Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Σκεφτόμουνα…

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τσακίρη, σκεφτόμουνα ότι…


…όταν η Νέα Επιλεκτική Τηλεόραση (ΝΕΤ) ασχολείται με τις ώρες με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, και την υπόλοιπη διάρκεια της εκπομπής με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, ενώ στα τελευταία 10 λεπτά ξεπετάνε τις υπόλοιπες ομάδες, ποιο είναι το αποτέλεσμα?

• Οι διαιτητές πιέζονται ασφυκτικά για το πώς θα σφυρίζουν, διότι ξέρουν ότι κάθε σφύριγμα εις βάρος των 2 μεγάλων και των άλλων 2 που συμπληρώνουν το καρέ, θα αναλυθεί μπρος πίσω 40 φορές, θα υπάρχει εκπρόσωπος τους στην Αθλητική Κυριακή που θα προασπίσει με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα τους, ενώ όταν σφυρίζουν παιχνίδια των υπολοίπων-αζήτητων, δεν τρέχει κάστανο. Φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να σφυρίξει ένας διαιτητής υπέρ του Πανιωνίου ας πούμε, μια φάση που δεν είναι 1000% σίγουρος? Πως θα αφήσεις τον Γουνδουλάκη να ξεφύγει για τετ α τετ εάν ξέρει ότι θα σε κρεμάσουν εάν υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία? Ενώ όταν δεν είναι 1000% σίγουρος, πως θα σταματήσεις έναν Σισέ που ξεχύνεται μόνος του? Θα βρεθείς σπίτι σου!!!

• Είναι βέβαιο πως η πλειονότητα των οπαδών, είναι Ολυμπιακοί-Παναθηναϊκοί, και όποιοι ξεφύγουν, καταλήγουν στην ΑΕΚ. Στην Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ, και τα ρέστα στον Άρη, κι αυτό πιο πολύ γιατί ο Άρης έφτιαξε όνομα παλιά με το μπάσκετ. Πώς να γίνει κάποιος οπαδός του Πανιωνίου, εκτός κι αν είναι της γειτονιάς της Νέας Σμύρνης, και αυτό επειδή από αντίδραση έχει απορρίψει τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Σε επαρχιακές πόλεις, Γιάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο, κλπ συναντάς περισσότερους Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς παρά την τοπική τους ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α εθνική. Όταν η ενημέρωση είναι τόσο στοχευμένη, επιλεκτική και μονόπλευρη, είναι απορίας άξιο πως υπάρχουμε και εμείς, οι λίγοι οπαδοί των λεγόμενων μικρών ομάδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περεταίρω αποδυνάμωση των λεγόμενων μικρών ομάδων, διότι ποιος χορηγός θα στηρίξει οικονομικά μια ομάδα που δεν προβάλλεται σχεδόν ποτέ, ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει σε κάτι που εκ των προτέρων είναι καταδικασμένο να μην είναι κερδοφόρο? Οι χορηγοί και οι παράγοντες προβάλλονται μόνο τοπικά, και μόνο όταν παίζουν οι μικροί εναντίον των μεγάλων. Ακόμα και ο Τσακίρης, παραδέχτηκε πως το timing της ανακοίνωσης ήταν λάθος, αλλά… η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες σε κάποια άλλη αγωνιστική, δεν θα έπαιζε σε καμία ΝΕΤ, διότι θα ασχολιόντουσαν μόνο με ότι αφορά το ΠΟΚ. Την ανακοίνωση θα την προσπερνούσαν βιαστικά, άσε που θα την έπαιζαν 3-4 ώρες αφού θα είχε ξεκινήσει η εκπομπή και θα κόντευε να τελειώσει, ενώ θα είχαν πέσει για ύπνο προ πολλού το 99% των τηλεθεατών.

• Τα παιδιά μου, με νύχια και με δόντια τα κρατάω να είναι Πανιώνιοι, διότι εάν δεν ήμουνα εγώ Πανιώνιος, η ομάδα αυτή θα ήταν ανύπαρκτη γι αυτά, όλος ο περίγυρος τους είναι οπαδοί του ΠΟΚ, και προσπαθώ να τα μυήσω στην χαρά της διαφορετικότητας. Αλλά η πλύση εγκεφάλου της μονόπλευρης και επιλεκτικής ενημέρωσης, δεν αφήνει πολλά περιθώρια να έχουν οπαδούς οι λεγόμενες μικρές ομάδες, έχουν πιο πολύ συμπαθούντες που σχετίζονται με την ομάδα λόγω εντοπιότητας. Ένας που κατάγεται από τα Γιάννενα, είναι Παναθηναϊκός, αλλά… βλέπει με συμπάθεια και τον ΠΑΣ, γιατί είναι η ομάδα από την πόλη που κατάγεται!!!

Δεδομένου ότι ο τρόπος της ενημέρωσης της ΝΕΤ δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά, αντί για ανακοινώσεις αγανάκτησης (με όποιο δίκιο έχουν αυτές και ασχέτως timing), θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να υποβληθούν μηνύσεις κατά της «ενημερωτικής εκπομπής» που την πληρώνουμε όλοι μας, μέσω της ΔΕΗ. Στα ίδια χάλια κινείται και το συνδρομητικό κανάλι, αλλά αυτό είναι ιδιωτικό, και κάνει τις επιλογές του. Με δικαιολογία την ακροαματικότητα, ένα ιδιωτικό κανάλι μπορεί να βρει άλλοθι, αλλά η κρατική τηλεόραση πληρώνεται από όλους μας.

Η Αθλητική Κυριακή όφειλε να παρουσιάζει ισότιμα και σε ίσο χρόνο όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής, για παράδειγμα 2-3 λεπτά για κάθε παιγνίδι, και μετά από αυτό, ας ασχολείται όσο θέλει σε συζητήσεις και αναλύσεις. Στις συζητήσεις και τις αναλύσεις, την μια Κυριακή με μια ομάδα, την άλλη Κυριακή με μια άλλη ομάδα, και να υπάρχει ένα ροτέησιον στον χρόνο κάθε ομάδας. Πως γίνεται με τις εκλογές? Τόσο χρόνο για κάθε ομάδα, όπως μοιράζεται ο χρόνος της κρατικής (αλλά και της ιδιωτικής) στα διάφορα κόμματα και τους υποψήφιους. Γιατί στο πάνελ της Αθλητικής Κυριακής εκπροσωπούνται μόνο και πάντα συγκεκριμένες ομάδες?

Δεν υπάρχουν σχόλια: