Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

στον απόηχο των διαμαρτυριών

Το γεγονός είναι πως ο Σισέ βρέθηκε 10 μέτρα μπροστά, και δεν είδαμε ούτε ένα ριπλέι από τις τόσες κάμερες που έγραφαν τον αγώνα. Ο Σισέ, το μοναδικό (κατά την γνώμη μου) προτέρημα που έχει σαν παίκτης, είναι το δυνατό ξεπέταγμα στα πρώτα μέτρα. Παρόλα αυτά, η απόσταση που έχει κερδίσει και φεύγει μόνος του, είναι παράξενη, και ακόμα πιο παράξενο ότι μετά από πολύ ώρα, ανακάλυψαν ένα ριπλέι το οποίο είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Αυτό ήταν που εξόργισε περισσότερο την διοίκηση και τους φιλάθλους του Ιστορικού. Στο 18 λεπτό, κόπηκε μια οριακή φάση με τον Σαλπιγγίδη σαν οφσάιντ, κακώς κατά την γνώμη μου, γιατί η αμφιβολία πρέπει να είναι υπέρ του επιθετικού, και οι επόπτες πρέπει να σταματήσουν να καταστρέφουν τα παιχνίδια. Στην φάση εκείνη, είδαμε 2-3 ριπλέι. Στην φάση του Σισέ στο 7, τι απέγιναν οι κάμερες αυτές?




Ο Πανιώνιος, δεν διαμαρτύρεται μόνο γι αυτό. Διαμαρτύρεται γιατί στο 2ο λεπτό κόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ ο Γουνδουλάκης που ξεχύθηκε μόνος του, για την μη αποβολή του Δάρλα στο 78 με δεύτερη κίτρινη, και γενικότερα για την εχθρική διαιτησία στις κόντρες που είναι μονίμως φάουλ εις βάρος μας και ποτέ υπέρ μας...



Παρόλο που για 60 λεπτά, η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν ο Πανιώνιος, η αστοχία, η ατυχία, κλπ έπαιξαν κι αυτές τον ρόλο τους, και όχι μόνο ο διαιτητής. Ο διαιτητής ήταν απαράδεκτος, και άσχετος. Στο (ακυρωθέν) τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού, δεν χρειάζεται να δεις το ριπλέι, ήταν προφανές ότι δεν ήταν οφσάιντ, από την ζωντανή ροή του παιχνιδιού, και όταν έδειξαν το ριπλέι, φάνηκε και από το ριπλέι του λόγου το αληθές. Παραδόξως, δεν είδαμε αντίστοιχο ριπλέι για το οφσάιντ του Σισέ.



Για εμάς τους Πανιώνιους, δεν φταίει ο διαιτητής, αυτό το έχουμε συνηθίσει και το έχουμε εμπεδώσει. Αυτός που φταίει είναι ο προπονητής μας, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον φορμαρισμένο Λάτκα, που είναι κεντρικός αμυντικός, και έβαλε τον μοιραίο Όμο στην θέση του, που δεν είναι καν αμυντικός, αλλά είναι ανασταλτικό χαφ. Και όταν αποβλήθηκε ο Όμο, έβαλε στην θέση του τον Καστελιόνε, ο οποίος έχει ευθύνη για το δεύτερο γκολ, και ούτε αυτός είναι αμυντικός!!! Ο προπονητής μας έχει κάποια ανεξήγητα κολλήματα, και δεν τυχαίνει να είναι της εμπιστοσύνης της εξέδρας.



Όταν έκανε την αλλαγή, και έβαλε τον Λάτκα στην θέση του, όχι μόνο περιορίστηκε κάθε δραστηριότητα του Παναθηναϊκού, αλλά ο παίκτης αυτός έχασε μια από τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε.



Άλλη ευθύνη του προπονητή μας, είναι η τρομερή καθυστέρηση στην είσοδο του Εστογιάνωφ, που αμέσως τράβηξε 2 και 3 παίκτες επάνω του, και μείωσε το πρόβλημα από το αριθμητικό μας μειονέκτημα.



Είναι λάθος να ψάχνουμε τις ευθύνες στην διαιτησία, όταν ο ίδιος ο προπονητής σου κατεβάζει ανορθόδοξη άμυνα, και δεν βοηθάει την ομάδα να ανακάμψει.



Στο πρώτο 20λεπτο, δεν ήταν ο Παναθηναϊκός τόσο καλός, εμείς μπάζαμε από παντού. Όταν σταματήσαμε να μπάζουμε, φάνηκε το πρόβλημα του Παναθηναϊκού, και στο τέλος οι παίκτες του εισέπραξαν το γιουχάισμα, και το τελικό 2-1 φαίνεται να αδικεί τον Πανιώνιο, γιατί έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τουλάχιστον το χι.



Αυτό που εξοργίζει τους φιλάθλους-οπαδούς όλων των υπολοίπων ομάδων, πλην των τριών του κέντρου και του ΠΑΟΚ, είναι ο τρόπος που διαστρεβλώνουν οι εγκάθετοι τηλεοπτικοί σχολιαστές τα γεγονότα. Ανακαλύπτουν το δίκιο του διαιτητή σε κάθε απόφαση υπέρ της λεγόμενης μεγάλης ομάδας, ενώ σε κάθε σφύριγμα κατά της, αναλύουν με το μικροσκόπιο για να βρουν λόγους και αιτίες, ώστε ο θύτης να παρουσιάζεται θύμα.



Στην φάση του Γουνδουλάκη στο δεύτερο λεπτό, ο Φανούρης είναι τουλάχιστον 1 μέτρο καλυπτόμενος, και ενώ ο σπήκερ έχει καταπιεί την γλώσσα του και αφήνει αμφιβολίες για την απόφαση του επόπτη, μετά έβαλαν κι άλλο ένα ρηπλέυ, με μια γραμμή που δήθεν ήταν παράλληλη, και έδειχνε τον Φανούρη στην ίδια ευθεία, αλλά η γραμμή ξεκινούσε από την άκρη του ανοιχτού πράσινου του γρασιδιού, και κατέληγε στην απέναντι πλευρά στο προηγούμενο σκούρο γρασίδι. Επιλεκτική στραβομάρα και αποβλάκωση.



Οι αθλητικές φυλλάδες είναι ταγμένες σε συγκεκριμένα σωματεία, και παρουσιάζουν τα γεγονότα μονομερώς. Οι αθλητικές εκπομπές της τηλεόρασης, και ιδίως της κρατικής, οφείλουν να είναι αντικειμενικές, διότι απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες, και όχι μόνο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού, άντε και του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

3 σχόλια:

Ron Barceló είπε...

Δεν υπάρχει αντικειμενικό. Φτιάχνουν έναν δικό τους μικρόκοσμο, στον οποίο ο "κακός γαυρος ή λαγός ή οτιδήποτε" δεν είναι ποτέ κοτέτσι, αλλά "άτυχος". Ενίοτε "παίζει όσο χρειάζεται" κ λοιπά κλισέ τα οποία βαρέθηκα να ακούω. Αναρωτιέμαι τί θέλουν..Άραγε θέλουν αναβίωση παλαιών 'καλών' εποχών που έρχονταν στη Νέα Σμύρνη κ έτρεμε το φυλοκάρδι τους?
Βαρέθηκα τους Βαρούχες, τα τριράκια, τα ανθρώπινα διαιτητικά λάθη, τις λάθος θέσεις των εποπτών. Ευτυχώς, η ομάδα με έκανε περήφανο κ αναγκασε όλη την Ελλάδα να συνειδητοποιήσει για άλλη μια φορά με τί είδους πρωτάθλημα ασχολείται.
ΕΜΠΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ.
ΚΛΗΡΩΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗ Κ ΦΕΡΤΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Κ ΤΟ ΣΠΑΝΕΑ.

br fun_atic είπε...

όταν ο επιτιθέμενος είναι στην ίδια ευθεία με τον αμυνόμενο, τότε δεν υπάρχει οφσάιντ, παρά μόνο όταν ο χάρακας είναι στραβός. Το είδαμε κι αυτό... Ευτυχώς όμως που η γραμμή στο χορτάρι δεν αλλάζει...

amanAM είπε...

Είναι τρομερό, να υποτιμάνε την νοημοσύνη μας, τόσο πολύ. Βάλανε τον χάρακα στραβά, για να μας δείξουν το άσπρο μαύρο.

Το καλό είναι, παρά τα λάθη, παρά την σφαγή, παρά τις χαμένες ευκαιρίες και την ήττα, όλη η Ελλάδα είδε τον Πανιώνιο να παίζει όμορφα, και να είναι ο ηθικός νικητής, δικαιούμασταν τουλάχιστον το χι.

Όχι ότι εαν έπαιζε ο Λάτκα από την αρχή, θα κερδίζαμε, θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, αλλά εάν χάναμε, τουλάχιστον δεν θα είχαμε βγάλει μόνοι μας τα μάτια μας, με λάθος επιλογές.

Εμένα προσωπικά ο Όμο μου είναι συμπαθής, αλλά όχι για σέντερ μπακ.

Στο κέντρο, σαν ανασταλτικός θα ήταν εξαιρετικός.