Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αποκατάσταση της αλήθειας


Έλαβα σήμερα από τον παραιτηθέντα έφορο του πόλο, για τον οποίον έχουν ακουστεί διάφορες φήμες αλλά και έχουν γραφτεί διάφορα σχόλια. Δημοσιοποιώ την επιστολή του αυτούσια, κατόπιν (και) δικιάς του επιθυμίας.


Φίλε Αντώνη,
Πληροφορήθηκα από φίλους ότι στο blog σου εμφανίστηκαν κάποιοι που γράφουν αναλήθειες σχετικά με την παρουσία μου και την προσφορά μου στον Πανιώνιο. Εαν ήταν απλοί φίλαθλοι δεν θα έμπαινα στον κόπο να απαντήσω γιατί απλούστατα η παραπληροφόρηση και οι συμπαθειο-αντιπάθειες προς άτομα πάντα θα υπάρχουν. Μπήκα λοιπόν στο blog και διεπίστωσα ότι γράφει σίγουρα κάποιος που μετέχει στο ΔΣ του Ερασιτέχνη και ο οποίος δυστυχώς γράφει ψευδέστατα ότι εγώ είχα έμμισθη σχέση με τον σύλλογο.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Αυτός ο τίτλος χρειάζεται αυτήν την ώρα για να μάθουν και οι απλοί φίλοι του Πανιωνίου ποιά ήταν η σχέση και ενασχόληση μου με το τμήμα πόλο.
Τον Αύγουστο του 2008 έφερα τα παιδιά μου στον Πανιώνιο όχι τυχαία αλλά γιατί γνώριζα πολύ καλά την οργάνωση και την δουλειά που γινόταν στις υποδομές πόλο. Οι τότε διοικούντες απέβλεπαν (μου το είπαν) ταυτόχρονα και στην βοήθεια εκ μέρους μου για ακόμα καλύτερη οργάνωση λόγω της θητείας μου στο άθλημα. Η απάντησή μου ήταν αρνητική επειδή δεν γνώριζα το περιβάλλον του Συλλόγου όμως βοήθησα  τα μέγιστα στην ευρωπαική πορεία του Πανιωνίου τόσο την περίοδο 2008-9 (Τελικός ΛΕΝ Τρόφυ) όσο και το 2009-10 σε ένα νευραλγικό τομέα που λίγοι γνωρίζουν.   Οι πιέσεις να αναλάβω κάποιο πόστο σ’αυτήν την περίοδο συνεχίστηκαν.
Τον Ιούλιο του 2010 μου ζήτησαν οι Γεράσιμος Βεντούρης και Παύλος Κορκίδης σε προσωπικό επίπεδο να αναθεωρήσω και να αναλάβω τις υποδομές πόλο εν λευκώ. Επειδή τους γνώριζα και τους δύο πολλά χρόνια συμφώνησα να αναλάβω με την προυπόθεση να λογοδοτώ για τις αποφάσεις μου απ’ευθείας στους ίδιους . Δεν υπήρξε καμμία οικονομική συμφωνία.
 
Ο πρώτος χρόνος λειτούργησε περισσότερο αναγνωριστικά στις αγωνιστικές ομάδες των υποδομών και έρριξα το βάρος στην αναστήλωση της Ακαδημίας στο ανοικτό κολυμβητήριο με προσωπική, ακόμα και προπονητική παρουσία. Τα 8 παιδιά που ήταν το 2009-10 στην Ακαδημία,έγιναν 56 κι έτσι ξεκινήσαμε το κτίσιμο των ηλικιών 2001 μέχρι και 2004.Για  λόγους μάλιστα οικονομικούς έτσι ώστε να ισοσκελιστεί ο προυπολογισμός εσόδων – εξόδων ανέλαβα την προπόνηση των κορασίδων σε καθημερινή βάση αμισθί. Τα οικονομικά ισοσκελίστηκαν κάνοντας μια απλή κίνηση. Κάθε προπονητής που όχι μόνον δέχτηκε μείωση αποδοχών από την προηγούμενη χρονιά θα αναλάμβανε δύο αγωνιστικές ομάδες. Ετσι οι προπονητές δούλευαν 4 ώρες την ημέρα και ο δικός μου ρόλος ήταν να επιβλέπει την σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου μοντέλου στις καθορισμένες ώρες και χώρους προπονήσεων. Βρισκόμουνα στις πισίνες  4-5 ώρες καθημερινά. Αγωνιστικός στόχος για το 2010-11 ήταν να μπουν όλες οι αγωνιστικές ομάδες στην τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων και σε κάποιες απ’ αυτές να διεκδικήσουν μετάλλια. Από τα 7 πρωταθλήματα  οι ομάδες του Πανιωνίου πήραν 4 μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα) και διεκδίκησαν ακόμα 2 (4η θέση νεάνιδες, έφηβοι). Η μοναδική Κατηγορία που στερηθήκαμε την τελική φάση ήταν οι μίνι παίδες κυρίως λόγω κλήρωσης και προσωπικά δεν το θεωρώ αποτυχία. Σε τελική ανάλυση ο Πανιώνιος σε μια ειδική βαθμολογία υποδομών πόλο ήταν ο δεύτερος σύλλογος πανελληνίως σε επιτυχίες μετα την Βουλιαγμένη (λόγω γυναικείου). 

Στην παρούσα φάση δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες για την χρονιά που ξεκίνησε με την νέα Διοίκηση όμως θα πρέπει να κάνω γνωστό στους πανιώνιους ότι ουδέποτε προσέφερα τις υπηρεσίες μου και την βοήθεια μου στον Πανιώνιο έναντι οποιασδήποτε αμοιβής.
Στον Πανιώνιο τόσο πέρυσι όσο και στην φετινή περίοδο προσέφερα ακόμα κι από το πόστο του προπονητή επίσης  χωρίς καμμία αμοιβή. Δεν την ζήτησα. Το έκανα επειδή το ήθελα.
Οι λογαριασμοί του τηλεφώνου μου είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι είναι φουσκωμένοι ελέω Πανιωνίου.  Ποτέ δεν ζήτησα ουτε ένα ευρώ. Ποτέ δεν είχα τηλέφωνο του Πανιωνίου που να χρεώνεται ο Σύλλογος.
Δεν θα αναφέρω πόσες άλλες φορές έβαλα το χέρι στην τσέπη γιατί το έκανα με την θέλησή μου. Το γνωρίζουν όμως πολλοί άλλοι και κυρίως γονείς.

Οι μοναδικές οικονομικές συναλλαγές είναι δύο τιμολογία. Ενα δικό μου με το οποίο παρείχα δύο τέρματα μπάλες και άλλον εξοπλισμό προς την ανδρική ομάδα και την Ακαδημία από τον Οκτώβριο του 2010, που δεν έχω πληρωθεί και ένα ακόμα από την μαμά Εταιρεία Waterfly  για την ένδυση με μαγιώ, T Shirt, Polo και μπουρνούζια προκειμένου να παρουσιαστεί η ομάδα ομοιόμορφα ντυμένη στο ευρωπαικό κύπελλο  όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Ούτε αυτό το Τιμολόγιο έχει πληρωθεί. Κατά συνέπεια δεν καταλαβαίνω γιατί με αποκαλούν έμμισθο έφορο;

Οσο για τίς χορηγίες τα πράγματα έχουν ως εξής:
Πέρυσι για τον προπονητή των Νέων και Εφήβων Φώντα Λεμπέση  εγώ προσωπικά βρήκα μια χορηγία (8.000 ευρώ) σπασμένη σε τρεις δόσεις για να πληρωθεί, διότι ο άνθρωπος δεν είχε άλλη δουλειά πλήν του προπονητή και η γυναίκα του είχε γεννήσει το δεύτερο παιδί τους.  Αυτά τα γνώριζαν η Κες Παύλου και Παυλάκου καθώς επίσης κι ο Βεντούρης. Αν ψάξουν στο λογιστήριο θα τα βρουν.
Για την χορηγία των 50.000 ευρώ που αναφέρεστε. Υπάρχουν μαρτυρίες και δεν είναι λόγια του αέρα.  Βρισκόμασταν στα γραφεία του ερασιτέχνη στα τέλη Αυγούστου  με μάρτυρα την Κα Παυλάκου που είπα πως άν ναυαγήσει η υπόθεση με την CUVRA μπορεί να υπολογίσει σε μια χορηγία της τάξεως των 80-100.000 ευρώ που είχα συζητήσει και είχα εγγυήσεις με την προυπόθεση ότι θα εκταμιευόταν η χορηγία μετά τον Ιανουάριο του 2012. Η ερώτηση που μου έθεσε μετά το ναυάγιο  είναι άν ισχύει η χορηγία. Τότε τον φέρνω σε επαφή και κλείνεται μια συνάντηση στην οποία ο ίδιος τελικά δεν μπόρεσε να έλθει αλλά ήλθε ο Στέλιος ο Λογοθέτης που ήταν μαζί του στον Ερασιτέχνη. Η συζήτηση που έγινε ήταν ότι η χορηγία ισχύει όμως όχι στο ποσόν εκείνο που είχε προαναφερθεί (λόγω των καιρών) βάζοντας ως μινιμουμ πλέον τις 30.000 ευρώ και ότι περισσότερο θα μπορέσουν από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος του χρόνου δηλ. μέσα στο 2012. Μάλιστα εκεί αναφέρθηκε κι η συμμετοχή εκπροσώπου του χορηγού σε μια επιτροπή για το πόλο αλλά είπε ότι εμάς μας εκπροσωπεί ο Σιταρένιος. 

Στις 23 Δεκεμβρίου με κάλεσαν σε μια συνάντηση στα γραφεία με την συμμετοχή 5-6 του ΔΣ του Ερασιτέχνη, του Θεοδωρακόπουλου και εμένα. Θέμα ήταν η ανδρική ομάδα και οι περικοπή των αμοιβών αθλητών, προπονητών. Εκεί αναφέρθηκε από τον ταμία ότι μπορεί να εκταμιεύσει μέχρι τέλος του χρόνου 4 μηνιάτικα και σ’αυτά θα πρέπει να αρκεστούν οι αθλητές. Σε ερώτηση μου άν υπάρξει χορηγία θα προστεθεί στα 4 μηνιάτικα ο ταμίας πήρε τον λόγο και είπε ΟΧΙ. Ηταν σαφής. Συμφωνήσαμε να βρεθούμε και πάλι μετά τα Χριστούγεννα και να συζητήσουμε πώς και πόσο θα γίνουν οι περικοπές σε κάθε αθλητή. Η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ. Μεσολάβησε βέβαια και η παραίτηση μου μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκα από εξωδιοικητικό παράγοντα χωρις να υπάρξει στήριξη από τον επίσημο Πανιώνιο. Φυσικά οι μέρες που ακολούθησαν και τα γεγονότα που έτρεχαν όπως έτρεχαν δεν μπορούσα παρά να ενημερώσω τον φίλο μου χορηγό για τις εξελίξεις. Η αντίδρασή του ήταν ότι αφού δεν συμμετέχεις πλέον δεν ισχύει η χορηγία.

Εγώ λοιπόν έμπρακτα απέδειξα ότι έφερα έστω και μια χορηγία της τάξεως των 8.000 ευρώ χωρίς να είμαι στο ΔΣ. Αλλά θα προσθέσω και την συμφωνία με τον ΟΤΕ TV που με προσωπικές ενέργειες πέτυχα κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στον Πανιώνιο δηλ. για δύο χρόνια να καλύπτονται οι αγώνες πόλο της ανδρικής και γυναικείας ομάδας. Η συμφωνία έκρυβε και κάτι ακόμα πολύ καλό για τον Πανιώνιο που δουλεύαμε με τον ΟΤΕ TV αλλά δεν θα το αποκαλύψω ακόμα. Μέσω των τηλεοπτικών αγώνων δίναμε την δυνατότητα στον Ερασιτέχνη να βρεί και να βάλει κάποιες πινακίδες-διαφημίσεις  στο κολυμβητήριο για να εξευρεθούν κάποια επιπλέον χρήματα. Φυσικά και δεν ασχολήθηκαν ποτέ. 

Αυτά και για τις χορηγίες. Είναι όμως άξιο απορίας προς τι αυτή η χολή προς ένα άτομο  που προσέφερε τις υπηρεσίες του χωρίς να αμείβεται και να διαθέτει 6-7 ώρες καθημερινώς στον Σύλλογο. 

Είχα την τύχη και την ευτυχία στην μακρόχρονη διαδρομή μου ως αθλητής, προπονητής και παράγοντας να γνωρίσω μεγάλες φυσιογνωμίες παραγόντων του ελληνικού Αθλητισμού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥΣ με κεφαλαία τα γράμματα  που μου έδωσαν να καταλάβω γιατί αυτός  ο Σύλλογος έχει αυτήν την αξιοθαύμαστη αθλητική ιστορία κι όχι μόνον. Παράγοντες ΑΡΧΟΝΤΕΣ όπως οι Πάλλας, Μισαηλίδης, Σταματελάτος, ο Γιάννης ο Θεός, ο Πέτρος Λινάρδος, ο Γεράσιμος Βεντούρης έδιναν άλλη υπόσταση στον Σύλλογο. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να γνώρισω ούτε τον Κο Κουτελάκη, τον Κο Τσακίρη και τον Κο Λιανό.  Λυπάμαι που στην θέση τους  βρίσκονται παράγοντες  όπως  αυτοί  που γράφουν στο blog σου και δεν έχουν τουλάχιστον την μεγαλοσύνη να πουν ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ανεξάρτητα από το άν συμφωνούν οι απόψεις μας περί αθλητισμού ή όχι.

Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι ότι δεν σεβάστηκαν την ιστορία μου  απλά να τους υπενθυμίσω ποιά είναι η σχέση μου με το άθλημα.

Πρωταθλητής Ελλάδος ως αθλητής  14 συνεχόμενα έτη
Διεθνής 252 φορές με το εθνόσημ και αρχηγός της εθνικής ομάδας. Με συμμετοχή σε 2 ολυμπιάδες, 2 παγκόσμια πρωταθλήματα, 5 πανευρωπαικούς και 3 παγκόσμια κύπελλα
Ο πρώτος ελληνας αθλητής και προπονητής με θητεία στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Υπεύθυνος εκτελεστικός διευθυντής  πόλο στην κολυμβητική Ομοσπονδία για 4 χρόνια (90-94)
Μέλος της παγκόσμιας επιτροπής πόλο (FINA) 92-96
Μέλος της ευρωπαικής επιτροπής πόλο (LEN) 94-98
Μέλος της ευρωπαικής επιτροπής κανονισμών (LEN) 98-02
Πρόεδρος και συνιδρυτής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας  Συλλόγων πόλο (02-08)
Εκδότης του μοναδικού περιοδικού υδατοσφαίρισης με παγκόσμια κυκλοφορία (96-08)

Σε ευχαριστώ  για την φιλοξενία

Μάρκελλος Σιταρένιος

ΥΓ Πάντως φοράω παντελόνια και τα έχω τετράγωνα. Ο λογικός κόσμος του Πανιωνίου μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Κάποια στιγμή θα καταθέσω λεπτομερώς τι έγινε από τον Ιούλιο και μετά, όταν κρίνω ότι είναι απαραίτητο για το καλό αυτού του ιστορικού Σωματείου.

20 σχόλια:

polykos είπε...

Ποιος και που αναφέρθηκε το όνομα του κου Σιταρένιου, ως έμμισθος έφορος??
Είναι προφανές οτι εσύ προσωπικά Αντώνη, φέρεις ευθύνη για τη μεταφορά λάθος απόψεων και εντυπώσεων.

amanAM είπε...

κατ αρχάς, δεν είμαι εγώ αυτός που του μετέφερε τους διαλόγους που έγιναν, αλλά από ότι είπε και ο ίδιος, διάβασε μόνος του τα σχόλια. Άρα... για ποιά δικιά μου ευθύνη μιλάς?

Αλλά ας δούμε τα σχόλια που προφανώς τον ενόχλησαν:

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

H χορηγία ήταν για 50 χιλιάρικα, και την έφερε ο κύριος Σιταρένιος, ο τότε Έφορος της ομάδας. Η απάντηση που έλαβε από την διοίκηση, ήταν πως επειδή τα χρήματα που είχαν προγραμματιστεί να δοθούν στο πόλο ήδη έλειπαν από αλλού, η χορηγία δεν θα προστίθετο στο συνολικό κονδύλι που είχε αποφασιστεί να διατεθεί από τον Πανιώνιο, αλλά θα διοχετευτεί στην κάλυψη άλλων υποχρεώσεων άλλων τμημάτων.

Ο κύριος Σιταρένιος δεν συμφώνησε με αυτό, αφού θεωρούσε πως με τα 50 επιπλέον χιλιάρικα, μπορούσε η ομάδα να σταθεί και να προχωρήσει αξιοπρεπώς.

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
Η ασυμφωνία οδήγησε στην αναβολή κάποιας απόφασης, και μετά από 2-3 μέρες ο κύριος Σιταρένιος υπέστη χυδαία επίθεση από τον εξωθεσμικό παράγοντα, παρουσία τρίτων αλλά και του γενικού αρχηγού του τμήματος, και από αγανάκτηση υπέβαλλε την παραίτηση του.

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
6 Φεβρουαρίου 2012 1:53 μ.μ.

Blogger Ο/Η Panos είπε...

Αντώνη φίλε μου έλεος!!

Θα έφερνε κάποιος (οποιοσδήποτε) χορηγία σε τέτοιους καιρούς και θα την απέρριπτε η Διοίκηση;
Και με δικαιολογία ότι "επειδή τα χρήματα που είχαν προγραμματιστεί να δοθούν στο πόλο ήδη έλειπαν από αλλού, η χορηγία δεν θα προστίθετο στο συνολικό κονδύλι που είχε αποφασιστεί να διατεθεί από τον Πανιώνιο, αλλά θα διοχετευτεί στην κάλυψη άλλων υποχρεώσεων άλλων τμημάτων" ;;;

Αντώνη οι οικονομικές υποχρεώσεις σε τμήματα που έχει ο Πανιώνιος είναι κατά 75% στο Πόλο. Είναι το τμήμα με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις -άρα ΕΚΕΙ θα πήγαιναν ούτως ή άλλως- και θα την αρνιόμασταν;

Οι παράγοντες του Πόλο την τελευταία 3τία εχουν τάξει προφορικώς χορηγίες τουλάχιστον 500.000 €. Τέτοια δικαιολογία όμως δεν περίμενα ότι θα βρούν.
Είναι ανεξάντλητοι στις εμπνεύσεις τους

6 Φεβρουαρίου 2012 2:12 μ.μ.

amanAM είπε...

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

Πάνε, η δικαιολογία ήταν η εξής:

Πως το συνολικό ποσό των 190 χιλιάδων που ορίστηκε από την διοίκηση ήταν ήδη πολύ περισσότερο από το προϋπολογισθέν, οπότε το ποσό της επικείμενης χορηγίας δεν μπορούσε να προστεθεί επιπλέον (δηλαδή 190+50=240 χιλιάρικα), αλλά θα ανακούφιζε τα υπόλοιπα τμήματα που ήδη υποφέρουν.

Όμως με τα 190 δεν βγαίνουνε ούτε οι περικοπέντες μισθοί.

6 Φεβρουαρίου 2012 2:36 μ.μ.
Διαγραφή
Blogger Ο/Η Panos είπε...

Επειδή βαρέθηκα να ακούω όλους αυτούς που φουντάρανε το Τμήμα, να το παίζουν τιμητές και κιμπάρηδες, η πρότασή μου είναι πάρα πολύ απλή:

Να φέρει τα λεφτά της χορηγίας και δεσμέυομαι εγώ επί παραιτήσει να μην πάει ούτε σεντ σε άλλο τμήμα πλην του Πόλο.

Αν όμως δεν το φέρει -όπως και άλλοι τόσοι πριν από αυτόν- είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Αλήθεια σου λέω βαρέθηκα όλους αυτούς τους παράγοντες που φτιάχνουν ανώγεια με τα λεφτά του Συλλόγου.

6 Φεβρουαρίου 2012 2:45 μ.μ.

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

Αυτά δεν μου τα είπε κάποιος εχθές ή προχθές, τα ξέρω όταν συνέβαινε το γεγονός, πριν την διαπόμπευση και την παραίτηση του τότε Εφόρου.

Δεν έχω πλέον σχέσεις μαζί του, αλλά μπορώ να βρω επικοινωνία. Να του πω τι, τώρα πια? Να φέρει την χορηγία στην ομάδα που έχει δρομολογηθεί η διάλυση της?

Αυτά είναι αστεία.

Πιστεύω πως λες την αλήθεια, αλλά προφανώς δεν είσαι ενήμερος με όσα έγιναν στο τμήμα.

6 Φεβρουαρίου 2012 2:58 μ.μ.

amanAM είπε...

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

Ποιούς εννοείς ότι φουντάρανε το τμήμα?

6 Φεβρουαρίου 2012 3:00 μ.μ.

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

Τελευταία έχω ακούσει πολλά και διάφορα, που είναι σαφείς συκοφαντίες.

Πρόσφατα άκουσα για υλικό που υπετιμολογήθηκε. Όταν κάποιος βρήκε τα τιμολόγια, και ζήτησε εξηγήσεις για τις συκοφαντίες, τότε είπε πως δεν ήξερε, πως απλώς μετέφερε όσα άκουσε χωρίς να έχει δει τιμολόγια.

Αυτοί που συκοφαντούν αποδεδειγμένα θα παραιτηθούν?

Αλλά θα μου πεις από που να παραιτηθούν, από τον εξωθεσμικό πόστο τους?

6 Φεβρουαρίου 2012 3:04 μ.μ.

Blogger Ο/Η Panos είπε...

Αντώνη το Τμήμα το φουντάρανε όλοι αυτοί που παρέλαβαν ένα πόλο με εξωπραγματικό προϋπολογισμό για τα δεδομένα του μετά-Τσακίρη Πανιωνίου και όχι μόνο δεν χαμήλωσαν τον πήχυ, στα πραγματικά μας μεγέθη, αλλά επί 3 χρόνια αύξαιναν τα ελλείμματα.
Αυτοί που δέχονταν να παίζουν τους έμμισθους εφόρους -και αυτοί που τους πλήρωναν (από τα λεφτά του πανιωνίου βεβαίως) και υπόσχονταν κάθε χρόνο βασιλικές χορηγίες που κανείς ποτέ δεν είδε.
Όλοι αυτοί και όσοι ανεχτήκαμε -για όσο χρόνο ανεχτήκαμε- αυτήν την αθλιότητα

6 Φεβρουαρίου 2012 3:08 μ.μ.

Blogger Ο/Η polykos είπε...

Υπάρχουν ανθρωποι που και το χρήμα και την δόξα δεν το μίσησαν.Υπάρχουν και κάποιοι που και για τα δύο αδιαφορούν. Ο καθείς είναι ελεύθερος ποιον θα παίρνει υπόψιν του.

ΥΓ ένα λάθος χρεώνομαι. Αφήσαμε πολύ χρόνο στο Βεντούρη και τους συνοδούς του, να αποδείξουν οτι φοράνε παντελόνια. Τελικά στην πορεία αποδεικνύεται οτι ούτε φούστα δεν φοράνε.

6 Φεβρουαρίου 2012 3:09 μ.μ.

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

Εγώ δεν είμαι στην διοίκηση, και δεν έχω διαβάσει ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση, ούτε έχω λάβει ποτέ επίσημη ενημέρωση.

Γράφω για όσα βλέπω και όσα ακούω. Από όσα βλέπω πιστεύω τα μισά (γιατί πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν) και από όσα ακούω δεν πιστεύω τίποτα.

Όμως τα συζητάω, με την συζήτηση μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα όποιος ψάχνει και ψάχνεται.

Μπορεί να ασκώ κριτική, αλλά ξέρω ότι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν έχω υστεροβουλίες ή συμφέροντα, ούτε παίζω το παιχνίδι κανενός.

Πάνο, είπες για έμμισθους Εφόρους. Σε ποιόν αναφέρεσαι? Από όσα έχω ακούσει, ο άρτι παραιτηθείς Έφορος ήταν αμισθί. Ή δεν ήταν και αυτά που έχω ακούσει είναι άλλα αντ άλλα, της Παρασκευής το γάλα?

Ότι ο Βεντούρης διαχειρίστηκε τον Πανιώνιο σαν να ήταν Τσακίρης, αλλά χωρίς την τσέπη του Τσακίρη, αυτό το ξέρουμε όλοι μας. Όμως από το καλοκαίρι που μας πέρασε, παρά τις εξαγγελίες του Βεντούρη, ο παραιτηθείς Έφορος είχε ήδη μειώσει το μπάτζετ. Φυσικά με τα δεδομένα της μη ύπαρξης των υποσχεθέντων από τον Βεντούρη, όλος αυτός ο οικονομικός σχεδιασμός πήγε κατά διαβόλου.

6 Φεβρουαρίου 2012 3:49 μ.μ.

Blogger Ο/Η AmanAM είπε...

Θα ήθελα μια βοήθεια, για να καταλάβω τα περί φουστών...

6 Φεβρουαρίου 2012 3:51 μ.μ.

amanAM είπε...

Τα σχόλια είναι copy paste από όσα γράφτηκαν προχθές επί του θέματος.

Δεν θυμάστε τι είπατε προχθές!!!

:-)

IWN1998 είπε...

Φίλοι μου συγγνώμη που παρεμβαίνω αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται πριν από οποιαδήποτε ενδοπανιώνια διαμάχη να δουμε τι έχει ειπωθεί και να διασαφηνιστούν κάποια θέματα.

Έγραφε λοιπόν ο φίλος μου ο Πάνος:

"Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται -προφανώς- για να λειτουργήσει το Τμήμα είχαν πει ότι θα τα βρουν από δικά τους χρήματα οι 'χρηματοδότες' μέσω χορηγών. Οι περίφημες χορηγίες που εδώ και 3 χρόνια όλο έρχονται και το μόνο που κάνουν είναι να βυθίζουν το Σύλλογο ακόμα πιο βαθειά στα χρέη. Διότι βεβαίως επειδή ποτέ δεν έβαλε κανείς το χέρι στην τσέπη και κανείς χορηγός δεν εμφανίστηκε, όλα αυτά μεταφέρθηκαν ως σωρρευμένο χρέος του Πανιωνίου προς τους Αθλητές και τους προμηθευτές.

Ταυτόχρονα όμως αυτό το τμήμα συνέχιζε να πληρώνει έμμισθο μάνατζερ τον κ. Θεοδωρακόπουλο, κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στην περίοδο των 'παχιών αγελάδων' περασμένων διοικήσεων."

Επίσης ανέφερε:

"Αντώνη το Τμήμα το φουντάρανε όλοι αυτοί που παρέλαβαν ένα πόλο με εξωπραγματικό προϋπολογισμό για τα δεδομένα του μετά-Τσακίρη Πανιωνίου και όχι μόνο δεν χαμήλωσαν τον πήχυ, στα πραγματικά μας μεγέθη, αλλά επί 3 χρόνια αύξαιναν τα ελλείμματα.
Αυτοί που δέχονταν να παίζουν τους έμμισθους εφόρους -και αυτοί που τους πλήρωναν (από τα λεφτά του πανιωνίου βεβαίως) και υπόσχονταν κάθε χρόνο βασιλικές χορηγίες που κανείς ποτέ δεν είδε.
Όλοι αυτοί και όσοι ανεχτήκαμε -για όσο χρόνο ανεχτήκαμε- αυτήν την αθλιότητα".

Τέλος έγραψε και το εξής:

"Να φέρει τα λεφτά της χορηγίας και δεσμέυομαι εγώ επί παραιτήσει να μην πάει ούτε σεντ σε άλλο τμήμα πλην του Πόλο."

Τα ανέφερε αυτά για να μπει μια σειρά και να ξεκαθαρίσουν παρεξηγήσεις:

(1) Όντως αν και αρχικά ήταν φλου, αργότερα ξεκαθαρίστηκε ότι τα περί έμμισθου εφόρου δεν αναφέρονταν στον κο Σιταρένιο.
Αλλά είναι μάλλον φανερό ότι υπάρχουν μπηχτές σχετικά με όσους υπόσχονταν χορηγίες που πιθανόν τον υπονοούν αν και μάλλον θεωρώ ότι ο στόχος ήταν η πρώην διοίκηση του ερασιτέχνη πιο πολύ.

(2) Υποθέτω ότι ο κος Σιταρένιος διάβασε και προσωπικά το blog και τα σχόλια πριν απαντήσει...

(3)Κατ' εμέ η πρόκληση/πρόσκληση του Πάνου, να φέρει τη χορηγία όποιος την υποσχέθηκε και να πάει όλη στο Πόλο, εφόσον ισχύει και εφόσον οι υπεύθυνοι του ερασιτέχνη ξεδιαλύνουν τους λόγους τους οποίους λέει ο κος Σιταρένιος ότι τον ανάγκασαν να αποχωρήσει (επίθεση κλπ), μπορεί να εκτονώσει την κατάσταση. Ο κος Σιταρένιος αναφέρει ότι ο χορηγός συνδέει την παροχή της χορηγίας με τη δική του παρουσία. Εδώ αποδεικνύεται ότι ο λόγος που έφυγε, τη μόνη σχέση που έχει με τον ΕΠΙΣΗΜΟ Πανιώνιο είναι ότι δεν τον στήριξε. Εαν η χορηγία ισχύει παρόντος του κου Σιταρένιου και το όλο συμβάν δεν έχει καμιά σχέση με τον επίσημο Πανιώνιο, τότε νομίζω ότι οφείλουν οι υπεύθυνοι να λύσουν την παρεξήγηση και να διευκολύνουν τη στοιχειώδη συνέχιση της ύπαρξης αυτής της ομάδας, η φύση της οποίας βρίσκεται μέσα στα ιδεώδη που η Πανιώνια Κίνηση ψηφίστηκε για να υπηρετήσει.

Και η πρόκληση για να έρθει η χορηγία έχει νόημα μόνον εφόσον γίνουν οι κινήσεις εκείνες από μέρους των υπευθύνων που θα επιτρέψουν στον κο Σιταρένιο, να βρεθεί εντός του συλλόγου και να αποδείξει ότι δεν ήταν φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες τα όσα ευαγγελιζόταν στο θέμα αυτό.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να φθάσει σε σημείο που αυτοί που έπρεπε να αγωνίζονται στα ίδια μετερίζια για το καλό του συλλόγου, να τρώγονται μεταξύ τους με προφανές αποτέλεσμα τη φθορά των ιδίων και του συλλόγου.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ.

Panos είπε...

Χαίρομαι πολύ που ο Ιων διάβασε προσεκτικά τις αναρτήσεις.

amanAM είπε...

όλα τα σχόλια που έγιναν στις 6 του Φλεβάρη, ήταν σε απάντηση όσων είχα γράψει για τον κύριο Σιταρένιο, τον οποίον είχα κατονομάσει με σαφήνεια.

Τότε ο κύριος Τσελέντης μίλησε για έμμισθους εφόρους (σημείωση ο κύριος Σιταρένιος ήταν έφορος). Από και πέρα ειπώθηκαν και τα άλλα, περί φουστών κλπ, τα οποία προφανώς έμοιαζε να απευθύνονται για το πρόσωπο για το οποίο συζητούσαμε.

Στις 7 του Φλεβάρη, όντως ανασκεύασε όσα έγραφε την προηγούμενη μέρα, λέγοντας πως έμμισθος ήταν ο μάνατζερ ο κύριος Θεοδωρακόπουλος.

Άρα θεωρώ λογικό ότι ο κύριος Σιταρένιος θίχτηκε προσωπικά, διότι εκείνος ήταν ο έφορος, και μάλιστα αμισθί, που επιπλέον εκτέλεσε και χρέη προπονητή αμισθί, και καθημερινά ήταν επί ώρες και στην μικρή και στην μεγάλη πισίνα, εντελώς αφιλοκερδώς.

Στις 7 του Φλεβάρη, δεδομένου ότι ο κύριος Τσελέντης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό των 95 χιλιάδων λέγοντας πως τις 80 χιλιάδες τις έχουν ήδη καταβάλλει στους παίκτες για μισθούς κλπ, του υπέβαλα μια σαφή ερώτηση την οποία θα επαναλάβω και τώρα αλλά και σε όποια επερχόμενη Γενική Συνέλευση ακολουθήσει:
Πόσο στοιχίσανε οι μετακινήσεις τις ομάδας για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, πόσο για τις μετακινήσεις για τα παιχνίδια στην Ελλάδα, καθώς και πόσα είναι τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα του τμήματος (για την ΓΓΑ, τους διαιτητές των αγώνων εντός έδρας, τους προπονητές της ομάδας, των ακαδημιών, κλπ) για να δούμε με ποιόν τρόπο τηρείται το επίσημο μπάτζετ (κατά τα λεγόμενα του κυρίου Τσελέντη, ανεπίσημο κατ εμένα δεδομένου ότι ουδέποτε ψηφίστηκε από Γενική Συνέλευση).

Διότι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο και μιλάνε για φούστες και χαρακτηρίζουν ανθρώπους και θίγουν υπολήψεις, θα πρέπει να είναι crystal clear στον τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά του συλλόγου και στην τήρηση της νομιμότητας.

Άραγε η Νομαρχία που σύμφωνα με τον κύριο Τσελέντη έχει τον προϋπολογισμό, γνωρίζει ότι ουδέποτε έχει εγκριθεί από ΓΣ?

Άραγε τι απολογισμό θα δώσουν για τα πεπραγμένα, και πως θα δικαιολογηθούν οι μισθοί και τα υπόλοιπα έξοδα που προφανώς ξεπερνάνε τα υποτιθέμενα εγκεκριμένα?

Απορίες έχω, και ελπίζω σε απαντήσεις.

Διότι είμαι αυτήκοος μάρτυρας πως το μπάτζετ ήταν 300 χιλιάρικα και όχι 95, και πως έπρεπε να περικοπεί (πράγμα λογικό 1000%), αλλά μην φορτώνουν σε τρίτους την ευθύνη για τον εντελώς ανεδαφικό προϋπολογισμό, διότι ακόμα και με μηδενικά συμβόλαια παικτών, ούτε και τότε μπορεί να βγει το τμήμα με 95 χιλιάρικα, γιατί τα έξοδα (προπονητές, έξοδα μετακίνησης, κλπ) είναι περισσότερα!!!

Καταλαβαίνω πως ορισμένους όλα αυτά μπορεί να μην τους ενδιαφέρουν, και κακώς συνεχίζουν να διαβάζουν όσα γράφω. Κάποιοι όμως ενδιαφέρονται, και κάποιοι θίγονται από όσα ειπώθηκαν, και με το δίκιο τους αισθάνονται ενοχλημένοι.

Για να λέμε τα σύκα σύκα, υπάρχει έστω και ένας στο Δ.Σ. που να είχε μια καλή κουβέντα να πει για τον άνθρωπο που πρόσφερε τόσα, γνώσεις, χρόνο, κλπ για το πόλο της ομάδας μας?
Αυτός που εξύβρισε και πρόσβαλλε έναν τέτοιον άνθρωπο, ο οποίος είναι εξωδιοικητικός παράγοντας, είναι ή δεν είναι ο νέος γενικός κουμανταδόρος του τμήματος του πόλο?

Δηλαδή για να καταλαβαινόμαστε: Επιβραβεύτηκε ο υβριστής, και αυτός που πρόσφερε αφιλοκερδώς διώχτηκε κακήν κακώς ναι ή όχι?

Δεν είμαι ερωτευμένος με τον κύριο Σιταρένιο, δεν είμαι προσωπολάτρης, δεν θεωρώ κανέναν αναντικατάστατο. Δεν μπορεί όμως να είμαι ήσυχος, όταν το τμήμα οδηγείται σε διάλυση, διώχνουν ανθρώπους που προσφέρουν και αναδεικνύουν σε ανθρώπους κλειδιά ανθρώπους που έχουν παρελθόν, και καλά θα έκαναν να μείνουν εκεί και όχι να βρίσκονται μέσα στα πράγματα.

Αν θέλανε να διοικήσουν τον Πανιώνιο ή κάποια τμήματα, ας κατέβαιναν στο ψηφοδέλτιο, να βλέπαμε πόσους ψήφους θα μάζευαν.

amanAM είπε...

Την ΚΟΕ εννοούσα και όχι την ΓΓΑ.

amanAM είπε...

νάναι καλά η Δόξα Δράμας, νίκησε εχθές τον Παναιτωλικό και τον κράτησε από κάτω μας με 18 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο...

IWN1998 είπε...

Αλλά κέρδισε και η Λειβαδιά...

Τόσο δύσκολο είναι το ΔΣ του ερασιτέχνη, εφόσον υπήρξε παραίτηση επί προσωπικού στο πόλο, να παρέμβει και να πάρει σαφή θέση;

Και επίσης εδώ γίνεται μια καταγγελία ότι άνθρωπος εκτός των θεσμικών οργάνων ασκεί διοίκηση σε ένα τμήμα του συλλόγου. Μπορεί κάποιος από το ΔΣ του ερασιτέχνη να βγει επίσημα και να πει αν συμβαίνει αυτό ή όχι και αν το εγκρίνει ή το καταδικάζει ο Επίσημος Πανιώνιος; Αν εν τέλει εξωθεσμικός ή μη, έχει εν πάση περιπτώσει την επίσημη έγκριση να ασκεί διαχείριση;

Και τελικά αν όλα με τον κο Σιταρένιο οφείλονται σε παρεξήγηση και ο κος Σιταρένιος όντως προσέφερε αμισθί (όπως όλοι εδώ συμφώνησαν) υπηρεσίες, τότε ας επιδιωχθεί συμβιβασμός για να επανέλθει ο άνθρωπος και να δούμε τότε αν και η πρόκληση/πρόσκληση που του έγινε να φέρει τη χορηγία μπορεί να επαληθευτεί. Εκτός και αν ο ίδιος ο κος Σιταρένιος με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα του τμήματος δεν δέχεται να επανέλθει γιατί αντικειμενικά βλέπει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις αντιλήψεις του.

amanAM είπε...

Ίωνα, δεν νομίζω ότι ο κύριος Σιταρένιος μετά από όλα όσα συνέβησαν θα επιθυμούσε να επιστρέψει, αλλά σαφώς πιστεύω (και θα συμφωνήσω μαζί σου) του χρωστάμε μια τεράστια συγνώμη.

Το κεφάλαιο Σιταρένιος έχει κλείσει για τον Πανιώνιο. Το θέμα είναι το επόμενο κεφάλαιο που άνοιξε, να είναι υγιές και σωστό, και όχι να επιπλεύσουν οι κουράδες, όπως συμβαίνει συνήθως.

Όταν σε ένα λιμάνι πέσει μια κουράδα, πάντα πάνω πάνω την βλέπεις. Το χρυσάφι πάει στον πάτο της θάλασσας.

Μακάρι με αφορμή όσα έγιναν, καλώς ή κακώς, να μπορούσαμε να διδαχτούμε και να μην επαναλάβουμε λάθη, γιατί μόνο έτσι έχουμε ελπίδα για το μέλλον.

amanAM είπε...

τι άλλο θα μας τύχει???

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/172675-Agogi-kata-toy-Panionioy-apo-ton-Leyko-Stayro

Νέα προβλήματα για τον Πανιώνιο, καθώς η κλινική «Λευκός Σταυρός» ζητάει 150 χιλιάδες ευρώ από τους Νεοσμυρνιώτες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sport Day, ο «Λευκός Σταυρός» ζητάει 100 χιλιάδες ευρώ από τον Ερασιτέχνη και άλλες 50 χιλιάδες ευρώ από την ΠΑΕ για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τα χρήματα που ζητάει η κλινική θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία La Vie, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα τα οφειλόμενα να διεκδικούνται από την ΠΑΕ.

Από πλευράς Πανιωνίου, ισχυρίζονται πως τα τιμολόγια δεν τους είχαν παραδοθεί εγκαίρως, ωστόσο το θέμα έχει πάρει ήδη τον δρόμο της διευθέτησης.

vassilis είπε...

Αντώνη,

τα μισά από όσα λέει ο Σιταρένιος να είναι αλήθεια εγω θα ντρεπόμουνα να τον κοιτάξω στα μάτια όχι να τον ξηλώσω όπως τον ξήλωσαν.

Συγχαρητήρια που έβγαλες την επιστολή ώστε να μάθουμε και οι υπόλοιποι την άλλη άποψη που σίγουρα έχει μέσα της μεγάλο μέρος αλήθειας.

Εγω σαν Πανιώνιος ευχαριστώ για την προσφορά του τον κύριο Σιταρένιο και ελπίζω ότι καποια στιγμή στο μέλλον θα είναι ξανά κοντά στο πόλο του Πανιωνίου.

amanAM είπε...

Προφανώς κάποιοι πρόθυμα έσπευσαν να γράψουν διάφορους χαρακτηρισμούς, αλλά απαντήσεις σε τόσα ερωτήματα που έχουν τεθεί, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν.

Ένα από όσα είπαν, ήταν πως χορηγίες ακούγανε και χορηγίες δεν έβλεπαν, οπότε έπρεπε να απαλλαγεί ο Πανιώνιος από αυτούς που δεν έφερναν χορηγίες.
Άραγε για τους εξωδιοικητικούς που ανέλαβαν τώρα το κουμάντο, υπάρχει αντίστοιχη απαίτηση να φέρουν αυτοί χορηγίες ή στην νέα τάξη των πραγμάτων δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, και κρίνεται αρκετό απλώς να διαλύσουν τα πάντα για να γλυτώσουμε από το κόστος τους?

Αυτήν την απορία μου την είπε άλλος, και την βρήκα πολύ λογική γι αυτό την έγραψα. Απάντηση δεν περιμένω, αν και θα χαρώ να λάβω.

amanAM είπε...

Δίπλα δίπλα στο πληκτρολόγιο το ε και το ρ.

Πως μπορεί να γίνει ταυτόχρονη προπόνηση παιδιών 12 χρονών με παιδιά 15 και 16 χρονών?

Ο λόγος που τα παιδιά χωρίζονται σε ηλικίες ανά 2 χρόνια, είναι γιατί είναι τεράστια η διαφορά στην σωματοδομή από χρόνο σε χρόνο σε αυτές τις ηλικίες.

Σκέψου τώρα τι γίνεται στην προπόνηση όταν ο προπονητής έχει 40 και πλέον παιδιά, να τα προπονήσει...

Οι περικοπές σε μισθούς, το ξενέρωμα των προπονητών από την μη πληρωμή ούτε καν των τσεκουρωμένων μισθών, είναι λόγοι που συντελούν στο να καταντάει να είναι πεοπόνηση αυτό που κάνουν τα παιδιά.

Αυτό δεν είναι προπόνηση, είναι πεοπόνηση, αυτό που με άλλα λόγια αποκαλούμε πως τον πούτσο κλαίγανε...

amanAM είπε...

εχθές το βράδυ, τα 10χρονα και τα 11χρονα παιδάκια στην μικρή πισίνα, έβγαιναν το ένα μετά το άλλο από το νερό και εγκατέλειψαν την προπόνηση, γιατί κάποιοι επέλεξαν (προφανώς γι λόγους οικονομίας)να έχουν το νερό κρύο.

Τουρτουρίζανε τα παιδάκια. Δύο παιδάκια έφυγαν τραυματισμένα, το ένα με σφίξιμο στους προσαγωγούς, το άλλο με πόνο στο χέρι. Όσα δεν αρρωστήσουν, θα τραυματιστούν.

Σε ποιόν να τα πεις? Στην τρόικα και στο ΔΝΤ? Στον Πάνο Ρεν ή στον Κώστα Λαγκάρντ? Μάλλον πρέπει να κάνουμε μια επιτροπή να μιλήσουμε με τον Βασίλη Σόιμπλε!

amanAM είπε...

Τα προβλήματα συνεχίζονται με τις κλειστές πισίνες, τις απεργίες, τους απλήρωτους παίκτες κλπ κλπ.
Αυτό το Σαββατοκύριακο η Α1 συνεχίζεται με 2 μεγάλες ιδιαιτερότητες.
Οι αγώνες: Αργοστόλι - Βουλιαγμένη και Χανιά - Πανιώνιος, θα διεξαχθούν στις έδρες των φιλοξενουμένων (!!!).
Ολες οι πισίνες στην Κρήτη είναι κλειστές, με συνέπεια η ομάδα των Χανίων, να δίνει πλέον τα εντός έδρας παιχνίδια της (τουλάχιστον για τον Φλεβάρη) στην Αθήνα. Λόγω όμως της διήμερης γενικής απεργίας, οι Κρητικοί δεν μπορούν να έρθουν Σάββατο στην Αθήνα προκειμένου να αγωνιστούν με τον Πανιώνιο, και υποχρεωτικά ο αγώνας μετατέθηκε για Κυριακή.

http://news.multiproject.gr/2012/02/blog-post_10.html

amanAM είπε...

Συνεχίζεται με το δεύτερο τουρνουά του 1ου ομίλου, το μίνι πρωτάθλημα "WaterFly Trophy" στα αγόρια στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης αυτή την φορά.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 11/2
17.30 Πανιώνιος - Περιστέρι
18.30 Παναθηναικός - Ηλιούπολη

Κυριακή 12/2
10.30 Περιστέρι - Παναθηναικός
11.30 Ηλιούπολη - Πανιώνιος

17.30 Πανιώνιος - Παναθηναικός
18.30 Περιστέρι - Ηλιούπολη


Επίσης, ξεκινούν και τα τουρνουά των κοριτσιών στο κολυμβητήριο της Ν. Σμύρνης.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 11/2
12.30 Τρίτωνας - Γλυφάδα
13.30 Ιωνικός - Πανιώνιος

Κυριακή 12/2 (τα μεσημεριανά παιχνίδια θα ξεκινήσουν 15΄νωρίτερα λόγω του αγώνα της Α1 Πανιωνίου - Χανίων στις 15.30)

12.45 Ιωνικός - Τρίτωνας
13.45 Γλυφάδα - Πανιώνιος

19.00 Τρίτωνας - Πανιώνιος
20.00 Γλυφάδα - Ολυμπιακός

amanAM είπε...

Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Πανιωνίου για την εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο τεχνικός της ομάδας, Απόστολος Μάντζιος, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και ακολουθεί θεραπεία.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μπούζας, Αυλωνίτης, ο Σταυροθανασόπουλος που ξεπέρασε την ίωση, αλλά ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και οι Μιλοβάνοβιτς, Οκόγιε, Δρόσος, Σαμαρόπουλος, Γκέζος, Ανέστης, οι οποίοι και θα κάνουν προπόνηση το Σάββατο το πρωί.

Οι Κούρος, Κλης, Σμυρλής, Σταματής θα ενισχύσουν την ομάδα Κ20 στο αντίστοιχο παιχνίδι.

Ετσι την αποστολή αποτελούν οι εξής: Σιδεράκης, Πόγκασιτς, Ομο, Κουλουχέρης, Σιόβας, Κούρντι, Πετκάκης, Πιέρ, Αντούνιες, Ρόκας, Ρόβας, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Αμπντουλάγιεφ, Κούτσι, Ντιμπαλά, Σκέμπρι.