Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

1-1 στο Χαριλάου

Θα το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ: Στα αρχίδια μου κι αν ήταν οφσάιντ ο Κουμουρτζί στο γκολ της ισοφάρισης στο 93, μην πω πως χάρηκα περισσότερο γι αυτό!!!


Γιατί μέχρι τότε, ο Πανιώνιος έχανε 1-0 από τον γελοίο τον Κωνσταντινέα (κι όχι από αυτόν τον άθλιο Άρη), τον πιο εγκληματία διαιτητή που μας σφύριξε φέτος, και με οποιονδήποτε άλλον διαιτητή αν παίζαμε, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό, γιατί δεν θα φτάναμε ποτέ στο 93 να χάνουμε από αυτόν τον Άρη, αυτός ο Πανιώνιος δεν θα έχανε ποτέ.

Από θέση οφσάιντ, χτύπησαν εσκεμμένα τον Μπέλιτς, του κόψανε το ποδόσφαιρο για 2 μήνες τουλάχιστον, και δεν βγήκε ούτε κίτρινη. Στο 20’, ο αλήτης ο Αμπρέου χτύπησε δολοφονικά τον Ριέρα, και δεν σφύριξε ούτε φάουλ, ενώ έπρεπε να δείξει απ ευθείας κόκκινη κάρτα ο αλήτης ο Κωνσταντινέας. Ο Νέτο, μπροστά στον διαιτητή και τον επόπτη στο 25’ χτυπάει με το χέρι του τον Τζαβέλα, και δεν βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 49', ανατρέπεται εκτός περιοχής από τον Σηφάκη ο Ριέρα, σε προφανή θέση για γκολ, και δεν σφυρίζει ούτε φάουλ, ενώ είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας. Μετά το 1-0, ο Ριέρα υποδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή, κι από πίσω του πέφτει πάνω του ο αμυντικός του και τον γκρεμίζει, κι ο αλήτης ο Κωνσταντινέας περί άλλων τυρβάζει… Μετά από όλα αυτά, ενώ ο Άρης έπρεπε να παίζει με 7 ή 8 παίκτες, χάρισε και την δεύτερη κίτρινη στον Κουμουρτζί, που έκανε  φάουλ που άξιζε την δεύτερη κίτρινη, αλλά ο Κωνσταντινέας μάλλον πάτσιζε (στο άθλιο μυαλό του) για τις αποβολές του Άρη που του χάρισε...

Δεν μιλάω για 10 τουλάχιστον αμφισβητούμενα φάουλ υπέρ μας που τα έφαγε το χρονοντούλαπο της ιστορίας, μιλάω για ξεκάθαρες φάσεις που ο Άρης έδειξε Λατινοαμερικάνικο χαρακτήρα, αλλά μόνο ως προς την κλωτσοπατινάδα και τον τσαμπουκά.

Ως προς το παιχνίδι, καλώς ήρθες Μπεθέρα. Ο πιτσιρικάς έδειξε ότι έχει ταλέντο και μέλλον. Θα ήθελα να δω τι αξίζει και ο Ανδριόλας, αλλά δεν μπορώ να πω πως ο Μπεθέρα είναι για τα μπάζα, κάθε άλλο, είναι κατά πολύ καλύτερος από τον Μπέλιτς, κάνει εξόδους, έκανε μια ενέργεια σαν παγκότερμα και έσωσε την άμυνα από τα χειρότερα, έκανε αποκρούσεις, και προδόθηκε (από την απειρία του) στο στήσιμο του τείχους, πιθανόν να έκλεψε όχι μόνο απόσταση αλλά και θέση σε σχέση με το τείχος ο Αρειανός που το εκτέλεσε, και παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Μπεθέρα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Για εμένα, ο καλύτερος παίκτης μας ήταν ο Καστελιόνε. Καλοί όλοι, αλλά καλύτερος όλων ο Καστελιόνε. Πολύ καλός και ο Νικολάου. Ο Όμο, άλλη μια φορά προσπάθησε πολύ, έκανε ότι μπορούσε, αλλά τι να πω… Ο Κοντοές θα ήταν πολύ καλύτερος στην θέση του, και θα είχαμε γλυτώσει από τις 2-3 γκέλες του Όμο, που ευτυχώς δεν τις πληρώσαμε.

Αυτός που δεν μου άρεσε σήμερα, ήταν ο Εστογιάνωφ. Αργούσε να δώσει την μπάλα, έπεφτε εύκολα  με το παραμικρό, ενώ ακόμα και ένας βλάκας θα καταλάβαινε πως δεν θα σφύριζε φάουλ με τίποτα αυτός ο καραγκιόζης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, έπεφτε και χωρίς φάουλ. Η τρίπλα τσιμπάω την μπάλα προς τα πίσω και μετά ξανά μπροστά, όμορφη δεν λέω, αλλά αφού σε έχουν πάρει χαμπάρι ρε Φαμπιάν, μην την συνεχίζεις… Είναι εκνευριστικό.

Αλλά, πέραν στη σφαγής, πέραν των ευκαιριών που χάσαμε με αποκορύφωση το δοκάρι του Μπάλαμπαν στο πρώτο ημίχρονο, πέραν της άριστης κυκλοφορίας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σε κάποια φάση είχαμε 67% κατοχή μπάλας, πέραν ότι παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και σταθήκαμε αντρίκεια μέσα στο Χαριλάου…
…θέλω να ευχαριστήσω τον φετεινό Πανιώνιο, γιατί παρόλο που βρεθήκαμε (άδικα) στο 82’ πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή και την εικόνα του παιχνιδιού κι ενώ ο Άρης έπαιζε με 10 (διότι έδειξε και μια από τις 5 κόκκινες που έπρεπε να δείξει στους Αρειανούς ο χασάπης), δεν απογοητεύτηκα, και περίμενα ότι θα ισοφαρίσουμε, και όταν μπήκε το γκολ, ήταν η επιβεβαίωση ότι φέτος δεν χάνουμε, το παλεύουμε μέχρι το 90φεύγα, δεν πίστεψα ούτε στιγμή πως θα χάναμε στο τέλος, ενώ… μέχρι πέρυσι, το 1-0 θα σήμαινε ότι τελείωσε το παιχνίδι για εμάς, και στο τέλος θα τελειώναμε πιθανόν με 2-0 ή και 3-0.

Μπράβο ρε Πανιωνάρα, με έκανες πολύ περήφανο, γιατί κατάφερες και πήρες αντρίκεια το Χί, και παρόλο που το γκολ του Κουμουρτζί στο 93’ το πιο πιθανόν είναι από θέση οφσάιντ, εγώ αισθάνομαι αδικημένος από το αποτέλεσμα!!!

Το ΑΕΚάκι έχει σειρά, και είναι η ώρα να δούμε και ένα μεγάλο αποτέλεσμα, ένα 3-0 θα είναι ότι πρέπει, σαν επιστέγασμα της ανωτερότητας της ομάδας μας φέτος. Πάμε γερά!!!

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Με Όνειρα το Πόλο στο Κότορ

Η ομάδα πόλο αναχωρεί σήμερα 27/11/2009 για το Κότορ του Μαυροβουνίου συνεχίζοντας τον αγωνιστικό Γολγοθά του μήνα αυτού.

Συνέντευξη Τύπου ...

προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. παραχώρησε σήμερα ο Εμίλιο Φερρέρα. Ο προπονητής του Πανιωνίου μίλησε για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Άρη, αλλά και για τη γενικότερη πορεία των κυανέρυθρων στο πρωτάθλημα.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

αγαπητέ πρόεδρε

Εάν διαβάζεις τα μπλογκς (διόλου απίθανο), θα σου πρότεινα να μην το κάνεις στα κρυφά, αλλά να έχεις το θάρρος της γνώμης σου, και να μας εκθέτεις τις απόψεις σου.

μέχρι στιγμής, δεύτερος σκόρερ της ομάδας ο Όμο

Μπάλαμπαν Μ. 4
Ομο Σ. 3

πλάκα μας κάνουν, δεν μπορεί!!!

Εκτός δράσης για περίπου είκοσι (20) ημέρες θα μείνει ο Δημήτρης Σιόβας.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Μανιάτης: «Θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό»

Την επιθυμία του να αγωνιστεί μελλοντικά στο εξωτερικό εξέφρασε ο Γιάννης Μανιάτης,

12η αγωνιστική Super League, Άρης - Πανιώνιος Γ.Σ.Σ, Εισιτήρια

25/11/2009


Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας οτι εξασφάλισε πεντακόσια (500) εισιτήρια για τη Θύρα 4 του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης για τον αγώνα της Κυριακής (29.11, 16.45), Άρης - Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.

Τό κόστος είναι €15 και η διάθεσή τους θα γίνει ώς εξής:

Τετάρτη 25.11 από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος 10.00 - 18.00

Πέμπτη 26.11 από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος 10.00 - 18.00

Παρασκευή 27.11 από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος 10.00 - 18.00

Σάββατο 28.11 από τον σύνδεσμο φιλάθλων Πάνθηρες

Κυριακή 29.11 από το εκδοτήριο, εξώ από τη Θύρα 4 του γηπέδου, από τις 15.45 έως την έναρξη του αγώνα (16.45)

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

παράξενο!!!

Ενώ η ομάδα έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα και να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, και ενώ το κλίμα μοιάζει να είναι άριστο, ξαφνικά ακούγονται ειδήσεις περί επιστροφής του Τζιμπούρ, περί μεταγραφών ( Τσότσαλιτς, ποιός είναι αυτός πάλι?), κλπ.

Τόσες ομάδες σέρνονται, με πρώτο και καλύτερο τον Ολυμπιακό, και ξαφνικά οι ειδήσεις περί μεταγραφών βγαίνουν για τον Πανιώνιο... Είναι τουλάχιστον παράξενο αυτό που συμβαίνει.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κοιτάζει Τσότσαλιτς???

http://www.sport-fm.gr/article/205745

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάσει και ο Πανιώνιος άρχισε να κάνει τις πρώτες του κινήσεις. Οι «κυανέρυθροι» ενδιαφέρονται για τον Έντιν Τσότσαλιτς, ο οποίος πρόκειται να βρεθεί στην Ελλάδα τις πρώτες μέρες του Δεκέμβριου, για να δοκιμαστεί από τον Εμίλιο Φερέρα.

Ο 21χρονος Τσότσαλιτς, κατάγεται από τη Βοσνία, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ενώ φοράει τη φανέλα της Ζελέζνιτσαρ, από τη οποία θα μείνει ελεύθερος τον Ιανουάριο.

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Τσακίρης

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε ο Κωσταντίνος Τσακίρης για αναλάβει την προεδρία της Σούπερ Λίγκας, ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση.

"Ψήνεται" επιστροφή Τζιμπούρ???

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=52659
 
Το "αγκάθι" που ακούει στο όνομα Ράφικ Τζιμπούρ ενδέχεται να βγάλει από το... σώμα της ταλαιπωρημένης ΑΕΚ ο Πανιώνιος, που σύμφωνα με πληροφορίες θα επανεντάξει στο δυναμικό του από τον προσεχή Γενάρη τον γαλλοαλγερινό επιθετικό
 
Ο 25χρονος στράικερ βρίσκεται σε δυσμένεια από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και εδώ και τρεις μήνες είναι σε "καραντίνα" από τον προπονητή της ΑΕΚ, με την διοίκηση του Δικεφάλου να του έχει διαμηνύσει να βρει ομάδα και να φέρει πρόταση για να φύγει.
Κάπου εδώ μπαίνει στη μέση ο Πανιώνιος, που είχε ενδιαφερθεί για τον παίκτη από τα πρώτα επεισόδια που είχε ο Τζιμπούρ με τον Μπάγεβιτς, όμως τότε ο ίδιος ο γαλλοαλγερινός δεν ψηνόταν με την ιδέα να επιστρέψει στη Νέα Σμύρνη, καθώς θεωρούσε ότι αυτό θα ήταν πισωγύρισμα.
Ομως από τη στιγμή που ομάδα, η οποία θα δίνει τα λεφτά που θέλει η ΑΕΚ δεν βρέθηκε και παράλληλα τίθεται εν αμφιβόλω η συμμετοχή του στο Μουντιάλ με την Αλγερία, καθώς δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, άρχισε να βλέπει με καλό μάτι την προοπτική των "κυανέρυθρων".
Ολοι ικανοποιημένοι
Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν πως ο Τζιμπούρ θα παραχωρηθεί δανεικός από την "Ενωση" στον Πανιώνιο μέχρι το καλοκαίρι. Μια συμφωνία που βρίσκει άπαντες ικανοποιημένους.

Ο παίκτης θα παίξει σε μια ομάδα που αγαπήθηκε και θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Πανιώνιος θα ενισχυθεί στην γραμμή κρούσης με έναν αποδεδειγμένα καλό ποδοσφαιριστή, που γνωρίζει άριστα τα... κατατόπια της Πλατείας και η ΑΕΚ, αφενός θα γλιτώσει από ένα "αγκάθι" στις πληγές της και αφετέρου θα απαλλαγεί από 1-2 δόσεις που έχει να λαμβάνει ο Πανιώνιος, βάσει των συμφωνηθέντων το καλοκαίρι του 2008, όταν ο Τζιμπούρ είχε πάρει μεταγραφή στον Δικέφαλο, ενώ όσον αφορά στο συμβόλαιό του θα καλυφθεί είτε 50-50 από αμφότερες τις ομάδες είτε εξ ολοκλήρου απο την ΑΕΚ...

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

παγωμάρα για Φερέρα

Όποιος ήταν στο γήπεδο, στην παρουσίαση της ομάδας, θα παρατήρησε το εξής:
Ενώ όταν έλεγε ο εκφωνητής τα ονόματα των παικτών, αμέσως ακολουθούσε ένα δυνατό "όλε" από τους οπαδούς, όταν αναφέρθηκε το όνομα του Φερέρα, ακολούθησε η απόλυτη σιγή!!!

Μα καλά, κανένας δεν συμπαθεί αυτόν τον άνθρωπο?
Ειλικρινά, τον λυπήθηκα. Φαντάζεστε να είσαστε στην θέση του, να έχει φτάσει η ομάδα πέμπτη, να έχει 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια και μια άδικη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και να μην ακούγεται άχνα μετά την ανακοίνωση του ονόματος σου?

Από σήμερα, θα προσπαθώ να βρω θετικά σε αυτόν τον άνθρωπο, γιατί όλο και κάτι θα κάνει σωστά, δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια και να μην τον συμπαθεί κανένας!

  • Ένα θετικό που μπορώ να βρω, είναι ότι δεν είναι συμπαθής, κι έτσι όταν φύγει, θα στενοχωρηθούμε λιγότερο!!!
  • Ένα άλλο θετικό, στα σοβαρά τώρα, είναι ότι η ομάδα έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση, και ενώ παλιότερα από ένα σημείο και μετά σερνόμασταν στο γήπεδο, τώρα παίρνουμε νίκες και βαθμούς στα τελευταία λεπτά, και οι παίκτες μας στο τέλος μοιάζουν να τρέχουν πιο πολύ κι από όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, διότι προφανώς οι αντίπαλοι είναι πτώματα, κι έτσι οι δικοί μας φαίνονται να πετάνε.
  • Άλλο θετικό, είναι ότι εάν είχαμε άλλον προπονητή, με τίποτα δεν θα είχαμε πάρει τα αποτελέσματα που έχουμε πάρει στα τελευταία παιχνίδια.
  • Έχει καταφέρει να έχει υποτάξει μπαλαδόρους τύπου Εστογιάνωφ, Ριέρα, Μπάλαμπαν, και συνεργάζονται άψογα χωρίς βεντετισμούς και ατομισμούς. Πιθανόν αυτό να είναι και η αιτία που ο Ρεκόμπα κάνει διακοπές μακράς διαρκείας, αλλά εαν είναι για το καλό της ομάδας, καλά κάνει ο Φερέρα. Τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν απόλυτα.
  • Η αλήθεια επίσης είναι, ότι αυτήν την στιγμή, δεν φαίνεται να λείπει από την ομάδα ο Ρεκόμπα, ούτε κάποιος άλλος παίκτης. Έχουμε επίθεση φωτιά. Έχουμε βελτιωθεί και αμυντικά. Μπορεί ο Όμο να μας κάθεται στο στομάχι σαν σέντερ μπακ, αλλά δεν θυμάμαι πολλές φορές να έχουμε ομάδα να τρέχει μπρος πίσω, να τρέχουν όλοι μέχρι το 120, να κερδίζουν τα παιχνίδια με την μαγκιά τους κλπ.
Κύριε Φερέρα, δεν μπορώ να μην αρχίσω να σε συμπαθώ, είμαι ανέκαθεν πνεύμα αντιλογίας, και η απόλυτη βουβαμάρα στο άκουσμα του ονόματος σου, ενεργοποίησε το πνεύμα αυτό.
Μόλις απέκτησες τον πρώτο σου υποστηρικτή. Κανόνισε, με τον Άρη θέλω τουλάχιστον ένα χι. Μας έχεις κακομάθει, αλλά εγώ θα βολευτώ και με το χι.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

βαθμολογία

1 Παναθηναϊκός  29  
2 Ολυμπιακός  27 
3 ΠΑΟΚ   21 
4 Καβάλα   18 
5 Πανιώνιος   17

πέρυσι τέτοια εποχή (μετά την 11η αγωνιστική η βαθμολογία ήταν ως εξής:

1 Ολυμπιακός 26
2 ΠΑΟΚ 22 
3. Ξάνθη 20 
4 Παναθηναϊκός 19 
5 ΑΕΚ 16 
6 Εργοτέλης 15 
7 Αρης 15 
8 Πανθρακικός 15 
9 Πανιώνιος  14

Για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε μονάχα 3 βαθμούς λιγότερους από σήμερα, η Ξάνθη (20β) είχε 3 βαθμούς περισσότερους από ότι εμείς σήμερα, και στο τέλος εμείς, η Ξάνθη, ο Εργοτέλης και ο Πανθρακικός (με τους 15 βαθμούς) παλεύαμε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για την σωτηρία μας.

Μπορεί με τους 17 βαθμούς να έχουμε βρεθεί στην 5η θέση, και μάλιστα μόνο 1 βαθμό κάτω από την τέταρτη Καβάλα, αλλά... είναι πολύ νωρίς για όνειρα. Ελπίζω ο προπονητής και οι παίκτες μας να μείνουν συγκεντρωμένοι στην συγκομιδή βαθμών, και μάλιστα στον πρωταρχικό στόχο της σωτηρίας μας, γιατί εύκολα ανατρέπεται η σημερινή εικόνα της βαθμολογίας, δεδομένου ότι η διαιτησία είναι μόνιμα εχθρική και είτε σκόπιμα, είτε από ανικανότητα, έχουν κάνει όλο το πρωτάθλημα πουτάνα οι κόρακες.

Ο Άρης φωνάζει για την διαιτησία που τον έσφαξε με τον ΠΑΟΚ, και το Χαριλάου θα είναι καζάνι που βράζει. Πρέπει οι παίκτες μας να κρατήσουν την ψυχραιμία τους, να έχουμε άριστη αμυντική λειτουργία (ελπίζω χωρίς τον Όμο σαν σέντερ μπακ, αλλά σαν ανασταλτικό μέσο), να προσέξουμε τις κάρτες, και να χτυπήσουμε τον Άρη στις αντεπιθέσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν το έχουμε πληρώσει ότι ακολουθούμε τον ΠΑΟΚ. Εάν ο Άρης είχε πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ, θα μας αντιμετώπιζε με μεγαλύτερη υπεροψία, αλλά τώρα θα λυσάξουνε.

Πέμπτη νίκη στους 6 τελευταίους αγώνες

Πανιώνιος Πανθρακικός 3-1. Βάλαμε κι άλλα 4 γκολ, που ακυρώθηκαν!!! Πιθανόν κάποιο από τα 4 ακυρωθέντα να ήταν οφσάιντ, αλλά με τέτοιο ανεκδιήγητο διαιτητή και επόπτες, δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανένα σφύριγμα ή υπόδειξη.


  • όταν ένας παίκτης του Πανθρακικού γυρίζει την μπάλα προς τους αμυντικούς του και την κλέβει παίκτης του Πανιωνίου και το κοράκι σταματάει την φάση σαν οφσάιντ,
  • όταν παίκτης του Πανιωνίου είναι όντως σε θέση οφσάιντ, αλλά η μεγάλη μπαλιά σταματάει από αμυντικούς 20 μέτρα πριν φτάσει σε αυτόν, τελικά την μπάλα την ξανακερδίζει άλλος παίκτης του Πανιωνίου και τότε ο επόπτης σηκώνει για οφσάιντ για τον παίκτη που δεν είχε συμμετοχή στην φάση,
  •  όταν γίνεται πεντακάθαρο φάουλ κάπου στο κέντρο, και ο διαιτητής δεν σφυρίζει τίποτα, αλλά οι παίκτες του Πανθρακικού σταματάνε να παίζουν ενώ έχουν την μπάλα, γιατί ξέρουν ότι έκαναν φάουλ και όλοι παγώνουν, αλλά ο διαιτητής δείχνει παίζετε, παρόλα αυτά οι παίκτες του Πανθρακικού δεν παίζουν, κι έτσι… σφυρίζει το φάουλ!!!
  • όταν με τέτοιο δίδυμο διαιτητή-επόπτη σου ακυρώνουν 4 γκολ, δεν μπορείς να είσαι και τόσο ήσυχος ότι δεν προσπάθησαν να σε κρεμάσουν…
Παρόλα αυτά, τα 2 τελευταία γκολ δεν άφησαν περιθώρια στα κοράκια να μας καταδικάσουν, κι έτσι αν και βάλαμε 7 γκολ, τελικά μέτρησαν μόνο τα 3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά, προηγηθήκαμε γρήγορα, και χάναμε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλην, έως ότου… κοιμηθήκαμε. Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 2 από τα 4 ακυρωθέντα γκολ. Θα ήταν πολύ πιο δίκαιο να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο 2-0 ή 3-0.
Τέλος πάντων, στο δεύτερο ημίχρονο κατεβήκαμε σαν να νικάμε ήδη με 4-0, με υπεροψία και χωρίς σωστή οργάνωση, φαινόταν από μακριά πως ήταν θέμα χρόνου να την πατήσουμε, και αυτό έγινε, το 1-1 εκείνη τη στιγμή ήταν δίκαιη τιμωρία για τον τρόπο που παίζαμε.

