Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

τελικά, τα θέλουμε τα μπινελίκια μας!!!

Τα ζητάει ο οργανισμός μας!

Οι ακριβοπληρωμένοι και κακομαθημένοι θα έλεγα παίκτες της Ελλάδας, μετά την άθλια εμφάνιση με την Κορέα, και μετά το αστείο γκολ-δώρο που έπνιξε ο Τζόρβας με το οποίο βρέθηκε η ομάδα μας να χάνει με 0-1,  ξύπνησε η ψυχή τους και το φιλότιμο, επιτέλους μετά από τόση ξεφτίλα που δεχόμαστε καθημερινά σαν χώρα, σαν λαός, απέδειξαν πως είμαστε ένας παρανοϊκός λαός, που μόνο το φάσμα της καταστροφής μπορεί να αφυπνίσει, και στο τέλος όχι μόνο σωνόμαστε αλλά πετυχαίνουμε και θαύματα!!!

Τα μπινελίκια και η κριτική, προφανώς πείσμωσαν τους παίκτες μας, τους έκαναν ομάδα, και την στιγμή που βρεθήκανε πεσμένοι στο  καναβάτσο, υπερέβαλαν τους εαυτούς τους και πέτυχαν την πρώτη νίκη μας στην ιστορία του Παγκόσμιου κυπέλλου, και θα ήθελα να δω τα μούτρα όλων των ξένων που μας χλεύαζαν και μας λοιδορούσαν μετά την ήττα μας από την Κορέα.

Οι παίκτες σίγουρα είναι θυμωμένοι με την κριτική που κάναμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα, αλλά είμαι 1000% βέβαιος πως η κριτική είναι αυτή που τους πείσμωσε, και το φάσμα της καταστροφής και της ξεφτίλας, τους αφύπνισε εγκαίρως τελικά.

Και τα κατάφεραν!!! Δεν θυμάμαι παιχνίδι άλλης Ελληνικής ομάδας, να δημιουργεί τόσες ευκαιρίες, να δημιουργεί τόσες φάσεις, και πέρα για πέρα δίκαια να ανατρέπει το σκορ, να προηγηθεί, και να συνεχίσει να απειλεί και να διαχειρίζεται με μαγκιά το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Το τελικό σκορ αδικεί την Ελλάδα.

Κρίμα, εάν δεν είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους, και δεν είχαν χάσει τόσο εύκολα από τους Κορεάτες, θα ήμασταν ήδη στην επόμενη φάση, ενώ το να πάρουμε βαθμό από την Αργεντινή, φαντάζει πολύ δύσκολο, απίθανο θα έλεγα. Κρίμα, ήδη θα κολυμπούσαμε στην Ομόνοια, έστω και με ένα χι να είχανε πάρει από τους Κορεάτες.

Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας να μην ένοιωσε ξεφτίλα μετά το παιχνίδι με την Κορέα, και δεν υπάρχει Έλληνας που να μην αισθάνεται σήμερα περήφανος από την σημερινή εμφάνιση, άσχετα εάν θα προκριθούμε τελικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Δεν ήταν ποτέ το ζητούμενο η πρόκριση, το ζητούμενο ήταν να μην εξευτελιστούμε, και σήμερα αν μη τι άλλο, δεν έχουμε σκυμμένο το κεφάλι.

Σήμερα ξύπνησε η ψυχή του Έλληνα (χάρη στα μπινελίκια πολύ φοβούμαι), αλλά μόλις πιστέψουν ξανά στον εαυτό τους, θα καβαλήσουν και πάλι από ένα καλάμι, και θα χάνουν από Βιρμανίες και Ακτές Βούλας-Βάρκιζας.

Το στήσιμο της ομάδας από τον Ρεχάγκελ, δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που έστησε την ομάδα με την Κορέα. Κι αυτός τα μπινελίκια του ήθελε... Κι ο Γερμανός, θέλει τα μπινελίκια του!

Εμάς το λέει και ο Εθνικός μας ύμνος, και μάλλον όχι τυχαία:
Όταν είμαστε ντροπιασμένοι και σκυθρωποί,  έρχεται η μέρα που ξανά προς την δόξα τραβάμε!!! Πριν από το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής, είμαστε σε βαθύ ύπνο... 
Παρανοϊκή ψυχολογία, αλλά με αυτήν πορευόμαστε τόσα χρόνια. Σαν φαβορί, δεν έχουμε νικήσει ποτέ, όταν έχουμε ελπίδες, πάμε από απογοήτευση σε απογοήτευση, όταν είμαστε καταδικασμένοι όμως, τα καταφέρνουμε οι άτιμοι...

11 σχόλια:

zouri1 είπε...

θεωρω οτι ηταν το ωραιοτερο παιχνιδι της εθνικης μας μετα το 2004

amanAM είπε...

θα έλεγα πως ήταν ίσως ακόμα καλύτερο, γιατί δημιουργήσαμε πάρα πολλές φάσεις, είχαμε σωστή κυκλοφορία, φαντασία, μαχητικότητα, ευκαιρίες...

Ενώ το 2004, περιμέναμε την μια φάση, την μια ευκαιρία, και είχαμε κάμποση τύχη να την εκμεταλλευτούμε!

Μπράβο σε όλους, βουλώσανε όλα τα στόματα.

zamis είπε...

Θεωρω απαραδεκτες τις δηλωσεις Τοροσιδη,αντιθετα εκτιμησα πολυ τον Τζιωλη.Και ο Γκουνις καλα τα ειπε απ'οτι διαβασα.

υ.γ.φιλος που εβλεπε το ματς μαζι με Δελλα,Μπασινα και κηπουρο,μου μετεφερε οτι μονο τα κλαμματα δε βαλανε που νικησαμε...

br fun_atic είπε...

Και όμως βρήκες τον Έλληνα που δεν ένοιωσε ξεφτίλα μετά το παιχνίδι με την Κορέα. Κάτι που δεν μου άρεσε το παιχνίδι, κάτι μια ψιλοηλίαση, κάτι το φαγητό και οι μπύρες, είδα πέντε λεπτά παιχνιδιού και πήγα για ύπνο.Οπότε μετά το τέλος του παιχνιδιού δεν ένοιωσα τίποτα αφού ήμουν ανάσκελα.
Επαγγελματικοί λόγοι με εμπόδισαν να δω το σημερινό παιχνίδι, οπότε πάλι δεν ένοιωσα τίποτα στο τέλος του.
Όποιος φίλος γράφει τα παιχνίδια σε βίντεο, ας μου δώσει ένα αντίτυπο γιατί είναι ζήτημα αν έχω δει πέντε λεπτά Ελλάδα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Βρέ τι έγινε σήμερα!!! Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Πραγματικά δέν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο παιχνίδι από την Εθνική. Τόσες πολλές ευκαιρίες, τέτοια πίεση... φοβερά πράματα!
Και πραγματικά, το σκόρ θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο.

Κύριε Τσακ. μάς παίρνετε σάς παρακαλούμε τον τερματοφύλακα τής εθν. Νιγητίας;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ωχ... Νιγηρίας δηλαδή...

amanAM είπε...

Τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας, τον ερωτεύτηκα κι εγώ, αφού στο παιχνίδι με την Αργεντινή, στάθηκε μόνος του απέναντι στους Αργεντινούς και τον Μέσσι, και εχθές απέδειξε πως δεν ήταν τυχαίο...

Σε κάποια φάση πέταξε, πέταξε κανονικά, εάν δεν ήταν αυτός ο τέρμας, η Νιγηρία θα είχε φάει 5 γκολ και από εμάς, και από την Αργεντινή.

Η υπόλοιπη ομάδα της Νιγηρίας, δεν ήταν ομάδα. Ο καθένας έπαιζε για την πάρτη του, και παρόλο που διαθέτουν ταλέντο, παίζουν σαν τσακωμένοι μεταξύ τους. Ο δε βλάκας που τσίμπησε και κλώτσησε τον Τοροσίδη, ανακάλυψε πως έχει ιδιότητες Σογκόπου, πως έκανε εκείνος με τα χέρια κάμε-χάμε, έτσι κι αυτός, έριξε κύμα με το πόδι και έκανε τον Τοροσίδη να σφαδάζει!!!

Βέβαια, 100% δικαιολογημένη η αποβολή, αφού ακόμα κι αν τον πέτυχε ξώφαλτσα ή δεν τον ακούμπησε καν, η πρόθεση ήταν να τον χτυπήσει εκτός φάσης, κι έτσι του άξιζε η αποβολή.

amanAM είπε...

Μπρφανάτιε, κατά βάθος, χέστηκα για τα αποτελέσματα της Εθνικής... Εδώ δεν χολοσκάω με άλλα κι άλλα, με την μπάλα θα "αρρωστήσω"?

Το πρόβλημα είναι αλλού: Σαν χώρα έχουμε δώσει το δικαίωμα, και καθημερινά δεχόμαστε τόνους λάσπης, είμαστε το αρνητικό παράδειγμα όλων των ξένων, πρόσφατα μου είπαν πως στην Ταϋλάνδη, των εξαθλιωμένων πολιτών και της τουριστικής βιομηχανίας που βασίζεται κυρίως στην παιδική πορνεία, αναφέρονται στην χώρα τους λέγοντας πως δεν θέλουν να καταντήσουν σαν την Ελλάδα!!!

Στην Αυστραλία, ανέφεραν την τηλεόραση πως... στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί πειρατεία στις θάλασσες!!!

Έχω πελάτες απόλο τον κόσμο, και με αγαπάνε, και κάποιοι από αυτούς μου έστειλαν emails, όποτε χρειαστεί να με φιλοξενήσουν με τα παιδιά μου... Νομίζουν πως είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, πως σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, πως είμαστε στους δρόμους και σφαζόμαστε... Κάποια κλεισμένα ναύλα που είχα για το καλοκαίρι, ακυρώθηκαν, γιατί φοβούνται να έρθουν!!!

Και έρχεται η ήττα από την Κορέα, και όλοι αυτοί οι κομπλεξάρες απόλο τον κόσμο λοιδορούσαν για άλλη μια φορά την χώρα μας... Η νίκη με την Νιγηρία, και πάνω απόλα η μαγκιόρικη εμφάνιση, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα όλης της χώρας: Είμαστε ακόμα ζωντανοί!!! Υπάρχουμε!!! Μπορούμε!!!

amanAM είπε...

Οι δηλώσεις Τοροσίδη ήταν απαράδεκτες, έδειξε πόσο χαμηλού επιπέδου γαύρος είναι, αλλά οι ίδιες οι δηλώσεις, δείχνουν πόσο καλό τους έκαναν τα μπινελίκια, και πόσο τους πείσμωσαν η κριτική και οι φωνές μας!!!

Οι δηλώσεις αυτές, ήταν η πλήρης δικαίωση όσων άσκησαν κριτική.

amanAM είπε...

Και για να ξέρουμε τι λέμε: Την Κορέα, γιατί την θεωρήσαμε εξ αρχής τόσο "εύκολη"? Στο προηγούμενο Μουντιάλ έφτασε στους ημιτελικούς!!!

Στην χώρα της μεν, αλλά... ο ημιτελικός δεν μπορεί να είναι τυχαία επιτυχία!

amanAM είπε...

Τέλος... τι θα γίνει επιτέλους με την μετοχή μου???

Έχω ξεκινήσει επαφές με πολύ σημαντικό στέλεχος της Τσέλσυ, για επαγγελματικούς λόγους... Πιθανότατα να κλείσει η δουλειά, και να γίνουμε κολλητάρια πολύ σύντομα!!!

Θα χρειαστούμε ένα Αυγουστιάτικο έκτακτο παγκόσμιο να τον μυήσουμε στην Πανιώνια διαφορετικότητα...

Την μετοχή μου ρε ρεμάλια, να του πω πως είμαι μέτοχος!!!