Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ασφαλιστική δικλείδα υπάρχει?

Στον απόηχο της συνάντησης με τον Κιντή και τον Τσακίρη, την περασμένη Κυριακή, θα ήθελα να πω τα εξής:
Τα περί λαϊκού σπορ, ίσως να ισχύουν όντως, αλλά όχι στον Πανιώνιο. Εμείς είμαστε μια ιδιόρρυθμη ελίτ, όχι απαραίτητα οικονομική. Εμείς είμαστε αυτοί που δεν έγιναν γαύροι, βάζελοι ή Αεκτζήδες στην χειρότερη. Εμείς είμαστε αυτοί που κόντρα σε όλους τους άλλους φίλους μας, συμμαθητές μας, γείτονες, συναδέλφους, κλπ γίναμε οπαδοί μιας ομάδας που δεν επρόκειτο να πάρει ποτέ πρωτάθλημα, είμαστε αυτοί που μια καλή εμφάνιση με τον Άρη, ισοδυναμεί με θρίαμβο ακόμα κι αν ήρθαμε τελικά 1-1 με το ζόρι.

Εμείς είμαστε αυτοί που κράζαμε τον Μάκο, που θα κράξουμε πολλούς άλλους, αλλά... χειροκροτήσαμε με πάθος τον Ντάριο Φερνάντεζ, όχι γιατί πήραμε κάποιον τίτλο εξ αιτίας του, αλλά γιατί έπαιξε με φιλότιμο στην ομάδα μας, την αγάπησε την ομάδα μας, και έγινε αδελφή ψυχή μας στο να αγαπάει αυτήν την ομάδα που δεν επρόκειτο να πάρει τίτλους και διακρίσεις.

Ο Κιντής νομίζει πως είμαστε μια μικρή ΑΕΚ. Ότι είμαστε γκρινιάρηδες σαν τους ΑΕΚτζήδες, νομίζει ότι λίγο πολύ μας ξέρει.

Ιδέα δεν έχει!!!

Εάν αύριο ο χι Κόκκαλης αγόραζε τον Πανιώνιο και μετέτρεπε την ομάδα μας σε έναν νέο Ολυμπιακό, διάφοροι νέοι οπαδοί θα ξεφύτρωναν, από αυτούς που ξέρει ο Κιντής. Εμείς που είμαστε τώρα στο πλευρό της ομάδας, δεν είχαμε και δεν ονειρευτήκαμε ποτέ έναν Κόκκαλη, ούτε πρωταθλήματα παράγκας, δορυφορικών ομάδων, κλπ.

Εγώ έγινα Πανιώνιος, πάνω απόλα γιατί μου άρεσε η έκπληξη όλων όσες φορές αποκάλυπτα ποιά ομάδα είμαι, η απορία τους γιατί δεν είμαι με αυτούς ή με τους άλλους, ή έστω με αυτούς που θάθελαν να είναι μεγάλοι αλλά θα είναι πάντα μικρομέγαλοι.

Δεν ήθελα να είμαι στον σωρό, και ο Πανιώνιος ήταν ανέκαθεν μια χαρά επιλογή για όσους θελήσαμε να διαφέρουμε, γι αυτό και λέω πως είμαστε μια ιδιόρρυθμη ελίτ. Εάν δεν ήμουνα Πανιώνιος, το πιο πιθανόν θα ήμουνα ΠΑΟ ΡΟΥΦ.

Ναι, θέλω να δούμε τον Πανιώνιο μεγάλο, αλλά με παίκτες που θα αγαπάνε την ομάδα σαν τον Ντάριο, με παίκτες που θα τρομοκρατούν τους αντιπάλους σαν τον Τζιμπούρ, και όχι με Μάκους που το μόνο που τους ένοιαζε είναι να πάνε σε μια "μεγάλη" ομάδα, και πόσα θα πάρουν γι αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς, αγαπάμε τον Φανούρη, όχι για τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά για την ψυχή του, γιατί είναι ένας από εμάς.

Κι αυτήν την στιγμή, έχουμε έναν πρόεδρο δικό μας. Έναν από εμάς. Έναν όμορφο τύπο που έχει πάθος για την ομάδα μας. Το πείραμα του να βάλει έναν ψυχρό τεχνοκράτη, ίσως να πετύχει, αλλά δεν ξέρω πόσο θα μας αρέσει ένας απρόσωπος Πανιώνιος σούπερ μάρκετ. Εμείς τόσα χρόνια αγαπάμε αυτό το μικρό μαγαζάκι της γειτονιάς, που αντέχει κόντρα στους Σκλαβενίτηδες και στα Καρφούρια, χάρη στην αγάπη κάποιων τρελών σαν εμάς και τον πρόεδρο μας.