Μετά το 1-1, η ομάδα ξύπνησε, άρχισαν ξανά να ακυρώνονται γκολ, να χάνουμε τριπλή ευκαιρία ενώ ο τερματοφύλακας ήταν εκτός εστίας, να χάνουμε ευκαιρίες γενικά...  τελικά στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι μ 3-1.

Μας βγήκε η ψυχή, λίγο ο διαιτητής, λίγο η ευκολία που χάνουμε ευκαιρίες, λίγο ότι έχουμε καιρό να κάνουμε γκέλα και είχαμε κακά προαισθήματα, αλλά… τέλος καλό, όλα καλά!!!

Ο Όμο στο πρώτο ημίχρονο είχε σοβαρά προβλήματα με τον κατά πολύ πιο υψηλόσωμο επιθετικό του Πανθρακικού, αλλά ποιος να γκρινιάξει όταν αυτός έβαλε το γκολ της νίκης, το 2-1. Ο Εστογιάνωφ ορεξάτος έβαλε και το πρώτο γκολ και είχε πολλές φαντεζί προσπάθειες, ο Ριέρα μαζί του άξιος συμπαραστάτης, έβαλε και το τρίτο γκολ με καταπληκτικό πλασέ που κρέμασε το τερματοφύλακα, ο Μπάλαμπαν προσπάθησε φιλότιμα, ο Λάτκα στην άμυνα ήταν σταθερός και εκεί που έπρεπε. Καλύτερος απ όλους, κατά την γνώμη μου ήταν ο Εστογιάνωφ.

Σήμερα στο γήπεδο ήρθε και η γυναίκα μου. Τα παιδιά στο ημίχρονο πήγανε στην 1, και πήρανε αυτόγραφο του Τζαβέλα πάνω στην σημαία μας, και πάνω στα διαρκείας τους. Ήταν τόσο ενθουσιασμένα γι αυτό, που ακόμα κι όταν φτάσαμε στο σπίτι, μιλούσαν για τον Τζαβέλα και για το αυτόγραφο. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθάνε πολύ στο να αγαπήσουν τα παιδιά την ομάδα μας.
Δικαιωμένος για την επιλογή του Χάρη Παππά αισθάνεται ο Έβαλντ Λίνεν. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της Μόναχο 1860 με την Αρμίνια Μπίλεφελντ χαρίζοντας στην ομάδα του το πρώτο της τρίποντο εκτός έδρας στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Με τους βαθμούς αυτούς οι «γαλάζιοι» έφτασαν τους 14 βαθμούς, αλλά παραμένουν 15οι μετά από 13 αγωνιστικές.

Σάββατο 21/11/09

Πολύ χάρηκα με τον ΠΑΣ να ισοφαρίζει 2-2 τον Ολυμπιακό που προηγείτο 0-2 στο 83, και με την Καβάλα που νίκησε 2-1 το ΑΕΚάκι του Μάκου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στους 15 βαθμούς. Εξακολουθώ να γελάω με τις δηλώσεις του Μάκου ότι πήγε σε μια μεγάλη ομάδα και θα κατακτήσει τίτλους με αυτήν!!! Κρίμα για τον Λεβαδειακό, το χι θα ήταν πολύ πιο δίκαιο στην Ξάνθη.


Το Ελληνικό πρωτάθλημα βγαίνει κερδισμένο από τέτοια αποτελέσματα, γιατί οι υποτιθέμενοι «μεγάλοι» θα πρέπει να ιδρώσουν για να πάρουν αποτελέσματα από τους λεγόμενους μικρούς.

Η χαρά μου βέβαια δεν κράτησε πολύ, αφού η Μπάρσα δεν κατάφερε να νικήσει την Αθλέτικο Μπιλμπάο. Παρόλο που παίζει τρομερή μπάλα αυτή η ομάδα, φέτος δεν δημιουργεί τόσες πολλές ευκαιρίες, χάνει όσες δημιουργεί, και έτσι δεν τα καταφέρνει όπως πέρυσι. Δεν πειράζει, είναι μακρύς ο δρόμος, και στο τέλος ελπίζω να χαμογελάμε όσοι συμπαθούμε αυτήν την ομάδα

-----------------------
 
Τι ωραία που είναι η βαθμολογία στο πόλο!!!
 
1 Πανιώνιος 8

2 Ολυμπιακός 8
3 ΝΟ Πατρών 5
4 Παναθηναϊκός  5

..........

οι μέχρι στιγμής αγώνες:

Πανιώνιος - ΝΟ Λάρισας 12-6


Ποσειδών Ιλισσίων - Πανιώνιος 3-9

Πανιώνιος - Π. Φάληρο 11-8

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 6-8

αποστολή με Πανθρακικό

Εκτός αποστολής για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη έμεινε ο τιμωρημένος Τζαβέλλας και οι τραυματίες Ρεκόμπα και Σμόγιε, ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε ο Εστογιανόφ, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει και βασικός. Ο Εμίλιο Φερέρα μετά τη σημερινή (21/11) απογευματινή προπόνηση ανακοίνωσε τους εκλεκτούς του.


Την αποστολή του Πανιωνίου αποτελούν οι: Μπέλιτς, Μπεθέρα, Μανιάτης, Γουέλινγκτον, Λάτκα, Όμο, Σιόβας, Κοντοές, Καστελιόνε, Νικολάου, Κούκετς, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Αναστασόπουλος, Σκούφαλης, Σίμωσης, Εστογιανόφ, Μπάλαμπαν, Ριέρα.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

αύριο στις 23:00 στον ΣΚΑΙ


Αθλέτικ Μπιλπάο - Μπαρτσελόνα!!!
 
Σημαντικό πλήγμα για την Μπαρτσελόνα, καθώς ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς θα μείνει εκτός δράσης για περίπου μία εβδομάδα. Κι αυτό το «περίπου» στην ανακοίνωση των πρωταθλητών Ευρώπης είναι που... τρομοκρατεί τους οπαδούς τους, καθώς δεν θα απουσιάσει απλώς από το ματς του Σαββάτου με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά ίσως να μην είναι παρών στον αγώνα της Τρίτης με την Ίντερ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλ,α η «Μπάρτσα» αντιμετωπίζει στις 29 Νοεμβρίου τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κλασικό ντέρμπι της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Σουηδός επιθετικός αποχώρησε από την προπόνηση και οι εξετάσεις έδειξαν πως οι ενοχλήσεις του προέρχονται από έναν τραυματισμό στον μηρό, που είχε υποστεί πριν από δύο εβδομάδες. Έτσι, χρειάζεται απαραιτήτως ξεκούραση και τώρα ξεκινά ο αγώνας δρόμου, προκειμένου να προλάβει τουλάχιστον το «el clasico».

Κριτική – Ρεχαγκελοφερέρες = 1-0

Μετά τον νυν υπέρ πάντων αγώνα της Εθνικής Ελλάδος στην Ουκρανία, και την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, επήλθε η νέα «δικαίωση» του Ρεχάγκελ, κόντρα στις Κασσάνδρες που έκαναν κριτική στις επιλογές του και στον τρόπο που παίζει η εθνική μας ομάδα.


Μετά τα τελευταία αποτελέσματα του Πανιωνίου, επήλθε ανάλογη «δικαίωση» του Φερέρα και όλοι κάνουν κριτική σε όσους κάνουμε κριτική…

Η ομοιότητα είναι προφανής, και εάν ακούσει κάποιος τις δηλώσεις-ξέσπασμα όλων, είναι σαν να είμαστε ανθέλληνες όλοι όσοι λέμε την γνώμη μας για την εθνική ομάδα, ενώ κάτι αντίστοιχο αιωρείται για αντιπανιώνια αισθήματα όσων κάνουμε κριτική στον Φερέρα.

Κατ αρχάς, θεωρώ ότι το πείσμα και το πάθος που έδειξαν οι διεθνείς, εν πολλοίς οφείλεται και στην κριτική, ενώ εάν όλοι τους γλύφαμε και τους χαϊδεύαμε τα αυτιά, δεν θα είχαν το ίδιο πείσμα. Θεωρώ ότι η κριτική επέδρασε θετικά, και όχι αρνητικά. Κατ αντιστοιχία, και η κριτική στον Φερέρα είχε θετικά αποτελέσματα.

Η κριτική στον Ρεχάγκελ είχε να κάνει με την εμμονή του να χρησιμοποιεί τους ίδιους και τους ίδιους, έπαιζε ο Γιαννακόπουλος ενώ δεν είχε ομάδα, ο Μπασινάς που δυσκολευόταν ακόμα και να περπατήσει, ο Χαριστέας ενώ σερνότανε, κλπ. Η κριτική στον Φερέρα είχε να κάνει επίσης με συγκεκριμένες επιλογές του, τύπου Μπαρόνι, Όμο σαν σέντερ μπακ, μη χρησιμοποίηση του Φανούρη κλπ.

Τελικά ο Ρεχάγκελ έκανε ανανέωση, και χρειάζεται να κάνει κι άλλη, να εμπιστευτεί τον Μήτρογλου, τον Νίνη, τους δικούς μας Τζαβέλα και Μανιάτη, και φυσικά να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον Κατσουράνη (που είναι έμπειρος και σε φόρμα) και 2-3 ακόμα έμπειρους. Με μια σωστή προετοιμασία, με εμπιστοσύνη σε νέους που έχουν κάθε λόγο να ματώσουν την φανέλα τους για να βάλουν βάσεις για την καριέρα τους. Οι τελειωμένοι, δεν έχουν τα ίδια κίνητρα. Θα ήθελα να δω και άλλα νέα Ελληνόπουλα στην Εθνική μας, τον Παπάζογλου το ΠΑΟΚ ας πούμε, παιδιά σαν τον Μπάρκογλου (που φέτος είναι πολύ καλύτερος από ότι ήταν όταν έπαιζε με εμάς) κλπ. Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ άπειρον να προέρχονται μόνο από τον ΠΑΟ, την ΑΕΚ ή τον Ολυμπιακό οι διεθνείς.

Τελικά ο Φερέρα άκουσε όσα φωνάζαμε. Δεν είναι δικαίωση του Φερέρα τα τελευταία αποτελέσματα του Πανιωνίου, αλλά είναι δικαίωση όσων επισημαίναμε ότι έκανε λάθος επιλογές. Ευτυχώς με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο μας άκουσε (ή τα κατάλαβε από μόνος του), και τα αποτελέσματα ήρθαν.

Ο Ρεχάγκελ θα ήταν δικαιωμένος, εάν έπαιρνε το διπλό στην Ουκρανία με τον Μπασινά και τον Γιαννακόπουλο. Το πήρε με την ηρωική προσπάθεια των πιτσιρικάδων Πλιάτσικα, Μόρα, κλπ.

Η κριτική, κανέναν δεν έβλαψε. Την κριτική μπορούν κάποιοι να την εκμεταλλευτούν δημιουργικά, εάν όμως η κριτική αποκαλύπτει λάθη και παραλήψεις, τότε ενοχλεί, και τα ξεσπαθώματα κατά της κριτικής είναι από θέση οφ σάιντ.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επισκέπτες του panionios-gr

Εχθές το πρωί, έβαλα ένα γκατζετάκι, που δείχνει πόσοι επισκέφτηκαν το μπλογκ αυτό, και από ποιά χώρα προέρχονται. Ήδη, μετά από μια μέρα λειτουργίας αυτού του γκάτζετ, υπάρχουν περισσότεροι από 50 επισκέπτες από την Ελλάδα, 3 από την Αγγλία και 1 από Γαλλία.

Θα χαρώ πάρα πολύ εάν οι επισκέπτες αφήνουν ένα μηνυματάκι, μια καλημέρα, ιδίως εαν είναι Πανιώνιοι από το εξωτερικό.

Καλημέρα σε όλους, ιδίως στα ξενιτεμένα αδέλφια μας.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

κλήθηκε στην Εθνική ο Τζαβέλας μας

Τελικά, δεν είμαι στραβός!!! Ο Γιώργος ο Τζαβέλας είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, είναι Ελληνόπουλο και παίζει καλά. Ο πιτσιρικάς είναι τόσο καλός, που ο Ρεχάγκελ "αναγκάστηκε" να τον καλέσει στην Εθνική, παρόλο που παίζει στον Πανιώνιο, και δεν περίμενε να τον καλέσει αφού θα πάρει μεταγραφή σε κάποια ομάδα του ΠΟΚ.

ο Τζαβέλας είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, εκτός των άλλων, γιατί τον θεωρώ σαν παιδί μου, αφού ο γιός μου και αυτός παίζανε μπάλα μαζί, στο δημοτικό στον Υμηττό, που ήταν συμμαθητές.

Πιο πολύ απόλα, χάρηκα που κλήθηκε ο Τζαβέλας μας, για να λάβει την απάντηση του ο Μάκος που θεώρησε ότι ο Πανιώνιος ήταν μικρός για τα όνειρα του...
Είμαι βέβαιος πως η κλήση του Τζαβελάκου θα φέρει καλή τύχη στον Εθνική μας ομάδα.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009


Γρίπη

--------------------------------------------------------------------------------

4,000 νεκροί στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες από τον ιό της γρίπης!!! Τρομακτικό ακούγεται...

Η "πανδημία" αυτής της "τρομερής" γρίπης έχει πλήξει ήδη 20 εκατομμύρια Αμερικάνους, εκ των οποίων οι 4 χιλιάδες έχουν πεθάνει. Κι αυτό τρομακτικό ακούγεται...

Αλλά εάν σκεφτούμε πως αυτό σημαίνει ότι το 0,05% όσων νοσήσουν τελικά πεθαίνουν, και αναλογιζόμενοι ότι εξ αυτών των νεκρών κάποιοι έχουν ήδη επιβαρυμένη υγεία, τότε καταλαβαίνουμε το μέγεθος της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης άνευ λόγου και αιτίας για μια ήπια γρίπη, με προφανή σκοπό την κονόμα των φαρμακευτικών εταιρειών και την αποβλάκωση του κόσμου.
--------------------------------------------------------------------------------
 
Πολλές τάξεις των σχολείων στην Ελλάδα, έχουν ήδη κλείσει, και μένουν υγιέστατα παιδάκια στο σπίτι, και καλά λόγω της νέας γρίπης!!! Ο μικρός μου ο γιός κάθεται σπίτι από την προηγούμενη Τρίτη. Την προηγούμενη Παρασκευή έκανε έναν πυρετό 38 ακριβώς, του δώσαμε λίγο ντεπόν, και το Σάββατο το πρωί είχε δέκατα, και από το απόγευμα ήταν μια χαρά. Ούτε ένα εικοσιτετράωρο δεν κράτησε η τρομερή και φοβερή γρίπη. Όλοι οι υπόλοιποι, νοιώσαμε μια αδιαθεσία, αλλά δεν σηκώσαμε ούτε καν έναν απλό πυρετό.


Στο πιο κάτω βίντεο, ο μικρός μου γιος μαθαίνει πως έκλεισε για μια εβδομάδα η τάξη του στο σχολείο. Διακρίνεται στο βίντεο και αδελφός του, που δυστυχώς γι αυτόν η τάξη του συνεχίζει το μάθημα στο σχολείο. Το κοντράστ των συναισθημάτων είναι εμφανές.

Λεπτομέρεια: ο "τυχερός" φοράει την φανέλα του Πανιωνίου!!!
 

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ξέρει κανένας?

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 19/11/2009 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 10η αγωνιστική.

....

Η) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη – ΠΑΕ Πανιώνιος.
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Τι λένε αυτά τα άρθρα, ξέρει κανένας?
Για ποιό λόγο εγκαλείται ο Πανιώνιος (και οι υπόλοιπες ομάδες) μετά από κάθε παιχνίδι?

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Πανιώνιος: Ισόπαλος 0-0 με τον Εθνικό Αστέρα

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009
Ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0) αναδείχθηκε ο Πανιώνιος με τον Εθνικό Αστέρα, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο των «κυανέρυθρων», στο Κορωπί.

Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Εμίλιο Φερέρα, στη σημερινή αναμέτρηση χρησιμοποίησε τους αναπληρωματικούς παίκτες του «ιστορικού», προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάστασή τους.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μπεθέρα, Σεμπέκος, Γουέλινγκτον, Σιόβας, Όμο, Καστελιόνε, Αναστασόπουλος, Κούκετς, Κοντοχρήστος (75’ Ντούνης), Σίμωσης (75’ Λουκίνας), Εστογιάνοφ.

Τσακίρης: «Οι άλλοι 13 αδικούνται συνέχεια»!

Αιχμές για την αντιμετώπιση που έχουν οι τρεις «μεγάλοι» από τη διαιτησία, άφησε ο ιδιοκτήτης του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσακίρης. «Δεν θέλουμε λυκοφιλίες. Είναι αστείο για μας… Δεν μας ενδιαφέρει αν ευνοείται περισσότερο ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι ότι οι άλλοι 13 αδικούνται συνέχεια!», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο ισχυρός άντρας των «κυανέρυθρων», με δηλώσεις του στον «Sentra», συμπλήρωσε: «…χάρηκα όταν άκουσα τον διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού να μιλά για τεθλασμένες, ευθείες γραμμές και σκιάσεις, γιατί αυτό δείχνει ότι έγινε αρκετός ντόρος για τη διαμαρτυρία μας, όσο άκομψη και αν ήταν».http://www.sport-fm.gr

Βαθμολογία-Πρόγραμμα



Απότι βλέπουμε από την θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα, οι 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια μας έχουν ανεβάσει στο μέσον της βαθμολογίας. Εκκρεμεί το παιχνίδι της ΑΕΚ κατά της Λάρισας.

Είμαστε 5 μόλις βαθμούς πάνω από τις θέσεις υποβιβασμού, και μόλις 4 βαθμούς κάτω από την τρίτη θέση.

Είναι προφανές, πόσο πολύ μας στοίχισαν οι απώλειες βαθμών με τον Λεβαδειακό (που αξίζαμε την νίκη), και με τον Εργοτέλη και με τον Αστέρα (που έτσι όπως παίξαμε δεν αξίζαμε τίποτα περισσότερο). Θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε τουλάχιστον 20 βαθμούς, και να έχουμε ακόμα καλύτερη ψυχολογία, και μεγαλύτερες πιθανότητες να συνδιάσουμε τα 120 χρόνια της ιστορίας μας με μια πολύ πετυχημένη χρονιά.

Με σοβαρότητα, πολύ προσπάθεια, με σωστή διαχείρηση-αξιοποίηση του δυναμικού της ομάδας, με σωστές επιλογές της διοίκησης και του προπονητή, μπορούμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να φτάσουμε στους 23 βαθμούς τουλάχιστον στο τέλος του πρώτου γύρου. Με έναν καλύτερο δεύτερο γύρο, ο στόχος μας πρέπει να είναι οι 50 βαθμοί στο τέλος του πρωταθλήματος.

Έχουμε μπροστά μας τον Πανθρακικό, την ΑΕΚ και την Καβάλα εντός έδρας, και τον Άρη και την Λάρισα εκτός. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3 νίκες σε αυτά τα παιχνίδια.

Κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια έχουν δυσκολία, και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την διακοπή του πρωταθλήματος για να ανέβει κι άλλο η φυσική κατάσταση της ομάδας, και την αποθεραπεία των τραυματιών.

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στην θέση του τερματοφύλακα, και αξιοποιήσει σωστά το κεφάλαιο που λέγεται Αλβάρο Ρεκόμπα.





Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

4η νίκη η Πανιωνάρα

Σκόντα Ξάνθης- Πανιώνιος: 1-2

Με 2 γκολ του Μπάλαμπαν, νικήσαμε σήμερα στην Ξάνθη, και φτάσαμε στους 14 βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ, πετύχαμε μόνο ένα, ενώ η ομάδα κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, και αναπτυσότανε πολύ σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε την ισοφάριση στην μοναδική οργανωμένη επιθετική ενέργεια της Ξάνθης, και έπεσε η απόδοση μας στο δημιουργικό κομμάτι μετά το 1-1.

Παρόλα αυτά, με το δεύτερο γκολ του Μπόσκο, μετά από ωραία σέντρα του Ριέρα, πήραμε την νίκη.

Φυσικά, η πρώτη αλλαγή μας έγινε στο 75, όπως όλοι γνωρίζαμε εκ των προτέρων, και φυσικά μπήκε για 15 λεπτά ο Εστογιάνωφ. Οι άλλες 2 αλλαγές (Αναστασόπουλος και Σιόβας) μπήκαν στις καθυστερήσεις, για καθυστέρηση.

Ο Εστογιάνωφ στα λίγα λεπτά της συμμετοχής του, φάνηκε εκτός κλίματος. Από την άλλη, εαν παίζεις μόνο 15 λεπτά, δύσκολα θα μπεις στο κλίμα. Κορυφαίος ήταν ο Μπάλαμπαν, και έφτασε σε αυτό το σημείο μετά από πολλούς αγώνες στους οποίους κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι, να δούμε περισσότερο από τον Εστογιάνωφ.

Ο Λάτκα, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι ικανοποιητικός παίκτης, δεν είναι ο καλύτερος του κόσμου, αλλά είναι σαφώς καλύτερος από τον Όμο, που δεν είναι σέντερ μπακ αλλά ο προπονητής μας επιμένει να τον χρησιμοποιεί σαν τέτοιον.

