Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Αρχίζουν (!!!) οι περικοπές κόστους στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο

Στη μείωση δαπανών κατά 25% -αφήνοντας βεβαίως εκτός τις ανελαστικές δαπάνες συνολικού ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, όπως το ενοίκιο του κτηρίου και η μισθοδοσία του προσωπικού, για την οποία ωστόσο αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης σήμερα- προχώρησε το ΕΣΡ ακολουθώντας την οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για περικοπές στον ετήσιο προϋπολογισμό του, ύψους 3,12 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης.
Περικοπές, οι οποίες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, τελικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίες και θα έπρεπε να έχουν γίνει ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση της χώρας, εδώ και πολύ καιρό.
Πού πάει το δημόσιο χρήμα
Ειδικότερα από την ανάλυση των περικοπών και των κονδυλίων που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του ΕΣΡ, προκύπτει ότι η ανεξάρτητη αρχή είχε στη διάθεσή της για παράδειγμα, ποσό ύψους 5.000 ευρώ ετησίως για ύδρευση, όταν το σχετικό κονδύλι -κατά δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ιωάν. Λασκαρίδη- πληρώνει ο ιδιοκτήτης του κτηρίου και το σχετικό ποσό περιλαμβάνεται στο ενοίκιο (που ανήκει στις ανελαστικές δαπάνες).
Επίσης ποσό 10.000 ευρώ προβλέπεται για «προμήθεια χάρτου και γραφικών ειδών» (στυλό και χαρτί δηλαδή, ενώ τα έξοδα «φωτοτυπικού και γραφομηχανών» καλύπτονται με άλλο κονδύλι ύψους επίσης 10.000 ευρώ). Παράλληλα προβλεπόταν κονδύλι στον προϋπολογισμό της αρχής ύψους 11.000 ευρώ για «δαπάνες δημοσίων σχέσεων» (που αφορά ουσιαστικά μόνο την κοπή της πίτας του ΕΣΡ).
Σε όλα τα παραπάνω γίνεται δραστική μείωση, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα φτάνει και το 100% (όπως το νερό για παράδειγμα), πράγμα το οποίο δείχνει ότι τα σχετικά ποσά που προβλέπονταν εδώ και αρκετά χρόνια στους προϋπολογισμούς του ΕΣΡ, δεν ήταν απαραίτητα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ν» σχετικά με την «τύχη» των χρημάτων που περίσσευαν από τον προϋπολογισμό κάθε χρόνο, ανέφερε ότι τα ποσά αυτά επιστρέφονταν στο Δημόσιο, ή έμεναν στην αρχή για το επόμενο έτος.
Οι περικοπές του ΕΣΡ αφορούν δυο σκέλη: τις περικοπές που κάνει το κράτος με τις νέες ρυθμίσεις, κατά 10% και τις περικοπές στις οποίες προχωρά η ανεξάρτητη αρχή ακολουθώντας την οδηγία του ΓΛΚ.
Οπως είπε ο κ. Λασκαρίδης, ο νομοθέτης κόβει κατά 10% τα παρακάτω κονδύλια συνολικού ύψους 193.500 ευρώ (περικοπή δηλαδή κατά 19.350 ευρώ).
Ειδικότερα περικόπτονται κατά 10% τα παρακάτω κονδύλια: 5.000 ευρώ για έξοδα μετακίνησης εσωτερικού, 500 ευρώ για ταχυδρομικά τέλη, 30.000 ευρώ για υποχρεώσεις από την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, 1.000 ευρώ για λοιπές μεταφορές, 10.000 ευρώ για εκδόσεις - εκτυπώσεις - βιβλιοδεσίες, 20.000 ευρώ για αμοιβές συντήρησης επισκευής εξοπλισμού, 55.000 ευρώ για αμοιβές νομικών προσώπων (συμβάσεις με εταιρείες), 35.000 ευρώ για αμοιβές συνεργείου καθαριότητας, 15.000 ευρώ για αμοιβές ειδικών υπηρεσιών, 10.000 ευρώ για προμήθεια χάρτου και γραφικών ειδών, 5.000 ευρώ για προμήθεια βιβλίων, συγγραμμάτων, περιοδικών και εφημερίδων, 1.000 ευρώ για είδη καθαριότητας, 2.000 ευρώ για λοιπές προμήθειες, 1.000 ευρώ για προμήθεια αναλώσιμων γραφομηχανών, φωτοτυπικών κ.λπ., και 3.000 ευρώ για συνδρομές σε διεθνείς οργανισμούς.
Επιπλέον οικονομίες
Περαιτέρω το ΕΣΡ κόβει κατά μέσο όρο 25,08% το κονδύλι ύψους 476.000 ευρώ (περικοπή 119.400 ευρώ) που αφορά: 15.000 ευρώ για μετακίνηση στο εξωτερικό (-33,3% περικοπή), ύδρευση 5.000 ευρώ (-100%), ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα 25.000 ευρώ (-20%), διαφημίσεις και δημοσιεύσεις 10.000 ευρώ (-30%), δαπάνες δημοσίων σχέσεων 11.000 ευρώ (-90,91%), αμοιβές για συντήρηση και επισκευή κτηρίων 8.000 ευρώ (-37,5%), αμοιβές φυσικών προσώπων (συμβάσεις έργου) 5.000 ευρώ (-100%), αμοιβές για εκπαίδευση- επιμόρφωση 2.000 ευρώ (-100%), προμήθεια επίπλων 7.000 ευρώ (-57,14%), προμήθεια συσκευών θέρμανσης και κλιματισμού 2.000 ευρώ (-100%), προμήθεια Η/Υ και προγραμμάτων 172.000 ευρώ (-30,23%) και προμήθεια μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού 20.000 ευρώ (-20%).
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1784409

