Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Αυτοκριτική: Συγνώμη Τζαβέλα

Εχθές το βράδυ, καλεσμένος της ΝΕΤ ήταν ο Τζαβέλας μας.

Ο Τζαβέλας εχθές ήταν σοβαρός, μίλησε πολύ σωστά, κι αισθάνομαι την ανάγκη να του ζητήσω συγνώμη για την κριτική που του έχω κάνει για τις εκάστοτε δηλώσεις του.

Διότι τον έχω κρίνει από τις δηλώσεις του, όπως τις μετέφεραν οι δημοσιοκάφροι, ενώ δεν τον είχα ακούσει με τα αυτιά μου, μέχρι εχθές.
Ο Τζαβέλας μίλησε σωστά. Είπε πως η ομάδα του (ο Πανιώνιος) χρειάζεται ενίσχυση, και όλοι μαζί (και αυτός...) μπορούν του χρόνου να πάνε πολύ καλύτερα.

Είπε πως θα ακούσει την γνώμη και τις συμβουλές του Τσακίρη, και γενικά μίλησε πολύ σωστά. Είναι φυσικό να θέλει να ανέβει σκαλοπάτια στην καριέρα του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μίλησε προσβλητικά για την ομάδα μας, που τον ανέδειξε. Δεν έπλεξε ο εγκώμιο του Φερέρα, είπε πως ο αλλαγές προπονητών δεν βοήθησαν τον Πανιώνιο να δέσει σαν ομάδα και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έχασαν για μεγάλο διάστημα την ψυχολογία τους, κλπ.

Οι δημοσιογράφοι επέμεναν να τον κάνουν να παραδεχτεί πως είναι ήδη υπό μεταγραφή, ο Τζαβέλας δεν έπεσε στην παγίδα τους, είπε απλώς πως θεωρεί πως το στυλ ποδοσφαίρου που νομίζει ότι του ταιριάζει, είναι στην Γερμανία και στην Ιταλία.

Εάν ήταν γραπτή συνέντευξη, και είχε τίτλο: Ο Τζαβέλας θέλει να πάει στην Γερμανία ή στην Ιταλία μετά τα 2 εναπομείναντα παιχνίδια με τον Πανιώνιο, κι εγώ θα γινόμουνα έξαλλος! Θα γράφανε πως στενοχωρήθηκε που έφυγε ο Φερέρα, κι εγώ θα γινόμουνα τούρμπο!!

Διότι θα παρέλειπαν τα μισά που είπε, θα άλλαζαν την σειρά στα άλλα μισά, και θα άλλαζε όλο το στυλ και το ύφος των δηλώσεων.
Γι αυτό δεν πρέπει να τσιμπάμε με τις λαλακίες που διαβάζουμε αριστερά δεξιά, μας παρασύρουν σε λάθος συμπεράσματα, και λάθος σκεπτικά, και αδικούμε προφανώς παίκτες που δεν φταίνε σε τίποτα.

Ίσως ο Κιντής να έχει δίκιο σε αυτό που είπε, πως θα φροντίσει να υπάρχει ζωντανός διάλογος των παικτών μας με εμάς τους οπαδούς, έτσι θα έχουμε σωστή εικόνα των παικτών μας, και δεν θα τσιμπάμε σε δημοσιοκαφρικές αλητείες.

Τέλος, θέλω να πω πως μετά την συμπεριφορά του Ντάριο Φερνάντεζ, ήρθε ο Τζιμπούρ με τις δηλώσεις του να μας συγκινήσει άλλη μια φορά. Είπε πως του ήταν δυσάρεστο να παίζει εναντίον της ομάδας που τόσο πολύ αγάπησε...

Τελικά, μπορεί να μην είμαστε πολλοί, αλλά είμαστε αγαπησιάρηδες. Μακάρι να καταφέρουμε να γεμίσουμε με Τζιμπούρ και με Ντάριους, που εκτός της προσφοράς τους σαν παίκτες, να μας αγαπάνε πραγματικά.

Παρόλο που ειδικά με τον Τζιμπούρ, το διαζύγιο δεν ήταν τόσο φιλικό, η έκφραση της αγάπης του είναι μια κίνηση, που μας παίρνει και τα σώβρακα.

Υπόσχομαι πως θα είμαι πιο προσεκτικός από εδώ και πέρα, και θα προσπαθώ να μην παγιδεύομαι από δημοσιοκαφρικές αηδίες. Συγνώμη ρε Τζαβελάκο, σου έχω σούρει σκληρά λόγια, ελπίζω να μην με παρεξήγησες. Δεν έχω και δεν είχα καμία πρόθεση να σε αδικήσω.

ΥΓ1. Εάν κριθεί απαραίτητη η μεταγραφή του Τζαβέλα, του εύχομαι καλή τύχη όπου κι αν πάει. Δεν με πειράζει να φύγει, με πειράζει να είναι φευγάτος ενώ παίζει για εμάς, και να βλέπει τον Πανιώνιο απλώς σαν ένα σκαλοπάτι για την καριέρα του. Κάποιοι τον χειροκροτάνε κάθε Κυριακή, τον υποστηρίζουν, τον ενθαρύνουν, και πρέπει να τους σέβεται.

ΥΓ2. Άντε βρε Πανιωνάρα, κάνε το θαύμα σου, πάρε το τρίποντο με τα μπουρδέλα την Λάρισα, να πάρουμε τουλάχιστον την 6η θέση, να έχουμε μεν την πίκρα μας, αλλά να μην είμαστε με κατεβασμένα κεφάλια όλο το καλοκαίρι...

8 σχόλια:

amanAM είπε...

Θέλω να πω επίσης πως ο Φερέρα, προφανώς είχε ένα μοντέλο στο μυαλό του, το οποίο προσπαθούσε να το εφαρμόσει ανεξάρτητα τι υλικό διέθετε, τι ήταν οι παίκτες ικανοί να κάνουν και τι όχι, και ανεξάρτητα της ικανότητας και της τακτικής του αντιπάλου. Ο Φερέρα είχε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, και δεν είχα καμία ικανότητα αλλαγής σε αυτό.

Έτσι, όταν πέτυχε κάποια στιγμή αυτό το μοντέλο να δουλέψει, μόλις τον πήραν μυρωδιά οι αντίπαλοι προπονητές, τον παγίδευαν εύκολα, αφού δεν προσάρμοζε τίποτα και για κανέναν λόγο.

Στο τέλος, ορισμένοι θεωρούσαν πως το σύστημα ήταν σωστό, αλλά οι παίκτες έφταιγαν που δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα.

Ο Παράσχος ξεμπρόστιασε τον Φερέρα καιτους θαυμαστές του, γιατί οι ίδιοι παίκτες με πιο σωστή αξιοποίηση, με προπονητή στον πάγκο και όχι υπνοβάτη, παίζουν ωραία μπαλίτσα.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν στο υλικό, αλλά στον προπονητή.

Ίσως εάν δεν είχαμε χάσει τόσο χρόνο, δεν θα είχε κουραστεί και απογοητευτεί ο πρόεδρος μας, και δεν θα έψαχνε τρόπους αποχώρησης.

Έβαλε τα ωραία του λεφτά, για να χαρεί ο ίδιος και να χαρίσει χαρά σε όλους εμάς, όχι να αηδιάζει από το θέαμα που παρουσίαζε ο Πανιώνιος επί Φερέρα.

zamis είπε...

Αυτα παθαινεις αμα ακους τους δημοσιογραφοπατερες.Προς γνωση και συμμορφωση λοιπον.
Ο Τζαβελας μαζευτηκε παντως,δεν φταινε και για ολα οι γραφιαδες του ποκ.
Ισως να ειναι και εργο Κιντη αυτο.
Για να δουμε..

br fun_atic είπε...

Τζιμπούρ και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

cdu είπε...

