Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

24η αγωνιστική

Η υπόθεση "σωτηρίας" θα κριθεί στα 2 εντός έδρας παιχνίδια μας, με την Ξάνθη και την Λάρισα. Οι "ανεγκέφαλοι" (άραγε?) της θύρας 3, έκαναν ότι μπόρεσαν για να διακοπεί ο αγώνας, να παίξουμε τα κρίσιμα αυτά παιχνίδια χωρίς φιλάθλους ίσως, να καταδικάσουν μόνοι τους τον Πανιώνιο να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα παιχνίδια χωρίς οπαδούς...

Με εξαίρεση το 0-4 του Ηρακλή στην Τρίπολη, όλα τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής ήρθανε φυσιολογικά. Και το πιο φυσιολογικό απόλα, ήταν ότι θα χάναμε από τον ΠΑΟ και τον Καλόπουλο. Η Βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:


5 Αρης 38
6 Καβάλα 36
7 Ατρόμητος 31
8 Αστέρας Τρίπολης 30
9 Εργοτέλης 29
10 Πανιώνιος 28
11 Ηρακλής 28
12 Ξάνθη 25
13 Λεβαδειακός 24
14 Λάρισα 24
15 ΠΑΣ Γιάννινα 21
16 Πανθρακικός 12

Αναρωτιέμαι: Σε τι βοήθησαν την ομάδα μας όλοι όσοι έριξαν κροτίδες και δυναμιτάκια? Δεν είναι παράξενο να κάνουνε όλη αυτήν την φασαρία στο 0-0, ενώ δεν μίλησε κανένας τους όταν ο Καλόπουλος υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του βουτηχτή Νίνη, που αποδείχτηκε άξιος διάδοχος του Καραγκούνη? Κάρτες φιλάθλων έχουν όλοι αυτοί? Τόσο δύσκολο είναι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν αυτοί που κάνουν τέτοια πράγματα? Εάν ναι, τότε προς τι βγήκαν αυτές οι κάρτες φιλάθλου?

Στο γήπεδο απόρησα πως φάγαμε το δεύτερο γκολ, αλλά όταν είδα το γκολ αυτό στην τηλεόραση, ο Σισέ ενώ έχει όλο το τέρμα μπροστά του, σουτάρει εξωτερικά από τον παίκτη που τον φυλάει, και ο Μπεθέρα αρχικά ίσως νόμισε πως το σουτ πάει για έξω, και καθυστερημένα πέφτει προς την μπάλα. Λόγω ηλικίας και απειρίας, δικαιολογείται να φάει τέτοιο γκολ. Είναι βέβαιο πως ο πιτσιρικάς αιφνιδιάστηκε.

Δεν μπορεί μια ομάδα να έχει στόχους, εάν δεν έχει έναν τερματοφύλακα που να εμπνέει στοιχειώδη εμπιστοσύνη. Ο Μπεθέρα θα γίνει κάποτε καλός τερματοφύλακας, αλλά είναι λίγος για πρώτη εθνική προς το παρόν. Ο Ανδριόλας επίσης λίγος, και ο Μπέλιτς ακόμα πιο λίγος.

Όταν άκουσα την αρχική σύνθεση, είχα απελπιστεί. Όμως εχθές, με εξέπληξαν θετικά ο Γουέλινγκτον Μπαρόνι, και ο Σιόβας. Επειδή δεν μου αρέσουν αυτοί οι 2 παίκτες, εχθές τους είδα να προσπαθούν περισσότερο, και να έχουν καλές στιγμές Ο Τζαβέλας ήταν πάρα πολύ καλός ανασταλτικά, αλλά έχω βαρεθεί να τον βλέπω να εκτελεί όλα τα στημένα. Δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί να σουτάρει ένα φάουλ? Είναι πρώτος στις ασιστ ο Τζαβέλας, αλλά κι εμένα εάν με βάλετε να εκτελώ όλα τα φάουλ και τα κόρνερ, κάποια θα καταλήξουν να είναι ασιστ. Εάν δούμε πόσες προσπάθειες για ασιστ έχει ο Τζαβέλας, και σε τι ποσοστό καταλήγουν να είναι ασιστ, είμαι βέβαιος πως η στατιστική θα είναι πολύ φτωχή. Ο Τζαβέλας μου δίνει την εντύπωση πως έχει καβαλήσει το καλάμι, και αυτό δεν είναι καλό ούτε για εμάς, ούτε γι αυτόν.

