Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

1-1 στο Χαριλάου

Θα το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ: Στα αρχίδια μου κι αν ήταν οφσάιντ ο Κουμουρτζί στο γκολ της ισοφάρισης στο 93, μην πω πως χάρηκα περισσότερο γι αυτό!!!


Γιατί μέχρι τότε, ο Πανιώνιος έχανε 1-0 από τον γελοίο τον Κωνσταντινέα (κι όχι από αυτόν τον άθλιο Άρη), τον πιο εγκληματία διαιτητή που μας σφύριξε φέτος, και με οποιονδήποτε άλλον διαιτητή αν παίζαμε, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό, γιατί δεν θα φτάναμε ποτέ στο 93 να χάνουμε από αυτόν τον Άρη, αυτός ο Πανιώνιος δεν θα έχανε ποτέ.

Από θέση οφσάιντ, χτύπησαν εσκεμμένα τον Μπέλιτς, του κόψανε το ποδόσφαιρο για 2 μήνες τουλάχιστον, και δεν βγήκε ούτε κίτρινη. Στο 20’, ο αλήτης ο Αμπρέου χτύπησε δολοφονικά τον Ριέρα, και δεν σφύριξε ούτε φάουλ, ενώ έπρεπε να δείξει απ ευθείας κόκκινη κάρτα ο αλήτης ο Κωνσταντινέας. Ο Νέτο, μπροστά στον διαιτητή και τον επόπτη στο 25’ χτυπάει με το χέρι του τον Τζαβέλα, και δεν βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 49', ανατρέπεται εκτός περιοχής από τον Σηφάκη ο Ριέρα, σε προφανή θέση για γκολ, και δεν σφυρίζει ούτε φάουλ, ενώ είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας. Μετά το 1-0, ο Ριέρα υποδέχεται την μπάλα μέσα στην περιοχή, κι από πίσω του πέφτει πάνω του ο αμυντικός του και τον γκρεμίζει, κι ο αλήτης ο Κωνσταντινέας περί άλλων τυρβάζει… Μετά από όλα αυτά, ενώ ο Άρης έπρεπε να παίζει με 7 ή 8 παίκτες, χάρισε και την δεύτερη κίτρινη στον Κουμουρτζί, που έκανε  φάουλ που άξιζε την δεύτερη κίτρινη, αλλά ο Κωνσταντινέας μάλλον πάτσιζε (στο άθλιο μυαλό του) για τις αποβολές του Άρη που του χάρισε...

Δεν μιλάω για 10 τουλάχιστον αμφισβητούμενα φάουλ υπέρ μας που τα έφαγε το χρονοντούλαπο της ιστορίας, μιλάω για ξεκάθαρες φάσεις που ο Άρης έδειξε Λατινοαμερικάνικο χαρακτήρα, αλλά μόνο ως προς την κλωτσοπατινάδα και τον τσαμπουκά.

Ως προς το παιχνίδι, καλώς ήρθες Μπεθέρα. Ο πιτσιρικάς έδειξε ότι έχει ταλέντο και μέλλον. Θα ήθελα να δω τι αξίζει και ο Ανδριόλας, αλλά δεν μπορώ να πω πως ο Μπεθέρα είναι για τα μπάζα, κάθε άλλο, είναι κατά πολύ καλύτερος από τον Μπέλιτς, κάνει εξόδους, έκανε μια ενέργεια σαν παγκότερμα και έσωσε την άμυνα από τα χειρότερα, έκανε αποκρούσεις, και προδόθηκε (από την απειρία του) στο στήσιμο του τείχους, πιθανόν να έκλεψε όχι μόνο απόσταση αλλά και θέση σε σχέση με το τείχος ο Αρειανός που το εκτέλεσε, και παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Μπεθέρα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Για εμένα, ο καλύτερος παίκτης μας ήταν ο Καστελιόνε. Καλοί όλοι, αλλά καλύτερος όλων ο Καστελιόνε. Πολύ καλός και ο Νικολάου. Ο Όμο, άλλη μια φορά προσπάθησε πολύ, έκανε ότι μπορούσε, αλλά τι να πω… Ο Κοντοές θα ήταν πολύ καλύτερος στην θέση του, και θα είχαμε γλυτώσει από τις 2-3 γκέλες του Όμο, που ευτυχώς δεν τις πληρώσαμε.

Αυτός που δεν μου άρεσε σήμερα, ήταν ο Εστογιάνωφ. Αργούσε να δώσει την μπάλα, έπεφτε εύκολα  με το παραμικρό, ενώ ακόμα και ένας βλάκας θα καταλάβαινε πως δεν θα σφύριζε φάουλ με τίποτα αυτός ο καραγκιόζης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, έπεφτε και χωρίς φάουλ. Η τρίπλα τσιμπάω την μπάλα προς τα πίσω και μετά ξανά μπροστά, όμορφη δεν λέω, αλλά αφού σε έχουν πάρει χαμπάρι ρε Φαμπιάν, μην την συνεχίζεις… Είναι εκνευριστικό.

