Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αίμα

Αύριο Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, είναι πολύ πιθανόν να χρειαστώ αίμα για την 82χρονη μητέρα μου, ήδη μαζέψαμε από μόνοι μας 6 φιάλες, και μέχρι αύριο θα έχουμε μαζέψει 4-5 φιάλες ακόμα.

Γυρίζοντας σπίτι μετά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο για να ελεγχθούν τα αιμοσφαίρια της, σκόνταψε στο πεζοδρόμιο και έσπασε την ωλένη του αριστερού ποδιού, και το δεξί ισχίο της. Μια χαρά τα κατάφερε η μάνα μου, σακατεύτηκε και από τις 2 πλευρές.

Πιθανόν το αίμα που ήδη μαζεύουμε από μόνοι μας, να αρκεί. Θα ξέρω αύριο. Η γενικότερη κατάσταση της υγείας της μητέρας μου είναι τέτοια, που πιθανόν να μην φτάσει το αίμα που μαζέψαμε.

Πριν 1 χρόνο περίπου, έδωσα αίμα στην αιμοληψία που έκαναν οι Πάνθηρες.Επικοινώνησα εχθές με τον υπεύθυνο (γι αυτό το θέμα) των Πανθήρων, και μου είπε πως εάν χρειαστώ όντως, να τον ενημερώσω αμέσως για να βοηθήσει όσο μπορεί. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι αυτό, άσχετα εάν θα το χρειαστώ τελικά ή όχι.

Θεωρώ πολύ σημαντική την ύπαρξη μιας τράπεζας αίματος, και θεωρώ απαραίτητο όλοι όσοι μπορούμε να δίνουμε το αίμα μας, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δεν μπορεί να βρει αίμα, και το χρειάζεται.Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε, όποτε μπορώ, δίνω το αίμα μου.

Εχθές, προφανώς λόγω στενοχώριας, παραλίγο να μην μου πάρουν αίμα, γιατί είχε ανέβει η πίεση μου, ήμουνα στο όριο, χρειάστηκε να επιμείνω για να γίνει τελικά η αιμοληψία. Όση ώρα κράτησε όλη η διαδικασία, σχεδόν 2 στους 3 που προσήλθαν για να δώσουν αίμα, κόπηκαν. Άλλοι λόγω αιματοκρίτη, άλλοι λόγω πίεσης. Δεν ξέρω πόσοι κόπηκαν στο αρχικό ερωτηματολόγιο, αφού λίγο πολύ οι ερωτήσεις αποκλείουν πάρα πολύ κόσμο.

Όποιος έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις, εξωσυζυγικές σχέσεις, όποιος έχει ταξιδεύσει στην Ιταλία, στην Αγγλία, στην Αφρική και γενικά στο εξωτερικό, όποιος έχει βρεθεί φέτος το καλοκαίρι στην Θεσσαλία ή στην Μακεδονία (!!!), όποιος έχει πρόσφατα κάνει τατουάζ, τρύπα για σκουλαρίκια, όποιος έχει κάποια ασθένεια ή και κάποιο κρυολογηματάκι το τελευταίο διάστημα, κλπ, αποκλείεται από την αιμοδοσία. Αποκλείονται και οι γυναίκες που έχουν περίοδο.

Δεδομένου ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, ενώ η προσφορά περιορισμένη και ταυτόχρονα αποκλείονται πολλοί από όσους θέλουν να δώσουν αίμα, θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την πρωτοβουλία που είχαν πάρει οι Πάνθηρες, και πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο, ώστε όποιος βρεθεί στην ανάγκη που πιθανόν θα βρεθώ κι εγώ αύριο, να μπορεί να βρει βοήθεια. Την στιγμή που το χρειάζεσαι, το να ακούς μια φωνή στο τηλέφωνο πως θα σε βοηθήσουν, σου δίνει τεράστια δύναμη και παρηγοριά. 

18 σχόλια:

Griniaris είπε...

Εύχομαι περαστικά στη μητέρα σου Αντώνη και ότι χρειαστείς ειδοποίησε...

amanAM είπε...

Ευχαριστώ φίλε

IWN1998 είπε...

To μπλοκάρισμα αρκετών κατηγοριών ανθρώπων όντως δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην αιμοδοσία.
Εγώ έχω αποκλειστεί λόγω παραμονής κάποιων ετών στην Αγγλία (τρελλές αγελάδες κλπ). Φαίνεται λίγο αστείο αλλά στην αιμοδοσία ισχύει το "φύλα τα ρούχα σου, να 'χεις τα μισά"...

Αντώνη εύχομαι και εγώ περαστικά στη μητέρα σου και δυστυχώς όλοι εμείς με γονείς σε αυτή την ηλικία τα ζήσαμε, τα ζούμε ή θα τα ζήσουμε αυτά τα προβλήματα. Και πάλι ταχεία ανάρρωση. Επειδή όπως έγραψα προσωπικά τον ίδιο δεν μ' αφήνουν να δώσω, αν υπάρξει μεγάλη δυσκολία μας ξαναενημερώνεις για να δω από γνωστούς, αν μπορούν να βοηθήσουν.

amanAM είπε...

Ιωνα, αφού δεν μπορείς να δώσεις αίμα, εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ, γιατί θα δυσκολευτείς περισσότερο από εμένα...

Δεν ξέρω ούτε εγώ μέχρι πότε θα μπορώ, άλλωστε είπα μερικά ψεμματάκια στο ερωτηματολόγιο, αφού πριν 1μιση χρόνο, είχα πάει κάμποσες φορές στην Ιταλία, πήγα στην Αγγλία για 4 εβδομάδες, και πριν λίγους μήνες πήγα ξανά στην Αγγλία για λίγες μέρες, αλλά το έκρυψα!!! Στην Θεσσαλία δεν πήγα, αλλά εάν είχα πάει, θα το έκρυβα κι αυτό. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά... το έκανα.

Άραγε όσοι λένε ότι δεν έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις, λένε την αλήθεια? Από όσους δώσαμε εχθές αίμα, όλοι έχουμε ταξιδέψει στο εξωτερικό τον τελευταίο χρόνο. Τι θα έπρεπε να κάνουμε? Να μην δώσει αίμα κανένας μας? Και ποιός θα έδινε?

Εάν παίρνεις φάρμακα, είχες ιώσεις κλπ, τότε το θεωρώ εγκληματικό να το κρύψεις, αλλά επειδή πήγες στην Θεσσαλονίκη, να μην δίνεις αίμα, το βρίσκω αστείο. Αλήθεια, τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και την Μακεδονίας, από ποιούς κάνουν αιμοληψίες?

Costix είπε...

Αντωνη, περαστικα στην μητερα σου και ταχεια αναρωση.
Φανταζομαι και εγω οτι δεν κανει να δωσω αιμα λογω ζαχαρου ???

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Αντώνη περαστικά στη μητέρα σου.
Άν χρειαστεί, εγώ έρχομαι να δώσω αίμα και βέβαια δέν έχω πρόβλημα να αποκρύψω πως φέτος έχω ταξιδέψει για λίγες μέρες στη Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.

amanAM είπε...

Κατ αρχάς, σας ευχαριστώ όλους.

Κωστή, με ζάχαρο δεν νομίζω να κάνει το αίμα σου, αλλά εγώ θα το έπινα ευχαρίστως, γιατί θα είναι σερμπέτι φαντάζομαι, τόσο γλυκός που είσαι, και με έξτρα ζάχαρο.

Προς το παρόν, με όσο μαζέψαμε, συν τις 2 των Πανθήρων, και 2 από το σωματείο των επαγγελματικών σκαφών στο οποίο ανήκω (εφ όσον χρειαστούν κι αυτές), ελπίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα, αλλά ήθελα να συζητήσουμε το πρόβλημα για να είμαστε όλοι υποψιασμένοι, και όσοι μπορούμε να είμαστε εθελοντές αιμοδότες.

Εάν παραστεί ανάγκη για περισσότερο αίμα, θα ανεβάσω νέο ποστ, με τίτλο ζητείται αίμα επειγόντως!!!

IWN1998 είπε...

Αντώνη, ο αποκλεισμός που αναφερόμουν δεν είναι αυτός που αναφέρει το τωρινό φυλλάδιο (περί νόσησης συγγενούς απο νόσο τρελλών αγελάδων). Ίσως υπονοείται και επιφέρει περαιτέρω έλεγχο του υπέυθυνου αιμοδοσίας από το ερώτημα αν έχεις γεννηθεί ή ζήσει στο εξωτερικό.

Ως το 2008 τουλάχιστον, απέκλειαν όσους είχαν ζήσει Αγγλία απο 1980 ως 1996 τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, αν θυμάμαι καλά, γιατί δεν ήξεραν τι να περιμένουν και πως μεταδίδεται η νόσος.
Εγώ την πάτησα γιατί με ρώτησαν τότε αν έχω ζήσει έξω και θεωρώντας ότι η επικινδυνότητα αφορά διαβίωση σε Αφρικη και Ασία, απάντησα ναι για την Αγγλία και έτσι με κατάχωρησαν στο σύστημα ως μη ικανό για αιμοδότη...

Ίσως έχουν τώρα αποσύρει αυτή τη διάταξη, δεν φαίνεται καθαρά στο ερωτηματολόγιο και μου δίνεις την ευκαιρία να το ψάξω με την πρώτη ανάγκη (ο μη γένοιτο) για αιμοδοσία.

Για τους φίλους που ενδιαφέρονται δίνω τη λίστα με τα σημεία που είναι πρόβλημα για τους αιμοδότες (Ο ελεγχόμενος διαβήτης δεν είναι):

ΠPEΠEI NA ΠEPIMENETE ΠPIN THN AIMOΛHΨIA AN EXETE KAΠOIA AΠO TIΣ ΠAPAKATΩ AΣΘENEIEΣ:

Aλλεργία: Θα περιμένετε μόνο αν έχετε κρίση αλλεργίας.
Aμβλωση-Aποβολή: 6 εβδομάδες αν η εγκυμοσύνη διακόπηκε το 3ο τρίμηνο, αλλιώς δεν περιμένετε
Bελονισμός: Eξαρτάται από τον τύπο της τεχνικής αποστείρωσης που χρησιμοποιείται.
Kατανάλωση αλκοόλ: Δεν περιμένετε, εκτός αν είστε αλκοολικός.
Aναιμία (παλαιότερη διάγνωση): Δεν περιμένετε, αν έχει αποκατασταθεί στα φυσιολογικά επίπεδα.
Aφαίρεση αίματος: 48 ώρες.
Aιμοληψία, ολική: Kάθε 8 εβδομάδες.
Mετάγγιση αίματος ή πλάσματος: 12 μήνες.
Bήχας, κρύωμα, πονόλαιμος: Mέχρι να απαλειφθούν τα συμπτώματα.
Διαβήτης: Δεν χρειάζεται αναμονή αν ελέγχεται ιατρικά.
Tρύπημα αυτιών και σώματος: Bλ. βελονισμός.
Hλεκτρόλυση: Bλ. βελονισμός.
Γονόρροια: 12 μήνες.
Hπατίτιδα: Eξαρτάται από τον τύπο.
Eρπης: Δεν περιμένετε αν δεν είναι σε ενεργή μορφή.
Yψηλή πίεση (αρτηριακή υπέρταση): Δεν περιμένετε αν ελέγχεται ιατρικά.
Eλονοσία: 3 χρόνια.
Mετανάστευση από περιοχή ελονοσίας: 3 χρόνια.
Tαξίδι σε περιοχή με ελονοσία με χρήση αντιελονοσιακών φαρμάκων: 1 χρόνο.

Tαξίδι σε περιοχή με ελονοσία χωρίς χρήση αντιελονοσιακών φαρμάκων: 1 χρόνο.
Mη ειδική ουρηθρίτις (NSU): Mέχρι αποθεραπείας.
Xειρουργική στόματος και εξαγωγή δοντιού: 72 ώρες.
Eγκυμοσύνη: 6 - 12 μήνες μετά τον τοκετό.
Πρόσφατη χειρουργική επέμβαση: Όταν τελειώσει η θεραπεία.
Σύφιλις: 12 μήνες.
Tατουάζ: 12 μήνες.


