Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

σκέψεις και προβληματισμοί

Μηρυκάζοντας τις αρχικές εξαγγελίες Κιντή, καταλήγω στο συμπέρασμα πως όλα αυτά που συμβαίνουν τα είχε προβλέψει.
Έχωσε σάλτσα, πήγε μέσω Θήβας, αλλά τα είχε πει όλα:
  • Πως θα τον βρίζουμε νύχτα μέρα...
  • Πως θα διαλύσει την ομάδα, και θα αδειάσει το γήπεδο...
  • Πως μέχρι τον Δεκέμβρη, δεν θα δούμε μπάλα και θα παίζουμε απωθητικό ποδόσφαιρο...
  • Πως θα θέλουμε να τον σταυρώσουμε...
  • Πως θα πουλήσει όποιον μπορεί, θα μαζέψει φράγκα, θα μας στενοχωρήσει με τις πωλήσεις όσων παικτών αξίζουν κάτι...
Μέχρι στιγμής, ενεργεί βάσει πλάνου και προβλέψεων!

Στο μόνο που είπε ψέμματα, είναι πως δεν θα φεύγουν πάνω από 5 παίκες την σεζόν. Ίσως τους δανεικούς που είχαμε δεν τους θεωρεί παίκτες μας, αλλά είναι ψέμματα, αφού κλονίζεται ο ιστός της ομάδας με περισσότερες των 5 αποχωρήσεων ανά μεταγραφική περίοδο, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα.

Ο λόγος που δεν έχουν προσπαθήσει με τα διαρκείας, είναι πως σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κιντή, μετά τον Δεκέμβρη θα έρθουν τα αποτελέσματα και το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, και τότε... θα πληρώνουμε ακριβότερο εισιτήριο για να δούμε την ομάδα μας. Και σε αυτό λοιπόν, προς το παρόν είναι συνεπής. Ποιός θέλει να αγοράσει διαρκείας, έτσι όπως πάει το πράγμα?

Είπε πως θα φτιάξει μια ομάδα με άσημους, με νεαρούς, με άγνωστους, που θα δουλεύουν σαν μηχανάκια στο γήπεδο, και με άριστη φυσική κατάσταση, θα ξεπεράσουν την όποια έλλειψη ταλέντου ή εμπειρίας... Να δω τον Σιόβα να τρέχει, και τι στον κόσμο!

Εάν λοιπόν, πιστεύει στο σχέδιο του, γιατί να μην σκέφτεται και το ένα γήπεδο προδιαγραφών Τσάμπιονς ληγκ? Σε 2-3 χρόνια, εκεί θα παίζουμε, εάν δεν μας πεθάνουν πρώτα!!!

Δεν βρίσκω ασυνέπεια προς το παρόν, μονάχα στον αριθμό των αποχωρήσεων του βγάζω κίτρινη κάρτα του Κιντή.

Το ότι ούτε εγώ τον πιστεύω, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά... ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ο Κιντής θα πρέπει να μας αποδείξει στην πράξη ότι το σχέδιο του πάει καλά.

Εάν πετύχει, δεν θα τον κάνω Θεό, θα έχει κάνει απλώς την δουλειά για την οποία προσελήφθη, εάν αποτύχει, ο Θεός βοηθός...

Κάποιοι λένε πως... καλύτερα να κρατούσαμε την περσινή ομάδα. Τι ζηλέψανε από αυτήν? Τον Κούμο να περιφέρεται εκνευριστικά άδικα, τον Φαμπιάν (όσο έπαιξε) να κάνει την ίδια προσποίηση και να χάνει την μπάλα, τον φιλότιμο Ριέρα να τρέχει απελπιστικά μόνος του, τον Μπάλαμπαν να περπατάει, και τον Τζαβέλα να κάνει γιόμες? Τον Σκούφαλη να σκύβει το κεφάλι του και να τρέχει μέχρι να χάσει την μπάλα, τον Νικολάου να μην μπορεί να κάνει πάσα στα 2 μέτρα? Τις γκέλες του Όμο ή τις εντός έδρας ήττες από Αστέρες, Λάρισες, Καβάλες, και τις ισοπαλίες με την ψυχή στο στόμα με τον Εργοτέλη, τον Ατρόμητο κλπ. 

Ο μόνος που πραγματικά θα μου λείψει, είναι ο Καστελιόνε, που ήταν βράχος στο κέντρο σαν ανασταλτικός μέσος. Θα μου λείψει και το γέλιο που μου προκαλούσε ο Σκούφαλης, και η τρελή ενέργεια που ακολουθούσε και μας άφηνε άφωνους. 

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε κάποια σοβαρή ομάδα, η ομάδα είχε τα χάλια της και έπρεπε να διαλυθεί, να χτιστεί κάτι καινούργιο σε υγιή βάση. Ας ελπίσουμε πως... αυτό κάνει ο Κιντής. Και πρέπει να στον στηρίξουμε, όσο κινείται σε αυτόν τον δρόμο.

Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά το σύνθημα:
η Σμύρνη είναι, ομάδα ιστορική, και όποιος δεν το ξέρει, να πάει να γαμηθεί!!

Το σύνθημα αυτό, δεν απευθύνεται μόνο στην διοίκηση και τον προπονητή, αλλά και σε όλους τους οπαδούς. Εάν σας ικανοποιεί ένας Πανιώνιος να φυτοζωεί στον πάτο της βαθμολογίας, ή να εξαρτάται από έναν πρόεδρο που θα βάζει λεφτά από την τσέπη του, θα ξεπλένει μαύρο χρήμα από κομπίνες, ή θα τα βρίσκει από κλοπές, τότε... την Δευτέρα όλοι μαζί να βρίσετε την ομάδα μας, και τις επιλογές της διοίκησης. Θέλετε να πουλάει παιχνίδια ο Πανιώνιος για να χρηματοδοτείται, ή να πουλάει παίκτες και να ξεφορτώνεται ακριβά συμβόλαια από λάθος επιλογές του παρελθόντος?

Εάν θέλετε έναν Πανιώνιο, οικονομικά υγιή, να μην εξαρτάται από τον κάθε πούστη αλλά να αυτοχρηματοδοτείται από τα έσοδα του, τότε... πρέπει να στηρίξουμε (προς το παρόν) τις επιλογές της σημερινής διοίκησης, και να ευχόμαστε να πετύχουν στο έργο τους, όσο δεν λοξοδρομούν από αυτόν.

 Εγώ είμαι αυτός που έκανα κριτική στον Τσακίρη, και θα το κάνω πάντα. Τον Κιντή δεν τον συμπαθώ, και δεν νομίζω ποτέ να τον συμπαθήσω. Αλλά μετά από δεύτερες σκέψεις, καταλήγω στο συμπέρασμα πως πάμε καλά, και άδικα φώναζα την προηγούμενη Κυριακή.

Δεν ξέρω τι θα σκέφτομαι αύριο, τι θα πιστεύω, πως θα βλέπω τα πράγματα, αλλά ακριβώς αυτό είναι ο λόγος που διατηρώ αυτό το μπλογκ. Για να γράφω τις εκάστοτε σκέψεις μου. Εάν δεν ήθελα να τις συζητάω, δεν θα επέτρεπα σχολιασμό, είμαι ανοιχτός στην συζήτηση ακριβώς για να βοηθιέμαι στην διαμόρφωση της δικιά μου άποψης. Εάν από σπόντα διαμορφώνεται και η άποψη άλλων, αυτό δεν είναι ο στόχος μου, ούτε το πρόβλημα μου. Μέσα από τον διάλογο, όπως διαμορφώνεται η δικιά μου άποψη, προφανώς θα διαμορφώνεται και όσων διαβάζουν και συμμετέχουν. Μια χαρά λοιπόν. Δίκαιο είναι.
Θεωρώ πολύ σημαντικό να γράφω ελεύθερα αυτό που νομίζω, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να λογαριάζω ποιος πιθανόν ενοχλείται από την εκάστοτε άποψη μου. Εάν αυτολογοκρινόμουνα, η ύπαρξη αυτού του μπλογκ δεν θα είχε το παραμικρό νόημα. Όποιος ενοχλείται, ας μην διαβάζει τι γράφει ένας τυχαίος φίλαθλος, στο προσωπικό του ημερολόγιο. Όποιος παρόλα αυτά θέλει, μπορεί να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα, διαβάζοντας τα εκάστοτε παραληρήματα, ενός αναξιόπιστου μαλάκα, εμένα δηλαδή. Κι αυτό, χρήσιμο μπορεί να αποβεί.

Φιλάκια θερινά λοιπόν, και εις το επανακούειν!!!

ΥΓ. Να συμπληρώσω μονάχα πως... τώρα θεωρώ ότι πληρώνουμε, τις λάθος επιλογές και τις αλόγιστες σπατάλες του παρελθόντος. Ας ελπίσουμε πως το πάθημα έγινε μάθημα, και δεν θα κάνουμε τώρα κι άλλα λάθη, που θα προστεθούν σε αυτά του παρελθόντος.

10 σχόλια:

amanAM είπε...

Οι άλλοι τι κάνουν?

Ο ΠΑΟΚ ας πούμε, έχει ας πούμε 10-15 χιλιάδες παραπάνω εισιτήρια, ας πούμε προς 200 ευρώ τον χρόνο, μαζεύει 3 ή και 4 εκατομμύρια παραπάνω από όσα μαζεύουμε εμείς.

Έχει δηλαδή την δυνατότητα να μην βάζει αυτά τα λεφτά από την τσέπη του ο μέτοχος, για να έχει μια ομάδα του μπάτζετ του περσινού Πανιωνίου.

Αλλά δεν νομίζω να μην είναι πολύ πιο μεγάλο το μπάτζετ του ΠΑΟΚ ή του Άρη, άρα... κι αυτοί το ίδιο έλλειμμα έχουν, μην πω και περισσότερο, αυτοί που τα βρίσκουν τα λεφτά? Ο δικός τους ο Τσακίρης, έχει περισσότερα φράγκα για πέταμα από τον δικό μας? Ο δικός μας είναι καβούριας?

Ανώνυμος είπε...

Το να διαλύσει κανείς μία ομάδα είναι εύκολο το δύσκολο κομμάτι είναι το χτίσιμο. Τι εχέγγυα υπάρχουν ότι θα τα καταφέρουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι? Μήπως είναι η εμπειρία τους? οι ποδοσφαιρικές γνώσεις?
Ο Τσακίρης επέλεξε τον Κιντή. Ποιά επιλογή του Τσακίρη ήταν πετυχημένη τα τελευταία δύο χρόνια? Έφερε τον Λίνεν γιατί ήθελε έναν γνώστη για συνεργάτη του, ο Κιντής τι είναι ποδοσφαιρικά εκτός από Αεκτζής?
Δεν είμαι ενάντια στο σχέδιο να δημιουργηθεί μία αυτοδύναμη ομάδα αλλά στους ανθρώπους που καλούνται να το υλοποιήσουν.
Νομίζω ότι αδικείς την περσινή ομάδα η οποία είχε μεν ολοφάνερες αδυναμίες αλλά έπεσε στα χέρια ενός ανεκδιήγητου προπονητή και παρόλα αυτά σε μία σειρά παιχνιδιών έδειξε δυνατότητες.
Ο δε Κουμορτζί είναι ένας παίκτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι το θέλουν ΠΑΟ και ΟΣΦΠ παίζει στην εθνική Γκάνας που τώρα είναι στους 8 του μουντιάλ και θα φέρει και ένα σωρό χρήματα. Βέβαια εμείς τον είχαμε να κόβει να δημιουργεί και τέλος ως φορ να βάλει και γκολ....

amanAM είπε...

έπαιζε στην Εθνική Γκάνας...
Μετά την περσινή χρονιά, την έχασε την θέση του εκεί.

Ναι, δεν αντιλέγω ότι είχαμε αξιόλογους παίκτες, αλλά είναι βέβαιο πως τουλάχιστον πέρυσι, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Ούτε πρόπερσι... Με Σταματόπουλο προπονητή βέβαια, μετά το διάλειμμα Λεμονή, αφού έφυγε ο Λινεν, ναι... αλλά, όλα αυτά που έχουν συμβεί στον Πανιώνιο, και για τα οποία δεν έχουν κύρια ευθύνη οι παίκτες, δεν παύει να έχουν κάνει την ομάδα άρρωστη, και να χρειάζεται δραστικές λύσεις.

Η εγχείρηση πρέπει να πετύχει, και ο ασθενής να πεθάνει!!!

:-)

amanAM είπε...

Άλλωστε, λίγο πολύ, όλοι θέλουν να φύγουν:

Θέλει να φύγει ο Μανιάτης, θέλει να φύγει ο Κούμο, πιθανότατα και ο Φαμπιάν θα ήθελε να φύγει...

Πως να χτίσεις νέα ομάδα, με νέα νοοτροπία, με νέο στύλ, με παίκτες που θέλουν να φύγουν?

Ο Τζαβέλας κι αν ήθελε να φύγει, ο μόνος που δεν ήθελε να φύγει είναι ο Σκούφαλης, αλλά... μάλλον καλύτερα που έφυγε, όσο κι αν τον είχαμε συνηθίσει και αγαπήσει.

Ο Ριέρα που είναι? Τι κάνει? Είναι καλά?

amanAM είπε...

Πως μπορούμε να ξέρουμε πως... και οι δανεικοί δεν εκδήλωσαν από μόνοι τους την επιθυμία να φύγουν?

Φευγάτος, είναι και άλλος ένας: Ο ίδιος ο κύριος μέτοχος. Το έχει δηλώσει κατ επανάληψιν. Φευγάτα, και τα λεφτά που έχωνε τόσα χρόνια!!!

Φευγάτοι και οι 2 χιλιάδες που είχαν πάρει εισιτήρια διαρκείας πέρυσι.

Τα εχέγγυα του Κιντή, είναι η επιτυχημένη του επαγγελματική εμπειρία στις συγχωνεύσεις και στις διαλύσεις εταιρειών.

