Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

σοβαρότης μηδέν!

Κάποιος πρέπει να τραβήξει το αυτί σε αυτόν τον τραγικό θίασο παρολίγον αστέρων, που απαρτίζουν το ρόστερ του Πανιωνίου. Πειθαρχία μηδέν. Κύριε Κιντή, είχες πει κάτι για πειθαρχία, αλλά αυτό που είδαμε σήμερα, δείχνει πως ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, έχουμε γεμίσει με μάγκες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, η ομάδα μας είναι βαριά άρρωστη.

Σήμερα την γλυτώσαμε, πήραμε βαθμό στην Ξάνθη, αλλά... τέτοια ομάδα δεν έχει ούτε παρόν, ούτε μέλλον. Είναι δυνατόν να τελειώσαμε αυτό το ματς με 9 παίκτες? Απορώ πως έμεινε έστω και ένας παίκτης μας ακιτρίνιστος....

Ενώ προηγούμασταν  με ένα υπέροχο γκολ του Ριέρα, ενώ απειλούσαμε και με δεύτερο γκολ, ενώ από λεπτό σε λεπτό ερχόταν το δεύτερο και η μόνη ομάδα στο γήπεδο είμαστε εμείς, άρχισαν τα νεύρα του Ριέρα (που πιθανόν να άξιζε απ ευθείας κόκκινης κάρτας) και όλης της ομάδας εν συνεχεία, ο Τσότσαλιτς έκανε ένα εντελώς αδικαιολόγητο φάουλ που δίκαια είδε την κίτρινη και εν συνεχεία, δεδομένης της πρώτης κίτρινης μια εντελώς αψυχολόγητη δεύτερη κίτρινη που άφησε την ομάδα με 10 παίκτες. 

Από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και κατά την διάρκεια του δεύτερου, αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο. Ήταν η μεγαλύτερη κακοποίηση του αθλήματος, θεωρώ ότι είδαμε το χειρότερο παιχνίδι ever. Ο Ριέρα, όσο κι αν μου αρέσει σαν παίκτης, πρέπει να τιμωρηθεί για όλη την συμπεριφορά του, και ιδίως για τον τρόπο που δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη. Τι θα γίνει, έτσι θα το πάνε το έργο? Με ποιο δικαίωμα στερεί την ομάδα από τις υπηρεσίες του?

Δεν με ενδιαφέρει ο διαιτητής πόσο εύκολα ή όχι έδειχνε τις κάρτες, οι περισσότερες ήταν δικαιολογημένες, αλλά ακόμα κι αν δεν ήταν, το δικαίωμα το δώσαμε εμείς, οι παίκτες μας, πόσο λογικό τους φάνηκε να κλαδεύουν έτσι? Ομάδα χασάπηδων να βλέπαμε, λιγότερη κλωτσιά θα έριχναν. Ρεζιλεύουν το σήμα της ομάδας και την ιστορία μας με τέτοιο βρώμικο παιχνίδι. Κρίμα. Ο διαιτητής ελέγχεται γιατί δεν έδειξε και κάποιες κάρτες εις βάρος των αντιπάλων μας. Πριν το ξέσπασμα του Ριέρα, προηγήθηκε φάουλ το οποίο δεν σφυρίχτηκε, και δεν κιτρινίστηκε αυτός που το έκανε... Αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι γι αυτό που επακολούθησε... Έπρεπε να συγκρατήσουν τα νεύρα τους, και όχι να αυτοκτονήσουν.

Κιντή, απέτυχες ήδη. Από κάθε άποψη. Μίλησες για φυσική κατάσταση και πειθαρχία. Που τα είδες αυτά ρε ξεφτίλα?  Στο  φουτ μπολ μάνατζερ? Ουστ από εδώ, μας έκανες να αισθανθούμε πολύ μικροί όλο αυτόν τον καιρό, σήμερα μας ξεφτίλισες ακόμα περισσότερο με τον θίασο που έχεις δημιουργήσει.Η ομάδα έχει παίκτες απροετοίμαστους, με μέτρια έως κακή ψυχολογία και πολύ μέτρια φυσική κατάσταση, σε κάνα δυο μήνες πιθανόν να έχουμε ομάδα, αλλά σήμερα είμαστε για 20-30 λεπτά, ή για να παίζουμε φιλικά με Αλβανικές ομάδες.

