Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

o γάιδαρος του Χότζα

Απαρηγόρητος ήταν ο Χότζας, όταν ψόφησε ο γάιδαρος του, πάνω που τον έμαθε να μην τρώει καθόλου! Έψαχνε να βρει τι πήγε στραβά και δεν μπορούσε να το χωνέψει... 

Οι πολίστες του Πανιωνίου, πριν ψοφήσουν κι αυτοί σαν τον γάιδαρο του Χότζα, αποφάσισαν να μην κατέβουν στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στις 8:30 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Αρχικά τους υποσχέθηκαν κάποιες αποδοχές, που κουρεύτηκαν ποικιλοτρόπως, και τελικά αποδέχτηκαν να συνεχίσουν να παίζουν με πολύ λιγότερα. Την ώρα που είχαν επιτυχίες, κάποιοι έτρωγαν το καπέλο τους σαν τον Ρόμπραξ, τον ορκισμένο εχθρό του Σκρουτζ. 

Η διάλυση του τμήματος του πόλο έχει ξεκινήσει φανερά εδώ και 1 μήνα τουλάχιστον, αλλά το όλο πρόβλημα δρομολογήθηκε με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, τώρα πια ο κάθε απίθανος κομπογιαννίτης μάγος κάνει το κουμάντο στο τμήμα που μας έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι γκρίνιαζαν πως ο Πανιώνιος είχε χάσει την ταυτότητα του και πως έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Εάν η ταυτότητα μας είναι να φυτοζωούμε, να παλεύουμε για την σωτηρία, να είμαστε καρπαζοεισπράχτορες και να μην βλέπουμε ποτέ άσπρη μέρα, ούτε καν όταν χιονίζει..., ε τότε αυτοί που έχουν επιδοθεί στην επαναπανιωνιοποίηση του τμήματος του πόλο έχουν βάλει το τμήμα σε καλό δρόμο. Συγχαρητήρια. 

Εξακολουθώ να απορώ: Αφού δεν έχουμε φράγκο να δώσουμε, ούτε καν για έναντι επί των κουτσουρεμένων οφειλομένων μισθών των παικτών, τις μεταγραφές τι τις θέλουμε? Με τι θα τους πληρώσουμε τους νέους παίκτες? 

Κάποιοι άνθρωποι που έχουμε ήδη βοηθήσει το τμήμα αυτό του Πανιωνίου, έχουμε μαζέψει αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών, για να μαζευτούν 50Χ70,00=3.500,00 € ζεστά και μετρητά, αλλά... παίζει το κρυφτούλι η διοίκηση και δεν μπορούμε να συναντηθούμε για να συζητήσουμε. Αρνήθηκαν πρόταση χορηγίας, γιατί δεν ήθελαν να ξοδέψουν τα χρήματα της χορηγίας για την ομάδα του πόλο, αλλά με τα χρήματα αυτά ήθελαν να κλείσουν άλλες τρύπες!!!
Τις τελευταίες ημέρες, η ανοιχτή πισίνα του Άγιου Ανδρέα είναι κρύα, γιατί παρόλο που δουλεύει ασταμάτητα ο λέβητας, δεν προλαβαίνει να διατηρήσει την θερμοκρασία του νερού λόγω του κρύου που επικρατεί. Τα παιδιά κρυώνουν, κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή να αρρωστήσουν, σε τμήματα που έχουν 70 και 80 παιδιά, δεν έκαναν προπόνηση ούτε 10 παιδιά. Πόση σπατάλη φυσικού αερίου γίνεται (ενώ συγχρόνως τα παιδιά δεν εμφανίζονται πια στις προπονήσεις), ενώ με μια γαμοκουβέρτα θα κάναμε και οικονομία, και θα είχαμε το τμήμα γεμάτο παιδάκια? 

Ξέρω έναν πλανόδιο μουσικό, που θα αναλάμβανε ευχαρίστως την αναδιοργάνωση του τμήματος πόλο του Πανιωνίου. Βασικό προσόν του, είναι πως ξέρει από κρύο. Μην το χάσετε το κελεπούρι, μπορώ να σας στείλω άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας του... την γωνία που συχνάζει!!! Σε περίπτωση ανάγκης, μπορεί να αναλάβει και χρέη προπονητή!!!

Γι αυτήν την ομάδα, χύθηκε αίμα για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Ο Πανιώνιος στο πόλο ανήκει στην ελιτ της Ελλάδας, και τώρα κάποιοι ονειρεύονται να τον καταντήσουν ομάδα βήτα Εθνικής. 

Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όσους ενδιαφερόμαστε για το τμήμα και το άθλημα, τώρα πια έφτασε και στον τύπο: http://www.onsports.gr/ 
Οι παίκτες, παρά την ξέφρενη πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, δεν έχουν λάβει κάποια οικονομική αμοιβή από τους διοικούντες τη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα.. όρια τους.
Η πρώτη σκέψη των παικτών είναι να απέχουν από την αυριανή εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό (8.30 μ.μ., Νέα Σμύρνη) εκτός κι αν πάρουν έναν μισθό. «Έχουμε κάνει αρκετή υπομονή από πέρσι. Κάποιοι παίκτες μείναμε στον Πανιώνιο γιατί πιστέψαμε στις υποσχέσεις που μας έδωσε η προηγούμενη διοίκηση. Το 2012 ξεκίνησε με υποσχέσεις, με μία μείωση συμβολαίου 40% ενώ μας έδωσαν ημερομηνίες στις οποίες θα καταβληθούν τα χρήματά μας. Έχουν περάσει δέκα ημέρες από τότε και δεν έχουμε πάρει χρήματα. Πλέον, το θέμα είναι βιοποριστικό», δήλωσε ο αρχηγός του Πανιωνίου Παναγιώτης Παπαδόγκωνας.
Σχετικά με την απόφαση των παικτών για τον αυριανό αγώνα, δήλωσε: «Το έχουμε πάρει απόφαση, αύριο δεν κατεβαίνουμε. Αν μας δώσουν τον πρώτο μισθό που μας χρωστάνε, θα αγωνιστούμε κανονικά μέχρι τις 15, οπότε θα πρέπει να μπει και ο δεύτερος μισθός. Ειδάλλως θα συνεχίσουμε κανονικά την αποχή».
«Δεν νομίζω ότι μας αξίζει τέτοια αντιμετώπιση. Κάποιοι παίκτες αρνήθηκαν προτάσεις από άλλες ομάδες στην αρχή της σεζόν. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο αλλά να μας δώσουν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί και δεν τηρήθηκαν».

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, τώρα σκάνε στην επιφάνεια και χρέη προς τον Ρεκόμπα. Όταν έκανα κριτική στον κύριο Τσακίρη, είχε παρεξηγηθεί μαζί μου. Σχολίαζε πως ήμουνα άδικος, πως κατηγορούσα χωρίς στοιχεία, πως αυτά που έγραφα ήταν αυθαίρετα. Είχε πει πως κι αυτός θα μπορούσε να με κατηγορήσει ότι πιστεύει πως εγώ κάνω πιάτσα στην Συγγρού...
Πράγματι ούτε στοιχεία είχα, ούτε γνώση. Έβλεπα όμως ένα νεόπλουτο κακομαθημένο να ψάχνει την μαγκιά που δεν διέθετε παριστάνοντας τον Πανιώνιο ευεργέτη, χρεώνοντας την ομάδα με βαρίδια που με μαθηματική ακρίβεια θα την βούλιαζε. Πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιός είσαι, λέει ο σοφός λαός, και η λαϊκή σοφία δυστυχώς επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά.

Τώρα, τρεχάτε ποδαράκια μας, πριν σας χέσει ο κώλος. Αυτή είναι η παροιμία που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όσοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά γι αυτό το ιστορικό σωματείο της γειτονιάς μας που αγαπήσαμε. 

1 σχόλιο:

amanAM είπε...

Ο Βασίλης στο δικό του μπλογκ, κάνει επίσης αναφορά στο θέμα. (http://fermionsandbosons.blogspot.com/2012/02/blog-post.html)

Δεν το είχα προσέξει, αλλά τώρα που το διάβασα χαίρομαι που χωρίς την παραμικρή επικοινωνία ή συνεννόηση, λίγο πολύ λέμε τα ίδια. Προφανώς από διαφορετικές πηγές πληροφόρησης και έχοντας ο καθένας τις δικές του παραστάσεις, έχουμε μάθει ακριβώς τα ίδια.

-------

Οι άνθρωποι είναι αστείοι: Αρνήθηκαν έμπειρο προπονητή που ήδη εργάζεται στις υποδομές με επιπλέον 300 ευρώ τον μήνα θα αναλάμβανε και την γυναικεία ομάδα, αυτοί επέλεξαν με άγνωστα κριτήρια προπονητή που στοιχίζει 1200 ευρώ τον μήνα.

Από αυτό και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πόσο βαθειά νυχτωμένοι και αποπροσανατολισμένοι είναι αυτοί που αποφασίζουν.

Έχουν βάλει ένα απλό μέλος του Πανιωνίου, με παρελθόν, να ενεργεί ως ο απόλυτος άρχοντας του τμήματος. Ο άνθρωπος αυτός ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει τον Πανιώνιο σε χαμηλότερες κατηγορίες, επικαλούμενος την οικονομική εξυγίανση. Τα έχει πει κατ επανάληψιν, τον έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά.

Όλοι θέλουμε την οικονομική εξυγίανση, αλλά κανένας μας δεν θέλει την διάλυση και την απαξίωση της ομάδας. Ο εν λόγω κύριος, αντί να προσβάλλει και να αντιπαρατίθεται με τους απλήρωτους παίκτες που αποδέχτηκαν τις μειώσεις των συμφωνηθέντων αποδοχών τους (αλά παρόλα αυτά δεν πήρανε δεκάρα), θα έπρεπε να σκάψει ένα λαγούμι και να κρυφτεί, γιατί ακούγεται πως κάποιοι ήδη τον ψάχνουν...

Σήμερα-αύριο αναμένεται μακελειό στο κολυμβητήριο.

Ας ελπίσουμε πως έστω και την τελευταία στιγμή, κάτι θα γίνει...
Κάλλιο αργά, παρά αργότερα.