Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Χρόνια πολλά σε όλους

και ένα ειρηνικό και ευτυχισμένο 2010, με τον Πανιώνιο στην πρώτη πεντάδα και το κύπελο στην Νέα Σμύρνη!!!

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπλόγκερς, εύχομαι στο 2010 το ανεξάρτητο Πανιώνιο Ίντερνετ να αποκτήσει πολύ περισσότερα μέλη, δυναμικές συζητήσεις, προτάσεις, φρέσκιες ιδέες, ενημέρωση, και... για τους λάτρεις της καλής παρέας, πολλά τσιμπούσια και πολλές ουζο-κρασο-τσιπουρο-κατανύξεις!!!

Εάν με ακούει ο Άη Βασίλης, και φιλοτιμηθεί να φέρει ένα δώρο, που τόσα χρόνια με ξεχνάει συστηματικά παρόλο που δεν είμαι κακό παιδί, άλλωστε δεν είμαι καν παιδί, άρα... αποκλείεται να είμαι κακό, το πολύ πολύ να είμαι σκάρτος μεγάλος, τέλος πάντων, Άγιε Βασίλη, για δώρο θα ήθελα να δω μέσα στο 2010 ένα τμήμα Ιστιοπλοΐας του Πανιωνίου, δεν ταιριάζει στην ιστορία μας, μια ομάδα μιας παραθαλάσσιας χαμένης πατρίδας, με ιστορία στην ναυτιλία, με νυν αλλά και πρώην προέδρους να προέρχονται από τον χώρο της ναυτιλίας και της θάλασσας, και όμως... να μην έχουμε τέτοια δραστηριότητα σαν σύλλογος!!!
Και να μην ξεχνιόμαστε, Άγιε, βάλε κι εσύ ένα χεράκι να πάρουμε και το κύπελο, κυπελάκι θέλω, όχι ελαφάκι, μην μπερδευτείς...

Χρόνια πολλά, με υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο.

Αντώνης

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

αποκτήσαμε νέο τερματοφύλακα!!!

Παρά τις δηλώσεις την διοίκησης ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές, τελικά ο Πανιώνιος ενιχύθηκε στην θέση του τερματοφύλακα, κι έτσι στους επόμενους αγώνες, ο Ανδριόλας θα έχει αναπληρωματικό στον πάγκο, για το ενδεχόμενο τραυματισμού του. Άλλωστε, φέτος έχουμε μια κακή παράδοση στην θέση αυτή.

Μάλιστα, είμαι βέβαιος ότι με το νέο μας απόκτημα, το εσωτερικό διπλό της ομάδας, θα λειτουργεί καλύτερα.

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα ο Κων/νος Καλδέλης υπέγραψε σήμερα επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας μέχρι 30/6/2013.


Ο Κώστας Καλδέλης αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα, είναι γεννηθείς 22/3/1992 και προέρχεται από την ομάδα Κ-21 του Πανιωνίου.
 
http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=17650&catid=5
 


Εύχομαι καλή επιτυχία στον πιτσιρικά, και μια μέρα να μας θαμπώσει με το ταλέντο του.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Γενική Συνέλευση

Σήμερα, στις 11 το πρωί, υποτίθεται ότι θα γινόταν η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Δικαίωμα συμμετοχής είχαμε και όσοι έχουμε εισητήρια διαρκείας. Τι απέγινε σε αυτήν την Συνέλευση? Δεν υπήρξε η παραμικρή ανακοίνωση ακόμα, στο επίσημο site της ομάδας.

(Οι κάτοχοι διαρκείας και τα μέλη του Ερασιτέχνη ΠΓΣΣ μπορούν να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση και μετά τη λήξη της να απευθύνουν ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΑΕ.)

το ρόστερ του Πανιωνίου



Οι παίκτες μας είναι οι πιο πάνω. Χάριν στους τραυματισμούς, είδαμε και τους 3 τερματοφύλακες.Εάν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί, ούτε Μπεθέρα, ούτε Ανδριόλα θα είχαμε δει.

Από τους 7 αμυντικούς, τους έχουμε δει όλους. Ο Γουέλινγκτον Μπαρόνι στους πρώτους αγώνες ήταν ο μπαλαντέρ του Φερέρα, και από τότε που δεν τον ξανάδαμε, ησυχάσαμε από αυτόν, από τον Όμο (σαν σέντερ μπακ) να δούμε πότε θα γλυτώσουμε... Πέραν του καλούτσικου Λάτκα, το χάος.

Από τους μέσους, τον Κούρντι, Κοντοχρήστο και Κούκετς, δεν τους είδαμε καθόλου, τον δε Σιόβα δεν είμαι σίγουρος ας τον είδαμε έστω και λίγο, τον Αναστασόπουλο πάντως τον είδαμε, αλλά τον ξεχάσαμε από τότε που τον είδαμε για τελευταία φορά.

Από  τους επιθετικούς, Σμόγιε ακούμε και Σμόγιε δεν βλέπουμε, τον Λουκίνα δεν τον ξέρουμε, τον δε Σίμωση επίσης τον είδαμε άπαξ, αλλά τον έχει φάει η κατάψυξη. Πάντως, ο Σίμωσης μου είχε αρέσει, με τον Λεβαδειακό είχε αγωνιστεί, εάν δεν κάνω λάθος.

Πιθανόν, από αυτούς που δεν βλέπουμε, κάποιοι να αξίζουν κάτι, αλλά δεν φαίνεται να παίρνουν ευκαιρίες να το δείξουν. Όπως δεν έπαιρναν ευκαιρίες οι αναπληρωματικοί τερματοφύλακες, πριν τραυματιστεί ο Μπέλιτς, παρόλο που δεν έχει πείσει ότι είναι ο καταλληλότερος για την θέση αυτή. Για τις 10 θέσεις την 11άδας, έχουμε 13-14 παίκτες να συμμετέχουν. Οι υπόλοιποι, προφανώς συμπληρώνουν το οικογενειακό δίτερμα.

Με τέτοιο ρόστερ, για ποιούς στόχους μιλάμε?


(Την κατάσταση των παικτών του ρόστερ, την αντέγραψα από το http://www.sport.gr/default.asp?pid=95&scid=115&cid=2485)

Υ.Γ. (19:15 στις 28/12/09)
Ελπίζω πως τα αποτελέσματα και η τελική έκβαση του πρωταθλήματος, να αποδείξει ότι οι φόβοι μου ήταν υπερβολικοί, και η κριτική διάθεση που έχω στην μη ενίσχυση της ομάδας και την μη αξιοποίηση του ρόστερ, να αποδειχτεί άδικη.
Εάν έχω δίκιο, τότε δεν θα χαρώ, θα λυπάμαι. Θα χαρώ μόνο εάν διαψευστώ.
Όσοι λοιπόν πιθανόν ενοχλούνται από την στάση μου, ας μου αποδείξουν (στο τέλος, με τα αποτελέσματα) ότι είχα άδικο.
Για τον Φερέρα, προς το παρόν υποτίθεται πως είχαμε άδικο που βιαστήκαμε να τον κρίνουμε, αλλά... στο τέλος του πρώτου γύρου, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο με πέρυσι, μετά από την αλλαγή 3 προπονητών, και με όλα τα προβλήματα Χούτου κλπ. Πως γίνεται, να κρίνεται επιτυχημένος ο Φερέρα στο τέλος του πρώτου γύρου, έχοντας πετύχει ότι και πέρυσι η ομάδα, δεν το καταλαβαίνω!

πότε αρχίζουμε ξανά προπονήσεις?

Στις 6/1 έχουμε κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή. Και το Σάββατο 9/1 παίζουμε με τον Εργοτέλη, στην Κρήτη. 2 απανωτά δύσκολα παιχνίδια με 3 μέρες διαφορά...

Σήμερα είναι Δευτέρα, 28/12.
Πότε αρχίζουμε προπονήσεις?
Πότε επιτρέφει ο Εστογιάνωφ από τις διακοπές του στην Ουρουγουάη?
Ήδη πέρασαν 8 ημέρες από την περασμένη Δευτέρα, που εάν δεν κάνω κάποιο λάθος ξεκίνησαν οι εβδομαδιαίες χειμερινές διακοπές της ομάδας, λόγω Χριστουγέννων.

Βέβαια, στην Αγγλία, οι ομάδες, όχι μόνο δεν έκαναν διακοπές, αλλά παίζουν απανωτά παιχνίδια, με έκτακτη αγωνιστική.

Τι επίπτωση θα έχει αυτή η διακοπή? Αντί να εκμεταλλευτούμε την διακοπή για σκληρή δουλειά, ήταν άραγε φρόνιμο να το ρίξουν σε διακοπές οι παίκτες και η ομάδα? Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε έναν ακόμα πιο δυνατό Πανιώνιο στην συνέχεια, και να μην δούμε σημάδια χαλάρωσης.

Θα δείξει...

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Η μεγάλη επιστροφή του «Τσίνο», και οι συνεπακόλουθοι προβληματισμοί...

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες είναι ελεύθερος από τον Πανιώνιο, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ντανούμπιο. Έτσι επιστρέφει στην πατρίδα του και την ομάδα που ξεκίνησε.

Ο «Τσίνο» που έκανε σπουδαία καριέρα στην Ίντερ μετά από 14 χρόνια γυρνάει στα πάτρια εδάφα για να ολοκληρώσει εκεί την καριέρα του. Mέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ενώ στην ιστοσελίδα του συλλόγου υπάρχει αφιέρωμα για τον Ρεκόμπα, με τίτλο «Η μεγάλη επιστροφή».

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/62346-δ
 
Σχόλιο: Είμαι πολύ περίεργος να μάθω, εάν ο Αλβάρο θα παίζει, εάν θα τρέχει, εάν θα είναι μακροχρόνιος τραυματίας, κλπ. Άραγε σε τι φυσική κατάσταση βρίσκεται, κλπ.


Έτσι θα μάθουμε, πέραν κάθε αμφισβήτησης τι συνέβη στα αποδυτήρια της ομάδας μας, γιατί εάν ο Ρεκόμπα παίξει, τότε κάποιοι μας δουλεύανε ψιλό γαζί...
Ειδικά φέτος, στις 5 πρώτες αγωνιστικές ο Ρεκόμπα έδωσε την ψυχή του στο γήπεδο, αλλά όλη η ομάδα καθότανε και τον κοίταζε... Από την 6η αγωνιστική και μετά που δεν έπαιζε ο Ρεκόμπα, οι παίκτες μας έδωσαν τα πάντα, και μέχρι την απομάκρυνση του Ρεκόμπα, είδαμε αγωνιστικότητα, προσπάθεια, αποτελεσματικότητα, κλπ. Μόλις έφυγε ο Αλβάρο, το αγχωτικό 1-0 με την Καβάλα, έγινε 1-2 στις καθυστερήσεις, και ας μην μιλάμε για οφσάιντ (που ήτανε το γκολ της Καβάλας), γιατί με τον Άρη που παίξαμε καλά, το λάθος του διαιτητή φάνηκε σαν θεία δίκη, το ίδιο όμως φάνηκε και στο γκολ της Καβάλας.


Οι δηλώσεις του προέδρου ότι δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές, άσχετα με το εάν χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα κλπ. αμέσως μετά την φυγή του Ρεκόμπα, δεν είναι αυτό που περίμενε να ακούσει ο μέσος Πανιώνιος οπαδός. Από την άλλη, όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, και για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πάρουμε υπ όψιν μας τις προθέσεις και τις ενέργειες που έγιναν, ώστε οι προθέσεις να καταλήξουν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Κυριακή κοντή γιορτή. Στους επόμενους 2-3 αγώνες, παίζονται τα πάντα, εάν ο στόχος μας θα παραμείνει η πεντάδα, ή εάν θα γίνει η σωτηρία μας.


Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, καλώς έφυγε ο Ρεκόμπα, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα για να είμαστε βέβαιοι πως αυτή θα είναι και η τελική ετυμηγορία.


Επίσης, παρόλο που δεν μας έχει πείσει, τα αποτελέσματα προς το παρόν δικαιώνουν τον Φερέρα. Για να δούμε και το παρακάτω, γιατί είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα, όπως κατηγορηθήκαμε ότι από 4-5 αποτυχίες, βγάλαμε βιαστικά συμπεράσματα, έτσι κι εγώ λέω, πως από 2-3 επιτυχίες, θεοποιήσανε ορισμένοι τον Φερέρα. Όσο διαρκούν οι επιτυχίες αυτές, δικαιώνονται όσοι συμπαθούν τον Φερέρα, και μακάρι, για το καλό του Πανιωνίου, αυτοί να δικαιωθούν και στο τέλος, γιατί εάν δικαιωθούμε όσοι αμφιβάλλουμε για τις ικανότητες του Φερέρα, αυτό θα σημαίνει πως ο Πανιώνιος θα βρίσκεται στην μετριότητα ή ακόμα χειρότερα, θα αντιμετωπίζει προβλήματα.


Είπα 2-3 επιτυχίες, γιατί δεν θεωρώ επιτυχία να νικάμε 1-0 στο 90 τον Ατρόμητο για παράδειγμα, γιατί και αυτό μας το παρουσιάζουν σαν επιτυχία!!! Επιτυχία ήταν και η καλή μας παρουσία απέναντι στο άθλιο Παναθηναϊκό του Τεν Κάτε, επιτυχία η αγχωτική νίκη μας με την αποδεκατισμένη ΑΕΚ με τα τόσα προβλήματα.


Επιτυχία για εμένα ήταν η καταπληκτική μας εμφάνιση απέναντι στον Άρη, άσχετα ότι το αποτέλεσμα ήταν το Χι, και μάλιστα με γκολ οφσάιντ, γιατί μας τσεκούρωσε ο διαιτητής, εμείς αξίζαμε μια μεγάλη νίκη, και για εμένα, εμείς ήμασταν οι νικητές. Επιτυχία ήταν οι νίκες μας με τον Ηρακλή και την Ξάνθη εκτός έδρας. Αποτυχίες ήταν το να ισοφαριστούμε από αυτήν την άθλια Λάρισα, και να χάσουμε από αυτήν την μέτρια Καβάλα.
Δεν μπορώ να θεωρήσω επιτυχία μας την νίκη με τον Πανθρακικό των 2 βαθμών στον πρώτο γύρο, θα ήταν αποτυχία κάθε άλλο αποτέλεσμα.


Η τελική συγκομιδή των βαθμών του πρώτου γύρου, είναι μια από τα ίδια με πέρυσι και πρόπερσι, και η συνέχεια μπορεί να μας οδηγήσει πιο ψηλά, αλλά και να μας ρίξει σε περιπέτειες. Θα δούμε. Ας ελπίζουμε και ας ευχόμαστε το καλύτερο. Η μη ενίσχυση της ομάδας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά σύντομα θα ξέρουμε τι θα μας φέρει το μέλλον, και θα κρίνουμε από το αποτέλεσμα.


Πιθανόν μέσα στο επόμενο διάστημα, να δούμε ομάδες με χρόνια παρουσία στα σαλόνια της πρώτης εθνικής, να καταλήγουν στον Καιάδα, λόγω χρεών. Τότε, θα αποδειχτεί σοφός όποιος έκανε χρηστή διοίκηση. Εάν τα χρέη χαριστούν και γίνει μια από τα ίδια, όπως συνήθως στην Ελλάδα, τότε... όποιος ήταν νοικοκύρης, θα αποδειχτεί για πολλοστή φορά μαλάκας. Σε τέτοια περίπτωση, εγώ θα αναγνωρίσω την καλή πρόθεση μεν, αλλά εκ του αποτελέσματος, η όποια νοικοκυροσύνη θα αναδειχτεί σε αποτυχία.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

παράπονο...

Αφού τα είπαμε λίγο πολύ όλα, και δεδομένου ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, θα ξαναπώ το παράπονο μου για τους σωματικούς ελέγχους, κατά την είσοδο μας στο γήπεδο.

Γράμμα στον Άη Βασίλη

Άγιε Βασίλη, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που σου είχα γράψει γράμμα. Θυμάμαι ότι ήταν σαν σήμερα, αλλά έχουν περάσει 40 χρόνια.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

«Δε θα κάνουμε μεταγραφές»

Για το φετινό πρωτάθλημα γενικά αλλά και ειδικά για τον Πανιώνιο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Κώστας Τσακίρης.

Εισιτήριο Διαρκείας Δευτέρου Γύρου Πρωταθλήματος.

Να η ευκαιρία, να περάσουμε τα 3000 εισητήρια διαρκείας, να αποδείξουμε πόσο αγαπάμε τον Πανιώνιο, εδώ και τώρα, όλοι όσοι δεν έχουνε ήδη, να πάρουνε τώρα διαρκείας!!!



Μετά τις γιορτές θα συζητήσουν η διοίκηση του Πανιωνίου και ο Μάριος Νικολάου το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας τους. Το συμβόλαιο του Κύπριου διεθνούς μέσου λήγει το καλοκαίρι, αλλά ήδη οι δύο πλευρές έχουν κάνει τις σχετικές συζητήσεις.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Άντε, και του χρόνου

Το μπάσκετ δεν το αντέχω, μου αρέσει δεν λέω, αλλά με κουράζει και με φανατίζει τόσο, που δεν μου είναι ευχάριστο να το παρακολουθώ. Όμως, το μπάσκετ μας επεφύλασε μια χαρά λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μια νίκη κατά του αήττητου Ολυμπιακού είναι πάντα σημαντική. Δεν τα καταφέραμε στο πόλο, που μου αρέσει και το παρακολουθώ, τα καταφέραμε στο μπάσκετ.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου πολυτιμότερος παίκτης της 8ης αγωνιστικής της Α1. Ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ οδήγησε τον Πανιώνιο σε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 96-94 στην παράταση έχοντας 28 πόντους (2/2 βολές, 4/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

«Ήταν μια ομαδική δουλειά που ήρθε από την προσπάθεια όλων των παικτών και αναδεικνύει το μέγεθος της νίκης. Αν δεν υπήρχε η προσπάθεια και των υπόλοιπων παικτών δεν θα έβγαινα εγώ πολυτιμότερος παίκτης. Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια και να κατακτήσουμε και άλλες νίκες», δήλωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης, που συγκέντρωσε 116 βαθμούς στην ψηφοφορία. «Είναι μια μεγάλη νίκη, η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής για την ομάδα την φετινή χρονιά. Εκτός από τη κατάκτηση των βαθμών της νίκης, μας βοηθάει ψυχολογικά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Στα εντός έδρας παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσες νίκες μπορούμε περισσότερο. Στα εκτός έδρας πρέπει να φτάσουμε στις νίκες, αν και έχουμε βελτιώσει κατά πολύ την απόδοσή μας κι αυτό φάνηκε στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγ. Θωμά. Το παιχνίδι αυτό μας βοηθάει να χτίσουμε την ψυχολογία μας ώστε να κερδίζουμε και μακριά από το Αρτάκης»

Τέλος πρώτου γύρου

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου γύρου, ισοβαθμούμε στην πέμπτη θέση με Άρη και Καβάλα, με 22 βαθμούς.
Στην τέταρτη θέση ο Αστέρας, με 23 βαθμούς και στην τρίτη ο ΠΑΟΚ με 28.

Πέρυσι, ισοβαθμούσαμε στην 6η θέση με την Ξάνθη και την Λάρισα, με 21 βαθμούς. 5ος ο Άρης, με 23 βαθμούς, 4η η ΑΕΚ με 24, και τρίτος ο ΠΑΟ με 29 βαθμούς.
Στο τέλος μαζέψαμε 37 βαθμούς συνολικά, ενώ την 5η θέση κατέλαβε η Λάρισα τελικά, με 49 βαθμούς.

Πρόπερσι, ο Πανιώνιος είχε 22 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου, και καταλάμβανε μόνος του την 7η θέση. 6ος ήταν ο ΠΑΟΚ με 23 βαθμούς.5ος ο Άρης με 25, 4ος ο Αστέρας με 28 και τρίτη η ΑΕΚ με 33 βαθμούς.
Στο τέλος καταλήξαμε 5οι, με 45 βαθμούς, και πήγαμε στα μπαράζ για το ΟΥΕΦΑ.

Συμπέρασμα, στον πρώτο γύρο πήραμε όσους βαθμούς παίρνουμε συνήθως, και χρειαζόμαστε άλλους τόσους και λίγο παραπάνω, για να πετύχουμε την συμμετοχή μας στην τελική πεντάδα.

Στα 2 τελευταία παιχνίδια, χάθηκαν 5 βαθμοί, μέσα από τα χέρια μας. Με 27 βαθμούς θα είχαμε στρογγυλοκαθήσει μόνοι στην 4η θέση, και θα είχαμε περιθόριο να αντιμετωπίσουμε πιο ήρεμα τα 2 επόμενα παιχνίδια, με ΠΑΟΚ και ΕΡΓΟΤΕΛΗ εκτός έδρας, με στόχο να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε...

Τώρα, έχουμε πίσω μας στον έναν βαθμό τον Εργοτέλη και την ΑΕΚ, έτοιμοι να μας προσπεράσουν σε κάθε μας στραβοπάτημα, και να μας ξεφύγουν η Καβάλα και ο Άρης.

Όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, με λίγη τύχη και με πολλή προσπάθεια, τα καταφέραμε μετά την 6η αγωνιστική. Αντί χαλάρωσης και γιορτινού κλίματος, αυτό που χρειαζεται η ομάδα εδώ και τώρα, είναι σκληρή δουλειά και μεταγραφική ενίσχυση.

Αλλιώς, στο τέλος να είμαστε ευχαριστημένοι εάν δεν κινδυνεύσουμε.
Ιδού η Ρόδος και το πήδημα. Να δούμε τι πήδημα μας περιμένει...

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Πανιώνιος-Καβάλα 1-2

Κατ αρχάς, να συγχαρώ την Καβάλα για την καθαρή και δίκαιη νίκη της. Δεν με εντυπωσίασε σαν ομάδα, μέχρι το 1-0 αναλώθηκε στο να καθυστερεί και να καταστρέφει το παιχνίδι, αλλά όταν αποφάσισαν να παίξουν μπάλα, ανατρέψανε το εις βάρος τους σκορ, μάλλον πιο εύκολα κι από ότι οι ίδιοι περίμεναν.

Να πω πως δεν την περίμενα την γκέλα, θα πω ψέμματα. Χάσαμε ευκαιρίες,θα μπορούσαμε να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα, να πάρουμε το παιχνιδάκι, να κάνουμε γιορτές μόνοι στην τέταρτη θέση, αλλά...
...ύπνος βαθύς στον πάγκο μας, ενώ τα σημάδια τα έβλεπε ακόμα και τυφλός, η ομάδα είχε χάσει τα πατήματα της στο γήπεδο, ήταν ανίκανη να εκμεταλλευτεί το η Καβάλα όταν έχανε και έπαιξε ανοιχτά, ο προπονητής της έκανε αλλαγές, βοήθησε όσο μπορούσε από τον πάγκο, πήρε ρίσκα, ενώ ο δικός μας κοιμότανε κι ονειρευότανε, πως την αυγή παντρεύεται!!!

Μαύρα φίδια με έζωσαν όταν έμαθα πως τις προάλλες έκαναν εορταστικό τσιμπούσι, ενώ σε 2-3 ημέρες θα είχαμε σημαντικό αγώνα.Ο Εστογιάνωφ πήγε ήδη διακοπές, σαν επιβράβευση προφανώς για την συμπεριφορά του και τα μπουνίδια, που στέρησαν την ομάδα από την παρουσία του σε 3 αγώνες...

Ρεπό στο ρεπό άκουγα, και τίποτα δεν με έπειθε πως το μυαλό όλων θα είναι συγκεντρωμένο στον αγώνα.Και η εικόνα του παιχνιδιού, αυτό έδειξε. Οι παίκτες μας ήδη σκεφτόντουσαν την γαλοπούλα, και πως θα τελειώσει το παιχνίδι μια ώρα αρχύτερα, κι έτσι στα τελευταία λεπτά, το1-0 έγινε 1-2.

Τον Φερέρα αναγκαστήκαμε να τον παραδεχτούμε, εκ του αποτελέσματος. Εκ του αποτελέσματος, σήμερα πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν ενίσχυσε το κέντρο και την άμυνα, ενώ ακόμα και ένα παιδί έβλεπε πως μπάζαμε από παντού, και μόνο από τύχη θα κρατούσαμε το μηδέν στην άμυνα.
Και μην μας πει πως δεν είχε αξιόλογους παίκτες για αλλαγές, την έχουμε ξανακούσει αυτήν την δικαιολογία, αλλά μετά ο κολοτουμπας Φερέρα τα γύρισε. Κύριε Φερέρα, κανένας μας δεν σε γουστάρει, αλλά υποχρεωθήκαμε να απολογούμαστε και να σε ανεχόμαστε, γιατί τα κατάφερες και πήρες αποτελέσματα. Ε, σήμερα, δεν το πήρες το αποτέλεσμα, μετά την αυτοκτονία στην Λάρισα που το 0-2 έγινε 2-2  ήρθε η σημερινή ξεφτίλα, οπότε μην περιμένεις να σε χειροκροτήσουμε για τα χάλια σου. Εκτός κι αν η απουσία του Όμο, είναι αυτή που αποδιοργάνωσε τον Πανιώνιο. Ο Σμόγιε γιατί δεν μπήκε στα 10-15 τελευταία λεπτά? Γιατί δεν αντικαταστάθηκε από τον Αναστασόπουλο ίσως ή από τον Σιμωση ο Μπάλαμπαν, που στο τέλος δεν μπορούσε (δικαιολογημένα) να πάρει τα πόδια του? Ο Κούκετς είναι παίκτης της ομάδας? Πέρισι, είχε κάνει κάποιες εμφανίσεις, και ήταν πολλά υποσχόμενος. Γιατί τον κρατάμε αυτόν τον παίκτη?

Αλήθεια, δεν τόχω χωνέψει αυτό, γιατί είναι διακοπές ο Εστογιάνωφ? Οι άλλοι ήταν μαλάκες που παίζανε? Πόσο καιρό περιμεναμε να αποκτήσει φυσική κατάσταση ο Φαμπιάν, και σε πόσο καιρό θα την ξαναποκτήσει, όταν θα γυρίσει από τις μακροχρόνιες διακοπές του? Να κάτσει εδώ, και να κάνει προπονήσεις και φιλικά μόνος του, όχι να επιβραβευτεί με επι πλέον διακοπές για την μαγκιά του!!!

Κρίμα, ας καταλόγιζε το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο που έκανε ο απαράδεκτος σήμερα Μανιάτης, να γινότανε το 0-1 μπας και ξυπνούσανε. Τι κατάρα είναι αυτή να μην μπορούμε να παίξουμε σοβαρά, εάν προηγηθούμε? Ο Μανιάτης σήμερα ήταν πολύ κακός, έκανε ένα πέναλτυ στο πρώτο ημίχρονο που το έπνιξε ο διαιτητής, σε μια σέντρα που η μπάλα έφευγε στα πλάγια και ο επιθετικός θα την έφτανε μόνο εάν ήταν 2,20μ ύψος. Σε άλλη μια φάση, άπλωσε το πόδι του, αλλά ο Ονουάτσι προς τιμήν του, δεν βούτηξε για να πάρει το πέναλτι.

Κρίμα. Άξιος ο Αστέρας, νίκησε την ΑΕΚ και είναι μόνος τέταρτος. Εμείς μείναμε πέμπτοι, ισοβαθμόντας με τον Άρη και την Καβάλα.

Υ.Γ. 1 Του χρόνου, όταν ξανακαλέσει ο Πανιώνιος τα παιδάκια, για να τους δόσει δώρα ο Άη Βασίλης, ας προειδοποιήσουν τους γονείς πως τα παιδιά θα υποβληθούν στο μαρτύριο (σωματικό και ψυχικό) να στριμωχτούν στα κάγκελα όλα μαζί, για να αρπάξουν 1-2 μπλούζες που θα τους πετάει ο μίστερ ζόνκ (ντυμένος Άη Βασίλης)  μέσα από το γήπεδο και τα 2 πιο τυχερά παιδακια, που θα ποδοπατήσουν όλα υπόλοιπα, θα κονομήσουν από μια μπλούζα. Τόσο πολύ καταλαβαίνετε από παιδική ψυχολογία?

Παιδιά έχετε? Ξέρετε τι σημαίνει να περιμένουν τον Άη Βασίλη, και από τα 80-100 παιδάκια που στριμώχτηκαν στα κάγκελα, να παίρνουν μπλούζα-δώρο μονάχα 2 από αυτά? Και να φεύγει ο Άη Βασίλης από την παιδική-μαθητική κερκίδα, και να πετάει μπλούζες στους "μεγάλους"?

Ας μοίραζε ο Άη Βασίλης από μια καραμέλα, από έναν χυμό, αλλά σε όλα τα παιδάκια, στην είσοδο ή στο ημίχρονο, στην θέση τους. Ένα αυτοκόλητο του Πανιωνίου, ξέρετε πόσο σημαντικό θα φαινότανε σε κάθε παιδάκι? Ένα αυτοκόλητο, με το σήμα του Πανιωνίου.

Υ.Γ. 2 Η Καβάλα έκανε αλλαγές, και αυτοί που έμπαιναν, ήταν καλύτεροι από αυτούς που έβγαιναν. Και όμως, η Καβάλα έκανε ήδη μεταγραφικές κινήσεις. Εμείς, είμαστε πλήρεις, με 12-13 παίκτες. Ευτυχώς, προς το παρόν οι επικίνδυνες θέσεις είναι ακόμα μακριά, κι ελπίζω να παραμείνουν έτσι.

Υ.Γ.3 Το δεύτερο γκολ της Καβάλας είναι οφσάιντ τελικά, αλλά... τι σημασία έχει? Εάν δεν είχαμε φέρει εμείς το παιχνίδι εκεί, δεν θα συνέβαινε και αυτό.

Σκέψεις, ατάκτως καταγεγραμμένες…

Να τονίσω για πολλοστή φορά, πως για εμένα ο Πανιώνιος είναι απλώς η αγαπημένη μου ομάδα, και πως επί της ουσίας είμαι άσχετος περί των ποδοσφαιρικών. Θα καταγράψω όμως όσα σκέφτομαι, γι αυτό άλλωστε έχω αυτό το μπλογκ.

Προσπαθώ πάντα να μάθω, και να καταλάβω όσα πιο πολλά μπορώ.

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Πανιωνίου, είναι μια ΠΑΕ, μια Ανώνυμη εταιρεία. Άρα από την φύση της, είναι μια εμπορική επιχείρηση που προφανώς αποσκοπεί στο κέρδος. Κάποιοι επιχειρηματίες (στην προκειμένη περίπτωση ένας) έχουν επενδύσει τα χρήματα τους, και περιμένουν κάποιο κέρδος.

Υπάρχει το άμεσο εμπορικό κέρδος, έσοδα μείον έξοδα, υπάρχει και το έμμεσο κέρδος, που μπορεί να είναι η προβολή και η δημοσιότητα, η ψυχολογική ικανοποίηση και η ψυχαγωγία αυτού που πληρώνει, η ικανοποίηση του εγώ του, και πιθανόν και άλλα που αυτήν την στιγμή δεν τα σκέφτομαι.

Δεν έχω την αίσθηση πως ο πρόεδρος της ομάδας μας, αποσκοπεί στο οικονομικό κέρδος, ούτε δείχνει να έχει ανάγκη την δημοσιότητα ή να την επιδιώκει γενικότερα.

Είναι βέβαιο πως είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας και σε καμιά περίπτωση δεν τον θεωρώ βλάκα, γι αυτό έχω την αίσθηση πως η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν είναι μια επιχείρηση από την οποία περιμένει οικονομικό κέρδος, τα χρήματα που έχει ξοδέψει στον Πανιώνιο δεν νομίζω πως τα επένδυσε με σκοπό το οικονομικό κέρδος. Ένας πετυχημένος επιχειρηματίας, ξέρει πώς να κερδίσει από την δουλειά που κάνει ήδη, γιατί να μπει σε ρίσκα σε δουλειές που δεν γνωρίζει?

Ο Πανιώνιος για τον Τσακίρη είναι το χόμπι του. Πως θα πάει κάποιος στα μπουζούκια, και θα ξοδέψει έναν σκασμό λεφτά σε λουλούδια για να κάνει το κέφι του? Δεν τον νοιάζει πόσο πραγματικά στοίχιζαν τα λουλούδια, ούτε εάν θα μπορούσε πιο οικονομικά να αποκτήσει όλα αυτά τα λουλούδια φυτεύοντας τα στην αυλή του, αλλά τα χρυσοπληρώνει στην λουλουδού για το κέφι του, με μοναδικό ζητούμενο να διασκεδάσει την ώρα που το κάνει.

Φαντάζομαι τον Τσακίρη σαν κάποιον που ονειρεύτηκε να αποκτήσει μια βάρκα, να πάει για ψάρεμα ή για μπάνιο, μόνος ή με τους φίλους του, και να γουστάρει. Όμως, αντί για βάρκα, απόκτησε μια μεγάλη θαλαμηγό, γιατί είχε τα λεφτά να το κάνει και παρασύρθηκε να την αποκτήσει, νομίζοντας ότι έτσι θα γουστάρει περισσότερο.

Όμως, η μεγάλη θαλαμηγός, εκτός των εξόδων, έχει την ανάγκη για μεγαλύτερο χώρο για τον ελλιμενισμό της, άρα δεν χωράει σε πολλά λιμανάκια που αυτός ονειρεύτηκε να επισκεφτεί, άσε που θέλει και ένα κάρο προσωπικό, που είναι μόνιμα τριγύρω του, οπότε δεν μπορεί να χαλαρώσει, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει με την γκόμενα του γυμνός όπως θα γούσταρε, άσε που πιθανόν θα διακρίνει την ζήλεια όσων τον βλέπουν από τριγύρω, αλλά και όσων εργάζονται πάνω στην θαλαμηγό.

Την χαρά και τις απολαύσεις της θάλασσας, μπορείς να τις βρεις πιο εύκολα μέσα σε ένα παλιό παραδοσιακό τρεχαντηράκι, παρά στην πολυτελή θαλαμηγό.

Επειδή πιστεύω ακράδαντα πως ο Τσακίρης είναι πραγματικός χομπίστας, κι επειδή πιστεύω πως είναι ο ηγέτης που θα μπορούσε να οδηγήσει τον Πανιώνιο να μεγαλουργήσει και να καθιερωθεί στην συνείδηση όλου του φίλαθλου κόσμου σαν μια μεγάλη ομάδα, αυτό που χρειάζεται ο ίδιος για να προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα ήδη έχει, είναι να βρει αυτό, για το οποίο πληρώνει. Να διασκεδάσει, να ευχαριστηθεί, να δει ότι τα χρήματα που ξόδεψε έπιασαν τόπο, και να αισθανθεί καλά όταν θα πρέπει να συνεχίσει να ξοδεύει χρήματα.

Εγώ για παράδειγμα, κάθε φορά που πηγαίνω στο γήπεδο, στην θύρα 2, κάθομαι σχετικά κοντά στην θύρα 3 για να ακούω το τραγούδι και τα συνθήματα των πανθήρων. Με διασκεδάζει αφάνταστα αυτό.

Βλέποντας όμως απέναντι, τις άδειες εξέδρες, και όταν βλέπω το βράδυ τα στιγμιότυπα και βλέπω ότι και η 2 ήταν μισοάδεια τελικά, καταθλίβομαι!!!

Βλέποντας τον Πανιώνιο να παίζει ωραία μπαλίτσα, να έχει επιτυχίες, αλλά το γήπεδο παρόλα αυτά να μην γεμίζει, πόση όρεξη να έχει μείνει στον χι Τσακίρη να χαίρεται για τα χρήματα που ξοδεύει για την πλάκα του, αλλά και την πλάκα μας?

Στα σχέδια μας υποτίθεται πως είναι εκτός των άλλων, και ένα καινούργιο γήπεδο. Για ποιόν? Για τις 3-4 χιλιάδες που μαζευόμαστε κάθε Κυριακή? Μας αξίζει καινούργιο γήπεδο? Δεν νομίζω.

Γιατί να κάνει μεταγραφές ο Πανιώνιος? Ποιος χορηγός θα πληρώσει περισσότερα, όσες επιτυχίες κι αν έχουμε, όταν είμαστε τόσοι λίγοι στο γήπεδο? Ποιος Τσακίρης θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να δει την ομάδα να ανεβαίνει κι άλλο, για να βλέπει άδειες εξέδρες?

Καλή η κριτική για το εάν ο Όμο είναι κεντρικός αμυντικός ή όχι, αλλά… και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει. Εάν πουλούσαμε παιχνίδια, θα λέγαμε πως αυτοί που μας διοικούν είναι ξεφτίλες, εάν πουλάμε κάθε παίκτη που έχει κάποια αξία και κάθε χρόνο ξεκινάμε με άγνωστους παίκτες, προκειμένου να αναδειχτούν όσοι κάτι αξίζουν ώστε να πουληθούν κι αυτοί, θα αισθανόμαστε ξεφτίλες και πάλι. Κρατήσαμε το περασμένο καλοκαίρι Ρεκόμπες, Εστογιάνωφ, Μανιάτηδες κλπ, δυναμώσαμε με Ριέρα, Μπάλαμπαν κλπ, αλλά… παρόλα αυτά, το γήπεδο παραμένει απελπιστικά άδειο, και με την πρώτη στραβή, στήνονται λαϊκά δικαστήρια, φωνές, βρισιές…

Εάν εγώ ήμουνα ο Τσακίρης, θα αισθανόμουνα τόσο απογοητευμένος, τόσο στενοχωρημένος, που θα ήμουνα έτοιμος να σκάσω και να το σκάσω!!!

Άραγε, πόσους ανθρώπους γνωρίζει ο Τσακίρης, που αγαπάνε απλώς τον Πανιώνιο, και δεν είναι τριγύρω του απλώς γιατί έχει λεφτά?

Κάθε άδειο κάθισμα στο γήπεδο, πρέπει να είναι μαχαιριά στον άνθρωπο αυτό, πρέπει να κάνουμε κάτι για να ευχαριστήσουμε εμπράκτως τον άνθρωπο αυτό που τόσα πρόσφερε, και που μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα ακόμα. Να γεμίσουμε το γήπεδο, και να είμαστε δίπλα στην ομάδα, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε.

Θέλω να γεμίσει το γήπεδο, όχι μόνο στο παιχνίδι με την Καβάλα, αλλά και σε κάθε άλλο εντός έδρας παιχνίδι. Μόνο έτσι θα δείξουμε στον χι Τσακίρη ότι αξίζουμε κι άλλες μεταγραφές, αξίζουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη ομάδα.

Όλοι αισθανόμαστε αδικημένοι από την διαιτησία κλπ. Πόση πίεση αισθάνεται ένας διαιτητής στην Νέα Σμύρνη, σε σχέση με την πίεση που αισθάνεται στο Καραϊσκάκη ή μόνιμα κατάμεστη την Τούμπα? Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει με την παρουσία μας να προστατεύσουμε τον Πανιώνιο, και να εμπνεύσουμε ανθρώπους σαν τον Τσακίρη να ασχοληθούν με την ΠΑΕ, ο αριθμός μας και η παρουσία μας προσελκύουν τους χορηγούς, εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε τον Πανιώνιο μικρή ή μεγάλη ομάδα.

Το 2010, είναι μια ιστορική χρονιά, συμπληρώνουμε τα 120 χρόνια της ιστορίας μας, ας αφήσουμε τα μίση, τα πάθη και τις μικρότητες στο παρελθόν, και να είναι μια χρονιά που θα αναγεννηθεί η ομάδα μας, να γίνει επιτέλους μεγάλη, με την διαφορετικότητα που μας διακρίνει… Δεν θέλουμε στημένα πρωταθλήματα και αγορασμένους αγώνες, δεν θέλουμε την εύνοια της διαιτησίας, θέλουμε να βλέπουμε ωραία μπάλα και όμορφες ενέργειες από παικταράδες όπως ο Φαμπιάν, ο Σίτο, ο Μπόσκο, ο Φανούρης, και ο Τζαβέλας, να βλέπουμε πάθος όπως του Μανιάτη, του Κούμου, του Καστελιόνε, να μπορέσουμε μια μέρα να έχουμε παίκτες παγκοσμίου κλάσης όπως ο Ρεκόμπα, και να είμαστε ικανοί να τους αξιοποιήσουμε αλλά και να τους εμπνεύσουμε να προσφέρουν όσα μπορούν, και όχι να κάνουν καλοπληρωμένες διακοπές και να μας την λένε κι από πάνω...

Να είμαστε όλοι εκεί, δίπλα στην Πανιωνάρα, δίπλα στους παίκτες, και δίπλα σε όσους προσφέρουν έργο και τα χρήματα τους.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί είμαι Πανιώνιος

Γιατί τότε το 1969 εκεί είχε ο πατέρας μου πιο πολλούς φίλους.

Γιατί μου άρεσαν πολύ τα χρώματα της ομάδας.

Γιατί μου άρεσε που σε ένα δημοτικό 600 παιδιών ήμουν ο μόνος Πανιώνιος.

Γιατί μπορούσα να κάθομαι πίσω από το τέρμα και να μαζεύω τις μπάλες δίπλα στους αγαπημένους μου παίκτες.

Γιατί έμαθα ότι ήταν η πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδας.

Γιατί οι ρίζες της ήταν από τη γενέτειρα των παππούδων μου.

Γιατί μεγαλώνοντας κατάλαβα τι αντιπροσώπευε αυτή η ομάδα.

Γιατί πάντα πήγαινε κόντρα στο κατεστημένο που τόσο σιχαινόμουν.

Γιατί όσο πιο πολύ πλήρωνε αυτή την κόντρα τόσο πιο πολύ τον αγαπούσα.