Ο Ριέρα έπρεπε να βγεί από το πρώτο ημίχρονο, να δωθεί ένα άμεσο μήνυμα από τον Στόρε σε όλους πως δεν θα ανεχτεί τέτοια. Αντιθέτως, αντί γι αυτό, αυτό χασκογελούσε. στον πάγκο... Μπράβο Στόρε, ούτε σε αγώνα κατς δεν θα βλέπαμε τέτοια πράγματα. Τελική προσπάθεια σε όλο το δεύτερο ημίχρονο: Μηδέν. Λυπάμαι, αλλά σήμερα ήσουνα για τα μπάζα κύριε προπονητά.

Δυστυχώς, έχουμε ομάδα επιπέδου (και συμπεριφοράς) γάμα εθνικής. Με το ξύλο, το ξάπλωμα στο γρασίδια για να πάρουν ανάσες, κατάφεραν να κλέψουν το βαθμό. Άντε, σε 5-6 αγωνιστικές, να τους ζευγαρώσουμε.

Κριτική παικτών: Ο Ριέρα έχει το ταλέντο, αλλά δυστυχώς δεν έχει την ποιότητα σαν άνθρωπος, γι αυτό έχει καταλήξει σε ομάδες σαν τον Πανθρακικό και τον Πανιώνιο. Παίκτης αλάνας, μάγκας της φακής. Ο Μπάλαμπαν σοβαρός, όσο άντεχε έκανε ότι μπορούσε ο άνθρωπος. Ο Βαζ Τε επίσης ταλαντούχος, αλλά χωρίς δυνάμεις. Ο Φανούρης όσο έπαιξε, έκανε ότι μπορούσε. Ο Τσότσαλιτς απαράδεκτος. Ο Βαρό μέτριος, υπέπεσε σε αδικαιολόγητο πέναλτι, παιδαριώδες λάθος. που δεν επιτρέπεται για παίκτη με τις εμπειρίες και τις παραστάσεις του.. Ο Μάχο, η μόνη σοβαρή μεταγραφή, έκανε 2-3 σημαντικές αποκρούσεις, ιδίως μια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που ήταν από θέση οφσάιντ που δεν υποδείχτηκε. Ο Κοντοές φιλότιμος όπως πάντα, ο Όμο και ο Σαλαλί δεν πρόλαβαν να δείξουν πολλά. Ο Μανιάτης έκανε ότι μπορούσε σε κάθε θέση που αγωνίστηκε...


Κριτική προπονητή: Μηδέν! Ανύπαρκτος στον τομέα πειθαρχίας. Είτε παίζαμε φιλικό, είτε παιχνίδι πρωταθλήματος, είναι το ίδιο για τον κύριο Στόρε. Κρίμα. Σήμερα με απογοήτευσε.


7 σχόλια:

Ο ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ είπε...

Χαίρομαι ειλικρινά που δεν έμεινες στο 1-1 αλλά στην ομαδούλα που παρουσίασε ο Στόρε. Θυμήθηκα κάτι επαρχιακές ομάδες που ερχόντουσαν στη Ν. Σμύρνη και για να επιβιώσουν χτύπαγαν στο ψαχνό και έδιναν τα πόδια στη λαδόκολλα. Είμαστε απαράδεκτοι δεν μπορεί αυτό το συνονθύλευμα να είναι ο Πανιώνιος.

zamis είπε...

Να επισημανουμε και την εγκληματικη ενεργεια του Βαζτε στο β'ημιχ οταν διωχνει(λεμε)στην περιοχη μας αριστερα με τακουνακι και Κοντοες-Λατκα χτυπιουνται απ'τα νευρα τους και τον βριζουν.Δεν ξερω αν ο Σταρε τον εβγαλε γι'αυτο,για μενα ομως ειναι αιτια μεγαλου προστιμου.
Γενικα,το επιπεδο πειθαρχιας ηταν θλιβερο και αυτο χρεωνεται στον Σταρε,περιμενω την αντιδραση του.
Απο κει και περα,η ομαδα πηγε πολυ καλα μεχρι την αποβολη(και αυτο πιστωνεται στον Σταρε)αλλα επισης ειναι αλλος ο Πανιωνιος με Ριερα και αλλος χωρις αυτον..
Ανυπαρκτος ο Γαλλος αριστερα,ο Μανιατης πολυ καλος στο β'αλλα με 2σοβαροτατες γκελες στο α',Μπαλαμπαν καλος και φιλοτιμος,Σιοβας παραδοξως καλος επισης,Μαχο εγγυηση.
Τελος,αν και επαιξε ελαχιστα,ο Σαλαλι εκανε 2 πολυ ωραιες ενεργειες και μου δημιουργησε προσδοκιες.
Το προβλημα αυτης της ομαδας(παρα τις καραμπινατες ελλειψεις της)δεν ειναι αγωνιστικο.

Ron Barceló είπε...

Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτό που είδα μου θύμισε Ιωνικό στα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Τότε που στο βωμό της ισοπολίας, ο Ξανθόπουλας, ο Νταρακλίτσας κ τα υπόλοιπα τσεκούρια χτυπούσαν στο ψαχνό δίχως έλεος.
Ξυπνα Τσακίρηηη. Τείνουμε να γίνουμε η πιο αντιπαθητική ομάδα στην Ελλάδα.
Αντώνη, διαφωνω σχετικά με το Σουηδό. Δεν φταίει αυτός για το τσούρμο από σαπάκια κ από κωλόπαιδα που το χρέωσε ο αεκτζής.
Ορθολογικά το αντιμετώπισε το ματς.

amanAM είπε...

Μόλις είδα τον Ριέρα να κάνει εκείνο το φάουλ, είπα: Στα επόμενα λεπτά, θα πάρει κόκκινη!

Διαψεύστηκα, γιατί εκνευρίστηκε όλη η ομάδα, και αποβλήθηκε τελικά ο Τσότσαλιτς.

Εγώ, μετά από εκείνο το φάουλ, θα ήθελα να δω τον προπονητή να τον βγάζει, και για να προστατεύσει την ομάδα από την επερχόμενη κόκκινη (που ήρθε τελικά και στον Ριέρα, με καθυστέρηση), και για να δώσει ένα μήνυμα άπαξ δια παντός πως με τέτοια νεύρα και τέτοιες ενέργειες, δεν έχει θέση στην ομάδα κανένας.

Μετά την φάση εκείνη, ο Ριέρα έτσι κι αλλιώς ήταν ωσεί παρών. Καλύτερα να είχε μπει ο Σαλαλί, να πάρει χρόνο και να δούμε τι αξίζει κι αυτός.

Αυτό καταλογίζω στον Στόρε, και το ίδιο ακριβώς με είχε εκνευρίσει στο παιχνίδι με τον Αστέρα, πέρυσι, που ο Εστογιάνωφ ήταν φανερό πως σε λίγο θα έκανε την μαλακία και θα έπαιρνε την κόκκινη, αλλά έμεινε μέσα μέχρι να αποβληθεί τελικά. Αφού φαίνεται ο άλλος ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του, το βλέπω εγώ από την τηλεόραση, ο προπονητής τι βλέπει? Άλλα?

Γι αυτό έβαλα μηδέν στον Στόρε, γενικά για το πειθαρχικό έλεγχο της ομάδας, και ειδικά για τον Ριέρα. Εάν δεν έχει ευθύνη ο προπονητής για την συμπεριφορά των παικτών, ποιός την έχει?

Κατά τα άλλα, το στήσιμο της ομάδας ήταν αξιοπρεπές, δεν είναι κακός προπονητής, αλλά... πρέπει να είναι προπονητής με αρχίδια, αλλιώς θα είναι αρχίδια προπονητής.

Έχεις ρε Στόρε τον Κούρντι να παίζει καλά με τους Αλβανούς, και βάζεις πάλι βασικό και αναντικατάστατο τον Κουμο. Γιατί? Εκτός από τον ότι ο Κούμο είναι για πούλημα και πρέπει ντε και καλά να φανεί, δεν βλέπω τον λόγο που παίζει... Ο Κούκετς που πέρυσι μας ξελάσπωσε στον δεύτερο γύρο, τι απέγινε? Γιατί είναι σε καραντίνα? Ο Αναστασόπουλος τι έχει? Ίωση? Βαρέθηκα να βλέπω τον Κούμο να παίζει χάλια, και να είμαστε προκαταβολικά με μείον ένα παίκτη.