Η ομάδα δεν παίζει κάποιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά καταφέρνει να μπλοκάρει τους αντιπάλους, και να παίρνει αποτελέσματα. Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους, πάντα τέτοια. Ο Φερέρα δείχνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα την αξία του ρόστερ του, και να πετυχαίνει τους στόχους. Ενώ στην αρχή του πρωταθλήματος είχαμε τα χάλια μας, τώρα υπάρχει περισσότερη λογική στο παιχνίδι μας.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Την άποψη ότι ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του εξέφρασε ο Εμίλιο Φερέρα. Ο τεχνικός του Πανιωνίου χαρακτήρισε την Skoda Ξάνθη «σοβαρή ομάδα», ενώ δεν θέλησε να προβάλλει ως αδυναμία τις απουσίες των «κυανέρυθρων» (σ.σ. Ρεκόμπα, Σμόγιε, Όμο): «Δεν πειράζει. Οι περισσότεροι παίκτες μας είναι «ετοιμοπόλεμοι». Ερωτηθείς για τη διαιτησία στο ματς με τον Παναθηναϊκό είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν καλές και κακές αποφάσεις».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Εμίλιο Φερέρα:

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα όπως αυτό με τον Όμο λόγω τιμωρίας και τους τραυματισμούς των Ρεκόμπα και Σμόγιε. Κατά τα άλλα για τον αγώνα με την Ξάνθη όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για τον αγώνα. Σε ότι αφορά τον αντίπαλο μας, η Ξάνθη είναι μία σοβαρή ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Και αυτό δεν προκύπτει μόνο από τη φετινή πορεία της, αλλά γενικότερα από την παρουσία όλα τα χρόνια. Είναι δυνατή ομάδα αμυντικά και κάθε αγώνας στην Ξάνθη είναι πολύ δύσκολος».

Για τα πλάνα του σχετικά με την ενδεκάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την δουλειά που κάνει η ομάδα, σαν σύνολο. Αν κάνω κάποια αλλαγή εσωτερικά θα είναι για το καλό της ομάδας . Για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ο Εστογιανόφ πρέπει να είναι 100 % έτοιμος και αυτή την στιγμή δεν είναι. Είχε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ελπίζω μετά την επερχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος να έχει επανέλθει πλήρως η φυσική του κατάσταση. Δεν νομίζω πως θα ξεκινήσει βασικός ο Εστογιανόφ».

Για την ανοδική πορεία της ομάδας: «Μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης επήλθε η ισορροπία στην ομάδα. Μάθαμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δουλεύουμε συνεχώς πάνω σε αυτό».

Για την κατάσταση του Ρεκόμπα: «Ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης . Προπονήθηκε και χθες και σήμερα στο Κορωπί .Το ίδιο θα κάνει και αύριο. Συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Σχετικά με το πότε θα γυρίσει, αυτό εξαρτάται από εκείνον και τη δουλεία που θα κάνει επάνω στην φυσική του κατάσταση».

Για την διαιτησία κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Δεν μίλησα μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Υπάρχουν καλές και κακές αποφάσεις κάποιες φορές. Η όλη ατμόσφαιρα μετά το παιχνίδι νομίζω λειτούργησε πολύ θετικά για την ομάδα . Το άσχημο είναι ότι χάσαμε το παιχνίδι και δεν μας αρέσει να χάνουμε. Αλλά αυτό μας έκανε πιο δυνατούς. Χρειαζόμαστε πάντως περισσότερα παιχνίδια για να δείξουμε την δυναμική μας σαν ομάδα».


Για την κλήρωση του Κυπέλλου: «Είναι δύσκολη κλήρωση, γιατί ο Θρασύβουλος είναι μία ομάδα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας και είναι σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιες αναμετρήσεις να γίνονται εκπλήξεις. Παίζουν σκληρά και με πολύ ενέργεια. Για να προκριθούμε χρειάζεται δύναμη και εξυπνάδα. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για μας αλλά και για όλες τις ομάδες που αναμετρούνται με εκείνες της Β’ Εθνικής».
 
http://www.sport-fm.gr/
 
Σχόλια:
 
Αναρωτιέμαι, εάν δεν ξέρει ο προπονητής πότε εκτιμάει ότι ο παίκτης θα είναι στην διάθεση του, ποιός ξέρει? Ο ίδιος ο παίκτης? Είπε ο Φερέρα, ότι από τον ίδιον τον Ρεκόμπα εξαρτάται πόσο θα δουλέψει για να αποκτήσει ξανά φυσική κατάσταση!!! Εαν ο Ρεκόμπα βολεύεται για οποιονδήποτε λόγο να πληρώνεται χωρίς να παίζει και χωρίς να προσπαθεί να επανέλθει σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση, θα πληρώνεται μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι για να κάνει διακοπές, ψάρεμα και θα καπνίζει πούρα? Από τις δηλώσεις, είναι προφανές πως ο Ρεκόμπα δεν είναι τραυματίας, απλώς δεν έχει φυσική κατάσταση. Τελευταία φορά, πότε είχε κάτι τέτοιο? Ποιά είναι άραγε η επιθυμητή φυσική κατάσταση ενός Ρεκόμπα? Δεν θυμάμαι να είδα ποτέ τον Ρεκόμπα με φυσική κατάσταση, οπότε μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε στο χορτάρι της Νέας Σμύρνης. Πιθανόν να είναι καλύτερο αυτό, αλλά θα προτιμούσα να το ξέρω, όχι να μας μιλάνε για την φυσική του κατάσταση, λες και είχε και την έχασε.
 
Ευτυχώς που τιμωρήθηκε (άδικα) ο Όμο(ς), γιατί αλλιώς, πάλι κεντρικό σέντερ μπακ θα τον έβαζε, και τον Λάτκα στον πάγκο!!!
 
Στο 75 θα ξαναδούμε λίγο από Εστογιάνωφ. Μετά από 2 εβδομάδες, ίσως να αρχίσει να τον βάζει από το 65. Την άνοιξη, τον βλέπω βασικό!!!
 
Εννοείται ότι ο Θρασύβουλας είναι ομαδάρα. Εγώ τον βλέπω στον τελικό. Μακάρι να κάνουμε την έκπληξη και να αποκλείσουμε τέτοια ομαδάρα!!! Άλλωστε οι ομάδες Β εθνικής ανέκαθεν πρωταγωνιστούν στο κύπελο Ελλάδας. Εαν δεν ξεπεράσουν οι παίκτεςμας τους εαυτούς τους, είμαστε χαμένοι από χέρι...
 
Ποιός είναι αυτός ο Σμόγιε? Έχουμε εμείς τέτοιον παίκτη?
 
Η Ξάνθη είναι δύσκολος αντίπαλος, ευτυχώς παίζει στην σούπερ ληγκ, έτσι έχουμε κι εμείς κάποια τύχη.

Παράξενο: Η ώρα είναι 20:40 και στον sport.gr δεν έχουν γράψει τίποτα για την συνέντευξη τύπου του Φερέρα. Τόσο πολύ πικράθηκαν, γιατί τολμήσαμε να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν τα κανάλια? Να το θεωρήσω συμπτωση ή να περιμένουμε από δω και πέρα να μας αγνοούν επιδεικτικά?

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

o Γιώργος Καπουράνης...

... ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, στην εκπομπή του ΑΝΤΕΝΑ που προηγείται του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Στούρμ Γκράτς, σήμερα στις 8 παρά 25, είπε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού είναι πολύ στενοχωρημένοι που νίκησαν άδικα τον Πανιώνιο, ότι δεν άξιζαν την νίκη που πήρανε, ότι και καλά δεν θέλουν να νικάνε με τέτοιο τρόπο!!!

Ακριβώς μετά το παιχνίδι, ο MVP του Παναθηναϊκού Ζιμπριλ Σισέ, είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις.

Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε παράλογοι, κύριε Τσόχο και κύριοι δημοσιογραφίσκοι της δεκάρας της ΝΕΤ και της ΝΟΒΑ, που διαμαρτυρόμαστε και αγανακτούμε.

Αγαπητοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού: Αφού κλέψατε, τώρα μετανοιώνετε και στενοχωριέστε γι αυτό που έγινε!!! Δεν αξίζει να ζείτε με τύψεις...
Στους επόμενους αγώνες, όταν σταματάνε τις επιθέσεις των αντιπάλων με ανύπαρκτα οφσάιντ, όταν θα σας αφήνουν να φεύγετε από θέσεις οφσάιντ, όταν θα σας δίνουν άδικα πέναλτι υπέρ σας, κλπ, αντί να το εκμεταλλεύεστε (πράγμα που σας οδηγεί εν συνεχεία σε τύψεις και μετάνοιες), να διαμαρτύρεστε επι τόπου στον διαιτητή.
Μπορείτε να στέλνετε τα πέναλτι στα ουράνια (όπως είχε κάνει κάποτε ο Ντέμης Νικολαϊδης), να βάζετε επί τούτου κάποιο αυτογκολ για να επανέλθει στο σκορ εκεί που έπρεπε, και έτσι θα αισθάνεστε καλύτερα!!!

Κι άλλες σκέψεις...

Πάντα έβλεπα ρομαντικά το θέμα, και υποστήριζα κάθε ευρωπαϊκή προσπάθεια κάθε ελληνικής ομάδας. Το έβλεπα σαν προβολή της χώρας, χαρά και περηφάνια για τους απόδημους, κλπ.


Αλλά, οι ομάδες είναι επιχειρήσεις, και κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι σημαίνει πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία της επιχείρησης αυτής, με αποτέλεσμα να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι, και οι φτωχοί φτωχότεροι, αφού οι πλούσιοι μονοπωλούν την προβολή στα ΜΜΕ, και εκτός των εισπράξεων από τις διοργανώσεις αυτές, προσελκύουν τους χορηγούς και τις διαφημίσεις.

Έτσι, αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο οι υπόλοιποι. Γιατί λοιπόν ο οπαδός μιας ανταγωνιστικής Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας να χαίρεται που η αντίπαλη ΠΑΕ γίνεται οικονομικά ισχυρότερη?

Εάν ο χι Ολυμπιακός ή ο ψι Παναθηναϊκός προχωρήσει στις διοργανώσεις και γεμίσει λεφτά στα ταμεία του, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, με επιπλέον ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης αξίας από αυτούς που μπορεί ο χι Πανιώνιος ή ο ψι Εργοτέλης να αποκτήσει και να πληρώνει τον μισθό του, θα αποκτήσει ακόμα καλύτερο προπονητή, εγκαταστάσεις, δίκτυο πωλήσεων, οπαδούς…

Γιατί πρέπει να χαιρόμαστε γι αυτά όλα, όταν είμαστε οπαδοί μικρότερων ομάδων?

Τα χρήματα που εισπράττει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, είναι η άραγε η αιτία που οι 2 αυτοί μονομάχοι έχουν ήδη ξεφύγει 10 περισσότερους βαθμούς από όλες τις υπόλοιπες ομαδούλες του Ελληνικού πρωταθλήματος? Δεν είναι φυσική συνέπεια, όσο πιο πολύ προβάλλονται αυτοί οι δύο, τόσο πιο πολύ να αποδυναμώνονται οι υπόλοιποι?

