Άντρας θα πει να μην δειλιάς, όπου κι αν δώσεις μάχη,
Να ξεψυχάς κι όμως να λες, θάνατος δεν υπάρχει!!!
Του άντρα τον εγωισμό, μια πράξη τον τελειώνει,
να βλέπει αυτή που αγαπά, σ' άλλου αγκαλιά να λιώνει...
Άντρας λογάται όποιος μπορεί, τον πόνο να αντέξει,
να'ναι η ψυχή στο στόμα του, και να μη βγάζει λέξη...

Λευτέρης

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

αγαπητέ μεγαλομέτοχε...

Εγώ κατά βάθος θεωρώ πως το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, θέαμα που οι υγιείς φίλαθλοι πληρώνουν για να δούνε, ενώ οι "άρρωστοι" θεωρούν ότι είναι πόλεμος, πόλεμος που πρέπει να νικήσουμε πάσει θυσία, άσχετα ποιός παίζει καλύτερα.

Θεωρώ επίσης πως η ομάδα που υποστηρίζεις, αντανακλά ένα μέρος του χαρακτήρα σου. Οι περισσότεροι συντάσσονται με τον νικητή (τον μόνιμο πρωταθλητή), άλλοι με τον διεκδικητή του τίτλου, ορισμένοι με την ιστορία και την γεωγραφία, κλπ.

Το πιο υγιές για εμένα, είναι οι Γιανιώτες να είναι με τον ΠΑΣ, οι Κρητικοί με τον ΟΦΗ ή τον Εργοτέλη, οι Ροδίτες με τον Διαγόρα, και οι Κερκυραίοι με τον ΑΟΚ, οι Κωντσαντιπουπολίτες με την ΑΕΚ, οι Σμυρνιοί με τον Πανιώνιο, τον Απόλλωνα, κλπ.

Δεν συμβαίνει όμως αυτό, αυτό είναι η εξαίρεση τώρα πια.
Η μισή Νέα Σμύρνη είναι Γαύροι, και άλλη μισή Βάζελοι, ΑΕΚτζήδες, και οι περισσότεροι από αυτούς τρέφουν μια συμπάθεια και στον Πανιώνιο. Λίγοι είμαστε μόνο Πανιώνιοι.

Με μικρό κοινό, εάν δεν κάνεις καταπληκτική παράσταση, και δεν έχεις διάρκεια ώστε να μαθευτεί και να αρχίσει να έρχεται ο υπόλοιπος κόσμος, είναι δεδομένο πως δύσκολα θα δεις κάποιον σπουδαίο ηθοποιό να παιζει στο δικό σου θέατρο, κι αν ξεπηδήσει κάποιο ταλεντο, θα το τσιμπήσουν οι άλλοι θίασοι.
Δεν είναι απαραίτητο να ξέρουμε εμείς σαν κοινό τι στα κομμάτια συνέβη στο παρελθόν! Ο θιασάρχης, ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί... δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά επί Λίνεν, το εργάκι ηταν ευχάριστο. Όταν μαζέψαμε τον Χούτο, στην αρχή τα πράγματα έδειχναν ακόμα καλύτερα, αλλά άρχισε η φαγωμάρα, πάει ο Τζιμπούρ, πήγε κι ο Φερνάντεζ, ήρθε ο Ρεκόμπα, κι ακολούθησαν όσα γνωρίζουμε: Το έργο έγινε μάπα!!!

Δεν είπε κανένας πως ο Λίνεν ήταν θαυματοποιός, η σούπα επί Λίνεν έδεσε για λίγο, και φάγαμε ένα πιάτο της προκοπής. Δεν φάγαμε το καλύτερο γεύμα του κόσμου από τον πιο ξακουστό σεφ, αλλά για τοπική ταβέρνα, καλά πήγε το γεύμα.
Αλλάξανε οι σερβιτόροι, αλλάξανε μάγειρα, αλλάξανε τραπεζοκαθίσματα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια, τρώμε χάλια, άνοστο το φαγητό, κακομαγειρεμένο, τα υλικά μέτρια, να μην πω άθλια.
Και βέβαια αναπωλούμε τις μέρες που μας μαγείρευε ο Λίνεν, τώρα μπορεί να έχουμε καλύτερη κουζίνα και καλύτερα τηγάνια (=προπονητικό), αλλά φαγητό δεν τρώμε!!!

Εσείς που ξέρετε τι έφταιξε, κάντε ότι αλλαγές χρειάζονται, φωνάξτε τον Μποτρίνι (=Κιντής?) και θα δούμε τι φαγητό θα μας σερβίρετε μόλις ξανα-ανοίξετε.

