι μετα υπαρχει το χαος και ο Τσοτσαλιτς στο κεντρο.Ολοι οι αλλοι δειχνουν αναλωσιμοι...

amanAM είπε...

Από την άλλη... το να εξαρτώμαστε από την συνολική λειτουργία της ομάδας, είναι καλύτερο από τον εξαρτώμαστε από τις διαθέσεις ενός δύο άσσων.