Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

μην σπρώχνεστε, έτσι κι αλλιώς θα πνιγούμε!

Εντελώς ψύχραιμα αντιμετωπίζει η διοίκηση του Πανιωνίου και την περίπτωση του Μάρτιν Λάτκα, στον οποίο πρέπει να καταβληθούν 40.000 ευρώ. Ο διακανονισμός με τον παίκτη έχει γίνει και οι παράγοντες του Πανιωνίου θεωρούν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού, παρά τις πιέσεις που ασκεί ο εκπρόσωπος του παίκτη κ. Ζελελίδης. Μάλιστα όπως τονίζουν: "Και ο Λάτκα θα πληρωθεί, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που έχουν λαμβάνει από την ομάδα. Απλά χρειάζεται για όλους λίγη υπομονή".
http://www.novasports.gr

Αντικειμενικά η ΠΑΕ είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο. 

Το πιο τρομερό απόλα είναι πως δεν φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ, η ομάδα πνίγεται από οικονομική ανέχεια, δεν την βγάζουμε την χρονιά από όσα φαίνονται και ακούγονται, και παράλληλα δεν φαίνεται φως ούτε στην μάχη της αγωνιστικής σωτηρίας, αφού παρά τις πάμπολλες μεταγραφές του Ιανουαρίου με το όποιο κόστος τους, δεν φαινόμαστε ικανοί να μαζέψουμε τους απαραίτητους βαθμούς για την παραμονή στην κατηγορία. Εντός έδρας θα αντιμετωπίσουμε στην σειρά τον Ατρόμητο, που θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, την Δόξα, τον Λεβαδειακό και την Ξάνθη, που η κάθε μία από αυτές τις ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμάς και δύσκολα θα μαζέψουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Εκτός έδρας έχουμε τον ΟΦΗ που βγάζει μάτια τελευταία, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα, που δεν ξέρω τι μπορούμε να περιμένουμε από όλους αυτούς τους αγώνες... Ιδίως ο Αστέρας στην τελευταία αγωνιστική, θα παλέψει να ρίξει εμάς για να σωθεί εκείνος.

Η διοίκηση έχει επιλέξει να διαλύσει όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη, στην προσπάθεια να σωθεί η ποδοσφαιρική ομάδα, παρά τις δεσμεύσεις της πως προτεραιότητα θα ήταν ο ερασιτέχνης. Ακόμα κι αν πετύχουμε το θαύμα και σωθεί η ομάδα φέτος, του χρόνου εκτός όλων των άλλων, θα βιώσουμε την πλήρη διάλυση των ερασιτεχνικών τμημάτων. Μπορεί οι περισσότεροι οπαδοί να έχουν στο μυαλό τους κυρίως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά όλα τα άλλα αθλήματα είναι που μαζεύουν τόσα παιδιά στον Πανιώνιο και πέραν όλων των άλλων δημιουργούνται οι επόμενες γενιές των οπαδών μας.

Η δικαιολογία της οικονομικής κρίσης θα είχε βάση, εάν δεν ήταν επιλογή η διάλυση των ερασιτεχνικών τμημάτων. Δυο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη, και είναι φανερό πως έχει προτιμηθεί να πέσει και να σπάσει το καρπούζι που λέγεται ερασιτέχνης. Άλλα λέγανε, άλλα κάνανε...