Eμβόλια.

Eρυθρά (Iλαρά), Kίτρινος πυρετός, παρωτίτις (μαγουλάδες), πολυομυελίτις (από το στόμα): 2 εβδομάδες.
Eρυθρά (γερμανική ιλαρά): 4 εβδομάδες.
Eμβόλιο Hπατίτιδας B: Δεν περιμένετε.
Tεστ φυματιώσεως (TB) στο δέρμα: 48 ώρες.
Tέτανος, διφθερίτις, τυφοειδής πυρετός και χολέρα: Δεν περιμένετε.


Φάρμακα.

Aντιαλλεργικά: Kαμία αναμονή.
Aντιβιοτικά: 72 ώρες.
Aντισυλληπτικά από στόμα: Kαμία αναμονή.
Bιταμίνες: Kαμία αναμονή.
****Για άλλα φάρμακα μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση αιμοδοσίας.

br fun_atic είπε...

Περαστικά στη μητέρα σου.

Μιλάμε για την απίστευτα γκαντεμιά. Έδινα τακτικά αίμα (για όσους είχαν ανάγκη και με ήξεραν). Δυστυχώς δεν είχα δώσει ποτέ εθελοντικά, οπότε δεν έχω κρατημένο αίμα για να διαθέσω.

Πραγματικά απολάμβανα τη διαδικασία. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλο δώρο για τον συνάνθρωπο.

Αν και ήξερα ότι έχω υπέρταση, εξακολουθούσα να δίνω αίμα. Έτσι κι αλλιώς μόνο εγώ διέτρεχα κίνδυνο. Μετά βέβαια έκανα παιδιά και η απόφαση ήταν πιο δύσκολη. Δυστυχώς αναγκάστηκα να πάρω αντιυπερτασικά φάρμακα και από τότε δεν μπορώ να δώσω αίμα. Δεν κάνει δηλαδή για τόν που πρόκειται να το λάβει. Κι εκεί δεν παίζεις.

Μάλλον κάτι πρέπει να κάνω με το βάρος μου, γιατί το να μην μπορώ να δώσω αίμα το θεωρώ μεγάλη αναπηρία.Ειδικά τώρα που έχω κόψει και το κάπνισμα, θα είχα αίμα special. Να πίνει η δρακουλίνα και του παιδιού να μη δίνει!!!

@costix
τι αίμα να δώσεις σερμπετάκο μου; Ζαχαρούχο; Αν αρχίσεις δίαιτα αρχίζω κι εγώ.Τίμια πράγματα όμως...

amanAM είπε...

Τι πρέπει να γνωρίζει ο υποψήφιος αιμοδότης
Κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανονισμούς για τον καθορισμό των προϋποθέσεων που πρέπει να πλήρη ένας υποψήφιος αιμοδότης. Όμως στα γενικά σημεία υπάρχει συμφωνία όλων των χωρών, που οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας είναι κάτω από Κρατικό έλεγχο και ακολουθούν τα διεθνώς παραδεδεγμένα και τυποποιημένα από την Διεθνή Κοινότητα Αιμοδοσίας:

Πριν την αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας στην οποία προσέρχεται.

Η διαδικασία αυτή αναφέρεται ως επιλογή του αιμοδότη και περιλαμβάνει κλινικά και εργαστηριακό έλεγχο:

# Λήψη συντόμου ιατρικού ιστορικού και συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου που αποβλέπει στην αποκάλυψη παθήσεων οι οποίες συνιστούν απαγόρευση ή αντένδειξη για τη λήψη αίματος. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται με τη συνεργασία του αιμοδότη και υπογράφεται από αυτόν.
# Σύντομη κλινική εξέταση που περιλαμβάνει την εκτίμηση της γενικής κατάστασης και κυρίως του καρδιαγγειακού συστήματος του αιμοδότη. Ο σφυγμός πρέπει να είναι ρυθμικός και οι σφίξεις 50-110 / λεπτό και η αρτηριακή πίεση, συστολική μεταξύ 95-180 mmH9 και η διαστολική 50-100 mmHg.
# Προσδιορισμό της αιμοσφαιρίνης και αιματοκρίτη του υποψήφιου.