Αυτοί καλά κάνουν, και μακάρι να βρεθεί ο τρόπος να τους μιμηθούμε και να πάρουμε κι εμείς ένα κομμάτι από την πίτα. Αλλά γιατί να χαιρόμαστε εμείς οι υπόλοιποι για τις όποιες επιτυχίες τους?

η κατάργηση της λογικής

http://www.sport-fm.gr/article/202826

Η κατάργηση της λογικής, δεν συμβαίνει όταν διαμαρτύρεται ο Πανιώνιος γιατί η ΝΟΒΑ έχασε μια κρίσιμη φάση. Άλλωστε, τίποτα δεν θα άλλαζε εάν από το βίντεο, αποδεικνυόταν ότι ο Σισέ ήταν τελικά οφσάιντ, γιατί το βίντεο δεν καθορίζει το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά οι αποφάσεις των διαιτητών. Ούτε θα αλλάξει τίποτα, εάν αποδειχθεί ότι ο Όμο χτύπησε την μπάλα με το πόδι και όχι με το χέρι, διότι δεν είναι ξεκάθαρο από την εικόνα τι από τα 2 έγινε, αλλά έχουμε 2 δεδομένα: Το χέρι του Όμο, μετά την υποτιθέμενη επαφή με την μπάλα, δεν κινείται προς τα πίσω, η δε μπάλα αλλάζει πορεία με δύναμη, γεγονός μάλλον απίθανο εάν η μπάλα χτύπαγε σε χέρι, και όχι στο γόνατο.


Η κατάργηση της λογικής, κατά την γνώμη μου, συμβαίνει στο ριπλέι της φάσης του Γουνδουλάκη, στο δεύτερο λεπτό, που σύρανε μια στραβή γραμμή για να φανεί η θέση του Φανούρη σε σχέση με τον τελευταίο αμυντικό, και ενώ οι γραμμές του γηπέδου είναι ξεκάθαρες λόγω του χρωματισμού του γκαζόν, την δε γραμμή του οφσάιντ την χαράξανε στραβά για να αφήσουν αμφιβολίες για την θέση του Φανούρη.

Όταν 4-5 λεπτά μετά από αυτό το γεγονός, «χάνουν» την φάση και τα ριπλέι που θα ξεκαθάριζαν την θέση του Σισέ, είναι λογικότατο να φωνάζεις!!!
Τις προθέσεις τους και την εμπάθεια τους κατά του Πανιωνίου, την είχαν ήδη αποδεδειγμένη από την πρώτη φάση.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Σκεφτόμουνα…

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τσακίρη, σκεφτόμουνα ότι…


…όταν η Νέα Επιλεκτική Τηλεόραση (ΝΕΤ) ασχολείται με τις ώρες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, και την υπόλοιπη διάρκεια της εκπομπής με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ στα τελευταία 10 λεπτά ξεπετάνε τις υπόλοιπες ομάδες, ποιο είναι το αποτέλεσμα?

• Οι διαιτητές πιέζονται ασφυκτικά για το πώς θα σφυρίζουν, διότι ξέρουν ότι κάθε σφύριγμα εις βάρος των 2 μεγάλων και των άλλων 2 που συμπληρώνουν το καρέ, θα αναλυθεί μπρος πίσω 40 φορές, θα υπάρχει εκπρόσωπος τους στην Αθλητική Κυριακή που θα προασπίσει με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα τους, ενώ όταν σφυρίζουν παιχνίδια των υπολοίπων-αζήτητων, δεν τρέχει κάστανο. Φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να σφυρίξει ένας διαιτητής υπέρ του Πανιωνίου ας πούμε, μια φάση που δεν είναι 1000% σίγουρος? Πως θα αφήσεις τον Γουνδουλάκη να ξεφύγει για τετ α τετ εάν ξέρει ότι θα σε κρεμάσουν εάν υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία? Ενώ όταν δεν είναι 1000% σίγουρος, πως θα σταματήσεις έναν Σισέ που ξεχύνεται μόνος του? Θα βρεθείς σπίτι σου!!!

• Είναι βέβαιο πως η πλειονότητα των οπαδών, είναι Ολυμπιακοί-Παναθηναϊκοί, και όποιοι ξεφύγουν, καταλήγουν στην ΑΕΚ. Στην Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ, και τα ρέστα στον Άρη, κι αυτό πιο πολύ γιατί ο Άρης έφτιαξε όνομα παλιά με το μπάσκετ. Πώς να γίνει κάποιος οπαδός του Πανιωνίου, εκτός κι αν είναι της γειτονιάς της Νέας Σμύρνης, και αυτό επειδή από αντίδραση έχει απορρίψει τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Σε επαρχιακές πόλεις, Γιάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο, κλπ συναντάς περισσότερους Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς παρά την τοπική τους ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α εθνική. Όταν η ενημέρωση είναι τόσο στοχευμένη, επιλεκτική και μονόπλευρη, είναι απορίας άξιο πως υπάρχουμε και εμείς, οι λίγοι οπαδοί των λεγόμενων μικρών ομάδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περεταίρω αποδυνάμωση των λεγόμενων μικρών ομάδων, διότι ποιος χορηγός θα στηρίξει οικονομικά μια ομάδα που δεν προβάλλεται σχεδόν ποτέ, ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει σε κάτι που εκ των προτέρων είναι καταδικασμένο να μην είναι κερδοφόρο? Οι χορηγοί και οι παράγοντες προβάλλονται μόνο τοπικά, και μόνο όταν παίζουν οι μικροί εναντίον των μεγάλων. Ακόμα και ο Τσακίρης, παραδέχτηκε πως το timing της ανακοίνωσης ήταν λάθος, αλλά… η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες σε κάποια άλλη αγωνιστική, δεν θα έπαιζε σε καμία ΝΕΤ, διότι θα ασχολιόντουσαν μόνο με ότι αφορά το ΠΟΚ. Την ανακοίνωση θα την προσπερνούσαν βιαστικά, άσε που θα την έπαιζαν 3-4 ώρες αφού θα είχε ξεκινήσει η εκπομπή και θα κόντευε να τελειώσει, ενώ θα είχαν πέσει για ύπνο προ πολλού το 99% των τηλεθεατών.

• Τα παιδιά μου, με νύχια και με δόντια τα κρατάω να είναι Πανιώνιοι, διότι εάν δεν ήμουνα εγώ Πανιώνιος, η ομάδα αυτή θα ήταν ανύπαρκτη γι αυτά, όλος ο περίγυρος τους είναι οπαδοί του ΠΟΚ, και προσπαθώ να τα μυήσω στην χαρά της διαφορετικότητας. Αλλά η πλύση εγκεφάλου της μονόπλευρης και επιλεκτικής ενημέρωσης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να έχουν οπαδούς οι λεγόμενες μικρές ομάδες, έχουν πιο πολύ συμπαθούντες που σχετίζονται με την ομάδα λόγω εντοπιότητας. Ένας που κατάγεται από τα Γιάννενα, είναι Παναθηναϊκός, αλλά… βλέπει με συμπάθεια και τον ΠΑΣ, γιατί είναι η ομάδα από την πόλη που κατάγεται!!!

Δεδομένου ότι ο τρόπος της ενημέρωσης της ΝΕΤ δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά, αντί για ανακοινώσεις αγανάκτησης (με όποιο δίκιο έχουν αυτές και ασχέτως timing), θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να υποβληθούν μηνύσεις κατά της «ενημερωτικής εκπομπής» που την πληρώνουμε όλοι μας, μέσω της ΔΕΗ. Στα ίδια χάλια κινείται και το συνδρομητικό κανάλι, αλλά αυτό είναι ιδιωτικό, και κάνει τις επιλογές του. Με δικαιολογία την ακροαματικότητα, ένα ιδιωτικό κανάλι μπορεί να βρει άλλοθι, αλλά η κρατική τηλεόραση πληρώνεται από όλους μας.

Η Αθλητική Κυριακή όφειλε να παρουσιάζει ισότιμα και σε ίσο χρόνο όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής, για παράδειγμα 2-3 λεπτά για κάθε παιγνίδι, και μετά από αυτό, ας ασχολείται όσο θέλει σε συζητήσεις και αναλύσεις. Στις συζητήσεις και τις αναλύσεις, την μια Κυριακή με μια ομάδα, την άλλη Κυριακή με μια άλλη ομάδα, και να υπάρχει ένα ροτέησιον στον χρόνο κάθε ομάδας. Πως γίνεται με τις εκλογές? Τόσο χρόνο για κάθε ομάδα, όπως μοιράζεται ο χρόνος της κρατικής (αλλά και της ιδιωτικής) στα διάφορα κόμματα και τους υποψήφιους. Γιατί στο πάνελ της Αθλητικής Κυριακής εκπροσωπούνται μόνο και πάντα συγκεκριμένες ομάδες?

Τσακίρης μαινόμενος...

Μια μέρα την ανακοίνωση που εξέδωσε για την διαιτησία του Παπασταμάτη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και την τελεοπτική κάλυψη του αγώνα από το συνδρομητικό κανάλι, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης φιλοξενήθηκε στα ερτζιανά, όπου τοποθετήθηκε για τα τεκταινόμενα, όντας πιο νηφάλιος απ` ότι μετά τη λήξη της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ.


Ο "ισχυρός" άνδρας των "κυανέρυθρων" μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, παραδέχθηκε ότι υπήρχαν παιχνίδια που η ομάδα του αδικήθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό απ` ότι με τον Παναθηναϊκό και ότι το timing της ανακοίνωσης δεν ήταν σωστό, ωστόσο όπως ανέφερε η ουσία των όσων υποστηρίχθηκαν δεν αλλάζει. Ότι, δηλαδή ο Πανιώνιος αδικείται και ότι το πρωτάθλημα είναι μια κούρσα τριών ομάδων και οι υπόλοιπες απλώς συμπληρώνουν τις αγωνιστικές...

"Είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σίγουρα υπάρχουν άλλα παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί πιο πολύ και σίγουρα δεν είναι το σωστό timing που βγήκε αυτή η ανακοίνωση, όπως ομολογώ και τώρα που είμαι πιο νηφάλιος. Το ύφος δεν είναι τέλειο, αλλά η ουσία είναι απόλυτα σωστή. Η ουσία είναι ότι είναι ένα πρωτάθλημα τριών ομάδων. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε καταλάβει τι ρόλο βαράμε, εκτός από το να συμπληρώνουμε τις αγωνιστικές!

