Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Tέλος τα χρήματα στο ποδόσφαιρο!

Ο κ. Μπιτσαξής σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τις αποφάσεις της Πολιτείας μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά επεισοδίων σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα που κορυφώθηκαν στον αγώνα της Καβάλας με τον Αρη για το Κύπελλο αλλά και συνεχίστηκαν την Κυριακή στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός για τη Σούπερ Λίγκα και στο Αιγάλεω - Ιωνικός για τη Β Εθνική.

Το πιο σημαντικό μέτρο είναι το... μαχαίρι που μπαίνει σε όλες τις επιχορηγήσεις της Πολιτείας μέσω του ΟΠΑΠ, προς τη Σούπερ Λίγκα, την ΕΠΟ και την Ενωση των ομάδων της Β και Γ Εθνικής που φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ!
Πριν από τη συνέντευξη Τύπου, ο Πάνος Μπιτσαξής είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Π.Γερουλάνο, ο οποίος με τη σειρά του είχε ενημερώσει την ΕΠΟ και τον Σοφοκλή Πιλάβιο για την απόφαση. «Οι Έλληνες παρακολουθούν με οργή και αγανάκτηση την τελευταία πράξη των αναξιόπιστων πρωταθλημάτων. Μιλήσαμε με όλους του φορείς, αλλά δυστυχώς και ο διάλογος και οι συμφωνίες κυρίων κατέρρευσαν. Όλα αυτά μας αναγκάζουν να πούμε ότι η βία δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί με τα λεφτά των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Ο κ.Μπιτσαξής ξεκαθάρισε ότι αναστέλλονται ακόμη και τα έσοδα των ομάδων που προέρχονται από διαφημίσεις του ΟΠΑΠ. Όχι, όμως, και η οικονομική στήριξη του ΟΠΑΠ στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, ειδικά ενόψει του Μουντιάλ.
Για να αρθεί αυτή η απόφαση που ισχύει άμεσα, ο κ. Μπιτσαξής ξεκαθάρισε πως πρέπει να διαπιστώσει ότι οι ομάδες έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη της βίας στα ελληνικά γήπεδα: «Πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού, βάσει της οποία θα μπορεί η ΕΠΟ να παρεμβαίνει και να αποφασίζει την οριστική διακοπή αλλά και την αναβολή ενός αγώνα. Να ληφθούν μέτρα τα οποία και θα βαραίνουν αποκλειστικά τις ομάδες για τη συμπεριφορά των οπαδών τους. Τέλος, θα πρέπει να λάβουν οι φορείς μέτρα τα οποία θα πείθουν ότι η αθλητική δικαιοσύνη απονέμεται με αξιόπιστο τρόπο. Είναι μη ποινές.»

Αντιδράσεις σε επίσημο επίπεδο θα υπάρξουν μετά το Πάσχα καθώς η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει για έκτακτο Δ. Σ. προκειμένου να δει τι θα κάνει, καθώς ο ΟΠΑΠ είναι αυτός που τη χρηματοδοτεί...
 
http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/76193-tέλος-τα-χρήματα-στο-ποδόσφαιρο

------------------
Σχόλιο:
 
Τι άλλο θα εφεύρουν τα λαμόγια που μας κυβερνάνε, για να μαζέψουν κι άλλα χρήματα για να τα φάνε κι αυτά?
 
Τα έσοδα του ΠΡΟΠΟ και του Πάμε Στοίχημα, βασίζονται πάνω στο προϊόν που παράγουν οι ΠΑΕ. Το κράτος ήδη κρατάει την μερίδα του λέοντος, και μοιράζουν χρήματα κυρίως στις μικρές ομάδες, που δεν έχουν ελπίδα επιβίωσης χωρίς τα χρήματα αυτά. Πως θα στείλουν περισσότερους νέους στα ναρκωτικά ή στα τηλεπαιχνίδια? Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο, τους δίνει κι άλλες διεξόδους. Ιδίως όταν γίνεται σε υγιείς βάσεις.
 
Η βία στα γήπεδα, δεν θα εξαληφθεί εάν στερηθούν οι "μεγάλες" ΠΑΕ τα έσοδα από το ΠΡΟΠΟ. Η βία θα εξαληφθεί, εάν ακολουθήσουμε το πετυχημένο μοντέλο της Αγγλίας. Καμία ομάδα (ούτε η Εθνική) για τα επόμενα 5 χρόνια σε διεθνείς διοργανώσεις, συλλήψεις των ταραχοποιών στους δρόμους και υποχρέωση τους να παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα κατά την διάρκεια των αγώνων, αστυνόμευση της κερκίδας από σεκιούριτυ, κάμερες, κλπ και παραδειγματική τιμωρία των ομάδων που υποθάλπτουν και ανέχονται τέτοιους οπαδούς με την αφαίρεση πολλών βαθμών και όχι με αστεία πρόστιμα, και οι υπότροπες ομάδες στην βήτα εθνική κι ακόμα πιο κάτω. Η αρχή να γίνει με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη, και μετά να ακολουθήσουν οι μικρότερες ομάδες. Όχι να εφαρμοστεί ο νόμος στον Ηρακλή για παράδειγμα, και οι μεγάλοι και πρωταίτιοι ατιμώρητοι για άλλη μια φορά.
 
Για τα του οίκου μας, πρέπει άμεσα να σταματήσουν οι ελάχιστοι (ευτυχώς) ανεγκέφαλοι που ξεκίνησαν την μόδα με τα λέηζερ και τα βεγγαλικά. Ομάδες σαν κι εμάς θα την πληρώσουν, τόσο μαλάκες είσαστε, δεν το καταλαβαίνετε πως κάνετε κακό στην ομάδα μας? Κι όταν εμείς τιμωρούμαστε με 10 ή 20 χιλιάρικα, τσούζει πολύ περισσότερο από όσο τσούζει τον Κόκκαλη ή τον Βγενόπουλο. Γιατί βάζετε μόνοι σας την θηλειά να μας κρεμάσουν?
 
Η μαγκιά σας είναι πολύ λίγη. Μαγκιά είναι ο τρόπος που ζείτε, όχι οι αλητείες στο γήπεδο, και η μίμηση των άλλων εξίσου ανεγκέφαλων με εσάς. Ξυπνήστε, από μαγκιά απέχετε παρασάγγες!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: