Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Μνήμες...

Έβλεπα εχθές αυτόν τον άθλιο Παναθηναϊκό, που έχασε τελικά 1-0 από την επίσης άθλια Γκαλατά Σαράι, και θυμήθηκα την ομάδα μας, προ Φερέρα.

Τότε που είχαμε στην ομάδα μας τον Λάμπρο Χούτο, και που όλες οι επιθετικές ενέργειες είχαν σαν στόχο τον Λάμπρο, ο οποίος θύμωνε με τους συμπαίκτες του γιατί η πάσα πήγε λίγο πιο πίσω ή λίγο πιο μπροστά, με μακρινές γιόμες όλοι προσπαθούσαν να βρούνε τον Λάμπρο, αλλά είχε ήδη κουραστεί και δεν έτρεχε για να προλάβει την μπάλα, ήταν μόνιμα σε θέση οφσάιντ ή έπεφτε με το παραμικρό, και όταν κατάφερνε σε 2-3 φάσεις να έχει την μπάλα, δεν έδινε πάσα ούτε το αριστερό στο δεξί του πόδι.
Ο πολύς Ζιμπριλ Σισέ, είναι ένας Λάμπρος Χούτος, σε πιο καμμένο. Πως είναι το καζάν ντιμπι σε σχέση με το ταού κιοκσού? Κάπως έτσι.

Θυμήθηκα τότε που τρώγαμε ένα γκολ, και τελείωνε το παιχνίδι. Και στο Καραϊσκάκη, και στο Σαμιγιέν αρήνα, ο ΠΑΟ σε καμμία στιγμή δεν έδειχνε ικανός να παίξει μπάλα και να πλησιάσει καν στην ισοφάριση, δεν υπήρχαν παίκτες σαν τούς δικούς μας σήμερα, που τρέχουν, μαρκάρουν, και προσπαθούν μέχρι το 90φεύγα.

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού, ήταν προφανής και μονόπλευρη, οι μέτριοι αμυντικοί της Γκαλατά είχαν εύκολο βράδυ, όπως τότε που εμείς, έπρεπε να στείλουμε την μπάλα στον Ρεκόμπα, και εάν δεν περνούσε από αυτόν, επίθεση δεν γινότανε, με αποτέλεσμα να του την πέφτουν 2 και 3 παίκτες, και να του παίρνουν την μπάλα, και εμείς ονειρευόμασταν τι θα γινότανε, εάν ο Ρεκόμπα μπορούσε να τροφοδοτήσει κάποιον.

Κι έτσι με τα πολλά, θυμήθηκα πως ο Ρεκόμπα, εξακολουθεί να είναι παίκτης της ομάδας μας!!! Πιο πολύ στενοχωριέμαι όταν δεν παίζει ο Φανούρης (όταν δεν παίζει), παρά που δεν παίζει ο Ρεκόμπα. Με το που το συνειδητοποίησα, δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω, και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.

Είναι γεγονός, πως τώρα η ομάδα μας λειτουργεί σαν ομάδα, τώρα δεν περιμένουμε το γκολ από έναν Χούτο αλλά ακόμα και ο Όμο ή ο Καστελιόνε καθαρίζουν τα παιχνίδια (και για έναν Όμο είναι φυσιολογικό να καθαρίζει, αλλά να καθαρίζει και ο Καστελιόνε παρόλο που δεν τον λένε Άζαξ?)...

Συγκρίνοντας τον Πανιώνιο με τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίσαμε πριν 3 αγωνιστικές, με τον Παναθηναϊκό του ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό και με τον χθεσινοβραδινό Παναθηναϊκό με την Γκαλατά, ο μόνος λόγος που είναι μπροστά μας τόσους βαθμούς στο πρωτάθλημα, είναι η κακή αρχή που κάναμε, και το χρώμα της φανέλας του, καθώς και το σηματάκι επάνω της. Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ μπήκαμε μουδιασμένοι, φοβισμένοι, με λάθος στημένη άμυνα, αλλά από το σημείο που μπήκε ο Λάτκα και μετά, μονάχα μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, εμείς.

Εαν παραμείνουμε έτσι, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και με καλό κλίμα στα αποδυτήρια, εάν ανέβει η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση της ομάδας και του προπονητή, δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, και να κάνουμε στο τέλος του χρόνου τον απολογισμό, και να είμαστε πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Σήμερα, παίζουμε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, και μπορούμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε κέντρο και επίθεση που βγάζει φωτιά. Αρκεί να μην αρχίσουμε το ξεπούλημα, και να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα και καβαλήσουμε καλάμια.




11 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Η διαφορά του καζάν ντιμπί από το ταβούκ γκιοκσού, πέρα από το κάψιμο είναι ότι το δεύτερο έχει και ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.
Νισάφι πια. Από το πρωί, που το πάτε που το φέρνετε όλοι, όλο γυρνάτε τη συζήτησε σε κότες και κοτόπουλα...

amanAM είπε...

διαφωνώ: Το καζάντιμπι είναι ένα και το αυτό με το ταούκιοκσου, σύμφωνα με όσα εγώ γνωρίζω από γνήσιους Κωνσταντινουπολίτες (από τους οποίους κατάγομαι άλλωστε), απλώς... το καζάντιμπι, όπως λέει και η λέξη σε όσους γνωρίζοτν τούρκικα, είναι ο πάτος του καζανιού, δηλαδή αυτό που άρπαξε και ψιλοκάηκε.

Το καμμένο λοιπόν ταούκιοκσου, είναι το καζάντιμπι. Και τα 2 έχουν στήθος από κοτόπουλο, απλώς δεν είναι ιδιαίτερα αντιληπτό στην γεύση.

Το ξεροψημμένο είναι πιο νόστιμο, εγώ προτιμάω το καζάντιμπι.

Ωραίο είναι και το γκαντέμπουντου. Δεν είναι γλυκό, είναι αφράτα κεφτεδάκια, που αντί για ψωμί, έχουν ρύζι μέσα. Όλα τα λεφτά. Γουστάρω τρελά πολίτικη κουζίνα.

br fun_atic είπε...

Θα κανονίσουμε η επόμενη συνάντηση να γίνει στον Αλαντίν στο Φάληρο. Παλιά έβγαζε και χανουμάκια...

Costix είπε...

Εδω το πας,εκει το πας, ολο στο κρεας ειναι το μυαλο σου. Αμαν βρε brfun, σκεψου λιγο και τη χολιστερινη & τα τριγλυκεριδια ρε παιδακι μου...

amanAM είπε...

Είμαι μακαρονάς, πως να το κρύψουμε άλλωστε...

amanAM είπε...

Όταν λες χανουμάκια, τι ακριβώς εννοείς? ΑΕΚτζήδες?

Θα τους χορέψει ο Ριέρα και ο Μπάλαμπαν την Κυριακή.

Katrinos είπε...

Η Πολίτικη κουζίνα έχει εξαιρετικά πιάτα με ψάρι. Έχει δίκιο ο Costis , αμαν μια με τα παλιοκρέατα σας!!
Όσο για το κοτόπουλο , θα κάνω καιρό να φάω με όλα αυτά που διαβάζω εδω (και εκεί) μέσα.

zamis είπε...

Ναι ρε παιδια,αρκετα με τα φαγια,με τα κρασια τι θα γινει?

amanAM είπε...

Εγώ πίνω τα πάντα, είμαι εύκολος στο ποτό, από μπύρες μέχρι σκέτο οινόπνευμα!!! Δεν ανησυχώ λοιπόν για το ποτό.

Για να μην δώσω λάθος εντύπωση, το ποτό δεν το έχω σε καθημερινή βάση, πίνω σπάνια, αλλά όταν πιώ, πίνω!!!

Costix είπε...

Αντωνακη, ετσι λεει και ο brfun για τον εαυτο του. Κατσε και θα δεις τι εννοουμε πιωμα. Βεβαια κανεις δεν πιανει τον ΜΕΓΑΛΟ (φυσικα τον Θανο εννοω).

amanAM είπε...

Έχουμε και παιχνίδι μετά!!!