Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Να πω την αμαρτία μου…

Είμαι προληπτικός!!!

Όχι, δεν φοβάμαι τις μαύρες γάτες, περνάω άφοβα κάτω από σκάλες, δεν μασάω επειδή έσπασε ο καθρέπτης ή το θερμόμετρο… Δεν έχω «γούρικα» ρούχα, δεν πιστεύω σε καντέμηδες, γενικά δεν θεωρούμαι προληπτικός, παρόλα αυτά είμαι!!!
Θεωρώ γουρσουζιά την υπεραισιοδοξία, όποτε οι προσδοκίες είναι υψηλές, πάντα κάτι στραβώνει, ενώ όταν δουλεύουμε σοβαρά και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες, τότε η φυλή μας μεγαλουργεί. Φοβάμαι τα μπράβο, γιατί οδηγούν στην τεμπελιά και στην υπεραισιοδοξία, ενώ η κριτική βοηθάει τον άλλον να πεισμώσει, και να παλέψει με νύχια και με δόντια για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του στην μάχη.

Το γεμάτο γήπεδο την Κυριακή, φοβάμαι μην αγχώσει την ομάδα, μην καταλήξουμε σε ομαδική στενοχώρια και πίκρα. Αυτήν την στιγμή, κατά γενική ομολογία φίλων και εχθρών, είμαστε σε φόρμα και σε ρέντα, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ένα άτυχο αποτέλεσμα με την ΑΕΚ να γίνει αφορμή για εσωστρέφεια και για φωνές και θυμό. Η ΑΕΚ παρουσιάζεται αποδυναμωμένη, με απλήρωτους παίκτες, με σοβαρά διοικητικά προβλήματα, και αυτή θα δώσει τον αγώνα από θέση αδυναμίας, γιατί το φυσιολογικό αποτέλεσμα θα είναι η ήττα, και οι παίκτες της θα έχουν λιγότερο άγχος από τους δικούς μας. Είναι ήδη σε δυσχερή θέση, δεν έχουν να χάσουν τίποτα παραπάνω με μια ενδεχόμενη ήττα από τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ όπως και να το κάνουμε, είναι μεγάλη ομάδα, έχει παίκτες που μπορούν με 2-3 ενέργειες να καθαρίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι, ιδίως εάν το πάρουν στα σοβαρά, και ο Πανιώνιος των τελευταίων αγωνιστικών δεν αφήνει περιθώρια στους παίκτες της να έχουν τα μυαλά τους πάνω από το κεφάλι τους.

Εάν καταφέρουμε να βάλουμε γρήγορα ένα γκολ, και διαχειριστούμε με σοβαρότητα το παιχνίδι, μπορούμε να φτάσουμε σε μεγάλη νίκη, αλλά εξ ίσου εύκολα, μπορούμε να υποστούμε πανωλεθρία. Η ομάδα πρέπει να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να βγει σε αντεπιθέσεις, εάν οι παίκτες της βρουν ελεύθερους χώρους, την έχουμε βάψει.

Κατά την γνώμη μου, πρέπει να παίξουμε αμυντικά, να πάμε για το μηδέν στην άμυνα, και να αναγκάσουμε την ΑΕΚ να πάρει πρωτοβουλίες, για να βγούμε εμείς σε αντεπιθέσεις, γιατί έχουμε παίκτες σαν τον Ριέρα, τον Μπαλαμπαν, τον Εστοφιάνωφ αλλά και τον Κούμου που είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις, όπως έδειξαν και με τον Άρη, και έχουμε παίκτες σαν τον Νικολάου και τον Καστελιόνε που μπορούν να ανοίξουν την μπάλα στον αιφνιδιασμό.

Οι φίλαθλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή, και να υποστηρίξουμε την ομάδα με την παρουσία μας και τις επευφημίες μας, ακόμα και αν βλέπουμε την ομάδα να παίζει πιο αμυντικά από ότι μας αρέσει.

Προσοχή λοιπόν στην υπεραισιοδοξία, στις υψηλές προσδοκίες, και στο άγχος της νίκης. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε το φαβορί, και ακόμα και εάν νικήσουμε την ΑΕΚ με 3-0, οι επόμενοι αγώνες με Λάρισα και Καβάλα είναι εξίσου δύσκολοι.

Μετά, υπάρχει ένας ολόκληρος δεύτερος γύρος, που θα πρέπει η ομάδα να παραμείνει σε φόρμα, συγκεντρωμένη κάθε φορά στον επόμενο αγώνα, και στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό. Προς Θεού, μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, αυτήν την στιγμή δεν έχουμε εξασφαλίσει ούτε καν την σωτηρία μας.

9 σχόλια:

amanAM είπε...

Να υπενθυμίσω ότι η ΑΕΚ μόλις νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ, και το σκορ της αδικεί, έχασε ευκαρίες για πολύ περισσότερα γκολ, και το σκορ είναι φτωχό σε σχέση με την ευκολία που πήρε το ματς η ΑΕΚ.

