Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Που πάμε?

Εμένα, αυτό που με απασχολεί πραγματικά, είναι να γίνει ο Πανιώνιος πόλος έλξης φιλάθλων χάρη στο όμορφο ποδόσφαιρο που θα παίζει, τις επιτυχίες που θα έχει, την μη βία και το οικογενειακό κλίμα στις εξέδρες (πράγμα που έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό, δυστυχώς), και συγχρόνως πόλος έλξης ταλαντούχων Ελλήνων κυρίως ποδοσφαιριστών, που δεν θα βλέπουν τον Πανιώνιο μόνο σαν σκαλοπάτι στην καριέρα τους, και με την σωστή διαχείριση θα φέρνουν έσοδα στην ομάδα, και κόσμο στις εξέδρες.

Ναι, όταν θα ξαναβγάλουμε Μαύρους, Σαραβάκους και Αναστόπουλους, δύσκολα θα τους κρατήσουμε, αλλά στην παρούσα φάση βγάζουμε Σπυρόπουλους και Μάκους, που αφού πήραν την πολυπόθητη μεταγραφή για τις «μεγάλες» ομάδες, σπάνια παίζουν, και δεν έχουν φανέλα βασικού. Ο Τζαβέλας μόλις πήρε μεταγραφή σε Γερμανικό σύλλογο, θα δούμε πως θα πάει εκεί, αλλά δεν θεωρώ ότι θα ξαναβρεί ποτέ συνθήκες «Πανιωνίου», που του δόθηκαν πάμπολλες ευκαιρίες, και μεγάλη πίστωση χρόνου μέχρι να δείξει κάποιες πλευρές του ταλέντου του.

Καλώς ή κακώς, το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, και οι ομάδες είναι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες. Ο Πανιώνιος, μοιάζει με μια εταιρεία που μόλις βγάλει ένα προϊόν που ο κόσμος το ζητάει, το πουλάει σε ανταγωνιστή, και περιμένει πότε θα πετύχει να παράξει ένα ακόμα προϊόν, όχι για να το πουλήσει στους καταναλωτές της, αλλά ξανά στους ανταγωνιστές της. Έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγουμε ποτέ από την μοίρα μας. Είναι σαν να είμαστε αναψυκτήριο της γειτονιάς, και να ανακαλύψουμε την συνταγή της Κόκα Κόλα αύριο το πρωί, και αντί να γίνουμε εμείς η Κόκα Κόλα, πουλάμε την συνταγή στην εταιρεία που θα την μετατρέψει σε παγκόσμιο προϊόν! Τα τελευταία χρόνια, φτιάξαμε κάποιες καλούτσικες γρανίτες, και τις πουλήσαμε σε καλή τιμή, πριν λειώσουν!!!

Για να ξεφύγουμε από την μοίρα του αναψυκτηρίου της γειτονιάς, πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τρόπο να παράγουμε πολλές συνταγές, να πουλήσουμε ίσως κάποια απόλες για να χρηματοδοτήσουμε την παραγωγή των άλλων συνταγών μας, αλλά να κρατήσουμε τις άλλες για εμάς, και να μετατρέψουμε το αναψυκτήριο σε σοβαρή επιχείρηση.

Ο Μάκος, ο Σπυρόπουλος, ο Τζαβέλας, καθώς και ο Μανιάτης που θα πουλήσουμε αύριο-μεθαύριο, δεν είναι οι παίκτες που θα έκαναν την διαφορά για να γίνουμε μεγάλη ομάδα... Ο τελευταίος μεγάλος παίκτης μας ήταν ο Φάνης Χριστοδούλου στο μπάσκετ, και χάριν σε αυτόν στάθηκε το όνομα του Πανιωνίου ψηλά στην συνείδηση των φιλάθλων όλης της Ελλάδας, και όχι μόνο του Πανιωνίου. Πρέπει να φτιάξουμε Φάνηδες που να τους κρατήσουμε στην ομάδα, και να γίνουν σημαίες μας. Όμως οι Τζαβελοσπυρόπουλοι είναι οι παίκτες που θα πλαισίωναν έναν Μαύρο, έναν Σαραβάκο, έναν Αναστόπουλο, και θα τους βοηθούσαν να λάμψουν. Τώρα όποιοι από τους νέους έχουν ταλέντο, ας περιμένουν μπαλιά από Σιόμους και τους Όβες, ας συνεργαστούν με τον Φανούρη, τον Μανόλο, τον Αμπάλαμπαν και τον Βουβάλ, κι αν λάμψουν ποτέ, θα στηθώ στην πλατεία για δωρεάν σοδομισμό… Α, και τερματοφύλακας θα κάτσει ο Λευτέρης, αυτός τουλάχιστον θα αγαπάει την ομάδα, και θα κάνει ότι μπορεί!!!

Μετά από αφαίρεση όσων έφυγαν και όσων λογικά δεν θα μείνουν, το ρόστερ της ομάδας μας, αυτήν την στιγμή είναι:
Επεξηγήσεις:
Τον Μπουβάλ και τον Μπάλαμπαν, τους έφαγα εγώ, γιατί δεν θέλω ούτε να τους βλέπω!!!
Τον Μανιάτη, τον θεωρώ φευγάτο. Φευγάτος (νομίζω) και ο Νικολάου.
Ο Σκούφαλης, υποτίθεται πως έχει ειδοποιηθεί να βρει ομάδα, για να συνεχίσει εκεί...

Ο Φαμπιάν, αγνοείται και αναζητείται μέσω άμπερ αλέρτ, κι ελπίζω να βρεθεί σύντομα.

7 σχόλια:

antonis είπε...

Χαίρομαι που κάποια blogs αρχίζουν και τα χώνουν για αυτή την απαράδεκτη κατατάσταση με τις πωλήσεις των παικτών μας.
Είναι αυτονόητο στο σύχρονο ποδόσφαιρο να γίνονται πώλησεις παικτών,αλλά για να δούμε πως αξιοποιήσαμε τα πραγματικά καλά λεφτά(2.000.000) που πήραμε απο την πώληση του ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Μήπως τα δώσαμε για να δέσουμε με καλύτερα συμβόλαια τους 2 καλύτερους παίκτες μας ΤΖΕΜΠΟΥΡ και ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ.
Είναι ζήτημα να
έπαιρνε ο ΤΖΕΜΠΟΥΡ 100.ΟΟΟ τον χρόνο,αν του δίναμε 300.000, θα έκανε και τούμπες.Ο φερναντεζ πήγε στη ΜΠΕΙΤΑΡ γιατί του προσφέραν συμβόλαιο 400.000, αν του δίναμε τα ίδια λεφτά θα έμενε σε εμάς.
Αντιθέτως τους πωλήσαμε και αυτούς, και ως φυσικό επακόλουθο γίναμε ΚΩΛΟΣ.
Το ίδιο θα συμβεί με τα λεφτά του ΤΖΑΒΕΛΛΑ.Μήπως θα φωνάξουμε τους ΜΑΝΙΑΤΗ, ΡΙΕΡΑ, ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΙ,να τους πούμε οτι θέλουμε να στηριχθούμε πάνω τους και να τους κάνουμε καλύτερα συμβόλαια.
Αν οι 3 αυτοί παίκτες δεν πάρουν μεταγραφή να είμαστε προετοιμασμένοι να φάμε στη μάπα τα νευρά τους, όπως τα φάγαμε και φέτος απο τον Μανιάτη, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια απο το τσογλανάκι τον ΜΑΚΟ.
Αυτά και πολλά άλλα, οπως η απαξίωση του συλλόγου ως ομάδα σκαλοπάτι στίς φιλοδοξίες του κάθε παίκτη,ειναι οι παρενέργεις της αφαίμαξης απο τις πωλήσεις.

Υ.Γ Είναι ντροπή να φοράει την φανέλλα του συλΛόγου ο ΜΠΟΥΒΑΛ, ας φροντίσουν να του το λύσουν το συντομότερο δυνατό μαζί με αυτο του ΣΚΟΥΦΑΛΗ

amanAM είπε...

Πράγματι, όταν ένας ποδοσφαιριστής (όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος) αισθάνεται ότι αξίζει περισσότερα, θα μπορούσε να παίρνει περισσότερα, αλλά αμείβεται λιγότερα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποδίδει το ελάχιστο, σε σχέση με αυτό που θα απέδιδε εάν έπαιρνε όσα άξιζε...

br fun_atic είπε...

Από τους παίκτες που έφυγαν τα τελευταία χρόνια μόνος που πραγματικά ήθελε να μείνει ήταν ο νταριο.δεν έχει να κάνει μόνος το οικονομικό όσο και με τη διάθεση του αλλού.

amanAM είπε...

Τότε, ανακοινώσανε πως... εάν έδιναν στον Ντάριο περισσότερα, θα ξεσηκωνόντουσαν και άλλοι να ζητάνε αυξήσεις, και θα χάλαγε το κλίμα και η συνοχή της ομάδας!!!

Έτσι, παρά την αδιαμφισβήτητη προσφορά του Ντάριο, που άξιζε να πάρει κάποια αύξηση, επιλέχτηκε να τον αφήσουν να φύγει.

Αμέσως μετά, πήραμε τον Ρεκόμπα, που μαζί με τον Φαμπιάν και τον Χούτο κάνανε μια κλίκα, με δικό τους γυμναστή, δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα της προπόνησης όλη η ομάδα μαζί, και το τρίο να χαριεντίζεται στην άλλη άκρη του γηπέδου!!!

Έτσι διαφυλάχτηκε το κλίμα της ομάδας!!! Ο Ντάριο τους έφταιξε!!!

Αντί να κατηγορούμε τους Μάκους, και όσους βλέπουν τον Πανιώνιο σαν σκαλοπάτι, ας αναρωτηθούμε επιτέλους, ποιός φταίει γι αυτήν την νοοτροπία: Εμείς!!!
Κι όταν λέω εμείς, δεν εννοώ εμένα κι εσένα, αλλά την διοίκηση της ομάδας.

Με την ιστορία του Ντάριο, διδάχτηκαν οι πάντες πως... και να αγαπάς την ομάδα, και να δίνεις το αίμα στο παιχνίδι, να καταθέτεις ψυχή στο χορτάρι, δεν πρόκειται κανένας να το αναγνωρίσει, εκτός κι αν βρεις άλλη ομάδα να σου τα χώσει!!!

Μάθαμε επίσης πως οι δικαιολογίες, όσο λογικές κι αν είναι, δεν είναι παρά δικαιολογίες, γιατί την επόμενη στιγμή, άλλα κάνουμε. Δεν ήταν το υποτιθέμενο κλίμα της ομάδας που θέλανε να προστατεύσουν, αφού μόνοι τους το διέλυσαν αμέσως μετά!!!

Την πλήρωσε ο Ντάριο, αμέσως μετά ο Λίνεν, και στο τέλος... για όλα έφταιγε ο Χούτος και μετά ο Ρεκόμπα!

Ε λοιπόν, ένας είναι ο φταίχτης, και δεν είναι οι πιο πάνω... Φταίχτης είναι αυτός που ανάλογα τι φυσάει, αλλάζει πορεία, σκέψεις, απόψεις. Είμαστε ΟΦΑ, όπου φυσάει ο άνεμος.

Ακόμα και μια λάθος ρότα, κάπου σε οδηγάει. Όταν αλλάζεις συνέχεια ρότα, δεν πας πουθενά, μένεις συνέχεια στα ίδια.

Ας ελπίσουμε πως το σχέδιο Κιντή, θα υπηρετηθεί με τόση συνέπεια, που κάπου θα μας οδηγήσει. Γιατί όσο παίζει ο μεγαλομέτοχος ανάλογα την εποχή, έτσι δεν πάμε πουθενά.

amanAM είπε...

Τώρα δεν ήταν η εποχή που θα... κάναμε κριτική, χωρίς να κατηγορηθούμε από όσους χτυπάνε κόκκινο στα Πανιωνόμετρα?

Η κριτική και η αυτοκριτική πότε θα γίνει???

amanAM είπε...

Σε ΑΕΚτζήδικη αθλητική εφημερίδα, γράφεται σήμερα πως ο Πανιώνιος είπε στον Φαμπιάν πως δεν μπορεί να πληρώνει τις 550 χιλιάδες που παίρνει ετησίως, και του ζήτησε να βρει ομάδα...

Ενώ εάν πάει στην ΑΕΚ, θα τα πάρει τα λεφτά του ο Φαμπιάν!!!

Ελπίζω να είναι ράδιο αρβύλα και ευσεβείς πόθοι της ΑΕΚ, αλλά ανησυχώ μην υπάρχει και κάποια σπίθα κάτω από αυτόν τον καπνό, αφού Φαμπιάν ακούμε, και Φαμπιάν δεν βλέπουμε, εδώ και πολύ καιρό!

Η ΑΕΚ πήρε τον Τζιμπούρ και τον Μάκο από εμάς, ήθελε τον Τζαβέλα, θέλει τον Μανιάτη και τον Φαμπιάν. Τον Κουμουρτζί γιατί δεν θέλει?

Ρε σεις, μήπως θα ήταν πιο φτηνό και πιο εύκολο αντί να θέλετε τους παίκτες μας, να γινόσασταν Πανιώνιοι, να βλέπετε τζάμπα τους παίκτες που τόσο πολύ επιθυμείτε?

Ελάτε, πείτε την αλήθεια...
Πανιώνιοι θέλατε να είσαστε, αλλά αφού καταντήσατε ΑΕΚτζήδες, θέλετε να αγοράστε όλη την ομάδα μας, μπας και γίνετε σαν κι εμάς!!!

Φίλοι ΑΕΚτζήδες, δείτε τι έκανε ο πρώην πρόεδρος σας, δεν είναι ντροπή, γίνετε κι εσείς Πανιώνιοι, δεν είναι κακό.

Ο Κιντής είπε πως από τότε που ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ΑΕΚ, έχασε την χαρά του ποδοσφαίρου, έπαψε να μπορεί να δει έναν αγώνα και να το ευχαριστιέται... Φυσικό ήταν, αφού ήταν ΑΕΚτζής!!! Τώρα, στον Πανιώνιο, θα μπορεί να βλέπει τους παίκτες που πάντα ονειρευόταν, χωρίς να πρέπει να ξεπαραδιαστεί ο ίδιος, πληρώνει ο Τσακίρης.

Μήπως να τους κάναμε δώρο τον Μπουβάλ, να πάρουν κάτι από εμάς, να χαρούνε?

amanAM είπε...

Αν ο Τσακίρης θέλει να απαλλαγεί από τον Φαμπιάν γιατί έχει υψηλές αποδοχές, εάν ενοχλεί τον νέο προπονητή μας ότι ξέρει μπάλα ο Φαμπιάν και δεν θα είναι στρατιωτάκι στο σύστημα που θα θέλει να εφαρμόσει, εάν δεν προβλέπεται σύντομα να είναι καλά και να παίξει την μπάλα που μπορεί, εάν παίζει κάποια δελεαστική πρόταση και μας την κρύβουν...

...εάν τελικά φύγει ο Φαμπιάν, δεν πρέπει να ανησυχούμε, ο Όμο ήδη έδειξε από πέρυσι τα δείγματα του ταλέντου του, φέτος θα αναλάβει και τον ρόλο του δημιουργικού μέσου, και τον ρόλο του αριστερου και του δεξιού εξτρέμ, και του χρόνου θα μας βγάλει στο τσάμπιονς λήγκ!!!