Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

συνέντευξη Κιντή στον Π.Κ.

Αν και είχα πολύ καιρό να αγοράσω Πανιώνιο Κόσμο, σήμερα το έκανα, γιατί ήθελα να διαβάσω την συνέντευξη του Γιώργου Κιντή.


Αν και θέλω να τοποθετηθώ επί της συνέντευξης, να εξηγήσω επί τροχάδην πως ένας λόγος που δεν αγοράζω Πανιώνιο Κόσμο, είναι πως από τότε που κυκλοφόρησε ο Π.Κ. το πρόγραμμα που μας μοιράζουν στο γήπεδο έγινε ένα δισέλιδο της κακιάς ώρας. Μπορεί να είναι συμπτωματικό, αλλά με ξενέρωσε, πιστεύω πως το πλούσιο πρόγραμμα με τις συνεντεύξεις κλπ που μας μοίραζαν μέχρι πέρυσι, προφανώς έχασε την ύλη που μετακόμισε στον Π.Κ.

Τέλος Πάντων, ας επιστρέψω στην συνέντευξη του Κιντή. Είπε στον Π.Κ. ακριβώς τα ίδια που είπε και σε εμάς, τους μπλόγκερ. Επειδή δεν κρατούσα σημειώσεις, δεν ήθελα να τοποθετηθώ επί της ουσίας, πριν δω γραμμένα όσα θυμόμουνα, για να γράψω επί όσων γράφτηκαν, και όχι επί όσων θυμάμαι.

Ο Κιντής μας παρακινεί να μην «βρίζουμε» παίκτες, αλλά την διοίκηση και εκείνον προσωπικά. Επίσης ότι είμαστε γκρινιάρηδες με την ομάδα μας που δεν κερδίζει τίτλους. Θα προσπαθήσει να αντλήσει νέους οπαδούς από τους 1,200,000 μετανάστες της χώρας μας γιατί μόνο με περισσότερους οπαδούς θα γίνουμε μεγάλη ομάδα.

Η πρώτη απάντηση στο σκεπτικό του Κιντή, ήρθε από όλο τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, την περασμένη Κυριακή. Σε ποιο σημείο γκρινιάξαμε? Πως υποδεχτήκαμε στο γήπεδο τον πρώην αρχηγό και παίκτη μας Ντάριο Φερνάντεζ?

Αντιθέτως, πέρυσι που είχαμε τον Μάκο που προκαλούσε, έβριζε, και έκανε χειρονομίες στην εξέδρα, ενώ παράλληλα με τις δηλώσεις του εξαγρίωνε τον κόσμο, φυσικά και η αντίδραση μας δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που έχουμε συμπεριφερθεί σε τόσους και τόσους άλλους. Εγώ προσωπικά, με το ζόρι κρατιέμαι με ορισμένους μιμητές του Μάκου, αλλά αυτοί τουλάχιστον έχουν αποφύγει τα αίσχη του Μάκου, που προκαλούσε την εξέδρα. Τώρα τον βρίζουν οι ΑΕΚτζήδες που φορτώθηκαν το παλτό.

Αυτά θα έλειπε να μας προσβάλλει ένα τσουτσέκι, κι εμείς να το χειροκροτάμε...

Ο πρώτος στην τάξη της συντακτικής ομάδας του Π.Κ. Μάκης Διόγος, είναι αυτός που στο blog του ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ, αντί να κάνει κριτική στην τεχνική ηγεσία και στην διοίκηση για τα χάλια της ομάδας μας επί Φερέρα, στοχοποιούσε παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Μπερνάρ Κουμουρτζί. Εγώ συμφωνώ με τον Κιντή, ότι η τεχνική ηγεσία κατ αρχάς, και η διοίκηση εν συνεχεία και κατά βάθος, είναι αυτοί που φέρουν την κύρια ευθύνη. Την ευθύνη της πρόσληψης Κιντή και την εν λευκώ ανάθεσης της τύχης του Πανιωνίου σε έναν ΑΕΚτζή και μάλιστα πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, δεν είναι δικιά μας επιλογή, αλλά επιλογή Τσακίρη. Εάν τα πράγματα σταβώσουν, πράγμα που δεν το εύχεται κανένας, ποιος θα φταίει? Ο Κιντής? Δεν νομίζω! Αυτός που τον επέλεξε θα φταίει, ο ίδιος ο μέτοχος της ΠΑΕ που εμπιστεύτηκε εν λευκώ τον άνθρωπο αυτόν. Καταλαβαίνω τον Κιντή να θέλει όλη την ευθύνη επάνω του, αλλά ξεχνάει πως για εμάς, δεν θα είναι ποτέ τίποτα παραπάνω από έναν ΑΕΚτζή που ο δικός μας πρόεδρος επέλεξε να τον εμπιστευτεί. Ακόμα και εάν όλα πάνε κατ ευχήν, και σε 2-3 χρόνια ο Πανιώνιος γίνει Μπαρτσελόνα της Ελλάδος, ο μάγκας θα είναι ο Τσακίρης που το ρισκάρισε με την επιλογή Κιντή, ενώ εάν τα πράγματα στραβώσουν, πάλι ο Τσακίρης θα φταίει, και θα είναι αυτός που θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Κανένας μας δεν έγινε Πανιώνιος από την λαχτάρα του να βλέπει την ομάδα μας να παίρνει τίτλους. Αγαπάμε τον Πανιώνιο, γιατί δεν θέλαμε να είμαστε Βάζελοι, Γαύροι, ή έστω χανούμια. Όμως δεν είμαστε οι 3-4 χιλιάδες που ερχόμαστε στο γήπεδο. Είμαστε πολύ περισσότεροι. Αλλά οι περισσότεροι έχουν βαρεθεί να φεύγουν από το γήπεδο με κατεβασμένο το κεφάλι, έχουν βαρεθεί να βλέπουν Μάκους, Μανιάτηδες, ή Τζαβέλες που δεν αγαπάνε την ομάδα, την φανέλα που φοράνε, το μόνο που τους απασχολεί είναι η προσωπική τους προβολή και η μεταγραφή που θα πάρουν σε «μεγάλη» ομάδα. Δεν είπαμε ποτέ να μην πουλάμε παίχτες, αλλά δεν θέλουμε οι παίχτες μας να είναι φευγάτοι πριν την μέση της σαιζόν. Θέλουμε να βλέπουμε ωραία μπαλίτσα, και όχι γιόμες του Τζαβέλα στα στημένα, μήπως και σκοράρουμε. Με τον Άρη είδαμε μπάλα, και όλοι χειροκροτούσαμε λες και είχαμε κερδίσει 5-0. Ακόμα και να χάναμε, το χειροκρότημα θα ήταν ίδιο, γιατί είδαμε προσπάθεια και πάθος. Πρώτη φορά φέτος!

Αποδεχτήκαμε με κρύα καρδιά τον Παράσχο για προπονητή μας, και ήδη τον έχουμε βάλει μέσα στην καρδιά μας, γιατί δεν κοιμάται στον πάγκο, και έχει καταφέρει να κάνει παίκτες με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία μέχρι εχθές, να το παλεύουν.

Ένα καλός Πανιώνιος, θα φέρει πίσω στο γήπεδο τον κόσμο του, και τότε δεν θα μας χωράει το γήπεδο μας. Θα φέρει επίσης πολλούς Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς, που έτσι κι αλλιώς συμπαθούνε την ομάδα μας, που θα προτιμήσουν να έρθουν στην Ν Σμύρνη να δούνε μπαλίτσα, παρά τα σούργελα του Κόκκαλη και του Βγενόπουλου. Δεν έχω πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά και οι άνθρωποι αυτοί, αναλογικά θα είναι Γαύροι και Βάζελοι, κάμποσοι Αλβανοί θα προτιμήσουν την ΑΕΚ λόγω του δικέφαλου αετού, και ελάχιστοι από αυτούς θα μπορέσουν να γίνουν οπαδοί του Πανιωνίου. Δεν είναι κακό να στοχεύουμε στους αλλοδαπούς, το κακό είναι που δεν στοχεύουμε πιο έντονα στην πιτσιρικαρία της Ν.Σμύρνης, της Καλλιθέας, του Αγ. Δημητρίου, της Γλυφάδας, κλπ. Και θα την προσελκύσουμε όχι μόνο με καλές τιμές στα εισιτήρια για παιδιά, εφήβους και φοιτητές, αλλά κυρίως με τις αγωνιστικές επιτυχίες.

Τέλος, κάτι πρέπει να γίνει με την θύρα 3, με τα βεγγαλικά και τα αντικείμενα που ρίχνουν τώρα τελευταία. Ξεκίνησε αυτό το κακό με τον Ολυμπιακό, συνεχίστηκε με τον ΠΑΟ, και με τον Άρη. Να κοπεί ο βήχας άμεσα σε αυτούς τους ανεγκέφαλους, διότι μόνο αλλοδαπούς θα βλέπετε του χρόνου, όσοι έχουμε οικογένειες και παιδιά, δεν θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε στο γήπεδο, με τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να αφιερώσω στον Κιντή μια Τραμουντάνα.


Αύριο παίζουμε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, και πρέπει οι παίκτες που θα παίξουν, να ματώσουν την φανέλα τους, για λόγους τιμής.

Φύσηξε Βοριά, Φύσηξε Τραμουντάνα,
Πανιώνιε να γ@μήσεις, την ΑΕΚ την πουτ@να!

9 σχόλια:

zamis είπε...

Σωστος!
Και καποιος να του πει του Κιντη οτι δεν βλεπουμε την ομαδαρα μας σαν μια μικρη αεκ και οτι δεν θελουμε να γινουμε χαλιφηδες στη θεση του χαλιφη οπως αυτοι.
Αν εχει στο μυαλο του τετοιου ειδους παρεξηγηση να γυρισει τωρα απο κει που ηρθε.

υ.γ. Μανιατης και Τζαβελας δεν εχουν για μενα καμια σχεση εκτος του οτι ειναι και οι δυο μπακ.

zamis είπε...

κοπιαρω απο το μπλογκ του Μακη
''...Πρόθεσή μου είναι όλοι οι παίκτες να μένουν στην Νέα Σμύρνη για να έχουν την καθημερινή επαφή με τον κόσμο και να καταλάβουν τι σημαίνει Πανιώνιος...''

ας το καταλαβει πρωτα αυτος και μετα οι παικτες.
κ.Κιντη,ο αμεσος ανταγωνιστης μας ειναι η ομαδα σου,ok?

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι τόσο στη συνάντηση όσο και στη συνέντευξη ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά.Κάποια σωστά και κάποια εκτός τόπου κι χρόνου.

Επειδή όμως ο Πανιώνιος χρειάζεται έργα, ας δούμε τις επιλογές του κου Κιντή σε θέματα ουσίας.

Είναι βέβαιο ότι στην ομάδα μας παίζουν παίκτες ή έχουν εργαστεί προπονητές που ήταν οπαδοί άλλων ομάδων. Ποτέ δεν υπήρξε κάποιος προκλητικός. Ακόμη κι όταν επέστρεψαν ο Μαύρος και ο Αναστόπουλους που, αν και αναδείχθηκαν από τον Πανιώνιο, ήταν σημαίες και φίλαθλοι άλλων ομάδων, τους υποστηρίξαμε γι αυτά που προσέφεραν η δεδομένη στιγμή στην ομάδα μας.
Εννοείται ότι ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε επιφυλακτικοί με τον κο Κιντή. Ας περιμένουμε όμως τις κινήσεις του. Για την ώρα το μόνο που έχουμε δει είναι δηλώσεις.

Ξέρω καλά ότι ο κος Κιντής δέχθηκε από τους "ιντερνίστρες" πολλές και σκληρές ερωτήσεις. Θα ήθελα να μάθω τις ερωτήσεις που δέχθηκε στις άλλες συναντήσεις αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε. Αυτό ήταν να το μάθουμε σήμερα. Αντί όμως γι αυτό, διαβάσαμε μια απλή συνέντευξη που δεν έλεγε και τίποτα σπουδαίο.

Ron Barceló είπε...

Πριν 3 χρόνια περίπου στο ΟΑΚΑ είχα ζήσει την μεγαλύτερη Πανιωνια ηδονή, ύστερα πό την κατάσταση του κυπέλλου στο Καραισκάκη. Καθισμένος σε μια θύρα ακρη θεού με ένα φιλαράκι αεκτζη ο οποιος δεν μπορούσε να χωνέψει με τίποτα την κηδεία που τους έκανε ο Τζιμπούρ, ο Χούτος κ τα υπόλοιπα παιδιά του Λίνεν. Όπως κ τότε, έτσι κ τώρα το είχαν σίγουρο. Μακάρι να πάθουν τα ίδια οι υπερόπτες τσάτσοι της πόλης.
Πάμε μωρή Πανιωνάρα! Ξενερωσε τους άλλη μια φορα

IWN1998 είπε...

Θα κάνω μια αντιδιαστολή με βάση ένα σημείο του σχολίου του BRF. Στον Πανιώνιο γύρισαν και ο Μαύρος και ο Αναστόπουλος, όντας σημαίες άλλων ομάδων και έχοντας φύγει στη νιότη τους και οι δυο κατά επεισοδιακό τρόπο από τον Πανιώνιο. Ο Μαύρος γύρισε, έμεινε, έπαιξε σαν κύριος και επαγγελματίας ολκής και βγήκε μάλιστα και πρώτος σκόρερ, έχοντας και ένα αλησμόνητο χατ τρικ εναντίον του Ολυμπιακού. Ο Αναστόπουλος γύρισε, και με την πρώτη νύξη του Ολυμπιακού μας εγκατέλειψε στα κρύα του λουτρού, δημιουργώντας χειρότερο προηγούμενο από την πρώτη του φυγή.
Θα προτιμούσα να έβλεπα παίκτες και παράγοντες να μεταγγίζονται στον Πανιώνιο με το προφίλ του Μαύρου, που σεβάστηκε πρώτα απ' όλα τη δική του προσωπικότητα και το δικό του κύρος.

Όσο για το δημοσίευμα του ΠΚ, λίγο με πείραξε ο τίτλος στο εσωτερικό (σελ. 8,9). "Ότι και να γίνει εγώ θα φταίω". Μας το είπε και σε εμάς ο κος Κιντής. Καταλαβαίνω ότι εννοεί ότι παίρνει όλες τις ευθύνες πάνω του. Αλλά όπως το διατύπωσε και σε μας και στον ΠΚ είναι ιδιαίτερα πεσιμιστικό. Σα να βλέπει δύσκολη την επιτυχία και να φαντάζεται το ρόλο του περισσότερο σαν buffer απόσβεσης της γκρίνιας, που επίσης έθιξε, για να μη φτάνει στο μεγαλομέτοχο. Θεωρώ ότι ο Πανιώνιος δεν ψάχνει κάποιον για να φορτώσει τις ευθύνες των αποτυχιών αλλά κάποιον για να αναλάβει τις υπευθυνότητες των ενεργειών, που θα φέρουν τις επιτυχίες. Είναι απλά θέμα διατύπωσης; Mπορεί...

br fun_atic είπε...

Πριν από τη δημοσιοποίηση της συνεργασίας με τον κο Κιντή, είχε δηλώσει ο Πρόεδρος ότι επιθυμεί να κάνει διάλειμμα ενός έτους από τον Πανιώνιο. Είναι λοιπόν θέμα καθαρά δικής του πρόθεσης. Έχει τον κο Κιντή για ένα χρόνο και βλέπουμε ή τον πιστεύει πραγματικά;

Σε κάθε περίπτωση και μόνο που παραχωρεί το μάνατζμεντ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το πως νοιώθει. Αυτό τι σημαίνει; Γόνιμη και αυστηρή κριτική, γιατί όλοι ενδιαφερόμαστε να πετύχει το σχέδιο.

