Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1

Ίδιο αποτέλεσμα με πέρυσι, αλλά εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πέρυσι μας κατέσφαξε η διαιτησία, και κάναμε όλους τους Βάζελους να βλέπουν εφιάλτες για πολύ καιρό. Σήμερα κάνανε έναν υγιεινό περίπατο εναντίον μας.

MVP του Πανιωνίου, ο Γιούργκεν Μάχο, παρόλο που έχει κάποια ευθύνη στο δεύτερο γκολ. Πολύ καλός, μακράν καλύτερος από κάθε άλλη εμφάνιση του τον τελευταίο χρόνο, ο Μπερναρ Κουμορτζί. Έσπασε επιτέλους η γκίνια, κι έβαλε ένα γκολ, χάρη στην επιμονή του. Εξαιρετικός και ο Κοντοές,  έκανε ατελείωτα χιλιόμετρα. Ο Κοντοές εκφράζει τον παίκτη του Πανιωνίου που γίνεται αγαπητός από την εξέδρα: Είναι Ελληνόπουλο, είναι Πανιώνιος, και ματώνει την φανέλα του. Παίζει πρώτα με την ψυχή του, και μετά όλα τα άλλα.

Σήμερα, φάνηκε πόσο μας λείπει ο Φαμπιάν Εστογιανόφ. Καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού, θυμόμουνα με θλίψη την περσινή του εμφάνιση στο ίδιο παιχνίδι, και πάθαινα κατάθλιψη.

Ο Βαζ Τε μέτριος με λίγες καλές ενέργειες, ο Ριέρα τραγικός θα έλεγα, από κόντρα κέρδισε την μπάλα και έχασε την ευκαιρία να βάλει τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ, να τους παγώσει και να τους αιφνιδιάσει. Γενικά ήταν εκτός κλίματος.Δυστυχώς, ενώ είναι καλός παίκτης, αυτό το παιδί με απογοητεύει συνέχεια. Με τα προσόντα του, εάν είχε μυαλό, δεν θα είχε καταλήξει σε εμάς.
Ο Μπάλαμπαν έκανε ότι μπορούσε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.Συνήθως έτσι είναι.Είναι πολύ μόνος του, και δεν είναι σέντερ φορ ο άνθρωπος.

Ο Σιόβας ήταν πολύ καλός, έχει όμως μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ, που αντί να μαρκάρει τον Νίνη, γυρίζει πλάτη και τον αφήνει να περάσει... Αν είναι δυνατόν. Έχει ευθύνη και στο δεύτερο, γιατί δεν μαρκάρει και αφήνει τον Κατσουράνη να σουτάρει.

Ο Λάτκα κυριάρχησε στην άμυνα, ήταν αλάνθαστος, βοήθησε όσο μπορούσε και μπροστά. Καλός ήταν και ο Βαρό, οι σέντρες του βέβαια ήταν εντελώς άστοχες, αλλά προσπάθησε φιλότιμα κι αυτός,. Αυτός που με εκνεύρισε ήταν ο Μανιάτης, προσπάθησε δεν λέω, αλλά βαρέθηκα να τον βλέπω να κάνει γιόμες. Πολύ γιόμα.Βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών του ΠΑΟ σχεδόν όλες οι ενέργειες του. Είναι τραγικό να περνάει από τον Μανιάτη το δημιουργικό παιχνίδι του Πανιωνίου.
Βέβαια, δεν ξέρω εάν φταίει ο Μανιάτης, ή εάν οι γιόμες του Μανιάτη ήταν το σύμπτωμα της αδυναμίας να αναπτυχθεί αλλιώς το παιχνίδι μας. Δεν μου άρεσε ούτε ο Τσότσαλιτς. Γενικά το κέντρο μας ήταν σε κακή μέρα. Ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, υπήρχε ένα κενό, το οποίο πρέπει να μην επαναληφθεί. Ίσως εάν οι επιθετικοί είχαν μεγαλύτερη βοήθεια, να είχαν φανεί πολύ περισσότερο.

Ο σημερινός Πανιώνιος δεν μου άρεσε, όχι γιατί χάσαμε, αλλά γιατί αναπτύχθηκε κυρίως με μακρινές μπαλιές ή γιόμες, η ανάπτυξη ήταν αργή, προβλέψιμη, και εύκολα αντιμετωπίσιμη από τους αντιπάλους. Είμαστε ακίνδυνοι, χωρίς πάθος. Είχαμε χάσει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Δεν ξέρω τι ζητούσε ο προπονητής μας, αλλά δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή πως σήμερα παίξαμε για να πάρουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ο Μανιάτης προσπάθησε να φανεί όσο μπορούσε, ο Κούμο φάνηκε πολύ περισσότερο χωρίς να το κουράσει όσο ο Μανιάτης, αλλά  έλειπε η γρήγορη  και η σωστή ανάπτυξη, έλειψαν οι κάθετες μπαλιές, τα τριγωνάκια και η κίνηση στον χώρο, έλειψε η απειλή στο αντίπαλο τέρμα. Θεωρώ πως και το στήσιμο της ομάδας ήταν λάθος, αλλά και η επιλογή παικτών.
Έλειψε από την μεσαία γραμμή ο Κούρντι, έλειψε ο Κούκετς και ο Χίκα που άργησαν να μπούνε στο παιχνίδι, έλειψε ο Σαλαλί ή ο Σκούρτης ή ο Φούφουτος, ο οποιοσδήποτε δηλαδή που θα ήταν επιθετικός και θα έπαιζε σαν τέτοιος. Έλειψε ένα δημιουργικός μέσος. Ο Κούρντι που τα πήγε περίφημα και με την Δυναμό, αλλά και με τον Άρη, ξεχάστηκε τον πάγκο.

Στα θετικά του παιχνιδιού, ήταν πως δεν μας έβαλε γκολ ο Σισέ, σκύλιασε αλλά ο Μάχο δεν το συζητούσε... Ας ελπίσουμε ο Στόρε να αξιοποιήσει καλύτερα το ρόστερ, και να χαρούμε λίγη μπάλα, και επιτυχίες στο μέλλον.


8 σχόλια:

amanAM είπε...

Διάβασα τα άλλα μπλογκς, και υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων για την απόδοση ορισμένων παικτών.

Δεν διεκδικώ το αλάνθαστο, ούτε είμαι αυθεντία άλλωστε, αλλά εάν τόσοι άνθρωποι, βλέπουμε το ίδιο πράγμα τόσο διαφορετικά, υποθέτω πως δεν μπορεί να υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο για την απόδοση ενός παίκτη.

IWN1998 είπε...

Εγώ δεν βλέπω μεγάλη διάσταση απόψεων, με μένα κυρίως. Ο Μανιάτης αναγκαστικά κάπως κούρασε αλλά δεν φαίνεται να έχουμε άλλο τρόπο ανάπτυξης, εκτός ίσως και από τις κούρσες του Βαζ Τε.

amanAM είπε...

Με σένα βρήκα ομοιότητα, το ότι αναπολούσαμε το περσινό παιχνίδι...

:-)

Miltos@Chios είπε...

Αντωνη,δεν νομιζω οτι υπαρχουν μεγαλες διαφορες σε αυτα που γραφουμε.Και εγω οπως και εσυ,δεν διαβαζω τιποτα πριν γραψω την αναρτηση.

zamis είπε...

Ο Σταρε το φοβηθηκε πολυ το παιχνιδι και ουσιαστικα δεν εδωσε τη δυνατοτητα στην ομαδα να το χτυπησει.
Δεν ειναι δυνατον να εισαι 0-2 στο 65' και να μην κανεις καμια κινηση.
Ουτε ειναι δυνατον να παιζει αυτο το μονοκοματο πραγμα,ο Βαρο και να μην εχεις Μανιατη μπακ και καποιον αλλο στα χαφ.
Ουτε να αφηνεις συνεχεια μονο του τον ηρωα Κοντοε για ναχεις μεσα βρεξει-χιονισει τον Βαζτε και τον Ριερα που δεν καλυπτουν σχεδον ποτε.
Το αποτελεσμα ειναι δικαιο,ποτε δεν πιστεψαμε σε κατι παραπανω,ισως και να μην μπορουσαμε ετσι κι αλλιως.
Αλλα χτυπα το το μαμημενο ρε γαμωτο.

amanAM είπε...

Εμένα εχθές ο Μανιάτης με απογοήτευσε, κάθε φορά που έπιανε την μπάλα, έλεγα: Σε παρακαλώ, όχι άλλη γιόμα!

Κι αμέσως μετά, ακολουθούσε άλλη μια γιόμα...

Του δίνω ελαφρυντικά, η ακινησία των υπολοίπων δεν άφηνε πολλά περιθώρια, καθώς επίσης ότι πιθανόν να ακολουθούσε εντολές του πάγκου.

Όμως, το ότι βρέθηκε κάποια στιγμή, όλο το παιχνίδι να περνάει από τα (ανίκανα γι αυτόν τον ρόλο) πόδια του, δεν με κάνει να τον θεωρώ διακριθέντα, αλλά αρνητικό πρωταγωνιστή.

Κατά τα άλλα, πέρυσι επί Παράσχου, είχαμε δει τον Όμο σε αυτόν τον ρόλο, ο οποίος είχε πάρει άριστα. Όσο άθλιος ήταν σαν σέντερ μπακ, τόσο καλός ήταν στο κέντρο. Έχουμε τόσους κεντρώους παίκτες, και κέντρο δεν έχουμε. Είναι απίστευτο.

Επί Παράσχου, είχε φανεί το ταλέντο του Κούκετς, και φέτος τον ξαναχάσαμε αυτόν τον παίκτη.

Εχθές κάνανε ήρωα τον Νίνη. Είχαν την προσοχή τους στον Σισέ, δικαιολογημένα, αλλά την πάτησαν από τον Νίνη. Όπως και να το κάνουμε, ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη ομάδα, και καλύτερες μονάδες. Έπρεπε να παίξουμε πιο έξυπνα, και να έχουμε τύχη, που εχθές δεν είχαμε, αφού κλωτσήσαμε τις ευκαιρίες που είχαμε.

Δεν με πειράζει που χάσαμε. Με πειράζει που δεν το παλέψαμε. Η Καβάλα, στην κοιλιά που έκανε ο Παναθηναϊκός, του έχωσε 2 γκολ, και είχε ευκαιρίες και για άλλα. Εμείς, όταν έκανε κοιλιά ο Παναθηναϊκός, το εκμεταλλευτήκαμε για να πάρουμε ανάσες, και να περιοριστεί το σκορ σε μικρά επίπεδα.

Δεν το παλέψαμε. Αυτό με πείραξε.

amanAM είπε...

Ξέχασα να πω συγχαρητήρια στον κόσμο που πήγε στο γήπεδο, και στον Στόρε που μάζεψε τους παίκτες και τους χαιρέτησαν.

Θεωρώ επίσης ότι ο διαιτητής σωστά απέβαλε τον Νίνη στο τέλος, έπρεπε να του έχει δείξει κάμποσες κάρτες στις βουτιές του, επιδιώκοντας να πάρει ανύπαρκτα πέναλτι.

Φυσικά η διαιτησία του θα ενόχλησε τους Βάζελους, αφού έχουν συνηθίσει τέτοιες βουτιές να τους φέρνουν πέναλτι, ενώ ο συγκεκριμένος διαιτητής στάθηκε στο ύψος του.

Σε αντίθεση με τον καραγκιόζη τον Παμπορίδη, που ακύρωσε κανονικότατο γκολ του Αστέρα, που θα μείωνε σε 2-1.

antunix είπε...

Πράγματι, μόλις τελείωσε το ματς οι βάζελοι γκρίνιαζαν ως συνήθως, γιατί τους πέφτει βαρύ το 50-50! Ζητούν ένα πέναλτι, άδικη η πρώτη κίτρινη στον Νίνη (!) και κάτι άλλα γραφικά... Έλεος!!