Γιατί όσες φορές κι αν τον λύγισαν γρήγορα ξανασηκώθηκε.

Γιατί έτσι έμαθα την έννοια της διαφορετικότητας.

Γιατί πολλοί από τους καλύτερους παίκτες της χώρας βγήκαν από αυτή την ομάδα.

Γιατί όσους κι αν μας έκλεβαν πάντα βγάζαμε καινούριους.

Γιατί δεν με νοιάζει αν θα τη δω να παίρνει ποτέ πρωτάθλημα.

Γιατί πάντα θα έχω ένα λόγο να γκρινιάζω.

Γιατί δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει εξέδρα με όνομα “υβριστικά”.

Γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα κερδίσεις η θα χάσεις.

Γιατί το τελευταίο δεκάλεπτο κάθε αγώνα μας μοιάζει με βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Γιατί μπορεί να τσακωθείς με το διπλανό σου στην εξέδρα απλά γιατί ένας παίκτης έδεσε στραβά τα κορδόνια του.

Γιατί όπου κι αν βρεις Πανιώνιο γίνεται αμέσως φίλος σου.

Γιατί θεωρούμε ότι μόνο εμείς έχουμε δικαίωμα να βρίζουμε τους παίκτες της ομάδας μας.

Γιατί αντίθετα με τους άλλους πιστεύουμε ότι η ομάδα μας είναι μεγάλη, ίσως γιατί πράγματι είναι.

Γιατί μόνο οι επιτυχίες της ομάδας μας είναι εκατό τα εκατό άξιες.

Γιατί μόνο εμείς έχουμε κάνει την “υπέρβαση” αυτοσκοπό χωρίς να τη θέλει ουσιαστικά κανένας.

Γιατί ποτέ κανείς από Πανιώνιος δεν θα γίνει άλλη ομάδα.

Γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε η μόνη ομάδα που θα έπαιζαν τζάμπα οι μεγαλύτεροι παίκτες του κόσμου.

Γιατί ένας Πανιώνιος ξέρει πάντα τα οικονομικά, προπονητικά και αγωνιστικά θέματα της ομάδας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ακόμη και Πανιώνιο.

Γιατί μόνο ο Πανιώνιος μπορεί να αντέξει την τρέλα μας και μόνο η τρέλα μας μπορεί να αντέξει τον Πανιώνιο.

Γιατί άσχετα με όλα τα άλλα, για εμάς η ομάδα, ο πρόεδρος και ο προπονητής θα είναι πάντα οι καλύτεροι.

Γιατί…γιατί…γιατί…

Γιατί πάνω από όλα Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ







“όσο μας πληγώνεις ,
τόσο μας πωρώνεις”

Griniaris
 
(Σχόλιο: πολύ καλό κείμενο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο, παρά να το αντιγράψω και εγώ...)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Χάπενιγκς στον αγώνα την Κυριακή

Λόγω του εορταστικού κλίματος ενόψει των Χριστουγέννων, η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει προγραμματίσει πολλά και διάφορα χάπενιγκς για την Κυριακή πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Καβάλα.

Στο γήπεδο θα βρεθούν οι 50 ξανθιές από το γνωστό show του MEGA «Η εκδίκηση της ξανθιάς», οι οποίες θα μοιράσουν δώρα στους φιλάθλους, υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για τους νεαρούς μαθητές της μαθητικής/αθλητικής εξέδρας, ενώ στο γήπεδο θα εμφανιστεί και ο γνωστός στους φίλους του Πανιωνίου Άγιος Βασίλης που θα ευχηθεί «Καλές Γιορτές» σε όλους τους θεατές.

Σχόλιο: Ούουουουι κυρίες και κύριοι, οφείλετε να παραδεχτείτε φίλοι συμπανιώνιοι αναγνώστες του μπλογκ μου, πως είχα επανηλειμένως αιτηθεί για τσηρ λήντερς, και η διοίκηση με κάποιον τρόπο εισάκουσε επιτέλους τις δεήσεις μου, και μάλιστα σε πιο ξανθό από ότι ονειρεύτηκα αρχικά. Άρε Πανιωνάρα, εκληρώνεις τα όνειρα μου, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό!!!


Νέα από την ποδοσφαιρική ομάδα

* Η σημερινή προπόνηση διεξήχθη στο «Απήλιον» σήμερα το πρωί. Η προπόνηση έγινε σε δύο γκρούπ, ένα με μεσοπιθετικούς και ένα δεύτερο με μεσοαμυντικούς. Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής. Ο Μπόσκο Μπάλαμπαν έκανε και σήμερα ατομική προπόνηση υπό την επίβλεψη του Βασίλη Αλεξίου και η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής θα κριθεί κατά πάσα πιθανότητα στην αυριανή προπόνηση. Απών από την προπόνηση ήταν και ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ, ο οποίος πήρε άδεια από τον Εμίλιο Φερρέρα και αναχώρησε νωρίτερα για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

* Για αύριο Σάββατο έχει προγραμματισθεί προπόνηση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στις 3 μ.μ. Εν συνεχεία η αποστολή του Πανιωνίου θα αναχωρήσει για το ξενοδοχείο, ενόψει του αγώνα της Κυριακής με την Καβάλα.

* Γεύμα προς την ομάδα του Πανιωνίου παρέθεσε η διεύθυνση του γνωστού εστιατορίου «Ιώδιον». Στο γεύμα αυτό παρευρέθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Τσακίρης.


Σχόλιο: Αντί να γίνουνε ενστάσεις για τον Φαμπιάν, τον στείλαμε για πρόωρες διακοπές? Σε τι φυσική κατάσταση θα βρεθεί όταν επιστρέψει? Ελπίζω το γεύμα και το εορταστικό κλίμα, πριν τον αγώνα με την Καβάλα, να μην μας βγουν ξινά, γιατί η χαλάρωση δεν είναι καλό σημάδι...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ιστορική νίκη του Πανιωνίου στο πόλο με 11-10

Γνωρίζοντας εξ αρχής το δύσκολο της αποστολής του, ο Πανιώνιος είχε ως μοναδικό στόχο τις καλές εμφανίσεις στην κορυφαία διοργάνωση του αθλήματος και από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθει. Η ήττα από την Πρίμορατς στην πρεμιέρα, θεωρήθηκε φυσιολογική, η 2η αγωνιστική όμως, ήταν για την ελληνική ομάδα.

Έφυγε ο Ρεκόμπα

Ένας από τους μεγαλύτερους ξένους παίκτες που φόρεσε φανέλα ελληνικής ομάδας, αποχαιρέτησε τη χώρα μας. Ο Αλβάρο Ρεκόμπα έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο μετά από συνάντηση που είχε την Τετάρτη με ανθρώπους της διοίκησης. Σε ανακοίνωσή τους οι «κυανέρυθροι» ευχαρίστησαν τον Ουρουγουανό για την παρουσία του στην ομάδα και του ευχήθηκαν «καλή συνέχεια» σε ό,τι κι αν κάνει στο μέλλον.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

χρόνια πολλά κι από εμένα!!!

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ εύχεται στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Σουλεϊμάν 'Ομο, Χρόνια Πολλά για τα 24 γενέθλιά του.





Πάντα επιτυχίες!

τέλος (?) ο Ρεκόμπα

Θέμα χρόνου θεωρείται το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αλβάρο Ρεκόμπα, όπως είχε γράψει η «SportDay» (στις 27/11). Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ομάδας, προκειμένου να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

τελευταία νέα



Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου συγκεντρώθηκαν σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο «Απήλιον» για την προγραμματισμένη προπόνηση της Δευτέρας.

Όσοι αγωνίσθηκαν στον χθεσινό αγώνα με την ΑΕΛ έκαναν αποθεραπεία και χαλάρωμα ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά με πρόγραμμα που περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, γυμναστήριο και προπόνηση με μπάλα. Το ευχάριστο για τους ανθρώπους του Πανιωνίου ήταν ότι ο Ντάριο Σμόγιε, μετά από πολύ καιρό μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα προπόνησης το οποίο και ολοκλήρωσε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

κρίμα, 2 χαμένοι βαθμοί με την Λάρισα

Σε ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, βρεθήκαμε δίκαια να προηγούμαστε με 0-2 στην Λάρισα, κι ενώ χάναμε ευκαιρίες να κάνουμε και το 0-3, καταλογίστηκε πέναλτυ εις βάρος μας, και αποβολή του Όμο. Από το πέναλτυ και μετά, ο κακός μέχρι εκείνη την στιγμή διαιτητής, που δεν είχε μεν να αντιμετωπίσει κάποια δύσκολη φάση, αλλά επέτρεπε συστηματικά το σκληρό παιχνίδι από πλευράς των Λαρισαίων, έσπρωχνε με κάθε τρόπο την Λάρισα, μέχρι να ισοφαρίσει στο 90. Αναρίθμητα τα φάουλ που σφυρίχτηκαν υπέρ της ΑΕΛ, ενώ τίποτα δεν σφυριζόταν υπερ μας, μέχρι και φάουλ για κάρτα (δεύτερη=κόκκινη) που έγινε στον Ριέρα, κατέληξε κάρτα εις βάρος του και καλά για θέατρο!!! Αντί να μείνουν και οι Λαρισαίοι με 10 παίκτες, ο διαιτητής την έσπρωχνε μέχρι να πετύχει τον στόχο του, να μην φύγει ο Πανιώνιος με τους 3 βαθμούς.

Πριν το παιχνίδι, φοβόμουνα πολύ για το αποτέλεσμα, αλλά τελικά το 2-2 μας αδικεί κατάφορα, και μας στέρησε 2 βαθμούς που τους δικαιούμασταν.

Θεωρώ ότι έκανε λάθος ο Φερέρα, που κράτησε τον Σκούφαλη στο παιχνίδι, γιατί σήμερα ήταν αρνητικός, με εξαίρεση την μπαλιά στην αρχή, που έβγαλε μόνο του τον Ριέρα που πλάσαρε σε άδειο τέρμα και το έχασε. Έπρεπε να τον έχει στείλει στον πάγκο από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Σε ρηχά νερά (και με λάθη) και ο Τζαβέλας. Αντιθέτως, εκτός από τον Ριέρα που έδωσε και την ψυχή του στο γήπεδο, συγκλονιστικός ήταν ο Φανούρης, που έβαλε και τα 2 γκολ. Ο Καστελιόνε ήταν εγγύηση, και το φάουλ που έκανε και πήρε (δίκαια) την κίτρινη, ήταν επαγγελματικό, και μας γλύτωσε από κινδύνους. Κρίμα που έχασε την ευκαιρία να κάνει το 0-3 να μην μας ξεφύγει με τίποτα η νίκη.

Φυσικά τα λάθη του Όμο, δεν έχει νόημα να τα λέμε, αφού πεισματικά τον προτιμάει ο Φερέρα, ενώ ο Κοντοές είναι σαφώς καλύτερος στην θέση αυτή. Δεν είμαι σίγουρος ότι το πέναλτι ήταν πράγματι πέναλτι, αλλά τι σημασία έχει, χάσαμε 2 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο, και 2 ακόμα στο δεύτερο, το σκορ έπρεπε να είναι 0-3 ή 0-4, και όχι να γίνει 1-2 και να παίζουμε για μισή ώρα με 10 παίκτες. Το τελικό 2-2 μας αδικεί. Το μόνο καλό, είναι πως με την Καβάλα, δεν θα δούμε τον Όμο σαν σέντερ μπακ!!! 100 φορές να έβαζε γκολ ο επιθετικός της Λάρισας, παρά να κάνεις πέναλτι και να αφήσεις την ομάδα σου με 10 παίκτες, ενώ ήδη προηγείσαι στο φινάλε. Πόσες πιθανότητες έχεις να πιάσεις το πέναλτι?

Ο Ανδριόλας ήταν καλός, δεν ευθύνεται για τα γκολ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έμεινε άγαλμα, έστω κι αν τελικά η μπάλα κατέληξε άουτ, δεν μου ενέπνευσε την ίδια εμπιστοσύνη με τον Μπεθέρα. Ελπίζω στα επόμενα παιχνίδια που θα παίξει, να διαψεύσει τον Φερέρα για την μη χρησιμοποίηση του τόσο καιρό. Πάντως, από τον Μπέλιτς, είναι σίγουρα καλύτερος.

Όταν η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, ιδίως στα τελευταία 10 λεπτά κι ενώ το σκορ ήταν 1-2, φαινόταν ότι η ομάδα χρειαζότανε βοήθεια, αλλά ούτε ο Αναστασόπουλος μπήκε, ούτε ο Κούκετς, που θα έδιναν μια ανάσα... Το ότι μπήκε τελικά ο Αναστασόπουλος στο 95, δεν λέει κάτι.
Θεωρώ ότι κι αυτό, λάθος ήταν του Φερέρα. Δεν αντέδρασε έγκαιρα, και το πληρώσαμε με την ισοφάριση.

Δεν θέλω σε καμμία περίπτωση να μην αναγνωρίσω πως χάριν στην καλή δουλειά του προπονητή μας, η ομάδα μας άξιζε άλλης μιας μεγάλης νίκης, και ψάχνουμε τα λάθη που δεν μας άφησαν να την πανηγυρίσουμε. Αλλά, τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Και το σημερινό αποτέλεσμα, το θεωρώ αποτυχία, και όχι επιτυχία.

Ο δρόμος προς την τρίτη θέση παραμένει ανοικτός, και ο στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη στον επόμενο αγώνα. Μετά, βλέπουμε...

Προς το παρόν, καλή και η τέταρτη θέση:

1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 36
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 35 
3. ΠΑΟΚ 25 
4. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 22 
5. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 21 
6. ΑΕΚ 21 
7. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 20 
8. ΚΑΒΑΛΑ 19 
9. ΑΡΗΣ 19 
10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 16 
11. ΗΡΑΚΛΗΣ 15 
12. ΛΑΡΙΣΑ 15 
13. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14 
14. SΚODA ΞΑΝΘΗ 14 
15. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11 
16. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2

Πέρσι, τέτοια εποχή (14η αγωνιστική) ήμασταν στην 9η θέση, είχαμε 18 βαθμούς, με 5νίκες 3ισοπαλίες 6ήττες, και 18 - 20 στα τέρματα.
Πρόπερι, αντίστοιχα ήμασταν στην 8η θέση, με 19 βαθμούς, με 5νίκες 4ισοπαλίες 5ήττες και 17 - 20 στα τέρματα.
Φέτος, είμαστε 4οι με 22 βαθμούς, με 6νίκες 4ισοπαλίες 4ήττες και είμαστε με θετικά τέρματα 21 - 16, και έχουμε την τρίτη καλύτερη επίθεση, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που έχουν από 25 γκολ.

