Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

σε ζώα απευθύνεστε?

O Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 21-5 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος, παίρνοντας παράλληλα τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Ο Πανιώνιος κατέβηκε με την εφηβική ομάδα εξαιτίας της αποχής των ανδρών, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στο σύλλογο.
Παπαδόγκωνας, Μιτελούδης, Μιμίδης και οι άλλοι πολίστες του Πανιωνίου από την ανδρική ομάδα, παρά την αποχή από το ματς με τον Ολυμπιακό βρέθηκαν στις κερκίδες του κολυμβητηρίου της Νέας Σμύρνης.
Σε διαδικασία επίλυσης τέθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με τον μάνατζερ του Αλβάρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, έπειτα από ταμειακή διευκόλυνση από τον Κωνσταντίνο Τσακίρη.
O εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητούσε την ανάκληση των δελτίων των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών της ομάδας, λόγω οφειλής 65.000 ευρώ προς τον πελάτη του.
Οι άνθρωποι του Πανιωνίου, υποστήριξαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την ομάδα, καθώς έχουν στην κατοχή τους υπεύθυνη δήλωση από τον Αλβάρο Ρεκόμπα, στην οποία ανέφερε πως δεν έχει καμία άλλη οικονομική απαίτηση.
Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης με παρέμβασή του, κατέβαλε το ποσό των 32.500 ευρώ (το μισό ποσό της οφειλής), με αποτέλεσμα να τεθεί το πρόβλημα σε διαδικασία επίλυσης.

--------------------------------------------------------------------------------
Λένε και ξαναλένε οι "άνθρωποι του Πανιωνίου" πως και καλά έχουνε υπεύθυνη δήλωση του Ρεκόμπα πως δεν έχει οικονομική απαίτηση, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα. 
Εάν δεν υπήρχε πρόβλημα, ας το αφήνανε έτσι, χωρίς την ταμιακή διευκόλυνση του Τσακίρη. Γιατί να πληρώσει ο άνθρωπος 32μιση χιλιάρικα τζάμπα και βερεσέ?

Η κοροϊδία δεν έχει όρια: Όπως τότε που τα ταμιακά διαθέσιμα τα παρουσιάζανε σαν κέρδη, έτσι και τώρα... 
Όταν κάποιος συμβιβάζεται παίρνοντας ας πούμε μεταχρονολογημένες επιταγές (ή άλλες υποσχέσεις) για να κλείσει το υπόλοιπο του, φυσικά και θα κληθεί να υπογράψει ότι δεν έχει άλλη απαίτηση. Αυτό τι σημαίνει? Πως εάν κλωτσήσουν οι πέτσινες επιταγές και δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, αυτός δεν θα διεκδικήσει τα συμφωνηθέντα επειδή υπέγραψε πως δεν έχει άλλες απαιτήσεις? Πλάκα μας κάνετε? Σε ζώα απευθύνεστε?

Και προς τι η σπουδή να "παρέμβει" και να "διευκολύνει ταμιακά" ο κύριος Τσακίρης, την ώρα που για ένα παρόμοιο ποσό διαλύεται όλο το πόλο του Πανιωνίου, οι ομάδες αλλά και οι υποδομές του, αλλά κανένας Τσακίρης δεν διευκολύνει κανέναν? Απλώς οι επιταγές που κλώτσησαν θα είχαν αυτόν σαν υπεύθυνο, γι αυτό και έσπευσε να "διευκολύνει". Το να πληρώνεις μέρος όσων χρωστάς και μάλιστα καθυστερημένα, δεν είναι διευκόλυνση, είναι πληρωμή με το ζόρι.

Ο κύριος Τσακίρης ξιπάστηκε σαν μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, έκανε το κέφι και την πλάκα του, απέκτησε καλούς φίλους που άλλοι είναι ήδη στην φυλακή κι άλλοι αναμένεται να εκδοθούν για να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, ένοιωσε την μαγκιά και την τεστοστερόνη να τρέχει από τα μπατζάκια του, και άφησε ένα σκασμό χρέη. Τότε που έβαζε το ονοματάκι του πάνω από όλους και από όλα, το ευχαριστιόταν. Ε τώρα ας πληρώσει και τον λογαριασμό. Τσίπης όπως πάντα πλήρωσε τα μισά και όχι όλα όσα χρωστούσε.

