Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

τελικά, έφυγε και ο Φαμπιάν!!!

Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε το δανεισμό του Φαμπιάν Εστογιανόφ στην Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση αυτή πάρθηκε παρόλο που γνώριζαν ότι θα δυσαρεστούσε τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Υπαγορεύτηκε όμως από την ανάγκη να μειωθεί το ετήσιο έλλειμμα της εταιρείας, καλυπτόμενο πάντα από τον κύριο μέτοχο, από τα τεσσεράμισι περίπου εκατομμύρια ευρώ σε ενάμισι. 

Αντικειμενικά, εάν ο κύριος μέτοχος καλείτο να βάλει τεσσεράμισι εκατομμύρια από την τσέπη του, για να καλύπτονται οι ετήσιες υποχρεώσεις της ομάδας, είναι απόλυτα λογικό να πρέπει να μειωθούν τα έξοδα, και να βρεθούν τρόποι να αυξηθούν τα έσοδα της ομάδας.

Τώρα, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνονται σωστές κινήσεις, ώστε να εξυγιανθεί η λειτουργία της ΠΑΕ, να μην ξοδεύονται χρήματα σε "ανάπηρους" παίκτες, σε παίκτες που δεν προσφέρουν τίποτα, σε παίκτες που δεν ιδρώνουν, που δεν ματώνουν στο γήπεδο για κάθε δεκάρα που πληρώνονται, σε παίκτες που αξίζουν το 1/10 αυτού που πληρώσαμε. Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που προφανώς βρισκόμαστε, μας έχουν φέρει συνεχή λάθη του παρελθόντος, αλλά ας ελπίσουμε πως δεν είναι αργά για να βρεθούμε στον ίσιο δρόμο...

Εύχομαι και ελπίζω να αποδώσουν τα μέτρα οικονομικής εξυγίανσης, ώστε να υπάρξει στο μέλλον ένας οικονομικά βιώσιμος Πανιώνιος, που θα αυτοχρηματοδοτείται από τα έσοδα του, και μόνο από αυτά.
Έτσι, δεν θα είναι αναγκασμένος να βρίσκει σωτήρες, που θα βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, και μόλις βαρεθούνε ή κουραστούν να το κάνουν, να φτάνουμε στο χείλος της καταστροφής.

Εάν το πετύχει αυτό ο κύριος μέτοχος και η διοίκηση Κιντή, τότε θα έχει επιτελέσει ένα πάρα πολύ σημαντικό άθλο.

Ο Φαμπιάν θα μείνει πάντα στην καρδιά μας, και θα μας λείψει...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με κάτι πρόχειρες προσθαφαιρέσεις που έκανα φέτος μάλλον πάμε για πλεόνασμα.
Βέβαια το να παρουσιάζουν υπό αυτές τις συνθήκες γήπεδο σαν κοροιδία μου μοιάζει.

amanAM είπε...

Το χειρότερο όλων, είναι πως πραγματικά δεν γνωρίζουμε τα εν οίκω, κι έτσι δεν μπορούμε να κρίνουμε παρά μόνο από ότι φαίνεται.

Μπορεί φέτος να πρέπει να πληρώσουμε τις δόσεις του Ρεκόμπα, που για να κάνει το κομμάτι του ο κύριος μέτοχος έφερε στον Πανιώνιο. Μπορεί να χρωστάμε σε δόσεις τα μαλλιά της κεφαλής μας από τους διάφορους ανεκδιήγητους παίκτες που ποτέ δεν είδαμε να παίζουν, ή και που τους είδαμε, αλλά δεν θέλαμε να τους ξαναδούμε!

Δες για παράδειγμα τι γίνεται στην Εθνική Οικονμία μας. Τώρα είμαστε σε χρεοκοπία, για δάνεια που κατασπαταλήθηκαν 20 ή και 30 χρόνια πριν. Τώρα, είναι αργά για ελέγχους, τότε που έπρεπε, δεν μιλούσε κανένας, ήμασταν απασχολημένοι να γλείφουμε το κοκαλάκι που μας πέταγαν.

Αφού τον μισθό του Φαμπιάν, θα τον πληρώνει από εδώ και πέρα η ομάδα της Ουρουγουάης, θα ήθελα να μάθω για παράδειγμα, εάν άξιζε να πληρώνουμε τους δανεικούς που είχαμε τόσο καιρό στην δικιά μας ομάδα.

Ένας ισολογισμός, γράφει για παράδειγμα: Οργανικά ή ανόργανα τέλος πάντων έξοδα χ εκατομμύρια. Τι έξοδα είναι αυτά, και ποιός ευθύνεται γι αυτά?

Βέβαια, η μεγάλη διαφορά της ΠΑΕ από την Οικονομία της χώρας μας, είναι πως εάν χρεοκοπήσει η ΠΑΕ θα στενοχωρηθούμε όλοι, αλλά θα την πληρώσει μόνο αυτός που έχει μετοχές, ενώ τα λάθη και τις ρεμούλες των πολιτικών, τις πληρώνουμε όλοι.