Αλλά, πέραν στη σφαγής, πέραν των ευκαιριών που χάσαμε με αποκορύφωση το δοκάρι του Μπάλαμπαν στο πρώτο ημίχρονο, πέραν της άριστης κυκλοφορίας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, σε κάποια φάση είχαμε 67% κατοχή μπάλας, πέραν ότι παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο και σταθήκαμε αντρίκεια μέσα στο Χαριλάου…
…θέλω να ευχαριστήσω τον φετεινό Πανιώνιο, γιατί παρόλο που βρεθήκαμε (άδικα) στο 82’ πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή και την εικόνα του παιχνιδιού κι ενώ ο Άρης έπαιζε με 10 (διότι έδειξε και μια από τις 5 κόκκινες που έπρεπε να δείξει στους Αρειανούς ο χασάπης), δεν απογοητεύτηκα, και περίμενα ότι θα ισοφαρίσουμε, και όταν μπήκε το γκολ, ήταν η επιβεβαίωση ότι φέτος δεν χάνουμε, το παλεύουμε μέχρι το 90φεύγα, δεν πίστεψα ούτε στιγμή πως θα χάναμε στο τέλος, ενώ… μέχρι πέρυσι, το 1-0 θα σήμαινε ότι τελείωσε το παιχνίδι για εμάς, και στο τέλος θα τελειώναμε πιθανόν με 2-0 ή και 3-0.

Μπράβο ρε Πανιωνάρα, με έκανες πολύ περήφανο, γιατί κατάφερες και πήρες αντρίκεια το Χί, και παρόλο που το γκολ του Κουμουρτζί στο 93’ το πιο πιθανόν είναι από θέση οφσάιντ, εγώ αισθάνομαι αδικημένος από το αποτέλεσμα!!!

Το ΑΕΚάκι έχει σειρά, και είναι η ώρα να δούμε και ένα μεγάλο αποτέλεσμα, ένα 3-0 θα είναι ότι πρέπει, σαν επιστέγασμα της ανωτερότητας της ομάδας μας φέτος. Πάμε γερά!!!

11 σχόλια:

Ron Barceló είπε...

Τελεία κ παύλα ΜΕ ΚΟΥΜΟ ΟΛΟΙ ΤΑΒΛΑ! Κ τι τάβλα..οφσάιντ. Συμβιβασμός το Χ καθώς η υπεροχή μας ήταν σχεδόν καθολική.

Τωρα Γρηγοράκη πες αλεύρι....

br fun_atic είπε...

Φίλε ΑΜΑNAM, μάλλον ήσουν ο μόνος από τους μπλογκερς που είδες το παιχνίδι και ανέβασες σχόλιο. Δεν έχω εικόνα γιατί δεν είδα το παιχνίδι. Ακουσα τη ραδιοφωνική μετάδοση του πρώτου ημιχρόνου, αποσπασματικά του δεύτερου και είδα τα στιγμιότυπα στον ΣΚΑΙ.

Καλός και ο ένας βαθμός και ας κοπιάσει η Α.Ε.Κ.
Δεν πρέπει να μείνει απούλητο ούτε μισό εισιτήριο. Η Π.Α.Ε οφείλει από αύριο ακόμη, αν είναι δυνατό, να θέσει σε κυκλοφορία τα εισιτήρια και να κάνει κάθε ενέργεια για την διευκόλυνση έκδοσης κάρτας φιλάθλου.

amanAM είπε...

22:23, μόλις τελείωσαν τα στιγμιότυπα στο Νόβα σπορτ1, και έδειξαν όλες τις φάσεις που επεσήμανα, και μάλιστα... με ακριβώς την ίδια άποψη του σχολιαστή (πρώην) διαιτητή κυρίου Τεβεκέλη.

Και ο Αμπρέου έπρεπε να αποβληθεί με απ ευθείας κόκκινη, χαρίστηκε μια κίτρινη στον Τζαβέλα, εν συνεχεία μια δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στον Νέτο (που στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε το γκολ), κακώς δεν αποβλήθηκε ο Σηφάκης (εδώ δεν σφυρίζτηκαν ούτε καν τα φάουλ, τι να λέμε τώρα!!!), και μετά από 3 τουλάχιστον αποβολές που δεν δόθηκαν, χαρίστηκε (σε 2 περιπτώσεις) η δεύτερη κίτρινη στον Κουμουρτζί (τον σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης από θέση οφσάιντ)...

Ο Άρης έπρεπε να είναι με 8 παίκτες. Τι να λέμε τώρα, τυχεροί είμαστε που την γλυτώσαμε με μοναδικό τραυματία τον Μπέλιτς.

Κατά τα άλλα, το 1-1 αδικεί τον Πανιώνιο σαν ομάδα, είμασταν καλύτεροι, είχαμε σωστή κυκλοφορία, είχαμε κατοχή, κάναμε φάσεις, και το Χι είναι λίγο, πάλι καλά βέβαια που το πήραμε, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Εντυπωσιάστηκα, που ο σχολιαστής (της διαιτησίας) της Νόβα ήταν δίκαιος και σωστός.