6 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Έχω την άποψη ότι δεν φταίει η προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ για την κατάσταση διάλυσης των τμημάτων του Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης, λόγω της παράλογης πολιτικής που ακολουθήθηκε και λόγω των ελπίδων που είχε η διοίκηση Βεντούρη ότι με την υπόθεση Couvra θα κάλυπτε κάπως τη λειτουργία του, βρέθηκε να έχει πολλαπλάσια χρέη ακόμα και από αυτή τη δύσμοιρη ΠΑΕ. Νομίζω ότι η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή για ΠΑΕ και ερασιτέχνη όσο το δυνατόν. Καταλαβαίνω ότι έτσι μπορεί και τα δυο να χαθούν. Από την άλλη μπορεί πιθανόν να αποτραπεί η πλήρης καταστροφή και των δυο.
Είχα εκφράσει την άποψη ότι στον ερασιτέχνη πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ζωντανά αυτά τα τμήματα που έχουν δυναμική και όσα υπάρχει παράδοση στο σύλλογο. Είναι μια θεωρητική άποψη γιατί στην πράξη όλα μπορεί να είναι από δύσκολα ως αδύνατα. Αλλά η θεωρητική αυτή άποψη ίσως έχει μια αξία για την επόμενη μέρα. Ρεαλιστικά δεν θα μπορέσουμε να μην θυσιάσουμε πράγματα. Αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να μην απαξιώσουμε στο σύνολο του το σύλλογο και να κρατήσουμε ζωντανές κάποιες εστίες με δυναμική να αναγεννήσουν ισχυρή δράση στο μέλλον.
Ίσως δηλαδή έχει αξία να προσπαθήσουμε να θαλασσοδαρθούμε και να αποφύγουμε τον πνιγμό. Όπου μπορούμε να κερδίζουμε χρόνο αποπληρωμής ας το κάνουμε και όπου βρίσκουμε συμβιβαστικές λύσεις είναι προφανώς καλό που τις βρίσκουμε. Ναι, ζούμε με το έχει ο Θεός και την ελπίδα ότι όντως έχει και στον Πανιώνιο όπως και στην Ελλάδα. Και με την ελπίδα ότι το βαρέλι θα έχει πάτο εν τέλει...

amanAM είπε...

Κατ αρχάς, η διοίκηση Βεντούρη ήταν υπόλογη γιατί οι ίδιοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τα θέματα του Ερασιτέχνη και είχαν την ευθύνη του ελέγχου της ΠΑΕ έτσι κι αλλιώς αλλά και λόγω των μετοχών του Τσακίρη που ήρθαν στα χέρια του Ερασιτέχνη, ήταν οι ίδιοι που διοικούσαν την ΠΑΕ και ήταν υποτίθεται ελεγχόμενοι!

Όλη η διαχείριση της εποχής Βεντούρη ήταν για τα μπάζα, και αντικειμενικά το έργο της νέας διοίκησης τεράστιο και δυσβάστακτο, ενώ αναπάντεχα χαστούκια έρχονται από παντού, από το "αμαρτωλό" παρελθόν, και για τον ερασιτέχνη και για την ΠΑΕ.

Το πρόβλημα είναι οι προτεραιότητες, και αυτήν την στιγμή δεν λειτουργεί ούτε καν ο βασικός μηχανισμός είσπραξης των μηνιαίων συνδρομών των αθλητών του Ερασιτέχνη, οι προπονητές είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη και μετά, δεν υπάρχει ελπίδα πληρωμής των παλιών οφειλόμενων, και οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να φύγουν στην μέση της χρονιάς.

Όσοι πληρώνουμε, δεν βλέπουμε να πηγαίνουν τα χρήματα σε αυτούς που δουλεύουν για τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχει καμία ενέργεια για να αυξηθούν τα αθλούμενα παιδιά, αντιθέτως μειώνονται συνέχεια και σε λίγο θα φύγουν αριστερά δεξιά, θα χαθούν και τα λίγα έσοδα που υπάρχουν σήμερα.

Η μόνη ενέργεια που έχω διαπιστώσει, είναι η προσπάθεια εκμετάλλευσης θέσεων πάρκινγκ σε δημόσιο δρόμο, στο αδιέξοδο δίπλα την θύρα 1. Τόσο χαμηλά έχουν πέσει οι στόχοι.