Καλή σας μέρα κύριε Τσάβαλε. Ο Πανιώνιος και οι δημότες Νέας Σμύρνης θα σας ευγνωμονούν που μας κάνατε πάλι πρωτοσέλιδο, αυτήν την φορά στο πόλο με την απαράδεκτη εικόνα να παίζουμε με εφήβους. Μας λυπήθηκε ο γαύρος, και δεν μας έριξε καμιά ογδονταριά γκολ να γραφτεί στα μεγαλύτερα σκορ από καταβολής του χρόνου της ύπαρξης του αθλήματος. Πάλι καλά.




22 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ταμειακή διευκόλυνση σημαίνει ότι κάποιος συνδράμει οικονομικά, ενώ δεν έχει υποχρέωση.

Να του ζητήσουμε και τα ρέστα του Τσακ, επειδή βοήθησε;

Για το πόλο: Η οικονομική και η αγωνιστική διαχείριση πρέπει να πηγαίνουν παρέα. Μέχρι τώρα τα πηγαίναμε καλά αγωνιστικά, αδιαφορόντας για το οικονομικό σκέλος... Μακάρι ο Πανιώνιος να είχε πόρους ή μια μηχανή για να κόβει το δικό της νόμισμα...Δυστυχώς δεν υπάρχει.

30.000 για να μην διαλυθεί η ομάδα του πόλο.
6.000 χρειάζονται για να μην πέφτουν σοβάδες στα παιδιά της ενόργανης (δεν υπάρχουν).
6-7000 χρειάζονται για να φτιάξουμε το γηπεδάκι του ποδοσφαίρου (δεν υπάρχουν).
8.000 ευρώ για να μπει η κουβέρτα στην πισίνα και να μην πληρωνουμε τόσα στο φυσικό αέριο (δεν υπάρχουν).
Θέλεις να συζητήσουμε για λογαριασμούς ΔΕΚΟ;

Με τους υπερπρωταθλητισμούς ο ερασιτέχνης μπήκε μέχρι τον λαιμό στα έξοδα...Δυστυχώς τα παιδιά στερούνται βασικών υπηρεσιών...Συζητάμε για ομάδα πόλο τη στιγμή που για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο τα παιδιά δεν έχουν ούτε μια χημική τουαλέτα για να μην κατουράνε στο γρασίδι...Τι να λέμε τώρα;

br fun_atic είπε...

Και σε όλα αυτά προσθέτουμε την οικονομική κρίση, την ανυπαρξία επιχορηγήσεων, την μείωση των αθλούμενων και την καθυστέρηση καταβολής συνδρομών...Στο ποδόσφαιρο η καθυστέρηση (ή μείωση) φτάνει στο 25%

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Αμαναμ, τελικά είσαι μεγάλος κωλοτούμπας….
Παλιά άλλα μας έλεγες, τώρα άλλα μας λές… Δεν είσαι απλά αστείος τώρα είσαι και επικίνδυνος!!!

amanAM είπε...

Ταμιακή διευκόλυνση είναι αυτό που λες. Ποιός άφησε απλήρωτες υποχρεώσεις προς τον Ρεκόμπα? Ποιός παρουσίαζε τα ταμιακά διαθέσιμα σαν κερδοφορία? Εγώ?

Δεν ζητάω τα ρέστα από κανέναν. Αλλά με ενοχλεί να διαβάζω ειδήσεις, που με τον τρόπο που παρουσιάζονται μοιάζει αυτός που όφειλε να καλύψει τις δικές του υποχρεώσεις, σαν ευεργέτης που διευκόλυνε σε ένα πρόβλημα για το οποίο δεν είχε ευθύνες.

----

Μια κουβέρτα όπως λες των 8 χιλιάδων (εγώ δεν ήξερα πόσο στοιχίζει, νόμιζα περισσότερο), δεν θα εξοικονομήσει απλώς χρήματα από το φυσικό αέριο. Θα εξασφαλίσει πως τα παιδιά του κολυμβητικού, του πόλο καθώς και το κοινό δεν θα κρυώνει όπως αθλείται, διότι το νερό θα κρατάει την θερμοκρασία του.

Το κρύο νερό διώχνει παιδιά (άρα και έσοδα), διώχνει και το κοινό (χαμένα έσοδα και πάλι).

Το κρύο νερό επίσης δημιουργεί τραυματισμούς των αθλητών, γκρίνια, κακή εικόνα, άρα πλήγμα στην εικόνα και στα έσοδα ξανά μανά!

