Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

26η αγωνιστική

Μετά από ένα μετριότατο παιχνίδι, ο Πανιώνιος νίκησε τον ήδη υποβιβασθέντα Πανθρακικό με 0-1.
Με τους βαθμούς αυτούς εξασφαλίσαμε και "μαθηματικά" την παραμονή μας, κι έτσι η επιλογή Παράσχου στον πάγκο της ομάδας μας προκειμένου να σωθούμε, δικαιώθηκε.

Το παιχνίδι ήταν απογοητευτικό, αφού χάθηκαν 3-4 ευκαιρίες από στημένα του Τζαβέλα, στο 65ο λεπτό περίπου ο Τζαβέλας εκτέλεσε άλλο ένα φάουλ, όμοια σέντρα, όμοια κεφαλιά του Λάτκα, και τέλος. Είναι σημαντικά τα στημένα, αλλά δεν μπορεί να παίζεις έναν ολόκληρο αγώνα και ο μόνος τρόπος που απειλείς είναι οι εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ.

Ο Πανθρακικός δεν απείλησε ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, απόλυτα δικαιολογημένα βρίσκεται στην θέση που είναι, αυτό του αξίζει.

Εμείς από την άλλη, προφανώς την είδαμε μεγάλη ομάδα με παιχταράδες που δεν καταδέχονται να ιδρώσουν για να παίξουν με τόσο υποδεέστερο αντίπαλο!!! Ο Μανιάτης ήταν ο χειρότερος παίκτης μας, προφανώς τον απασχολεί περισσότερο η επικείμενη μεταγραφή του, παρά το να δώσει μια σωστή πάσα στα 5 μέτρα. Ο Μπέλιτς από τα παλιά αλλά δεν απειλήθηκε, κι έτσι ο δισταγμός του στις εξόδους, η αδυναμία του στα ελεύθερα δεν στοίχησαν τελικά. Ο Φανούρης δικαιολογημένα έγινε αλλαγή, ήταν εκτός κλίματος. Προφανώς τον ξενυχτάει η κόρη του! Ο Μπάλαμπαν, χρεώθηκε με αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη κόκκινη κάρτα, που ευτυχώς δεν μας στοίχησε αφού σε 3 λεπτά απεβλήθη (λίγο αυστηρά) και ένας παίκτης του Πάνθρακα. Ο Μπάλαμπαν ξέρει μπάλα, αλλά είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να παίξει. Ούτε ο Ριέρα μου άρεσε σήμερα. Γενικά όλη η ομάδα κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά. Καλός ο Τσότσαλιτς, αλλά τραυματίστηκε, και ας ελπίσουμε να μην είναι σοβαρά. Ο Τσότσαλιτς είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης μας, αυτήν την στιγμή.
Καλός και ο Όμο. Ο Κουμουρτζί δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Λάτκα χωρίς λάθη, έβαλε και το χρυσό γκολ. Νάναι καλά.
Αυτόν τον Μπουβάλ, γιατί τον πήραμε? Ο άνθρωπος δεν ξέρει μπάλα.

Τέλος πάντων, αυτή η απογοητευτική χρονιά πέρασε, η αγωνία τελείωσε, και ας αρχίσουμε από τώρα να σκεφτόμαστε σοβαρά τι πρέπει να αλλάξει, για να έχουμε μέλλον. Οι παίκτες μας και ο προπονητής, πρέπει να κάνουν ότι μπορούν, να δώσουν λίγη χαρά στους φιλάθλους της ομάδας, μια νίκη με τον Άρη θα μας έδινε λίγη περηφάνεια, και εξ άπαντος νίκη και με την Λάρισα, να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα την σώσουνε. Αυτοί θας έριχναν, για χάρη γούστου. Ακόμα 2 νίκες θέλω, μακάρι να τελειώσουμε με επιτυχία και με την ΑΕΚ και την Καβάλα, αλλά δεν καίγομαι κιόλας.