Αυτό που διαπιστώνω, είναι πως η νέα διοίκηση είναι ανήμπορη να ανταπεξέλθει, και παρατηρεί απλώς το καράβι να ναυαγεί, χωρίς να κάνει το παραμικρό. Όταν ζήτησα εγώ προσωπικά να πληρώνω για να αθλούμαι στον στίβο σαν βετεράνος αθλητής, αρνήθηκαν. Αντί να προσπαθήσουν να μαζέψουν λεφτά από αθλούμενους, επέλεξαν να παριστάνει ο Πανιώνιος τον παρκαδόρο, τα έχω πάρει στο κρανίο με το θέμα αυτό.

Εάν οι προπονητές των τμημάτων φύγουν απλήρωτοι, μην περιμένουν πως θα κάτσουν τα παιδιά στον Πανιώνιο, για να δούνε πότε θα φύγει ο επόμενος απλήρωτος προπονητής.

Την προηγούμενη Κυριακή, 5-6 γονείς δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να γυμναστούν κι αυτοί, και να προπονηθούν στο βόλεϊ. Εάν ανακοινωθεί η δυνατότητα να φτιαχτεί ένα τμήμα ενηλίκων, το πιο πιθανό να μαζευτούμε αρκετοί.

Ενδιαφέρει κανέναν να εισπράξει αυτά τα χρήματα που θα πληρώναμε?

Έγιναν ποτέ ενέργειες με ιδιωτικά σχολεία να χρησιμοποιούν την πισίνα τις πρωινές ώρες, ώστε και κάποια χρήματα να μαζευόντουσαν, και να μαζεύαμε και αθλητές που θα φέρουν εκτός των άλλων επιπλέον έσοδα?

amanAM είπε...

Προϋπολογισμός για το 2011 ουδέποτε εγκρίθηκε, ενώ περιμένουμε απολογισμό για την προηγούμενη χρονιά και προϋπολογισμό για το 2012.

Πόσα χρέη έχει ο Ερασιτέχνης ουδείς γνωρίζει επισήμως, ενώ πόσα έχει λαμβάνειν από την ΠΑΕ, από συνδρομές, από όποιες πηγές εσόδων έχει ο Ερασιτέχνης, ουδείς γνωρίζει επίσης.

Καλύπτοντας τρύπες κακοδιαχείρισης του παρελθόντος, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να βρίσκουμε άλλοθι για τις ανεπάρκειες του παρόντος.

Εγώ θέλω ένα απλό: Να μας πει κάποιος τι θα κάνει, και πως θα το κάνει. Εάν δεν μπορούν να κάνουν όσα πρέπει, είναι ανεπαρκείς.

amanAM είπε...

πριν από λίγο πήρα την εξής ενημέρωση:


Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ανακοινώνει πως η προγραμματισμένη συζήτηση-ενημέρωση των μελών της Πανιώνιας οικογένειας δεν θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί. Η συζήτηση-ενημέρωση θα λάβει χώρα σε άλλη ημερομηνία και αίθουσα, η οποία θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα.

amanAM είπε...

Η Ενημέρωση-συζήτηση που αναβλήθηκε, είναι η πιο κάτω:


Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ καλεί όλα τα μέλη της Πανιώνιας
οικογένειας να δώσουν το παρών σε ανοικτή ενημέρωση-συζήτηση που θα λάβει
χώρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα «Ηλίας Μισαηλίδης».

Σκοπός είναι ο απολογισμός για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της διοίκησης της
ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ, αλλά και η ενημέρωση των μελών για τις ενέργειες που
γίνονται ή πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής στο
πρωτάθλημα της περιόδου 2012-13.

amanAM είπε...

Σε αγώνα της Β' κατηγορίας Πέλλας, προχτές Κυριακή αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στις τοπικές ομάδες Ηρακλής Άσπρου και Μακεδονικός Άγρας, ένας 31χρονος ποδοσφαιριστής πυροβόλησε 46χρονο οπαδό, επειδή τον έβριζε!!!

Αυτά είναι... Έχουμε τρελαθεί τελείως!!!