Ουδείς ασχολείται μαζί μας, και ακόμα και όταν γίνεται μια λάθος διαιτησία όπως έγινε εχτές στο δικό μας παιχνίδι, όλη η συζήτηση είναι γιατί δεν μιλάτε όταν σας είχε αδικήσει εσάς με τον Ολυμπιακό, και το τι έγινε στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ και στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, και αυτό που έχουμε τόσα χρόνια είναι στην ουσία αν αδικείται πιο πολύ ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός μεταξύ τους. Ε, δεν με νοιάζει αυτό, γιατί και οι τρεις αδικούν τους άλλους δεκατρείς. Έλεος πια, δεν αντέχω άλλο να το ακούω", είπε αρχικά το "αφεντικό" του Πανιωνίου εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

"Εφυγε ο Γκαγκάτσης και βλέπουμε τα ίδια πράγματα"

Κατόπιν, ανέφερε: "Λέγαμε για τον κ. Γκαγκάτση, λέγανε για τον κ. Γκαγκάτση, γι’ αυτό και δεν μιλάγαμε για την διαιτησία. Γιατί υποτίθεται πως υπήρχε ένας άνθρωπος, ο οποίος φορούσε τα μαύρα και ήταν ο κακός, άλλοι φορούσαν τα άσπρα, ξέραμε ποιος ήταν ο καλός και ποιος ο κακός και πιστεύω ότι οι ανακοινώσεις του Πανιωνίου ήταν περιττές. Έφυγε ο κ. Γκαγκάτσης και βλέπουμε τα ίδια πράγματα. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο πράσινος ή ο κόκκινος αυτός που ελέγχει την διαιτησία, που αδικείται ή αδικεί, δεν μας νοιάζει. Οι άλλοι 13 τι θα γίνει; Μπορούμε να παίξουμε μπάλα επιτέλους;
Τα κανάλια και οποιοσδήποτε δημοσιογράφος ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως με τις φάσεις που μας δείξανε μπορούν να κρίνουν αν είναι ή δεν είναι. Η φάση αυτή όπως το λέμε είναι από την λεωφόρο Κηφισίας τραβηγμένη, πάνω από 100 μέτρα μακριά, χωρίς να υπερβάλω σε αυτό. Εχει τραβηχτεί και μια γραμμή αυθαίρετη, ποιος την τράβηξε αυτή τη γραμμή; Αυτή η κάμερα που δείχνει τη φάση είναι εντελώς ακατάλληλη. Ποτέ δεν έχει γίνει ανάλυση οφσάιντ με κάμερα που είναι 100 μέτρα μακριά. Ποτέ. Βάζεις μια κάμερα που είναι κοντά, και εκεί πέρα ναι, να βάλεις γραμμές, αυτή η κάμερα που δείχνουνε δεν υπάρχει. Απλά...".

Αιχμές για το συνδρομητικό κανάλι

Ο πρόεδρος του Πανιώνιου επέρριψε ευθύνες για την τηλεοπτική κάλυψη, τονίζοντας: "Επρεπε να βγούνε να πούνε ο οπερατέρ 'Παιδιά σόρι, την έχασα την φάση'. Έτσι. Την πατήσαμε και συνεπώς δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Απλό είναι. Ανάλυση από τέτοια κάμερα για οφσάιντ δεν έχει ξαναγινεί. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν μπορείς να βάλεις γραμμές όταν η κανονική κάμερα έχει χάσει την φάση. Δεν φαίνονται καν οι παίχτες. Είναι τόσο μακριά η λήψη που είναι όλα θολά. Πάμε παρακάτω. Δεν θα το ξανακάνουμε απλό είναι. Κάναμε και ανάλυση. Είναι δυνατόν; Βγαίνει ο κ. Βαρουχας και κάνει ανάλυση το άσπρο-μαύρο, την φάση που είναι πεντακάθαρη με τον Γουνδουλάκη μπροστά και ούτε γραμμές έχουμε εκεί ούτε τίποτα, εκεί έχουμε το γκαζόν, το κούρεμα του γκαζόν το οποίο παρεμπίπτοντος στον ΚΑΠ υποχρέωση των ομάδων να κουρεύουν έτσι το γκαζόν. Για κάποιο λόγο είναι αυτό.

Λοιπόν και κάνει το άσπρο-μαύρο και λέει ότι είναι οφσάιντ και λέει και ο κ. Μιχος παίξε το πάλι, όχι δεν το ξαναδείχνω; Μα καλά κοροϊδευόμαστε τώρα; Έχει να κάνει με όλα. Εγώ δεν ξέρω αν έχει δει το πέναλτι του Όμο, εγώ περιμένω να πάρω το DVD γιατί είδα ότι υπάρχει μια κάμερα πίσω από το τέρμα, και εκεί μπορείς να δεις αν είναι πέναλτι ή όχι. Την έδειξαν μόνο μια φορά στο γρήγορο. Δείξανε 25 φορές και στο ζωντανό και μετά στις εκπομπές την πλάγια κάμερα. Πλαγίως, το χέρι και το γόνατο είναι στην ίδια ευθεία. Δεν μπορείς να καταλάβεις αν χτυπάει χέρι ή γόνατο, δεν γίνεται από το πλάι. Εγώ δεν είμαι σίγουρος και πραγματικά ψάχνω γιατί θέλω να καταλάβω και εγώ για την πάρτη μου. Δεν μπορώ να καταλάβω".

"Είμαστε παράρτημα του Ολυμπιακού"

Καταλήγοντας, ο Τσακίρης τόνισε: "Περιμένω το DVD για να το δω από πίσω. Δεν το δείξανε. Όταν ο Παναθηναϊκός όμως ζήτησε σε μια φάση του Σισέ ότι δεν είναι οφσάιντ, εκεί το είδαμε κανονικότατα. Με τα σωστά ριπλει, με τις σωστές κάμερες, με όλα. Και όντως δεν ήταν οφσάιντ. Πέρυσι με τον Εργοτέλη έπρεπε να βγει ο Κουμορτζί με κόκκινη και έβγαλε δεύτερη κίτρινη στον Ντιαβαρά. Αυτά τα πράγματα είναι για γέλια. Και το άλλο το κλασικό που θα ακούσετε είναι ότι όταν μας σφάζει ο Ολυμπιακός δεν μιλάμε, άρα είμαστε παράρτημα του Ολυμπιακού".

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009



στον απόηχο των διαμαρτυριών

Το γεγονός είναι πως ο Σισέ βρέθηκε 10 μέτρα μπροστά, και δεν είδαμε ούτε ένα ριπλέι από τις τόσες κάμερες που έγραφαν τον αγώνα. Ο Σισέ, το μοναδικό (κατά την γνώμη μου) προτέρημα που έχει σαν παίκτης, είναι το δυνατό ξεπέταγμα στα πρώτα μέτρα. Παρόλα αυτά, η απόσταση που έχει κερδίσει και φεύγει μόνος του, είναι παράξενη, και ακόμα πιο παράξενο ότι μετά από πολύ ώρα, ανακάλυψαν ένα ριπλέι το οποίο είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Αυτό ήταν που εξόργισε περισσότερο την διοίκηση και τους φιλάθλους του Ιστορικού. Στο 18 λεπτό, κόπηκε μια οριακή φάση με τον Σαλπιγγίδη σαν οφσάιντ, κακώς κατά την γνώμη μου, γιατί η αμφιβολία πρέπει να είναι υπέρ του επιθετικού, και οι επόπτες πρέπει να σταματήσουν να καταστρέφουν τα παιχνίδια. Στην φάση εκείνη, είδαμε 2-3 ριπλέι. Στην φάση του Σισέ στο 7, τι απέγιναν οι κάμερες αυτές?




Ο Πανιώνιος, δεν διαμαρτύρεται μόνο γι αυτό. Διαμαρτύρεται γιατί στο 2ο λεπτό κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Γουνδουλάκης που ξεχύθηκε μόνος του, για την μη αποβολή του Δάρλα στο 78 με δεύτερη κίτρινη, και γενικότερα για την εχθρική διαιτησία στις κόντρες που είναι μονίμως φάουλ εις βάρος μας και ποτέ υπέρ μας...



Παρόλο που για 60 λεπτά, η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν ο Πανιώνιος, η αστοχία, η ατυχία, κλπ έπαιξαν κι αυτές τον ρόλο τους, και όχι μόνο ο διαιτητής. Ο διαιτητής ήταν απαράδεκτος, και άσχετος. Στο (ακυρωθέν) τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, δεν χρειάζεται να δεις το ριπλέι, ήταν προφανές ότι δεν ήταν οφσάιντ, από την ζωντανή ροή του παιχνιδιού, και όταν έδειξαν το ριπλέι, φάνηκε και από το ριπλέι του λόγου το αληθές. Παραδόξως, δεν είδαμε αντίστοιχο ριπλέι για το οφσάιντ του Σισέ.



Για εμάς τους Πανιώνιους, δεν φταίει ο διαιτητής, αυτό το έχουμε συνηθίσει και το έχουμε εμπεδώσει. Αυτός που φταίει είναι ο προπονητής μας, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον φορμαρισμένο Λάτκα, που είναι κεντρικός αμυντικός, και έβαλε τον μοιραίο Όμο στην θέση του, που δεν είναι καν αμυντικός, αλλά είναι ανασταλτικό χαφ. Και όταν αποβλήθηκε ο Όμο, έβαλε στην θέση του τον Καστελιόνε, ο οποίος έχει ευθύνη για το δεύτερο γκολ, και ούτε αυτός είναι αμυντικός!!! Ο προπονητής μας έχει κάποια ανεξήγητα κολλήματα, και δεν τυχαίνει να είναι της εμπιστοσύνης της εξέδρας.



Όταν έκανε την αλλαγή, και έβαλε τον Λάτκα στην θέση του, όχι μόνο περιορίστηκε κάθε δραστηριότητα του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης αυτός έχασε μια από τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε.



Άλλη ευθύνη του προπονητή μας, είναι η τρομερή καθυστέρηση στην είσοδο του Εστογιάνωφ, που αμέσως τράβηξε 2 και 3 παίκτες επάνω του, και μείωσε το πρόβλημα από το αριθμητικό μας μειονέκτημα.



Είναι λάθος να ψάχνουμε τις ευθύνες στην διαιτησία, όταν ο ίδιος ο προπονητής σου κατεβάζει ανορθόδοξη άμυνα, και δεν βοηθάει την ομάδα να ανακάμψει.



Στο πρώτο 20λεπτο, δεν ήταν ο Παναθηναϊκός τόσο καλός, εμείς μπάζαμε από παντού. Όταν σταματήσαμε να μπάζουμε, φάνηκε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, και στο τέλος οι παίκτες του εισέπραξαν το γιουχάισμα, και το τελικό 2-1 φαίνεται να αδικεί τον Πανιώνιο, γιατί έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τουλάχιστον το χι.



Αυτό που εξοργίζει τους φιλάθλους-οπαδούς όλων των υπολοίπων ομάδων, πλην των τριών του κέντρου και του ΠΑΟΚ, είναι ο τρόπος που διαστρεβλώνουν οι εγκάθετοι τηλεοπτικοί σχολιαστές τα γεγονότα. Ανακαλύπτουν το δίκιο του διαιτητή σε κάθε απόφαση υπέρ της λεγόμενης μεγάλης ομάδας, ενώ σε κάθε σφύριγμα κατά της, αναλύουν με το μικροσκόπιο για να βρουν λόγους και αιτίες, ώστε ο θύτης να παρουσιάζεται θύμα.