Μετά, ο αγαπητός κατά τα άλλα Τζαβέλας, μπορεί κι αυτός να αρχίσει να σκέφτεται την νέα του ομάδα για του χρόνου. Σέβομαι τα όνειρα του καθενός. Εγώ προσωπικά, όσο και να πικραθώ, δεν θα του κρατήσω κακία, γιατί χάρη στα δικά του στημένα και τις ασιστ σωθήκαμε. Μακάρι να μείνει, αλλά δεν το βλέπω... Ονειρεύομαι κάποιος Τζαβέλας στο μέλλον, να παίζει στον Πανιώνιο, και να αισθάνεται πως παίζει στην ομάδα των ονείρων του.

Πρώτη φορά φέτος, μετά από νίκη είμαι τόσο απογοητευμένος. Δεν το χάρηκα σήμερα. Ας παίζανε λίγη μπάλα, ας βάζανε 2-3 γκολ όχι από στημένα, αλλά από κάποια ορθόδοξη ενέργεια, από κάποιους αυτοματισμούς να δημιουργηθούν ευκαιρίες, βαρέθηκα να περιμένω το επόμενο στημένο μπας και βάλουμε ένα γκολ, δεν παραπονιέμαι, αλλά δεν το ευχαριστιέμαι κιόλας. Ναι, τα στημένα μπορούν να ξεκλειδώσουν μια άμυνα, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά μια ομάδα, αλλά δεν είναι θέαμα αυτό, να παίζεις 90 λεπτά και να περιμένεις πότε θα εκτελέσει ένα φάουλ ή ένα κόρνερ ο Τζαβέλας.

Τέλος πάντων...


Η επόμενη αγωνιστική:



7 σχόλια:

IWN1998 είπε...

...Τελικά αποδεικνύεται ότι ο Πανιώνιος παίζει καλή μπάλα, όταν παίζει καλά ο Κουμορτζί. Βαρόμετρο.

cdu είπε...

Από που προκύπτει ότι σωθήκαμε «μαθηματικά»;

amanAM είπε...

Μένουν 4 αγωνιστικές, και μας χωρίζουν 9 βαθμοί από την ζώνη υποβιβασμού. Μαθηματικά δεν είμαστε σωζμένοι. "Μαθηματικά" (με εισαγωγικά) είμαστε, γιατί είναι αδύνατον να πάρουν 10 βαθμούς η Ξάνθη και ο ΠΑΣ.

Μαθηματικά, χτυπάμε ακόμα και Ευρώπη, αλλά τι να λέμε τώρα...

zamis είπε...

Να μπουν να παιξουν οι πιτσιρικαδες να τους δουμε τωρα πια.
Και να γινει ενα σοβαρο ξεσκαρταρισμα(οχι σαν τα περυσινα καλοκαιρινα εγκληματα)και σε αυτους και στους ''βεντετους''.

zamis είπε...

Και ειλικρινα δεν αντεχω αλλο τις δηλωσεις Τζαβελα.Καθε φορα εκνευριζομαι και περισσοτερο.

br fun_atic είπε...

Δεν είναι τραγικό να βλέπουμε δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος τον Μπάρκογλου; Και εδώ που τα λέμε είναι πιο εύκολο να είσαι ο Σισέ, να παίζεις στον Π.Α.Ο και να βάζεις +20 γκολ και πολύ πιο δύσκολο να σε λένε Μπάρκογλου και να βάζεις 11 γκολ με τον Λεβαδειακό.
Ήταν τελικά τόσο βαρύ το συμβόλαιό του ή τόσο χειρότερος από τον Μπάλαμπαν;
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι σε τι ακριβώς μοιάζει ο Μπουβάλ με τον Μπάλαμπαν και είναι η αλλαγή του. Επίσης δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί ο Ριέρα παίζει δεξί χαφ.

amanAM είπε...

Είναι εκ των ουκ άνευ ότι η ομάδα φέτος είχε πρόβλημα ρόστερ, και ότι μετά τους τραυματισμούς ή τις τιμωρίες ορισμένων παικτών, ο κάθε παίκτης δεν παίζει στην θέση του, αλλά όπου χρειάζεται.

Τώρα που σωθήκαμε, είναι η ώρα για αποφάσεις και προγραμματισμό.

Να αποφασίσουν οι αρμόδιοι ποιοί θα αξιολογήσουν το ρόστερ, ποιοί πρέπει να φύγουν, τι παίκτες πρέπει να αποκτηθούν, ποιοί είναι οι στόχοι, κλπ.

Και να στρωθούν όλοι στην δουλειά.