Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

το ρόστερ του Πανιωνίου



Οι παίκτες μας είναι οι πιο πάνω. Χάριν στους τραυματισμούς, είδαμε και τους 3 τερματοφύλακες.Εάν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί, ούτε Μπεθέρα, ούτε Ανδριόλα θα είχαμε δει.

Από τους 7 αμυντικούς, τους έχουμε δει όλους. Ο Γουέλινγκτον Μπαρόνι στους πρώτους αγώνες ήταν ο μπαλαντέρ του Φερέρα, και από τότε που δεν τον ξανάδαμε, ησυχάσαμε από αυτόν, από τον Όμο (σαν σέντερ μπακ) να δούμε πότε θα γλυτώσουμε... Πέραν του καλούτσικου Λάτκα, το χάος.

Από τους μέσους, τον Κούρντι, Κοντοχρήστο και Κούκετς, δεν τους είδαμε καθόλου, τον δε Σιόβα δεν είμαι σίγουρος ας τον είδαμε έστω και λίγο, τον Αναστασόπουλο πάντως τον είδαμε, αλλά τον ξεχάσαμε από τότε που τον είδαμε για τελευταία φορά.

Από  τους επιθετικούς, Σμόγιε ακούμε και Σμόγιε δεν βλέπουμε, τον Λουκίνα δεν τον ξέρουμε, τον δε Σίμωση επίσης τον είδαμε άπαξ, αλλά τον έχει φάει η κατάψυξη. Πάντως, ο Σίμωσης μου είχε αρέσει, με τον Λεβαδειακό είχε αγωνιστεί, εάν δεν κάνω λάθος.

Πιθανόν, από αυτούς που δεν βλέπουμε, κάποιοι να αξίζουν κάτι, αλλά δεν φαίνεται να παίρνουν ευκαιρίες να το δείξουν. Όπως δεν έπαιρναν ευκαιρίες οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες, πριν τραυματιστεί ο Μπέλιτς, παρόλο που δεν έχει πείσει ότι είναι ο καταλληλότερος για την θέση αυτή. Για τις 10 θέσεις την 11άδας, έχουμε 13-14 παίκτες να συμμετέχουν. Οι υπόλοιποι, προφανώς συμπληρώνουν το οικογενειακό δίτερμα.

Με τέτοιο ρόστερ, για ποιούς στόχους μιλάμε?


(Την κατάσταση των παικτών του ρόστερ, την αντέγραψα από το http://www.sport.gr/default.asp?pid=95&scid=115&cid=2485)

Υ.Γ. (19:15 στις 28/12/09)
Ελπίζω πως τα αποτελέσματα και η τελική έκβαση του πρωταθλήματος, να αποδείξει ότι οι φόβοι μου ήταν υπερβολικοί, και η κριτική διάθεση που έχω στην μη ενίσχυση της ομάδας και την μη αξιοποίηση του ρόστερ, να αποδειχτεί άδικη.
Εάν έχω δίκιο, τότε δεν θα χαρώ, θα λυπάμαι. Θα χαρώ μόνο εάν διαψευστώ.
Όσοι λοιπόν πιθανόν ενοχλούνται από την στάση μου, ας μου αποδείξουν (στο τέλος, με τα αποτελέσματα) ότι είχα άδικο.
Για τον Φερέρα, προς το παρόν υποτίθεται πως είχαμε άδικο που βιαστήκαμε να τον κρίνουμε, αλλά... στο τέλος του πρώτου γύρου, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο με πέρυσι, μετά από την αλλαγή 3 προπονητών, και με όλα τα προβλήματα Χούτου κλπ. Πως γίνεται, να κρίνεται επιτυχημένος ο Φερέρα στο τέλος του πρώτου γύρου, έχοντας πετύχει ότι και πέρυσι η ομάδα, δεν το καταλαβαίνω!

9 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Να διορθώσω κάποια μικρολάθη. Ο Σμόγιε είναι σέντερ μπακ και τον είδαμε για 10 λεπτά. Ο Σιόβας είναι μεν αμυντικό χαφ αλλά τον έχουμε δει σαν σέντερ μπακ και μάλιστα βασικό μαζί με τον Όμο στα πρώτα ματς.
Είναι δύσκολο με αυτό το ρόστερ να τα καταφέρουμε να βγάλουμε σε υψηλό επίπεδο το Β' Γύρο, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει...Μπορεί να βοηθήσει η τύχη.
Το μεγάλο ρίσκο νομίζω είναι σε δυο θέσεις. Στον τερματοφύλακα όπου οι τραυματισμοί των 2 γκολκήπερ είναι επικίνδυνοι να ξανακυλήσουν. Στον σέντερ φορ που αν υπάρξει κάποια ατυχία με τον Μπάλαμπαν τότε δεν υπάρχει έμπειρος αντικαταστάτης του και θα καταλήξουμε στις περυσινές λύσεις με Εστογιανόφ σέντερ φορ ή κουμορτζί σέντερ φορ, που δεν οδηγούν πουθενά.
Ας σπάσουμε λοιπόν μερικά ρόδια στο γήπεδο την πρωτοχρονιά!

br fun_atic είπε...

Πολύ σωστά + η θεωρία μου περί ντόμινο λόγω Σμόγιε. Λείπει ο Σμόγιε και αντικαθίσταται από παίκτες που δεν ξέρουν τη θέση, οι οποίοι με τη σειρά τους λείπουν από τις βασικές τους θέσεις με συνέπεια να μπερδεύεται η κατάσταση σε άμυνα και χαφ...

τρελοπανιωνιος είπε...

ξεχασες και τον Κοντοε την ψυχαρα

amanAM είπε...

Μήπως τον είδαμε τον Σμόγιε, για να ξέρουν οι δημοσιογράφοι του www.sport.gr που παίζει?

Μπορεί ο Σμόγιε να είναι καταπληκτικό σέντερ φορ, κι αυτοί να ξέρουν κατι περισσότερο!!!

amanAM είπε...

Εκείνον τον Τσότσαλιτς, τι τον δοκιμάζαμε σε φιλικά, εάν δεν επρόκειτο να κάνουμε μεταγραφές?

Εγώ το μόνο που καταλαβαίνω, είναι πως είτε μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί, είτε η οργάνωση και ο προγραμματισμός μας είναι επιπέδου κωλοχανείου.

(Έψαξα πιο ευγενική λέξη, αλλά δεν μου βγήκε κάτι που να ταίριαζε)

Ένα από τα προσόντα που εκτίμησε ο Τσακίρης στον Φερέρα, ήταν οι κωλοτούμπες του Ισπανοβέλγου. Προφανώς ο ίδιος, γνωρίζει από καλές κωλοτούμπες, και ξέρει να τις κρίνει και να τις εκτιμήσει.

lefterix είπε...

Πολύ σωστό σε βρίσκω ΑΜΑΝΑΜ...
Θέλω μόνο να υπενθυμίσω κάτι που σου διέφυγε.
Ο Φερρέρας μας χρωστάει καμμιά 20αριά αλλαγές...
Μάλλον τις κρατάει κάβα γιά τα οικογενειακά διπλά...
Ακόμα και όταν οι παίχτες σέρνονται από την κούραση, δεν ιδρώνει το δαχτύλι του γιά τον πάγκο...
Άρα μας βλέπω να βγάζουμε τον καρκίνο πάλι...

amanAM είπε...

Ίσως στο δεύτερο γύρο, δούμε Κούκετς, Σίμωση, Σιόβα, Κούρντι, Σμόγιε, Λουκίνα, Κοντοχρήστο κλπ, οπότε σε σχέση με τον πρώτο γύρο, θα είναι σαν να κάναμε μεταγραφές!!!

lefterix είπε...

Αυτό δίνει μία σοβαρή δικαιολογία γιά την έλλειψη αλλαγών...
θα έρθουν κάβα ως μεταγραφές...
Δεν το σκέφτηκα καθόλου αυτό...
Πάλι σωστό σε βρίχνω...........

amanAM είπε...

Όλα είναι σχετικά, το θέμα είναι από ποιά οπτική γωνιά το βλέπει κανένας.

Άλλωστε, όταν έχουμε 7-8 παίκτες που δεν τους έχουμε δει ποτέ, εάν τους δούμε στην συνέχεια, θα είναι πραγματική ενίσχυση...