Παρά λοιπόν το κακό ξεκίνημα, όχι μόνο καλύψαμε το έδαφος, αλλά είμαστε σε μια δυναμική πολύ καλύτερη από ποτέ (στα τελευταία χρόνια)... Ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη.

Οι σκόρερ μας:
Μπάλαμπαν..... 5
Σίτο Ριέρα....... 3
Γουνδουλάκης...3
Ομο................3
Κουμουρτζι........ 2
Μανιάτης......... 2
Εστογιάνωφ..... 1
Καστελιόνε....... 1
Σκούφαλης ......1

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

χάσαμε 7-9 στο πόλο

Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα με 9-7 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κορυφαίος για τους νταμπλούχους Ελλάδας, ο αρχηγός της, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στη νίκη των «ερυθρολεύκων».
Οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-3, 0-1
Πανιώνιος: Τσαμαντάκης, Παπαδόγκωνας, Θωμάκος, Μουρίκης, Μάζης 2, Χατς
Oλυμπιακός: Ντόσκας, Θεοδωρόπουλος 2, Φουντούλης 2, Χατζηθεοδώρου 4

--------------------

Σχόλιο: Κανένας δεν αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ομάδα στο πόλο, αλλά όποιος είδε το παιχνίδι, είδε πως το αποτέλεσμα αυτό, είναι κατασκεύασμα των διαιτητών. Ο Πανιώνιος κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο του, και στο πρώτο ημίχρονο έμεινε ισόπαλος, γιατί μας φάγανε τουλάχιτον 2 πέναλτυ, τα φάουλ σφυριζόντουσαν μονόπλευρα, και δεν έφηναν με τίποτα τον Πανιώνιο να πάρει κεφάλι. Μόλις ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ, οι διαιτητές άρχισαν να σφυρίζουν 50-50. Αλλά ήταν φανερό, πως έτσι και ισοφαρίζαμε, θα τον ξανάσπρωχναν τον Ολυμπιακό.
Μεγάλη εμφάνιση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που επίσης τον κράτησε στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.

τίποτα, δεν μας σταματά!!!

Αρον-άρον στο νοσοκομείο για εξετάσεις βρέθηκε τo βράδυ της Παρασκευής (11/12) ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχοντας λιποθυμικές τάσεις και κάνοντας εμετούς, μετά την ποινή τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε για το επεισόδιο που είχε με τον Κάρλος Αραούχο στα αποδυτήρια του αγώνα της Νέας Σμύρνης μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα πρόβλημα υπάρχει και με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν, που δεν γυμνάστηκε την Παρασκευή (11/12) λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Ο κροάτης επιθετικός είναι αμφίβολος για το παιχνίδι της Κυριακής στην Λάρισα και αν δεν καταφέρει να προπονηθεί ούτε το Σάββατο, τότε θα απουσιάσει σίγουρα.

Πολλά τα προβλήματα για τον Πανιώνιο, που σημειωτέον θα αναγκαστεί να έχει έναν μόνο διαθέσιμο τερματοφύλακα, τον Κώστα Ανδριόλα, με τους Μπέλιτς και Μπεθέρα τραυματίες, ενώ δεν είχε προβλεφθεί να γίνει επαγγελματικό συμβόλαιο σε κάποιον από τους τερματοφύλακες της ομάδας νέων.

-----------------

Σχόλια:
  • Να μπει σαν αναπληρωματικός τερματοφύλακας ο Αλβάρο Ρεκόμπα. Θα έλεγα μάλιστα, να ξεκινήσει σαν βασικός. Έτσι, όσο η φυσική του κατάσταση δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα, θα μπορεί να λουφάρει στο τέρμα. Ανάλογα τις ανάγκες του παιχνιδιού, από τα μετώπισθεν ο Ρεκόμπα θα μπορεί να κάνει μερικές μαγικές μπαλιές, να ξεφύγουν ο Ριέρα ή ο Κούμου που είναι γρήγοροι, και να πετάξουνε από 2 τεμάχια έκαστος.
  • Να κλωνοποιηθεί ο Μπαρόνι, ώστε να αντικαταστήσει και τον Φαμπιάν, και τον Μπόσκο. Ξέρω ότι υπάρχουν σκέψεις να παίξει και σαν τερματοφύλακας, αλλά διαφωνώ με αυτές, γιατί άνθρωπος είναι, δεν είναι Θεός, κινδυνεύει να μπερδευτεί και να πιάσει την μπάλα μέσα στην περιοχή μας με τα χέρια του με μια από τις άλλες ιδιότητες του (του αντι-Εστογιάνωφ ή του αντι-Μπάλαμπαν) και θα καταλογιστούν άδικα πέναλτυ εις βάρρος μας.
  • Το σοκ της άδικης τιμωρίας του Εστογιάνωφ, σε συνδιασμό με τις φωνές του Αραούχο όταν έτρωγε τα μπουνίδια, έβλαψαν ανεπανόρθωτα την υγεία του. Να τιμωρηθούν με 10 αγωνιστικές ο Αραούχο και ο αθλητικός δικαστής, οι δε αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι να κρεμαστούν στο Σύνταγμα σε δημόσια θέα, για παραδειγματική τιμωρία, ώστε να μην ξαναγράψουν τίποτα εις βάρρος της ομάδας μας.
Στα σοβαρά (?) τώρα: Ποιοί ήταν μάρτυρες του επισοδείου μεταξύ του Εστογιάνωφ με τον Αραούχο? Είναι δυνατόν, εν ψυχρώ, χωρίς καν κάποιο διάλογο, να πήγε ο Φαμπιάν και να πλάκωσε στο ξύλο τον Αραούχο? Η υπόθεση μου θυμίζει όταν 2 παιδάκια πλακώνονται, και ανεξαρτήτως ποιός έφταιγε, φταίχτης θεωρείται πάντα ο πιο δυνατός, που τελικά καταφέρνει και χτυπάει τον άλλον. Πως εξετάστηκε εάν ο Φαμπιάν ήταν σε άμυνα? Πως τιμωρήθηκε ο Αραούχο για τις πιθανές ευθύνες του στο συμβάν? Πως γίνεται να φταίει μόνο ο ένας, σε έναν καυγά, ιδίως όταν αυτός ο ένας, δεν έχει δώσει ποτέ κάποιο δικαίωμα στο παρελθόν?
 
Πρόταση:
Πριν την έναρξη του παιχνιδιού με την Λάρισα, ας πλακωθούν οι δικοί μας στο ξύλο μεταξύ τους, να έχουν όλοι μαύρα μάτια, και να αρχίσουν να φωνάζουν ότι μπήκαν στα αποδυτήρια οι παίκτες της Λάρισας, και ότι και καλά τους έδειραν!!! Να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά, με 0-3 να τελειώνουμε... Χωρίς μάρτυρες, χωρίς διαδικασίες, χωρίς αποδείξεις.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

όταν είσαι Πανιώνιος...

 ...αυτά συμβαίνουν!!! Ενώ όταν είναι Ολυμπιακός, πυροβολάς με αεροβόλο τον τερματοφύλακα του αντιπάλου, σκάνε κροτίδες δίπλα του, δεν μπορεί να φτάσει ο αντίπαλος στο γήπεδο, αλλά... όλα μέλι γάλα!!!

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 13ης Αγωνιστικής. Αναλυτικά :
...........

ΣΤ) ΠΑΕ Πανιώνιος : Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της : επιβάλλει συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.
Τέλος, η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague επέβαλε στον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Πανιώνιος ESTOYANOFF FAB. την πειθαρχική ποινή τριών (3) αγωνιστικών ημερών και την χρηματική ποινή των εκατόν εξήντα (160,00) ευρώ( άρθρο10 παρ. 1 α γ του Π.Κ. της ΕΠΟ) διοτι στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος – ΠΑΕ ΑΕΚ « Μετά τη λήξη του αγώνα χτύπησε με γροθιά στο μάτι τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας ARAUJO CAR. προξενώντας σ’ αυτόν τραύματα στο μάτι».

 http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=53989

Δεν γαμιέστε όλοι, καραγκιόζηδες που παίρνετε αποφάσεις, και χωρίς Φαμπιάν να παίξουμε, πάλι θα τρέμετε τον Πανιώνιο. Εδώ παίζουμε χωρίς τερματοφύλακα και δεν ανησυχούμε!!!
Βάλατε Θεσσαλό διαιτητή να μας σφυρίξει εναντίον της Λάρισσας, απαγορεύσατε να πάμε και να υποστηρίξουμε την ομάδα μας, αλλά ότι και να κάνετε, δεν μας σταματάτε φέτος.
Την Κυριακή, θα τα ξαναπούμε. 'Οτι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς.



Όταν θα επιστρέψει ο Φαμπιάν, θα έχει ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση, και θα είναι πιο καβλωμένος να σας πηδήξει όλους.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

χέσε μέσα Πολυχρόνη, που δεν γίναμε ευζώνοι!!!

Η φετινή ατυχία του Πανιωνίου με τους τερματοφύλακες δεν έχει προηγούμενο, καθώς μετά τον Τόμας Μπέλιτς "νοκ άουτ" τέθηκε και ο Ισαάκ Μπεθέρα. Ο ισπανός γκολκίπερ υπέστη εξάρθρημα ακρωμιοκλειδικής ώμου (σ.σ. εξάρθρωση δεξιάς κλείδας) στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (9/12) και θα μείνει εκτός δράσης για 45-60 μέρες.

Την Πέμπτη (10/12) ο άτυχος ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε χειρουργική αποκατάσταση στην κλινική "Λευκός Σταυρός" από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, Γιώργο Κατσιφαράκη.


Μ` αυτά και μ` αυτά, μοναδικός διαθέσιμος τερματοφύλακας στη διάθεση του Εμίλιο Φερέρα είναι πλέον μόνο ο νεαρός Κώστας Ανδριόλας, που φέτος έχει αγωνιστεί μόνο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Θα τρελλαθούμε τελείως???

H Πειθαρχική επιτροπή της Superleague κάλεσε σε απολογία τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Πανιώνιος ESTOYANOFF FAB. Βάσει των αναφερομένων στο από 6/12/2009 Φύλλο Αγώνα, το οποίο γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 παρ. 3 και 5 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα διότι "Μετά τη λήξη του αγώνα χτύπησε με γροθιά στο μάτι τον ποδοσφαιριστή της φιλοξενούμενης ομάδας ARAUJO CAR. προξενώντας σ’ αυτόν τραύματα στο μάτι".
Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ. 5, 10 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ

Σχόλιο: Που είδε ο παρατηρητής τι έγινε, και ο διαιτητής? Πως γίνεται αυτά να γράφονται στο φύλλο αγώνος, ενώ δεν υπήρχαν μάρτυρες?

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του αθλητικού Εισαγγελέα, κ. Κώστα Σιμιτζόγλου, προκάλεσε το επεισόδιο που είχε ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ με τον Κάρλος Αραούχο μετά τον αγώνα του Πανιωνίου με την ΑΕΚ την Κυριακή (6/12), όταν ο ουρουγουανός φορ των γηπεδούχων γρονθοκόπησε τον παίκτη της Ενωσης.


Ο κ. Σιμιτζόγλου κάλεσε για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, τον Εστογιάνοφ για το περιστατικό που σημάδεψε την αναμέτρηση του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, καθώς και τον Αραούχο ως μάρτυρα.


Σχόλιο: Ποιός είπε πως στην Ελλάδα, η δικαιοσύνη κοιμάται? Όχι, οι εισαγγελείς αγρυπνούν, και ο Εστογιάνωφ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ευθύνες του, και μόλις τιμωρηθεί, θα ξαναγίνουμε ένας κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Όσο κυκλοφορεί ατιμώρητος ο Φαμπιάν, η κοινωνία μας βρίσκεται σε κίνδυνο, από αυτόν τον αλήτη της Φωνίωνος Νέγρη. Τέρμα πια οι κλειδαριές και οι κλειδωμένες πόρτες, τέρμα τα λαμόγια και οι απατεώνες, να τελειώνουμε και με τον Εστογιάνωφ, να κοιμόμαστε ήσυχοι πια...

έξοδος στην Ευρώπη και το κύπελλο Ελλάδος

"Η νίκη επί της ΑΕΚ μας πρόσφερε χαρά γιατί μας βοήθησε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Η ομάδα μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο. Από την αρχή της σεζόν προσπάθησε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και βελτιωμένο στο γήπεδο. Με την υπομονή, την πίστη στο αρχικό πλάνο και τη σκληρή δουλειά φτάσαμε εδώ κοιτάζοντας πλέον ακόμα πιο ψηλά. Στόχος μας η έξοδος στην Ευρώπη και φυσικά το κύπελλο Ελλάδος". Τάδε έφη Μάριος Νικολάου, που μίλησε στην ιστοσελίδα του χορηγού του Πανιωνίου wind.com.gr για τις βελτιωμένες εμφανίσεις της ομάδας και για το πως φτάσαμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα λίγο πριν το φινάλε του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, ο κύπριος μέσος περιμένει ακόμα καλύτερες εμφανίσεις από τους "κυανέρυθρους", καθώς εκτιμάει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό. Έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις δικές του εμφανίσεις και ασφαλώς θεωρεί πως πλέον βασικός στόχος της ομάδας είναι η έξοδος στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και η όσο γίνεται καλύτερη πορεία στο κύπελλο Ελλάδος.
-Μάριε ποια είναι, κατά την άποψή σου τα σημαντικότερα οφέλη της ομάδας από την Κυριακάτικη εμφάνιση και νίκη επί της ΑΕΚ;
"Από κάθε άποψη, ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη για την ομάδα του Πανιωνίου. Θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τελικά τα καταφέραμε. Αυτή η επιτυχία ήταν πολύ χρήσιμη και από ψυχολογικής πλευράς καθώς έγινε επί της ΑΕΚ και όπως είναι φυσικό τέτοιες νίκες μας ανεβάζουν το ηθικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Παίξαμε καλά και προπάντων πιστέψαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα πως είμαστε καλύτεροι αξίζοντας αυτό που πήραμε τελικά. Αυτός ο συνδυασμός είναι ότι καλύτερο για όλους μας".
-Ο Πανιώνιος παρουσιάζει μια εικόνα βελτίωσης στα τελευταία παιχνίδια. Που οφείλεται αυτό και τι περιθώρια υπάρχουν για κάτι καλύτερο;
"Από το καλοκαίρι φάνηκε πως κάτι πάει να αλλάξει στον Πανιώνιο καθώς ο τρόπος δουλειάς και προπάντων η φιλοσοφία με την οποία αγωνίζεται η ομάδα ήταν και είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Είδαμε και κάναμε πράγματα που δεν τα είχαμε ξανακάνει κι αυτό το νιώσαμε από πολύ νωρίς. Χρειάστηκε ένα χρονικό διάστημα για να βγούνε όλα αυτά στο γήπεδο. Γι’ αυτό ίσως και να μην μας πήγαν ορισμένα πράγματα στις πρώτες αγωνιστικές. Το καλό είναι πως με υπομονή και επιμονή στο αρχικό πλάνο, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με την αίσθηση πως μπορούμε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία. Ο προπονητής που ήρθε έχει μια δικιά του φιλοσοφία και ίσως να ήταν φυσικό για εμάς να την αφομοιώσουμε σιγά – σιγά, όπως γίνεται με κάθε τι καινούργιο στο στιλ και το πώς αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι. Από τη στιγμή που άρχισε να γίνεται αυτό βλέπετε πως η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και παίρνει σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο, ξέροντας τι θέλει κι ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αναμέτρησης. Τώρα πλέον από αγώνα σε αγώνα γινόμαστε καλύτεροι, η ομάδα αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι πως πλέον γινόμαστε από αγώνα σε αγώνα καλύτεροι έχοντας αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση ως ομάδα αλλά και ως μονάδες ο καθένας ξεχωριστά".
-Με βάση αυτή την προοπτική περαιτέρω βελτίωσης που πιστεύεις ότι υπάρχει, ποιοι ορίζοντες ανοίγονται πλέον για τον φετινό Πανιώνιο;
"Έχουμε μάθει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ομάδα προχωράει καλά τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, πλέον. Θέλω να κερδίσουμε μια θέση για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να πάμε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο κι ασφαλώς να κάνουμε μια καλή πορεία στο κύπελλο Ελλάδος αφού κι αυτό είναι στις δυνατότητές μας. Είμαστε προσγειωμένοι γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Βλέπετε πως στο φετινό πρωτάθλημα με μια νίκη είσαι στην 4η θέση και κατόπιν με μια ήττα έρχεσαι στην 8η.. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά, πίστη στις μεγάλες δυνατότητές μας και στο τέλος θα έρθει η ώρα να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Προς το παρών είναι φυσικό να νιώθουμε ικανοποιημένοι για αυτό που κάνουμε αλλά ακόμη δεν έχουμε κερδίσει κάτι το ουσιαστικό. Οι προσδοκίες μας είναι μεγάλες με την ομάδα να έχει καινούργια πράγματα να δείξει στον αγωνιστικό χώρο προπάντων ξέροντας τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.     Είναι φυσικό μετά από τέτοιες εμφανίσεις να ανοίγονται ορίζοντες για τον Πανιώνιο αλλά αυτό σημαίνει πως αυξάνονται οι απαιτήσεις. Είμαστε έτοιμοι για να το προσπαθήσουμε μιας και πιστεύω ότι όλοι μας νιώθουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι της Κυριακή με τη Λάρισα. Αυτό σκεφτόμαστε, παράλληλα με το πώς μπορούμε να πάρουμε τη νίκη συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο κάποια πράγματα".
-Είσαι ένας από τους δύο παίκτες του Πανιωνίου που έχετε συνεχείς παρουσίες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Μάριο Νικολάου ως το τέλος της σεζόν;
"Εγώ προσπαθώ να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, δουλεύοντας καθημερινά, σκληρά και μέσα στο πλάνο που έχει η ομάδα. Αυτό βέβαια συμβαίνει και με όλους τους συμπαίκτες μου. Όλοι μας δουλεύουμε σκληρά και η δουλειά είναι ομαδική. Το ότι εγώ κι ο Μπάλαμπαν είμαστε οι μόνοι παίκτες με συνεχείς παρουσίες στην ενδεκάδα και στα 13 ματς του πρωταθλήματος, νομίζω πως αυτό μας γεμίζει χαρά, ικανοποίηση για την επιβράβευση των προσπαθειών μας αλλά και μια μεγάλη υπευθυνότητα προκειμένου να δικαιώσουμε αυτούς που πιστεύουν σε εμάς. Προσπαθώ καθημερινά ακόμη περισσότερο αφού οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με τις φιλοδοξίες της ομάδας. Βλέποντας το πόσο καλά αποδίδει η ομάδα και το πόσο μπορώ να ανταποκρίνομαι στους στόχους της, περιμένω την επιβράβευση στην πορεία με την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις εφόσον αισθάνομαι πως κάτι τέτοιο είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Προσωπικά δεν έχω να κάνω και να σκεφτώ τίποτε παραπάνω από τη σκληρή δουλειά".
-Ο κόσμος την Κυριακή έφυγε από το γήπεδο ίσως πιο ευχαριστημένος από κάθε άλλη χρονιά φέτος. Εκτιμάς πως μπορείτε να αναπτύξετε μια ακόμα καλύτερη σχέση με την εξέδρα;
"Ο κόσμος είναι πάντα κοντά μας. Μας στήριξε και μας στηρίζει στα δύσκολα. Εγώ νιώθω μια τεράστια υποχρέωση απέναντί του διότι πάντα μας συμπαραστέκεται κι όχι μόνον στις καλές στιγμές της ομάδας. Τώρα αισθανόμαστε πως τους δώσαμε μια μεγάλη χαρά αλλά δεν μένουμε εδώ. Οι νίκες πάντα φέρνουν την ικανοποίηση στην εξέδρα. Θα είναι ακόμη πιο όμορφο να συνεχίσουμε αυτή την καλή επαφή με τους φιλάθλους που μας πιστεύουν υποστηρίζοντας σε κάθε αγώνα τις προσπάθειές μας. Ο κόσμος του Πανιωνίου είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου. Έτσι νιώθουμε κι εμείς χαρούμενοι βλέποντας τους φιλάθλους χαρούμενους. Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε για την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουμε άξιους συμπαραστάτες τους φιλάθλους μας. Ελπίζω στο φινάλε να τους κρατήσουμε τόσο ικανοποιημένους με νίκες και καλά αποτελέσματα".

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=53829
 
 

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

αντίδραση της ΠΑΕ Πανιώνιος

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Πανιώνιος στην ανακοίνωση με την οποία η Ερασιτεχνική ΑΕΚ χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό για το πανό (σ.σ ανέφερε «Ντροπή της προσφυγιάς, Δραγουμάνοι του ΠΟΚ») που ανάρτησαν οπαδοί των «κυανέρυθρων» στον αγώνα της Κυριακής. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης εμμένει να χαρακτηρίζει την ΑΕΚ μη προσφυγικό σωματείο, ενώ αφήνει αιχμές κατά της ΠΑΕ για τις οφειλές απέναντί της (σ.σ μεταγραφή Τζεμπούρ). Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η τακτική του αντιπερισπασμού και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, την οποία έντεχνα προσπαθεί να εφαρμόσει η ομάδα της ΑΕΚ, είναι μεν θεμιτή στα πλαίσια του ανταγωνισμού, αλλά ανεδαφική σε ότι αφορά τόσο τον Πανιώνιο, όσο και τον Πρόεδρο του.

Διαβάσαμε την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής ΑΕΚ», δηλαδή των administrators της, η οποία επιτίθεται στον Πανιώνιο με αφορμή ένα πανό που υπήρχε στο γήπεδο κατά τον μεταξύ μας αγώνα.

Το επίμαχο πανό, δεν αναρτήθηκε από τον επίσημο Πανιώνιο. Ο επίσημος Πανιώνιος, σε αντίθεση με την «Ερασιτεχνική ΑΕΚ» δεν έχει σχέση, ούτε καθοδηγεί τους φιλάθλους του. Συνεπώς δεν καταλαβαίνουμε γιατί εμπλέκεται ο Πρόεδρος του Πανιωνίου.

Για να «κατέβει» ένα πανό, που δεν είναι υβριστικό (γιατί ύβρις δεν υπάρχει) θα πρέπει να ζητηθεί από τον φιλοξενούμενο να αποσυρθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αν λοιπόν το πανό δεν ενόχλησε ΚΑΝΕΝΑ από την επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ, ή τους ποδοσφαιριστές της, γιατί έπρεπε να ενοχλήσει τους Πανιώνιους;
Γιατί δηλαδή έπρεπε ο κ. Τσακίρης, που δεν ήταν καν στο γήπεδο, να ζητήσει να κατέβει ένα πανό, που δεν ενοχλούσε κανένα από την πολυμελή αντιπροσωπεία της ΑΕΚ; Ας αναζητήσουν ευθύνες μεταξύ τους και όχι σε εμάς. Αν μας είχε ζητηθεί να αποσυρθεί το πανό εμείς, στα πλαίσια της φιλοξενίας, θα το είχαμε προσπαθήσει παρά το ότι δεν ήταν υβριστικό. Είμαστε σίγουροι δε, πως αν η ΑΕΚ κέρδιζε τον αγώνα, ουδείς σήμερα θα είχε ασχοληθεί με το πανό (και με το μάτι του Αραούχο επίσης). Ο κ. Τσακίρης εκεί που χρειάστηκε και υπήρχε πρόβλημα, έσπευσε στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα, να μιλήσει τόσο με τον Αραούχο, όσο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Τα περί «ηθικής αυτουργίας» τα επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους. Ο κ.Τσακίρης απλά παρέθεσε γεγονότα σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και τα γεγονότα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα. Η ΑΕΚ δεν προϋπήρχε ούτε στην Πόλη, ούτε φυσικά στη Σμύρνη ή την Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην Ελλάδα ΜΕΤΑ τη Μικρασιατική Καταστροφή και των διωγμών. Συνεπώς, εμείς δεν την θεωρούμε προσφυγικό σωματείο, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Απόλλων, αλλά απλά σωματείο ιδρυμένο από επαναπατρισθέντες πρόσφυγες της Πόλης.

Ο «Πρόεδρος» της Α.Σ. ΑΕΚ και οι λοιποί administrators, μπερδεύοντας προφανώς το ρόλο τους και νομίζοντας ότι εκδίδουν ανακοίνωση από τα δωματιάκια, υπογειάκια και λοιπά οικήματα, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τους εκατοντάδες απλήρωτους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλημάτων στα οποία «προεδρεύουν», να εξοφλήσουν τους δεκάδες πιστωτές τους και να μην προσπαθούν με αφορμή ένα πανό (όχι υβριστικό, αλλά σκωπτικό), να στρέψουν την προσοχή των φιλάθλων τους στον «κακό» Πανιώνιο και τον «κακό» Τσακίρη...

Όσο ο Πανιώνιος χάνει και είναι ο «Νιόνιος», τον αγαπάμε και τον αποκαλούμε «αδελφό προσφυγικό σωματείο». Όταν νικάει γίνεται «ανιστόρητος» και «κακός». Όταν κερδίζεις με 2-3 στο ΟΑΚΑ, βγαίνει αμέσως μετά την λήξη ο τότε administrator και κάνει διάγγελμα / κλάψα 1 ώρας και ζητά μέχρι και Πρωθυπουργική παρέμβαση για τη διαιτησία. Χθες μετά το 3-1 της Νέας Σμύρνης, έχουμε πρωτοσέλιδα με το μαυρισμένο μάτι ενός αθλητή (ο οποίος επιτέθηκε πρώτος αλλά απλά δεν βρήκε στόχο) και σήμερα τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής» για ένα ...πανό, για το οποίο κανείς δεν ενοχλήθηκε και δεν ζήτησε την απόσυρση του...

Μαθήματα ιστορίας από ανιστόρητους δεν δεχόμαστε και ούτε πρόκειται να δεχθούμε.

* Από αυτούς που έχουν δώσει δείγμα γραφής με την κλοπή του Μαύρου, αλλά και άλλων αθλητών μας.
* Από αυτούς που συμμάχησαν με τη Χούντα το ’70 και έκλεψαν το Πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο, χάρη στην άληστου μνήμης «κυρία Δέσποινα».
* Από αυτούς που το 1992, όταν ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, έβγαλαν «ντουντούκες» και ένα κατάπτυστο βίντεο-κλιπ στο οποίο εμφανίζουν την ΑΕ Κωνσταντινουπόλεως, ως ομάδα προερχόμενη από τη Σμύρνη και την Ιωνία (!) με σκοπό να υφαρπάξουν και από τον Πανιώνιο φιλάθλους.
* Από αυτούς που κυκλοφορούσαν πρωτοσέλιδα με τίτλους πριν τον μεταξύ μας αγώνα «Δείξτε στον Τσακίρη και τον Νιόνιο ποιά είναι η ΑΕΚ».
* Και βέβαια από αυτούς που σήμερα μέσω των οπαδικών τους εφημερίδων, έχουν αναλωθεί σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, λάσπης και μίσους κατά του Πανιωνίου, απλά και μόνο επειδή «τόλμησε» να τους νικήσει...

Πριν κάποιοι βγάλουν ανακοινώσεις, και πριν το οπαδικό μίσος τους τυφλώσει, ας αναλογισθούν λίγο, ότι η «καλή» ΑΕΚ υπάρχει σήμερα και χάρη στον «κακό» Τσακίρη. Το γιατί ας ρωτήσουν το λογιστήριο της ΠΑΕ να τους επιβεβαιώσει ότι ακόμα και στις 30/11, λίγο πριν παίξουμε, εξυπηρετήσαμε με νέα μετακύλιση επιταγών (για 5η φορά) την ΑΕΚ, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε γονατίσει τον προσεχή αντίπαλο μας.

Αυτά την ίδια στιγμή που άλλοι στην θέση μας ήδη σφράγισαν επιταγές. Ακόμα και σήμερα από το πρωί είμαστε στα τηλέφωνα με την διοίκησή σας για το πως θα συνεχίσουμε να βοηθάμε και να χρηματοδοτούμε ΕΣΑΣ! Εκεί φαίνεται λοιπόν το φερ-πλέι και το ήθος της διοίκησης ενός συλλόγου και όχι στο να ξηλώνει τα πανό και να λογοκρίνει τους ίδιους τους φίλαθλους της.

Αλλά επειδή η «λίγη τσίπα» λείπει από εσάς τελικά και όχι από εμάς και επειδή η αχαριστία σας είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την αφέλειά μας, ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας και πλέον όταν μας λέτε «κακούς», να είμαστε πράγματι «κακοί»...

Τέλος να σας πούμε ότι αδίκως κλαίτε. Το σύστημα στο Ελλαδιστάν είναι ΠΑΝΤΑ με τον Γολιάθ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το Α, Β ή τον 44 τρόπο, εσείς θα βγείτε από το σημερινό διαφαινόμενο αδιέξοδο, ενώ εμάς κεφάλι δεν θα μας αφήσουνε να σηκώσουμε ποτέ...
».

 http://www.sport-fm.gr/article/208080

Εστογιανόφ: «Κύπελλο και Ευρώπη»!

Την επιθυμία του ο Πανιώνιος να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να εξασφαλίσει μία θέση για το Europa League της επόμενης σεζόν εξέφρασε ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, μιλώντας στη «SportDay». «Έχω θετική σκέψη και μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά και να κερδίσουμε το “εισιτήριο” για το Europa League, να μπούμε στην πεντάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Εστογιανόφ στη «SportDay»:

Ο φετινός Πανιώνιος έως τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Πού οφείλεται αυτή η μεταμόρφωση;

«Την περσινή σεζόν άλλαξαν πολλοί προπονητές και αυτό στοίχισε στην εικόνα που είχε η ομάδα. Φέτος, η ομάδα δεν άρχισε καλά, αλλά έχουν έρθει σε αυτήν ποιοτικοί παίκτες. Το θετικό είναι ότι η διοίκηση, όταν έβλεπε ότι στην αρχή είχαμε ήττες, δεν άλλαξε τα πράγματα με την προσδοκία ότι θα βελτιωθούμε. Κάτι που συνέβη. Σίγουρα αυτή τη στιγμή πάμε καλά. Είμαστε ψηλά στη βαθμολογία. Το θετικό ή το αρνητικό στο ποδόσφαιρο είναι ότι μπορεί να ξεκινήσεις χαμηλά και να βρεθείς ψηλά και το αντίθετο. Για αυτό πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ταπεινοί και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους, να μην ενθουσιάζονται με τα πολύ καλά αποτελέσματα και να μην αποδιοργανώνονται με τα άσχημα».

Ο Μπάλαμπαν και ο Κουμόρτζι έχουν μιλήσει για έναν τίτλο φέτος. Συμμερίζεται αυτή την άποψη;

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ανατρεπτικό. Η ομάδα δεν πήγαινε καλά στην αρχή, αλλά έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μένουν πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε κάθε βήμα σιγά σιγά. Έχω θετική σκέψη και μακάρι να κατακτήσουμε το Κύπελλο αλλά και να κερδίσουμε το “εισιτήριο” για το Europa League, να μπούμε στην πεντάδα. Οι παίκτες, η διοίκηση, ο προπονητής, το τεχνικό τιμ θα πρέπει να είμαστε με τα πόδια στη Γη. Χωρίς μεγάλες κουβέντες, θα πρέπει να συνεχίζουμε».

Η σεζόν, πάντως, δεν είχε αρχίσει καλά, μια και είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της σεζόν. Πώς τον αντιμετώπισες κυρίως ψυχολογικά;

«Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολο. Και ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, γιατί ήθελα μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. Όταν οι γιατροί μού το είπαν, ένιωσα άσχημα. Δεν είχα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο παρελθόν και η αλήθεια είναι ότι μου στοίχισε. Αλλά είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου, ήρθε και η μητέρα μου από την Ουρουγουάη. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις και ξεπερνιούνται».

Πώς αντιμετωπίζεις του γεγονός ότι ο Ρεκόμπα είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας τον τελευταίο καιρό;

«Ο Αλβαρο δεν είναι 100% έτοιμος. Κάνει ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης προκειμένου όταν επιστρέψει να μη βρίσκεται ούτε στο 50% ούτε στο 60% ούτε στο 70% της κατάστασής του. Η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, αλλά ποδοσφαιριστής σαν τον Αλβαρο με την τεχνική κατάρτιση και την εμπειρία που έχει λείπει από κάθε ομάδα. Γιατί είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει μία νίκη μόνος του. Από μία ντρίμπλα, ένα φάουλ, ένα κόρνερ.

Σίγουρα η ομάδα πάει πολύ καλά, αλλά σε αυτά τα σημεία λείπει και υπάρχει θέση. Θα επιστρέψει σίγουρα και όταν επιστρέψει θα βοηθήσει την ομάδα ουσιαστικά. Ξέρω ότι τόσο ο κόσμος του Πανιωνίου όσο και οι άλλοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έχουν αγχωθεί και περιμένουν να τον δουν να παίζει. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει. Είναι νικητής από την αρχή της καριέρας του. Ήταν 11 χρόνια στην Ίντερ. Έχει κερδίσει τα πάντα. Κύπελλο UEFA, πρωταθλήματα στην Ιταλία και έχει πετύχει περισσότερα από 100 γκολ
».

Είχες ένα σοβαρό επεισόδιο με τον Αραούχο. Τι ακριβώς συνέβη;

«Τα προβλήματα ξεκίνησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο λόγω της έντασης του αγώνα. Ο Αραούχο με έβρισε και με κλότσησε στο ματς και κάποια στιγμή μού είπε ότι θα περιμένει έξω. Δεν περίμενα ότι θα το εννοούσε. Όταν μπήκα στη φυσούνα με περίμενε έξω από τα αποδυτήρια. Τσακωθήκαμε, σπρωχτήκαμε, ανταλλάξαμε και κάποιες κουβέντες. Με χτύπησε κιόλας, αλλά εγώ δεν έχω σημάδι από τη σφαλιάρα που μου έδωσε. Δεν είχα καμία πρόθεση, ήμουν χαρούμενος, η ομάδα είχε νικήσει και ήταν αυτός που με προκάλεσε».

http://www.sport-fm.gr/article/208033

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Φαμπιάν, πρωταγωνιστής στο Ρόκυ ΧΧΙΙΙ, η επιστροφή...

Επεισόδιο ανάμεσα στον άσο του Πανιωνίου, Φαμπιάν Εστογιανόφ και του παίκτη της ΑΕΚ, Κάρλος Αραούχο συνέβη μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Νέα Σμύρνη.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής γρονθοκόπησε τον παίκτη της Ένωσης, για λόγους που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί, επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης της συνέντευξης Τύπου.

Πάντως από την πλευρά της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ διαψεύδεται το εν λόγω περιστατικό, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση.

Σχόλιο: Είναι παράξενο, μετά από τέτοια νίκη, ο Φαμπιάν να γρονθοκόπησε αναίτια έναν ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Ο ένας είναι Ουρουγουανός, ο άλλος Αργεντίνος, μόνο οι ίδιοι ξέρουν τι έγινε, και γιατί πλακώθηκαν. Μάρτυρες δεν φαίνεται να υπάρχουν, οπότε ο Θεός και η ψυχή τους. Πάντως, καλά θα κάνει ο Φαμπιάν να συγκρατεί τα νεύρα του (ακόμα κι αν τον προκαλούν), γιατί τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα του συλλόγου γενικά.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου-Συμποσίου Ανεξάρτητου Πανιωνίου Ίντερνετ. Η έναρξη του συνεδρίου έγινε στις 13:30 και οι εργασίες του διακόπηκαν στις 17:30,  και είχε ομοιότητες με αρχαίο ρωμαϊκό όργιο. Καταναλώθηκαν απίστευτες ποσότητες φαγητού, τσίπουρου και κρασιού, και μετά στο γήπεδο, ασελγήσαμε 3 φορές στην ΑΕΚ, με πρωταγωνιστές τον Μανιάτη, τον Ριέρα και τον Μπάλαμπαν, κι έτσι το όργιο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε εντός γηπέδου.

Τα συμπεράσματα του συμποσίου είναι πως όταν είμαστε μονιασμένοι, γινόμαστε επικίνδυνοι... Το χόμπυ μας, δίνει βήμα σε όλους να εκφράζουν τις απόψεις τους, και όποιος θέλει μπορεί να κερδίσει, παίρνοντας υπ όψιν του τις απόψεις ανθρώπων που δεν αποσκοπούν πουθενά, δεν έχουν λόγους να χαϊδέψουν αυτιά, και δεν ανήκουν στην κατηγορία των αυλοκολάκων που (πιθανόν) περιτριγυρίζουν όσους παίρνουν αποφάσεις.

Οι δημιουργικές διαφωνίες, η σύνθεση των απόψεων, η δυνατότητα να ακούγονται όλοι, και πάνω απόλα η παντελής απουσία σκοπιμότητας εκ μέρους μας, είναι η δύναμη μας.

Για το παιχνίδι, θα πω ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που τελείωσε 1-1 αντί για 2-0 ή έστω για 2-1 υπέρ μας, ήμουνα βέβαιος πως τελικά θα νικούσαμε, και μάλιστα με 3-1. Απλώς περίμενα υπομονετικά να περάσει η ώρα, ήξερα πως στο τέλος εμείς θα γελάμε και θα πανηγυρίζουμε.

Ο κόσμος ήταν λιγότερος από όσους υπολόγιζα, ίσως ο καιρός να αποθάρρυνε ορισμένους, ελπίζω στους επόμενους εντός έδρας αγώνες, να σταθεροποιηθούμε σε αυτόν τον αριθμό θεατών, οι 5-6 χιλιάδες που ήμασταν εχθές, να είμαστε το μίνιμουμ των θεατών από τώρα και στο εξής. Το πιο σπουδαίο ήταν πως όλοι φύγαμε στο τέλος γελώντας και τραγουδώντας, οι προσδοκίες μας δεν απογοητεύτηκαν, και αυτό θα είναι ένα σπουδαίο κίνητρο για να έρθουν περισσότεροι στο γήπεδο στα επόμενα παιχνίδια.

Σειρά έχει η Λάρισα, να μείνουμε συγκεντρωμένοι, και να τους κουφάνουμε όλους, παίρνοντας κι εκεί την νίκη.

Θεωρώ ότι επιθετικά, έχουμε το καλύτερο σύνολο αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα. Ριέρα, Εστογιάνωφ και Μπάλαμπαν, αποτελούν μια τριπλέτα παικτών που είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο χθεσινό παιχνίδι, εξαιρετικός ήταν ο Μπεθέρα, που απέδειξε πως κακώς δεν τον εμπιστευόταν μέχρι τώρα ο Φερέρα, μπορεί να είναι νεαρός και στην θέση του τερματοφύλακα να είναι πολύ σημαντική η πείρα, αλλά το παληκαράκι έχει ταλέντο, έχει θάρρος στις εξόδους του, και στέκεται πολύ καλύτερα από ότι ο Μπέλιτς.

Ο Όμο για άλλη μια φορά έδειξε πως είναι ο αδύναμος κρίκος στην αμυντική λειτουργία, στην φάση του γκολ της ΑΕΚ, έχασε πανηγυρικά τον Λεονάρντο που τον πέρασε λες και ήταν κώνος προπόνησης, αλλά και σε 2 άλλες περιπτώσεις έχασε το προσωπικό του αντίπαλο, έστω κι αν δεν το πληρώσαμε τελικά. Γιατί επιμένει ο Φερέρα στον Όμο, και δεν εμπιστεύεται τον Κοντοέ, που αποδεδειγμένα είναι πιο καλός στην θέση αυτή, δεν το καταλαβαίνω. Πάντως στα συν του Όμο, είναι πως δεν έκανε φάουλ ή πέναλτυ στον Λεονάρντο, που θα μας άφηνε με 10 παίκτες. Καλύτερα 1-1 με 11 παίκτες, παρά να μείνουμε με 10 παίκτες από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Λάτκα ήταν φιλότιμος και σταθερός, όπως καλός ήταν και ο Μανιάτης και ο Τζαβέλας, ο οποίος είναι εξαιρετικός και στα στημένα.

Ο Νικολάου εχθές ήταν νευρικός και έκανε πολλά λάθη, όπως και ο Κούμου, που δεν ήταν στην καλύτερη του μέρα. Ευτυχώς σταθερός ήταν ο Καστελιόνε, παρόλα αυτά το κέντρο είχε αδυναμίες, γι αυτό και κατάφερε η ΑΕΚ να φανεί στο γήπεδο στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, και στο πρώτο μισό του δεύτερου. Κατά την γνώμη μου, ο Φανούρης έπρεπε να μπει νωρίτερα, όχι στην θέση του Εστογιάνωφ, αλλά στην θέση του Νικολάου.

Ευτυχώς, ο Λεονάρντο (που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ΑΕΚ) βγήκε στο 60 περίπου, και η ΑΕΚ έχασε το κέντρο, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει επικίνδυνος ο Πανιώνιος. Αντί να βοηθηθεί η ομάδα από δικό της παίκτη, μας βοήθησε η αλλαγή της ΑΕΚ.

Εχθές για πρώτη φορά, ακούστουκε όλε και στο όνομα του Φερέρα. Του αξίζει, γιατί τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Η μόνη "λογική" εξήγηση για την επιμονή του στον Όμο, είναι γιατί ο Φερέρα θέλει ο Πανιώνιος να καθαρίζει όλους τους αντιπάλους, και ίσως πιστεύει πως το όμο είναι το καλύτερο απορρυπαντικό.

Ο διαιτητής δεν ήταν κακός, δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, άφηνε όμως το σκληρό παιχνίδι. Ο ένας επόπτης ήταν υπέρβαρος, και απορρώ πως περνάει τα τεστ της φυσικής κατάστασης.

Άκουσα πως στα επίσημα, ήταν ο Τζιμπούρ και παρακολούθησε το παιχνίδι. Είμαι περίεργος, τι να του έλλειψε περισσότερο, να παίζει στην ΑΕΚ αυτή, ή στον Πανιώνιο?

Και σε αυτόν, και στον Μάκο, τους φάνηκε λίγο να παίζουν στον Πανιώνιο, θέλανε να προχωρήσουν σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Ποιός είναι άραγε μεγαλύτερη ομάδα? Χωρίς αμφιβολία, ο Πανιώνιος φέτος είναι πολύ μεγαλύτερη ομάδα, από ότι η ΑΕΚ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

οε Πανιωλέ ολέ, ΠΟΥ-ΤΣΑ!!!

Οε Πανιωλέ ολέ, οε Πανιωλέ ολέ, οέ Πανιωλέ ολέ, ΠΟΥ-ΤΣΑ!!!

Πανιώνιος ΑΕΚ 3-1 

όπου παίζεις θα σ' ακολουθώ,
δεν σταματώ, να τραγουδώ,
Πανιωνάρα μου για σένανε, τρελαίνομαι, τρελαίνομαι, εε

1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 33

2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 32

3 ΠΑΟΚ 24

4 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ -  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 21

6 ΑΡΗΣ 19

7 ΚΑΒΑΛΑ - ΑΕΚ 18

9 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 17

10 ΗΡΑΚΛΗΣ 15

11 ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ 14

13 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 13

14 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 11

16 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2

Αλήτες-ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι!!!

Την ευκαιρία να νικήσει την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων θέλει να εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος...
http://www.sport-fm.gr/article/207699

Αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα με τίτλο: ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Η ευκαιρία του… είναι η  αλητεία της επιλεκτικής ενημέρωσης, και της δημιουργίας αρνητικού κλίματος!!! Θα παίξουμε με βασικό τερματοφύλακα έναν άπειρο 18χρονο γιατί τον βασικό μας τερματοφύλακα τον σακάτεψε ο χασάπης σκουλικιΑΡΗΣ Αμπρέου, θα παίξουμε χωρίς Ρεκόμπα (που όπως και να το κάνουμε είναι ο σπουδαιότερος ξένος ποδοσφαιριστής που πάτησε ποτέ το πόδι του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο), είμαστε μια μικρή ομάδα (σε μπάτζετ) συγκριτικά με το μπάτζετ της ΑΕΚ, και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα φαβορί σε εμάς, για να πνιγούμε στο άγχος, καθώς και άλλοθι στην ΑΕΚ σε περίπτωση ήττας της.

Αλλά δεν φταίει κανένας, εμείς φταίμε: Δεν νομίζω να έχουν αφήσει απλήρωτους τους παίκτες της, αλλά να πληρώνουν τις δόσεις του Μάκου και του Τζιμπουρ. Αυτό είναι εντελώς απίθανο. Σφραγίστε της επιταγές και τα γραμμάτια, εδώ και τώρα, και στείλτε τους στην Ω εθνική λόγω χρεών, να τελειώσουμε άπαξ δια παντός με τον Άρπαγα.

Όχι κύριοι αλήτες δημοσιογράφοι, ο Πανιώνιος δεν θέλει να εκμεταλλευτεί τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ. Τα προβλήματα του Πανιωνίου εκμεταλλεύονται εδώ και δεκαετίες ομάδες σαν την ΑΕΚ, και του αρπάζουν τους παίκτες. Από την εποχή που μας άρπαξε τον Θωμά Μαύρο, μέχρι και πρόσφατα με τον Τζιμπούρ και τον Μάκο, η ιστορία επαβαλαμβάνεται πάντα η ίδια.

Ο Πανιώνιος, με τα όποια προβλήματα του, παίζει στα ίσα ομάδες σαν το ΑΕΚάκι, και εάν δεν μας πηδούσε η διαιτησία, δύσκολα θα έπαιρνε αποτέλεσμα ο οποιοσδήποτε μέσα στην Νέα Σμύρνη. Η "ευκαιρία μας" μας δίνεται κάθε φορά που δεν μας κρεμάει ο διαιτητής, και όχι όταν λείπουν παίκτες από τον αντίπαλο μας.

Σήμερα είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μην τον ξεχάσουμε.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ενδειαφέρον!!!

Εάν δεν υπήρχαν οι 5 πρώτοι αγώνες, στους οποίους πήραμε 2 βαθμούς, και υποθέσουμε πως το πρωτάθλημα ξεκινούσε από την 6η αγωνιστική, μετά από 7 αγώνες, η βαθμολογία θα ήταν ως εξής:

1. Ολυμπιακός με 17 βαθμούς
2. Πανιώνιος και ΠΑΟΚ με 16 βαθμούς!!!
4. Παναθηναϊκός, με 15 βαθμούς
5. Ατρόμητος και ΑΕΚ με 11 βαθμούς
7. Εργοτέλης με 10 βαθμούς
9. Λάρισσα και Ξάνθη με 9 βαθμούς
11. Καβάλα με 8 βαθμούς
12 Λεβαδειακός με 7 βαθμούς
13. Άρης με 6 βαθμούς
14. Αστέρας και Ηρακλής με 5 βαθμούς
16. Πανθρακικός με 1 βαθμό.

Τι καλά που θάτανε ε?

Η δυναμική της ομάδας, με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων 7 αγωνιστικών, είναι τέτοια, που εάν συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος μπορούμε να χαμογελάμε πολυ περισσότερο από ότι τολμάμε να κάνουμε τώρα.

"Περιμένω γεμάτο γήπεδο"

4/12/2009
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. παραχώρησε σήμερα ο προπονητής του Πανιωνίου Εμίλιο Φερρέρα.

Αναλυτικά ο κ.Φερρέρα δήλωσε:
«Για τον επόμενο αγώνα με την ΑΕΚ όλοι οι παίκτες θα είναι στην διάθεσή μου εκτός από τον Σμόγιε που είναι τραυματίας, τον Ρεκόμπα ο οποίος είναι αγωνιστικά ανέτοιμος, τον Μπελιτς ο οποίος είναι ως γνωστό τραυματίας και τον Σιόβα ο οποίος ελπίζουμε να ξεκινήσει προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα».

Σε ερώτηση για τον αντίπαλο, τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και αν αυτά επιδρούν στον αγωνιστικό τομέα της ομάδας δήλωσε:
«Δεν νομίζω ότι τα διοικητικά προβλήματα έχουν σχέση με το γήπεδο. Δεν πιστεύω πως υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ διοίκησης και ομάδας. Όταν ένας παίκτης αποφασίζει να παίξει δεν νομίζω πως μπαίνει στο γήπεδο και λέει «δεν πληρώθηκα, δεν θα παίξω».

Για τις ελλείψεις που έχει ο αντίπαλος και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει:
«Δεν νομίζω ότι μία ομάδα μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια με όλους της τους παίκτες. Πάντα υπάρχουν απώλειες . Κι εμείς έχουμε όμοια προβλήματα . Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε για τον Πανιώνιο ούτε για την ΑΕΚ. Μία ομάδα δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από έναν παίκτη. (σχόλιο: Μπηχτή για Ρεκόμπα?) Ειλικρινά δεν κοιτάμε τα προβλήματ α του αντιπάλου γιατί και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα.Όλες οι ομάδες έχουν. 

Πιθανό πλεονέκτημα του Πανιωνίου έναντι του αντιπάλου της:
«Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ο κόσμος μας. Θα βοηθούσε την ομάδα ένα γεμάτο γήπεδο και αυτό περιμένω από τους οπαδούς μας. Δεν θέλω να συγκρίνω ομάδες και όταν μιλάς για πλεονεκτήματα κάνεις σύγκριση με τον αντίπαλο σου».

Ποιος θα ξεκινήσει την Κυριακή και αν έχει εμπιστοσύνη στους δύο εναπομείναντες μετά τον τραυματισμό του Μπελιτς:
«Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε μάλλον με τον Μπεθέρα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στους 2 τερματοφύλακες μας (Μπεθέρα και Ανδριόλα). Ξεκινήσαμε με τρεις τερματοφύλακες και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με αυτούς τους τρεις. Είναι καλοί και οι τρεις τους και αυτό είναι κάτι που δεν το λέω τώρα. Το πιστεύω από τον Αύγουστο» .

Για την μεταγραφική περίοδο και αν ο τραυματισμός του Μπέλιτς αποτελέσει κατευθυντήρια γραμμή:
«Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να δούμε πόσο καιρό θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ο Μπέλιτς . Ο Ιανουάριος είναι πολύ σημαντικός μήνας. Έχουμε πολλά παιχνίδια.Θα αποφασίσουμε ανάλογα με τον χρόνο που θα χρειαστεί να επιστρέψει».

Για τον Βόσνιο Τσότσαλιτς, που προπονείται με την ομάδα:
«Από την στιγμή που είναι εδώ σημαίνει ότι είναι καλός παίκτης . Είναι μικρός αλλά έχει εμπειρία . Αυτό είναι θέμα timing. Άμεσα δεν χρειαζόμαστε κεντρικό αμυντικό. Μακροπρόθεσμα όμως ίσως χρειαστούμε».

Για τα όσα έγιναν μετά τον αγώνα με τον Άρη (πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου):
«Δεν έχω πρόβλημα με τους οπαδούς του Άρη που με αποδοκίμασαν. Οι οπαδοί έτσι είναι. Έχω πρόβλημα όμως με τους ανθρώπους που δουλεύουν. Όταν δουλεύεις κάπου, πρέπει να έχεις σωστή συμπεριφορά. Ως γνωστόν, όσοι είναι στην συνέντευξη Τύπου βρίσκονται στο χώρο επειδή εργάζονται. Άλλο οπαδός και άλλο επαγγελματίας . Πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ρόλους…»

Μνήμες...

Έβλεπα εχθές αυτόν τον άθλιο Παναθηναϊκό, που έχασε τελικά 1-0 από την επίσης άθλια Γκαλατά Σαράι, και θυμήθηκα την ομάδα μας, προ Φερέρα.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

εισητήρια για το παιχνίδι με την ΑΕΚ

Όσοι φίλοι θέλουν να έρθουν στο γήπεδο για πρώτη φορά εφέτος, θα πρέπει να ξέρουν πως:
  • πρέπει να εφοδιαστούν με την κάρτα φιλάθλου, είναι μια διαδικασία που κρατάει 5-10 λεπτά. Επειδή όμως πριν τον αγώνα είναι αδύνατον να γίνει αυτό, θα ταλαιπωρηθούν και οι ίδιοι στα εκδοτήρια των εισητηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και την χρονοβόρα διαδικασία της καταγραφής των στοιχείων τους, και θα συντελέσουν επίσης στην ταλαιπωρία όλων των άλλων που έχουν ήδη κάρτα φιλάθλου.
  • Να αγοράσουν το εισητήριο τους από την προπώληση, και όχι λίγο πριν τον αγώνα, γιατί εκτός ότι (ελπίζουμε ότι) θα εξαντληθούν τα εισητήρια (ειδικά με την ΑΕΚ αναμένουμε sold out), κινδυνεύουν να χάσουν μέρος του αγώνα, στις ουρές στα εκδοτήρια και στα τουρνικέ.
  • Να έρθουν στο γήπεδο αρκετή ώρα νωρίτερα, για να μην ταλαιπωρηθούν, και να μην μπουν με καθυστέρηση.
Η πώληση των Εισιτηρίων θα γίνεται τις εξής μέρες και ώρες:

Πέμπτη  , 03/12/'09, 16.00 - 20.00, Εκδοτήριο Αγ. Ανδρέου
Παρασκευή, 04/12/'09, 16.00 - 20.00, Εκδοτήριο Αγ. Ανδρέου
Σάββατο  , 05/12/'09, 12.00 - 20.00, Εκδοτήριο Αγ. Ανδρέου
Κυριακή  , 06/12/'09, 12.00 - 19.00, Εκδοτήριο Αγ. Ανδρέου & Εκδοτήριο Ι.Χρυσοστόμου & Σοφούλη

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Να πω την αμαρτία μου…

Είμαι προληπτικός!!!

Όχι, δεν φοβάμαι τις μαύρες γάτες, περνάω άφοβα κάτω από σκάλες, δεν μασάω επειδή έσπασε ο καθρέπτης ή το θερμόμετρο… Δεν έχω «γούρικα» ρούχα, δεν πιστεύω σε καντέμηδες, γενικά δεν θεωρούμαι προληπτικός, παρόλα αυτά είμαι!!!

πάμε για sold out με την ΑΕΚ

Παρακαλούνται οι φίλαθλοι της ομάδας μας να αγοράσουν τα εισιτήριά τους από την προπώληση. Η ζήτηση είναι πολυ αυξημένη και την ημέρα του αγώνα θα υπάρχει πρόβλημα να εξυπηρετηθούν ολοι την τελευταία στιγμή.

το βίντεο με τις "επίμαχες" φάσεις με τον Άρη.



Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, μετά από 3 τουλάχιστον κόκκινες που δεν δόθηκαν εις βάρος του Άρη, ο διαιτητής χάρισε την δεύτερη κίτρινη στον Κούμου, καθώς επίσης το γκολ που πετύχαμε ήταν σαφέστατο οφσάιντ.

Δεν πιστεύω πως ο διαιτητής ήθελε να βοηθήσει τον Άρη, απλώς ήταν γελοίος, ανίκανος και ανεπαρκέστατος.