Εμείς το αγαπάμε το θεατράκι μας, το ταβερνάκι μας, τον Πανιώνιο μας. Πονάμε να βλέπουμε το στέκι μας να είναι σε μαύρα χάλια.

Το εάν έκλεβε ο παλιός Σεφ, εάν οι σερβιτόροι δεν ήταν καθώς πρέπει, δεν το ξέρουμε, και δεν θα το μάθουμε ποτέ με αντικειμενικό τρόπο. Δεν μας απασχολεί αυτό. Δεν είναι δικιά μας δουλειά...

Η δικιά μας δουλειά, είναι του πελάτη!!! Εμείς είμαστε αυτοί που ερχόμαστε να φάμε ή να δούμε την παράσταση, και θέλουμε να δούμε το στέκι μας να γεμίζει με καλό κόσμο, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΠΡΟΪΌΝ!!!

Εγώ, από το 1985 έχω ένα KLR250, και κάποτε το βαρέθηκα, το παράτησα και πήρα ένα TDM 900, και στην αρχή καμάρωνα πάνω στην καινούργια μηχανή. Σύντομα όμως, διαπίστωσα πως ο δικός μου κώλος, δεν ήταν για 900 κυβικά μηχανή. Μπορεί να ήταν πολύ πιο γρήγορη, πολύ πιο καλή, καμμία σύγκριση, αλλά... δεν μπόρεσα ποτέ να την κάνω κτήμα μου. Τελικά η μηχανή αυτή κατέληξε σε ακινησία, συντήρησα το παλιό μου μηχανάκι, το έβαψα, το έκανα τζι τζι, και τώρα χαίρομαι ξανά πάνω στο παλιό μου μηχανάκι, και ξέρω ότι αυτό κι εγώ είμαστε ένα!!! Τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν επιδέξιους κώλους, και ο δικό μου, δεν ήταν για tdm. Το να συζητήσουμε ποιά είναι καλύετρη μηχανή, είναι αστείο, για εμένα το klr είναι ότι πρέπει.

Ο Πανιώνιος, δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, ούτε καν ΑΕΚ.

Μια σωστή συτνήρηση, ένα σωστό βαψιματάκι, και να θυμηθούμε την χαρά που μας έκανε να γίνουμε ένα με αυτήν την ομάδα. Τι ήταν αυτό που μας έκανε Πανιώνιους?

Η παραγωγή ταλέντων (και να τους χαιρόμαστε μέχρι να φύγουν...), το καλό θέαμα που δεν είχε αυτοσκοπό την νίκη, το οικογενειακό κλίμα στην εξέδρα και η γκρίνια για το αποτέλεσμα που έρχεται δύσκολα, η ελπίδα πως μια μέρα θα κερδίσουμε ένα κύπελο, μια διάκριση, χωρίς την βοήθεια της διαιτησίας αλλά με την μαγκιά μας, κόντρα στις προβλέψεις και στα φαβορί.
Η καζούρα που τους κάναμε όταν τους νικούσαμε, η έκπληξη τους όταν ακούνε πως δεν είμαστε Βάζελοι ή Γαύροι.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα θα μου λείψει το θεατράκι (ή το ταβερνάκι) που πήγαινα τόσα χρόνια, εάν πάψει να υπάρχει. Πως θα συνεχίσω να πηγαίνω, εάν γίνουμε στέκι Νιγηριανών με Βουβουζέλες?

Αγαπητέ (κατά τα άλλα) μεγαλομέτοχε, εάν βλέπεις τον Πανιώνιο σαν μαγαζάκι, από το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να βγάλεις κέρδος, ατύχησες!!! Εάν είσαι από μεράκι Πανιώνιος, και τυχαίνει να έχεις περισσότερα από εμάς, αντί να σκορπάς τα λεφτά σου αριστερά δεξιά, φρόντισε να ξαναγίνουμε ένα ωραίο θεατράκι στην γειτονιά μας, να ανεβάζουμε μια όμορφη παράσταση, να ξαναβρούμε το κέφι μας, και στο τέλος, όλοι θα βγούμε κερδισμένοι, γιατί θα έρθουν και άλλοι πελάτες όταν θα γίνει γνωστό σε όλους πόσο καλά περνάμε εμείς.

Όλοι θέλουν να βρούνε ένα ταβερνάκι, να περνάνε καλά όταν πηγαίνουν εκεί. Να τρώνε το μεζεδάκι τους, το καλό κρασάκι τους, και ας μην είναι στο πιο ιν μέρος.

Αυτό πρέπει να γίνει ο Πανιώνιος, αυτό έχουμε χάσει εδώ και χρόνια, και γι αυτό περνάμε καλά στα Παγκόσμια, γιατί αυτό που χάσαμε στο γήπεδο, το βρήκαμε μεταξύ μας!!!

Φιλάκια θερινά, και εις το επανακούειν.

21 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μερικά σχόλια για το ταβερνάκι:
Προσωπικά με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν ο προηγούμενος σεφ ήταν βρομιάρης (είχε βρόμικα νύχια, του έπεφταν τρίχες στη σούπα κ.λ.π). Επίσης με ενδιαφέρει αν ο προηγούμενος που έκανε κουμάντο στο ταβερνάκι το είχε φεσώσει, γιατί με τούτα και με εκείνα, φτάσαμε να πληρώνουμε στο ταβερνάκι μας ένα πιάτο φάβα 20 ευρώ!!!

Griniaris είπε...

Όπως επίσης σημαντικό είναι να βρίσκεις και κανένα σερβιτόρο που να μπορείς να συννενοηθείς...

amanAM είπε...

δεν ξέρω εάν ήταν βρωμιάρης ο σεφ, αλλά μας πρόσφερε τέτοιο φαγητό που μας έκανε να γυρίσουμε στο ταβερνάκι μας...

Μπορεί άλλος στην θέση του, να έφτιαχνε ακόμα πιο καλό φαγητό, γιατί ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, τα 2 πρώτα χρόνια έχωνε λεφτά για να φέρει τα καλύτερα υλικά, και ξόδεψε λεφτά και για σκάρτα υλικά που δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά.

Αλλά το γεγονός είναι ότι το ταβερνάκι είχε καλές μέρες...

Δεν ξέρω, πιθανόν να πληρώνουμε ακριβά τα λάθη εκείνης της περιόδου. Δεν αποκλείεται.

Αυτό που εγώ θέλω, είναι να ξαναγίνουμε καλό ταβερνάκι, και ακόμα καλύτερο από πριν. Τα 2 τελευταία χρόνια, χορτάσαμε νερόβραστα!!!

amanAM είπε...

τώρα, ο παλιός μας σεφ πήγε σε μεγαλύτερο μαγαζί, και θα δούμε τι ψάρια θα πιάσει εκεί... Εάν πετύχει, τι θα λέμε μετά?

Ο Λίνεν, θα προσπαθήσει να κάνει, ότι υποτίθεται κάνει ο Κιντής σε εμάς... Θα δικαιωθεί, ή θα επιβεβαιώσει το ότι δεν άξιζε δεύτερης ευκαιρίας.

br fun_atic είπε...

Ως προς τον παλιό σεφ, θα μιλήσω με παραβολή

Αν κάποιος έρθει και μου πει ότι η γυναίκα μου, που την αγαπώ, που κάναμε παιδιά, που κάναμε σχέδια είναι π@@@@@να, προφανώς και θα τον ξαπλώσω (αποδεδειγμένα έχω βαρύ χέρι).
Αν μου αποδείξει, χωρίς χαρακτηρισμούς, ότι δούλευε και δουλεύει ως call girl, τότε μάλλον θα τον ευγνωμονώ γιατί θα με έχει βοηθήσει να απαλλαγώ από κάποια που δεν αξίζει και θα με έχει προστατεύσει από το να γίνω περίγελος.

Ως προς το ταβερνάκι.
Μέσα σε λίγα χρόνια έγιναν οι εξής αλλαγές:
Από ταβερνάκι έγινε εστιατόριο. Από εστιατόριο έγινε γκουρμέ εστιατόριο με αστέρια μισελέν, πανάκριβο μενού και ελάχιστο κόσμο, μετά έγινε καντίνα για βρώμικο, μετά Βέλγικο εστιατόριο, μετά χασαποταβέρνα. Με τόσες αλλαγές στο μενού, που να σου μείνει πελάτης;

Timoros είπε...

νομιζω ρωτας και απαντας μονος σου ποια απο τις 2 βερσιον ιδιοκτητη ειναι ο τσακ.

Το αποτελεσμα δεν ειναι παντα μαρτυρια των προθεσεων. Μην το ζεχνας αυτο.

Επισης, οταν εισαι ερασιτεχνης σε ενα νεο χωρο, δοκιμαζεις πολλα στυλ πριν καταληξεις σε αυτο που σου παει - αλλα ταυτοχρονα αλλαζει και ο περιγυρος αρα και η σωστη φορμουλα (εαν αυτη υπαρχει) ειναι δυναμικη και ουχι σταθερη.