Ας θυμηθούμε πόσο δυσκολευτήκαμε εμείς με τον ΠΑΟΚ, και για να είμαστε ειλικρινείς, το γκολ που μας έβαλε κακώς ακυρώθηκε, στην πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ μας νίκησε, έστω κι αν στο τέλος το σκορ έγραφε 0-0.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ μόνο εύκολο δεν θα είναι, και πρέπει να παίξουμε πολύ έξυπνα, πρέπει να ματώσουμε τις φανέλες μας για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα.

zamis είπε...

Εμενα μου αρκει να τα δωσουν ολα ανεξαρτητως αποτελεσματος.Και αν συμβει αυτο,ολο το γηπεδο να χειροκροτησει και να ενθαρρυνει για τη συνεχεια,επισης ανεξαρτητως αποτελεσματος.
Η σωστη διαχειριση απο κοσμο,διοικηση,ομαδα ειναι το πιο σημαντικο.

zamis είπε...

Αλλα αφου λειπει αυτος που περυσι μας διελυσε,ολα θα πανε καλα.

IWN1998 είπε...

Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανένα. Κυρίως αν κάτι θα μας φόβιζε, πρέπει να φοβόμαστε τις δικές μας ελλείψεις (πχ τερματοφύλακας) αλλά και πάλι όταν αγωνίζεσαι πρέπει να μπαίνεις με το ηθικό του νικητή στο ματς. Από συγκρίσεις αγώνων με κοινούς αντιπάλους και σε διαφορετικά χρονικά σημεία, δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα.
Όπως δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανένα, χρειάζεται να είμαστε επίσης συγκρατημένοι και σοβαροί. Δεν μιλάμε για νίκες πάση θυσία όσο και αν είναι σημαντικό να μην απογοητευτεί ο κόσμος ο μη μόνιμα και φανατικά κυανέρυθρος, που συνήθως ενδιαφέρεται για την ομάδα όταν είναι στα πα΄νω της και που θέλουμε να μετατρέψουμε σε πιο σταθερό αρωγό της.
Οι αγώνες στα σπορ και ιδίως στο ποδόσφαιρο, μπορουν να χαθούν ή να κερδηθούν σε μικρολεπτομέρειες.
Εκεί όντως παίζει ρόλο η τύχη αλλά και το καθαρό μυαλό μέσα στο ματς (που πχ δεν είχαμε πέρυσι σε εκείνο το ατυχές ματς του Α' γύρου με ΠΑΟ).
Για μας τους πιο σταθερούς Πανιώνιους, σημασία έχεις αυτό που είπε ο Zamis, ο καλός αγώνας και η προσπάθεια ως το τέλος για το καλύτερο. Αν τώρα αυτά αρκούν δεν το ξέρω, δεν το ξέρει κανείς, αλλά δεν φοβάμαι τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό μας.
Ο αντίπαλος είναι άξιος έστω και όχι στα καλύτερά του. Δεν τον υποτιμώ. Το ματς είναι κρίσιμο αλλά είναι ένας αγώνας σε ένα πρωτάθλημα. Έχει μεν τις ιδιαιτερότητές του αλλά αν το δούμε με το όποιο άγχος και φόβο, μόνο να χάσουμε έχουμε.
Η ομάδα εδώ και καιρό έχει μάθει να δουλεύει και να προσπαθεί πολύ. Ας κάνει αυτό και τώρα και μεις θα την χειροκροτήσουμε, ότι και να γίνει στο τέλος.

amanAM είπε...

Ίωνα, συμφωνώ με όσα έγραψες, δεν είμαι υπερ της απαισιοδοξίας, την υπεραισιοδοξία φοβάμαι. Φυσικά και δεν πρέπει να είμαστε ηττοπαθείς, ούτε φοβισμένοι. Σοβαροί και συγκεντρωμένοι πρέπει να είμαστε, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Από εμάς εξαρτάται. Όσο πιο καλοί είμαστε εμείς, τόσο χειρότερος γίνεται ο αντίπαλος, και το ανάποδο.

amanAM είπε...

Στο φινάλε, ολόκληρη Μπάρτσα, έχασε από την ανεκδιήγητη Ρούμπιν Καζάν!!!

zamis είπε...

Μεχρι και 17η αγωνιστικη το προγραμμα ειναι φωτια,επομενως δε μιλαμε για ενα αγωνα αλλα για μια συνεχομενη πενταδα παιχνιδιων που θα δειξει σε μεγαλο βαθμο που παει το πραγμα.

amanAM είπε...

ναι, μετά την ΑΕΚ πάμε Λάρισα, μετά την Καβάλα (που μόνο εύκολοι δεν είναι...) και μετά ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Εργοτέλη στην Κρήτη.

Katrinos είπε...

Εμείς ας είμαστε όπως θέλουμε, αρκεί ο Φερέρα να διαχειρισθεί όπως πρέπει (και ξέρει) τη ψυχολογία της ομάδας. Αν γίνει αυτό δεν έχω λόγους να φοβάμαι τίποτα.