Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη Τύπου ...

προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. παραχώρησε σήμερα ο Εμίλιο Φερρέρα. Ο προπονητής του Πανιωνίου μίλησε για τον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον Άρη, αλλά και για τη γενικότερη πορεία των κυανέρυθρων στο πρωτάθλημα.


Αναλυτικά ο κ. Φερρέρα δήλωσε : «Για τον επόμενο αγώνα της Κυριακής , αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα όπως αυτό με τον Σιόβα, ο οποίος ως γνωστό είναι ασθενής , καθώς επίσης και οι Ρεκόμπα, Σμόγιε, οι οποίο δεν είναι έτοιμοι να αγωνισθούν.. Επιστρέφει ο Τζαβέλλας ο οποίος εξέτισε την ποινή του.»

Σε ερώτηση για την επιστροφή του Τζαβέλλα στην ενδεκάδα και για το αν θα αλλάξει κάτι : «Για την ομάδα δεν θα αλλάξει κάτι για τον ίδιο ίσως αλλάξει . Επιστρέφει με το στάτους του διεθνούς παίκτη . Για αυτόν είναι κάτι καινούριο και πρέπει να είναι έτοιμος να το χειριστεί. Όλοι θα τον βλέπουν με διαφορετική οπτική πιά . Πρέπει και εγώ να τον προετοιμάσω γι αυτό.»

Σε ερώτηση για τον αγώνα με τον Άρη και την αρνητική παράδοση που έχει η ομάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια: «Είναι μία δύσκολη έδρα και ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι πρόκληση η νίκη τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα. Νομίζω πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αρνητικά σημεία για μας. Το ίδιο συνέβη και πριν τον αγώνα με την Ξάνθη, αλλά και για άλλους αγώνες. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να κερδίσουμε. Η αρνητική παράδοση είναι κάτι το οποίο δεν μας απασχολεί.»

Σχετικά με τον τρόπο που παίζει η ομάδα: «Ο Πανιώνιος έχει κάνει βελτίωση. Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η κακή περίοδος μέσα στο παιχνίδι. Πολλές καλές ομάδες δεν δέχονται γκολ σε αυτή την κακή τους περίοδο. Εμείς δεχόμαστε γκολ, όπως έγινε π.χ. και στην Ξάνθη - Πανθρακικό και επάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε. Υπάρχει τρόπος να γίνουμε καλύτεροι».

Σχετικά με τον Τσότσαλιτς και την πιθανότητα μεταγραφής του: «Στην ομάδα υπάρχουν δύο μεταγραφικές κατευθύνσεις και σχεδιασμοί. Ο μακροπρόθεσμος και ο βραχυπρόθεσμος. Εγώ είμαι υπεύθυνος για το βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό. Ο μακροπρόθεσμος δεν είναι απόλυτα δική μου αρμοδιότητα. Ο Τσόσταλιτς αποτελεί στόχο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. Φυσικά και ξέρω ότι η ομάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή κεντρικό αμυντικό. Όμως μία ομάδα κοιτάει το μέλλον . Προς το παρόν επαναλαμβάνω αυτό που είπα κάτι εβδομάδες πριν, εξαρτάται ποιος παίκτης θα φύγει και αν θα φύγει».

Σε ερώτηση για την διαιτησία : «Μέχρι τώρα η διαιτησία σε γενικές γραμμές κάνει καλά την δουλειά της . Δεν είναι καλός τρόπος να δικαιολογηθείς όταν χάνεις , ρίχνοντας την ευθύνη σε λάθη της διαιτησίας. Καλύτερα να μιλάς για ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για την ομάδα του Άρη και εάν παρατηρεί κάποια διαφορά με την αλλαγή προπονητή που έκανε: «Ο Άρης χει τεχνίτες παίκτες και όταν έχεις τεχνίτες παίκτες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Στον προηγούμενο αγώνα βέβαια δέχθηκαν τέσσερα γκολ και σίγουρα θα λάβουν τα μέτρα τους να μην δεχθούν ξανά».

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν είναι ικανοποιημένος από τη βαθμολογική θέση και τι προσδοκά από τα υπόλοιπα παιχνίδια μέχρι τη λήξη του Α’ γύρου : «Θα είμαι χαρούμενος αν νικήσουμε και τα υπόλοιπα 4 παιχνίδια. Είναι δύσκολο βέβαια. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσω για την βαθμολογική θέση αυτή την στιγμή. Στην ιστορία της Super League υπάρχουν ομάδες που ξεκινούν καλά στην αρχή και στο τέλος μάχονται για τη παραμονή στην κατηγορία και το αντίστροφο. Πιστεύω το καλύτερο είναι να υπάρχει σταθερότητα και να δουλεύεις παιχνίδι με το παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το πως θα επηρεάσουν την μεταγραφική περίοδο τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του Α' γύρου: «Δεν νομίζω πως θα επηρεάσουν τα τελευταία τέσσερα αποτελέσματα τις μεταγραφές. Δεν έχουμε κάνει σχετική συζήτηση γι αυτό το θέμα με τον Πρόεδρο. Αν δεν φύγει όμως κανένας παίκτης μπορεί και να μη γίνουν μεταγραφές. Εξαιρώ τον Τσότσαλιτς για όπως είπα αποτελεί μεταγραφή μακροπρόθεσμου σχεδιασμού».

Σχόλιο: Σωστές δηλώσεις, που βοηθάνε το καλό κλίμα στην ομάδα, σε απάντηση σε όσους άρχισαν την μετραγραφολογία που μόνο στόχο έχει να χαλάσει το καλό κλίμα της ομάδας. Δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι θα νικήσουμε και τα 4 επόμενα παιχνίδια, αλλά το να δηλώνει ο προπονητής πως μόνο έτσι θα είναι ευχαριστημένος και χαρούμενος, είναι σωστή δήλωση.
Ένα μπράβο στον Φερέρα για τις δηλώσεις του. Ας ελπίσουμε πως θα ακούσει κι άλλα μπράβο, μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Εγώ προσωπικά, και με το Χι θα είμαι ευχαριστημένος.

1 σχόλιο:

lefterix είπε...

Προσπαθώ να θυμηθώ πιό σοβαρή συνέντευξη τύπου απο τον προπονητή μας και δε μουρχεται κάτι στο μυαλό...(να φταίει άραγε το κρασί,ή η ρακη;)