Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

25η αγωνιστική Πανιώνιος-Ξάνθη

Οι 18 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος για τον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη είναι οι: Ανδριόλας, Μπέλιτς, Όμο, Κοντοές, Γουέλινγκτον, Λάτκα, Σκούφαλης, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Αναστασόπουλος, Τζαβέλλας, Μπάλαμπαν, Ριέρα, Μπουβάλ, Σάμαρης.

Σήμερα, δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα της φετινής χρονιάς. Εάν νικήσουμε, πάμε στους 31βαθμούς, ο Ηρακλής δύσκολα (αλλά δεν είναι απίθανο) θα πάρει βαθμό ή βαθμούς από τον Ολυμπιακό, λογικά θα παραμείνει στους 28 β, ο Εργοτέλης λογικά θα νικήσει τον Ατρόμητο και θα φτάσει τους 32 β, ο Ατρόμητος θα παραμείνει στους 31, ή σε περίπτωση ισοπαλίας ο Ατρόμητος θα φτάσει τους 32 και ο Εργοτέλης θα βρεθεί στους 30, με τον Αστέρα κανένας δεν ξέρει εάν έχουν "πουλήσει" το παιχνίδι στον ΠΑΣ ή εάν θα το παλέψουν, πιθανόν λοιπόν να μείνει ο Αστέρας στους 30 αλλά μπορεί και τους 31 ή και τους 33 β, αντιστοιχα ο ΠΑΣ θα κινηθεί από τους 21 μέχρι τους 24 βαθμούς, ο Λεβαδειακός λογικά θα χάσει από τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, οπότε θα παραμείνει στους 24β, η δε Λάρισσα έφτασε στους 27 βαθμούς, μετά την νίκη της επί της ΑΕΚ, που έδειξε εχθές το μέγεθος της, είτε γιατί "πούλησε" το παιχνίδι, είτε γιατί δεν μπόρεσε να παίξει στοιχειωδώς καλύτερα από όσο έπαιξε τελικά, και δίκαια έχασε. Όποιος είδε το παιχνίδι, είδε μια ΑΕΚ κατώτερη ακόμα και του Πανθρακικού. Τέλος πάντων. Ο μόνος που πάλευε το παιχνίδι, μόνος του, χωρίς να του μεταβιβάζει κανένας την μπάλα, ήταν ο Τζιμπούρ που χάλαγε το κλίμα, και έγινε προφανώς αλλαγή για να μην κάνει καμιά μαλακία και βάλει γκολ από το πουθενά. Εχθές ο Τζιμπούρ απέδειξε πως έχει Πανιώνια ψυχή. Όταν είδε και απόειδε, γύρισε πίσω και μάζευε μόνος του την μπάλα, αλλά ήταν τόσο μόνος του, που δεν μπόρεσε να κάνει πολλά.

Εάν το τέλος του παιχνιδιού με την Ξάνθη, μας βρεί με τους 3 βαθμούς στην τσέπη, λογικά θα είμαστε στην 8η θέση, 7 βαθμούς μακριά από τον υποβιβασμό, και μακριά από κάθε πιθανότητα κινδύνου.

Εάν δεν νικήσουμε, τότε θα παραμείνουμε στο μάτι του κυκλώνα, αφού όχι μόνο θα μείνουμε στους 28 ή θα φτάσουμε στους 29 βαθμούς, ενώ θα φτάσει και η Ξάνθη στους 26 ή στους 28 βαθμούς και αυτή... Το φάντασμα του υποβιβασμού θα είναι ακριβώς πίσω μας.

Εμείς τώρα, σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα, θα είμαστε χωρίς Μανιάτη λόγω τιμωρίας, χωρίς τους τραυματίες Εστογιάνωφ, Καστελιόνε, Γιόνσον, Νικολάου κλπ, χωρίς τερματοφύλακα, διότι όποιος και να παίξει στο τέρμα, ότι πηγαίνει προς το τέρμα γίνεται γκολ (!), είμαστε ουσιαστικά χωρίς επιθετικό, και σίγουρα χωρίς ψυχολογία.

Σε κάθε περίπτωση, είμαι υπέρ της τιμωρίας του Μανιάτη, διότι σαν αρχηγός θα έπρεπε να ηρεμεί τους συμπαίκτες του, και όχι να τσακώνεται μαζί τους. Έστω και τώρα, είναι προτεραιότητα η πειθαρχία στην ομάδα, όταν γίνονται εκπτώσεις σε αυτήν, καταλήγουμε σε ομάδες τύπου Φερέρα, με παίκτες με μόνιμη θέση και νοοτροπία δημοσιουπαλληλική. Εάν δεν σπάσεις αυγά, δεν τρως ομελέτα.

Στο τέλος του γύρου, θα κρίνω τον Παράσχο εκ του αποτελέσματος. Δεν θα είμαι επιεικής μαζί του, αλλά για να μπορώ να είμαι αυστηρός, θα πρέπει να σέβομαι τις αποφάσεις του και τις επιλογές του. Εάν δεν κάνει ότι κρίνει αυτός απαραίτητο, στο τέλος θα είναι άδικο να τον κρίνω για όσα έκανε, ενώ οι ενέργειες του θα είναι αποφάσεις άλλων.

Δέχομαι πως ο Φερέρα πιθανόν να πιέστηκε για ορισμένα θέματα, αλλά φταίει αυτός που έσκυψε το κεφάλι στις πιέσεις. Τελικά, αυτός ήταν υπεύθυνος, και αυτός κρίθηκε. Έτσι και ο Παράσχος, είναι αυτός που θα κριθεί, αλλά μέχρι τότε, θα πρέπει να του αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να χειριστεί τα αγωνιστικά θέματα καιτα θέματα πειθαρχίας όπως εκείνος κρίνει.

Στο τέλος, ένα από τα πολλά προβλήματα του Φερέρα, ήταν η παντελής έλλειψη πειθαρχίας στα αποδυτήρια. Ας αναγνωρίσουμε στον Παράσχο, ότι το παλεύει σε αυτόν τον τομέα.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ, ο Παράσχος έβαλε σαν βασικό τερματοφύλακα τον (κρύο) Μπεθέρα, και δεν του βγήκε. Τώρα επαναφέρει τον Ανδριόλα, και τον Μπεθέρα δεν τον έχει ούτε στον πάγκο. Πήρε ένα ρίσκο, και δεν του βγήκε. Αν μη τι άλλο, ο Παράσχος προσπαθεί. Και αυτό το βλέπω, όχι σαν τον άλλον τον βλάκα που κοιμότανε όρθιος.

Τέλος πάντων, καλή επιτυχία σήμερα, ας ελπίσουμε πως σήμερα θα χαμογελάμε στο τέλος του παιχνιδιού.

3 σχόλια:

antunix είπε...

Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα!!

antunix είπε...

Και ας μην έχω βίντεο!!!!!!!!!!!!

amanAM είπε...

Thanks

Για δώρο, θέλω σήμερα μια πεντάρα! 5-0!!!