Ο Πανιώνιος πρέπει να γίνει μαγαζί γωνία για νέους γέρους και παιδιά που θέλουν να αθληθούν, όχι να διώχνουμε κι αυτούς που έχουν παραμείνει.

Από την άλλη, έμπειρος προπονητής που δέχτηκε με 300 επιπλέον ευρώ από όσα ήδη παίρνει (περί τα 500) να προπονήσει τις γυναίκες, δεν επελέγη, επιλέχτηκε άλλος που στοιχίζει 1200 ευρώ. Εκεί πως βρέθηκαν τα χρήματα? Εκεί γιατί δεν ετέθη θέμα οικονομίας?

Για τα χρήματα που χρειάζονται για τους σοβάδες, το γηπεδάκι 5Χ5, καθώς και για πολλά άλλα, ο Πανιώνιος θα έπρεπε να κινητοποιήσει τα μέλη του να βρούνε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, καθώς και να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τα αθλούμενα μέλη.

Για παράδειγμα αντί να αυξάνονται τα παιδιά στις ακαδημίες, τον τελευταίο καιρό μειώνονται. Δεν ξέρω εάν είδες το βιντεάκι με το βόλεϊ που ανέβασα, στην Αργυρούπολη. Με 2 μικρά φιλέ, δημιούργησαν παραπάνω γηπεδάκια. Εάν στην ΛΑΝΣ που κάνουμε την προπόνηση, βάζαμε κατά μήκος του γηπέδου 4 τέτοια φιλέ, ξέρεις πόσα περισσότερα παιδιά θα κάνανε καλύτερη προπόνηση και θα μαζευόντουσαν κι άλλα έσοδα?

Για να βγάλεις λεφτά, πρέπει πρώτα να ξοδέψεις. Εάν δεν μπορείς, τότε απλώς θα παρακολουθείς τον φαύλο κύκλο της αυτοκαταστροφής σιγά σιγά.

Εγώ ξέρω πως ήθελα να πληρώσω για να τρέχω στον στίβο, σαν βετεράνος αθλητής (που είχα και δελτίο αθλητού κάποτε στον στίβο του Πανιωνίου), και μου είπανε όχι!

Εγώ λοιπό θα ήθελα να ψάξετε τα χαμένα έσοδα που έχει ο Πανιώνιος και τρόπους να πάψουν να χάνονται, και όχι να βλέπετε τις απαραίτητες δαπάνες για να λειτουργεί αξιοπρεπώς το τμήμα. Όσο θα πέφτουν σοβάδες, τα γήπεδα θα είναι ακατάλληλα και οι πισίνες το ίδιο, περικόπτοντας τα λειτουργικά έξοδα δεν θα κερδίσουμε τίποτα, αφού θα μειωθούν κι άλλο τα έσοδα.

Τώρα για τον πρωταθλητισμό: Ας βγει η διοίκηση και να μας πει (στους γονείς και στα παιδιά) ότι πλέον ο Πανιώνιος θα λειτουργεί σαν τον ΟΝΑ ή σαν τα joe weider gyms, και όχι σαν αθλητικό σωματείο.

Όταν αθλείσαι 6-7 μέρες την εβδομάδα, οφείλεις να έχεις στόχο να βελτιώνεσαι και να γίνεις κάποτε ο καλύτερος. Αλλιώς γυμνάζεσαι απλώς για την σιλουέτα σου.

Όταν λοιπόν κατέβει ξανά κάποια ομάδα παιδική, εφηβική κλπ, να μην παίζουν οι καλύτεροι και να μην αποσκοπούν στην νίκη, να παίζουν όλοι όσοι πληρώνουν τις συνδρομές τους, και να αποσκοπούν στην διασκέδαση.

Ο αθλητισμός έχει μετρήσεις. Απόσταση, χρόνο, αποτέλεσμα. Αθλείσαι για να ρίξεις πιο μακριά, για να τρέξεις πιο γρήγορα, για να νικήσεις στο σκορ. Αλλιώς δεν είσαι αθλητικό σωματείο, είσαι γυμναστήριο.

amanAM είπε...

Αφού ο στόχος της νέας διοίκησης είναι προφανώς αυτός, τότε στο ποδόσφαιρο γιατί κάνανε τόσες μεταγραφές? Για να καταλήξουμε στην δ εθνική επειδή δεν μας νοιάζει ο πρωταθλητισμός?