Οι διάφοροι φορείς που ασχολούνται με την ενημέρωση του πληθυσμού για την ανάγκη της εθελοντικής Αιμοδοσίας, πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

# Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-62 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
# Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης (450 ml) από τα 5 κιλά που διαθέτει ο κάθε ενήλικος άνδρας ή γυναίκα, αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα του αίματος αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε ένα περίπου μήνα.
# Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοληψία πριν περάσουν 2 μήνες από την προηγούμενη δωρεά αίματος.
# Η αιμοδοσία είναί τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-1 λεπτά της ώρας.
# Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Διάφορα νοσήματα ή παθολογικές καταστάσεις απαγορεύουν οριστικά ή πρόσκαιρα την αιμοδοσία, από το φόβο μήπως επιβαρυνθεί η κατάσταση υγείας του αιμοδότη ή μήπως μεταβιβαστεί με τη μετάγγιση ένα λοιμώδες νόσημα στον δέκτη.

1. Ηπατίτιδα.

Αποκλείονται σαν αιμοδότες άτομα που τους τελευταίους 6 μήνες χειρουργήθηκαν ή δέχθηκαν μετάγγιση αίματος ή παραγώγων αίματος.
Αποκλείονται σαν αιμοδότες για 6 μήνες, όσοι ήρθαν σε σε επαφή με άτομα που πέρασαν ηπατίτιδα. Αποκλείονται σαν αιμοδότες όσοι έχουν θετικό το Αυστραλιανό Αντιγόνο ηπατίτιδας -Β και το αντίσωμα κατά της ηπατίτιδας C , στο αίμα τους.

2. Ελονοσία.

Άτομα που πέρασαν ελονοσία, αποκλείονται από αιμοδοσία. Όσοι ταξίδεψαν σε χώρες που ενδημεί η ελονοσία μπορούν να αιμοδοτήσουν έξι μήνες μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα εφ όσον δεν έχουν πυρετό και συμπτώματα. Όσοι προέρχονται από χώρες που ενδημεί η ελονοσία αποκλείονται για τρία χρόνια.

zouri1 είπε...

ευχομαι να πανε ολα καλα.Ανοιξες ενα πολυ μεγαλο θεμα ομως με τους ικανους για αιμοδοσια.Προσωπικα ποτε δεν με αφησαν να δωσω αιμα και θεωρω οτι κανουν καλα.Τωρα πια ουτε καν το προσπαθω,ξερω οτι ειμαι στην 'μαυρη" λιστα

amanAM είπε...

Δεν πρέπει να δίνουν αίμα:

# Δεν πρέπει να δίνουν αίμα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως: καρδιακό νόσημα, διαβήτη, υπέρταση, χρόνια νεφροπάθεια, ηπατοπάθεια, αναιμία ή άλλο σοβαρό νόσημα.
# 0 αιμοδότης κατά την διάρκεια της λήψης του ιατρικού ιστορικού, πρέπει να αναφέρει τυχόν συμπτώματα και παλαιότερη νόσηση από αφροδίσιο νόσημα, ώστε να βοηθηθεί ο υπεύθυνος της Αιμοδοσίας να κρίνει με ασφάλεια.
# Άνδρες και γυναίκες, που γνωρίζουν άτι έχουν AIDS ή έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS.
# Άνδρες, που έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα.
# Άνδρες και γυναίκες, που είχαν σεξουαλική επαφή με άτομα που ζουν ή προέρχονται από την Αφρική (στις χώρες κάτω από τη Σαχάρα) τη νοτιοανατολική Ασία, τη νότια Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού, στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.
# Άνδρες και γυναίκες με πολλούς ερωτικούς συντρόφους
# Άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών.
# Οι ερωτικοί σύντροφοι των ατόμων των παραπάνω κατηγοριών.
# Σοβαρές αλλεργικές καταστάσεις απαγορεύουν την αιμοδοσία. Εποχιακές αλλεργικές καταστάσεις και λήψη αντιαλλεργικών φαρμάκων απαγορεύουν προσωρινά μόνο την αιμοληψία.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς δίνονται οι εξής οδηγίες:

# Αποφυγή αιμοδοσίας επί 3 εβδομάδες μετά το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας, κίτρινου πυρετού και πολιομυελίτιδας από το στόμα (SABIN).
# Η αιμοδοσία είναι δυνατή 24 ώρες μετά τα παρακάτω εμβόλια εφ' όσον βέβαια ο υποψήφιος αιμοδότης δεν έχει τα συμπτώματα: τετάνου, τυφοειδούς πυρετού, παρατύφων, χολέρας, διφθερίτιδας, γρίπης, πολιομυελίτιδας (SALlη και πανώλους.