Ναι, θέλω να δω καλή μπάλα, να δω ταλεντάκια να παίζουν όμορφα και να αναδεικνύονται, να δω την ομάδα με οικονομική σταθερότητα και ευμάρεια, δεν θέλω να φύγει ο Τσακίρης επειδή θα έχει κουραστεί να βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη, ναι θέλω να αποκτήσει η ομάδα φυσική κατάσταση εφάμιλλη των αγγλικών και των ισπανικών ομάδων, θέλω να δω πολλά Ελληνόπουλα και όχι μόνο Ιρανούς, Νιγηριανούς, Βούλγαρους και Σκοπιανούς, αλλά πάνω απόλα, θέλω να συνεχίσω να βλέπω την ομάδα μας να παραμένει Πανιώνιος, κι όχι να καταντήσει μίνι ΑΕΚ.

Εν κατακλείδι, θέλω και κάτι ακόμα: Μια ασφαλιστική δικλείδα, στο πείραμα Κιντή!!! Όχι εν λευκώ στα χέρια του η τύχη μιας τόσο ιστορικής ομάδας! Το να αναλάβει και σε 1-2 χρόνια να δούμε αποτελέσματα, ποιός δεν το θέλει... Αλλά το πείραμα Φερέρα, απέτυχε παταγωδώς, και ενώ βλέπαμε πως ο βασιλιάς ήταν γυμνός, δεν μας άκουγε κανένας, και παρόλο που είδαμε το φάντασμα του υποβιβασμού, έπρεπε να παραιτηθεί πρώτα ο σινιορμεσιέ για να βρούμε τον Παράσχο να μας κάνει πάλι ομάδα.

Μέχρι που είμαστε (είσαστε κύριε Τσακίρη) διατεθειμένοι να περιμένουμε, για να δούμε το πείραμα Κιντή να αποδίδει? Έστω ότι ο Κιντής ξέρει τι κάνει, αλλά πρέπει πρώτα να βρεθούμε στην β εθνική για παράδειγμα, εμείς μέχρι ποιού σημείου πρέπει να ανεχτούμε την κατάσταση, στο όνομα της μεγάλης ιδέας και των υποσχέσεων να γίνουμε μια νέα Λυόν?

Διότι η Λυόν, ξεκίνησε από την β εθνική, και δεν είχε την δικιά μας ιστορία να την παίξει κορώνα γράμματα, μέχρι να πετύχει το πείραμα. Η Λυόν δημιουργήθηκε με μικρότερο μπάτζετ από το σημερινό μας, αλλά πρέπει να μπει ένα κατώτερο όριο ανοχής. Κινήσεις του περασμένου καλοκαιριού, αποδείχτηκαν λανθασμένες. Στα πόσα λάθη θα καεί ο Κιντής? Μακάρι να τα κάνει όλα σωστά, αλλά θέλω να υπάρξει κι ένα σενάριο μετά κάποια πιθανή αποτυχία του πειράματος.

Εγγυητής του νέου πειράματος, κατά την γνώμη μου, πρέπει να είναι ο Παράσχος, σε κάποιο σημαντικό πόστο, γιατί εκτός ότι απέδειξε στην πράξη ότι είναι σοβαρός και καλός στην δουλειά του, είναι αποδεδειγμένα τίμιος και ηθικός άνθρωπος. Αυτό το λένε όλοι, όπου δούλεψε ο άνθρωπος αυτός. Πιστεύω πως ο Τσακίρης είναι έντιμος άνθρωπος, με έντιμες προθέσεις, και ο Παράσχος είναι βέβαιο πως μπορεί να βρει στον πρόεδρο μας, τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει και να φτιάξει το όνομα που του αξίζει.

Ασφαλιστική δικλείδα υπάρχει?
Τι θα πάθει ο Κιντής, σε περίπτωση αποτυχίας?
 
Ο Τσακίρης θα χάσει λεφτά. Εμείς θα κλαίμε για τα χάλια της ομάδα μας, ο Κιντής τι έχει να χάσει?
Το (ήδη) παρεξηγημένο όνομα του? Στην ΑΕΚ κάποιοι δεν θέλουν να ακούνε ούτε το όνομα του, δεν ξέρω τους λόγους, αλλά τι θα του στοιχήσει εάν τον βρίζουν και 2-3 χιλιάδες Πανιώνιοι? Λέτε να μην ξαναβρεί δουλειά στην διάλυση ή στην εξαγορά επιχειρήσεων? Ίσα ίσα, εάν μας διαλύσει, θα το χρεώνεται στο ενεργητικό του!
 

32 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Νομίζω πως αν και σκληρός για τον Κιντή σε μερικά σημεία, ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ φίλε μου. Πραγματικά ανατρίχιασα διαβάζοντάς την ανάρτηση. Έβγαλες τις σκέψεις από τα μυαλά όλων μας.
Εγώ την ασφαλιστική δικλείδα την ονόμασα ευκαμψία και προσαρμογή στις περιστάσεις. Ο καλός μάνατζερ πρέπει να επανεκτιμά συχνά τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται το πρότζεκτ του και ν' ανασχεδιάζει. Δεν είναι πάντα αρετή το να παραμένεις άκαμπτος, αμετακίνητος και δογματικός.
Σε επίπεδο διαχείρισης, ο Κιντής λίγο δίνει την εικόνα που έδινε σαν προπονητής ο Φερέρα όταν δήλωνε ότι θα παίζει μόνο 4-4-2, ασχέτως παικτών, αντιπάλου και συνθηκών.
Για τον Παράσχο συμφωνώ απόλυτα, μόνο που ίσως δεν έχουμε λάβει υπόψη μας και την πλευρά του στο τι μέλλει γενέσθαι. Εννοώ ότι κάποια στιγμή θα του αναλυθεί και εκείνου ο σχεδιασμός και τα πλάνα και ο ρόλος του. Δεν γνωρίζω λοιπόν ποια αντίδραση θα υπάρχει και πόσο αποδεκτά θα γίνουν από μέρους του ή αν θέσει κάποιους όρους που δεν γίνουν αποδεκτοί από την άλλη πλευρά.

Δεν θέλω όπως νομίζω και συ δεν θέλεις να θεωρηθεί ότι απορρίπτουμε τον Κιντή με τα όσα γράφουμε. Απλά ταρακουνάμε κάπως για να πάρουν αυτοί που πρέπει και τις ρεζέρβες μαζί τους στο νέο ταξίδι που θα ξεκινήσουν.

zamis είπε...

Μπραβο ρε Αντωνη.Το κειμενο αυτο μαζι με τα τελευταια σχολια στου μπρουφαν το μαγαζι περιεχουν ολη τη συναισθηματικη νοημοσυνη μας!!

υ.γ. κ.Κιντη,για να σου δωσω ενα παραδειγμα,η συντριπτικη πλειοψηφια των αεκιτζηδων,οταν παιρνατε τα πρωταθληματα γουσταρε που Μελισσανιδης και Καρρας ειχαν τα κοζια και τα χειρουργεια στη διαιτησια και κουνιοσασταν στους γαυροβαζελους.
Εντο ντεν ειναι ετσι!

br fun_atic είπε...

Τα σχόλιά μας προτρέχουν γιατί δεν ξέρουμε το διοικητικό σχήμα. Αυτός ήταν ο λόγος που επέμεινα τόσο πολύ για να το μάθω.

amanAM είπε...

Ιωνα, ακριβώς αυτό θέλω κι εγώ. Δεν έχω αντίρρηση στον Κιντή, και σε κάθε Κιντή που θα αναλάβει ένα έργο, και θα το πραγματοποιήσει με επιτυχία.

Κρίνω όσα μου είπαν, θα κρίνω όσα θα δω και θα καταλάβω παρα κάτω, αυτήν την στιγμή ανησυχώ και εκφράζω την ανησυχία μου.

Όποιος και να ήταν, θα ανησυχούσα, αφού στο παρελθόν απότυχαν άλλες λύσεις. Δεν έχω αντίρρηση να δοκιμάσουμε τον Κιντή. Θέλω να ξέρω ότι θα υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες, σε περίπτωση που το σχέδιο δεν πετύχει.

Δεν θέλω να δω τον Πανιώνιο στην βήτα εθνική, και να περιμένω ακόμα πότε θα γίνουμε Λυόν... και εάν διώξει ο Τσακίρης τον Κιντή, να μας κατηγορεί πως δεν είχαμε υπομονή να δούμε το έργο του να ολοκληρώνεται!!!

br fun_atic είπε...