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο Πανιώνιος ποτέ δεν θα πάρει πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, κι όμως εκεί είναι το μεγάλο οικονομικό βάρος, και δεδομένου ότι ο Ερασιτέχνης κατέχει την ΠΑΕ, τις αποφάσεις για την ΠΑΕ πρέπει να τις αντιμετωπίζει με το ίδιο πρίσμα.

Αντιθέτως στο πόλο, χαλαρά είμαστε στην τετράδα. Χαλαρά πρωταγωνιστούμε, και με αστεία ποσά συγκριτικά με το ποδόσφαιρο.

Η εικόνα όμως του συλλόγου χάρη στο πόλο, είναι ψηλά, και είναι εξαιρετικός κράχτης. Διαλύστε το. Μην απορήσετε μετά γιατί οι πισίνες θα αδειάσουν κι άλλο, και τα δικά μας τα παιδιά θα παίζουν αριστερά δεξιά.

amanAM είπε...

@ Αστραχάν:

Το ότι είμαι αστείος, το γνωρίζω, μου το έχουν πει κι άλλοι. Ότι είναι ο καθένας, καλό είναι. Διασκεδάζω τον κόσμο, και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό

Με θεωρείς και επικίνδυνο όμως!!! Επικίνδυνος σε τι? Στον τρόπο που οδηγάω το αμάξι μου? Που ξέρεις εσύ πως οδηγάω εγώ?

Σε ένα προσωπικό ημερολόγια γράφω τις προσωπικές μου σκέψεις και σχόλια. Ανάλογα το τι σκέφτομαι, αυτό γράφω. Εάν σε ενοχλούν όσα γράφω, ο τρόπος που εξελίσσεται η σκέψη και οι απόψεις μου, η λύση είναι απλή: Μην διαβάζεις όσες μαλακίες γράφω.

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Μπορείς να γράφεις ότι θες…
Αλλά, όταν τα γράφεις να είσαι η μεθυσμένος ή νηφάλιος μόνιμα, όχι κάτι από τα δύο εναλλάξ δεν βγαίνει συμπέρασμα… Αυτό είναι το θέμα….
Να είσαι σταθερά πιωμένος ή νηφάλιος, αλλιώς It doesn't make any sense.

br fun_atic είπε...

Τα πράγματα είναι καλά. Ο Τσακίρης είχε μια ΠΑΕ. Καλώς ή κακώς θέλησε να την πουλήσει.Αν την πουλούσε να μεταβίβαζε το ενεργητικό και το παθητικό της.

Επειδή αντικειμενικά ο αγοραστής δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα, βρέθηκαν κάποιοι που τον έπεισαν να τους την μεταβιβάσει, με σκοπό να βρουν οι ίδιοι επενδυτή. Από την συναλλαγή αυτή ο ερασιτέχνης θα έβαζε στο ταμείο του 650.000

Όποιος αγόραζε την ομάδα, θα αποκτούσε και πάλι τόσο το ενεργητικό της, όσο και το παθητικό της. Αν και ο Τσακίρης δεν είχε την υποχρέωση, όταν μετβίβασε τις μετοχές, άφησε και χρήματα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της ομάδας. Αυτό αντικειμενικά δεν το κάνει κανένας.

Η ομάδα δεν πουλήθηκε.Βρέθηκε μάλιστα στα όρια της χρεωκοπίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Τσακίρης (που είχε την πρόθεση να πουλήσει) είναι υποχρεωμένος να καλύπτει κάθε χρέος που δημιουργήθηκε κατά την περίοδό του; Όχι, γιατί επαναλαμβάνω ότι θα πουλούσε και θα ξεμπέρδευε.

Ερώτηση κρίσεως: Άφησε 1,4 εκ ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις πρώην παράγοντα. Αυτά τα χρήματα ποιές υποχρεώσεις θα εξυπηρετούσαν; Μήπως σε αυτά είχε υπολογίσει και τον Ρεκόμπα και τώρα τα ξαναπληρώνει;;;

br fun_atic είπε...

Για να το πω πολύ απλά. Αν χαρίσω σε κάποιον το αυτοκίνητό μου, θα είμαι υποχρεωμένος να πληρώνω όσες βλάβες παρουσιάσει στο μέλλον, ιδίως αν αυτός στον οποίο το χάρισα, με παρακάλεσε να του το χαρίσω και όχι να το πουλήσω;

zamis είπε...