Επίσης:

# Οι έγκυες δεν επιτρέπεται να δώσουν αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον τοκετό.
# Εάν ο αιμοδότης παίρνει φάρμακα η απόφαση για την πραγματοποίηση αιμοληψίας αφήνεται στην κρίση του γιατρού της Αιμοδοσίας
# Άτομα που είναι ετερόζυγοι φορείς Μεσογειακής Αναιμίας, Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας και έχουν ελαφρές διαταραχές των ενζύμων των ερυθροκυττάρων (ανεπάρκεια G-6PD) μπορούν να αιμοδοτήσουν εφ’ όσον το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης τους είναι άνω των 12gr/dl.

ΠΗΓΗ: Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου - Κέντρο Αιμοδοσίας

br fun_atic είπε...

@zouri
Αν δουν και το Blog σου με τα καυτά μωρά και τις παρτούζες στο Αγρίνιο, βλέπω να μην σε αφήνουν να περάσεις ούτε σε ακτίνα 500 μέτρων από κέντρο αιμοληψίας.

br fun_atic είπε...

διευκρίνηση:

ο ζούρι περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη στο Αγρίνιο. Δεν συμμετείχε (θέλω να πιστεύω) ο ίδιος, γιατί όπως αναφέρει στο πάρτυ αυτό έλαβε μέρος ο περιπτεράς της κεντρικής πλατείας (δεν έχω δει τον ζούρι σε περίπτερο), κάτι φουσκωτοί σερβιτόροι (ούτε με δίσκο τον έχω δει) και κάτι καυτές σαραντάρες.

Τι να πω; Αν κάνεις τον σερβιτόρο, πιάσε ένα μέτριο φρέντο, αλλά πες το μας για να πιάνουμε τοίχο στα παγκόσμια :)

zouri1 είπε...

χαχαχ,αυριο η συνεχεια και η αποκαλυψη.

br fun_atic είπε...

Εδώ ο άνθρωπος αναφέρεται στους εθελοντές αίματος, κι εσύ το έχεις ρίξει στους Αγρινιώτες εθελοντές σπέρματος.
Ό,τι μπορεί να δώσει βέβαια ο καθένας...

Να μια καλή πρόταση για τους πάνθηρες!!!

Να κάνουν και τράπεζα σπέρματος, μπας και πληθύνουμε στην επόμενη 20ετία.Δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο πολύτεκνος ΑΜΑΝΑΜ.

Χώρο έχουν. Θα χρειαστεί ένα παραβάν, ένας αποστειρωμένος ουροσυλλέκτης (προσφορά του griniaris φαντάζομαι), μια τηλεόραση και το dvd του αγώνα Α.Ε.Κ- Πανιώνιος στο Ο.Α.Κ.Α (Χούτος - Τζιμπουρ κ.λ.π). Όποιος δεν "καταθέσει" μέχρι και το τέλος της προβολής, μάλλον αντιμετωπίζει σοβαρό στυτικό πρόβλημα...

amanAM είπε...

Ναι, ναι!!!
Δώστε την τσόντα, στον λαό!

Εγώ θα έχυνα και με το γκολ του Μανώλο, στις καθυστερήσεις, τότε που εμείς είμαστε αδιάφοροι αλλά τους έτσουξε και τους στοίχισε πολύ εκείνο το γκολάκι. Ο πανηγυρισμός του Σκούφαλη ήταν όλα τα λεφτά.

amanAM είπε...

o Παρτούζ, πριν υπογράψει στον Πανιώνιο, να υπογράψει συμβόλαιο σπερματοληψίας στους Πάνθηρες!