Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Μεταγραφές

Έχω μια απορία: 

Έστω ότι είμαι ο Τζαβέλας ας πούμε, και έχω συμβόλαιο για άλλο ένα χρόνο με τον Πανιώνιο ας πούμε, θα παίρνω 200 χιλιάρικα στον επόμενο χρόνο, και μετά... θα είμαι ελεύθερος από συμβόλαια κλπ. Γιατί κάποιος να πληρώσει 1,2,εκατομμύρια στον Πανιώνιο για να με πάρει σήμερα, και δεν μου τα δίνει εμένα, του χρόνου? Εγώ θα βολευόμουν και με λιγότερα!!!

Δεν το καταλαβαίνω... Κάποιος υπάρχει να με διαφωτίσει?
Ακούω για τον Σκόκο, πως η ΑΕΚ θέλει να τον πουλήσει τελικά, και ζητάει 3 μύρια, γιατί τον Δεκέμβρη έτσι κι αλλιώς μένει ελεύθερος, και δεν θα πάρει δεκάρα τσακιστή η ΑΕΚ. Μα γιατί να τον αγοράσει τώρα κάποιος, και να υπογράψει ο παίκτης ας πούμε τριετές συμβόλαιο με τον νέο εργοδότη του, ενώ... τον Δεκέμβρη ο νέος εργοδότης θα τον πάρει τζάμπα? 

Κι αν τον Δεκέμβρη, ας πούμε δεν είναι τζάμπα, γιατί ο παίκτης πλέον θα ζητήσει κάποια χρήματα, σαφώς λιγότερα της ΑΕΚ, ο παίκτης, γιατί να θέλει να μεταγραφεί τώρα, αφού τον Δεκέμβρη θα βάλει αυτός περισσότερα λεφτά στην τσέπη του? Τι στο καλό συμβαίνει με αυτές τις μεταγραφές και τα συμβόλαια?

7 σχόλια:

IWN1998 είπε...

Καλή ερώτηση. Θα επιχειρήσω μια ερμηνεία.
Αν κάποιος ξεκινάει μια νέα σεζόν και το σχετικό προγραμματισμό του και του λείπει ένα αριστερό μπακ και στην αγορά δεν φαίνεται να υπάρχουν ελεύθεροι σε αυτή τη θέση και με ικανοποιητικές προδιαγραφές, τότε θα προχωρήσει στη μεταγραφή. Γιατί χρειάζεται να ικανοποιήσω τον προγραμματισμό του άμεσα και ΄'οχι το Δεκέμβρη που θα 'χει ΄χασει τους στόχους του ή του χρόνου, που δεν ξέρει τι στόχους θα 'χει.

amanAM είπε...

Αυτό το καταλαβαίνω. Παρόλα αυτά, δεν καταλαβαίνω γιατί να χαίρεται ο παίκτης να πάρει μεταγραφή τώρα, αντί για τον Δεκέμβρη, που τα φράγκα θα μπουν στην τσέπη του, κι όχι στην τσέπη της ΑΕΚ ή του Πανιωνίου!!!

Κάτι σκεφτόμαστε λάθος, αλλά... δεν ξέρω τι!!!

Και καλά εάν τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια σου, και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Ας πούμε τότε με τον Χούτο, εμείς τον δώσαμε τζάμπα, πριν λήξη το συμβόλαιο του, για να μην τον πληρώνουμε να κάθεται... Γιατί να πληρώσει κάποιος την ΑΕΚ 3 μύρια για τον Σκόκο (ενώ τον Δεκέμβρη θα είναι ελεύθερος), τόσο πολύ καίγεται?

Παράξενα πράγματα...

cdu είπε...

Εμένα πάντως δεν μου κάνει εντύπωση. Προφανώς το θέμα καλοκαίρι με χειμώνα είναι εύκολο. Η αγορά είναι καλύτερη το καλοκαίρι γιατί όλες οι ομάδες έχουν και ανάγκες και στόχους. Τώρα το φέτος αντί το χρόνου είναι κλασική εφαρμογή του «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι». Ο Τζαβέλας ας πούμε, παίρνει ένα καλύτερο μισθό, παίζει σε μεγάλη ομάδα και έχει ευκαιρίες ένα χρόνο παρά πάνω. Σε ένα χρόνο μπορεί να έρθει τραυματισμός, μπορεί η τιμή στην αγορά να πέσει - μια κοιλιά στην απόδοση ας πούμε -, και στο κάτω κάτω θα είναι και ένα χρόνο πιό μεγάλος. Σε έπεισα;

amanAM είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά...
Πόσα παίρνει ο παίκτης από την μεταγραφή? Πες ότι θα κάνει όντως κοιλιά, θα έχει μια πιο μέτρια χρονιά, κλπ, εάν του χρόνου κοστίζει 500 χιλιάρικα, αλλά αυτά τα 500 μπουν στην τσέπη του, τότε γιατί να θέλει ο παίκτης να πάρει 1,200 ο Πανιώνιος?

br fun_atic είπε...

θα σου απαντήσω με παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε ότι έχεις πάει διακοπές σε ένα νησί και διψάς απίστευτα. Ξέρεις ότι στην Αθήνα, ένα μπουκάλι νερό έχει ο,50€ ενώ στο νησί έχε3ι 1,50€ θα το αγοράσεις;

Ο Ελεύθερος ποδοσφαιριστής δε βάζει υποχρεωτικά περισσότερα χρήματα στην τσέπη του.Από χώρα σε χώρα, υπάρχουν και διαφορές στη φορολόγηση, άρα μπορεί να τον συμφέρει να πάει σε ομάδα με μικρότερο μισθό και μικρότερη φορολόγηση. Σε κάθε περίπτωση η καλή πρόταση για τον Τζαβέλλα ήρθε τώρα και την έπιασε απ' τα μαλλιά. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα μπορούσαν να είχαν συμβεί απίστευτα πράγματα και να μην τον ήθελε κανείς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μανιάτη, που τον χειμώνα τον ήθελε η Εσπανιόλ και τώρα τον παζαρεύει ο ΠΑΟΚ.

amanAM είπε...

Άρα... είναι θέμα τύχης, θέμα συγκυρίας.

Δεν μπορεί οι μεταγραφές να είναι το βασικό έσοδο και ο στόχος σου, οι πετυχημένες μεταγραφές είναι απλά το κάτι έξτρα που θα τύχει να βγάλεις, και να σου δώσει επιπλέον ώθηση.

Έσοδα πρέπει να θεωρούνται τα εισητήρια, οι χορηγοί, τα τηλεοπτικά, τα χρήματα από την συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, και η εκμετάλλευση του εμπορικού σήματος. Οι μεταγραφές, είναι η αρπαχτή!

Το να βασίζεις την οικονομική σου κατάσταση στο να σου ζητήσουν κάποιους παίκτες, κάποιοι που θα καίγονται γι αυτούς, εφ όσον είναι σε φόρμα, εφ όσον δεν τραυματιστούν (όπως ο Φαμπιάν), κλπ, είναι σαν να λέμε ότι η εταιρεία μας πάει για φούντο από έσοδα, δεν έχουμε προϊόν, δεν έχουμε πελάτες, αλλά που θα πάει, θα κερδίσουμε το λαχείο, και θα την βγάλουμε και φέτος!!!

Γι αυτό πάμε, και θα πηγαίνουμε κατά διαόλου. Γιατί με λίγους φιλάθλους και χωρίς στόχους, τα προβλεπόμενα έσοδα είναι για τα μπάζα!

Εάν ας πούμε ο Πανιώνιος τα έχωνε αυτός στον Τζαβέλα, σε 1-2 χρόνια ο Τζαβέλας θα έφερνε πολύ περισσότερα έσοδα (με την συνδρομή του στην απόδοση της ομάδας), αλλά πιθανόν να είχε γίνει δημόσιος υπάλληλος, κάτι σαν τον Μπάλαμπαν, που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ξέρει μπάλα, αλλά δεν παίζει αυτό που θα μπορούσε... Εάν το έκανε, δεν θα ήταν στον Πανιώνιο άλλωστε.

Ωρέ που πάμε?

br fun_atic είπε...

Εάν η επαγγελματική καριέρα ενός ανθρώπου είχε μέγιστη διάρκεια 18 χρόνια, στα οποία θα έπρεπε να εξασφαλιστεί για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, τότε προφανώς και θα επιδίωκε με κάθε τρόπο την ταχύτερη επαγγελματική του ανέλιξη.

Ο καλός παίκτης λοιπόν προσπαθεί να βελτιώνεται χρονιά με τη χρονιά με απώτερο στόχο το καλύτερο δυνατό συμβόλαιο. Αν υπολογίσεις ότι η καριέρα του κάθε ποδοσφαιριστή έχει μια έντονα ανοδική και μια έντονα καθοδική πορεία, τότε το καλό συμβόλαιο μπορεί να είναι ένα και μοναδικό, άντε δύο.

Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι ομάδες και κάνουν τις αρπαχτές τους από τις μεταγραφές. Όταν έρθει η καλή πρόταση τον πουλάς τον παίκτη. Τόσο απλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για τους φιλάθλους.Γιατί; Γιατί σε αντίθεση με τις μετοχές που πληρώνουν άμεσα, όλα τα υπόλοιπα πληρώνουν (αν πληρώσουν) σε βάθος χρόνου.