To θεμα ειναι οτι ο Τσακιρης εξακολουθει να συνδραμει την ομαδα,μαλλον δεν σταματησε και ποτε.
Αυτο για μενα τα λεει ολα.

vassilis είπε...

Αντώνη , στο θέμα του Τσακίρη ξέρεις ότι διαφωνώ. Ο άνθρωπος ήθελε να ξεφορτωθεί την ομάδα, πείστηκε να μην τη δωσει στον Ψωμιάδη αλλά στον ερασιτέχνη.

Αν θέλει τώρα βοηθάει αν δεν θέλει δεν βοηθάει. Τυπικά δεν τον υποχρεώνει κανένας. Το ότι βοήθησε είναι προς τιμήν του.

Τωρα για το πόλο. Ξέρεις πολύ καλά την περίπτωση του δημοτικού κολυμβητηρίου της Ηλιούπολης πως ήρθε σε συμφωνία με τη Ζήμενς για μια νέα τεχνολογία που θα μειώνει το κόστος του αερίου για πάνω από 10%. Ξέρεις ότι σας είπα και σας έστειλα και τα τηλέφωνα να επικοινωνήσετε σαν Πανιώνιος για να βάλει ο ερασιτέχνης αυτή την τεχνολογία στο κολυμβητήριο του Αγ. Αντρέα και να μειώσει τα έξοδα. Ξέρεις λοιπόν ότι δεν έγινε τίποτα. Δεν δέχομαι λοιπόν να μου λέει κανένας ότι δεν υπάρχουν 5000 - 6000 ευρώ για το πόλο.

Οχι τίποτα άλλο αλλά μου κάνουν πλάκα οι ανθρωποι που παρακάλεσα για το τηλέφωνο στην Ηλιούπολη ρωτώντας με αν έχει τηλέφωνο ο Πανιώνιος ή το έχουν κόψει.

amanAM είπε...

οκ, με πείσατε. Είμαι άδικος και παράλογος. Το κατάλαβα για άλλη μια φορά.

Άλλωστε πρόσφατα ζήτησα και συγνώμη για παλιότερες αναφορές μου στον κύριο Τσακίρη, άρα θα το κάνω άλλη μια φορά, έστω κι αν αυτός θα είναι δικαιολογημένα (κατά την αντικειμενική άποψη) θυμωμένος μαζί μου. Αναγνωρίζω την προσφορά του, αλλά αισθάνομαι πολύ προδομένος από τον άνθρωπο αυτόν σε σχέση με όσα περίμενα από αυτόν.

Προβληματίζομαι εάν πρέπει να σβήσω την ανάρτηση ή να την αφήσω πάνω ώστε να βγάζει νόημα όλος ο διάλογος που ακολούθησε.

Για κάποιο λόγο, προφανώς είμαι θυμωμένος με τον άνθρωπο αυτό, και προφανώς παρεξηγώ όσα όλοι οι άλλοι βλέπετε πιο ψύχραιμα.

Θα προσπαθήσω να συγκρατηθώ την επόμενη φορά. Δεν είναι θέμα κωλοτούμπας, είναι (προφανώς) θυμός τον οποίον δεν μπορώ να ελέγξω. Τι να πω, συγνώμη και πάλι, έστω κι αν δεν έχει νόημα.

amanAM είπε...

@ αστραχάν

Δεν πίνω. Αλλά έχω κυκλοθυμικές τάσεις, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Με πείραξε πολύ η χθεσινή κατάσταση που επικράτησε στο πόλο, και ενώ ήμουνα θυμωμένος, διάβασα και για τα χρέη προς τον Ρεκόμπα, και έγινα έξαλλος.

Δεν το λέω για δικαιολογία, αλλά για να γίνει κατανοητός ο θυμός μου, εάν έχει κάποιο νόημα τέλος πάντων.

amanAM είπε...

Παρεμπιπτόντως, Αστραχάν φωνάζω και τον γιό μου...

Κατά λάθος έχεις πετύχει ένα όνομα που μου είναι πολύ συμπαθητικό, ο Βέγγος όλα τα λεφτά στην ατάκα αυτή. Θεός σχωρέστον τον Θανάση μας.

amanAM είπε...

να δούμε την Δευτέρα τι ομάδα θα κατεβάσουμε με το Π Φάληρο.

vassilis είπε...