μήπως να αναλάμβανε την προεδρία η Τζούλια; Παίκτες, προπονητής και διοίκηση θα πετούσαν. Άσε τα οφέλη που θα είχαμε από τις δημόσιες σχέσεις με φορείς του ποδοσφαίρου.Αν σε όλα αυτά υπολογίσεις και τα έσοδα από τα dvd, πηγαίναμε για πρωτάθλημα Ευρώπης!!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Αντώνη, συμφωνώ και συμμερίζομαι τίς επιφυλάξεις και τίς ανησυχίες που εκφράζεις.
Άν υποψιαστώ πως βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα... θα πεθθθάνω!
Όμως, θα σε μαλώσω που γράφεις τον Πανιώνιο "μικρό μαγαζάκι τής γειτονιάς"... Νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα "delicatessen σε γωνία με θέα πλατεία", δέ συμφωνείς;

Όσο για τις μπηχτές σου χθές στο μπλόγκ τού br fun, ... ρε παιδί μου, δέν συνάντησα τον Τζώρτζ Κλούνεϋ ούτε τον Μπράντ Πήτ... πώς με παρεξήγησες έτσι;

br fun_atic είπε...

Ακραιφνίτσα υποτιμάς τη νοημοσύνη και την εμπειρία του ΑΜΑΝΑΜ (δύο γάμους, πέντε παιδιά: 1 κορίτσι, πέντε αγόρια - βάλε με το νου σου και τις παρανομίες γιατί είναι και γλυκοαίματος)...

Σαφέστατα και δεν είδες αυτούς που αναφέρεις, είναι γνωστό όμως ότι οι γυναίκες, ως εγκεφαλικά (λέμε τώρα) όντα, δεν εντυπωσιάζονται μόνο από την εξωτερική ομορφιά, αλλά από τη σιγουριά, τον δυναμισμό και την εξουσία.
Επειδή λοιπόν είσαι όντως Ακραιφνής Πανιώνιος, ο Αντώνης θεώρησε λογικό να "λυγίσεις" στη θέα του Προέδρου.

Όχι πολύ. Αλλά ένα "οοο, με συγχωρείτε, ήταν τυχαίοοοοο" πρέπει να το είπες :)

http://www.youtube.com/watch?v=PvOGPTVdaO4

br fun_atic είπε...

Λάθος. Τέσσερα αγόρια.

zamis είπε...

Ποιος χεζει την Τζουλια εμεις εχουμε Σασα.

br fun_atic είπε...

Διάθεση να υπάρχει και όλοι οι καλοί χωράνε!!!

Κι αυτός ο Παπαδάκος βρε παιδί μου...Πολύ στεγνός για υπεύθυνος τύπου.Με τι διάθεση να κάτσει να γράψει ο Χωριανόπουλος, ο Φιτσαντωνάκης, ο Βαρβαρέσος και οι λοιποί.

Βάλε μια σεξοβόμβα στη θέση του να τους πετάξεις τα μάτια έξω και να δεις μετά τους ύμνους στον αθλητικό τύπο.

Ξανατρώει ο άλλος τυρόπιτα όταν ξέρει ότι θα δει στη συνέντευξη τύπου το μωρό;

Και για ποιο Multi - Culty καταστάσεις μπορείς να επιλέξεις μια εκρηκτική παρουσία από τον χώρο των οικονομικών μεταναστών. Μια Καυκάσια θεά ή μια εκρηκτική Τσέχα.

Μπορεί να αποτύχαμε να φέρουμε τις πενήντα ξανθιές, αλλά μια δεκαριά τις έχουμε χαλαρά διαθέσιμες !!!

br fun_atic είπε...

Τι έπαθα σήμερα;;; Για "πιο"...Φτου κακά...

amanAM είπε...

Πάντως, όσο το σκέφτομαι, ο Κιντής έχει ένα μεγάλο προσόν: Εάν αποτύχει, θα είναι άλλος ένας αποτυχημένος ΑΕΚτζής. Ενώ εάν πετύχει, θα πετύχει χάριν στο Πανιώνιο περιβάλλον που θα εργαστεί.

Μονά ζυγά δικά μας.

amanAM είπε...

