Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτω τα χέρια από τον Στόρε!

Ακούω πως υπάρχουν σενάρια να φορτωθεί τις ευθύνες για τα χάλια μας, ο προπονητής του Πανιωνίου. Είναι πιθανόν να έχει κι αυτός ευθύνες, αλλά σίγουρα έχει τις λιγότερες.

  • Δεν είναι επιλογή του Στόρε να γίνουμε περιοδεύων θίασος διαφόρων απίθανων τύπων από όλα τα μήκη και τα πλάτη του τρίτου κόσμου, και όλο το καλοκαίρι αντί να να κάνει προετοιμασία και μοντάρισμα ομάδας, δοκίμαζε όλους αυτούς τους απίθανους.
  • Δεν ήταν επιλογή και ευθύνη του Στόρε ποιός θα έρθει και ποιός θα φύγει από την ομάδα, αλλά της διοίκησης και του Δανού εργοφυσιολόγου-φάντασμα.
  • Δεν αποκτήθηκαν παίκτες με κριτήριο τον σχηματισμό ανταγωνιστικής ομάδας, αλλά με την ελπίδα της μεταπώλησης με κέρδος, ενώ οι υπάρχοντες παίκτες δεν αξιολογήθηκαν για την προσφορά τους στην ομάδα, αλλά με βάση το κόστος τους, ή το κέρδος από την πώληση τους. Ο Στόρε σε όλα αυτά, ήταν θεατής.
  • Όταν ο ίδιος ο Κιντής δήλωσε πως σε μια μεταγραφική περίοδο δεν μπορούν να αλλάξουν πάνω από 5 παίκτες (κατ' ανώτερο όριο), γιατί χάνεται η συνοχή της ομάδας και χρειάζεται μεγάλη περίοδος προσαρμογής, δεν φταίει ο Στόρε που έφυγαν και ήρθαν περισσότεροι από διπλάσιοι από το ανώτερο όριο που ο "υπηρεσιακός" πρόεδρος είχε ορίσει.

Δεν γνωρίζω εάν ο Στόρε είναι καλύτερος από τον Παράσχο,  αμφιβάλλω, αλλά ο λόγος που επελέγη στην θέση του σύμφωνα με όσα είπε ο Κιντής, είναι ότι ήταν ο κατάλληλος για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του για μια μοντέρνα ομάδα μη προσωποκεντρική. Εάν απέτυχε ο Στόρε, τότε έχει αποτύχει ο Κιντής σε πολλαπλάσιο βαθμό. Δεν θα ανεχτώ να φορτωθεί η ευθύνη της όποιας αποτυχίας ο Στόρε, για να βγει λάδι ο Κιντής, ο βασικός υπεύθυνος του σχεδιασμού και των αποφάσεων.

Μπορεί να κάνω κριτική σε παίκτες ή στον προπονητή, αλλά  κατά την γνώμη μου την ευθύνη για όλα αυτά την έχει ακέραιη ο Κιντής, καθώς και ο Τσακίρης που ανέθεσε εν λευκώ τις τύχες της ιστορικής ομάδας μας, σε αυτόν τον ανιστόρητο.

7 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Αν η εικόνα της ομάδας δεν μας αρέσει, θα πρέπει να σκεφθούμε σε τι ποσοστό αυτό οφείλεται στο στήσιμό της από τον προπονητή και σε τι ποσοστό στις επιλογές του ρόστερ, που δεν έκανε ο προπονητής αλλά άλλοι και με εξωαγωνιστικά κριτήρια σε προτεραιότητα. Πρέπει ν' αναλογιστούμε κατά πόσο αυτό που δεν μας αρέσει οφείλεται στο ότι κάποιοι αρνήθηκαν να καλύψουν τα γνωστά κενά της σύνθεσης της ομάδας και κατατρίβονταν σε δοκιμές Πούπο και μεταγραφές Παρτούς.
Όποια κίνηση αποπομπής του προπονητή και μάλιστα συνοδευόμενη με πρόσληψη ημετέρου ΑΕΚόφρονα, θα καταλήξει στο να διώξει και άλλο κόσμο από το γήπεδο, που θα εκλάβει την ενέργεια σαν ωμή κοροϊδία.
Η μετάθεση ευθυνών δεν είναι εφικτή, συνεπώς ας μην αναλίσκονται σε περιττές ενέργειες, αυτοί που σχεδιάζουν τέτοια σενάρια (...εκτός και αν μιλάμε για φανταστικά σενάρια που διασπείρονται, ποιος ξέρει γιατι; πάντως όχι καλοπροαίρετα).

amanAM είπε...

ο Παράσχος δεν τους έκανε, και θα τους κάνει ο Κωστένογλου?

Πλάκα μας κάνουν, δεν μπορεί, δεν μπορεί να υπάρχει οποιοσδήποτε να σκέφτεται να φέρει τον Κωστένογλου στην Νέα Σμύρνη, θα μπουκάρω κι εγώ στο γήπεδο να τον λιντσάρω, θα σκάψω και το γκαζόν καλού κακού, για να μην ξαναπατήσει κανένας από αυτούς στο γήπεδο που πότισα κάποια περίοδο της ζωής μου με τον ιδρώτα μου.

Δεν μπορεί...

amanAM είπε...

Ηρθαν: Μαχο, Βαζ Τε, Σκούρτης , Παναγόπουλος, Πούπο, Φουγκουάγιο, Χίκα, Συρίλ Βαρό, Σαλαλί, Ρίσγκαρντ, Οκπάκο, Παρτους.

Εφυγαν: Τζαβέλας, Σκούφαλης, Ανδριόλας, Μπαρόνι, Μπεθέρα, Καστελιόνε, Νικολάου, Εστογιανόφ , Ταμπάσης, Μπουβάλ, Σίμωσης, Λουκίνας .

zamis είπε...

ξερετε τι προσπαθουμε να αποδειξουμε τοσο καιρο?
οτι σημερα ειναι πεμπτη 16 σεπτεμβριου,αυριο παρασκευη 17 και ουτω καθεξης..

br fun_atic είπε...

o Σταρε κάνει το καλύτερο μ' αυτά που έχει στο χέρι του. Κατά τη γνώμη μου είναι καλός προπονητής. Συνεχίζει την καλή δουλειά του Παράσχου, Υστερεί έναντί του, στο ότι δεν έχει εμπειρία στο πρωτάθλημά μας. Σ' αυτό μπορεί να τον βοηθήσει ο Μάντζιος.
Όπως λοιπόν στηρίζαμε τον κάθε απίθανο, με το επιχείρημα ότι ο προπονητής πρέπει να κρίνεται στο τέλος της χρονιάς, έτσι πρέπει να στηρίξουμε τον Στάρε. Ο άνθρωπος το παλεύει και είναι από τα πλέον υγιή στοιχεία της φετεινής ομάδας.

zamis είπε...

Ελα μωρε πια,εδω ακουσαμε μεχρι κι οτι χαχανιζε λεει στον παγκο(μετα απο ενα σουτ του Σιοβα το οποιο εφτασε μεχρι τα πομακοχωρια).

amanAM είπε...

όντως χασκογελούσε ο Στόρε, αλλά... αυτό δεν τον κάνει χειρότερο προπονητή από ότι πράγματι είναι!!!

Ούτε θα ήταν καλύτερος, εάν δεν χασκογελούσε.