Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ο Φαμπιάν δεν θα φύγει δανεικός...


Λίγες μέρες μετά την επάνοδο του Φαμπιάν στην Ελλάδα, και μια μέρα πριν την δημοσίευση της συνέντευξης που έδωσε στον Π.Κ., ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ΠΑΕ, πως...
... η διοίκηση του Πανιωνίου ΓΣΣ ΠΑΕ θα μελετήσει την πρόταση (να γίνει δανεισμός του Φαμπιάν στην Πενιαρόλ) και θα αποφασίσει επί αυτής τις επόμενες ημέρες!!!

Διαβάζοντας τα σχόλια και τις ανησυχίες των ιντερνετιστών, θα ήθελα να σας πω να μην ανησυχείτε άδικα. Δεν πρόκειται να πάει δανεικός ο Φαμπιάν στην Πενιαρόλ.

Εάν διαβάσετε προσεκτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ, θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει καμία εκδήλωση της βούλησης της ΠΑΕ και όσων τέλος πάντων παίρνουν αποφάσεις, αλλά απλώς ανακοινώνεται η πρόταση που (υποτίθεται ότι) της έγινε...

Κάποιοι πιστεύουν πως... βολιδοσκοπούν τις ενδεχόμενες αντιδράσεις. Εγώ δεν το πιστεύω αυτό.
Εάν τους ενδιέφεραν οι αντιδράσεις μας, θα είχαν ανησυχήσει ήδη για τις αντιδράσεις μας και σε άλλες αποφάσεις τους στο παρελθόν, και θα είχαν άλλη συμπεριφορά. Είδατε να ιδρώνει κανενός το αυτί, από τις αντιδράσεις μας τότε που ο Φερέρα μας οδηγούσε από το κακό στο χειρότερο? Ακόμα και σήμερα, ως καλό προπονητή - μαίτρ της τακτικής μας τον παρουσιάζουν! Εάν δεν έφευγε τελικά από μόνος του, ακόμα αυτόν θα είχαμε σαν προπονητή!

Άλλωστε γιατί να ιδρώσει το αυτί τους? Όταν κάποιος έχει βάλει κάμποσα εκατομμύρια από την τσέπη του, λίγο τον ενδιαφέρει οι αντιδράσεις όσων δεν έχουν βάλει ούτε ένα φράγκο. Όσο πιο σύντομα καταλάβουμε πως μας θεωρούν κάτι λιγότερο από το τίποτα, τόσο πιο γρήγορα θα βρεθούμε κοντά στην πραγματικότητα. Μιλάτε εσείς, οι Πανιώνιοι φίλαθλοι, που είσαστε μόνο 900 όσοι έχετε πάρει διαρκείας? Θέλουν να μιλάνε μόνο αυτοί, οι διοικήσεις της ΠΑΕ, που... (άντε να μην συνεχίσω καλύτερα)!!! Εάν μας τσουβαλιάζετε όλους τους φιλάθλους, να τσουβαλιαστείτε κι εσείς όσοι διοικήσατε και διοικείται την ΠΑΕ, να δούμε ποιός θα έπρεπε να ντρέπεται και ποιός όχι, ποιός θα έπρεπε να μιλάει και ποιός θα έπρεπε να κρύβεται!

Αλλά, ας επιστρέψω στο θέμα...

Όταν έγινε η χι ή η ψι πρόταση για τον Τζαβέλα, το ανακοίνωσαν? Όχι βέβαια!
Τυχαίο? Δεν νομίζω!
Επίσημα το ανακοίνωσαν μόνο μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Όταν αποφάσισαν την αποδέσμευση του Σκούφαλη, μέτρησαν τις αντιδράσεις μας πριν το κάνουν?
Δεν θυμάμαι να συνέβη κάτι τέτοιο...
Πριν διώξουν τον Ντάριο (τότε), τον Ρεκόμπα, τον έναν ή τον άλλον, πότε πήραν υπ όψιν τους το λαϊκό αίσθημα? Όσο κρατούσαν τον Φερέρα, τους ένοιαζε πως αντιδρούσαμε? Δεν το κατάλαβα να συνέβη κάτι τέτοιο.

Αυτήν την στιγμή, άραγε πρόταση υπάρχει μόνο για τον Φαμπιάν? Τις όποιες άλλες προτάσεις που προφανώς θα υπάρχουν, γιατί δεν τις ανακοινώνουν αντίστοιχα? Δεν είναι παράξενο, πως μόνο την είδηση της πρόστασης της Πενιαρόλ τελικά ανακοίνωσαν επίσημα?

Ο λόγος (της ανακοίνωσης) είναι απλός, κατά την γνώμη μου: Δεν σκοπεύουν να τον αφήσουν να φύγει σαν δανεικός.
Εάν υπήρχε (ή υπάρχει) πρόθεση να το κάνουν, σιγά μην το ανακοίνωναν! Θα μας λέγανε πως έπαθε υποτροπή, θα μας λέγανε οτιδήποτε προκειμένου να παρουσιάσουν την φυγή του σαν επιτυχία!

Την Δευτέρα, στην πρώτη προπόνηση στην Ν Σμύρνη, κάτι θα πρέπει να παρουσιάσουν... Θέλησαν να κάνουν την πρώτη προπόνηση στο Κορωπί, αλλά προφανώς συνειδητοποίησαν πως θα ήταν ελάχιστοι όσοι θα πήγαιναν εκεί, και προφανώς αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα. Αλλά και στην Ν Σμύρνη ανησυχούν μην και πάλι έρθουν εντυπωσιακά λίγοι, και μάλιστα με κακή διάθεση, σίγουρα θα φοβούνται να μην πάρει η φιέστα άσχημη τροπή, άρα... χρειάζονται προφανώς κάποιο επικοινωνιακό τρυκ. Η παραμονή του Φαμπιάν θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο τρυκ για να υπάρξει σχετικά καλή διάθεση, και λιγότερη μουρμούρα. Να, εμείς σε δύσκολες εποχές, τον κρατήσαμε τον Φαμπιάν, δοξάστε μας!

Εγώ, το μόνο που θέλω να τους απαντήσω, είναι το γνωστό:

Η Σμύρνη είναι, ομάδα ιστορική,
και όποιος δεν το ξέρει, να πάει να γαμηθεί!

ΥΓ.  Σε μπογκ οργανωμένων οπαδών, υπάρχει ήδη μια σπόντα σχετικά με την πρόθεση να γίνει η πρώτη προπόνηση στο Κορωπί, και μάλιστα σε συνδιασμό με μπάρμπεκιου. Η πρόταση αυτή έγινε και υποστηρίχτηκε από τον ίδιο τον Τσακίρη, όχι από κανέναν άλλον.

Πράγματι, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε... Είμαστε Πανιώνιοι από παιδιά, και θα παραμείνουμε Πανιώνιοι μέχρι να πεθάνουμε.

7 σχόλια:

amanAM είπε...

Το μόνο χειροπιαστό που έχουμε μέχρι στιγμής, είναι πως...

Ηρθαν: Γιούργκεν Μαχο.

Εφυγαν: Γιώργος Τζαβέλας, Μανόλης Σκούφαλης, Κώστας Ανδριόλας, Μπαρόνι, Μπεθέρα, Καστελιόνε, Μάριος Νικολάου.

Μη χειροπιαστό είναι, πως επίσης είναι φευγάτοι ο Μανιάτης, ο Κούμο, και ο Εστογιάνοφ.

Χειροπιαστό, πως ήδη έφυγαν περισσότεροι, από όσους είχε ορίσει ο Κιντής, σαν τον μέγιστο αριθμό παικτών που θα αποχωρούν ανά μεταγραφική περίοδο. Ο ίδιος είχε πει πως... όταν από μια ομάδα φύγουν περισσότεροι από 5 σε κάθε περίοδο, τότε η ομάδα πάει κατά διαβόλου!

Άραγε, που μας οδηγεί ο Κιντής?
Θα δούμε!

amanAM είπε...


Οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, πέφτουν σαν βροχή. Όλα όσα δεν ανακοινώνανε τόσο καιρό, ξαφνικά τα μαθαίνουμε όλα μαζί...

Φυσικό είναι, την Δευτέρα έχουμε πρώτη προπόνηση, πρέπει κάτι να πούνε για όσους θα λείψουν από αυτήν!



Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την κοινή συναίνεση λύση συμβολαίου με τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Σκούφαλη. Ευχόμαστε στον Μανώλη καλή τύχη και καλή συνέχεια στην καριέρα του.
Ο Μανώλης Σκούφαλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μετά από τρία πολύ όμορφα χρόνια στον Πανιώνιο, ήρθε η ώρα να συνεχίσω αλλού την καριέρα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Πανιωνίου, τους φιλάθλους και τον Πρόεδρο για την αγάπη και την στήριξη που μου έδειξαν στο πέρασμα μου από αυτήν την ιστορική ομάδα. Ο Πανιώνιος θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και του εύχομαι τις επιτυχίες που του αξίζουν».


Καλή επιτυχία Μανόλο στην Κέρκυρα (εκεί δεν πας?), να ξέρεις πως οι περισσότεροι οπαδοί σε αγαπήσαμε τόσα χρόνια, είσαι δικός μας άνθρωπος, σε αγαπήσαμε για όσα μας πρόσφερες, αγαπήσαμε ακόμα και τα λάθη σου, ήσουνα πάντα ικανός να μας τρελάνεις με μια φοβερή ενέργεια, αλλά και να χάσεις την μπάλα μόνος σου. Καλή τύχη. Εμένα, θα μου λείψεις.

amanAM είπε...

@ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ

Είναι κουραστικό στα μάτια, το νέο λουκ.

Ανώνυμος είπε...

Έχω κατά καιρούς σχολιάσει την στάση της ΠΑΕ απέναντι στους μη οργανωμένους φιλάθλους του Πανιωνίου τουε τελευταίους μήνες και θα είναι μάλλον άδικο να πάρει το φταίξιμο ο Κιντής.
Πιθανόν να νομίζουν ότι ζητάμε να συνδιοικήσουμε...Τα δύο πρώτα χρόνια της διοίκησης Τσακίρη αποδεικνύουν το αντίθετο. Όλα ξεκίνησαν κατά τη γνώμη από την κριτική που έγινε στους μεγαλειώδεις παραλογισμούς των δύο τελευταίων χρόνων.
Δεν ξέρω αν θέλουν να μετατρέψουν την ΠΑΕ σε κλειστό κλαμπ, πάντως ο Πανιώνιος χάνει σε δύναμη όταν απομακρύνει ανθρώπους που θα ήθελαν να συστρατευτούν για την επίτευξη κάποιων στόχων.
Ο χρόνος θα δείξει...
Την Δευτέρα δεν θα είμαι εκεί γιατί πολύ απλά δεν με θέλουν. Στου αγώνες όμως θα είμαι με θέλουν δεν με θέλουν...

IWN1998 είπε...

Σχετικά με την πρόταση της Πενιαρόλ έκανα χθες μια φιλότιμη προσπάθεια να τη διασταυρώσω διαδικτυακά εκτός Ελλάδας, αλλά ουτε στο επίσημο site της Πενιαρόλ δεν βρήκα κάτι ούτε σε Ουρουγουανικά ποδοσφαιρικά sites και blogs.

Μπορεί να μη έψαξα αρκετά ή καλά...

IWN1998 είπε...

...Να που τον δάνεισαν όμως...

amanAM είπε...

Τον δάνεισαν ε?
Τι να πω, πέφτω από τα σύννεφα!!!
Δεν περίμενα τέτοιο πράγμα!!!

Άραγε ήταν κάτι ξαφνικό και αναπάντεχο, ή οι φήμες περίπου 1 μήνα πριν ότι ψάχναμε να τον δανείσουμε (ίσως και στην ΑΕΚ) για να μην πληρώνουμε εμείς τον μισθό του, είχαν βάση?


Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει το δανεισμό του Φαμπιάν Εστογιανόφ στην Πενιαρόλ του Μοντεβιδέο για ένα χρόνο.

Είναι μια απόφαση που γνωρίζουμε ότι θα δυσαρεστήσει τους φιλάθλους του Πανιωνίου. Υπαγορεύεται όμως από την ανάγκη να μειωθεί το ετήσιο έλλειμα της εταιρείας, καλυπτόμενο πάντα από τον κύριο μέτοχο, από τα τεσσεράμισι περίπου εκατομμύρια ευρώ σε ενάμισι.

Δυστυχώς, καμία από τις αποφάσεις που οδηγεί σ’ αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ευχάριστη. Έχουμε όμως την ευθύνη να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του Πανιωνίου.

Είναι αυτονόητο ότι η μείωση του προϋπολογισμού δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν. Οι αγωνιστικοί στόχοι του Πανιωνίου, βάσει των οποίων θα κριθούμε ως διοίκηση, είναι πάντα υψηλοί.

Ευχαριστούμε το Φαμπιάν που μας διευκόλυνε σ’ αυτή τη δύσκολη και μεταβατική χρονιά. Παραμένει μέλος της οικογένειας του Πανιωνίου, έχοντας αποδείξει με πράξεις την αγάπη του για την ομάδα. Τον περιμένουμε πίσω τον Ιούνιο του 2011.

ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

Αν υπολογίσουμε πόσα εξοικονομούμε με την μη πληρωμή του μισθού του Φαμπιάν, μπορούμε να συμπεράνουμε πως... θα φύγουν πολλοί ακόμα.