Δεν ξερω τι θα κανει η διοίκηση αλλά πρέπει να δωσει καποια λεφτα στους πολίστες. Το χτεσινό δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Αλλιώς η μόνη λύση που βλέπω και η οποία πραγματικά μου φέρνει εμετό γιατί οδηγεί στη σαλαμοποίηση του Πανιωνίου είναι να γίνει το πόλο μια νέα τέντα. Να αναλάβουν να το διαχειρίζονται οι άνθρωποι που το αγαπούν.

IWN1998 είπε...

Νομίζω ότι κάνετε ένα λάθος στην υπόθεση Ρεκόμπα. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, το συμφωνητικό του Ρεκόμπα είναι να πληρώνονταν οι οφειλές του μισές από την ΠΑΕ και μισές προσωπικά από τον κο Τσακίρη. Τουλάχιστον αυτό βγαίνει από τις δηλώσεις που είδα και αν κάνω λάθος ενημερώστε με. οπότε ο κος Τσακίρης πλήρωσε το μερτικό του και αυτό της ΠΑΕ που υποτίθεται θα πληρωνόταν από τα τηλεοπτικά (που όμως είναι ήδη πληρωμένα) έγιεν αποδεκτό να μπει σε νέο διακανονισμό.

ΟΚ, ίσως δεν είναι ότι το καλύτερο να ζητάμε τα ρέστα από τον κο Τσακίρη, που είναι ο μόνος άνθρωπος που έβαλε λεφτά από την τσέπη του, αλλά η αλήθεια είναι ότι την ΠΑΕ δεν την έδωσε χωρίς χρεή από τις δικές του χρήσεις όπως εμφανιζόταν. Βεβαίως πολλά φρόντισαν αυτοί που παρεμβλήθηκαν στη διαχείριση να τα πολλαπλασιάσουν.

Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη ότι η νοοτροπία που πάει να περάσει, δηλαδή Πανιώνιος-Γυμναστήριο, δεν μας ενδιαφέρει ο πρωταθλητισμός κλπ, δεν είναι νοοτροπία αθλητικού συλλόγου. Αν έχω 10 τμήματα και μπορώ να συντηρήσω με προοπτίκες να πετύχω πράγματα 2, θα συνεχίσω να δραστηριοποιούμε μόνο σε αυτά τα δυο και θα παύσω τις δραστηριότητες μου στα άλλα που δεν διακρίνομαι σαν σύλλογος. Πιστεύω ότι θα έπρεπε η προσπάθεια να γίνει να κρατηθούν τα τμήματα πρωταθλητισμού. Ξέρω δεν είναι το πιο εύκολο αλλά σε αυτά που έχεις και βιτρίνα, είναι πιο εύκολο να προσελκύεις και κόσμο στις ακαδημίες και να δημιουργείς και βάση και έσοδα.
Πάντως επειδή με τις περικοπές μονάχα, να φυλλορροείς μπορείς μόνον, θα ήταν ιδιαιτέρως διαφωτιστικό να μαθαίναμε, τι άλλες προσπάθειες έγιναν από τη διοίκηση για προσέλκυση εσόδων για τα ερασιτεχνικά τμήματα, πχ αναζήτηση κάποιων χορηγών (πολύ δύσκολο), έκτακτη εισφορά μελών ή κάτι άλλο εν τέλει που τα μέλη της διοίκησης του ερασιτέχνη είχαν σαν ιδέα. Σε κάποια τμήματα είδαμε κάποιες κινήσεις με έκδοση ημερολογίων κλπ.

IWN1998 είπε...

ΔΙΟΡΘΩΝΩ...

"...οπότε ο κος Τσακίρης πλήρωσε το μερτικό του και αυτό της ΠΑΕ που υποτίθεται θα πληρωνόταν από τα τηλεοπτικά (που όμως είναι ήδη ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ) έγινε αποδεκτό να μπει σε νέο διακανονισμό."

Να συμπληρώσω για το πόλο ότι η αξιοπρέπεια απαιτεί να δοθεί κάτι στους αθλητές και γι' αυτό ίσως είναι σημαντική η πρόταση που είδα να γίνει εδώ πέρα, όσοι ενδιαφέρονται να δουν το πόλο να συνεχίζει να υπάρχει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ει δυνατόν να μαζευτούν και να συνδράμουν. Αν δεν μπορούμε και πάλι ο ερασιτέχνης είναι πρέπον να προσπαθήσει να μην αδικήσει τους αθλητές και την προσπάθεια τους με κάποιο τρόπο. Είναι όλα αυτά δύσκολα και πιστεύω ότι όλοι θέλουν να προσπαθήσουν για το καλύτερο σε μια καταστροφική περίοδο για όλους μας.

amanAM είπε...