Ο Παράσχος κατέβασε την ομάδα με 8 αμυντικούς και αμυντικογενείς παίκτες, ο Πανιώνιος ήταν εντελώς ακίνδυνος, αλλά ουσιαστικά δεν κινδύνεψε κιόλας. Δεν έχουμε σέντερ φορ, δεν έχουμε κέντρο, δεν έχουμε παίκτη να κάνει μια μπαλιά, να κάνει παιχνίδι.
Ο Καλόπουλος φρόντισε να ξεκουράσει τους κουρασμένους παίκτες του Βάζελου ώστε να χρειαστεί να προσπαθήσουν,  προστάτευσε τον πρωταθλητή των πέναλτι από κάποια επικίνδυνα φάουλ, από κάρτες, και από κάθε πιθανότητα να κινδυνεύσει. Ο Δάρλας έπρεπε να κιτρινιστεί, ο Βύντρα να πάρει 2η κίτρινη, αλλά τι να λέμε τώρα... Παρατηρούσα τον Σισέ σε όλο το παιχνίδι. Ο άνθρωπος ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ σε όλο το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, αφού τον μάρκαραν με τα μάτια, έκανε το χρέος του, έβαλε γκολ σε ανύπαρκτη φάση.

Χάσαμε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι, και από ένα παράξενο σουτ έξω από την περιοχή. Ευκαιρία μέσα από την περιοχή, είχε μια ο Παναθηναϊκός σε όλο το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο κατέληξε πάνω στην Μπεθέρα. Δεύτερη ευκαιρία δεν υπήρξε. Δεν χρειάστηκε βέβαια...

Στο 0-0, είχαμε 2 ευκαιρίες, μια κεφαλιά του Μανιάτη που έφυγε λίγο άουτ, και ένα ξέψυχο σουτ του Ριέρα, που εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Τζόρβα. Τέτοια σουτ, μόνο στην προθέρμανση των τερματοφυλάκων έχω δει. Έχουμε σοβαρή έλλειψη ενός παίκτη να μπορεί να βάλει ένα γκολ.

Έχω την αίσθηση, πως μόνο εμείς (οι οπαδοί) ψάχναμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια φέτος, στο χθεσινό παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είχε χάσει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, και από την αρχή φάνηκε πως ο διαιτητής θα σφύριζε οτιδήποτε, προκειμένου να πάρει ο Βάζελος το τρίποντο. Κανένας δεν το πίστεψε. Ίσως αυτό να ήταν το λογικό, αλλά όταν είσαι οπαδός, ελπίζεις σε μια νίκη που θα σου επιτρέψει να είσαι περήφανος, παρόλο που είσαι μικρός.

Από τα σχόλια ορισμένων στο γήπεδο, πριν το παιχνίδι, έχω την αίσθηση πως εάν ο Παράσχος αποδειχτεί καλός προπονητής, θα ενοχληθούνε. Εάν προσθέσω σε αυτό, δηλώσεις ορισμένων παικτών που λένε και ξαναλένε πως ο Φερέρα ήταν προπονηταράς και μαιτρ της τακτικής, θεωρώ πολύ ύποπτες τις υπερβολικές αντιδράσεις της θύρας 3 στο 0-0 του παιχνιδιού. Μήπως φοβάστε αγαπητοί συμπανιώνιοι μην μας σώσει ο Παράσχος, και τον κρατήσει ο Τσακίρης?

Αν μη τι άλλο, ο Παράσχος προσπαθεί. Κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, κάνει αλλαγές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα, κάνει ότι μπορεί. Η αγωνιστικότητα ορισμένων παικτών έχει εμφανώς μεγαλώσει, το παιχνίδι έχει γίνει πιο ορθολογικό, και μέχρι στιγμής δημιουργεί την αίσθηση πως στο τέλος θα την σκαπουλάρουμε... Βέβαια, έχουμε 5-6 παίκτες στο ρόστερ μας, που παίζουνε μονάχα στην U21, και εάν προσθέσουμε τους τραυματίες και τους τιμωρημένους, οι επιλογές του προπονητή είναι ελάχιστες... Η συζήτηση να βάλει ή να μην βάλει τον χι Κούμου ή τον ψι Μπάλαμπαν, δεν έχει νόημα. Άντε και δεν τους έβαλε. Και ποιόν να βάλει στην θέση τους?

Ακόμα κι αν την σώσουμε και φέτος, η ομάδα χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση του χρόνου, και όπως φαίνεται σήμερα η κατάσταση, όχι μόνο δεν θα ενισχυθούμε, αλλά θα πρέπει κάποιοι παίκτες να φύγουν. Αντικειμενικά, ο Τσακίρης ξόδεψε λεφτά, αλλά... εάν ξοδεύτηκαν λάθος τα χρήματα αυτά, φταίει ο ίδιος και οι συνεργάτες που ο ίδιος επέλεξε.

Τέλος, θέλω να πω στον δημοσιοκάφρο που έκανε την ανασκόπηση του ματς στο ραδιόφωνο, πως μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ και την Λάρισα, ο Φερέρα έχανε το ένα παιχνίδι πίσω από το άλλο, και στο τέλος παραιτήθηκε και έφυγε από μόνος του, οπότε αντί να εκθειάζει τον Φερέρα και να ψέγει τον Πανιώνιο που τον έδιωξε, να το βουλώσει. Άλλωστε, όποιον προπονητή και να είχαμε, πως θα σταματούσε τον Καλόπουλο να εφεύρει πέναλτι στο κωλόπαιδο που βούτηξε και πήρε το σφύριγμα?