Ο σχολιαστής κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, ήταν βαμένος Αρειανός, και έβλεπε τα πάντα με παραμορφωτικούς φακούς.

Είναι αστείο το να διαμαρτύρεται ο Άρης για την διαιτησία, ενώ έπρεπε να έχει πάρει 4-5 κόκκινες κάρτες και όχι μόνο μια, και μας φάγανε ολόκληρο πέναλτυ, ενώ... στο φάουλ ο Νέτο άλλαξε τουλάχιστον κατά 1 μέτρο την θέση της μπάλας, με τν κίνηση δε αυτή το τείχος βρέθηκε σε λάθοςσημείο τελικά.

Το γκολ του Κούμου, απο θέση οφσάιντ, ήταν ότι τους άξιζε!!!

lefterix είπε...

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΦΑΞΙΜΟ ΑΥΤΟ, ΜΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ,
ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΑΣΕΙΣ ΑΡΕΙΑΝΟΙ, ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ...
ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η ΧΕΡΑ,
ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ,ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

zamis είπε...

AmanAM εχεις δωσει πληρη εικονα με την περιγραφη σου.
Να επισημανω οτι ο Μπεθερα αντιδρα περιφημα στη γκελα-κεφαλια του Λατκα προς τα πισω και μας γλιτωνει με την εξοδο του.Και μιας και μιλαμε για γκελες,αυτο που κανει ο Ομο λιγο πριν το Λατκα ειναι για πολλα εγκεφαλικα..ευτυχως το διορθωνει πανω στη γραμμη.
Παντως,για να ειμαι δικαιος,το παιδι κατεβαζει τη μπαλα καλυτερα απο τον Κοντοε,γενικα ηταν καλος και βεβαια συμμετειχε και παλι στο γκολ της ισοφαρισης.
Ε ρε και ναχαμε Τζιμπουρακο να αλλαξει τον κακο χτεσινο Λολο..

amanAM είπε...

κι εμένα μου άρεσε ο Όμο, αλλά όχι για την θέση του Κοντοέ. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλός ανασταλτικός μέσος, και τώρα που πήρε παιχνίδια, δείχνει ότι αξίζει σαν παίκτης.

Ο Φαμπιάν εχθές ήταν για τα μπάζα, ο Φανούρης που μπήκε στην θέση του, ήταν καλύτερος.

Ο Κούμου πρέπει να συγκρατήσει τα νεύρα του, μας έσφαζε που μας έσφαζε η διατησία, οι διαμαρτυρίες και οι κλωτσιές που άξιζαν δεύτερης κίτρινης κάσρτας, δεν βοηθούσαν την ομάδα.

Στην φάση του δοκαριού τυο Μπάλαμπαν, η κίνηση του είναι καταπληκτική, καταφέρνει και ξεμαρκάρεται από 2 αμυντικούς και ήταν άτυχος στο τέλος.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν θα είναι καθόλου εύκολο, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε εχθρική διαιτησια, η ΑΕΚ θέλει πολύ τους βαθμούς, και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Πρέπει να υπερβούν όλοι τον εαυτό τους. Εαν καταφέρουμε να προηγηθούμε, και εκμεταλλευτούμε μετά τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις, έχουμε πιθανότητες.

amanAM είπε...

Αυτός που δεν φαίνεται πολύ, αλλά κάνει όλη την δουλειά στο κέντρο, είναι ο Καστελιόνε, και είχε και την ευκαιρία με την κεφαλιά για να κάνει το 0-1, που από ατυχία πέρασε άουτ, γλύφοντας το δοκάρι.

Μου άρεσε και ο Νικολάου, γενικά δεν τον πάω, αλλά εχθές ήταν πολύ καλός.

Είναι βέβαιο, πως όταν παίρνουν παιχνίδια, δείχνουν την αξία τους. Πρέπει να έχουμε υπομονή.

zamis είπε...

Ο Νικολαου εχει ανεβει πολυ και η ορθολογικη διαταξη(συν Καστελιονε)τον βοηθαει να κανει τη δουλεια του μεσα στο γηπεδο.
Να του δωσουμε τα ευσημα(γιατι εχει ακουσει ουκ ολιγα)και επισης να δωσουμε συγχαρητηρια σε ολη την αμυντικη λειτουργια της ομαδας.

Griniaris είπε...

Ήταν τόσο εξώφθαλμες οι περιπτώσεις των κόκκινων και του πέναλτυ που ακόμη κι ο Μπαρούφας στη ΝΕΤ ομολόγησε.
Για να πω την αλήθεια εμένα με κάλυψε η αρχική ευγενική παρατήρηση της ανάρτησης.

zamis είπε...

lol griniari,μας εχει καλυψει ολους ο AmanAM με την εισαγωγη του!

amanAM είπε...

:-)