Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τα πράγματα είναι απλά

Σε μια εταιρεία που ασχολείται ας πούμε με την τήρηση λογιστικών βιβλίων, εάν την διοικήσει ένας που τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια του, αντί για παιδιά με μηχανάκια να τρέχουν στις Εφορίες θα έβαζε κάποιους κολλητούς του να μετακινούνται με ελικόπτερο ή με τζάγκουαρ, μην τον περάσουνε και για χλιμίντζουρα τον άνθρωπο...Φυσικά τα έσοδα της εταιρείας θα είναι πενταροδεκάρες σε σχέση με τα έξοδα, οι κολλητοί θα κάνουν πάρτι με τον εργοδότη που έχουν γεμίζοντας τις τσέπες τους με όσα μπορούν, ενώ είναι θέμα χρόνου να βαρεθεί και να σιχτιρίσει ο άνθρωπος που πληρώνει τόσα, για να εισπράξει τόσα λίγα, δεδομένου ότι όλοι τριγύρω του είναι λαμόγια (που ο ίδιος επέλεξε), πράγμα που θα τον αηδιάσει και θα τον ξενερώσει μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Εάν την οργάνωση και την διοίκηση αυτής της εταιρείας, μετά την λαίλαπα του πρώτου διαχειριστή,  την αναλάβει ένας ξεπεσμένος αριστοκράτης, από αυτούς που δεν έχουν δεύτερο βρακί να βάλουν στον κώλο τους αλλά ζούνε σε πύργο με τον πιστό υπηρέτη που ενώ είναι απλήρωτος εδώ και δέκα χρόνια, δεν μιλάει γιατί δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο στην ζωή του εκτός του να είναι υπηρέτης του συγκεκριμένου αριστοκράτη, είναι ξεκάθαρο πως θα τα πάει: 
Κάποιος που ζει στην καρακοσμάρα του, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, παρά να γεμίσει με τρύπες το νερό και να διαλύσει την εταιρεία ακόμα περισσότερο...

Όταν μετά τον πρώτο και τον δεύτερο διαχειριστή αναλάβει την διοίκηση αυτής της εταιρείας, μια ομάδα από ανθρώπους που είναι ανίδεοι από λογιστικά και από το πως θα μαζέψουν νέους και θα ικανοποιήσουν τους ήδη υπάρχοντες πελάτες που έχουν παραμείνει παρά τις προηγούμενες διοικήσεις,  τότε τι μπορούν να πετύχουν?
Ακόμα και καλές προθέσεις να έχουν, ακόμα κι αν δουλέψουν περισσότερο από τους προκατόχους τους, πέραν από το να χρησιμοποιήσουν το φωτοτυπικό μηχάνημα της εταιρείας και να αρχίσουν να πουλάνε φωτοτυπίες στην γειτονιά, άντε και να στείλουνε και ένα φαξ, πως στα κομμάτια οι άνθρωποι αυτοί θα διοικήσουν μια εταιρεία όντας άσχετοι και από την διοίκηση αλλά και από το ίδιο το αντικείμενο της δραστηριότητας?

Το ότι ένα ιστορικό αθλητικό σωματείο όπως ο Πανιώνιος, αντί να μαζεύει παιδιά (αλλά και μεγάλους) για να γυμνάζονται και να πετυχαίνουν αθλητικούς στόχους, αντί να προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, έχει μεταβληθεί σε καταληψία δημόσιου δρόμου και σε παράνομο παρκαδόρο που θα περιμένει να μαζέψει 1 ευρώ την ώρα από το παρκάρισμα που θα προσφέρει σε γονείς αθλουμένων, σε αθλητές ή και σε μέλη του συλλόγου, αυτό ξεπερνάει κάθε νοσηρή φαντασία.

Καταλαβαίνω πως οι ανάγκες σπρώχνουν ορισμένους να σκέφτονται πως θα βγάλουν από την μύγα ξύγκι, όλα παράνομα είναι, άλλη μια παρανομία τι θα πειράξει(?), αυτό όμως είναι άνω ποταμών!!! 

Είναι γεγονός πως η Νέα Σμύρνη έχει σοβαρό πρόβλημα πάρκινγκ, έτσι κι αλλιώς άσχετοι και ανίκανοι είσαστε κύριοι της διοίκησης να διαχειριστείτε το σωματείο, γιατί δεν το γκρεμίζετε το γήπεδο που στοιχίζει, κλείστε όλα τα τμήματα αθλουμένων, και χτίστε στην θέση του γηπέδου ένα ολοκληρωμένο πάρκινγκ για να κονομήσετε πραγματικά. Άλλωστε όπως έχετε αντιληφθεί, κανένας δεν αντιδράει, κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, προσωπικό μαγαζί σας τον έχετε κάνει τον Πανιώνιο, διαλύστε το να τελειώνουμε, να το πάρουμε απόφαση να μην στενοχωριόμαστε άδικα...

Η πρόταση μου είναι η εξής: Εάν νομίζετε πως έχετε σχέδιο και ικανούς ανθρώπους να το πραγματοποιήσουν, κάντε μας την χάρη να μας εξηγήσετε πως θα λειτουργήσει στο παρόν αλλά και στο μέλλον ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. 
Αλλιώς, εάν δεν έχετε λύσεις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνατε, προτού να μετατρέψετε τον Πανιώνιο σε υπαίθριο πάρκινγκ, μπορείτε απλώς να παραδεχτείτε την ανικανότητα σας και να παραιτηθείτε, μπας και βρεθεί κανένας άλλος που να μπορεί. Δεν είναι ντροπή, είχατε καλές προθέσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται γνώσεις και ικανότητες που απλώς δεν τις διαθέτετε. Μετά από μια μάχη στήθος με στήθος, κερδίσατε στις εκλογές του Σεπτέμβρη την διοίκηση του Πανιωνίου, αλλά εάν δεν μπορείτε, ζητήστε την βοήθεια των άλλων, μπας και εκείνοι μπορούσανε περισσότερα από εσάς. Μπορεί κι εκείνοι να μην ήτανε καλύτεροι, μπορεί όμως και να ήτανε. Το βέβαιο είναι πως εσείς αποτύχατε παταγωδώς. Ας δοκιμάσει κάποιος άλλος.




1 σχόλιο:

amanAM είπε...

Πριν 3-4 μήνες, οι ακαδημίες στην μικρή πισίνα είχανε ένα λεφούσι από παιδιά που προσερχόντουσαν για να προπονηθούν.
Υπήρχαν φορές που μέσα στην πισίνα δεν έπεφτε καρφίτσα, προβληματιζόμασταν (!) για το μέλλον, σε λίγο δεν θα μπορούσαν να κουνηθούν τα παιδιά μέσα στο νερό.

Και τότε και τώρα, πάνω κάτω την ίδια οικονομική κρίση είχαμε, πάνω κάτω το ίδιο δύσκολο ήταν για τους γονείς να πληρώνουν τις συνδρομές.
Το κρύο και η κακοκαιρία είναι αποτρεπτικός παράγοντας, ιδίως για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους, αλλά το κλίμα έχει αλλάξει, είναι φανερό ότι το πράγμα δεν τραβάει.

Καθημερινά υπάρχει κόσμος που ρωτάει για να έρχεται να κολυμπάει σαν κοινό στην πισίνα, δεδομένου ότι άλλα κολυμβητήρια έχουν κλείσει και έχουν μειωθεί οι επιλογές που να πάνε. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που αθλούνται, οι εναλλακτικές έχουν περιοριστεί.

Όμως όλοι αυτοί δεν καταλήγουν να γεμίζουν την μικρή πισίνα.

Πιθανόν να πρέπει να αναθεωρήσουν το κόστος της μηνιαίας συνδρομής οι διοικούντες, προφανώς λείπει η δυνατότητα απορρόφησης όσων ψάχνονται... Κόβουν μισθούς και αποδοχές παικτών, προπονητών, κλπ εργαζομένων, αλλά δεν μειώνουν αντίστοιχα τις συνδρομές για να γίνει πιο δελεαστικό το κόστος και να μαζευτεί πολύ περισσότερος κόσμος.

Την ώρα που τα χρήματα για την θέρμανση της πισίνας είναι δυσεύρετα, εξακολουθούμε να χάνουμε χρήματα από την σπατάλη που γίνεται, γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ειδική κουβέρτα που θα μείωνε σημαντικά την απώλεια θερμοκρασίας του νερού. Εάν την κουβέρτα δεν την χρησιμοποιούμε τώρα, την εποχή που κάνει κρύο, πότε θα την χρησιμοποιήσουμε?

Εάν λείπουν χρήματα, κάνεις ότι μπορείς να αυξήσεις την δουλειά σου, όχι να την μειώνεις ακόμα περισσότερο αυξάνοντας τις τιμές σου ή διατηρώντας τες σε επίπεδα που αποθαρρύνονται όσοι ήδη συμμετέχουν αλλά και αυτοί που σκεφτόντουσαν να έρθουν.

Ημερολόγιο δεν κυκλοφόρησε, μια γιορτή, κάποια εκδήλωση που θα έφερνε κάποια χρήματα δεν έγινε, λαχειοφόρος αγορά δεν έγινε, δεν έγινε τίποτα που θα έφερνε τον κόσμο που ήδη ασχολείται πιο κοντά, ούτε αναζητήθηκαν λύσεις που άλλοι σύλλογοι και σωματεία τις κάνουν χρόνια τώρα.

Πριν χάσουμε και τους εναπομείναντες προπονητές που δέχτηκαν μεν κουτσούρεμα στις αποδοχές τους, αλλά δεν υπάρχουν υποτίθεται χρήματα για να πληρωθούν ούτε αυτά τα λίγα που παίρνουν, ας χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους οι ιθύνοντες και να βρούνε λύσεις.

Εκτός κι αν έχουν παραδεχτεί ήδη την ανικανότητα τους, και αφήνουν τα πάντα να διαλύσουν, θεωρώντας πως θα επικαλεστούν την οικονομική κρίση για να δικαιολογηθούν.

Εδώ και καιρό απαξιούν κάποιοι να ασχοληθούν με όσα γράφω. Δεν πειράζει. Ας κάνουν κάτι, κι ας με έχουν συνδέσει με Κάιρο. Φοβάμαι πως δεν έχουν μόνο εμένα γραμμένο, αλλά πως έχουν γράψει όλο το τμήμα του πόλο.

Οι εξαγγελίες των διοικούντων ήταν πως προτεραιότητα θα είχε ο Ερασιτέχνης, και πως οι ίδιοι δεν ενδιαφερόντουσαν να διοικήσουν την ΠΑΕ, κατηγορούσαν τον Βεντούρη που είχε και τα 2 καρπούζια κάτω από την μασχάλη. Τώρα κάνουν το ίδιο, και το βάρος το έχουν ρίξει στην ΠΑΕ.

Κι εγώ οπαδός του Πανιωνίου είμαι, θέλω νίκες κάθε εβδομάδα στο ποδόσφαιρο εάν είναι δυνατόν, θέλω η ομάδα μας να πρωταγωνιστεί και να μην κινδυνεύει με υποβιβασμό κλπ. Αλλά θέλω και έναν Ερασιτέχνη να λειτουργεί με στόχο και σκοπό στην εύρυθμη λειτουργία, και όχι να θυσιάζονται τα πάντα για να πληρωθεί ο Μπάλαμπαν, ο Μπαρόνι και ο κάθε απίθανος ποδοσφαιριστής, ενώ οι αθλητές (πόλο κλπ αθλημάτων) που τιμούν το όνομα και την ιστορία του Πανιωνίου να μην λαμβάνουν αυτά που δικαιούνται και έχουν συμφωνήσει.