Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τα σκουπίδια τραγουδάνε ακόμα!



Η ομάδα πόλο του Πανιωνίου μετά από 2 εβδομάδες απροπονησίας, μετά από όλη την ψυχική φόρτιση που αισθάνονται παίκτες και η τεχνική ηγεσία, μετά από την γενναία απόφαση να αγωνιστούν σήμερα παρά όλα όσα έχουν συμβεί, κατάφεραν να νικήσουν την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου με 7-5.

Αυτή η νεανική ομάδα μπορεί να ενοχλεί την διοίκηση, μπορεί να ξεστομίζουν κατηγορίες για τους ανθρώπους που την δημιούργησαν, για όσους την έφεραν σήμερα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, να μιλάνε για έμμισθους και για παραδόπιστους, αλλά θα πρέπει να μας δείξουν έστω και μια απόδειξη ότι έγινε η παραμικρή κατάχρηση ή υπερχρέωση για το οτιδήποτε. Να μηνύσουν όποιον χρέωσε άδικα το παραμικρό, αλλιώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις για την λάσπη που εξαπολύουν κατά ανθρώπων που προσέφεραν στον σύλλογο και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί θα είναι λυπημένοι, που η νεανική ομάδα που δημιουργήθηκε από τους "συνοδούς του Βεντούρη" όπως τους αποκάλεσαν, νίκησε το Π Φάληρο. Περαστικά σας.

Προφανώς προτιμάνε μια ομάδα που θα παίζει στην βήτα Εθνική, με τα παιδιά των εξωθεσμικών- εξωδιοικητικών παραγόντων. Αυτόν τον Πανιώνιο ονειρεύεστε?

8 σχόλια:

amanAM είπε...

αντιγράφω από το μπλογκ του Βασίλη:
http://fermionsandbosons.blogspot.com/2012/02/o.html

O Γιαλός δεν είναι στραβός, Εσείς στραβά αρμενίζετε
Τις τελευταίες μέρες τα ανησυχητικά σημάδια στα του Πανιωνίου πληθαίνουν. Κύριοι της διοίκησης δεν μας τα λέτε καλά .


Αναλυτικά:
α) Λυσσάξαμε να διώξουμε ένα κάρο παίκτες γιατί μας λέγανε ότι έχουμε έλλειμα και στη συνέχεια προχωρήσαμε σε 8-9 μεταγραφές. Τους είχαμε ανάγκη όλους αυτούς; Πήραμε π.χ. τον Αραζ για να παίζει αριστερό εξτρεμ ο Μενδρινός; Αποτέλεσμα: Να έχουμε έλληνες πιτσιρικάδες που οι ειδικοί θεωρούν ταλέντα και στο φιλικό των παικτών που δεν έπαιξαν χτες να κατεβάζουμε συνθεση:(http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/171501-Filiki-niki-me-hat-trik-Ntimpala-gia-Panionio)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιχαηλίδης, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρντι, Αντούνιες, Αναστασόπουλος, Μενδρινός, Μιλοβάνοβιτς, Οκόγιε, Αμπντουλάγιεφ, Ντιμπαλά.


Που είναι οι πιτσιρικάδες οεο; Είναι στο "Επαιξαν και οι: Γκέζος, Σμυρλής, Σαμαρόπουλος, Σταματής, Πόγκασιτς, Κούρος, Ντούνης." Στο πάγκο ακόμα και των φιλικών ξεμουδιάσματος. Δεν μας τα λέτε καλά κύριοι.


β) Διαλύετε με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα του πόλο, μια νεανική ομάδα με όραμα που μπορούσε να λειτουργήσει σαν πρότυπο και σε άλλα αθλήματα. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημα της. Οτι έδειχνε το δρόμο. Διαβάζουμε στον Αντώνη το τι έγινε με τη χορηγία που είχε βρεθεί καθώς και το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Ξεχνάτε βέβαια ότι ένας σύλλογος δεν μπορεί να μη λειτουργεί με κράχτες. Πεστε μας λοιπόν κύριοι της διοίκησης, ποια θα είναι η ομάδα κράχτης του ερασιτέχνη Πανιωνίου. Το πόλο που φτάνει σε ευρωπαϊκούς τελικούς δεν σας κάνει. Ισως γιατί θυμίζει τους προηγούμενους διοικούντες. Ποια ομάδα θα χτίσετε εσείς σαν κράχτη; Δεν είναι καιρός πια να κάνετε μια ΓΣ και να μας παρουσιάσετε το όραμα σας αναλυτικά για τον ερασιτέχνη; Εκεί να μιλήσετε με στοιχεία και όχι με διαρροές. Να μας πείτε λοιπόν αν ο έφορος του πόλο είχε μισθό και πόσο μεγάλο και όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.


Δεν ξεχνάμε ότι στις εκλογές αυτοδιαφημιζόσασταν ότι είστε άνθρωποι του ερασιτέχνη και σκοπός σας είναι ο ερασιτέχνης. Δεν το βλέπουμε όμως.

amanAM είπε...

9 νέοι παίκτες στο ποδόσφαιρο, όσο και να μην στοιχίζουν, στοιχίζουν.
Φυσικά δεν ξέρουμε πόσο στοιχίζουν.

Σε 1-2 χρόνια που θα σκάνε τα χαμπέρια από τους δικηγόρους τους, όπως στην περίπτωση τόσων άλλων που κατά καιρούς είχαμε επί Τσακίρη και μετά, με τελευταίο τον δικηγόρο του Ρεκόμπα.

Τότε, η επόμενη διοίκηση θα μιλάει για τα χρέη της διοίκησης Τσάβαλου.

Εγώ έχω την εξής απορία: Την μια μας έλεγαν πως τα χρέη δεν είναι διαχειρίσιμα, τώρα μας λένε ότι είναι. Πόσα ήταν και πόσα είναι τα χρέη, πόσα ήταν και πόσα είναι τα έσοδα δεν το ξέρουμε. Ολόκληρη Γενική Συνέλευση επί του θέματος στην Εστία Νέας Σμύρνης, αναλώθηκε σε υπονοούμενα και μπηχτές, αλλά επίσημα δεν μάθαμε κανένα νούμερα.

Ακόμα κι αν οι 9 νέοι παίκτες στοιχίζουν λιγότερα από όσους έφυγαν, σίγουρα τα έσοδα είναι κατά πολύ λιγότερα από τα έξοδα, άρα το ποσό των χρεών σίγουρα μεγαλώνει.
Το καλοκαίρι οι διάφοροι δανεικοί και οι περαστικοί θα φύγουν. Τότε είτε έχουμε σωθεί αγωνιστικά είτε όχι, πάλι θα κληθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα για την επόμενη χρονιά.

Με τι λεφτά θα γίνουν όλα αυτά?

Γι αυτά όλα υπάρχουν λεφτά, για το πόλο (του πετσοκομμένου μπάτζετ) δεν υπάρχουν?

Κάτι μας λέτε λάθος κύριοι της διοίκησης. Εάν ήμουνα γονιός όλων αυτών που σκουπίζουν τον πάγκο του Πανιωνίου, όλων αυτών που κλήθηκαν να βοηθήσουν την ομάδα πριν λίγες εβδομάδες αλλά σήμερα σκουπίζουν τον πάγκο στα φιλικά ξεμουδιάσματος, θα τους έλεγα να την κάνουν από τον Πανιώνιο, δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν ποτέ ελπίδα να παίξουν και να φανούν.

Θα περίμενα να δω άλλα πράγματα από αυτήν την διοίκηση, και άλλα βλέπω. Λυπάμαι πολύ.

amanAM είπε...

Σκέφτομαι τον Σιόβα, που τα δίνει όλα σε κάθε παιχνίδι. Εάν του τύχει ένας τραυματισμός μέχρι το καλοκαίρι, όπως έτυχε στον Κολοβό, τι θα απογίνει αυτό το παιδί που αναμφισβήτητα έχει προσφέρει στην ομάδα μας?

Το καλοκαίρι φαντάζομαι πως θα φύγει ελεύθερος, σαν τον Κοντοέ. Από παραγωγοί ταλέντων, έχουμε γίνει μπάτε σκύλοι αλέστε, και τα δικά μας τα παιδιά θα καταλήγουν ελεύθεροι αριστερά δεξιά.

IWN1998 είπε...

Αντώνη ουσιαστικά η περικοπή έγινε με αντικατάσταση συμβολαίων ~ 300.000 με συμβόλαια κα΄τω των 100. Να λάβουμε υπόψη μας ότι 3 είναι δανεικοί σχεδόν δωρεάν μάλλον, Αράζ, Αντούνιες και Πόγκασιτς. Συνεπώς δεν είναι τόσο χάλια αυτό που έγινε. Τώρα εξαρτάται και από τον προπονητή πως θα το χειριστεί. Σίγουρα στο τελευταίο τέταρτο αν κοιτάξει τον πάγκο του και έχει τον Αντούνιες με τη διεθνή εμπειρία και τον Κούρο με τη μηδενική εμπειρία και θέλει να κάνει αλλαγή μήπως και κερδίσει το ματς, είναι λογικό μάλλον να βάλει τον έμπειρο...

Panos είπε...

Φίλε ΑμανΑΜ επειδή συνεχίζεται -από συγκεκριμένους κύκλους- η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας και δυστυχώς πέφτουν θύμα αυτής της διαστρέβλωσης και φίλοι του Συλλόγου με καλές προθέσεις όπως εσύ, θα ήθελα να σου επισημάνω το εξής:

Ο Προϋπολογισμός του Τμήματος Πόλο, τον οποίο κατέθεσε (με μεγάλη καθυστέρηση) η διοίκηση Βεντούρη είναι 95.000€.
Επί αυτού του Προϋπολογισμού η διοίκηση Τσάβαλου έχει δώσει στο Τμήμα 80.000€. Δηλαδή έχει αποδοθεί στους αθλητές πλέον του 80%, ενώ η σεζόν είναι ακόμη στη μέση.
Σημείωσε ότι οι προϋπολογισμοί κατατίθενται στον Σύλλογο επίσημα και στην Νομαρχία (νύν Περιφέρεια) άρα είναι διαθέσιμοι σε όποιον θα ήθελε να τους δει.

Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται -προφανώς- για να λειτουργήσει το Τμήμα είχαν πει ότι θα τα βρουν από δικά τους χρήματα οι 'χρηματοδότες' μέσω χορηγών. Οι περίφημες χορηγίες που εδώ και 3 χρόνια όλο έρχονται και το μόνο που κάνουν είναι να βυθίζουν το Σύλλογο ακόμα πιο βαθειά στα χρέη. Διότι βεβαίως επειδή ποτέ δεν έβαλε κανείς το χέρι στην τσέπη και κανείς χορηγός δεν εμφανίστηκε, όλα αυτά μεταφέρθηκαν ως σωρρευμένο χρέος του Πανιωνίου προς τους Αθλητές και τους προμηθευτές.

Ταυτόχρονα όμως αυτό το τμήμα συνέχιζε να πληρώνει έμμισθο μάνατζερ τον κ. Θεοδωρακόπουλο, κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στην περίοδο των 'παχιών αγελάδων' περασμένων διοικήσεων.

Αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση ήρθε να διορθώσει η νέα διοίκηση κάνοντας 3 κινήσεις που ήταν αναγκαίες ώστε να μην σκάσει αυτή η βραδυφλεγής βόμβα που έβαζε σε κίνδυνο την επιβίωση του Συλλόγου.
1ον απεμάκρυνε τον έμμισθο μάνατζερ
2ον Κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους (προπονητή και αθλητές) και τους ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση και ζήτησε τη βοήθεια τους στον εξορθολογισμό του μπάτζετ. Προς τιμήν τους κατάλαβαν τη σοβαρότητα της καταστάσεως και δέχτηκαν μειώσεις πολύ μεγάλου ύψους, προκειμένου να διατηρηθεί μια εξαιρετική και με μέλλον ομάδα.
3ον Πλησίασε όσους είχαν δεσμευτεί ότι θα φέρουν τις χορηγίες -επιπλέον του προϋπολογισμού- και ζήτησε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Όπως ήταν αναμενόμενο όχι μόνο δεν υπήρξε από μέρους τους καμια τήρηση των υπεσχημένων (όπως δεν είχε υπάρξει τα τελευταία 3 χρόνια)

Παρ' όλα αυτά η διοίκηση πλήρωσε τους 2 πρώτους μισθούς στο ακέραιο και δεσμεύτηκε να πληρώσει τα υπόλοιπα στο ύψος των μειώσεων που δέχτηκαν οι αθλητές μας.
Η αποχή ήρθε μια εβδομάδα μετά την μη τήρηση πληρωμής του 3ου μισθού!

Εάν όλα αυτά σου φαίνονται ως απόπειρα να διαλυθεί το τμήμα τότε φαίνεται ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για τις συνθήκες.

Στη διάθεση σου για κάθε διευκρίνηση

Πάνος Τσελέντης

amanAM είπε...

Πάνο, κατ αρχάς ευχαριστώ για την ενημέρωση, προσωπικά αλλά και εκ μέρους όποιων φιλάθλων και οπαδών του Πανιωνίου διαβάζουν όσα γράφω και όσα με προβληματίζουν, καθώς πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που προβληματίζεται.

Περί τα τέλη του Οκτώβρη ή αρχές Νοέμβρη, βρέθηκα προσωπικά σε μια συνάντηση για το μέλλον του τμήματος του πόλο. Σε εκείνη την συνάντηση παρευρέθηκαν ο κύριος Τσάβαλος, ο Κώστας ο polykos, ο έφορος του τμήματος, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, και κάποιοι φίλοι του αθλήματος και της ομάδας, που άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο όπως και όσο μπορούμε βοηθήσαμε και βοηθάμε την ομάδα.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες του τι συζητήθηκε και τι δήλωσε ο καθένας, αλλά θα αναφερθώ μόνο στο οικονομικό κομμάτι, όπως αναφέρθηκε τότε.

Πως επισήμως στον ουδέποτε εγκριθέντα προϋπολογισμό το μπάτζετ (μισθοί κλπ) όντως ήταν 85 με 90 χιλιάρικα (απόσο θυμάμαι), αλλά στην πραγματικότητα μισθοί κλπ ήταν 210 χιλιάρικα + τα λειτουργικά έξοδα (μετακινήσεις, συμμετοχές σε προκριματικά τουρνουά, κλπ) το σύνολο έφτανε στα 300 χιλιάρικα.

Τότε ετέθη θέμα να βρούμε ο καθένας όπως μπορεί κάποιες χορηγίες, που φυσικά θα ερχόντουσαν (εφ όσον τις βρίσκαμε) με τον νέο χρόνο, αφού ακόμα κι αν βρισκόταν χορηγός προφανώς θα έδινε ένα κονδύλι με το νέο χρόνο.

Δεν ξέρω εάν και παλιότερα είχαν γίνει ανάλογες συζητήσεις, προφανώς και θα έγιναν αφού πάντα κάποια χορηγία θα ήταν οικονομικό βάλσαμο ανεξαρτήτως εποχής.

Όμως το ποσό των προϋπολογισθέντων εξόδων, ουσιαστικά δεν αρκούν ούτε για τα έξοδα μετακινήσεων και τα υπόλοιπα λειτουργικά του τμήματος, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν μισθοδοσία προπονητή και παικτών, όσο πετσοκομμένη κι αν είναι.

Ο εξορθολογισμός του μπάτζετ λοιπόν, δεν είναι και δεν μπορεί να είναι το όριο των 95 χιλιάδων στο οποίο αναφέρεσαι, αλλά οι 500 χιλιάδες που έγιναν 300 και να μειωθούν κι άλλο στις 200 με 250 χιλιάδες. Εκτός κι αν όντως η απόφαση σας είναι να διαλυθεί η ομάδα και να πέφτει κατηγορίες μέχρι να βρει την ισορροπία της στα τοπικά ή στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Αφού προφανώς έχεις υπ όψιν σου τον μη εγκριθέντα προϋπολογισμό της διοίκησης Βεντούρη, κι αφού αυτόν εφαρμόζετε κατά τα λεγόμενα σου, σε παρακαλώ ανάλυσε μου από αυτό το ποσό, πόσα είναι οι μισθοί των παικτών, πόσα του προπονητή, πόσα τα έξοδα μετακινήσεων και διαμονής της ομάδας στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και στα Ελληνικά εκτός έδρας, κλπ. Για να δούμε με αυτό το μπάτζετ, που στοχεύει η ομάδα αυτή.

Για τον έμμισθο μάνατζερ που αναφέρεσαι δεν γνωρίζω εάν όντως ανταμειβότανε, αλλά για τον παραιτηθέντα Έφορο που σε πηγαδάκια άκουσα ότι φέρεται να αμειβόταν δεν μπορώ να το πιστέψω καθότι τον γνώρισα προσωπικά τον άνθρωπο αυτό και είπε κατ επανάληψιν πως δεν έπαιρνε αμοιβή.

Μάλιστα επειδή προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, και τον βρήκα, μου υποσχέθηκε πως θα ετοιμάσει μια επιστολή με τα πραγματικά γεγονότα και θα την δημοσιοποιήσω για να μάθουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις θέσεις του.

με εκτίμηση

Αντώνης Μάγγος
απλό μέλος του Ερασιτέχνη

ζαμπονοτυρόπιτας είπε...

Μπορεί κάποιος με σοβαρότητα, να μου εξηγήσει για ποιο λόγο πρέπει να πληρώνουμε κερατιάτικα για το άθλημα του πόλο??? Μόνο το ποδόσφαιρο μας ενδιαφέρει χεστήκαμε για τα άλλα αθλήματα καλύτερα να αφανιστούν για να έχουμε μια δυνατή ΠΑΕ. Κράχτης είναι μόνο η μπάλα ξυπνάτε!! Αυτά τα αθλήματα είναι για τα ψώνια, που νομίζουν ότι τα παιδιά τους θα γίνουν με το ζόρι αθλητές!

IWN1998 είπε...

Κάποιοι νομίζουν ότι οι απόψεις τους εκπροσωπούν τους πάντες, ότι αυτά που πιστεύουν που οι ίδιοι πιστεύουν είναι γενικές απαιτήσεις. Και παράλληλα νομίζουν, έχουν την αυταπάτη ότι αν διαλυθεί το πόλο, η διοίκηση θα φροντίσει καλύτερα το ποδόσφαιρό και την ΠΑΕ. Καλό θα ήταν επίσης να διαβάσουν την ιστορία του συλλόγου και στη Σμύρνη και στην Αθήνα, που καθόλου δεν ξεκίναγε και τελείωνε στο ποδόσφαιρο.