Τελος καλο να μην μιλαμε για ταβερνακια και φαγητο, οσο ειμαστε ακομα σε περιοδο denial μεχρι να ξαναμαζευτη ολο το παγκοσμιο ΔΣ γιατι ετσι απλα γουργουραει ο κοιλος μου και βασανιζομαι αναιτια, ευχαριστω!

br fun_atic είπε...

Είναι προφανές ότι αντιλαμβανόμαστε τις προθέσεις.

amanAM είπε...

Timore, κανένας (από εμάς τουλάχιστον) δεν αμφισβήτησε ποτέ τις προθέσεις του μεγαλομέτοχου.

Το θέμα είναι να βρει επιτέλους το στυλ της η ταβερνούλα της γειτονιάς μας, πράγματι σε εμάς που τόσα χρόνια είμαστε θαμώνες, η μετατροπή της σε Βέλγικο Εστιατόριο μας ξενέρωσε, ξενέρωμα ήταν και η χασαποταβέρνα που γίναμε στο τέλος της περασμένης περιόδου, αλλά ήταν πιο κοντά στο στύλ μας, και στο τέλος το συνηθίσαμε!!!

Σαν γερμανική μπυραρία, με τα λουκάνικα μας και τα διάφορα, μια χαρά περάσαμε...

br fun_atic είπε...

Αντιλαμβάνομαι ότι όταν κάποιος δαπανά χρήματα για τον Πανιώνιο, ανεξάρτητα από την οικονομική του επιφάνεια, στην πραγματικότητα τα στερεί από την περιουσία των παιδιών του.
Τα χρήματα αυτά είναι ιερά, γιατί είναι προορισμένα για την ομάδα, και κανείς δεν μπορεί να απλώνει χέρι.
Γι αυτό επιμένουμε σε κάποια πράγματα, γι αυτό εκτιμούμε κάποιους ανθρώπους και γι αυτό επιθυμούμε ξεκαθάρισμα.
Κανείς από εμάς δεν έχει τη διάθεση να κουνά το δάχτυλο. Αυτό που λείπει από τον πανιώνιο είναι η ομόνοια. Να μπορούμε να εργαστούμε όλοι για τον ίδιο σκοπό, μακρυά από μικρομάγαζα και μικροσυμφέροντα.

br fun_atic είπε...

Βέβαια, για να είμαστε εντάξει:

Πολλές φορές, η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι προς όφελος και των ανθρώπων που κατηγορούνται. Εδώ και χρόνια ακούμε φήμες, ποσά και πρόσωπα, χωρίς χειροπιαστές αποδείξεις και χωρίς κανείς να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.
Το σωστό είναι ή να προσφύγει κάποιος στη δικαιοσύνη ή να μην διαρρέει η παραμικρή φήμη, γιατί σε κάθε περίπτωση αυτός ο οποίος κατηγορείται δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του. Επιπλέον δεν αποκλείεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον φημών, να παίρνει η μπάλα και ανθρώπους που δεν έχουν συμμετοχή σε ατασθαλίες.

Πριν από καιρό θέλησα να δώσω βήμα σε κάθε έναν από τα εμπλεκόμενα μέρη να διατυπώσει τις θέσεις του και αυτές να τύχουν σχολιασμού από τους Πανιώνιους. Δεν έλαβα την παραμικρή ανταπόκριση. Έκτοτε σταμάτησα να ψάχνω το θέμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Timoros είπε...

ρε παιδια τι μανια ειναι αυτη να δικασετε? ποιο το νοημα?

br fun_atic είπε...

είναι στο dna μου :)

br fun_atic είπε...

Ποιο το νόημα για κάποιον που αποδεδειγμένα έκλεψε;. Μέτρα:Γιατί
1.κάποιος έγινε πλουσιότερος εις βάρος της περιουσίας κάποιου και μάλιστα παράνομα.
2. αυτός ο κάποιος θα μπορούσε να τον (τους) συγχωρήσει αν τα χρήματα ήταν δικά του. Από τη στιγμή που μπήκαν στο ταμείο του Πανιωνίου ήταν της ομάδας.Το πράγμα αλλάζει.
3.Η διοίκηση υπάρχει για να προστατεύει τα συμφέροντα της ομάδας, άρα είχε και ηθική υποχρέωση.
4.Αυτός ο κάποιος πρέπει να εξηγήσει στα παιδιά του ότι δεν επέτρεψε σε κάποιον να γίνει πλουσιότερος εις βάρος τους (αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί).
5. Γιατί πρέπει να προστατεύσει στενούς συνεργάτες του.
6. Γιατί δεν πρέπει να τον θεωρούν...βλάκα.
7.Γιατί δεν πρέπει να νομίζει ο οποιοσδήποτε ότι έχει κάνει κολεγιά μαζί τους.
8. Γιατί επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στον Πανιώνιο.
9.Γιατί η ατιμωρησία γεννά την ασυδοσία και θα προσπαθήσουν κι άλλοι να επωφεληθούν.

