Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

κρίμα, 2 χαμένοι βαθμοί με την Λάρισα

Σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, βρεθήκαμε δίκαια να προηγούμαστε με 0-2 στην Λάρισα, κι ενώ χάναμε ευκαιρίες να κάνουμε και το 0-3, καταλογίστηκε πέναλτυ εις βάρος μας, και αποβολή του Όμο. Από το πέναλτυ και μετά, ο κακός μέχρι εκείνη την στιγμή διαιτητής, που δεν είχε μεν να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση, αλλά επέτρεπε συστηματικά το σκληρό παιχνίδι από πλευράς των Λαρισαίων, έσπρωχνε με κάθε τρόπο την Λάρισα, μέχρι να ισοφαρίσει στο 90. Αναρίθμητα τα φάουλ που σφυρίχτηκαν υπέρ της ΑΕΛ, ενώ τίποτα δεν σφυριζόταν υπερ μας, μέχρι και φάουλ για κάρτα (δεύτερη=κόκκινη) που έγινε στον Ριέρα, κατέληξε κάρτα εις βάρος του και καλά για θέατρο!!! Αντί να μείνουν και οι Λαρισαίοι με 10 παίκτες, ο διαιτητής την έσπρωχνε μέχρι να πετύχει τον στόχο του, να μην φύγει ο Πανιώνιος με τους 3 βαθμούς.

Πριν το παιχνίδι, φοβόμουνα πολύ για το αποτέλεσμα, αλλά τελικά το 2-2 μας αδικεί κατάφορα, και μας στέρησε 2 βαθμούς που τους δικαιούμασταν.

Θεωρώ ότι έκανε λάθος ο Φερέρα, που κράτησε τον Σκούφαλη στο παιχνίδι, γιατί σήμερα ήταν αρνητικός, με εξαίρεση την μπαλιά στην αρχή, που έβγαλε μόνο του τον Ριέρα που πλάσαρε σε άδειο τέρμα και το έχασε. Έπρεπε να τον έχει στείλει στον πάγκο από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε ρηχά νερά (και με λάθη) και ο Τζαβέλας. Αντιθέτως, εκτός από τον Ριέρα που έδωσε και την ψυχή του στο γήπεδο, συγκλονιστικός ήταν ο Φανούρης, που έβαλε και τα 2 γκολ. Ο Καστελιόνε ήταν εγγύηση, και το φάουλ που έκανε και πήρε (δίκαια) την κίτρινη, ήταν επαγγελματικό, και μας γλύτωσε από κινδύνους. Κρίμα που έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-3 να μην μας ξεφύγει με τίποτα η νίκη.

Φυσικά τα λάθη του Όμο, δεν έχει νόημα να τα λέμε, αφού πεισματικά τον προτιμάει ο Φερέρα, ενώ ο Κοντοές είναι σαφώς καλύτερος στην θέση αυτή. Δεν είμαι σίγουρος ότι το πέναλτι ήταν πράγματι πέναλτι, αλλά τι σημασία έχει, χάσαμε 2 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο, και 2 ακόμα στο δεύτερο, το σκορ έπρεπε να είναι 0-3 ή 0-4, και όχι να γίνει 1-2 και να παίζουμε για μισή ώρα με 10 παίκτες. Το τελικό 2-2 μας αδικεί. Το μόνο καλό, είναι πως με την Καβάλα, δεν θα δούμε τον Όμο σαν σέντερ μπακ!!! 100 φορές να έβαζε γκολ ο επιθετικός της Λάρισας, παρά να κάνεις πέναλτι και να αφήσεις την ομάδα σου με 10 παίκτες, ενώ ήδη προηγείσαι στο φινάλε. Πόσες πιθανότητες έχεις να πιάσεις το πέναλτι?

Ο Ανδριόλας ήταν καλός, δεν ευθύνεται για τα γκολ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έμεινε άγαλμα, έστω κι αν τελικά η μπάλα κατέληξε άουτ, δεν μου ενέπνευσε την ίδια εμπιστοσύνη με τον Μπεθέρα. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια που θα παίξει, να διαψεύσει τον Φερέρα για την μη χρησιμοποίηση του τόσο καιρό. Πάντως, από τον Μπέλιτς, είναι σίγουρα καλύτερος.

Όταν η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, ιδίως στα τελευταία 10 λεπτά κι ενώ το σκορ ήταν 1-2, φαινόταν ότι η ομάδα χρειαζότανε βοήθεια, αλλά ούτε ο Αναστασόπουλος μπήκε, ούτε ο Κούκετς, που θα έδιναν μια ανάσα... Το ότι μπήκε τελικά ο Αναστασόπουλος στο 95, δεν λέει κάτι.
Θεωρώ ότι κι αυτό, λάθος ήταν του Φερέρα. Δεν αντέδρασε έγκαιρα, και το πληρώσαμε με την ισοφάριση.

Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να μην αναγνωρίσω πως χάριν στην καλή δουλειά του προπονητή μας, η ομάδα μας άξιζε άλλης μιας μεγάλης νίκης, και ψάχνουμε τα λάθη που δεν μας άφησαν να την πανηγυρίσουμε. Αλλά, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Και το σημερινό αποτέλεσμα, το θεωρώ αποτυχία, και όχι επιτυχία.

Ο δρόμος προς την τρίτη θέση παραμένει ανοικτός, και ο στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη στον επόμενο αγώνα. Μετά, βλέπουμε...

Προς το παρόν, καλή και η τέταρτη θέση:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 36
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 35 
3. ΠΑΟΚ 25 
4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 22 
5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 21 
6. ΑΕΚ 21 
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 20 
8. ΚΑΒΑΛΑ 19 
9. ΑΡΗΣ 19 
10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 16 
11. ΗΡΑΚΛΗΣ 15 
12. ΛΑΡΙΣΑ 15 
13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14 
14. SΚODA ΞΑΝΘΗ 14 
15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11 
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2

Πέρσι, τέτοια εποχή (14η αγωνιστική) ήμασταν στην 9η θέση, είχαμε 18 βαθμούς, με 5νίκες 3ισοπαλίες 6ήττες, και 18 - 20 στα τέρματα.
Πρόπερι, αντίστοιχα ήμασταν στην 8η θέση, με 19 βαθμούς, με 5νίκες 4ισοπαλίες 5ήττες και 17 - 20 στα τέρματα.
Φέτος, είμαστε 4οι με 22 βαθμούς, με 6νίκες 4ισοπαλίες 4ήττες και είμαστε με θετικά τέρματα 21 - 16, και έχουμε την τρίτη καλύτερη επίθεση, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που έχουν από 25 γκολ.

Παρά λοιπόν το κακό ξεκίνημα, όχι μόνο καλύψαμε το έδαφος, αλλά είμαστε σε μια δυναμική πολύ καλύτερη από ποτέ (στα τελευταία χρόνια)... Ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη.

Οι σκόρερ μας:
Μπάλαμπαν..... 5
Σίτο Ριέρα....... 3
Γουνδουλάκης...3
Ομο................3
Κουμουρτζι........ 2
Μανιάτης......... 2
Εστογιάνωφ..... 1
Καστελιόνε....... 1
Σκούφαλης ......1

8 σχόλια:

br fun_atic είπε...

μάζευε κι ας είναι ρόγες.
Άδικο το αποτέλεσμα, ομως γενικά το Χ στο Αλκαζάρ είναι ένα αποτέλεσμα καλό.Κόμβικό σημείο το παιχνίδι με την Καβάλα, με δεδομένο ότι έχουμε τρία δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια σχεδόν στη σειρά (π.α.ο.κ, εργοτέλης, αστέρας).

amanAM είπε...

ο φετινός Πανιώνιος, με όλους τους παίκτες μάχιμους, το μόνο που έχει να φοβηθεί, εκτός από τις γκέλες του Όμου, είναι τον κακό του εαυτό.

amanAM είπε...

βλέποντας τα στιγμιότυπα και τις αμφισβητούμενες φάσεις, θέλω να επανορθώσω, στο ότι η γκέλα ουσιαστικά στην φάση του πέναλτυ είναι του Τζαβέλα, και όχι του Όμο(υ).

Κατά τα άλλα, σε 4 τουλάχιστον περιπτώσεις, χαρίστηκαν κίτρινες κάρτες στους Λαρισαίους, εκ των οποίων οι 2 από αυτές θα ήταν δεύτερες = κόκκινες!!!

Ναι ο χασάπης ο διαιτητής καλώς απέβαλε τον Όμο, αλλά πόσο διαφορετικά θα συνέχιζαν τα πράγματα, εάν και η Λάρισα βρικόταν κι αυτή με 10 και μετά με 9 παίκτες?

Και το πιο αστείο, είναι πως οι τυρόβλαχοι οι Λαρισαίοι διαμαρτύρονται για την διαιτησία!!!

Τι να πει κανείς...

zamis είπε...

Αμα παρουμε την Καβαλα γινομαστε φαβορι για την τεταρτη θεση και κοιταμε και ψηλοτερα.Συμφωνω,το παιχνιδι ειναι κομβικο και πρεπει να κερδισουμε.
Παντως να σας πω τη μαυρη μου αληθεια,εγω ουτε το Γιαννακη εμπιστευομαι στη θεση Ομο.

amanAM είπε...

η αλήθεια είναι πως ούτε ο Κοντοές κάνει για την θέση, απλώς το δίδυμο Κοντοέ-Λάτκα φαίνεται να συνεργάζεται καλύτερα. Από την εξέδρα τουλάχιστον!!!

Από τον πάγκο, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Για παράδειγμα, ο Φερέρε ήταν ικανοποιημένος από τον Σκούφαλη στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, ενώ εγώ όχι. Προφανώς βλέπουμε διαφορετικά τα ρπάγματα.

Αυτό που έχει σημασία, είναι τι πιστεύει ο προπονητής και όχι τι πιστεύω εγώ. Εγώ απλώς γράφω την γνώμη μου, τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου.

Ο προπονητής πληρώνεται για να κάνει την δουλειά του, και από ότι φαίνεται, τελικά την κάνει πολύ καλά.

Αυτό άραγε μας απαγορεύει να έχουμε άποψη?

Costix είπε...

Σιγουρα οχι, αλλα απο την αλλη θεωρω οτι πρεπει να σκεφτομαστε δυο και τρεις φορες και να μην την γραφουμε παορμητικα. Μην ξεχνας οτι και ο Τσακ επηρεαζεται, το δηλωσε αντρικα και σταρατα.

amanAM είπε...

Αγαπητέ πρόεδρε, αγαπητέ κύριε Τσακίρη,
Δεν θέλω να στενοχωριέσαι με όσα γράφω εγώ τουλάχιστον, είμαι άσχετος από ποδόσφαιρο, απλώς μου αρέσει να παρακολουθώ τον Πανιώνιο και Μπαρτσελόνα, και γενικά είμαι φαν του ισπανικού ποδοσφαίρου γιατί παίζουν αθλητικά, γρήγορα, με ωραίους συνδυασμούς και προσωπικές ενέργειες. Φέτος, μου αρέσει η μπαλίτσα που παίζουμε κι εμείς, και το θέαμα που παρουσιάζουμε σαν ομάδα.

Μου αρέσει επίσης ο χαβαλές που γίνεται στο γήπεδο, η ευρηματικότητα των συνθημάτων, τα σχόλια και οι βαρύγδουπες αναλύσεις για κάτι που βασίζεται κυρίως στην τύχη. Διότι η μπάλα είναι στρογγυλή, και γνωστή πουτάνα.

Αν και στα νιάτα μου έπαιζα καλό σκάκι, τελικά ο παράγοντας τύχη που έχει το ποδόσφαιρο μου αρέσει πιο πολύ.

Μου αρέσει πολύ επίσης η μαζική χαρά, και με εντυπωσιάζει η μαζική λύπη, ανάλογα το αποτέλεσμα.

Θα ομολογήσω επίσης πως o βασικότερος λόγος που τραβολογάω τα παιδιά μου στον Πανιώνιο, είναι γιατί δεν θέλω να καταντήσουν βαζελόγαβροι. Εκτός από τον Πανιώνιο, είμαι υπέρ κάθε μικρής ομάδας, όταν παίζει εναντίον του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Τώρα τελευταία έχει αρχίσει αν με εκνευρίζει και ο Άρης. Ακόμα κι αν το συμφέρον του Πανιωνίου είναι ας πούμε να χάσει ο Αστέρας από τον Ολυμπιακό, εγώ είμαι με τον Αστέρα, τι να πω, ψέματα?

Φέτος συμπαθώ την Καβάλα, τον Εργοτέλη, τον ΠΑΣ, ακόμα και τον Αστέρα, αν και μας πίκρανε με την τριάρα μέσα στην Νέα Σμύρνη. Δεν συμπαθώ την Λάρισα και την Σκόντα Ξάνθης, γιατί είναι τσάτσικες ομάδες. Παρόλα αυτά, χάρηκα πολύ όταν η Λάρισα πήρε το πρωτάθλημα, και κάθε φορά που μικρότερες ομάδες πήραν το κύπελο, εμείς, η Καστοριά, ο Ηρακλής, κλπ. Συμπαθώ και τον Ατρόμητο, παρόλο που μας έχουν άχτι και μας βρίζουν νυχθημερόν. Λυπάμαι για τον Πανθρακικό, που έχει ωραία ομαδούλα, και δεν του αξίζει να είναι τελευταίος, και μάλιστα τόσο πίσω.

Από αυτά τα λίγα, μπορείς εύκολα να καταλάβεις, πως… είμαι λίγο τρελοκομείος, και δεν αξίζει να επηρεάζεσαι από όσα γράφω, όταν γράφω το οτιδήποτε. Είμαι ιδιάζουσα περίπτωση, και δεν αξίζω τον κόπο να ασχολείσαι μαζί μου.

Costix είπε...

Σσσσσ' ωραιος !!!!

Classic βερος Πανιωνιος !!!!