Πάντως στην 2, σκάνε στο γήπεδο και κάτι κομάτια, ούι κυρίες και κύριοι, ούι στο Κοσλορντούι!!!

Αφού η γυναίκα μου δεν θέλει να ξαναμείνει σπίτι, δεν θέλει να με ξαναφήσει μόνο στο γήπεδο.

amanAM είπε...

Κι αυτός ο Καρπετόπουλος ρε παιδιά, στον λαιμό μου κάθεται σαν προσωπικός φίλος-κολητάρι του Τσακ. Άμα έχεις τέτοιους φίλους...

Katrinos είπε...

Δεν νομίζω ο Κάρπετ να είναι φίλος του Τσακ.

amanAM είπε...

Έτσι είπε ο ίδιος. Ρε μπας και είπε Πανούτσος? Δεν νομίζω.

Πάντως ένας εκ των 2 Αντώνηδων ήταν, μάλιστα μέσω αυτού έκανε το κονέ με τον Κιντή, μόνος του μας τα είπε...

IWN1998 είπε...

Είναι ο Πανούτσος που είναι φίλος του Καρπετόπουλου. Ο Καρπετόπουλος δεν είναι κακός αλλά σαν κάθε ξερόλα λέει και πολλά στραβά χωρίς αυτοκριτική. Και όταν το να 'σαι ξερόλας πουλάει κιόλας, τότε άστα βράστα.

amanAM είπε...

Τον τελευταίο καιρό, έμαθα πως άλλος βάζει τα λεφτά, κι άλλοι κάνουν κουμάντο! Ο τυροπιτάς, ποιούς ξέρει, και τι θα προτείνει στον Κιντή άραγε όταν θα συναντηθεί για ενημέρωση, ή μήπως δεν θα κληθεί?

Εμείς οι "ιντερνίστες" έχουμε λιγότερη δύναμη από τον τυροπιτά. Να διαβουλευτεί ο τυροπιτάς εδώ και τώρα.

amanAM είπε...

Ανέλυσα στην γυναίκα μου το μοντέλο Τσακίρη, και με απογοήτευσε για το χαμηλό της επίπεδο. Τι να καταλάβει η βλαχάρα, που να μάθουν τέτοια στο χωριό της!

Της είπα, πως... εμπλέκεται συναισθηματικά μαζί μου, και δεν μπορεί να αποδώσει με τον επαγγελματισμό που θα απέδιδε μια επαγγελματίας, και πως από εδώ και πέρα, για να δω Θεού πρόσωπο, θα απασχολώ επαγγελματίες για να με ικανοποιούν σεξουαλικά.

Της είπα πως την σέβομαι επίσης, είναι μάνα των παιδιών μου, αλλά δεν ψήθηκε με τίποτα.

Καραβλαχάρα σας λέω!

IWN1998 είπε...

Είσαι τρομερός στις μεταφορές.

amanAM είπε...

Είμαι ιδιότροπος άνθρωπος, είμαι δυσλεκτικός και αναγκαστικά σκέφτομαι με εικόνες, δεν μπορώ να σκεφτώ κατά παραγγελία, όταν υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί, καταγράφεται σε κάποιο σκοτεινό σημείο του εγκεφάλου μου, και παραμένει εκεί μέχρι να αρχίσω να δημιουργώ εικόνες για το θέμα αυτό.

Όλοι θεωρούν ότι είμαι φλύαρος, αυτό όμως δεν είναι αληθές. Δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα, απλώς περιγράφω τις εικόνες που αντιλαμβάνομαι, και το συμπέρασμα βγαίνει μόνο του, σαν φινάλε σε κάποια ταινία. Εάν δεν έκανα μεγάλη προσπάθεια να μην φλυαρώ, θα μιλούσα συνέχεια!

Συγχρόνως είμαι εγγονός μπακάλη, και τα γονίδια του παππού μου κάνουν την δουλειά τους... Προσπαθώ να σκέφτομαι πρακτικά, όσο κι αν είναι δύσκολο σε ένα τόσο δαιδαλώδες μυαλό.

Δεν το κάνω επίτηδες, ο μοναδικός τρόπος να σκεφτώ, είναι οι μεταφορές.

Εάν εγώ ήμουνα Τσακίρης, και ήθελα το καλό του Πανιωνίου, θα είχα προ πολλού καταλάβει πως οι επιλογές μου είναι για τα μπάζα, παρά τις καλές μου προθέσεις, και θα έψαχνα να βρω μια λύση στην οποία εγώ δεν θα έπαιρνα αποφάσεις. Υπό αυτήν την οπτική, η λύση Κιντή μου φαίνεται άριστη.

Το πρόσωπο του Κιντή, τις δεξιότητες και την αποτελεσματικότητα του, δεν τις γνωρίζω, υποθέτω πως ο Τσακίρης έχει πάρει τις εγγυήσεις του επ αυτού.

amanAM είπε...

Το μοντέλο Λυόν, μου άρεσε σαν πρότυπο, ανέκαθεν η άποψη μου είναι πως δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό, αρκεί να μιμηθούμε κάποιον πιο έξυπνο από εμάς που τον ανακάλυψε ήδη.

Μια καλή ιδέα, δεν είναι απλώς να την μιμηθούμε, αλλά να ζητήσουμε και την βοήθεια της, με το αζημίωτο γι αυτούς, δεν μπορεί να τα έκαναν όλα σωστά, με την βοήθεια τους μπορούμε να αποφύγουμε κάποια λαθάκια κλπ. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έρθει και με βρει, και μου ζητήσει την βοήθεια μου, αφού δεν θα είναι άμεσος ανταγωνιστής μου, και θα πάρω το κατιτίς μου, δεν έχω λόγο να μην τον βοηθήσω. Ο Τζάμπας πέθανε προ πολλού.

Εγώ είμαι αυτός που έχω προτείνει παλιότερα να κάνουμε ακριβώς αυτό, να μιμηθούμε κάποιον πιο μάγκα, δεν θα μπορούσα να έχω κάποια αντίρρηση επί της ουσίας των σχεδίων.

Ο Κιντής από την άλλη, έχει κάθε λόγο να πετύχει, ποιός δεν θα ήθελε να συνδιάσει το όνομα του με μια μεγάλη επιτυχία, να πάρει έναν Πανιώνιο και να τον κάνει Λυόν.
Ο Τσακίρης είναι ιδανικός μέτοχος για να μπορέσει ένα στέλεχος να μεγαλουργήσει. Δεν ξέρω εάν θα μπορούσα να είμαι φίλος του Τσακίρη, γιατί όχι δηλαδή, αλλά πιστεύω πως είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, και όποιος είναι τριγύρω του είναι σίγουρα κερδισμένος από την σχέση του με αυτόν τον άνθρωπο, και δεν εννοώ οικονομικά.

Τέλος πάντων, θέλω να πω πως κατ αρχάς, εμένα όλες οι εικόνες που είδα κατά την συνάντηση μας την περασμένη Κυριακή, είναι καλές.

Βέβαια, αυτό είναι κακό τελικά. Διότι όταν έχω προσδοκίες, γίνομαι απαιτητικός, και θυμώνω όταν το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο αυτού που θα μπορούσαμε να πετύχουμε.

Σε όλο αυτό το τοπίο, εγώ το μόνο που δεν άκουσα, είναι το γιατί ο Κιντής θα κάνει αυτά που λέει, και δεν θα κάνει άλλα. Ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο, εάν όλα πάνε κατά διαβόλου?

Ο Τσακίρης, που θα βλέπει τα χρήματα του να εξανεμίζονται, και εμείς και ο Τσακίρης, θα στενοχωριόμαστε για το που κατάντησε ο Πανιώνιος. Ο Κιντής, τι έχει να χάσει? Απότι είπε ο ίδιος, ξέρει καλά την δουλειά του, έχει σπουδές και παρελθόν που ανά πάσα στιγμή θα του εξασφαλίσουν μια καλή δουλειά, άρα... το μέλλον του δεν θα πάθει τίποτα. Ο Κιντής θα πάρει ρίσκα. Το είπε μόνος του. Ποιός θα πληρώσει τα ρίσκα αυτά, σε περίπτωση αποτυχίας?

Το να συζητάμε ότι όλα θα πάνε καλά, δεν έχει νόημα. Μακάρι να πάνε καλά, και ακόμα καλύτερα.

Το θέμα είναι ποιός πληρώνει εάν όλα στραβώσουν. Το να πάρεις ρίσκα με τα όνειρα κάποιου κόσμου, και με τα λεφτά του Τσακίρη, είναι τζάμπα μαγκιά.

Προφανώς ο Κιντής θα πάρει κάποιο μισθό, κάποιο ποσοστό, κάποια αμοιβή. Δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του.

Εμένα αυτό που θα με έκανε να αισθάνομαι πως ο Κιντής θα τα δώσει όλα, ψυχή και σώματι θα παλέψει για την πραγματοποίηση των στόχων του, είναι να υπάρξει μια ασφαλιστκή δικλείδα πως σε περίπτωση αποτυχίας, όχι μόνο δεν θα πάρει φράγκο, αλλά θα πληρώσει κι από πάνω!

Να είναι σαν συνέταιρος, όχι σαν υπάλληλος.

Και τα κριτήρια, να μην είναι μόνο οικονομικά. Γιατί αν η συμφωνία είναι μόνο οικονομική, τότε την πατήσαμε: Θα πουλήσει 5-6 παίκτες, θα αγοράσει άλλους τόσους από πανέρι, και στο τέλος την επόμενης χρονιάς θα έχει κέρδος!

Αυτό μπορεί να το κάνει και ο 8χρονος γιός μου.

amanAM είπε...

πρέπει λοιπόν να μπουν στόχοι. Οικονομικοί και αγωνιστικοί.

Οι οικονομικοί είναι προφανείς, η ομάδα να αυτοχρηματοδοτείται με τις πωλήσεις παικτών, χορηγίες, εισητήρια, κλπ.

ΟΙ αγωνιστικοί, δεν μπορεί να είναι μια καλή πορεία. Είναι πολύ γενικό, και αδύνατο να είναι αντικειμενικό.

Ούτε μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα για παράδειγμα. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, θέλει καιτύχη, καθώς και πολλούς άλλους αστάθμητους παράγοντες. Ούτε η πεντάδα μπορεί να είναι στόχος. Ηδη στην πεντάδα βρεθήκαμε 2 φορές επί Λίνεν, και μετά παλεύαμε να σωθούμε πέρισυ και φέτος.

Δεν είναι δυνατόν τα μεγαλόπνοα σχέδια περί Ελληνικής Λυόν να είναι όσα ήδη είχαμε πετύχει επί Λίνεν, χωρίς Κιντή.

Πετυχημένη χρονιά για εμένα, θα είναι όταν θα πάρουμε το διηπειρωτικό, όταν θα πάρουμε τους 5 τίτλους που πήρε η Μπαρτσελόνα πέρισυ, και με τους 4 από αυτούς ευχαριστημένος θα είμαι!

Πιο κάτω από αυτά, αλλά ικανοποιητικά και πάλι, είναι να κάνουμε ότι και η Λυόν, να πάρουμε κάμποσα πρωταθλήματα, συναγωνιζόμενοι τον Πατέρα, τον Κόκκαλη και την παράγκα τους, παίζοντας ωραία μπάλα, και χωρίς να διαλυθούμε την επόμενη χρονιά, όπως έπαθε η Λάρισσα όταν πήρε το πρωτάθλημα.

Πιο κάτω από αυτό, δεν πάει ρε παιδιά. Εκτός κι αν δεχτούμε πως του χρόνου πάμε για βήτα εθνική, οπότε πετυχημένος θα είναι ο Κιντής, εάν δεν πέσουμε...

Είναι πολύ σχετικό τι είναι επιτυχία, και τι αποτυχία.

br fun_atic είπε...

Πρόσεξε πόσα σενάρια υπάρχουν:

Αν ο Τσακίρης θέλει να πετύχει ο Κιντής: 1. Αν πετύχει θα είναι ευτυχής. Αν αποτύχει, θα χάσει και την τελευταία του ελπίδα.

Αν ο Τσακίρης θέλησε να ξεκουραστεί για ένα χρόνο όπως έλεγε και ανέθεσε στον Κιντή το έργο αυτό: Τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάθε περίπτωση, αρκεί να μη ρίξουμε το καράβι στα βράχια ή να μην είναι πολύ ακριβό το μάρμαρο.

Διάβαζα ότι ο Κιντής πήγε σήμερα στη Νιγηρία για να έχει επαφές με μάνατζερ και υπεύθυνους Ακαδημιών. Αργότερα θα πάει και ο Παυλόπουλος. Καλό ακούγεται. Να δούμε τι θα φέρουν μαζί.Ελπίζω όχι αυτές τις ξύλινες καμηλοπαρδάλεις...

Η πρόβλεψή μου για τον Κιντή (σε πρώτη φάση): Αφήνω στην άκρη τα μεγαλόπνοα και κρατάω το μίνιμουμ. Επειδή δεν είναι έχει συναισθηματικές εξαρτήσεις με κανέναν (και ούτε πρόκειται να αποκτήσει) θα καταφέρει να κόψει το βήχα σε πολλούς. Καλό. Θεωρώ πιθανό να διαχειριστεί καλύτερα το μπάτζετ γιατί έχει ισχυρότατο κίνητρο να αποδείξει ότι τα χανούμια ήταν λάθος.Κι αυτό καλό. Σίγουρα θα φέρει χανουμο - παράγοντες - στελέχη. Και καλό (αν αποδυναμώνουμε την Α.Ε.Κ) και κακό (γιατί βασικά δεν τους πάμε).
Τα υπόλοιπα που μας είπε ήταν μάλλον πρόβα για το επόμενο ραντεβού...

Griniaris είπε...

Είπα σήμερα να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου.Συμφωνώ και με το κείμενο όσο και με τα σχόλια όλων των φίλων.Ας τα δούμε όμως και από την άλλη πλευρά.Έχουμε επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Κιντή.Ουσιαστικά όμως ο Κιντής εξυπηρετεί το πλάνο Τσακίρη.Κατάλαβα από τη συνάντηση ότι ο Τσακ κάνει μια τελευταία προσπάθεια να συμμαζέψει τα πράγματα προκειμένου να μην τα παρατήσει.Ας σκεφτούμε λίγο πως θα ήταν η επόμενη χρονιά χωρίς πλάνο Κιντή-Τσακίρη.Υπήρχε εναλλακτική λύση άραγε;Κατ'εμένα όχι.Πάλι οι ίδιες κινήσεις θα γίνονταν χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος "ειδικός", με την καταστροφή να αχνοφαίνεται πολύ πιο κοντά.Ναι,ίσως απλώς μεταθέτουμε τις εξελίξεις δύο-τρία χρόνια αργότερα,αλλά πάντα υπάρχει αυτό το ίσως.Ζητήσαμε επαγγελματίες στη διοίκηση και τους πήραμε.Υπάρχει χρόνος να φοβηθούμε αργότερα.Κανείς δεν θέλει να αποτυγχάνει,κανείς δεν θέλει έναν Πανιώνιο κατεστραμμένο.Ας είμαστε προς το παρόν αισιόδοξοι...

Griniaris είπε...

ΥΓ.Τέλος να δηλώσω εν γνώσει των συνεπειών του νόμου ότι ουδεμία επαγγελματική ή άλλη σχέση έχω με την ΠΑΕ ούτε και επιθυμώ να αποκτήσω...

Costix είπε...

Ασε τωρα, ρε φλωρε !!!

Griniaris είπε...

lol!!!!
ματς-μουτς Costix μου...

zamis είπε...

Αντωνη ο Καρπετοπουλος δεν ειναι δημοσιογραφος.Ειναι παραγοντας-κριτικος κινηματογραφου.

zamis είπε...

Α,και κυριως Επαρχιωτης που λεει κι ενας φιλος,if you know what i mean

br fun_atic είπε...

φλωρο - griniariχ
τα πράγματα είναι όπως τα λες.Ο άνθρωπος δεν άντεχε άλλο.Απόδειξη: πριν είχε κόψει το γήπεδο. Τώρα επέστρεψε και μάλιστα στην 5 ή σε θεωρείο. Και τι χωρίζει την 4 από την 5; Μια πόρτα αλουμινίου. Εφόσον υπάρχει τρόπος να μη τον χαλάει η ενασχόληση με την ομάδα και να την κρατάει σε καλό επίπεδο, τότε εννοείται ότι υποστηρίζουμε τις επιλογές του.

Ξέρεις τι μου αρέσει περισσότερο στον Κιντή; Να τον φουντώνω. Είμαι βέβαιος ότι σε κάποια σημεία της συνάντησης του είχε ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Τι να έλεγε όμως; Είχε φροντίσει να δηλώσει ότι κάνει τη δουλειά του χωρίς να αντιδρά στα σχόλια...

Τώρα τελευταία περνάω και μια φάση με τους Α.Ε.Κτζήδες (έχω μαλώσει με όλο τον κόσμο)...

Άλλωστε είναι μέρος της δουλειάς μου να φουντώνω τον κόσμο :)

Costix είπε...

BRFUN - Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ !!!