@zamis
τι λες μωρά που ξέρεις ΕΣΥ και δεν ξέρουν οι δημοσιογράφοι; Ορίστε μας, τα ίδια γράφεις και για το παιχνίδι εχτές. Για πρόσεξε λιγάκι και αύριο με τον κηδεμόνα σου.
Σοβαρά τώρα, δεν πιστεύω στα μάτια μου με αυτά που διαβάζω. Δεν υπάρχει πέναλτυ στον Καφέ αλλά θέατρο ενώ μάλλον γίνεται στον Τζιμπούρ. Όμς, από τα ηλεκτρονικά media όλοι είδαν το πρώτο πέναλτυ κυρίως: Contra, sport24, sport.gr, sportime,  SentraGoal,  gazzetta, nova-sport-fm,  exedrasports, ελευθεροτυπία. Τη φάση του Τζιμπούρ είδαν μόνο τα sport.gr nova-sport-fm  και ελευθεροτυπία. Το θέατρο του Γιάχιτς το είδαν μόνο τα SentraGoal (ο δικός μας Λαδόπουλος) και nova-sport-fm ενώ το χέρι του το είδε μόνο η ελευθεροτυπία. Πάρτε και δείγματα γραφής.  

sportime: 45' Η "Τρομοκρατία" εις βάρος της ΑΕΚ συνεχίζεται για ένα ακόμα παιχνίδι από τους διαιτητές. Συνδυασμός μεταξύ Τζιμπούρ και Καφέ, ο αρχηγός της ΑΕΚ τσιμπάει την μπάλα, ο Μπέλιτς παίρνει τα πόδια του και ο Κύρκος που είναι δίπλα στην φάση, κλείνει εσκεμμένα τα μάτια του και δείχνει άουτ.

gazzetta: Γιατί αν είναι 100% βέβαιος ότι δεν υπάρχει παράβαση σε αυτή τη φάση, τότε πρέπει να τον αποσύρουν άμεσα..

Επίσης αν κανείς διαβάσει τις περιγραφές από κάποια site νομίζει πως αναφέρονται σε άλλο παιχνίδι.

Να τους χαιρόμαστε τους δημοσιογράφους στην πατρίδα.

zamis είπε...

Στη sportday και στη συνοψη αγωνιστικης που κανει ο γνωστος παραγοντας-κριτικος κινηματογραφου-γευσιγνωστης-παρουσιαστης κλπ κλπ αναφερεται σε ολες τις ομαδες πλην Πανιωνιου.
Γιατι τι να πει? Οτι ο Παρασχος μας εκανε ομαδα σε αντιθεση με το πουλεν του?
Ποση εμπαθεια πια..

τρελοπανιωνιος είπε...

τον εκτιμαω τρελα τον Τζαβελα... ειναι παικτουρα και ειναι καλος χαρακτηρας... ειμαι σιγουρος πως αυριο μεθαυριο θα ειναι ενας ακομα παικτης που θα ερθει να κανει την κινηση του Φερναντεζ στην 3-2... Αν θα ειμαστε βεβαια τυχεροι γιατι θα παιζει σε μεγαλο ευρωπαικο συλλογο και οχι σε κοτετσια στυλ ΠΟΚ...Το θετικο ειναι οτι ο Τζαβελας δεν εχει προβλημα να μεινει ακομα εναν χρονο στον Πανιωνιο

amanAM είπε...

μην το λες: Με τον Κιντή, σύντομα θα βρεθούμε να παίζουμε στα τσάμιονς και στα γιουρόπα ληγκς, μέχρι διηπειρωτικό μας βλέπω, και ο Τζαβέλας θα είναι πολύ τυχερός εάν πέσει πάνω μας, εάν καταφέρει ποτέ να παίξει σε ανάλογη ομάδα με τέτοιυς ευρωπαϊκούς στόχους!

Είπαμε, το μοντέλο που ακολουθούμε είναι της Λυόν. Εάν ζητούσε τον Τζαβέλα η Λυόν, θα την θεωρούσε παρακατιανή μεταγραφή?

Φυσικό είναι να θέλει να μείνει. Στην Λυόν του μέλλοντος παίζει, που να τρέχει αλλού?

Κι ύστερα ζήσαμε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα!

amanAM είπε...

Το τσάμπιον ληγκ, έγινε τσάμιονς ληγκ, εκ παραδρομής. Αλλά ίσως να είναι κι αυτός ένας τρόπος!

Το τσάμιονς λήγκ μπορεί να είναι ένα τοπικό κύπελο, προς τιμής κάποιου Τσάμη!