Στον φίλο Ολυμπιακό που εχθές είδε ότι ο πέναλτι ήταν ανύπαρκτο, θα του υπενθυμίσω πως στο παιχνίδι μας με τον Γαύρο, μας ακυρώσανε κανονικότατο γκολ του Κούκετς, και έπνιξαν και ένα πέναλτι. Βαρέθηκα να είμαστε συμπαθείς και αδικημένοι. Εάν είχαμε τον βαθμό με τον Γαύρο, εάν δεν είχαμε χάσει την νίκη στην Λάρισα με το ανύπαρκτο πέναλτι και την αποβολή του Όμο ενώ νικούσαμε με 0-2, εάν δεν χάναμε από την Καβάλα με γκολ οφσάιντ, κλπ, θα είχαμε τουλάχιστον 4-5 βαθμούς παραπάνω, και δεν θα βλέπαμε εφιάλτες, αλλά θα αναρωτιόμασταν πόσο εφικτή θα ήταν η πρώτη πεντάδα αν είχαμε καλύτερη ομάδα και προπονητή. Είναι βέβαιο πως δεν μας αξίζει να βρισκόμαστε στην θέση που είμαστε. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου, είμασταν πιο πάνω από ΑΕΚ, Αρη κλπ, και τώρα θα πρέπει να παλέψουμε με την Ξάνθη και την Λάρισα σε αγώνες ο θάνατος σου η ζωή μου.

ΥΓ. Πόσα πέναλτι έχουν σφυριχτεί υπερ του Πανιωνίου? Πότε ήταν η τελευταία φορά που σφυρίχτηκε πέναλτι υπερ μας? Η προτελευταία?

5 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Νομίζω τα πες όλα. Σημασία έχει να πάμε παρακάτω γιατί πιθανόν το επόμενο ματς είναι πια οριακότατο. Καλό είναι που δεν είχαμε ... άλλες απώλειες (ας ελπίσουμε επίσης να τη βγάλουμε με πρόστιμα μόνο...).

zamis είπε...

Για το οτι η 3 κανει αυτα τα καραγκιοζιλικια κατ'εξακολουθηση,να με συγχωρειτε αλλα να σταματησει ο Τσακιρης να συνδιαλεγεται μαζι τους και να δηλωνει πανθηρας.Δε φταιει κανενας αλλος.
Επισης,ο Τζαβελας βρισκει και τα κανει(οπως κι αλλοι).Απλως στην περιπτωση του ειναι εξωφθαλμο οτι παιζει για την παρτυ του κι οτι μονο αυτο τον ενδιαφερει.
Διοικητικο ειναι λοιπον το θεμα,για αλλη μια φορα.

amanAM είπε...

Το να συζητάω με φίλους βάζελους, και να εστιάζουν στην αλητεία και στα αντικείμενα, αντί να ασχολούνται με την παράγκα τους και τα πέναλτι, είναι πολύ ενοχλητικό.

Δυστυχώς, οι ελάχιστοι που πετάνε κροτίδες και αντικείμενα, κάνουν πολύ κακό στην εικόνα μας. Δίνουμε την εικόνα κάφρων. Και δίνουμε άλλοθι στις σφαγές των διάφορων Σπανέων.

zouri1 είπε...

Ο Πανιωνιος δυσκολευεται να βρει τον δρομο του,και ο παρασχος δεν ειναι αυτος που θα τον βοηθησει σε αυτο.λαθος οι αλλαγες του,λαθος οι επιλογες του.Συνεχιζουμε και βλεπουμε.

vassilis είπε...

O Παράσχος κάνει εξαιρετικά την δουλειά του. Τι φταίει αυτός αν οι τερματοφύλακες μας είναι λίγοι ή αν επειδή δεν έχουμε δημιουργικό χαφ αναγκαζόμαστε να παίζουμε με δημιουργό τον Μανιάτη; Εχει άλλον να βάλει και δεν τον βάζει; Δοκίμασε και τον Γουνδουλάκη και το Σκούφαλη και προκοπή δεν είδαμε. Η τακτική του χτες να χτυπήσει από τη γραμμή στα δεξιά ήταν καλή. Ο Σκούφαλης αν είχε στοιχειώδως καλή απόδοση θα είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον ΠΑΟ. Τι να κάνει ο Παράσχος; Να μπεί να κάνει αυτός τι σέντρες; Φταίει ο Παράσχος που ο Μπάλαμπαν και ο Κουμορτζί που παίζουν στον άξονα μπροστά είναι χάλια; Ποιον να βάλει στη θέση τους; Εχει;

Η ομάδα είναι πανάκριβη και εξαιρετικά κακοσχεδιασμένη και γι αυτό ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Παράσχος. Ας τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του.

Υ.Γ. Ο Σουηδός φάνηκε στις τελευταίες φάσεις του α ημιχρόνου ότι ζήτησε αλλαγή.