Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Πικρή ήττα 2-1 από τον Βάζελο στο ΟΑΚΑ

Γιατί κύριε Φερέρα επιμένεις να βάζεις σέντερ μπακ τον Όμο? Δεν φταίει ο άνθρωπος, δεν είναι κεντρικός αμυντικός, στο 8ο λεπτό, έχασε τον Σισέ (που πιστεύω ότι ήταν πολλά μέτρα οφ σάιτ), και έκανε ένα βλακώδες πέναλτι, το οποίο είναι δείγμα απειρίας στην θέση. Αντί να κινηθεί προς τον παίκτη, να του κλείσει το οπτικό πεδίο, στάθηκε σαν τερματοφύλακας μπροστά στο τερματοφύλακα, και άφησε τον Πανιώνιο με 10 παίκτες!
Ας το τρώγαμε, άσε που ο Σισέ δεν θα το έβαζε, αλλά τέλος πάντων, με το πέναλτι τι θα κερδίζαμε? Με τον Μπέλιτς, ελπίζεις να αποκρούσει πέναλτι? Νάτανε ο Ανδριόλας, κάτι να ελπίσεις, αλλά ο Ανδριόλας δεν ήταν ούτε στον πάγκο, σαν επιβράβευση για τα 2 πέναλτι που έπιασε και προκριθήκαμε στο κύπελλο.

Αφού έχει ήδη κόψει με ανύπαρκτο οφσάιτ τετ α τετ του Γουνδουλάκη στο 2ο λεπτό, αφού άφησε τον Σισέ να φύγει από πιθανή θέση οφσάιτ και να κερδίσει το πέναλτι, αφού σφύριζε τα φάουλ υπέρ του Πανιωνίου με το σταγονόμετρο, αφού δεν έδειξε στο 78 δεύτερη κίτρινη στον Δάρλα σε χτύπημα καράτε στον Εστογιάνωφ που μπήκε στο 75, ο Παπαπασταμάτης, το κοράκι του αγώνα, ήταν ήσυχος όσο το παιχνίδι βρισκόταν στον 2-0. Αλλά στο 2-1, όπως και στο 0-0 ήταν φανερό πως δεν θα άφηνε με τίποτα τον Παναθηναϊκό χωρίς τους τρείς βαθμούς. Λέω πιθανή θέση οφ σάιτ (του Σισέ πριν το πέναλτι), διότι δια μαγείας, τόσες κάμερες στο ΟΑΚΑ, δεν έδειξαν ένα ρηπλέυ. Αυτό, δεν έχει ξαναγίνει!!!

Το 2-0 έγινε στο 11 μετά από πολύ ωραία πάσα του Νίνη,ο Σισέ πλάσαρε, και ο Μπέλιτς αντί να πέσει με τα χέρια και με το σώμα να κλείσει τον δρόμο προς τα δίχτυα, προσπάθησε να διώξει την μπάλα με προβολή. Φυσικά, η προσπάθεια ήταν μάταιη.

Από το 30 και μετά, παρότι ήταν με 10 παίκτες, μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, ο Πανιώνιος. Βέβαια, σε αυτό συντέλεσε ότι ο Παναθηναϊκός προφανώς θεώρησε τελειωμένο το παιχνίδι, και κρατούσαν δυνάμεις. Έτσι… αρχίσαμε να δημιουργούμε ευκαιρίες, μια καταπληκτική ενέργεια του Κουμου στο 32, πέρασε 2-3 και βρέθηκε μόνος του με τον Τζόρβα, αλλά πλασάρισε πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟ, που δεν έπεσε σαν τον δικό μας, στο 42 μακρινό σουτ του Μπάλαμπαν κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 53 μειώσαμε σε 2-1 με τον Ριέρα, ενώ στο 57, κεφαλιά του Λάτκα μετά από κόρνερ του Τζαβέλα, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δεδομένου του ότι ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά μας πίεσε 10 λεπτά και έβαλε 2 γκολ, και ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού για 60 τουλάχιστον λεπτά, δημιουργούσαμε ευκαιρίες κλπ, γιατί δεν μπήκε νωρίτερα ο Εστογιάνωφ, και τον έβαλε τόσο αργά ο Φερέρα? Με 2 ενέργειες ο Εστογιάνωφ, έκανε τον Τεν Κάτε να του βάλει 2 και 3 παίκτες επάνω του. Με τον Εστογιάνωφ νωρίτερα στο παιχνίδι, θα ισορροπούσαμε το αριθμητικό μας μειονέκτημα.

Γιατί δεν μπήκε εξ αρχής ο Λάτκα, που εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε εξαιρετικός, και προτιμήθηκε ο Όμο σαν σέντερ μπακ, που αποδείχτηκε σήμερα μοιραίος?

Γιατί αισθάνομαι τόση πίκρα, που χάσαμε από έναν τόσο μέτριο Παναθηναϊκό, όπως αισθάνθηκα και με τον Ολυμπιακό? Δεν είδα τόσο μεγάλη διαφορά, κάτι που να δικαιολογεί ότι ήμασταν χαμένοι από χέρι. Με το εάν δεν γίνεται, αλλά… εάν δεν είχαμε δεχτεί 2 τόσο εύκολα και γρήγορα γκολ, πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα… Στο τέλος, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού γιουχάρισαν τους παίκτες τους, διότι η μόνη ομάδα που έπαιξε μπάλα ήταν ο Πανιώνιος, κι ας ήταν με 10 μονάχα παίκτες...

Η βαθμολογία είναι ως εξής:

1 Παναθηναϊκός 25
2 Ολυμπιακός 25
3 ΠΑΟΚ 15
4 Αρης 14
5 Καβάλα 14
6 Εργοτέλης 13
7 ΑΕΚ 12
8 Αστέρας Τρίπολης 11
9 Πανιώνιος 11

Την άλλη Κυριακή, παίζουμε στην Ξάνθη. Το σίγουρο είναι πως εκεί τουλάχιστον, δεν θα δούμε τον Όμο στην άμυνα ούτε τον Καστελιόνε, ούτε θα δούμε τον Λάτκα στην θέση του, αφού χάνουμε με 2-0. Ας ελπίσουμε πως θα δούμε περισσότερη ώρα τον Εστογιάνωφ, και ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς. Καλώς ή κακώς είμαστε 4 βαθμούς κάτω από την τρίτη θέση, και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ο στόχος μας πρέπει να είναι αυτός, και τώρα που η ομάδα φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο της, πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: