Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

διαρκείας πολυτέκνων

Ανακοίνωση για τα διαρκείας των πολυτέκνων εξέδωσε ο Πανιώνιος με σκοπό να ενημερώσει τους φίλους της. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει μείωση της τάξης του 20% σε κάθε μέλος. Παράλληλα υπάρχει και χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Πολυτέκνων Αθήνας, κ. Ηλιόπουλο.

«Με την επίδειξη της κάρτας πολυτέκνου, μείον 20% σε κάθε μέλος. Ελάχιστα μέλη: πέντε (5). Ισχύει η επιπρόσθετη έκπτωση για τις γυναίκες, τα παιδιά κάτω των 15 ετών, τους φοιτητές και συνταξιούχους της οικογένειας.

Θύρα /Ενήλικος /Γυναικείο /Παιδί /Φοιτητής /Συνταξιούχος

2 €120 €100 €20 €100 €100

4 €240 €192 €40 €192 €192

7 €240 €192 €40 €192 €192

Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ παραθέτει τον σύντομο χαιρετισμό του κ. Ηλιόπουλου, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Πολυτέκνων Αθήνας:

«Eυχαριστούμε για το ενδιαφέρον της ΠΑΕ Πανιωνίου προς τις πολύτεκνες οικογένειες.
Διακρίνουμε ότι ο Πανιώνιος καταβάλει προσπάθειες να προσελκύσει πραγματικούς φιλάθλους στα γήπεδα και να προάγει το αθλητικό πνέυμα μέσα από τα τμήματα υποδομής των τμημάτων που έχει.
Θα θέλαμε να γνωρίζετε και να μεταφέρετε στη Διοίκηση του Σωματείου ότι στην προσπάθεια αυτή, ως Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, θα είμαστε αρωγοί όποτε χρειασθεί, για να σταματήσει επιτέλους όλη αυτή η ασχήμια που ντροπιάζει όλους μας».
 
Σχόλιο: Σε πολύ καλή κατεύθυνση τέτοιες εκπτώσεις, απλώς να πω πως η μέση Ελληνική πολύτεκνη οικογένεια, συνήθως έχει σοβαρό πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης, και τα 400-500 ευρώ τον χρόνο για το σύνολο της οικογένειας, στην πιο φθηνή θύρα (την 2), δύσκολα θα τα διαθέσει. Εγώ ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, αλλά δόξα τον Θεό, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα (προς το παρόν τουλάχιστον, αφού ποτέ δεν ξέρεις...). Δεν το λέω για εμένα, μάλιστα θα ζητούσα την εξαίρεση μου από αυτό μιας και είμαι αυτός που το προτείνει, αλλά θα πρότεινα να κατέβει κι άλλο η τιμή του πολυτεκνικού εισητηρίου. 4-5 παιδιά με τους γονείς τους, θα ήταν η καλύτερη υποθήκη για το μέλλον των Πανιωνίων φιλάθλων. Θα πρότεινα η τιμή του πολυτεκνικού εισητηρίου να είναι στο ύψος της τιμής των μεταναστών, ειδικά στην θύρα 2. Την δικιά μου έκπτωση που ήδη πήρα, θα ήθελα να την διαθέσω σε μετοχές.

o Αμπάρης, μας κακόπεφτε εμάς?

Έτοιμος να καθήσει και πάλι κάτω από τα δοκάρια είναι ο Γιώργος Αμπάρης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λάρισα για τα επόμενα δύο χρόνια. http://www.sport-fm.gr/article/280705

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

κακοήθεις και κακοπροαίρετοι!

Θέλω να καταγγείλω πως υπάρχουν ορισμένοι κακοήθεις και κακοπροαίρετοι οπαδοί του Πανιωνίου, και μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών, υποδύονται τους μπλόγκερ, για να σπιλώσουν τις υπολήψεις των συνανθρώπων τους!

Και για να μην καταγγέλλω γενικά και αόριστα, ένας τέτοιος κακοήθης, είναι ο Ζούρης!!!
Και θα αποδείξω την κακοήθεια του, με την πιο κάτω φωτογραφία του, που ξεδιάντροπα ανάρτησε στο μπλογκ του, και με το ικανό μάτι μου εντόπισα αμέσως.

Η πρώτη φωτογραφία είναι όπως εμφανίζεται στο μπλογκ του, ενώ η δεύτερη, είναι όπως θα έπρεπε να εμφανίζεται!!!




...ότι και να πω θα είναι λίγο, καλύτερα να σιωπήσω και να τον αφήσω στην κρίση σας!!! Φτού σου Ζούρη, που πήγε το μαλλί μου στην πρώτη φωτογραφία?

Κιντής, ο αρχοντας των δακτυλιδιών...

Στη διοίκηση του Πανιωνίου πέταξε το μπαλάκι αναφορικά με το μέλλον του ο Γιάννης Μανιάτης στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να πάρει μεταγραφή, ο αρχηγός των «κυανέρυθρων» απάντησε: «Ρωτήστε τον κύριο Κιντή και τον κύριο Τσακίρη. Εγώ είμαι παίκτης του Πανιωνίου και έχω συμβόλαιο για τρία ακόμη χρόνια».

Όσο για την ερχόμενη σεζόν και τους στόχους του Πανιωνίου, είπε: «Δεν μπορούμε ακόμη να οριοθετήσουμε τους στόχους για την επόμενη περίοδο, γιατί δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει το ρόστερ».



Ο Μίκαελ Στόρε κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα παραχωρηθούν οι Μπενάρ Κουμορτζί και Γιάννης Μανιάτης. «Όταν υπάρχουν καλοί παίκτες σε μια ομάδα πάντα υπάρχει φημολογία. Εγώ τους υπολογίζω κανονικά», ανέφερε ο Σουηδός τεχνικός, ενώ για το δανεισμό του Εστογιανόφ στην Πενιαρόλ είπε: «Είναι απόφαση της διοίκησης».

Παράλληλα προανήγγειλε ενίσχυση: «Νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Κοιτάμε οργανωτικά θέματα και παίκτες. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε διάφορους ποδοσφαιριστές για να δούμε αν θα ενισχυθούμε κι άλλο», τόνισε.

Για την απόκτηση του Βασίλη Σκούρτη (ο οποίος πρόλαβε να είναι παρών) ανέφερε πως «… είναι ένας μικρός σε ηλικία και ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής», ενώ για τους Ρικάρντο Βαζ Τε και Ντράγκαν Πάλιτς, που ήταν παρόντες στην «πρώτη» ανέφερε πως «… είναι παίκτες με επιθετικές αρετές, που μπορούν να παίξουν στα πλάγια και θα μας βοηθήσουν».

Αδικαιολογήτως απών ήταν ο Σίτο Ριέρα (οπαδοί φώναζαν χαρακτηριστικά «Πού είναι ο Ριέρα»), χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό αν θα τιμωρηθεί. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο Ισπανός επιθετικός να κληθεί σε απολογία. Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση αποπομπής του παίκτη. «Δεν υπάρχει θέμα, θα είναι μαζί μας κανονικά», τόνισε ο Μίκαελ Στόρε. Από την πρώτη προπόνηση απουσίαζε και ο Μπόσκο Μπάλαμπαν, ωστόσο έχει εξασφαλίσει άδεια από τη διοίκηση


....μονοετούς δανεισμού του Ουρουγουανού εξτρέμ από τον Πανιώνιο και εκείνος μιλώντας στη «SportDay» πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση.

«Είμαι ενήμερος για την πρόταση. Ο Πανιώνιος, όμως, είναι αυτός που θα αποφασίσει από τη στιγμή που έχω συμβόλαιο μαζί του. Για μένα αποτελεί δέλεαρ η Πενιαρόλ», τόνισε ο 27χρονος άσος. 


 Σχόλιο: Την ώρα που ο κύριος μέτοχος (=ιδιοκτήτης της ΠΑΕ) "απολαμβάνει" τις συζητήσεις σαν απλός οπαδός, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα λες και είναι αμέτοχος,  ο "άρχοντας των δακτυλιδιών" κύριος Κιντής κάνει προσθέσεις και αφαιρέσεις στα λογιστικά βιβλία, του  για να καταλήξει στην ομάδα που θα παρατάξει ο Πανιώνιος την νέα σεζόν. Ο κύριος μέτοχος θεωρεί τον εαυτό του Πόντιο Πιλάτο, νίπτει τας χείρας του, αναμένοντας να καταλάβουμε μια από τις θέσεις που θα οδηγούν στην Ευρώπη, με την ομάδα που χτίζει (και γκρεμίζει) ο Κιντής.

Άραγε,  θα μπορέσουμε ποτέ να κρίνουμε τον Στόρε σαν προπονητή, εάν ο άνθρωπος αυτός δεν γνωρίζει  ποιούς παίκτες θα έχει στην διάθεση του, εάν δεν εξαρτάται από αυτόν ποιοί θα έρχονται, ποιοί μένουν και ποιοί θα φύγουν? 

Σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες Κιντή, ο ίδιος δεν θα είχε άποψη περί των μεταγραφών. Αυτό θα ήταν αρμοδιότητα του προπονητή. Κατά πως φαίνεται όμως, ο προπονητής δεν έχει ιδέα!
Το μπάτζετ είναι αυτό που κάνει κουμάντο, και το μπάτζετ είναι στα χέρια του Κιντή, σύμφωνα με όσα πρόσταξε ο Τσακίρης, ο δε Στόρε, είναι αυτός που αποδέχεται τις συνθήκες στις οποίες εργάζεται.

Άρα, μην προσπαθήσουν να ρίξουν ο κάθε ένας τις ευθύνες στους άλλους, η "αγία τριάδα" του Πανιωνίου είναι αδιαίρετη, ως προς τις ευθύνες της. Καλά θα κάνουν να πετύχουν σε όσα επιλέγουν να κάνουν, για να περνάμε όλη την χρονιά ευχάριστα απογεύματα, σε καλό κλίμα, όπως εχθές. Ο κόσμος έβραζε από ανησυχία, αλλά έδειξε το καλό του πρόσωπο. Ας ελπίσουμε πως μόνο αυτό θα βλέπουμε, όλο τον χρόνο.

          

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

πρώτη προπόνηση στην Ν Σμύρνη


Πρώτη προπόνηση στην Νέα Σμύρνη, σήμερα 28/6/2010.
Απόντες: ο Ριέρα και ο Μπάλαμπαν.

Παρόντες: Κούκετς, Τσότσαλιτς, Μανιάτης, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί, Μπουβάλ, Μάχο, Όμο, Μπουβάλ, Αναστασόπουλος, Γιόνσον, Λάτκα, Μπέλιτς, Σιόβας, Κοντοές.
Συνολικά ήταν 32 παίκτες, αλλά δεν πολλούς δεν τους αναγνώρισα καν.

Μεγάλος απών: Φαμπιάν Εστογιάνοφ.

Το κλίμα ήταν καλό, παρά την πικρία των οπαδών. Μπράβο σε όλους τους παριστάμενους, η συμπεριφορά τους ήταν άψογη, και τα συνθήματα έπεφτε το ένα μετά το άλλο. Πολύ ωραίο απόγευμα.

Ricardo Vaz Te, Dragan Paljic, Βασίλη Σκούρτη (Shkurtaj)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο «Απήλιον» η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας του Πανιωνίου. Οι ποδοσφαιριστές των κυανέρυθρων συγκεντρώθηκαν για μία πρώτη γνωριμία με το νέο τους προπονητή και τεχνικό τημ. Ακολούθησε περίπου 45’ προπόνηση, τρέξιμο κλπ . Απόντες ήταν δικαιολογημένα ο Μπάλαμπαν που ενημέρωσε για κάποιο οικογενειακό του πρόβλημα και αδικαιολόγητα ο Ριέρα που δεν είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του συλλόγου και αναμένεται να κληθεί σε απολογία.
Νέα πρόσωπα στην προπόνηση ήταν οι Ricardo Vaz Te και Dragan Paljic. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση του Πανιωνίου και αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας, οπότε και θα ανακοινωθούν επίσημα. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Βασίλη Σκούρτη (Shkurtaj).
Και οι 3 ποδοσφαιριστές θα δώσουν το παρών στη σημερινή επίσημη «πρώτη» του συλλόγου, η οποία πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Σχόλιο: Να υποψιαστώ ότι αρχίσανε τα όργανα για τον Ριέρα? Θα τον ξαναδούμε άραγε?
Καλώς τους όσους έρθουν, ας ελπίσουμε να περπατάνε, να είναι γεροί, να έχουν πόδια και χέρια....

Υπερβολικές οι αντιδράσεις

Τελικά, ο καθένας βλέπει ότι εκείνον τον βολεύει... και το υποστηρίζει μέχρι τελικής πτώσης...
Αυτό που γράφεται στην ιστορία είναι το τελικό αποτέλεσμα, όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα!
 



Η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή (όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ντοκουμέντο), η δε απόφαση για την δωρεάν δανεισμό του Εστογιάνοφ, ήταν απόφαση τελευταίας στιγμής, εξ αιτίας της πρότασης που έπεσε στα γραφεία της ΠΑΕ σαν κεραυνός εν αιθρία.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

σκέψεις και προβληματισμοί

Μηρυκάζοντας τις αρχικές εξαγγελίες Κιντή, καταλήγω στο συμπέρασμα πως όλα αυτά που συμβαίνουν τα είχε προβλέψει.
Έχωσε σάλτσα, πήγε μέσω Θήβας, αλλά τα είχε πει όλα:
  • Πως θα τον βρίζουμε νύχτα μέρα...
  • Πως θα διαλύσει την ομάδα, και θα αδειάσει το γήπεδο...
  • Πως μέχρι τον Δεκέμβρη, δεν θα δούμε μπάλα και θα παίζουμε απωθητικό ποδόσφαιρο...
  • Πως θα θέλουμε να τον σταυρώσουμε...
  • Πως θα πουλήσει όποιον μπορεί, θα μαζέψει φράγκα, θα μας στενοχωρήσει με τις πωλήσεις όσων παικτών αξίζουν κάτι...
Μέχρι στιγμής, ενεργεί βάσει πλάνου και προβλέψεων!

Στο μόνο που είπε ψέμματα, είναι πως δεν θα φεύγουν πάνω από 5 παίκες την σεζόν. Ίσως τους δανεικούς που είχαμε δεν τους θεωρεί παίκτες μας, αλλά είναι ψέμματα, αφού κλονίζεται ο ιστός της ομάδας με περισσότερες των 5 αποχωρήσεων ανά μεταγραφική περίοδο, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα.

Ο λόγος που δεν έχουν προσπαθήσει με τα διαρκείας, είναι πως σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κιντή, μετά τον Δεκέμβρη θα έρθουν τα αποτελέσματα και το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, και τότε... θα πληρώνουμε ακριβότερο εισιτήριο για να δούμε την ομάδα μας. Και σε αυτό λοιπόν, προς το παρόν είναι συνεπής. Ποιός θέλει να αγοράσει διαρκείας, έτσι όπως πάει το πράγμα?

Είπε πως θα φτιάξει μια ομάδα με άσημους, με νεαρούς, με άγνωστους, που θα δουλεύουν σαν μηχανάκια στο γήπεδο, και με άριστη φυσική κατάσταση, θα ξεπεράσουν την όποια έλλειψη ταλέντου ή εμπειρίας... Να δω τον Σιόβα να τρέχει, και τι στον κόσμο!

Εάν λοιπόν, πιστεύει στο σχέδιο του, γιατί να μην σκέφτεται και το ένα γήπεδο προδιαγραφών Τσάμπιονς ληγκ? Σε 2-3 χρόνια, εκεί θα παίζουμε, εάν δεν μας πεθάνουν πρώτα!!!

Δεν βρίσκω ασυνέπεια προς το παρόν, μονάχα στον αριθμό των αποχωρήσεων του βγάζω κίτρινη κάρτα του Κιντή.

Το ότι ούτε εγώ τον πιστεύω, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά... ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ο Κιντής θα πρέπει να μας αποδείξει στην πράξη ότι το σχέδιο του πάει καλά.

Εάν πετύχει, δεν θα τον κάνω Θεό, θα έχει κάνει απλώς την δουλειά για την οποία προσελήφθη, εάν αποτύχει, ο Θεός βοηθός...

Κάποιοι λένε πως... καλύτερα να κρατούσαμε την περσινή ομάδα. Τι ζηλέψανε από αυτήν? Τον Κούμο να περιφέρεται εκνευριστικά άδικα, τον Φαμπιάν (όσο έπαιξε) να κάνει την ίδια προσποίηση και να χάνει την μπάλα, τον φιλότιμο Ριέρα να τρέχει απελπιστικά μόνος του, τον Μπάλαμπαν να περπατάει, και τον Τζαβέλα να κάνει γιόμες? Τον Σκούφαλη να σκύβει το κεφάλι του και να τρέχει μέχρι να χάσει την μπάλα, τον Νικολάου να μην μπορεί να κάνει πάσα στα 2 μέτρα? Τις γκέλες του Όμο ή τις εντός έδρας ήττες από Αστέρες, Λάρισες, Καβάλες, και τις ισοπαλίες με την ψυχή στο στόμα με τον Εργοτέλη, τον Ατρόμητο κλπ. 

Ο μόνος που πραγματικά θα μου λείψει, είναι ο Καστελιόνε, που ήταν βράχος στο κέντρο σαν ανασταλτικός μέσος. Θα μου λείψει και το γέλιο που μου προκαλούσε ο Σκούφαλης, και η τρελή ενέργεια που ακολουθούσε και μας άφηνε άφωνους. 

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε κάποια σοβαρή ομάδα, η ομάδα είχε τα χάλια της και έπρεπε να διαλυθεί, να χτιστεί κάτι καινούργιο σε υγιή βάση. Ας ελπίσουμε πως... αυτό κάνει ο Κιντής. Και πρέπει να στον στηρίξουμε, όσο κινείται σε αυτόν τον δρόμο.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά το σύνθημα:
η Σμύρνη είναι, ομάδα ιστορική, και όποιος δεν το ξέρει, να πάει να γαμηθεί!!

Το σύνθημα αυτό, δεν απευθύνεται μόνο στην διοίκηση και τον προπονητή, αλλά και σε όλους τους οπαδούς. Εάν σας ικανοποιεί ένας Πανιώνιος να φυτοζωεί στον πάτο της βαθμολογίας, ή να εξαρτάται από έναν πρόεδρο που θα βάζει λεφτά από την τσέπη του, θα ξεπλένει μαύρο χρήμα από κομπίνες, ή θα τα βρίσκει από κλοπές, τότε... την Δευτέρα όλοι μαζί να βρίσετε την ομάδα μας, και τις επιλογές της διοίκησης. Θέλετε να πουλάει παιχνίδια ο Πανιώνιος για να χρηματοδοτείται, ή να πουλάει παίκτες και να ξεφορτώνεται ακριβά συμβόλαια από λάθος επιλογές του παρελθόντος?

Εάν θέλετε έναν Πανιώνιο, οικονομικά υγιή, να μην εξαρτάται από τον κάθε πούστη αλλά να αυτοχρηματοδοτείται από τα έσοδα του, τότε... πρέπει να στηρίξουμε (προς το παρόν) τις επιλογές της σημερινής διοίκησης, και να ευχόμαστε να πετύχουν στο έργο τους, όσο δεν λοξοδρομούν από αυτόν.

 Εγώ είμαι αυτός που έκανα κριτική στον Τσακίρη, και θα το κάνω πάντα. Τον Κιντή δεν τον συμπαθώ, και δεν νομίζω ποτέ να τον συμπαθήσω. Αλλά μετά από δεύτερες σκέψεις, καταλήγω στο συμπέρασμα πως πάμε καλά, και άδικα φώναζα την προηγούμενη Κυριακή.

Δεν ξέρω τι θα σκέφτομαι αύριο, τι θα πιστεύω, πως θα βλέπω τα πράγματα, αλλά ακριβώς αυτό είναι ο λόγος που διατηρώ αυτό το μπλογκ. Για να γράφω τις εκάστοτε σκέψεις μου. Εάν δεν ήθελα να τις συζητάω, δεν θα επέτρεπα σχολιασμό, είμαι ανοιχτός στην συζήτηση ακριβώς για να βοηθιέμαι στην διαμόρφωση της δικιά μου άποψης. Εάν από σπόντα διαμορφώνεται και η άποψη άλλων, αυτό δεν είναι ο στόχος μου, ούτε το πρόβλημα μου. Μέσα από τον διάλογο, όπως διαμορφώνεται η δικιά μου άποψη, προφανώς θα διαμορφώνεται και όσων διαβάζουν και συμμετέχουν. Μια χαρά λοιπόν. Δίκαιο είναι.
Θεωρώ πολύ σημαντικό να γράφω ελεύθερα αυτό που νομίζω, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να λογαριάζω ποιος πιθανόν ενοχλείται από την εκάστοτε άποψη μου. Εάν αυτολογοκρινόμουνα, η ύπαρξη αυτού του μπλογκ δεν θα είχε το παραμικρό νόημα. Όποιος ενοχλείται, ας μην διαβάζει τι γράφει ένας τυχαίος φίλαθλος, στο προσωπικό του ημερολόγιο. Όποιος παρόλα αυτά θέλει, μπορεί να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, διαβάζοντας τα εκάστοτε παραληρήματα, ενός αναξιόπιστου μαλάκα, εμένα δηλαδή. Κι αυτό, χρήσιμο μπορεί να αποβεί.

Φιλάκια θερινά λοιπόν, και εις το επανακούειν!!!

ΥΓ. Να συμπληρώσω μονάχα πως... τώρα θεωρώ ότι πληρώνουμε, τις λάθος επιλογές και τις αλόγιστες σπατάλες του παρελθόντος. Ας ελπίσουμε πως το πάθημα έγινε μάθημα, και δεν θα κάνουμε τώρα κι άλλα λάθη, που θα προστεθούν σε αυτά του παρελθόντος.

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Κρίμα για τον Ηρακλή

Ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άδεια για το νέο πρωτάθλημα της Super League και πλέον κινείται στο μετεγγραφικό παζάρι, αφού έχει μείνει πίσω σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού του.

Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θέλει να δυναμώσει το «Γηραιό» σε όλες τις γραμμές και γι' αυτό εξετάζει τουλάχιστον έξι περιπτώσεις για την ώρα.

Πρώτος στη λίστα των «κυανόλευκων» είναι ο 24χρονος Τσέχος κεντρικός αμυντικός της Γιάμπλονετς, Γίρι Κρέιτσι, ενώ ακολουθεί και ο 30χρονος διεθνής Ιρλανδός στόπερ της Νόριτς, Γκάρι Ντόχερτι.

Οι δύο υψηλόσωμοι κεντρικοί αμυντικοί (1.90 ο πρώτος και 1.88 ο δεύτερος) έχουν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και απομένει να γίνουν οι τελικές επαφές και να υπογραφούν τα συμβόλαια.
Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλης εξετάζει τις περιπτώσεις των Σαϊτιώτη, Ταραλίδη, Φλαβίνιο και Επαλέ.

Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει την Τρίτη 29 Ιουνίου και το ραντεβού έχει οριστεί στις εγκαταστάσεις της Μίκρας. Η πρώτη προπόνηση θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου.

Τέλος, ο Ηρακλής συμφώνησε με τον Σλοβάκο τεχνικό Άντον Ντραγκούν, ο οποίος θα έχει ρόλο γυμναστή στην ομάδα.

 
Σχόλιο: Κρίμα για την ιστορική ομάδα της Θεσ/νίκης, τι είναι αυτό που έπαθε... Έχασε έναν παίκτη, τον Επστάιν, και ετοιμάζεται να πάρει 5-6 άλλους. Καμία σχέση με εμάς δηλαδή, που χάνουμε 7-8 παίκτες (προς το παρόν) για να πάρουμε έναν!!!
Τους βλέπω του χρόνου να πηγαίνουν κατά διαβόλου, με τέτοια μυαλά... Ενώ εμείς, έχουμε την διάκριση στο τσεπάκι μας. Με το πρόγραμμα Κιντή, ο κύριος μέτοχος θα εξοικονομήσει 3-4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά τα έχει για στραγάλια, αλλά... με μερικά εκατομμύρια περισσότερα στην τσέπη του κύριου μετόχου, θα είμαστε όλοι πιο χαρούμενοι στις εξέδρες βλέποντας την ομάδα μας.

ΥΓ. Εχθές (και καλά) έγινε η πρόταση από την Πενιαρόλ τέλος πάντων. Για να την δημοσίευσαν εχθές, σημαίνει πως κάποιοι υπεύθυνοι ενέκριναν την δημοσιοποίηση της πρότασης (που υποτίθεται ότι έγινε εχθές), διότι δεν ανακοινώνονται έτσι αυτά τα πράγματα... Άρα, κατόπιν κάποιας σκέψης, έκριναν σκόπιμο να εκδώσουν την χθεσινή ανακοίνωση.
Σήμερα, μετά από την σκέψη προφανώς να περιορίσουν τα έξοδα, αποφάσισαν να ενδώσουν στην πρόταση, και δημοσιοποίησαν την απόφαση τους... Αυτό σημαίνει πως μέσα σε λίγες ώρες, το σκέφτηκαν αρχικά, και εν συνεχεία τα βρήκαν με την Πενιαρόλ, συμφώνησαν τους όρους, τις επιμέρους λεπτομέρειες, κλπ γιατί... εάν απλώς έλεγαν ένα ναι κατ' αρχάς, δεν θα το δημοσιοποιούσαν μέχρι να βεβαιωθούν πως δεν θα στραβώσει κάτι στους όρους της συμφωνίας... Αυτά δεν γίνονται σε λίγες ώρες, αλλά τέλος πάντων!
Αφού σκόπευαν να δουλέψουν υπερωρίες για να ολοκληρώσουν την συμφωνία σε χρόνο ντε τε, ποιός ο λόγος της χθεσινής ανακοίνωσης? 
Η σκέψη περιορισμού των εξόδων, προέκυψε σήμερα? Δεν νομίζω.
Να ψυχολογήσουν αντιδράσεις? Ούτε αυτό το νομίζω.
Απλώς, οι διαπραγματεύσεις προφανώς κρατήσανε πολύ καιρό, σε σιγή ιχθύος, και όταν κατέληξαν σε συμφωνία, θέλησαν να το εμφανίσουν σαν απόφαση τελευταίας στιγμής... Για να μην φανεί πως από καιρό το ετοίμαζαν, και μας παραμύθιαζαν.


Ο Ριέρα υπάρχει? Ζει? Βρίσκεται στην Ελλάδα?



Μπράβο στην Ν Κορέα

Απέδειξε πως δίκαια προκρίθηκε εις βάρος της δικιάς Εθνικής Ομάδας, και όσοι την υποτίμησαν και την θεώρησαν εύκολο αντίπαλο (κατεβάζοντας μια ομάδα χαλαρή και με παίκτες ντεφορμέ ή και σε λάθος θέσεις), έκαναν τραγικό λάθος.

Η Ν Κορέα πάλεψε στα ίσα την Ουρουγουάη του Φορλάν και της παρέας του, είχε δοκάρι στο 0-0, βρέθηκε να χάνει με 1-0 μόλις στο 8ο λεπτό από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της και παιδαριώδη αντίδραση όλης της άμυνας της, αλλά τρέξανε οι παίκτες σαν τα σκυλιά, μαρκάρανε, παλέψανε, και τελικά καταφέρανε δίκαια να ισοφαρίσουν, την στριμώξανε την Ουρουγουάη για τα καλά, που χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Σουάρες (που είχε πετύχει και το πρώτο) στο 80ό λεπτό, νίκησε τελικά, παρά τις ευκαιρίες της Ν Κορέας να ισοφαρίσει ξανά.

Σε κάθε πρίπτωση, η Ν Κορέα δεν ήταν η ομαδούλα που περίμενε  να αντιμετωπίσει ο Ρεχάγκελ στην πρεμιέρα του Μουντιάλ.

τελικά, έφυγε και ο Φαμπιάν!!!

Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε το δανεισμό του Φαμπιάν Εστογιανόφ στην Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση αυτή πάρθηκε παρόλο που γνώριζαν ότι θα δυσαρεστούσε τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Υπαγορεύτηκε όμως από την ανάγκη να μειωθεί το ετήσιο έλλειμμα της εταιρείας, καλυπτόμενο πάντα από τον κύριο μέτοχο, από τα τεσσεράμισι περίπου εκατομμύρια ευρώ σε ενάμισι. 

Αντικειμενικά, εάν ο κύριος μέτοχος καλείτο να βάλει τεσσεράμισι εκατομμύρια από την τσέπη του, για να καλύπτονται οι ετήσιες υποχρεώσεις της ομάδας, είναι απόλυτα λογικό να πρέπει να μειωθούν τα έξοδα, και να βρεθούν τρόποι να αυξηθούν τα έσοδα της ομάδας.

Τώρα, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνονται σωστές κινήσεις, ώστε να εξυγιανθεί η λειτουργία της ΠΑΕ, να μην ξοδεύονται χρήματα σε "ανάπηρους" παίκτες, σε παίκτες που δεν προσφέρουν τίποτα, σε παίκτες που δεν ιδρώνουν, που δεν ματώνουν στο γήπεδο για κάθε δεκάρα που πληρώνονται, σε παίκτες που αξίζουν το 1/10 αυτού που πληρώσαμε. Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που προφανώς βρισκόμαστε, μας έχουν φέρει συνεχή λάθη του παρελθόντος, αλλά ας ελπίσουμε πως δεν είναι αργά για να βρεθούμε στον ίσιο δρόμο...

Εύχομαι και ελπίζω να αποδώσουν τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης, ώστε να υπάρξει στο μέλλον ένας οικονομικά βιώσιμος Πανιώνιος, που θα αυτοχρηματοδοτείται από τα έσοδα του, και μόνο από αυτά.
Έτσι, δεν θα είναι αναγκασμένος να βρίσκει σωτήρες, που θα βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, και μόλις βαρεθούνε ή κουραστούν να το κάνουν, να φτάνουμε στο χείλος της καταστροφής.

Εάν το πετύχει αυτό ο κύριος μέτοχος και η διοίκηση Κιντή, τότε θα έχει επιτελέσει ένα πάρα πολύ σημαντικό άθλο.

Ο Φαμπιάν θα μείνει πάντα στην καρδιά μας, και θα μας λείψει...

ο Φαμπιάν δεν θα φύγει δανεικός...


Λίγες μέρες μετά την επάνοδο του Φαμπιάν στην Ελλάδα, και μια μέρα πριν την δημοσίευση της συνέντευξης που έδωσε στον Π.Κ., ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ΠΑΕ, πως...
... η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ θα μελετήσει την πρόταση (να γίνει δανεισμός του Φαμπιάν στην Πενιαρόλ) και θα αποφασίσει επί αυτής τις επόμενες ημέρες!!!

Διαβάζοντας τα σχόλια και τις ανησυχίες των ιντερνετιστών, θα ήθελα να σας πω να μην ανησυχείτε άδικα. Δεν πρόκειται να πάει δανεικός ο Φαμπιάν στην Πενιαρόλ.

Εάν διαβάσετε προσεκτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ, θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει καμία εκδήλωση της βούλησης της ΠΑΕ και όσων τέλος πάντων παίρνουν αποφάσεις, αλλά απλώς ανακοινώνεται η πρόταση που (υποτίθεται ότι) της έγινε...

Κάποιοι πιστεύουν πως... βολιδοσκοπούν τις ενδεχόμενες αντιδράσεις. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.
Εάν τους ενδιέφεραν οι αντιδράσεις μας, θα είχαν ανησυχήσει ήδη για τις αντιδράσεις μας και σε άλλες αποφάσεις τους στο παρελθόν, και θα είχαν άλλη συμπεριφορά. Είδατε να ιδρώνει κανενός το αυτί, από τις αντιδράσεις μας τότε που ο Φερέρα μας οδηγούσε από το κακό στο χειρότερο? Ακόμα και σήμερα, ως καλό προπονητή - μαίτρ της τακτικής μας τον παρουσιάζουν! Εάν δεν έφευγε τελικά από μόνος του, ακόμα αυτόν θα είχαμε σαν προπονητή!

Άλλωστε γιατί να ιδρώσει το αυτί τους? Όταν κάποιος έχει βάλει κάμποσα εκατομμύρια από την τσέπη του, λίγο τον ενδιαφέρει οι αντιδράσεις όσων δεν έχουν βάλει ούτε ένα φράγκο. Όσο πιο σύντομα καταλάβουμε πως μας θεωρούν κάτι λιγότερο από το τίποτα, τόσο πιο γρήγορα θα βρεθούμε κοντά στην πραγματικότητα. Μιλάτε εσείς, οι Πανιώνιοι φίλαθλοι, που είσαστε μόνο 900 όσοι έχετε πάρει διαρκείας? Θέλουν να μιλάνε μόνο αυτοί, οι διοικήσεις της ΠΑΕ, που... (άντε να μην συνεχίσω καλύτερα)!!! Εάν μας τσουβαλιάζετε όλους τους φιλάθλους, να τσουβαλιαστείτε κι εσείς όσοι διοικήσατε και διοικείται την ΠΑΕ, να δούμε ποιός θα έπρεπε να ντρέπεται και ποιός όχι, ποιός θα έπρεπε να μιλάει και ποιός θα έπρεπε να κρύβεται!

Αλλά, ας επιστρέψω στο θέμα...

Όταν έγινε η χι ή η ψι πρόταση για τον Τζαβέλα, το ανακοίνωσαν? Όχι βέβαια!
Τυχαίο? Δεν νομίζω!
Επίσημα το ανακοίνωσαν μόνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Όταν αποφάσισαν την αποδέσμευση του Σκούφαλη, μέτρησαν τις αντιδράσεις μας πριν το κάνουν?
Δεν θυμάμαι να συνέβη κάτι τέτοιο...
Πριν διώξουν τον Ντάριο (τότε), τον Ρεκόμπα, τον έναν ή τον άλλον, πότε πήραν υπ όψιν τους το λαϊκό αίσθημα? Όσο κρατούσαν τον Φερέρα, τους ένοιαζε πως αντιδρούσαμε? Δεν το κατάλαβα να συνέβη κάτι τέτοιο.

Αυτήν την στιγμή, άραγε πρόταση υπάρχει μόνο για τον Φαμπιάν? Τις όποιες άλλες προτάσεις που προφανώς θα υπάρχουν, γιατί δεν τις ανακοινώνουν αντίστοιχα? Δεν είναι παράξενο, πως μόνο την είδηση της πρόστασης της Πενιαρόλ τελικά ανακοίνωσαν επίσημα?

Ο λόγος (της ανακοίνωσης) είναι απλός, κατά την γνώμη μου: Δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν να φύγει σαν δανεικός.
Εάν υπήρχε (ή υπάρχει) πρόθεση να το κάνουν, σιγά μην το ανακοίνωναν! Θα μας λέγανε πως έπαθε υποτροπή, θα μας λέγανε οτιδήποτε προκειμένου να παρουσιάσουν την φυγή του σαν επιτυχία!

Την Δευτέρα, στην πρώτη προπόνηση στην Ν Σμύρνη, κάτι θα πρέπει να παρουσιάσουν... Θέλησαν να κάνουν την πρώτη προπόνηση στο Κορωπί, αλλά προφανώς συνειδητοποίησαν πως θα ήταν ελάχιστοι όσοι θα πήγαιναν εκεί, και προφανώς αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα. Αλλά και στην Ν Σμύρνη ανησυχούν μην και πάλι έρθουν εντυπωσιακά λίγοι, και μάλιστα με κακή διάθεση, σίγουρα θα φοβούνται να μην πάρει η φιέστα άσχημη τροπή, άρα... χρειάζονται προφανώς κάποιο επικοινωνιακό τρυκ. Η παραμονή του Φαμπιάν θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο τρυκ για να υπάρξει σχετικά καλή διάθεση, και λιγότερη μουρμούρα. Να, εμείς σε δύσκολες εποχές, τον κρατήσαμε τον Φαμπιάν, δοξάστε μας!

Εγώ, το μόνο που θέλω να τους απαντήσω, είναι το γνωστό:

Η Σμύρνη είναι, ομάδα ιστορική,
και όποιος δεν το ξέρει, να πάει να γαμηθεί!

ΥΓ.  Σε μπογκ οργανωμένων οπαδών, υπάρχει ήδη μια σπόντα σχετικά με την πρόθεση να γίνει η πρώτη προπόνηση στο Κορωπί, και μάλιστα σε συνδιασμό με μπάρμπεκιου. Η πρόταση αυτή έγινε και υποστηρίχτηκε από τον ίδιο τον Τσακίρη, όχι από κανέναν άλλον.

Πράγματι, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε... Είμαστε Πανιώνιοι από παιδιά, και θα παραμείνουμε Πανιώνιοι μέχρι να πεθάνουμε.

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

πρόταση για Εστογιανοφ

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ενημερώνει τα κάτωθι:
Σήμερα ελήφθη πρόταση από την ομάδα της Ουρουγουάης Πενιαρόλ για μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή Φαμπιάν Εστογιάνοφ σε αυτήν. Η πρόταση αυτή αφορά μόνο το δανεισμό του ποδοσφαιριστή για ένα χρόνο, χωρίς καμία option αγοράς του από την Πενιαρόλ.
Η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ θα μελετήσει την πρόταση και θα αποφασίσει επί αυτής τις επόμενες ημέρες.
 

ο νέος μας τερματοφύλακας, Γιούργκεν Μάχο

Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιούργκεν Μάχο (Jürgen Macho). Ο διεθνής Αυστριακός τερματοφύλακας υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο ΓΣΣ ΠΑΕ.
Η καριέρα του Γιούργκεν Μάχο

1997/98  Vienna
1998/99  Vienna
1999/00  Vienna
2000/01  Sunderland
2001/02  Sunderland
2002/03  Sunderland
2003/04  Chelsea
2004/05  SK Rapid Wien - Kaiserslautern
2005/06  Kaiserslautern
2006/07  Kaiserslautern
2007/08  Kaiserslautern - ΑΕΚ
2008/09  AEK
2009/10  LASK

Αφιερωμένο εξαιρετικά


αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλους τους Σταύρους του κόσμου, καθώς και σε όσους τους χαιρετάνε σαν κυρ Σταύρους, και αφέντες τσουτσουλομύτες...

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ο Αφρουδάκης του μέλλοντος!

Πέρυσι "ανακαλύψαμε" κάποια καλοκαιρινά προγράμματα του Δήμου Αλίμου, στα οποία καταφέραμε να χωθούμε στην τρίτη περίοδο τους, γιατί είχαμε αργήσει να δηλώσουμε συμμετοχή.

Τέλος πάντων, επειδή τα παιδιά πέρασαν καταπληκτικά, τα στείλαμε και φέτος, φυσικά από την πρώτη περίοδο, που είναι 3 εβδομάδες, και ήδη διανύουμε την δεύτερη.

Τα παιδιά γνωρίζουν και έρχονται σε επαφή, με διάφορα αθλήματα.
Κάνουνε ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Μπάντμινκτον (!), τένις, βόλεϋ, πινγκ πονγκ, και διάφορα άλλα... Μέσα σε όλα τα άλλα, εχθές πήγανε τον 9χρονο γιό μου στο κολυμβητήριο του Αλίμου, και κάνανε πόλο.

Δεν ξέρω τι είδανε, τι έκανε ο πιτσιρικάς, ιδέα δεν έχω, αλλά... όταν πήγαμε να πάρουμε τα παιδιά στο τέλος των δραστηριοτήτων, η αρμόδια του Δήμου περί του κολυμβητηρίου άρχισε να κυνηγάει την γυναίκα μου...
Της είπε: Κυρία μου έχετε γιό, τον Αφρουδάκη του μέλλοντος!!!

Η γυναίκα μου, δεν γνώριζε τι εστί Αφρουδάκης, και φυσικά απόρησε...

Αλλά η υπεύθυνη του Δήμου, επέμεινε: 
Συγχαρητήρια για τον γιό σας, είναι καταπληκτικός φουνταριστός!!! Είναι το πιο ταλαντούχο παιδί που έχουμε δει ποτέ. Ο προπονητής σας περιμένει σήμερα το βράδυ στο κολυμβητήριο, στις 8 το βράδυ, να φέρετε το παιδί οπωσδήποτε.

Είχαμε εχθές κάποιες υποχρεώσεις, και η γυναίκα μου της εξήγησε πως δεν γίνεται να πάμε... Η τύπισα επέμεινε, κι όταν είδε και απόειδε ότι δεν πείθεται η γυναίκα μου, τότε συμβιβάστηκε να τον πάμε σήμερα... Ρωτήσαμε το παιδί, τι έκανε άραγε, ποιόν έσπασε στο ξύλο, τι ακριβώς συνέβη, αλλά το παιδί δεν κατάλαβε να έκανε κάτι σπουδαίο. Κάτι πασούλες τα βάλανε να κάνουν, κάποια μαρκαρίσματα (αλλά δεν έπνιξε κανέναν), δεν ξέρω, τι να πω!

Γενικά, είμαι αρκετά επιφυλακτικός με τον "πρωταθλητισμό", προτιμάω τα παιδιά μου να γυμνάζονται και να γουστάρουν αυτό που κάνουν, και όχι να υπερπροπονούνται...

Σήμερα, κατά πως φαίνεται θα πάμε στον Άλιμο στο πόλο, αλλά εάν μου ζητήσουν να τον γράψουμε, είμαι προβληματισμένος εάν θα πρέπει να τον γράψω εκεί, ή να πάω να μιλήσω στον Πανιώνιο?

Με προβληματίζει επίσης ότι σε 1-2 χρόνια, πιθανόν να μετακομίσω και να πάω αρκετά μακριά, και εάν το παιδί έχει πράγματι ταλέντο και θελήσει μετά να φύγει από τον Άλιμο ή τον Πανιώνιο, σιγά μην και του το επιτρέψουν, είμαι ο ίδιος θύμα αυτής της κατάστασης, όταν τον καιρό εκείνο έκανα στίβο, σχεδόν ούτε να με δούνε δεν θέλανε, αλλά... όταν έκανα έναν αξιοπρεπή χρόνο σε μια ημερίδα, αλλά μετά από λίγο καιρό ζήτησα να φύγω, δεν το συζητούσανε να μου δώσουν το δελτίο μου.

Βέβαια, εγώ το συζητούσα μόνος μου μαζί τους, ένα 17χρονο παιδί, ο πατέρας μου δεν μπορουσε, δεν προλάβαινε να ασχοληθεί. ΄Ετσι "αναγκάστηκα" να σταματήσω τον στίβο, γιατί τότε δεν βρήκα εγώ κάποια λύση.

Εάν γνωρίζει κάποιος τι να προσέξω, πως να κινθώ ώστε εάν αποδειχτεί πως όντως το παιδί έχει ταλέντο, αλλά θελήσουμε όντως να αλλάξουμε σύλλογο (και περιοχή), κλπ, να μην βρεθούμε σε προβλήματα.

Κάθε γνώμη (και σχετική εμπειρία) δεκτή. Μπορεί να μου φανεί πολύ χρήσιμη.

Κατά καιρούς, έχω ακούσει παράπονα για παιδικά τμήματα του Πανιωνίου, και στο ποδόσφαιρο και στο πόλο (κατά σύμπτωση), πως... σχηματίζονται κλίκες, πως κάποιοι έχουν μέσα, κάποιοι έχουν πιο φιλικές σχέσεις με τους προπονητές και τα παιδιά τους προωθούνται αλλιώς, μέχρι και ότι πέφτει ξύλο στα αποδυτήρια, κάποιοι πιο μάγκες πλακώνουν τους πιο νέους και κανένας δεν τολμάει να τα καταγγείλει, γιατί θα θεωρηθεί καρφί, θα χάσει κάθε ελπίδα να ενσωματωθεί στην ομάδα, άσε που και οι γονείς που τα ξέρουν, δεν μιλάνε, γιατί το παιδί τους δεν θέλει να γίνει "ρεζίλι" από τις παρεμβάσεις που θα κάνουν!!!

Εάν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, σίγουρα δεν θα συμβαίνουν μόνο στον Πανιώνιο, απλώς τυχαίνει να ξέρουν ορισμένοι γονείς ότι είμαι Πανιώνιος, και μου λένε τον πόνο τους. Κάποιος που πηγαίνει το παιδί του στην Βουλιαγμένη για παράδειγμα, γιατί να μου τα πει σ' εμένα?

Θα με ενδιέφερε λοιπόν να ξέρω επίσης, τι στάση πρέπει να ακολουθήσει ένας γονιός, που αντιλαμβάνεται (ή υποψιάζεται τέλος πάντων) τέτοια φαινόμενα?

 -----------

Η κοινωνία των παιδιών, είναι πολύ σκληρή. Έτσι κι αλλιώς.
Επίσης σε κάθε κοινωνική εκδήλωση,  αποτυπώνεται η ποιότητα του κοιωνικού ιστού. Δεν μου κάνει εντύπωση εάν ισχύουν τέτοια πράγματα, διότι με τα χάλια που έχει η κοινωνία μας, το να είναι υγειής ο τρόπος λειτουργίας των παιδικών τμημάτων των συλλόγων, θα ήταν εκπληκτικά παράξενο!

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σιγή ασυρμάτου

Μετά την συνάντηση των οργανωμένων με τον Κιντή, εχθές Δευτέρα 21/6, δεν μάθαμε εάν έγινε τελικά η συνάντηση, τι είπανε, κλπ. 
Εν τω μεταξύ, λάβαμε εχθές δελτίο τύπου ότι η σημερινή συνέντευξη τύπου αναβάλλεται επ' άπειρον, μέχρι ότου θα βρεθεί κάτι προς ενημέρωση (εάν κι εφόσον υπάρχει κάτι προς ενημέρωση). 
Με 2 λόγια, σεβασμός μηδέν προς τον μέσο οπαδό του Πανιωνίου,  που ανησυχεί από τις διαφαινόμενες μαζικές πωλήσεις και αποδεσμεύσεις παικτών, ενώ δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για μεταγραφές και ενίσχυση της ομάδας, ενόψει της νέας περιόδου, μια εβδομάδα πριν την έναρξη της προετοιμασίας...

Ο μέσος οπαδός του Πανιωνίου, είναι ένας άνθρωπος που δεν ταυτίστηκε με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό, και δεν έγινε ποτέ οπαδός του φτωχού και κατατρεγμένου συγγενή που θα ήθελε να είναι ένας από τους άλλους δυο, αλλά τελικά είναι απλώς ΑΕΚάκι, που κάποτε θα γίνουν κι αυτοί "μεγάλη" ομάδα. Ο μέσος οπαδός του Πανιωνίου, στα δικά μου μάτια, είναι ένας μικρός ήρωας, που συνεχίζει να αγαπάει αυτήν την ομάδα που για κάθε χαρά που του χάρισε, τον φόρτωσε με 1000 λύπες!
Δεν αξίζουμε τέτοιο φτύσιμο από τους διοικούντες της ΠΑΕ.
Σέβομαι πολύ τους οπαδούς του Εθνικού Πειραιά, του Απόλλωνα, και γενικά κάθε "μικρής" ομάδας. Σέβομαι και εκτιμώ κάθε οπαδό του Πανιωνίου.

Οι οργανωμένοι όμως, είναι άλλο θέμα, όχι μόνο στον Πανιώνιο, αλλά σε κάθε ομάδα. Είναι στρατός. Πειθαρχούν σε εντολές, και το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το ίδιο το άθλημα. Βρίσκονται σε πόλεμο με τους ομόλογους τους των άλλων ομάδων, έχουν συμμαχίες, κρυφές συμφωνίες, και γενικά (και αόριστα) είναι κατευθυνόμενοι από τις διοικήσεις των ομάδων.

Για παράδειγμα, δεν θα μου κάνει εντύπωση να μου κάψουν το αμάξι ή να με σπάσουν στο ξύλο, εάν συνεχίσω να γράφω γι αυτούς.

Πάνθηρας, δηλώνει και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος... Ποιος ξέρει, θα καπνίζουν παρόμοια μάρκα, έχουν πολλά κοινά ένα πλουσιόπαιδο από τα βόρεια προάστια, με τα παιδιά της θύρας 3.

Ήδη παραληρώ, ας σταματήσω μέχρι εδώ... Η συνέχεια αργότερα.

ΥΓ (27/6/2010) η συνέχεια...
θέλω να διευκρινίσω πως ο τρόπος που ενεργεί ο όχλος, είναι εκτός λογικής. Μέσα στον όχλο, μπορεί να υπάρξει κάποιος θερμοκέφαλος, ανεγκέφαλος θα έλεγα καλύτερα, που πιθανόν να στοχοποιήσει όποιον κάνει κάποια κριτική, η οποία του φαίνεται δυσάρεστη. Άλλωστε, όσα γράφω δεν προκύπτουν από γνώσεις, αλλά από υποθέσεις που κάνω, κρίνοντας από όσα βλέπω και ακούω.
Κάποιος καλοθελητής, με προειδοποίησε πως κινδυνεύω με όσα γράφω, έχω 5 παιδιά, είμαι εύκολος στόχος αφού και τα στοιχεία μου είναι γνωστά, και η διεύθυνση μου, κλπ.
Δεν μπορώ να γνωρίζω πόση αλήθεια κρύβεται πίσω από τα λεγόμενα του, κι ελπίζω να μην ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αισθάνθηκα όμως υποχρεωμένος να κοινοποιήσω την προειδοποίηση που έλαβα, ώστε εάν υπάρχει έστω και ψήγμα αλήθειας σε αυτήν, να καταλάβουν πως δεν κάνω πίσω σε όσα γράφω.

Άλλωστε, οι Πάνθηρες όχι μόνο μου είναι πολύ συμπαθητικοί (με εξαίρεση όταν έχουν κάποιες λάθος αντιδράσεις, επεισόδια, ρίψεις αντικειμένων, κλπ), αλλά το παρελθόν μου είναι πολύ κοντά στον τρόπο που σκέφτονται και φέρονται, υπήρξα κι εγώ οργισμένος νέος, θυμωμένος για πολλά και διάφορα, άσχετα ότι μετά από χρόνια έμαθα να διαχειρίζομαι διαφορετικά την ζωή μου.
Δεν κατηγόρησα πως κάτι έγινε, μια προειδοποίηση έλαβα, δεν θεωρώ πως κινδυνεύω, σε περίπτωση  όμως που όντως κινδύνευα, πάλι δεν θα άλλαζε αυτό την στάση μου και τον τρόπο που σκέφτομαι και γράφω.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πρόεδρε, σε παρακαλώ...

Πρόεδρε (κανονικέ, όχι ο γιαλαντζί), πάρε τον Χόρχε Βαλδίβια, στον Ιστορικό.
Τι παιχταράς είναι αυτός? Κλασσικό 10άρι, ένας δεξιοπόδαρος Ρεκόμπα, πολύ πιο νέος, και με κέφι για μπάλα. Θα τους ζαλίσει όλους, τρίπλα, μπαλιά ακριβείας, κάθετες πάσες, τρομερή παιχτούρα. Είναι 27 χρονών, παιχταράς!!! Πόσο ακριβός να είναι? Είναι τρομερός μπαλαδόρος.

Πολύ μου άρεσε και ο τερματοφύλακας της Νέας Ζηλανδίας Μαρκ Πάστον, μπορεί να είναι 34 χρονών, αλλά ο τύπος έχει τρομερές εξόδους, είναι καλός, και προφανώς έμπειρος. Θα μπορούσε για 2-3 χρόνια να είναι βασικός, και δεν νομίζω να είναι ακριβός...

Άσε που δεν θα μας μείνει άντερο στην εξέδρα:
Πάστον -πιάστον
Βαλβίδια (όπως τον έλεγαν οι ανεκδιήγητοι εκφωνητές)- @ρχίδι@

Εγώ είμαι με την Χιλή. Είναι κυανέρυθροι, και πηδήξανε τους βρωμο-Ελβετούς!
Χάσανε πολλές ευκαιρίες να το κάνουν τσόντα το αποτέλεσμα, κρίμα...

Χιλή, Χιλή ολέ ολέ...

Είμαι κατά της Ιταλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, κλπ, γενικά κατά κάθε Ευρωπαϊκής ομάδας (πλην της δικιάς μας, που δεν έχει ελπίδες πιστεύω...). Η μόνη Ευρωπαϊκή ομάδα που υποστηρίζω κάπως, με κρύα καρδιά όμως, είναι η Ισπανία.
Είμαι με την Ουρουγουάη (άρε Φαμπιάν, τι μας έχει κάνει), την Χιλή (πρόεδρε, τον Βαλδίβια, μην τον χάσουμε), την Βραζιλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη,  και κάθε άλλη λατινοαμερικάνικη ομάδα.

Βαλδίβια, Ριέρα και Φαμπιάν... Μιλάμε θα τρελαθούμε στο θέαμα!!! Τι καλά που θάτανε... Θα βγάζανε τον Μπουβάλ 15 φορές τετ α τετ σε κάθε παιχνίδι, ένα στα 15 θα το βάζει, που θα πάει, έστω και κατά λάθος, ένα θα μπει!!!

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

πάμε για πλήρη διάλυση του Ιστορικού?

Θυμάστε ποιά είναι η εξειδίκευση και η επαγγελματική εμπειρία του Κιντή?
Μόνος του μας είχε πει, όταν τον ρώτησα για να μάθω τις επαγγελματικές του δεξιότητες, πως... για πολλά χρόνια, έχει εργαστεί σαν δικηγόρος, σε εταιρείες που βρίσκονται υπό διάλυση και εκκαθάριση.
Νεκροθάφτης εταιρειών είναι ο άνθρωπος!!!

Θυμάστε ποιά είναι η μόνη υπόσχεση που μας έδωσε?
Αφού μας φλόμωσε με ιστορίες για την Λυόν, την Γιουβέντους, την Ισπανία και την Αγγλία, υποσχέθηκε ...ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ!!!

Κάποτε έχασα κάμποσα λεφτά, όταν κάτι απατεώνες έταζαν λαγούς με πετραχήλια, και κατάφεραν να με παραμυθιάσουν... Έλεγα τότε: Από ένα μονάχα κινδυνεύω, μην χρεοκοπήσουν...
Φυσικά, χρεοκόπησαν σε λιγότερο από 2 χρόνια, και πήρα τον πούλο...

Ο Κιντής μας παραμύθιασε με πολλές αρλούμπες, και πολύ φοβάμαι  ότι το έκανε για να κερδίσει χρόνο μέχρι (ίσως) να πετύχει αυτό που έτσι κι αλλιώς είναι η μοναδική επαγγελματική του ικανότητα: Να μας διαλύσει, και να μας πουλήσει κομματάκι κομματάκι.
Άλλωστε όλο το σχήμα των εταιρειών, σε κομμάτιασμα παραπέμπει.

Σε περίοδο ισχνών αγελάδων, το ξαναζωντάνεμα του θέματος του γηπέδου, είναι πάρα πολύ ύποπτο: Προσφέρεις μια μεγάλη ιδέα για να έχουν να ασχολούνται, έως ότου πετύχεις αυτό που στόχευες, για να αποσπάσειςτην προσοχή από τα άλλα προβλήματα… Τι να το κάνουμε το μεγαλύτερο γήπεδο, όταν δεν έχουμε πάνω από 3 χιλιάδες φιλάθλους ανά παιχνίδι, δεν έχουμε ομάδα, δεν έχουμε μέλλον με τα μυαλά που κουβαλάνε οι διοικούντες την ΠΑΕ?

Έχουμε και λέμε: Δεν έχουμε τερματοφύλακες (έφυγαν οι 2 από τους 3 που είχαμε), δεν έχουμε παίκτες γενικότερα, δεν έχουμε κάνει καμία απόκτηση παίκτη ενώ η ομάδα είχε ήδη τρομερές ελλείψεις στο υπάρχον ρόστερ και χρειαζόταν ενίσχυση, τελικά έχει αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο, είμαστε μείον έναν Τζαβέλα, μείον έναν Σκούφαλη (που βοήθησε όσο μπορούσε τόσα χρόνια), μείον έναν Νικολάου, πάει κι ο Μπαρόνι (που επί Παράσχου σε θέση χαφ έδειξε κάποιο ταλέντο, ενώ σαν αμυντικός ήταν για γέλια), πάει κι ο Καστελιόνε (που κρατούσε μόνος του το κέντρο πέρυσι σε πολλά παιχνίδια), και προσπαθούν επιπλέον να πουλήσουν τον Κούμο, πιθανόν και τον Φαμπιάν και εδώ και κάμποσο καιρό τον Μανιάτη (!!!), ενώ ο Κιντής είχε πει πως ακόμα κι αν ήθελε να αλλάξει όλη την ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν θα έφευγαν πάνω από 5 παίκτες ανά μεταγραφική περίοδο… Παραμύθια της Χαλιμάς λοιπόν!!! Τώρα φημολογείται πως… ξαναζητάμε τον Μπεθέρα, ενώ την ώρα που ψάχνουμε νέους και ταλαντούχους με μέλλον, πουλάμε τον 22χρονο Χετεμάϊ για 120 χιλιάρικα, εάν αυτό δεν είναι ξεπούλημα και διάλυση της ομάδας για να μαζέψουμε όσα μπορούμε, τι άλλο είναι?

Καλό το προπονητικό, αλλά είναι επένδυση του ίδιου του Τσακίρη, δεν είναι περιουσία του Πανιωνίου, εάν αύριο διαλυθούμε, θα το νοικιάζει σε άλλη ομάδα... Λέτε να δυσκολευτεί? Άλλωστε, από τότε που "αποκτήσαμε" το προπονητικό, προφανώς γίνανε εκπτώσεις από αλλού, και τα αποτελέσματα της ομάδας πάνε από το κακό στο χειρότερο...

Την ώρα που κάποιοι προγραμματίζουν τσιμπούσια και ρακές στην πρώτη προπόνηση στο Κορωπί, κατά πως φαίνονται τα πράγματα, στην πρώτη προπόνηση δεν θα είναι παρά η περσινή U21, με ενίσχυση από την U18, μπας και παρουσιαστούν πάνω από 10-12 παίκτες!!! Λέτε να είναι τυχαίο, που η πρώτη προπόνηση φέτος θα γίνει στο Κορωπί, και όχι στην Ν Σμύρνη? Φοβήθηκαν την οργή του λαού του Πανιωνίου, πόσοι άραγε θα τρέξουν στο Κορωπί, για να δούνε τον κύριο κανέναν? Φίλοι μου, καλύτερα να πάτε ήδη πιομένοι στην πρώτη προπόνηση, για να βλέπετε διπλούς τους παίκτες, για να σας φανούν πολλοί...

Η ΠΑΕ ανακοίνωσε επιπλέον εκπτώσεις (σε ανέργους κλπ), μπας και πουλήσει κι άλλα διαρκείας, ο μόνος τρόπος να πουλήσετε κι άλλα διαρκείας κύριοι της ΠΑΕ, ώστε να ξεγελάσετε κάποιους χορηγούς ότι δήθεν θα έχει πάνω από 1000 φιλάθλους στο γήπεδο, είναι να προσφέρετε από 10-20 ευρώ το παιχνίδι, σε κάθε άνεργο που θα υποστεί το μαρτύριο να παρακολουθήσει την νέα σεζόν τα εντός έδρας παιχνίδια!

Τελικά ο Τσακίρης, το είπε και μάλλον το κάνει… Είχε πει πως θέλει να πουλήσει την ΠΑΕ και να φύγει, αλλά όταν δεν φάνηκε πιθανό να βρει κάποιο "κορόιδο" να την πάρει, προφανώς βάλθηκε να πουλήσει την ομάδα σε κομμάτια, προσέλαβε έναν έμπειρο μάνατζερ γι αυτό τον σκοπό, τον Κιντή, να προχωρήσει το σχέδιο μέχρι να πάρει πίσω όσα μπορεί από τα λεφτά που έβαλε, άσχετα από την πορεία καταστροφής της αγαπημένης μας ομάδας… Έτσι μοιάζουν τα πράγματα, από τις μέχρι τώρα κινήσεις, ή για να το πω πιο σωστά, από την μέχρι τώρα ακινησία.

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

τελικά, τα θέλουμε τα μπινελίκια μας!!!

Τα ζητάει ο οργανισμός μας!

Οι ακριβοπληρωμένοι και κακομαθημένοι θα έλεγα παίκτες της Ελλάδας, μετά την άθλια εμφάνιση με την Κορέα, και μετά το αστείο γκολ-δώρο που έπνιξε ο Τζόρβας με το οποίο βρέθηκε η ομάδα μας να χάνει με 0-1,  ξύπνησε η ψυχή τους και το φιλότιμο, επιτέλους μετά από τόση ξεφτίλα που δεχόμαστε καθημερινά σαν χώρα, σαν λαός, απέδειξαν πως είμαστε ένας παρανοϊκός λαός, που μόνο το φάσμα της καταστροφής μπορεί να αφυπνίσει, και στο τέλος όχι μόνο σωνόμαστε αλλά πετυχαίνουμε και θαύματα!!!

Τα μπινελίκια και η κριτική, προφανώς πείσμωσαν τους παίκτες μας, τους έκαναν ομάδα, και την στιγμή που βρεθήκανε πεσμένοι στο  καναβάτσο, υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και πέτυχαν την πρώτη νίκη μας στην ιστορία του Παγκόσμιου κυπέλλου, και θα ήθελα να δω τα μούτρα όλων των ξένων που μας χλεύαζαν και μας λοιδορούσαν μετά την ήττα μας από την Κορέα.

Οι παίκτες σίγουρα είναι θυμωμένοι με την κριτική που κάναμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα, αλλά είμαι 1000% βέβαιος πως η κριτική είναι αυτή που τους πείσμωσε, και το φάσμα της καταστροφής και της ξεφτίλας, τους αφύπνισε εγκαίρως τελικά.

Και τα κατάφεραν!!! Δεν θυμάμαι παιχνίδι άλλης Ελληνικής ομάδας, να δημιουργεί τόσες ευκαιρίες, να δημιουργεί τόσες φάσεις, και πέρα για πέρα δίκαια να ανατρέπει το σκορ, να προηγηθεί, και να συνεχίσει να απειλεί και να διαχειρίζεται με μαγκιά το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το τελικό σκορ αδικεί την Ελλάδα.

Κρίμα, εάν δεν είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους, και δεν είχαν χάσει τόσο εύκολα από τους Κορεάτες, θα ήμασταν ήδη στην επόμενη φάση, ενώ το να πάρουμε βαθμό από την Αργεντινή, φαντάζει πολύ δύσκολο, απίθανο θα έλεγα. Κρίμα, ήδη θα κολυμπούσαμε στην Ομόνοια, έστω και με ένα χι να είχανε πάρει από τους Κορεάτες.

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας να μην ένοιωσε ξεφτίλα μετά το παιχνίδι με την Κορέα, και δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνεται σήμερα περήφανος από την σημερινή εμφάνιση, άσχετα εάν θα προκριθούμε τελικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο η πρόκριση, το ζητούμενο ήταν να μην εξευτελιστούμε, και σήμερα αν μη τι άλλο, δεν έχουμε σκυμμένο το κεφάλι.

Σήμερα ξύπνησε η ψυχή του Έλληνα (χάρη στα μπινελίκια πολύ φοβούμαι), αλλά μόλις πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους, θα καβαλήσουν και πάλι από ένα καλάμι, και θα χάνουν από Βιρμανίες και Ακτές Βούλας-Βάρκιζας.

Το στήσιμο της ομάδας από τον Ρεχάγκελ, δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που έστησε την ομάδα με την Κορέα. Κι αυτός τα μπινελίκια του ήθελε... Κι ο Γερμανός, θέλει τα μπινελίκια του!

Εμάς το λέει και ο Εθνικός μας ύμνος, και μάλλον όχι τυχαία:
Όταν είμαστε ντροπιασμένοι και σκυθρωποί,  έρχεται η μέρα που ξανά προς την δόξα τραβάμε!!! Πριν από το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής, είμαστε σε βαθύ ύπνο... 
Παρανοϊκή ψυχολογία, αλλά με αυτήν πορευόμαστε τόσα χρόνια. Σαν φαβορί, δεν έχουμε νικήσει ποτέ, όταν έχουμε ελπίδες, πάμε από απογοήτευση σε απογοήτευση, όταν είμαστε καταδικασμένοι όμως, τα καταφέρνουμε οι άτιμοι...

πήρα την δόση μου

Ένα όμορφο απόγευμα στο κολυμβητήριο της Αρτάκης, με πολύ κόσμο, πολλά τραγούδια και συνθήματα, πολλές όμορφες παρουσίες στις εξέδρες, και με την γνωστή άθλια διαιτησία που ενώ στα 2 πρώτα 8λεπτα δεν προκαλούσε με τα σφυρίγματα της και γι αυτό το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί 5-4 υπερ του Πανιωνίου, στο 3ο 8λεπτο και ειδικά στο 4ο, έκανε τα δικά της, με αποτέλεσμα να στέψουν πρόωρα σαν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό. Το τελικό 6-7 είναι μαγική εικόνα σαν αποτέλεσμα, αφού με το σπρώξιμο των διαιτητών, το αποτέλεσμα θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί σε 6-10, αφού δεν μπορούσε να εκδηλωθεί καμία προσπάθεια του Πανιωνίου στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Όσο παιχνίδι παιζόταν στα ίσα, θεωρώ ότι οι ομάδες ήταν σχεδόν ισοδύναμες, αλλά όταν βλέπεις μπροστά στα μάτια σου τόσο ξύλο, αλλά να μην βλέπουν τίποτα οι διαιτητές παρά μόνο από την μια πλευρά, πόλο δεν μπορεί να παιχτεί!!!

Έπεσε το ξύλο της αρκούδας, κόπηκαν όλες οι επιθέσεις μας σαν επιθετικά φάουλ, κάποια στιγμή νόμιζες πως έβλεπες ελληνορωμαϊκή μέσα στο νερό, όσο παίχτηκε πόλο, είχαμε το προβάδισμα.

Ο μικρός μου γιός, αφού έπαθε πλάκα με όλες τις όμορφες που ήταν τριγύρω, είπε πως... οι πολίστες είναι πολύ "ούι" άντρες, κι έτσι οι "ούι" γυναίκες έρχονται στο κολυμβητήριο γι αυτούς!!!

Βy the way, strar hellas αναδείχτηκε η κόρη του Μπάνε το Πρέλεβιτς. Δεν λέω, όμορφη κοπέλα, αλλά όρθιο χιλιόμετρο ρε παιδιά, νάμασταν νεώτεροι και μπασκετμπωλίστες του Πανιωνίου, να είχαμε κάποια ελπίδα... Με τις παρούσες συνθήκες, την θεωρώ κρεμαστάρι!!!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Β Κορέα-Βραζιλία 1-2

Εγώ στρώθηκα να δω γκολ και θέαμα από την Βραζιλία, μαγικές ενέργειες, το μόνο που με ανησυχούσε ήταν μην βάλουν 2 γρήγορα γκολ, και κάνουν πλακίτσα να περάσει η ώρα...

Όλη η ομάδα της Β Κορέας, κοστίζει λιγότερο από τον πιο φθηνό από τους παίκτες της Βραζιλίας, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να κερδίσουν τον θαυμασμό και την συμπάθεια μου, πίστεψα πως ίσως αντέξουν μέχρι τέλους, τελικά με ένα μαγικό μεν, με πολύ δόση τύχης δε, η Βραζιλία πέτυχε να προηγηθεί με 1-0, αλλά... οι Βόριο-Κορεάτες συνέχισαν να παλεύουν!!!

Το 2ο γκολ της Βραζιλίας, ήρθε μετά από εκπληκτική ενέργεια του Ρομπίνιο, και με ένα απλό πλασεδάκι (που δεν είναι τόσο απλό, το απλό είναι και το δύσκολο) φάνηκε πως η Κορέα θα πέσει στο καναβάτσο.

Και όμως, δεν έπεσε... Το πάλεψαν οι άνθρωποι αυτοί, και κατάφεραν έστω και στο 89 να κάνουν το 1-2 και για 3 λεπτά, να με κάνουν να ελπίζω στο θαύμα, να ισοφαρίσουν την επίδοξη Παγκόσμια πρωταθλήτρια!!! Στο γκολ, πετάχτηκα πάνω, και χάρηκα λες και έπαιζε η αγαπημένη μου ομάδα...

Ότι πολλοί από εμάς αισθανθήκαμε εχθές, το ένιωσαν οι ξένοι το 2004 για εμάς, μας συμπάθησαν για την προσπάθεια και  υπέρβαση που κάναμε, κι εμείς την φτάσαμε μέχρι τέλους!

Και μετά τι κάναμε?
Το παίξαμε φίρμες, βεντέτες!!! Και από ήρωες μετατραπήκαμε σε καραγκιόζηδες!!!

Ε όχι οι πρώην καρπαζοεισπράχτορες να το παίζουν και μάγκες, σε τέτοια περίπτωση η συμπάθεια που κέρδισες, μετατρέπεται σε αντιπάθεια, και σε βλέπουν να χάνεις από την Νότια Κορέα και το διασκεδάζουν...

Εάν είχαμε συνείδηση ποιοι είμαστε και τι πετύχαμε, θα συνεχίζαμε να είμαστε συμπαθείς, διότι το πόσο μικροί είμαστε μέχρι σήμερα, ότι πετύχαμε πριν 6 χρόνια, αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία!!!

Το ύφος και οι δηλώσεις μας όμως, είναι αυτά που μας κάνανε περίγελο, όχι το αποτέλεσμα με την Νότια Κορέα. Το παίξαμε ίσοι κι όμοιοι με τους μεγάλους, και η δικαιολογημένη καρπαζιά θα μας στείλει στην πραγματική μας θέση. Αντί να ψάχνουμε για ευθύνες, έστω και τώρα, ας αντιληφθούμε ποιοι είμαστε, και να χαρούμε για άλλη μια φορά που εμείς σαν Δαυίδ πετύχαμε περίτρανη νίκη πριν 6 χρόνια, κατά των Γολιάθ.

Κάποιοι Κορεάτες, χάρη στο πείσμα τους, στην αγωνιστικότητα τους, στην ομαδικότητα τους, την αυταπάρνηση τους, πιθανόν να γίνουν μεταγραφικοί στόχοι... Όμως δεν γίνανε Ρομπίνιοι και Κακάδες!!!

Έτσι και οι δικοί μας ποδοσφαιριστές, πήρανε ορισμένοι μεταγραφές, αλλά... νομίζανε πως έγιναν φίρμες, γι αυτό τους φάγανε οι πάγκοι!!!

Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι εάν θα κάνουμε 3 ήττες, ούτε πόσα γκολ θα φάμε, αλλά η κακή διαχείριση της τρομερής υπέρβασης του 2004, η κάκιστη επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθήθηκε έκτοτε, που την συμπάθεια που δίκαια κερδίσαμε, την μετατρέψαμε σε αντιπάθεια και διάθεση γελοιοποίησης.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

αγαπητέ μεγαλομέτοχε...

Εγώ κατά βάθος θεωρώ πως το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, θέαμα που οι υγιείς φίλαθλοι πληρώνουν για να δούνε, ενώ οι "άρρωστοι" θεωρούν ότι είναι πόλεμος, πόλεμος που πρέπει να νικήσουμε πάσει θυσία, άσχετα ποιός παίζει καλύτερα.

Θεωρώ επίσης πως η ομάδα που υποστηρίζεις, αντανακλά ένα μέρος του χαρακτήρα σου. Οι περισσότεροι συντάσσονται με τον νικητή (τον μόνιμο πρωταθλητή), άλλοι με τον διεκδικητή του τίτλου, ορισμένοι με την ιστορία και την γεωγραφία, κλπ.

Το πιο υγιές για εμένα, είναι οι Γιανιώτες να είναι με τον ΠΑΣ, οι Κρητικοί με τον ΟΦΗ ή τον Εργοτέλη, οι Ροδίτες με τον Διαγόρα, και οι Κερκυραίοι με τον ΑΟΚ, οι Κωντσαντιπουπολίτες με την ΑΕΚ, οι Σμυρνιοί με τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα, κλπ.

Δεν συμβαίνει όμως αυτό, αυτό είναι η εξαίρεση τώρα πια.
Η μισή Νέα Σμύρνη είναι Γαύροι, και άλλη μισή Βάζελοι, ΑΕΚτζήδες, και οι περισσότεροι από αυτούς τρέφουν μια συμπάθεια και στον Πανιώνιο. Λίγοι είμαστε μόνο Πανιώνιοι.

Με μικρό κοινό, εάν δεν κάνεις καταπληκτική παράσταση, και δεν έχεις διάρκεια ώστε να μαθευτεί και να αρχίσει να έρχεται ο υπόλοιπος κόσμος, είναι δεδομένο πως δύσκολα θα δεις κάποιον σπουδαίο ηθοποιό να παιζει στο δικό σου θέατρο, κι αν ξεπηδήσει κάποιο ταλεντο, θα το τσιμπήσουν οι άλλοι θίασοι.
Δεν είναι απαραίτητο να ξέρουμε εμείς σαν κοινό τι στα κομμάτια συνέβη στο παρελθόν! Ο θιασάρχης, ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί... δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά επί Λίνεν, το εργάκι ηταν ευχάριστο. Όταν μαζέψαμε τον Χούτο, στην αρχή τα πράγματα έδειχναν ακόμα καλύτερα, αλλά άρχισε η φαγωμάρα, πάει ο Τζιμπούρ, πήγε κι ο Φερνάντεζ, ήρθε ο Ρεκόμπα, κι ακολούθησαν όσα γνωρίζουμε: Το έργο έγινε μάπα!!!

Δεν είπε κανένας πως ο Λίνεν ήταν θαυματοποιός, η σούπα επί Λίνεν έδεσε για λίγο, και φάγαμε ένα πιάτο της προκοπής. Δεν φάγαμε το καλύτερο γεύμα του κόσμου από τον πιο ξακουστό σεφ, αλλά για τοπική ταβέρνα, καλά πήγε το γεύμα.
Αλλάξανε οι σερβιτόροι, αλλάξανε μάγειρα, αλλάξανε τραπεζοκαθίσματα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια, τρώμε χάλια, άνοστο το φαγητό, κακομαγειρεμένο, τα υλικά μέτρια, να μην πω άθλια.
Και βέβαια αναπωλούμε τις μέρες που μας μαγείρευε ο Λίνεν, τώρα μπορεί να έχουμε καλύτερη κουζίνα και καλύτερα τηγάνια (=προπονητικό), αλλά φαγητό δεν τρώμε!!!

Εσείς που ξέρετε τι έφταιξε, κάντε ότι αλλαγές χρειάζονται, φωνάξτε τον Μποτρίνι (=Κιντής?) και θα δούμε τι φαγητό θα μας σερβίρετε μόλις ξανα-ανοίξετε.

Εμείς το αγαπάμε το θεατράκι μας, το ταβερνάκι μας, τον Πανιώνιο μας. Πονάμε να βλέπουμε το στέκι μας να είναι σε μαύρα χάλια.

Το εάν έκλεβε ο παλιός Σεφ, εάν οι σερβιτόροι δεν ήταν καθώς πρέπει, δεν το ξέρουμε, και δεν θα το μάθουμε ποτέ με αντικειμενικό τρόπο. Δεν μας απασχολεί αυτό. Δεν είναι δικιά μας δουλειά...

Η δικιά μας δουλειά, είναι του πελάτη!!! Εμείς είμαστε αυτοί που ερχόμαστε να φάμε ή να δούμε την παράσταση, και θέλουμε να δούμε το στέκι μας να γεμίζει με καλό κόσμο, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΠΡΟΪΌΝ!!!

Εγώ, από το 1985 έχω ένα KLR250, και κάποτε το βαρέθηκα, το παράτησα και πήρα ένα TDM 900, και στην αρχή καμάρωνα πάνω στην καινούργια μηχανή. Σύντομα όμως, διαπίστωσα πως ο δικός μου κώλος, δεν ήταν για 900 κυβικά μηχανή. Μπορεί να ήταν πολύ πιο γρήγορη, πολύ πιο καλή, καμμία σύγκριση, αλλά... δεν μπόρεσα ποτέ να την κάνω κτήμα μου. Τελικά η μηχανή αυτή κατέληξε σε ακινησία, συντήρησα το παλιό μου μηχανάκι, το έβαψα, το έκανα τζι τζι, και τώρα χαίρομαι ξανά πάνω στο παλιό μου μηχανάκι, και ξέρω ότι αυτό κι εγώ είμαστε ένα!!! Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν επιδέξιους κώλους, και ο δικό μου, δεν ήταν για tdm. Το να συζητήσουμε ποιά είναι καλύετρη μηχανή, είναι αστείο, για εμένα το klr είναι ότι πρέπει.

Ο Πανιώνιος, δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, ούτε καν ΑΕΚ.

Μια σωστή συτνήρηση, ένα σωστό βαψιματάκι, και να θυμηθούμε την χαρά που μας έκανε να γίνουμε ένα με αυτήν την ομάδα. Τι ήταν αυτό που μας έκανε Πανιώνιους?

Η παραγωγή ταλέντων (και να τους χαιρόμαστε μέχρι να φύγουν...), το καλό θέαμα που δεν είχε αυτοσκοπό την νίκη, το οικογενειακό κλίμα στην εξέδρα και η γκρίνια για το αποτέλεσμα που έρχεται δύσκολα, η ελπίδα πως μια μέρα θα κερδίσουμε ένα κύπελο, μια διάκριση, χωρίς την βοήθεια της διαιτησίας αλλά με την μαγκιά μας, κόντρα στις προβλέψεις και στα φαβορί.
Η καζούρα που τους κάναμε όταν τους νικούσαμε, η έκπληξη τους όταν ακούνε πως δεν είμαστε Βάζελοι ή Γαύροι.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα θα μου λείψει το θεατράκι (ή το ταβερνάκι) που πήγαινα τόσα χρόνια, εάν πάψει να υπάρχει. Πως θα συνεχίσω να πηγαίνω, εάν γίνουμε στέκι Νιγηριανών με Βουβουζέλες?

Αγαπητέ (κατά τα άλλα) μεγαλομέτοχε, εάν βλέπεις τον Πανιώνιο σαν μαγαζάκι, από το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να βγάλεις κέρδος, ατύχησες!!! Εάν είσαι από μεράκι Πανιώνιος, και τυχαίνει να έχεις περισσότερα από εμάς, αντί να σκορπάς τα λεφτά σου αριστερά δεξιά, φρόντισε να ξαναγίνουμε ένα ωραίο θεατράκι στην γειτονιά μας, να ανεβάζουμε μια όμορφη παράσταση, να ξαναβρούμε το κέφι μας, και στο τέλος, όλοι θα βγούμε κερδισμένοι, γιατί θα έρθουν και άλλοι πελάτες όταν θα γίνει γνωστό σε όλους πόσο καλά περνάμε εμείς.

Όλοι θέλουν να βρούνε ένα ταβερνάκι, να περνάνε καλά όταν πηγαίνουν εκεί. Να τρώνε το μεζεδάκι τους, το καλό κρασάκι τους, και ας μην είναι στο πιο ιν μέρος.

Αυτό πρέπει να γίνει ο Πανιώνιος, αυτό έχουμε χάσει εδώ και χρόνια, και γι αυτό περνάμε καλά στα Παγκόσμια, γιατί αυτό που χάσαμε στο γήπεδο, το βρήκαμε μεταξύ μας!!!

Φιλάκια θερινά, και εις το επανακούειν.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Εθνική Ελλάδος, στο πνεύμα της γενικότερης διάλυσης της χώρας!

Δεν τους άρεσε ο Τζαβέλας για τα στημένα, προτιμήθηκε η Καραγκούνα που δεν κατάφερε να περάσει ούτε μια μπαλιά, ο Τοροσίδης σαν αριστερό μπακ, ο δε Βύντρα, ο ογκόλιθος της άμυνας του Βάζελου, ο πιο αστείος παίκτης όλων των εποχών, χειρότερος κι από τον Όμο σαν σέντερ μπακ, ο δε Σείταρίδης, έχει τόσα χρόνια που το παιδί δεν μπορεί, τι τον βασανίζουν?

Με γιόμες, δεν παρουσιάζεσαι κύριε δημοσιοσχεσίτη Ρεχάγκελ  σε ένα Μουντιάλ, ακόμα και με κουλούς να έπαιζες, το λιγότερο που θα έχανες είναι 0-2 σε κάθε παιχνίδι.
Από τύχη, το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, παρόλο που η Κορέα ήταν ομάδα παιδικής χαράς.

Από την στιγμή που μπήκαν ο Σαλπιγκίδης και ο Καπετάνος, και για 10-15 λεπτά (μέχρι να μπουν στο κλίμα  κι αυτοί), πιέσαμε και δείξαμε πως εάν η ομάδα είχε πιο σωστό ρόστερ, και πιο σωστή τακτική, εύκολα το είχε το παιχνιδάκι. Στο καλό διάστημα της εθνικής, καλός ήταν και ο Κατσουράνης. Ο Καπετάνος δεν ήταν σπουδαίος, αλλά σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό Σαλπιγκίδη, άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Με Νιγηρία και με Αργεντινή, μην ελπίζουμε σε τόσο χαμηλό σκορ. Για τεσσάρες θα πηγαίνουμε. Φοβάμαι πως το 0-10 θα γίνει 0-20 σε αυτό το Μουντιάλ.

Ο Τζόρβας ήταν πολύ μέτριος, δεν έλεγχε τις σέντρες και τις φάσεις, από τύχη έκανε κάνα δυο αποκρούσεις, και από τύχη δεν έφαγε κι άλλα γκολ. Αυτό το παιδί, δεν αξίζει να παίζει σε Εθνική ομάδα. Εάν δεν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ούτε στην Εθνική ελπίδων δεν θα τον καλούσαν, και τώρα είναι βασικός, αν είναι δυνατόν!!!
Ο Βύντρα όπως πάντα άθλιος, ικανός μόνο για λάθη και για άθλιες γιόμες, παίκτης β εθνικής, απορώ πως παίζει στον Παναθηναϊκό. Ίσως γι αυτό γλυκοκοιτάζουν όλοι τους παίκτες μας, γιατί οι δικοί τους είναι χειρότεροι!!!
Ο Τοροσίδης αξιοπρεπής, αλλά σε λάθος θέση, καλός αλλά τίποτα το σπουδαίο ο Κατσουράνης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καλός ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, άθλιος εξ ορισμού ο Σεϊταρίδης, μέτριος ο Πατσατζόγλου όταν μπήκε, ανύπαρκτος ο Καραγκούνης, απελπιστικά μόνος ο Γκέκας. Ο Τζιόλης παρόλο που δεν κατάλαβα γιατί κλήθηκε στην Εθνική, δεν ήταν κακός, φυσικά ούτε καλός θα μπορούσε να είναι αφού είναι μέτριος παίκτης έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό που μπορούσε το έκανε με το παραπάνω, ο Χαριστέας δεν αξίζει ούτε να τον αναφέρω, έχουν γραφτεί τόσα και τόσα γι αυτόν, εγώ συντάσσομαι με τον Αλέφαντο στο θέμα του Χαριστέα...

Με τέτοια ομάδα, δεν πας πουθενά. Ας συνεχίσουν τις διακοπές και τον τουρισμό τους στην Αφρική, και μετά το ρεζιλίκι του προηγούμενου Γιούρο, θα υποστούμε και αυτό. Η ομάδα μας, με γιόμες δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει τίποτα.

Ο διαιτητής, άψογος!

Όσο τα ταλαντούχα Ελληνόπουλα, θα σκουπίζουν τους πάγκους των ομάδων τους, για να παίζουν οι διάφοροι Σισέδες, Ντιόγκοι, κλπ, δεν πρόκειται να δούμε περισσότερα, εκτός εξαιρέσεων όπως ο Σαμαράς, που σήμερα προσπάθησε μεν, αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα.

Εγώ, πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, είμαι με την Ισπανία, την Βραζιλία και την Αργεντινή, και θέλω μια από αυτές τις 3 να πάρει το κύπελλο. Βλέποντας τα παιχνίδια, εάν ξεχωρίσω κάποια ομάδα που να μου αρέσει, θα αναφερθώ σε αυτήν αναλυτικά.

τι έγινε ρε παιδιά?

Την ώρα που οι μισές λεγόμενες "μεγάλες" ομάδες επιβουλεύονται τους παίκτες μας, μια ντουζίνα από τους παίκτες μας είναι μεταγραφικοί στόχοι των δήθεν "μεγάλων", τώρα ανακάλυψαν πως ο πρώην προπονητής μας κύριος Λίννεν, είναι ο ιδανικός προπονητής γι αυτούς!!!

Σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τους συνεργάτες του, αφού κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα, ήλθαν σε συμφωνία με τον πρώην τεχνικό του Πανιώνιου και ο άσος που είχε κρυμμένο στο μανίκι ο Κόκκαλης ονομάζεται Εβαλντ Λίνεν.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το όνομα του γερμανού για την τεχνική ηγεσία των πειραιωτών, αλλά σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η στιγμή που οι δρόμοι του Λίνεν και του Ολυμπιακού θα ενωθούν έφτασε.
Ο γερμανός, που εργάζεται στη Μόναχο 1860, θα σπάσει το συμβόλαιό του (έχει οικονομικά πρόβλήματα η γερμανική ομάδα) και τις επόμενες μέρες αναμένεται να έλθει στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τους διοικούντες του Ολυμπιακού ώστε να πάρει σάρκα και οστά η συμφωνία τους.
Οι πειραιώτες έχουν πολύ καλή γνώμη για τον Λίνεν από την θητεία του στον Πανιώνιο και το γεγονός ότι του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές, αλλά και το ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας έπεισε τον Κόκκαλη πως είναι ιδανικός για τη θέση.
Αλλωστε, οι οικονομικές του απολαβές δεν είναι υψηλές και δεν ξεπερνούν τα όρια που έχει θέσει ο Κόκκαλης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ετήσιες απολαβές που κυμαίνονται στα 600.000 ευρώ, ενώ στα συν του Λίνεν συγκαταλέγεται και ο τομέας πειθαρχία στα αποδυτήρια, για τον οποίο διακρίνεται.
Φαίνεται τελικά, πως το ισπανικό μοντέλο, που προσπαθούσαν να προωθήσουν κάποιοι εκ των συνεργατών του Κόκκαλη, αλλά και οι περιπτώσεις Κούπερ και Τερίμ εγκαταλείφθηκαν και ο Λίνεν είναι αυτός που θα αναλάβει τα ηνία και θα προσπαθήσει να χτίσει το νέο Ολυμπιακό.

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=66961

Τι να πει κάποιος, που είδε τον Λίνεν να φεύγει, και στην θέση του (έστω και για λίγο) να τοποθετείται ο Τάκης-Ψυχάρα-Ολυμπιακάρα?

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

δελτίο τύπου Πανιωνίου

Με μεγάλη χαρά, διάβασα το πιο κάτω δελτίο τύπου, και το αναδμοσιεύω αυτούσιο:

Ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ στέλνει το δικό του μήνυμα στους φίλους του «Ιστορικού». Εκ των αγαπημένων παιδιών των φιλάθλων, ο «Λόλο» δηλώνει έτοιμος και ανυπόμονος να ξεκινήσει προετοιμασία με τον Πανιώνιο. Ο Ουρουγουανός άσος του Πανιωνίου δήλωσε στο panionios.gr: «Δε φαντάζεστε πόση διάθεση έχω να πάρω μια μπάλα και να αρχίσω να παίζω. Επίσης, δε φαντάζεστε την αγάπη και το σεβασμό που έχω για όλους εσάς, τους φιλάθλους, τη διοίκηση, τους εργαζόμενους, όλον τον κόσμο του Πανιωνίου. Πάντα μου φέρεστε με πολλή αγάπη και θα ήθελε να παραμείνω στην ομάδα για πολύ καιρό ακόμα. Όσο για τον τραυματισμό μου, δόξα το Θεό, είμαι πολύ καλά και προπονούμαι για να είμαι 100% έτοιμος για την προετοιμασία. Από την Ουρουγουάη στέλνω πολλούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Τα λέμε σύντομα στην Ελλάδα».
Από τη μεριά της διοίκησης και του τεχνικού τημ οι δηλώσεις του «Λόλο» έγιναν δεκτές με ικανοποίηση. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι τόσο από όσα δήλωσε ο Φαμπιάν, όσο και από την πορεία της υγείας του, η οποία όπως ο ίδιος λέει έχει αποκατασταθεί πλήρως. Θα χαρούμε αν τον έχουμε το συντομότερο δυνατό κοντά μας, έτσι ώστε να εκτιμήσουμε και εμείς την κατάσταση του και επίσης να γνωριστεί με το νέο προπονητή του. Εμείς τον θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Γι αυτό εξάλλου του είχαμε ζητήσει πρόσφατα να επιστρέψει και νωρίτερα στην Ελλάδα. Τον περιμένουμε όσο γίνεται πιο σύντομα στην Αθήνα» τόνιζαν κύκλοι της κυανέρυθρης ΠΑΕ.


Ταξίδι στη Νορβηγία Κιντής και Στόρε
Στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Όσλο, βρέθηκαν εχθές ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κιντής και ο προπονητής κ. Στόρε. Ο σκοπός του ταξιδιού τους ήταν να έχουν κάποιες επαφές σχετικά με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους του Πανιωνίου. Τόσο ο κ. Στόρε όσο και ο κ. Κιντής επέστρεψαν σήμερα στην Αθήνα.
 
Για το ταξίδι του Κιντή και του Στόρε, δεν έχω να σχολιάσω... Κώλο δεν έχουν βάλει κάτω!!! Αυτοί δεν ανέλαβαν πρόεδρος και προπονητής αντίστοιχα, τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες προσπαθούν να κάνουν...

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Που πάμε?

Εμένα, αυτό που με απασχολεί πραγματικά, είναι να γίνει ο Πανιώνιος πόλος έλξης φιλάθλων χάρη στο όμορφο ποδόσφαιρο που θα παίζει, τις επιτυχίες που θα έχει, την μη βία και το οικογενειακό κλίμα στις εξέδρες (πράγμα που έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό, δυστυχώς), και συγχρόνως πόλος έλξης ταλαντούχων Ελλήνων κυρίως ποδοσφαιριστών, που δεν θα βλέπουν τον Πανιώνιο μόνο σαν σκαλοπάτι στην καριέρα τους, και με την σωστή διαχείριση θα φέρνουν έσοδα στην ομάδα, και κόσμο στις εξέδρες.

Ναι, όταν θα ξαναβγάλουμε Μαύρους, Σαραβάκους και Αναστόπουλους, δύσκολα θα τους κρατήσουμε, αλλά στην παρούσα φάση βγάζουμε Σπυρόπουλους και Μάκους, που αφού πήραν την πολυπόθητη μεταγραφή για τις «μεγάλες» ομάδες, σπάνια παίζουν, και δεν έχουν φανέλα βασικού. Ο Τζαβέλας μόλις πήρε μεταγραφή σε Γερμανικό σύλλογο, θα δούμε πως θα πάει εκεί, αλλά δεν θεωρώ ότι θα ξαναβρεί ποτέ συνθήκες «Πανιωνίου», που του δόθηκαν πάμπολλες ευκαιρίες, και μεγάλη πίστωση χρόνου μέχρι να δείξει κάποιες πλευρές του ταλέντου του.

Καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, και οι ομάδες είναι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Ο Πανιώνιος, μοιάζει με μια εταιρεία που μόλις βγάλει ένα προϊόν που ο κόσμος το ζητάει, το πουλάει σε ανταγωνιστή, και περιμένει πότε θα πετύχει να παράξει ένα ακόμα προϊόν, όχι για να το πουλήσει στους καταναλωτές της, αλλά ξανά στους ανταγωνιστές της. Έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε ποτέ από την μοίρα μας. Είναι σαν να είμαστε αναψυκτήριο της γειτονιάς, και να ανακαλύψουμε την συνταγή της Κόκα Κόλα αύριο το πρωί, και αντί να γίνουμε εμείς η Κόκα Κόλα, πουλάμε την συνταγή στην εταιρεία που θα την μετατρέψει σε παγκόσμιο προϊόν! Τα τελευταία χρόνια, φτιάξαμε κάποιες καλούτσικες γρανίτες, και τις πουλήσαμε σε καλή τιμή, πριν λειώσουν!!!

Για να ξεφύγουμε από την μοίρα του αναψυκτηρίου της γειτονιάς, πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τρόπο να παράγουμε πολλές συνταγές, να πουλήσουμε ίσως κάποια απόλες για να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγή των άλλων συνταγών μας, αλλά να κρατήσουμε τις άλλες για εμάς, και να μετατρέψουμε το αναψυκτήριο σε σοβαρή επιχείρηση.

Ο Μάκος, ο Σπυρόπουλος, ο Τζαβέλας, καθώς και ο Μανιάτης που θα πουλήσουμε αύριο-μεθαύριο, δεν είναι οι παίκτες που θα έκαναν την διαφορά για να γίνουμε μεγάλη ομάδα... Ο τελευταίος μεγάλος παίκτης μας ήταν ο Φάνης Χριστοδούλου στο μπάσκετ, και χάριν σε αυτόν στάθηκε το όνομα του Πανιωνίου ψηλά στην συνείδηση των φιλάθλων όλης της Ελλάδας, και όχι μόνο του Πανιωνίου. Πρέπει να φτιάξουμε Φάνηδες που να τους κρατήσουμε στην ομάδα, και να γίνουν σημαίες μας. Όμως οι Τζαβελοσπυρόπουλοι είναι οι παίκτες που θα πλαισίωναν έναν Μαύρο, έναν Σαραβάκο, έναν Αναστόπουλο, και θα τους βοηθούσαν να λάμψουν. Τώρα όποιοι από τους νέους έχουν ταλέντο, ας περιμένουν μπαλιά από Σιόμους και τους Όβες, ας συνεργαστούν με τον Φανούρη, τον Μανόλο, τον Αμπάλαμπαν και τον Βουβάλ, κι αν λάμψουν ποτέ, θα στηθώ στην πλατεία για δωρεάν σοδομισμό… Α, και τερματοφύλακας θα κάτσει ο Λευτέρης, αυτός τουλάχιστον θα αγαπάει την ομάδα, και θα κάνει ότι μπορεί!!!

Μετά από αφαίρεση όσων έφυγαν και όσων λογικά δεν θα μείνουν, το ρόστερ της ομάδας μας, αυτήν την στιγμή είναι:
Επεξηγήσεις:
Τον Μπουβάλ και τον Μπάλαμπαν, τους έφαγα εγώ, γιατί δεν θέλω ούτε να τους βλέπω!!!
Τον Μανιάτη, τον θεωρώ φευγάτο. Φευγάτος (νομίζω) και ο Νικολάου.
Ο Σκούφαλης, υποτίθεται πως έχει ειδοποιηθεί να βρει ομάδα, για να συνεχίσει εκεί...

Ο Φαμπιάν, αγνοείται και αναζητείται μέσω άμπερ αλέρτ, κι ελπίζω να βρεθεί σύντομα.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Μεταγραφές

Έχω μια απορία: 

Έστω ότι είμαι ο Τζαβέλας ας πούμε, και έχω συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο με τον Πανιώνιο ας πούμε, θα παίρνω 200 χιλιάρικα στον επόμενο χρόνο, και μετά... θα είμαι ελεύθερος από συμβόλαια κλπ. Γιατί κάποιος να πληρώσει 1,2,εκατομμύρια στον Πανιώνιο για να με πάρει σήμερα, και δεν μου τα δίνει εμένα, του χρόνου? Εγώ θα βολευόμουν και με λιγότερα!!!

Δεν το καταλαβαίνω... Κάποιος υπάρχει να με διαφωτίσει?
Ακούω για τον Σκόκο, πως η ΑΕΚ θέλει να τον πουλήσει τελικά, και ζητάει 3 μύρια, γιατί τον Δεκέμβρη έτσι κι αλλιώς μένει ελεύθερος, και δεν θα πάρει δεκάρα τσακιστή η ΑΕΚ. Μα γιατί να τον αγοράσει τώρα κάποιος, και να υπογράψει ο παίκτης ας πούμε τριετές συμβόλαιο με τον νέο εργοδότη του, ενώ... τον Δεκέμβρη ο νέος εργοδότης θα τον πάρει τζάμπα? 

Κι αν τον Δεκέμβρη, ας πούμε δεν είναι τζάμπα, γιατί ο παίκτης πλέον θα ζητήσει κάποια χρήματα, σαφώς λιγότερα της ΑΕΚ, ο παίκτης, γιατί να θέλει να μεταγραφεί τώρα, αφού τον Δεκέμβρη θα βάλει αυτός περισσότερα λεφτά στην τσέπη του? Τι στο καλό συμβαίνει με αυτές τις μεταγραφές και τα συμβόλαια?

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Όλοι στο κολυμβητήριο σήμερα!!!

Η ομάδα Πόλο Ανδρών, αντιμετωπίζει στα ημιτελικά του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ, στο Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης το Σάββατο 5/6 στις 18:00.

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Εθνική Ελλάδος γειά σου!

Αντικειμενικά θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στο Μουντιάλ, η γύμνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε συνδυασμό με την αρτηριοσκλήρωση και τις εμμονές ( ή πολιτικούς ελιγμούς) του Ρεχακλή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ενόψει της συμμετοχής μας στο Μουντιάλ.

Το 2004 κάναμε μια τεραστίων διαστάσεων έκπληξη και υπέρβαση, αλλά η εθνική ομάδα τότε είχε έναν Παναθηναϊκό κορμό, που ο Παναθηναϊκός είχε ήδη παίξει καλή μπάλα στην Ευρώπη βασισμένος σε αρκετούς ταλαντούχους Έλληνες, καθώς και σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες.

Όταν ο πιο διακριθείς αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής της Ελλάδας, που εκτός των άλλων ήταν και πρώτος στις ασίστ,  στόχος όλων σχεδόν των ομάδων, μένει σπίτι του τελικά, και η 23άδα έχει παίκτες που δεν έπαιζαν στις ομάδες τους, ενώ γενικότερα οι ομάδες μας βασίζονται σε λεγεώνες ξένων μικρής αξίας (πλην σπανιοτάτων εξαιρέσεων) η αισιοδοξία γι αυτό που θα ακολουθήσει, είναι ανύπαρκτη.

Φοβάμαι πως ο μόνος λόγος που δεν θα καταλήξουμε με περισσότερα γκολ παθητικό από ότι στην προηγούμενη συμμετοχή μας σε Μουντιάλ, είναι ότι ο Ρεχακλής θα παίζει κατενάτσιο ακόμα και όταν θα χάνουμε με 1-0 ή με 2-0.
'Ετσι, πιστεύω πως θα χάνουμε το πολύ με 2 γκολ, και στο τέλος θα φύγουμε με μηδέν βαθμούς, και 6-7 γκολ παθητικό.

Εκτός κι αν λυσσάξει ο Μέσσι, και μας βάλει μόνος του 10 γκολ!!!

καλή τύχη Γιώργο

Την απόκτηση του Γιώργου Τζαβέλλα ανακοίνωσε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο 22χρονος αριστερός μπακ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα στην οποία ανήκουν επίσης ο Γιάννης Αμανατίδης και ο Φάνης Γκέκας, ενώ θα παρουσιαστεί επίσημα την Παρασκευή. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πανιώνιος θα εισπράξει περίπου 1 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση του πολυτιμότερου παίκτη του για τη σεζόν που τελείωσε, ενώ θα διατηρήσει κι ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής αποτελεί την καλύτερη... παρηγοριά για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, μετά την είδηση πως «κόπηκε» από την τελική 23αδα της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο προπονητής της Άιντραχτ, Μίχαελ Σκίμπε, δήλωσε για το νέο απόκτημα της ομάδας του: «Προτιμήσαμε να ενισχυθούμε στη συγκεκριμένη θέση όχι με έναν έμπειρο παίκτη, όπως ο Φάνης Γκέκας, αλλά με έναν νεαρό και εξελίξιμο. Για μας είναι θετικό που δεν θα πάει στο Μουντιάλ, γιατί έτσι θα βρίσκεται μαζί μας από την αρχή της προετοιμασίας για την επόμενη περίοδο».

http://www.sport-fm.gr/article/276477

------------

Σχόλιο:
Καλή τύχη Γιώργο. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις, και να πετύχεις στην νέα ομάδα σου. Μπράβο και στην διοίκηση της ομάδας, που βοηθάει νέα παιδιά, να κυνηγήσουν το όνειρο τους.
Εύχομαι στον νέο προπονητή μας, όχι μόνο να βρει άξιο αντικαταστάτη, αλλά γενικά να φτιάξει μια τέτοια ομάδα, ώστε ο κάθε Τζαβέλας που θα φεύγει, να μην μας λείπει...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

10 ευρώ βενζίνη

Χθες σταμάτησε ένας φίλος σ' ενα βενζινάδικο και ζήτησε 10 ευρώ βενζίνη.

Κι ο βενζινάς τον ρώτησε:
- Είναι μεγάλος ο λεκές;

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010