Είπα κι εγώ, τόσο έξω έπεσα???!!!

Τέλος πάντων, μόλις είπα πως δεν θα αφήσω η εμπάθεια που προφανώς με διακατέχει να με κάνει να ασχοληθώ ξανά με αυτόν τον άνθρωπο, οπότε ας μην συνεχίσω...

amanAM είπε...

Για το πόλο όμως, μπορώ να σας πω πολλά.

Επί τροχάδην, επί Βεντούρη υποσχέθηκαν στο τμήμα 500 χιλιάρικα. Εκείνα τα περίφημα λεφτά που και καλά θα έδινε η Γκούβρα.

Ο κύριος Σιταρένιος που έτρεχε τα θέματα σαν Γενικός Έφορος και σαν μάνατζερ της ομάδας θα έλεγα, σαν το γενικό κουμάντο με δυο λόγια, επέλεξε να δημιουργήσει μια νεανική ομάδα που δεν θα είχε στόχο το πρωτάθλημα αλλά να μπουν βάσεις για το μέλλον, και να γίνει ένα οικονομικό και αγωνιστικό συμμάζεμα.

Έτσι το μπάτζετ όλου του τμήματος καθορίστηκε περίπου στα 300 χιλιάρικα, και τα υποτιθέμενα 200 περίπου χιλιάρικα που θα περίσσευαν, θα έκλειναν κάποιες τρύπες από το παρελθόν.

Χάρη στις προσπάθειες και τις ενέργειες αυτού του ανθρώπου, αυξήθηκαν τρομερά τα παιδιά στις ακαδημίες, και δημιουργήθηκε ένα μελίσσι από το οποίο θα βγούνε οι αυριανοί παίκτες και συγχρόνως ο Πανιώνιος μάζευε λεφτά.

Μια από τις τρύπες που κλείστηκαν εκείνη την περίοδο, ήταν η υπόθεση Μιράλη. Χρωστούσαμε ήδη στον παίκτη αρκετά χρήματα, και εάν τον κρατούσαμε έναν χρόνο ακόμα, θα στοίχιζε ακόμα πιο πολλά που με κανέναν τρόπο δεν μπορούσαμε να δώσουμε. Αντί να πληρώσουμε όσα χρωστούσαμε και να χρεωθούμε όσα ερχόντουσαν, ανταλλάχτηκε με τον Μιμίδη της Χίου, με πληρωμένο τον Μιμίδη από την Χίο για φέτος.

Έτσι ο Πανιώνιος απαλλάχτηκε από ένα οικονομικό βάρος, και απέκτησε έναν παίκτη που στην Χίο θα έπαιζε ρόλο κομπάρσου, ενώ στον Πανιώνιο αποτέλεσε την φετινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος.

Αυτές τις επιλογές δεν τις έκανε κάποιος με τις γνώσεις και τις ικανότητες ενός Τόμσεν, ούτε οι λοιποί άνθρωποι με νοοτροπία Τρόικας, αλλά ένας άνθρωπος που έχει βαθιά γνώση του αθλήματος και που έχει την ικανότητα να δει τι χρειάζεται μια ομάδα και πως να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα κάνει την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Διότι η παρουσία του φετινού Πανιωνίου στην τετράδα του πρωταθλήματος πόλο, είναι έκπληξη, ευχάριστη έκπληξη, όπως και να το κάνουμε.

Το να χάσεις έναν παίκτη του μεγέθους του Μιράλη, αντικαθιστώντας τον με έναν παίκτη που τελικά έχει μέλλον και θα τον αναδείξεις, αυτή είναι καλώς εννοούμενη οικονομία, αλλά και ομάδα με στόχους.

amanAM είπε...

Η νέα διοίκηση, θυμίζει την Τρόικα. Κόψε εδώ, κόψε εκεί. Καμία αναπτυξιακή προοπτική, καμία ελπίδα. Θυμίζει τον Χότζα που νόμιζε πως θα ζήσει ο γάιδαρος, έχοντας τον εκπαιδεύσει να μην τρώει.

Τέλος πάντων, οι συνθήκες που πράγματι επικρατούν, δεν επιτρέπουνε ούτε ένα μπάτζετ τάξης μεγέθους 300 χιλιάδων. Αυτό είναι η πραγματικότητα, και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό.

Όταν όμως οι παίκτες μετά από πιέσεις δέχτηκαν να μειώσουν τις αποδοχές τους κλπ, υπήρξε από την διοίκηση ένα ταβάνι στα 190 χιλιάρικα, που δεν μπορούσε να το υπερβεί, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου. Το ποσό αυτό δεν ικανοποιούσε τους παίκτες. Μην νομίζετε πως τα 190 χιλιάρικα είναι για τους μισθούς των παικτών... Είναι και για τους προπονητές, και για τα έξοδα των μετακινήσεων και της διαμονής των 2 ομάδων (ανδρικής και γυναικείας), τα έξοδα διοργάνωσης ή συμμετοχής στις φάσεις του ΛΕΝ ΤΡΟΦΥ, κλπ. Για τους παίκτες μένουν τα ψίχουλα που πέφτουν από τον ταβλά του κουλουρτζή.

Τότε ο Έφορος της ομάδας έφερε πρόταση χορηγίας 50 χιλιάδων ευρώ (που την ετοίμαζε από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά έπρεπε να μπει το 2012 για να μπορέσει να προχωρήσει), που θα επέτρεπε με 190+50=240 χιλιάρικα να γίνει και το κούρεμα, και να μπορούν οι παίκτες να πάρουν λιγότερα μεν, αλλά κάπως ικανοποιητικά έσοδα.

Σε εκείνη την πρόταση, η απάντηση ήταν πως ακόμα και εάν έρθει η χορηγία, το ταβάνι θα παραμείνει στα 190 χιλιάρικα, και πως οι 50 χιλιάδες θα κλείσουν άλλες τρύπες άλλων τμημάτων!

Στην συνέχεια έβαλαν τον Τόμπσεν του Πανιωνίου να κάνει προσωπική επίθεση στον άνθρωπο που πάλευε μόνος του με τα θηρία, επιδόθηκαν σε πόλεμο λάσπης από μπλογκ κλπ, και τον εξανάγκασαν σε παραίτηση, διότι κάποιος που προσφέρει αφιλοκερδώς, να τον βρίζουν από πάνω, πόσο να αντέξει?

Τώρα, αφού τα έκαναν όλα σκατά και απόσκατα, ας τα λουστούν.

Λυπάμαι, αλλά είμαι πολύ απογοητευμένος από την νέα διοίκηση του συλλόγου.

Περιμένω (και δεν βλέπω) την υποτιθέμενη διαφάνεια που ευαγγελίστηκαν, όταν έκαναν την πρόταση μομφής στον Βεντούρη.

Περιμένω να δω έναν προϋπολογισμό, και έναν απολογισμό πεπραγμένων.

Προς το παρόν, αυτό που εισπράττω από την νέα διοίκηση, είναι πως σκέφτονται και φέρονται σαν Τροϊκανοί.

amanAM είπε...

Οι αποδοχές των αθλητών του πόλο, είναι τάξης μεγέθους 5 με 10 χιλιάδων τον χρόνο. Ελάχιστοι πρωτοκλασάτοι παίρνουν κάτι παραπάνω, και κάποιοι που μετριούνται στα δάχτυλα έχουν εξασφαλίσει προσωπικές χορηγίες.

Πολλοί από αυτούς τους νέους είναι φοιτητές, αλλά και όσοι δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις, είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουν κάποια άλλη δουλειά, αφού οι απαιτήσεις των αγώνων αλλά και των προπονήσεων (που είναι διπλές πολλές φορές, πρωί-βράδυ) δεν αφήνουν χρονικά περιθώρια. 2+2=4 ώρες καθημερινής προπόνησης+ μετακινήσεις+ ντους κλπ+ η κούραση, οι παίκτες του πόλο τραβάνε καθημερινά έναν Γολγοθά. Από τρέλα ασχολούνται, από μεράκι. Δεν είναι επαγγελματίες.

Φτιάξτε μια ποδοσφαιρική ομάδα με μπάτζετ 600 χιλιάρικα (αφού οι παίκτες είναι διπλάσιοι), και μετά το συζητάμε ξανά. Τι στόχους θα έχει αυτή η ομάδα ποδοσφαίρου και σε ποιά κατηγορία θα παίζει?