Σχόλιο: Αντιλαμβάνεστε όλοι για τι φαγοπότι μιλάμε? Εάν αυτά συμβαίνουν στο ΕΣΡ, μια υπολειτουργούσα επιτροπή, που συνεδριάζει στην χάση και στην φέξη, και γενικά είναι αμφίβολη η αναγκαιότητα της ύπαρξης της, καταλαβαίνετε όλοι πως το πρόβλημα δεν είναι ο 14ος μισθός των υπαλλήλων, αλλά  οι ελαστικές και οι ανελαστικές δαπάνες όλων όσων μασουλάνε, και υπάρχουν μονάχα για να μασουλάνε, είτε από την πόρτα, είτε από το παράθυρο!

Τι είναι οι 5 χιλιάδες ευρώ για ύδρευση? Χωράφια ποτίζουνε? Τι είναι αυτά τα έξοδα σε κομπιούτερ και σε προγράμματα? Τι είναι αυτά τα έξοδα  για την κοπή της πίτας? Τι καθαρίζει το συνεργείο καθαρισμού με 35 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο? Γιατί δεν πάει κάποιος έντιμος εισαγγελέας να τους χώσει όλους μέσα?

Τι θα πει ότι περικόπτονται κατά 10 ή 20% τέτοιες δαπάνες, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν? Ποιός θα τιμωρηθεί γιατί χρεώνανε έξοδα ύδρευσης που βαρύνανε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου?

Τι το χρειαζόμαστε το ΕΣΡ τελικά?


Πλάκα μας κάνετε ρε λαμόγια?
--------------------------------------------------
ΥΓ. Τα νέα μέτρα, που επιβάλλουν ΦΠΑ 21% και φόρο πολυτελείας 10%, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο απλούστατο αποτέλεσμα να μην ξαναεισπράξει ούτε μια δεκάρα το Ελληνικό κράτος από τα σκάφη αναψυχής, αφού... κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει σε ένα σκάφος με Ιταλική, Γαλλική, Αγγλική, Γερμανική σημαία να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ελεύθερα, οπότε θα είναι τρελός όποιος πληρώσει 31% στην Ελλάδα, αντί να ακουμπήσει απλώς τον χαμηλότερο ΦΠΑ σε άλλη χώρα της ΕΟΚ.


Ποιοί θα την πληρώσουν? Όσοι αγοράζουν καινούργια μικρά σκαφάκια. Όσοι τα κατασκευάζουν ή τα εμπορεύονται στην Ελλάδα, όσοι εργάζονται γύρω από το Ελληνικό γιώτινγκ.


Ποιοί θα την γλυτώσουν? Όσοι αγοράζουν μεγάλα, ακριβά και πολυτελή ή υπερπολυτελή σκάφη.


Τι έχεις Γιάννη μου, τι είχα πάντα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: