Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πανιώνιος-Καβάλα 1-2

Κατ αρχάς, να συγχαρώ την Καβάλα για την καθαρή και δίκαιη νίκη της. Δεν με εντυπωσίασε σαν ομάδα, μέχρι το 1-0 αναλώθηκε στο να καθυστερεί και να καταστρέφει το παιχνίδι, αλλά όταν αποφάσισαν να παίξουν μπάλα, ανατρέψανε το εις βάρος τους σκορ, μάλλον πιο εύκολα κι από ότι οι ίδιοι περίμεναν.

Να πω πως δεν την περίμενα την γκέλα, θα πω ψέμματα. Χάσαμε ευκαιρίες,θα μπορούσαμε να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα, να πάρουμε το παιχνιδάκι, να κάνουμε γιορτές μόνοι στην τέταρτη θέση, αλλά...
...ύπνος βαθύς στον πάγκο μας, ενώ τα σημάδια τα έβλεπε ακόμα και τυφλός, η ομάδα είχε χάσει τα πατήματα της στο γήπεδο, ήταν ανίκανη να εκμεταλλευτεί το η Καβάλα όταν έχανε και έπαιξε ανοιχτά, ο προπονητής της έκανε αλλαγές, βοήθησε όσο μπορούσε από τον πάγκο, πήρε ρίσκα, ενώ ο δικός μας κοιμότανε κι ονειρευότανε, πως την αυγή παντρεύεται!!!

Μαύρα φίδια με έζωσαν όταν έμαθα πως τις προάλλες έκαναν εορταστικό τσιμπούσι, ενώ σε 2-3 ημέρες θα είχαμε σημαντικό αγώνα.Ο Εστογιάνωφ πήγε ήδη διακοπές, σαν επιβράβευση προφανώς για την συμπεριφορά του και τα μπουνίδια, που στέρησαν την ομάδα από την παρουσία του σε 3 αγώνες...

Ρεπό στο ρεπό άκουγα, και τίποτα δεν με έπειθε πως το μυαλό όλων θα είναι συγκεντρωμένο στον αγώνα.Και η εικόνα του παιχνιδιού, αυτό έδειξε. Οι παίκτες μας ήδη σκεφτόντουσαν την γαλοπούλα, και πως θα τελειώσει το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα, κι έτσι στα τελευταία λεπτά, το1-0 έγινε 1-2.

Τον Φερέρα αναγκαστήκαμε να τον παραδεχτούμε, εκ του αποτελέσματος. Εκ του αποτελέσματος, σήμερα πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν ενίσχυσε το κέντρο και την άμυνα, ενώ ακόμα και ένα παιδί έβλεπε πως μπάζαμε από παντού, και μόνο από τύχη θα κρατούσαμε το μηδέν στην άμυνα.
Και μην μας πει πως δεν είχε αξιόλογους παίκτες για αλλαγές, την έχουμε ξανακούσει αυτήν την δικαιολογία, αλλά μετά ο κολοτουμπας Φερέρα τα γύρισε. Κύριε Φερέρα, κανένας μας δεν σε γουστάρει, αλλά υποχρεωθήκαμε να απολογούμαστε και να σε ανεχόμαστε, γιατί τα κατάφερες και πήρες αποτελέσματα. Ε, σήμερα, δεν το πήρες το αποτέλεσμα, μετά την αυτοκτονία στην Λάρισα που το 0-2 έγινε 2-2  ήρθε η σημερινή ξεφτίλα, οπότε μην περιμένεις να σε χειροκροτήσουμε για τα χάλια σου. Εκτός κι αν η απουσία του Όμο, είναι αυτή που αποδιοργάνωσε τον Πανιώνιο. Ο Σμόγιε γιατί δεν μπήκε στα 10-15 τελευταία λεπτά? Γιατί δεν αντικαταστάθηκε από τον Αναστασόπουλο ίσως ή από τον Σιμωση ο Μπάλαμπαν, που στο τέλος δεν μπορούσε (δικαιολογημένα) να πάρει τα πόδια του? Ο Κούκετς είναι παίκτης της ομάδας? Πέρισι, είχε κάνει κάποιες εμφανίσεις, και ήταν πολλά υποσχόμενος. Γιατί τον κρατάμε αυτόν τον παίκτη?