Στην φάση του Γουνδουλάκη στο δεύτερο λεπτό, ο Φανούρης είναι τουλάχιστον 1 μέτρο καλυπτόμενος, και ενώ ο σπήκερ έχει καταπιεί την γλώσσα του και αφήνει αμφιβολίες για την απόφαση του επόπτη, μετά έβαλαν κι άλλο ένα ρηπλέυ, με μια γραμμή που δήθεν ήταν παράλληλη, και έδειχνε τον Φανούρη στην ίδια ευθεία, αλλά η γραμμή ξεκινούσε από την άκρη του ανοιχτού πράσινου του γρασιδιού, και κατέληγε στην απέναντι πλευρά στο προηγούμενο σκούρο γρασίδι. Επιλεκτική στραβομάρα και αποβλάκωση.



Οι αθλητικές φυλλάδες είναι ταγμένες σε συγκεκριμένα σωματεία, και παρουσιάζουν τα γεγονότα μονομερώς. Οι αθλητικές εκπομπές της τηλεόρασης, και ιδίως της κρατικής, οφείλουν να είναι αντικειμενικές, διότι απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες, και όχι μόνο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, άντε και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

αντιγράφω από τo site του Πανιωνίου


50 χρόνια επαγγελματικό ποδόσφαιρο


«Γαμώ την αγανάκτηση». Η σημερινή φράση του προπονητή του Εργοτέλη κ. Καραγεωργίου, περικλείει όλο το νόημα αυτών των 50 χρόνων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πανιώνιος σήμερα δεν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ. Ο Πανιώνιος σήμερα έπαιξε ως άξιος εκπρόσωπος όλων αυτών που βιώνουν 50 χρόνια στο πετσί τους τι σημαίνει ΠΟΚ. Όλων αυτών των υγιών φιλάθλων που χαίρονται να βλέπουν ποδόσφαιρο και που ίσως χρειαστεί να περιμένουν άλλα 50 χρόνια μήπως και τους αφήσουν να δουν…

Βιώσαμε σήμερα την αδικία για μία ακόμα φορά. Η ομάδα μας έμεινε με 10 παίκτες επί 84 ολόκληρα λεπτά (!) επειδή κάποιος «δεν είδε» τον Σισέ να φεύγει από θέση οφ-σάιντ. Κάποιος δεν είδε τη δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να φάει ο Δάρλας για το δολοφονικό μαρκάρισμα επάνω στον Εστογιάνοφ. Κάποιος δεν είδε και δεν ξαναείδε…

Όμως αν οι διαιτητές της συνάντησης έχουν μία δικαιολογία του «ανθρώπινου λάθους» που συμβαίνει φυσικά μόνο σε βάρος των αντιπάλων του ΠΟΚ, αυτοί που δεν έχουν καμία δικαιολογία είναι οι υπεύθυνοι του συνδρομητικού καναλιού που έχουν και τα μέσα και την τεχνολογία να δουν τις φάσεις πολλές φορές.
Το κανάλι λοιπόν που μετέδιδε τον αγώνα λες και ο Πανιώνιος ήταν ομάδα του εξωτερικού, ανακάλυψε μία λήψη από τη λεωφόρο Κηφισίας, ίσως από το κινητό τηλέφωνο κάποιου περαστικού και την πρόβαλε για να δώσει άδικο στον Πανιώνιο και δίκαιο στον ΠΑΟ, αφού σύμφωνα με την απίθανη αυτή λήψη (βοηθούμενη από στραβές πλάγιες γραμμές) ο Σισέ είχε φύγει από κανονική θέση και άρα ο «κακός» Πανιώνιος δεν δικαιούται δια να ομιλεί…

«Γαμώ την αγανάκτηση» λοιπόν. Όχι μία, ούτε δύο, αλλά πενήντα φορές…

Υ.Γ. Αφήνουμε το βήμα στους λειτουργούς της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας και είμαστε σίγουροι ότι αύριο θα διαβάσουμε για το πόσο κακός ήταν ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ και όχι φυσικά για το εάν ήταν καλός ό κάθε «Νιόνιος» ή ο κάθε «Τέλης» του ελληνικού ποδοσφαίρου


http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17531&catid=5

Πικρή ήττα 2-1 από τον Βάζελο στο ΟΑΚΑ

Γιατί κύριε Φερέρα επιμένεις να βάζεις σέντερ μπακ τον Όμο? Δεν φταίει ο άνθρωπος, δεν είναι κεντρικός αμυντικός, στο 8ο λεπτό, έχασε τον Σισέ (που πιστεύω ότι ήταν πολλά μέτρα οφ σάιτ), και έκανε ένα βλακώδες πέναλτι, το οποίο είναι δείγμα απειρίας στην θέση. Αντί να κινηθεί προς τον παίκτη, να του κλείσει το οπτικό πεδίο, στάθηκε σαν τερματοφύλακας μπροστά στο τερματοφύλακα, και άφησε τον Πανιώνιο με 10 παίκτες!
Ας το τρώγαμε, άσε που ο Σισέ δεν θα το έβαζε, αλλά τέλος πάντων, με το πέναλτι τι θα κερδίζαμε? Με τον Μπέλιτς, ελπίζεις να αποκρούσει πέναλτι? Νάτανε ο Ανδριόλας, κάτι να ελπίσεις, αλλά ο Ανδριόλας δεν ήταν ούτε στον πάγκο, σαν επιβράβευση για τα 2 πέναλτι που έπιασε και προκριθήκαμε στο κύπελλο.

Αφού έχει ήδη κόψει με ανύπαρκτο οφσάιτ τετ α τετ του Γουνδουλάκη στο 2ο λεπτό, αφού άφησε τον Σισέ να φύγει από πιθανή θέση οφσάιτ και να κερδίσει το πέναλτι, αφού σφύριζε τα φάουλ υπέρ του Πανιωνίου με το σταγονόμετρο, αφού δεν έδειξε στο 78 δεύτερη κίτρινη στον Δάρλα σε χτύπημα καράτε στον Εστογιάνωφ που μπήκε στο 75, ο Παπαπασταμάτης, το κοράκι του αγώνα, ήταν ήσυχος όσο το παιχνίδι βρισκόταν στον 2-0. Αλλά στο 2-1, όπως και στο 0-0 ήταν φανερό πως δεν θα άφηνε με τίποτα τον Παναθηναϊκό χωρίς τους τρείς βαθμούς. Λέω πιθανή θέση οφ σάιτ (του Σισέ πριν το πέναλτι), διότι δια μαγείας, τόσες κάμερες στο ΟΑΚΑ, δεν έδειξαν ένα ρηπλέυ. Αυτό, δεν έχει ξαναγίνει!!!

Το 2-0 έγινε στο 11 μετά από πολύ ωραία πάσα του Νίνη,ο Σισέ πλάσαρε, και ο Μπέλιτς αντί να πέσει με τα χέρια και με το σώμα να κλείσει τον δρόμο προς τα δίχτυα, προσπάθησε να διώξει την μπάλα με προβολή. Φυσικά, η προσπάθεια ήταν μάταιη.

Από το 30 και μετά, παρότι ήταν με 10 παίκτες, μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Πανιώνιος. Βέβαια, σε αυτό συντέλεσε ότι ο Παναθηναϊκός προφανώς θεώρησε τελειωμένο το παιχνίδι, και κρατούσαν δυνάμεις. Έτσι… αρχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες, μια καταπληκτική ενέργεια του Κουμου στο 32, πέρασε 2-3 και βρέθηκε μόνος του με τον Τζόρβα, αλλά πλασάρισε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟ, που δεν έπεσε σαν τον δικό μας, στο 42 μακρινό σουτ του Μπάλαμπαν κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 53 μειώσαμε σε 2-1 με τον Ριέρα, ενώ στο 57, κεφαλιά του Λάτκα μετά από κόρνερ του Τζαβέλα, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δεδομένου του ότι ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά μας πίεσε 10 λεπτά και έβαλε 2 γκολ, και ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για 60 τουλάχιστον λεπτά, δημιουργούσαμε ευκαιρίες κλπ, γιατί δεν μπήκε νωρίτερα ο Εστογιάνωφ, και τον έβαλε τόσο αργά ο Φερέρα? Με 2 ενέργειες ο Εστογιάνωφ, έκανε τον Τεν Κάτε να του βάλει 2 και 3 παίκτες επάνω του. Με τον Εστογιάνωφ νωρίτερα στο παιχνίδι, θα ισορροπούσαμε το αριθμητικό μας μειονέκτημα.

Γιατί δεν μπήκε εξ αρχής ο Λάτκα, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε εξαιρετικός, και προτιμήθηκε ο Όμο σαν σέντερ μπακ, που αποδείχτηκε σήμερα μοιραίος?

Γιατί αισθάνομαι τόση πίκρα, που χάσαμε από έναν τόσο μέτριο Παναθηναϊκό, όπως αισθάνθηκα και με τον Ολυμπιακό? Δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά, κάτι που να δικαιολογεί ότι ήμασταν χαμένοι από χέρι. Με το εάν δεν γίνεται, αλλά… εάν δεν είχαμε δεχτεί 2 τόσο εύκολα και γρήγορα γκολ, πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα… Στο τέλος, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γιουχάρισαν τους παίκτες τους, διότι η μόνη ομάδα που έπαιξε μπάλα ήταν ο Πανιώνιος, κι ας ήταν με 10 μονάχα παίκτες...

Η βαθμολογία είναι ως εξής:

1 Παναθηναϊκός 25
2 Ολυμπιακός 25
3 ΠΑΟΚ 15
4 Αρης 14
5 Καβάλα 14
6 Εργοτέλης 13
7 ΑΕΚ 12
8 Αστέρας Τρίπολης 11
9 Πανιώνιος 11

Την άλλη Κυριακή, παίζουμε στην Ξάνθη. Το σίγουρο είναι πως εκεί τουλάχιστον, δεν θα δούμε τον Όμο στην άμυνα ούτε τον Καστελιόνε, ούτε θα δούμε τον Λάτκα στην θέση του, αφού χάνουμε με 2-0. Ας ελπίσουμε πως θα δούμε περισσότερη ώρα τον Εστογιάνωφ, και ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Καλώς ή κακώς είμαστε 4 βαθμούς κάτω από την τρίτη θέση, και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ο στόχος μας πρέπει να είναι αυτός, και τώρα που η ομάδα φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της, πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια γι αυτό.

Πανιώνιος ΑΕΚ 91- 46

Ο Πανιώνιος διέσυρε την ΑΕΚ με 91-46 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή του στην ιστορική του έδρα μετά από τέσσερα χρόνια. «Μαύρη» βραδιά για την ιστορία της «Ένωσης», που αγωνιζόμενη δίχως ξένους έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των «κυανέρυθρων» αδυνατώντας να προβάλει την παραμικρή αντίσταση, με τη διαφορά να φτάνει ως το +51 (91-40).


Δεκάλεπτα: 20-4, 43-16, 67-27, 91-46