Ο δε Κιντής, είναι κατάπτυστος, γιατί πέραν όλων των άλλων, πριν λίγους μήνες στις συζητήσεις που μας έλεγε πως θα γίνουμε Λυών, είπε κι άλλα: Πως θα επιμείνει στην συμπεριφορά, θα τιμωρήσει κάθε απειθαρχία, δεν θα ανεχτεί κανέναν να τρώει άδικες κάρτες, κλπ. Θα μάθει στους παίκτες πως να συμπεριφέρονται, πως θα είναι τύποι και υπογραμοί, και... πως σε περίπτωση απειθαρχίας, θα κόψει την μπάλα σε όποιον κάνει μαγκιές, για να παραδειγματιστούν οι άλλοι.

Τι θα κάνει τώρα? Θα κόψει την μπάλα στον Ριέρα? Για να σε δούμε ρε Κιντή να κάνεις τον μάγκα!

Πόσο πειστικός είσαι ρε Κιντή στους παίκτες, και έπαιξαν σήμερα με τέτοιον τρόπο?

amanAM είπε...

Επειδή δεν έχω γίνει χρυσόψαρο, θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα τον Ριέρα, σαν παίκτη του Πανθρακικού.

Στην αρχή με εντυπωσίασε, αλλά μετά από λίγο άρχισε να διαμαρτύρεται συνέχεια, να κλαδεύει, να προκαλεί, είχε γίνει στόχος της εξέδρας με την συμπεριφορά του.

Όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του, ανησύχησα στην αρχή, ότι θα κάνει τα ίδια, αλλά... τώρα που τον γνώρισα καλύτερα, γενικά δεν μπορώ να πω πως είναι το καλύτερο παιδί, δεν είναι όμως και τόσο αλήτης όσο μου είχε φανεί αρχικά.

Εχθές, απέδειξε πως έχει σοβαρό θέμα, συνήθως το κρύβει, αλλά μέσα του κρύβει έναν πολύ οργισμένο εαυτό, και του φταίνε οι πάντες.

Φανταστείτε να ήταν αντίπαλος μας, να έστελνε έναν παίκτη μας 5-6 εβδομάδες εκτός αγωνιστικών χώρων, και να συνεχίζει το ίδιο τροπάρι... Εχθές, μαζί με τους Ξανθιώτες, ήθελα να γιουχάρω κι εγώ, κάθε φορά που έπιανε την μπάλα.

Μπορεί να είναι οπαδός του Πανιωνίου, αλλά δεν μπορώ να βλέπω με άλλα κριτήρια όσα μας κάνουνε, με όσα κάνουμε εμείς.

Αργά το βράδυ, στην εκπομπή των φίλων του Τσακίρη, Πανούτσος και Καρπετόπουλος, ο Πανούτσος, είπε πως γουστάρει τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Πανιώνιος, αλλά... δυστυχώς σακατεύονται οι παίκτες έτσι, κι έτσι δεν τον επιβραβεύουν. Λίγο πολύ είπε πως αυτός είναι ένας "αντρικός" τρόπος να αγωνίζεσαι...

Κάτι τέτοιες μαλακίες θα ακούει ο Τσακίρης, και πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό του μάγκα Πανιώνιο Πάνθηρα... Μαγκιά είναι να τα καταφέρεις με την αξία σου, με την σκληρή δουλειά. Μαγκιά δεν είναι να τα καταφέρεις με τον παρά σου, ή με τις μπουνιές σου.

Βέβαια, όταν είσαι βαριεστημένος χλεχλές, συμπεριφορές τύπου Ριέρα ίσως να μοιάζουν μαγκιόρικες.

amanAM είπε...

Στον χθεσινό Πανιώνιο, έλειψε ένας παίκτης: Ο Καρντόσο.

Με τον Καρντόσο στην ομάδα μας, θα είχαμε καρέ των άσσων του κατς.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ε, νά γιατί δέν τον πήραμε τελικά.
Είχαμε πολλούς Καρντόσους... και δέν το ξέραμε!