Υ.Γ
Καλά έκανες και μου θύμισες την ιστορία με τον Αναστό γιατί την είχα ξεχάσει. Έχεις δίκιο

vassilis είπε...

Ιωνα ξέχασες τον Σαραβάκο που ήρθε σε μας προπονείτο ενα χρόνο μαζί μας και όταν ανεβήκαμε κατηγορία (1997) και του προτείναμε συμβόλαιο με 16 εκατομμύρια το χρόνο μας πούλησε για να ξαναπαει στον ΠΑΟ. Νόμισε ότι θα έκλεινε εκεί εντυπωσιακά την καριέρα του. Εμείς στο τέλος της χρονιάς πήραμε ένα κύπελλο.

Ο Μαύρος πέτυχε 2 γκολ και όχι 3 στη νίκη μας επι του ΟΣΦΠ στη Νέα Σμύρνη. Νομίζω σε αυτή αναφέρεσαι. Και αυτός όμως μας φέρθηκε πολύ άσχημα όταν ενώ είχε ξεκινήσει προετοιμασία και είχαν τελειώσει οι μεταγραφές αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αν εκείνη τη χρονια είχε παίξει ένα γκολ θα είχε βγάλει και δεν θα φτάναμε στην πολλαπλή ισοβαθμία που μας έριξε.

IWN1998 είπε...

Όταν έχεις φθάσει στην ηλικία που ήταν ο Μαύρος και έχεις βγει με τον Πανιώνιο πρώτος σκόρερ, μάλλον προτιμάς να κλείσεις την καρριέρα σου στα πάνω σου. Μπορείς να τον κατηγορήσεις αν συγκ΄ρινεις τη συμπεριφορά τουμε των άλλων. ΑΕΚτζης είναι ο άνθρωπος αλλά αν μη τι άλλο ήταν επαγγελματίας αρκετάς σωστός για τα ελληνικά πλαίσια.

cdu είπε...

Δεν έχω τη δυνατότητα να διαβάσω τη συνέντευξη Κιντή στον ΠΚ. Άρα κρίνω αποσπασματικά και από δεύτερο χέρι με βάση όσα έχουν γραφτεί στα μπλογκ για τις συναντήσεις. Με αυτό το μειονέκτημα λοιπόν, να πώ ότι δεν έχω δεί πολλά που να με κάνουν να αφήσω τους αρχικούς δισταγμούς για το εγχείρημα Κιντή. Ίσα ίσα βλέπω / ακούω πράγματα που είτε δημιουργούν νέα ερωτηματικά είτε ενισχύουν τους αρχικούς ενδοιασμούς μου.
Έχω διακρίνει δύο θετικά μόνο: αντί ο Τσακίρης να σηκωθεί να φύγει αλά Λιανός αφήνοντας την ομάδα έρμαιο, έχει την αξιοπρέπεια (και μπράβο του) να παραδώσει τη διοίκηση σε κάποιον που, τέλως πάντων, φαίνεται να έχει ένα σχέδιο για το οποίο έχει πάθος και όρεξη να το εφαρμόσει (καλύτερα ένα σχέδιο με το οποίο διαφωνώ παρά ότι κάτσει). Δεύτερο, φαίνεται πως ο Κιντής αντιλαμβάνεται πως σε μια ΠΑΕ πρέπει να γίνονται κάποια απλά και βασικά πράγματα, όπως τα διαρκείας, έγκαιρα. Και δυστυχώς αυτό το απλό δεν φαινόταν αυτονόητο από τη λειτουργία της ΠΑΕ.
Εξακολουθώ πάντως να έχω μεγάλους δισταγμούς και τα ερωτήματα που έχω εκφράσει στο παρελθόν.