Έχω κι άλλους, αλλά μάλλον θα συζητηθούν σε κάποιο παγκόσμιο.Σε καμία περίπτωση δεν είμαι εκδικητικός. Απλά δεν μου αρέσει η κοροϊδία.

Αν δεν μπορεί να αποδειχθεί η κλεψιά: Τότε οι φήμες πρέπει να σταματήσουν, αλλά και κάποιοι να μην ξαναπατήσουν στο γήπεδο.

br fun_atic είπε...

@AMANAM

Τι θα γίνει; Θα την αγοράσεις εκείνη τη μετοχή;

amanAM είπε...

Aκόμα περιμένω να μου πει κάποιος, πως θα γίνω και εγώ μέτοχος!!!

Που τις πουλάνε?

Με την μετοχή (που θα αγοράσω) και λόγω ηλικίας, θα γίνω μεγαλομέτοχος.

Τρέμε Τσακίρη, ο Πανιώνιος θα αποκτήσει 2 μεγαλομετόχους!!!

br fun_atic είπε...

Αντιλαμβάνεσαι βέβαια ότι σε περίπτωση που κινηθούμε για την απόκτηση του Μέσι, αν και μέτοχος με μια μετοχή, θα δώσεις τα κέρατά σου.Παλτό και πάλι παλτό :)

amanAM είπε...

Έχω χάσει κάμποσα λεφτά στο παρελθόν, αρκετά πρόσφατο θα έλεγα.

Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως μερικές φορές, όταν πιαστείς μαλάκας, απλώς αποδέχεσαι την μαλακία σου. Το να αποδείξεις πως κάποιοι από πρόθεση σε εξαπάτησαν, είναι πολύ δύσκολο, και ακόμα πιο δύσκολο να δικαιωθείς δικαστικά.

Φυσικά, στερείς από εσένα, την οικογένεια σου, αλλά και από τον σκοπό που με χαρά είχες διαθέσει το ποσό, και κάποιο λαμόγιο αισθάνεται έξυπνος, χαίρεται εις υγείαν του κορόιδου, αλλά πως μπορείς να το αποδείξεις, όταν δεν αρκεί το λάθος, η ζημία, το πρόβλημα, αλλά πρέπει να αποδείξεις και την πρόθεση.

Η δικαιοσύνη είναι κομμένη και ραμένη για να γλυτώνουν τα λαμόγια, όχι για να βρίσκεις το δίκιο σου.

amanAM είπε...

Καλά, ας πάρουμε τον Μέσσι, να του πω πως μου ανήκεις Λιονελάκο, κατά 1 εκατομυριοστό έστω, αλλά μου ανήκεις (!!!), και το στον κόσμο...

amanAM είπε...

Δόστε μου μία μετοχή, μην κάνω καμιά τρέλλα,
και σκάσω εγώ στο γήπεδο,με μια βουβουζέλα

Και βου βου βου, βου βου βου, όλο θα σφυρίζω,
θα σας ζαλίζω το μυαλό, τ' @ρχίδι@ θα σας πρήζω!!!

"τι του την πήρατε αυτήν την βουβουζέλα,
για να μας γίνει και το γήπεδο βραχνάς",
όλοι μαζί θα τραγουδάτε, νύχτα μέρα,
τι του την πήρατε, την βουβουζέλα αυτή!!!

br fun_atic είπε...

Ξέρεις κάτι; Πολλές φορές έχω χαρίσει λεφτά (πάρα πολλές) όπως επίσης πολλές φορές έχω αμειφθεί κατώτερα από τον κόπο μου, είτε επειδή "πήγαινα" πολύ τον πελάτη μου, είτε επειδή ευχαριστήθηκα περισσότερο από το αποτέλεσμα. Αυτόν που θα βρεθεί όμως να με κλέψει, κλάψ' τον. Ιδίως αν μου κλεψει λεφτά που του εμπιστεύτηκα.

br fun_atic είπε...

Βρήκα στο ebay κάτι που μπορεί να σε ενδιαφέρει.Και σε καλή τιμή.
Item number 400128531164