Σαν επιτυχημένος λοιπόν μάνατζερ, έχει πιθανότητες να εκτελέσει με επιτυχία τον σκοπό για τον οποίον προσελήφθη. Άλλωστε και στην ΑΕΚ, είναι αυτός που "έβγαλε" ταλέντα σαν τον Παπασταθόπουλο και τον Μόρα, που τους απολαμβάνουν οι Ιταλοί φίλαθλοι.

IWN1998 είπε...

Ο Μόρας έπαιζε τρια χρόνια στην Προοδευτική (ομάδα Α' εθνικής) όταν τον πήρε η ΑΕΚ. Ας μην του δίνουμε εύσημα του κου Προέδρου που δεν τ' αξίζει.
Όσο για την περυσινή ομάδα, κάνε λίγο κράτει μην αρχίζεις να επιθυμείς και το Φερέρα ακόμα.

Μια ακόμα παρατήρηση για τον προπονητή. Σίγουρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το έργο του πριν πούμε οτιδήποτε αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι τον πήραμε γιατί θεωρείται "εργάτης" με νέους παίκτες. Λοιπόν οι ενδέιξεις που έχουμε είναι ότι ο συμπαθέστατος κος Μίκαελ Στόρε με το πλήρες ρόστερ της ΑΙΚ ήταν νταμπλούχος ενώ με το ρόστερ μετά τις περικοπές, έφυγε στα όρι του υποβιβασμού.

amanAM είπε...

πιστεύεις πως μπορεί να είναι έστω και ένας οπαδός χαρούμενος με όσα συμβαίνουν?
Η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση, και αντί γι αυτό, αποδεκατίζεται από τους παίκτες που είχαμε συνηθίσει.

Ο 23χρονος γιός μου, που δεν παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, με ρώτησε εάν κάναμε κάποια μεταγραφή. Του είπα: Πήραμε τον Μάχο!

Α, ωραία είπε, είναι πολύ καλός.

Και προς το παρόν έφυγαν οι εξής: ....

Και μου είπε ο γιός μου:
Μπαμπά, του χρόνου θα πάμε β εθνική!!!

Όταν ανακοίνωσε το σχέδιο ο Κιντής, δεν έφερε κανένας αντιρρήσεις. Τώρα που το πραγματοποιεί, τι αντιρρήσεις να φέρουμε?

Αναγκαστικά πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου, και να κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

amanAM είπε...

Εγώ, παρόλα αυτά, είμαι αισιόδοξος.

Θεωρώ πως ο Στόρε είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να δουλέψει με τους νέους παίκτες μας, και να τους κάνει μια καλή ομάδα.

vassilis είπε...

O καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εσύ μπορεί να δίνεις την ανοχή σου αλλά εγώ όχι.

Ο κος Κιντής νομίζει ότι είναι στην ΑΕΚ και θα έχει την αντιμετώπιση που είχε η ΑΕΚ (φανέλας-διαιτησίας-τύπου).

Με αυτά που κάνει σημαδεύει κατευθείαν Β Εθνική. Τότε να δω πόσα θα δώσει ο κύριος Τσακίρης για να ξαναανεβάσει την ομάδα.

Το παραμυθάκι ότι όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τον Μπέο κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Στη θέση του μάλλον πρέπει να μπεί η ερώτηση γιατί δεν μπαίνουν ορκωτοί λογιστές στην ΠΑΕ να μας εξηγήσουν πως εισπράτοντας ένα κάρο λεφτά τα τελευταία χρόνια (2 - Σπυρόπουλος, 3 Τζιμπουρ, 1 Μακος, 0.8 Φερνάντεζ, 1.2 Τζαβέλας (σύνολο 8 δηλαδή 2 για κάθε χρόνο)) εξακολουθούμε να έχουμε τέτοια ανοιγματα.

Πριν κόψουμε τα λεφτά ας μας που που πήγανε τα λεφτά. Εγω λοιπόν δεν έχω ξαναζήσει τέτοια εποχή με ΤΟΣΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ και ταυτόχρονα τετοιο οικονομικό πρόβλημα. Παλιά πουλούσαμε ένα παίκτη (όχι τόσο ακριβά) κάθε 2-3 χρονια και συντηρούμασταν. Τώρα πως πουλάμε πουλαμε και το έλλειμμα μεγαλώνει;

amanAM είπε...

προφανώς έχουν σπαταληθεί σε εντελώς λάθος επιλογές...

Ένας πανάκριβος Ρεκόμπα που ήμασταν ανίκανοι να τον αξιοποιήσουμε και στο γήπεδο, αλλά και εμπορικά, ορδές άχρηστων και ανάπηρων παικτών που αποκτήθηκαν σε πολύ ακριβότερες τιμές από όσο θα κόστιζαν εάν άξιζαν... είναι ίσως οι αιτίες.