Αλήθεια, δεν τόχω χωνέψει αυτό, γιατί είναι διακοπές ο Εστογιάνωφ? Οι άλλοι ήταν μαλάκες που παίζανε? Πόσο καιρό περιμεναμε να αποκτήσει φυσική κατάσταση ο Φαμπιάν, και σε πόσο καιρό θα την ξαναποκτήσει, όταν θα γυρίσει από τις μακροχρόνιες διακοπές του? Να κάτσει εδώ, και να κάνει προπονήσεις και φιλικά μόνος του, όχι να επιβραβευτεί με επι πλέον διακοπές για την μαγκιά του!!!

Κρίμα, ας καταλόγιζε το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο που έκανε ο απαράδεκτος σήμερα Μανιάτης, να γινότανε το 0-1 μπας και ξυπνούσανε. Τι κατάρα είναι αυτή να μην μπορούμε να παίξουμε σοβαρά, εάν προηγηθούμε? Ο Μανιάτης σήμερα ήταν πολύ κακός, έκανε ένα πέναλτυ στο πρώτο ημίχρονο που το έπνιξε ο διαιτητής, σε μια σέντρα που η μπάλα έφευγε στα πλάγια και ο επιθετικός θα την έφτανε μόνο εάν ήταν 2,20μ ύψος. Σε άλλη μια φάση, άπλωσε το πόδι του, αλλά ο Ονουάτσι προς τιμήν του, δεν βούτηξε για να πάρει το πέναλτι.

Κρίμα. Άξιος ο Αστέρας, νίκησε την ΑΕΚ και είναι μόνος τέταρτος. Εμείς μείναμε πέμπτοι, ισοβαθμόντας με τον Άρη και την Καβάλα.

Υ.Γ. 1 Του χρόνου, όταν ξανακαλέσει ο Πανιώνιος τα παιδάκια, για να τους δόσει δώρα ο Άη Βασίλης, ας προειδοποιήσουν τους γονείς πως τα παιδιά θα υποβληθούν στο μαρτύριο (σωματικό και ψυχικό) να στριμωχτούν στα κάγκελα όλα μαζί, για να αρπάξουν 1-2 μπλούζες που θα τους πετάει ο μίστερ ζόνκ (ντυμένος Άη Βασίλης)  μέσα από το γήπεδο και τα 2 πιο τυχερά παιδακια, που θα ποδοπατήσουν όλα υπόλοιπα, θα κονομήσουν από μια μπλούζα. Τόσο πολύ καταλαβαίνετε από παιδική ψυχολογία?

Παιδιά έχετε? Ξέρετε τι σημαίνει να περιμένουν τον Άη Βασίλη, και από τα 80-100 παιδάκια που στριμώχτηκαν στα κάγκελα, να παίρνουν μπλούζα-δώρο μονάχα 2 από αυτά? Και να φεύγει ο Άη Βασίλης από την παιδική-μαθητική κερκίδα, και να πετάει μπλούζες στους "μεγάλους"?

Ας μοίραζε ο Άη Βασίλης από μια καραμέλα, από έναν χυμό, αλλά σε όλα τα παιδάκια, στην είσοδο ή στο ημίχρονο, στην θέση τους. Ένα αυτοκόλητο του Πανιωνίου, ξέρετε πόσο σημαντικό θα φαινότανε σε κάθε παιδάκι? Ένα αυτοκόλητο, με το σήμα του Πανιωνίου.

Υ.Γ. 2 Η Καβάλα έκανε αλλαγές, και αυτοί που έμπαιναν, ήταν καλύτεροι από αυτούς που έβγαιναν. Και όμως, η Καβάλα έκανε ήδη μεταγραφικές κινήσεις. Εμείς, είμαστε πλήρεις, με 12-13 παίκτες. Ευτυχώς, προς το παρόν οι επικίνδυνες θέσεις είναι ακόμα μακριά, κι ελπίζω να παραμείνουν έτσι.

Υ.Γ.3 Το δεύτερο γκολ της Καβάλας είναι οφσάιντ τελικά, αλλά... τι σημασία έχει? Εάν δεν είχαμε φέρει εμείς το παιχνίδι εκεί, δεν θα συνέβαινε και αυτό.

2 σχόλια:

amanAM είπε...

Αυτό, το ξέχασα να το πω: Μέχρι και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, κανένας δεν ασχολήθηκε μαζί μας.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, άρχισαν τα αφιερώματα, οτι και καλά παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ότι και καλά είμαστε ομαδάρα, ότι και καλά όλοι οι παίκτες μας είναι σουπερ μπαλαδόροι, ότι ο προπονητής μας είναι ο πιο πετυχημένος, οπότε...
...πόσο θέλει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα?

Φορτώθηκαν οι πάντες με άγχος. Και δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα, για να χαλαρώσουν οι παίκτες και να αποδώσουν.

Δείτε τι έγινε με τον Άρη. Όλοι εκθείαζαν το παιχνίδι και τους παίκτες του, και πήγαιναν από την μια γκέλα στην άλλη.

Πήραν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, παληκαρίσια, και έδειξαν το μπορούν να κάνουν, αλλά τόσο καιρό δεν το κάνουν.

amanAM είπε...

Σχετικά με τον Άη Βασίλη, θεωρώ ότι κατάλαβαν οι αρμόδιοι το λάθος τους, μετά από επικοινωνία που είχαν μαζί μου, και ελπίζω ότι δεν θα το επαναλάβουν. Είμαι βέβαιος πως ο πρόεδρος μας κύριος Τσακίρης έχει ευαισθησίες, και αποκλείεται να μην τον ενόχλησαν και τον ίδιο προσωπικά όσα διαδραματίστηκαν. Εκτός του ότι ήταν εξευτελιστικό να στριμώχνονται τα παιδάκια, ήταν και επικίνδυνο. Εάν ένα από αυτά παραπατούσε, όλα τα άλλα θα το ποδοπατούσαν. Δεν αξίζει να αποκτήσουμε κι εμείς θύμματα τύπου θύρας 7. Δεν τα χρειαζόμαστε.

Η πρόθεση μου, δεν είναι να την πω στους αρμόδιους, αλλά να πω αυτό που βλέπω σαν στραβό και να το εντοπίζω, ώστε να ληφθεί υπ όψιν και να μην επαναληφθούν λάθη.

Για του χρόνου, θα πρότεινα στην είσοδο των παιδιών στην μαθητική, να υπάρχει ο Άη Βασίλης, και να τους μοιράσει κατά την είσοδο ένα αυτόγραφο σε κάθε παιδάκι, από κάποιους παίκτες της ομάδας.

Δεν θα στοιχίσει τίποτα, κάποιοι παίκτες μονάχα θα πρέπει να αφιερώσουν λίγη ώρα να υπογράψουν τα αυτόγραφα, και όλα τα παιδάκια θα είναι χαρούμενα για το δωράκι του Άη Βασίλη. Ίσως μαζί με το αυτόγραφο, να δίνει και κάποιο αυτοκόλητο με το σήμα του Πανιωνίου, ή κάποια σημαιούλα.

Όλα μας τα παιδιά, έχουν κάμποσες στολές του Πανιωνιου, εάν θέλουν οι αρμόδιοι να κάνουν κάτι παραπάνω από τα προηγούμενα, ας κάνουν κάποια κλήρωση με τον αριθμό του εισητηρίου τους, να κερδίσουν κάποια μπλούζα ορισμένα παιδάκια, με αυτόγραφο από κάποιον παίκτη ίσως επάνω στην μπλούζα. Έτσι, θα είχε μεγαλύτερη αξία γι αυτά, αλλά πάλι χωρίς επιπλέον κόστος.